Toppsport väntar på norska Klosterskogen på påskaftonen. I huvudloppet Klosterskogen Grand Prix möts Mosaique Face och Thai Broadway på nytt.

Den norska 800-metersbanan Klosterskogen avverkar sin stora dag för året på påskafton och bjuder som vanligt på riktigt trevliga tävlingar.

I Klosterskogen Grand Prix är förstapriset 300 000 norska kronor och det har lockat Lutfi Kolgjini till banan med Derby- och Europaderbyvinnaren Mosaique Face. I loppet möter han bland andra Europaderbytvåan Thai Broadway, Oasis Bi och Francais du Gull.

Moe Odins Äreslopp har 200 000 norska kronor till vinnaren och bjuder på det bästa i kallblodsväg i landet. Återigen möts Tekno Odin och Gylden Balder i ett drömmöte.

Vassa fyraåringar gör upp i Habibs Minneslopp (200 000 nkr) och hit skickar Fredrik Persson fine Boys Going In som denna gång ska köras av Björn Goop.

Här är startlistorna:

Klosterskogen Grand Prix, 2100 auto

1 Francais du Gull – Erik Lindegren
2 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
3 Tourbillon – Åsbjörn Tengsareid
4 I’m The Answer US – Vidar Hop
5 Oasis Bi – Björn Goop
6 Thai Broadway – Gunnar Austevoll
7 Premance Simoni – Bo Westergård
8 Lord Capar – Tomas Dalborg
9 Broadway Legs – Frode Hamre
10 Orali – Jeppe Juel

Moe Odins Äreslopp, 2100 auto

1 Moe Brage – Eirik Höitomt
2 Norheim Faksen – Per Oleg Midtfjeld
3 Neslands Loke – Rune Wiig
4 Gylden Balder – Kai Johansen
5 Vestpol Faxen – Vidar Tjomsland
6 Tin Tveiten – Geir Mikkelsen
7 Bork Odin – Åsbjörn Tengsareid
8 Myr Faksen – Gunnar Austevoll
9 Tekno Odin – Öystein Tjomsland
10 Timian Scott – Vida Hop
11 Ulsrud Tea – Svein Owe Wassberg
12 Särpefanten – Jan Roar Mjölneröd

Habibs Minneslopp, 2100 auto

1 Mustoyevsky – Per Oleg Midtfjeld
2 Tano Bork – Christian Lindhardt
3 Shocking Icon – Kai Johansen
4 Becky’s Serious – Eirik Höitomt
5 Dante Boko – Lutfi Kolgjini
6 Talking Story – Torgeir Hagmann
7 Glad Hall T. – Björn Garberg
8 Duke of Greenwood – Hugo Langeweg Jr
9 Boys Going In – Björn Goop
10 Bullish US – Frode Hamre

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Boden

Måndag: V64-tips till Boden

Omgången:
Mycket finska gäster den här måndagen då Boden arrangerar tävlingarna, och jag har försökt kolla upp det mesta och tycker mig ha koll. Ingen omgång som det rycker i speltarmen om direkt, men en stark och en prisvärd spik ska förhoppningsvis kunna höja pulsen.

Förutsättningarna i Boden är i varje fall lovande, fem grader och uppehåll och vi kan vänta oss en bra bana.

Bästa spiken:
5 Order by Koffe (V64-5)

Kompletterande spiken:
1 Summer Ridge (V64-2)

V64-förslag:
V64-1: 2,4,5,6,12 (3-8)
V64-2: 1 Summer Ridge (3-9)
V64-3: 2,4,5,6,9,13 (3-8)
V64-4: 1,3,4,8,11 (14-9)
V64-5: 5 Order by Koffe (1-8)
V64-6: 1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1-7)
5 x 1 x 6 x 5 x 1 x 11 = 1650 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 5 Order by Koffe
DD-2: 2,3,4,5,6,9,12
7 rader x 100 kronor.

Analys V64-1:

Ranking: A: 6-5-4. B: 12-2-3-8-11-10. C: 1-9-7.

Spetsanalysen:
3 Provence Gel, 4 Priamo Caf och 5 Africa Backwoods kan samtliga öppna snabbt, där jag tror att Africa Backwoods är den som en bit in i loppet spetsar. Både Provence Gel och Priamo Caf bör vara ute efter rygg.

Loppanalysen:
Den finska gästen 6 Time Iron blir favorit i V64-inledningen, och han har varit bra i två raka segrar hemma i Finland och det här är utan tvekan en häst med bra fart för klassen. Jag gillade vad jag såg när jag kollade upp honom i arkivet, och det kan vara så enkelt att han bara är starkast här och jag ger honom därför tipset. Som favorit är dock garderingen given, han gör debut på svensk mark och kan dessutom hamna på lite vingel från start och att spika blint på något som tilltalat mig i arkivet vill jag inte göra.

Bakom den ändå motiverade favoriten, på det han visat tidigare, håller jag upp två lågprocentare i A-gruppen. 5 Africa Backwoods rankas tidigast bakom, hon är min spetsfavorit en bit in i loppet och väl i den positionen tycker jag hon ska tas på fullaste allvar. Hon var visserligen dålig vid sitt senaste besök i Sverige i september ifjol, men hade gått bra varje gång innan det och hon kommer till Boden idag med två raka segrar i ryggen och bevisad toppform. Leder länge.

4 Priamo Caf har inte fått till det på svensk mark hittills, och visst kan man kräva bättring innan man kan tro på honom fullt ut. Men, som helt ostreckad vill jag ändå varna för honom, chansen på rygg ledaren finns här och jag är övertygad om att han kan betydligt bättre än vad han fått visa hittills.

12 Twin´s Superior är kapabel för klassen, framför allt stark, och lär tidigt syna dödens här. Årsdebut är alltid årsdebut, men han är bra nog att greja det. 2 Ray Mackenzie är ingen snabbstartare och kan inte utnyttja sitt fina utgångsläge, men bör ändå kunna hamna någorlunda vettigt på det och då är han stark till slut. Avgjorde lätt senast, och såg fin ut.

Fem streck totalt, och jag står över 3 Provence Gel som ska tävla med skor runt om idag och köras snällt med sikte på viktigare uppgifter framöver, då V75 på Umåker väntar i nästa start.

Analys V64-2:

Ranking: A: 1. B: 3-9-6-7-5-4. C: 11-8-10.

Spetsanalysen:
1 Summer Ridge är mycket startsnabb och bör inte bränna spets från sitt innerspår.

Loppanalysen:
1 Summer Ridge blir lite väl stor favorit för min smak, men jag väljer ändå att lämna honom ensam på kupongen. Han är väldigt startsnabb och det skulle förvåna mig om någon tar en längd på honom från start, och väl i spets måste det vara bra segerchans. Det finns några kapabla motbud bakom honom, men risken/chansen är stor att han får fuska bort större delen av loppet då jag inte hittar någon i sällskapet som är modig nog att göra jobbet utvändigt och då bör favoriten rinna undan till slut. Han var mycket fin vid seger från spets i Boden senast, och jag tror på repris. Spik.

För dom som letar motbud ligger 3 Dream Out Loud och 9 Manofmanydreams närmast till hands, Dream Out Loud har fallit med flaggan i topp två gånger om på slutet och står lite på tur för seger, och Manofmanydreams var visserligen sämre senast men kan betydligt bättre och ska kunna rygga favoriten härifrån.

Analys V64-3:

Ranking: A: 6-4-2. B: 13-5-9-3-8. C: 11-10-1-15-7-12-14.

Spetsanalysen:
6 Rainy Vacation med bra chans på tidig ledning från sitt springspår.

Loppanalysen:
6 Rainy Vacation kan öppna bra från start och ska ses med god chans på tidig ledning från sitt springspår, väl i den positionen tycker jag att hon ska slås och hon får tipset i loppet. Näst senast höll hon farten bra som trea, och senast hamnade hon i en trött rygg och den starten är bara att glömma, men intrycket i skymundan var bra. Leder länge.

4 Marcus Sisu har fallit med flaggan i topp två gånger om på slutet, och står på tur för seger. Kliver han iväg vettigt från fjärdespår i volt, vilket han gjorde senast, är form och kunnande bra nog för att avlägga maiden.

Håller även upp skrällen 2 Leemark´s Ambrose, denne gjorde debut på svensk mark senast och jag tyckte hon var klart positiv och även om motståndet den här gången ser tuffare ut tycker jag inte hon ska nonchaleras på insatsen senast.

13 El Bumblebee riskerar visserligen att bli hängande från sitt springspår på tillägg då hon inte direkt visat någon snabbhet från start tidigare, och då kan det bli tufft att komma till. Löser det sig dock någorlunda för henne under vägen duger hon mycket bra. Hon var inte som bäst senast, men har annars imponerat på mig i samtliga Sverigestarter som hon gjort.

Streck också för 5 Shake It Up Zet och jätteskrällen 9 In Adios Hunter. Shake It Up Zet blandar och ger en del och har dessutom varit ifrån inför detta, men han var fin vid seger i Boden i februari och är inte golvad om liknande insats här. In Adios Hunter är inte alls så tokig, och även om det känns långsökt att det ska räcka hela vägen till seger lockar det att strecka honom då han är helt ostreckad här och det tycker jag är fel att han är.

Analys V64-4:

Ranking: A: 11. B: 1-8-4-3-14-9. C: 10-7-12-13-6-15.

Spetsanalysen:
1 Tomorrowsine

Loppanalysen:
Utgångsläget med innerspår på bakspår på tillägg är givetvis inte optimalt för 11 Bacardi Hornline, trots det väljer jag att ge honom tipset i loppet. Stämmer det bara någorlunda för Bacardi Hornline i loppet, är jag tämligen övertygad om att han sitter där. Han gjorde debut för Mats Bucht senast och avslutade bra i skymundan mot tuffa konkurrenter då, och med det loppet i kroppen lär han knappast vara sämre till detta. Bästa hästen.

1 Tomorrowsine är väl ingen stjärna direkt, och det hade varit mer gynnsamt för henne med fler hästar på start. Hon var ändå fin vid seger näst senast i Boden och spetsar med garanti här, och sedan leder hon länge.

8 Hilda Nalan är en sådan där som man tror på relativt ofta, och hon gör oftast bra lopp men faller allt som oftast med flaggan i topp som tvåa-trea. Hon visar annars väldigt fin form för dagen och hon ska streckas tidigt, hon gör alltid sitt och får hon till det är hon bra nog för att vinna.

4 De Leone Ås har fart i sig och Claes Sjöström får chansen igen, och 3 Höwings Rambo är betydligt bättre än raden. Dessa två streckas på sina låga procent.

Analys V64-5:

Ranking: A: 5. B: 1-8-2-3. C: 7-9-4-10-6.

Spetsanalysen:
2 Nadir Kronos spetsar och släpper till 5 Order by Koffe.

Loppanalysen:
1 Stay the Night gör intressant årsdebut och det ska bli kul att se honom, och det är väl inget snack om att han är bästa hästen i det här sällskapet. Jag väljer dock, då han är klar favorit i loppet, att spika emot honom. Stay the Night har enligt stall Bergh tränat bra inför den här årsdebuten och han är van betydligt tuffare konkurrens, och visst kan det vara så enkelt att han bara vinner här. Rent spelmässigt tycker jag dock det känns rätt att spika emot.

Stay the Night kan öppna bra från start, men jag tror inte att han är kvick nog för att svara 2 Nadir Kronos som i sin tur bör släppa till värsta konkurrenten 5 Order by Koffe och det tror/hoppas jag fäller avgörandet för loppet. Order by Koffe lär köras i ledningen, och hittar Bergh ut i andraspår lär han få vandra utvändigt om denne. Order by Koffe är inte sämre än att han över korta häcken i form är bra nog att hålla ifrån sig en årsdebuterande Stay the Night, som dessutom kan bli fast på innerspår om konkurrenterna är pålästa nog.

Analys V64-6:

Ranking: A: 1-7. B: 6-4-2-3-10-11-5-12-9. C: -.

Spetsanalysen:
1 Caesar de Veluwe gör ett försök från innerspår, men det finns snabba konkurrenter utvändigt och jag tror att en sådan som 4 Donna Sarina blir svår att hålla ut. Denne lär i sin tur söka rygg, och då tror jag 6 Åge Hornline är först fram för att överta.

Loppanalysen:
Normalt ska de två mest betrodda hästarna i V64-avslutningen göra upp om det, 1 Caesar de Veluwe och 7 Paying Guest ska normalt vara huvudet högre än sina konkurrenter. Men, jag tycker det finns faktorer som talar emot de bägge två idag, och jag väljer därför att gardera. Jag tycker att V64-avslutningen bakom dom här två är öppen, och jag väljer därför att strecka samtliga i loppet. Det rensar friskt på skräll i sista, och på Dubbeltipset spelar jag med de sju minst spelade hästarna.

Caesar de Veluwe tyckte jag såg bättre ut än någonsin vid seger senast, och även om han gått upp i klass växer han med uppgiften och han blir bara bättre och bättre. Han har alltid lovat väldigt mycket den här och fart har alltid funnits, men han har inte varit helt stabil och rätt ofta har det slutat med galopp. Han har blivit allt mer stabil och travar nu mer än han galopperar, men innerspår för hans del blev sämsta tänkbara då galopprisken är överhängande härifrån och jag spelar på strul. Sköter han sig dock är det bra chans då jag gillar honom skarpt, och han tippas därför.

Paying Guest hade problem att hitta rätt i inledningen hos Bergh, han tränade starkt men det strulade på banan och det tog ett tag innan Bergh fick ordning på honom. När Bergh väl fick ordning på honom imponerade han dock mest varje gång, och han avslutade fjolåret på bästa vis och han även med en start på Solvalla i inledningen av året där han gick starkt som tvåa via 12,3 sista 800 bakom Verymuchkiss Karsk. Det handlar dock om comeback här och dessutom risker han att hamna lite på vingel från start då han tidigare inte visat sig vara något blixt, och därför kan det vara för mycket begärt att han ska vinna redan nu. Vi kan i varje fall hoppas.

4 Donna Sarina och 6 Åge Hornline känns bägge kul, Donna Sarina tror jag är först fram till plankan och sedan bör hon få fint lopp. Jag tycker hon är underskattad här. Åge Hornline fick inte alls till det i slutet på fjolåret, men är bra för klassen i grunden och han är absolut bra nog för att spåra detta från start till mål, trots årsdebut.

2 Önas Linus och 3 Zagros Boko duger bägge bra från fina utgångslägen. 10 Aztec Boko och 11 Brisco Boko tillhör bägge de bättre i loppen, men jag hoppas bakspår kan ställa till det för dom och rankar ned något.

5 Photocopy Jerk gick bra i Sverigedebuten senast med bra avslutning, 12 Casher är inte så tokig i grunden, och även om bakspår är missgynnande för 9 Lexington Ås finns farten för skräll.

Sammanfattningsvis en öppen avslutning, där vi jobbar skräll.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Hagmyren: "I ledningen blir han svårslagen"
Nästa nyhet
V4 Hagmyren: ”I ledningen blir han svårslagen”

V4 Hagmyren: ”I ledningen blir han svårslagen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han höll bra som trea senast efter en tuff öppning och har hållit fin form en längre tid nu. Förutsättningarna ser intressanta ut och skulle vi lyckas komma till ledningen tror jag han blir svårslagen. Skor runt om, säger Erik Lindegren om Bolt Boko i V4-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Hagmyren. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Lily Viking – Hon har haft låg puls efter segrarna och inte varit trött. Distansen bör passa fint och hon var bra i torsdagens intervalljobb. Spåret oroar något då jag själv inte är van att leda volten. Hästen har blivit bättre på att öppna men det går inte att kasta åt henne grejorna direkt. Hoppas vi kommer ut i andraspår och sedan kör vi för fullt sista sjuhundra. Inga ändringar, säger Peter Grundmann.

3 Ysak – Han känns fin i träning och det ska bli kul att se honom, men årsdebut är alltid årsdebut. Han är lite speciell från start och framspår i volt är väl egentligen ingen höjdare för honom, men trampar han iväg ska han vara med och slåss om det. Aktuell distans ser jag som en fördel för honom då han är väldigt stark, och han är också snabb. Han var med i ett provlopp för två veckor sedan och gick då 1.35 full väg, men han gick ruskigt fort till slut och kändes mycket fin. Han måste duga bra om han sköter sig. Skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Svante Bergqvist.

7 Polar Linus – Han får godkänt för sin senaste start då han inte hade startat på ett tag. Sista varvet gick fort men han gjorde så gott han kunde och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Vi ska testa barfota runt om idag och den här hästen är inte alls så tokig, säger Mats Bucht.

9 Hibokongen – Han var inte som bäst senast och han är åtgärdad efter det loppet, och vi får se vart han står någonstans. Han känns bra i jobb och jag tycker det ser ut som ett öppet och jämnt lopp, och jag tycker han är en av dom som ska kunna vara med där framme. Han har fart i kroppen när det fungerar för honom. Skor runt om, trekvartsstängt huvudlag samt vanlig vagn som vanligt, säger Bo Landgren.

10 Robban S.R. – Han var lite knackig i travet i sitt senaste framträdande och fick ta igen sig ett tag. Nu var han fin i senaste jobbet och det här är en häst som normalt duger i klassen. Jag vill mest se att han fungerar den här gången men jag tycker han är gynnad av distansen och man ska nog inte avskriva honom helt och hållet. Vi återgår till trekvartsskor, säger Micael Broberg.

11 Liheim Svarten – Han är i bra ordning för dagen, men han är knepig i volt alltså. När det handlar om autostart så är han som ett lås, men i volt så är han svår och där litar jag inte alls på honom. Sköter han sig så är han en av de bättre hästarna i loppet, och jag tycker han känns bättre för dagen än vad han någonsin gjort tidigare. Skor runt om, helstängt huvudlag samt vanlig vagn som vanligt, säger Tommy Eriksson.

12 Stark – Han är mycket speciell och men vet aldrig om han sköter sig. Han är i alla fall lugn och fin här hemma och det är ett bra tecken. Han får stå i ett lugnt och litet stall inne på banan idag och det är värdefullt. Är det livat och struligt i stallet så brinner det i huvudet på honom. Han är inte lätt att köra men Olsen och han trivs fint tillsammans. Det blir barfota runt om och distansen fungerar fint. Olsen tror på chans då hästen är bra felfri, säger Elisabeth Olsson (Jennie Moods mor).

13 Linda Kavat – Hon har gjort det bra i de senaste starterna, hon har gått jämnt och bra och jag har varit nöjd med henne. Aktuell distans ska passa henne bra och kan det stämma för oss under vägen är vi med där framme. Hon är lite speciell och man kan inte riktigt köra som man vill med henne, hon behöver sitt lopp. Hon är annars stark och allting är fortsatt väl med henne i träning efter senast. Skor runt om, helstängt huvudlag samt vanlig vagn som vanligt, säger Jan-Olov Åberg.

Lopp 2, V4-2

1 Jaguar Ruda – Han har gjort det bra i de senaste starterna och jag räknar med en liknande insats idag, han verkar bibehålla formen av jobben att döma och utgångsläget passar honom fint då han är vid plankan och det är där han ska vara. Han bör få fint lopp härifrån och kan säkert vara med bland dom fyra-fem främsta. Norskt huvudlag samt vanlig vagn som vanligt, däremot blir det bakskor på idag, säger Pär Ländin.

2 Chip Dealer – Han fick inte chansen i sin årsdebut senast och var inte alls bottnad i mål. Jag tykcer att han tagit det loppet på et bra sätt och allt talar för en vettig insats igen. Startspåret är bra men det fanns ett par dugliga hästar emot. Minst barfota fram, säger Troels Andersen.

3 Chip Storm – Han har varit skadad och vi ställer inga krav på honom idag. Vi smyger med och hoppas på en placering. Det blir försiktigt upplägg. Vi testar honom mest troligt barfota runt om och det är första gången hos mig, säger Linda S Hedström.

6 O.P’s Flirt – Han är redo för en ny tävlingssäsong och har jobbat på fint. Vi har testat honom i par banjobb över långt distans och det har varit 18,5-19-tempo. Läget är bra då han är startsnabb i volt och jag tror mycket på min häst direkt. Jag skulle faktiskt bli förvånad om han inte vann detta. Vi kör barfota fram vilket inte är optimalt men ändå tillräckligt bra, säger Marcus Pihlström.

11 Un Sacco di Soldi – Han lottades till tråkigt utgångsläge, men jag är nöjd med honom för dagen och vi är förhoppningsfulla trots dessa förutsättningar. Han gick väldigt bra senast i andra starten för året, och med två lopp i kroppen räknar jag med att han blir allt bättre. Löser det sig någorlunda under vägen ska han vara med och slåss om segern, och då det handlar om kort distans lär det gå undan och det passar honom. Skor runt om, öppet huvudlag samt vanlig vagn som vanligt, säger Jeanette Hedin.

Lopp 3, V4-3

2 Zeus Boko – Han är väldigt upp och ned från dag till dag och han är därför svår att räkna på, man vet aldrig riktigt vart man har honom. Han känns dock pigg och fin hemma i träning, och så långt är allting väl med honom. Öppet huvudlag samt jänkarvagn som vanligt, sedan blir det barfota runt om idag, säger Mikael Cedergren.

4 Zlatan Liss – Han är väldigt ojämn av sig och därför väldigt svårbedömd, det verkar som det ska i jobb men man vet aldrig riktigt med den här. Han har jobbat 1.20/2600 som snabbast inför detta, men det är lite upp till honom själv. Barfota runt om, helstängt huvudlag samt vanlig vagn som vanligt, säger Per Linderoth.

6 Photo Taxi – Han hade halsinfektion senast och väldigt hög puls efter loppet, och det var det som var felet. Nu ska han vara frisk idag och då är han rätt hyfsad. Min plan är att spetsa för att sedan släppa till Bolt Boko, och är min häst som han ska så tror jag det räcker långt. Halvstängt huvudlag som vanligt, däremot blir det barfota bak idag samt jänkarvagn. Han har gått i jänkarvagn en gång tidigare, det var när han var tvåa på Bollnäs med Ulf Ohlsson, säger Robert Skoglund.

7 Bolt Boko – Han höll bra som trea senast efter en tuff öppning och har hållit fin form en längre tid nu. Förutsättningarna ser intressanta ut och skulle vi lyckas komma till ledningen tror jag han blir svårslagen. Skor runt om, säger Erik Lindegren.

9 Thunderbird F.H. – Han fick äntligen sätta dit sen senast och jag tycker det var välförtjänt efter en längre tids fina insatser. Det var också bra kört av John men hästen känns fin för dagen. Jag tycker att han möter några bra konkurrenter nu samtidigt som vi fick sämre läge än ett par av dem. Det krävs en hel del tur för att räcka till denna gång. Barfota runt om, säger Mats Bucht.

10 Lösnhults Ingrid – Det är ett oskrivet kort för mig. Det är inga fel på hästen som känns fin men hon är inte vässad och behöver nog loppet. Jag ska säga till Susanne att hon ska köra snällt och det brukar hon göra i så fall. Skor runt om, säger Esbjörn Glantz.

Lopp 4, V4-4

3 Sasha Fierce – Hon fick ett tufft lopp på Solvalla senast samtidigt som hon var brunstig så det är bara att stryka ett stort streck över den insatsen. Hon känns fin i träningen och jag tycker väl hon ställs mot aningen enklare motstånd än tidigare. Barfota fram, säger Stefan Arvidsson.

5 Super Store – Han känns fin i träning och vi får hoppas att han är på hugget, men årsdebut är alltid årsdebut. Han gick ett skarpare provlopp för två veckor sedan och där var vi väldigt nöjda med honom, han gick 1.19 full väg med 12,5 sista 500 och han kändes väldig bra måste jag säga. Hans svaga punkt är att han vissa gånger stressar upp sig i starten, spåret är inga problem för honom men jag är lite osäker ändå. Jag vill inte sticka ut hakan och säga att han vinner då det är årsdebut, men sköter han sig måste han vara med långt fram. Skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Magnus Träff.

12 Devdas T.J. – Han var en besvikelse i debuten för mig senast, han hade jobbat bra inför det loppet men jag blev väldigt besviken på honom. Idag kommer han tävla med helstängt huvudlag istället för norskt huvudlag som han tävlade med senast, men helt klart vill jag se att han är bättre än senast innan jag vågar tro på honom. Hemma i träning känns han fortsatt fin. Barfota runt om samt vanlig vagn som senast, säger Per Linderoth.

15 Eklas Superior – Han gör debut för mig och det här är en bra häst i grunden som dock haft problem med fräschören. Jobben har han skött bra utan att vi för den delen kört honom i några snabbare tempon. Härifrån blir det ett snällt upplägg och sen får vi se vad han kan. Skor runt om, säger Erik Lindegren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Digital Ink och Nahar tar "Sista Chansen" till Olympiatravet
Nästa nyhet
Digital Ink och Nahar tar ”Sista Chansen” till Olympiatravet

Digital Ink och Nahar tar ”Sista Chansen” till Olympiatravet

Det är ett riktigt starkt gäng som tar sista chansen att kvala in till Olympiatravet på söndag. Då möter Digital Ink bland andra Nahar på Romme.

Denna veckas V75-omgång avgörs först på söndag, således påskdagen. Gulddivisionen utgörs av ”Sista Chansen”, ett lopp där vinnaren erbjuds en biljett till Olympiatravets final, sex dagar senare.

Den chansen har lockat ett riktigt manstarkt startfält. Digital Ink som var stor vid nederlaget i Kjell P Dahlströms Minne senaste möter bland annat fjolårets Elitloppsvinnare Nahar, som ju galopperade bort sig då han gjorde säsongsdebut i söndags.

Dessutom är Dalarnas egen stolthet On Track Piraten sugen på en plats i Olympiatravet, liksom Rocky Winner som gör första starten i Sverige sedan oktober, samt Bagley och Traveling Man som kommer med två raka.

Under Rommes V75-tävlingar på påskdagen får publiken även uppleva norsktränade undret B.B.S. Sugarlight i Bronsdivisionen samt ett högklassigt kallblodslopp med bland annat Månprinsen A.M. i startlistan.

Så här ser startlistan till ”Sista Chansen” ut:

2140 auto

1 Hard Livin – Daniel Redén
2 Traveling Man – Johan Untersteiner
3 Nahar – Robert Bergh
4 Labero Broline – Erik Adielsson
5 Bagley – Conrad Lugauer
6 Ed You – Björn Goop
7 Digital Ink – Örjan Kihlström
8 On Track Piraten – Johnny Takter
9 Tidied Accelerator – Stefan Melander
10 Rocky Winner – Jörgen Westholm

Klara för Olympiatravet:

Sanity
Harry Haythrow
Noras Bean
Mr Picolit
Solvato
Kash’s Cantab
Yarrah Boko (wild card)
Brad de Veluwe (wild card)

Läs även: Nahar galopperade i årsdebuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nahar galopperade i årsdebuten
Nästa nyhet
Nahar galopperade i årsdebuten

Nahar galopperade i årsdebuten

Det blev ett galoppmisslyckande då Elitloppsvinnaren Nahar gjorde årsdebut på Bergsåker under söndagen.

Fjolårets Elitloppsvinnare Nahar gjorde intressant årsdebut vid Bergsåkers tävlingar på söndagen. Men stjärnan lämnade mycket i övrigt att önska i denna sin första start sedan början av oktober.

Nahar, som vanligt körd av Robert Bergh, hade fyrtio meters tillägg och hamnade förklarigt längst bak från början. Det medan Diamond of Ace och Leif Witasp anförde fältet i friskt tempo.

Ledaren passerade första varvet på 15,4 och fortsatte i samma fart. Det med Linus Ru i ryggen, dessa båda flera längder för ”klungan”.

1300 meter kvar började Nahar stöta ut i andraspår och när fältet gick in över sista bortre tog nioåringen fart och började röra sig snabbt fram. Men strax före 500 meter kvar slog Nahar över i galopp och försvann ur fältet. Den niofaldiga miljonären diskades.

Ledande Diamond of Ace stod dock för en fin insats och släppte aldrig någon nära inpå sig, utan gick ifrån över upploppet och vann mycket lätt. Det på 1.15,4 över 3140 meter. En seger som betalade 35 000 kronor i förstapris.

– Han kändes rullig sista tusen när vi skulle gå på i spåren och det är ju inte bra såklart. Men han har fått mycket tung träning och jag vet inte om det kanske sitter i ännu. Vi får klura lite på det här i veckan, sa Robert Bergh efter Nahars lopp i TV12.

Nahar kommer troligen ut i ”Sista chansen” på Romme nästa söndag, hästen är anmäld till loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Bergsåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson