Den tredje uttagningen till Olympiatravet avgörs i Eskilstuna. Högintressant årsdebut i loppet gör Reijo Liljendahls Elitloppskandidat Formula One.

Noras Bean och Mr Picolit inkasserade biljetterna till Olympiatravet i helgen som passerade och på lördag ska två nya delas ut när V75 avgörs på Sundbyholmstravet.

En mycket spännande comeback på tävlingsbanan gör fjolårets Elitloppsfinalist Formula One som här gör första starten sedan han slutade fyra i Sundsvall Open Trot i slutet av augusti. Det är Örjan Kihlström som ska köra och ekipaget inleder från prima spår två.

Bland motståndet kan nämnas fjolårets Derbytvåa Porthos Amok, Veijo Heiskanens snabbe Solvato, svenska mästarinnan Dileva Käll och 2012 års Kungapokalsvinnare Fawkes nu med lopp i kroppen.

2140 auto

1 Kash’s Cantab – Björn Goop
2 Formula One – Örjan Kihlström
3 Kaffir Face – Lutfi Kolgjini
4 Perfectly Enough – Erik Adielsson
5 Porthos Amok – Stefan Melander
6 Solvato – Veijo Heiskanen
7 Tidied Accelerator – Per Lennartsson
8 Fawkes – Peter Untersteiner
9 Dileva Käll – Daniel Redén
10 Macho Gossip – Åke Lindblom

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Rättvik: ”Borde gett honom viss hårdhet”

V4 Rättvik: ”Borde gett honom viss hårdhet”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han fick faktiskt Raja Mirchi i knät senast och trampade sig en aning i den sekvensen. Vi får värma honom i morgon och sedan se hur han känns men jag tror det ska funka fint. Nu har han åtta eller nio raka starter i Gulddivisionen som borde gett honom viss hårdhet och det är klasskillnad på motståndet om man jämför motståndet. Trots att han är nio år har han inte lärt sig volta ordentligt och spåret är därför inte heller optimalt. Vi kommer köra med vanlig vagn denna gång och dessutom kan det blir framskor, säger Olle Alsén om Yanantin Boko (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Rättvik. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Feria de Mayo – Hon har en akilleshäl och det är från start, hon blir väldigt stressad och spänd och risken finns att hon tappar mycket från start och hamnar en bit bak. Löser det sig dock bara under vägen så kommer hon plocka många, och då är hon inte borta. Hon är stark och rejäl och tål att göra mycket själv i loppet, och senast körde Torbjörn på extrem säkerhet med henne och hon gick 14,5 sista 1600 med lätthet. Hon känns väldigt fin för dagen, och det gäller som sagt bara att hon sköter sig och kommer ut för då känner jag mig inte slagen på förhand. Skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Susanne Stenlund.

2 You Can Dance – Hon är stark och rejäl och tål att göra jobbet på egen hand i loppet, och jag tycker hon ska räknas. Hon är inte så snabb från start och jag skulle därför önska tempo på loppet, blir det tempo kommer hon gå starkt till slut. Jag ska ändra lite i balans och utrustning på henne, dels blir det barfota bak och sedan ändrar jag från öppet huvudlag till halvstängt för att få henne lite rappare från start, säger Claes Eskilsson.

8 Noblesse d’Inverne – Hon visade fin form senast och kommer vi ner i vettigt läge så räknas hon tidigt. Läget är inte bra och det är bildebut. Vi testar bakom bilen före tävlingarna men hon är rätt rask i benen och kan nog öppna fint. Hon fungerar bra även med ryggresa. Hon har olika skor på fötterna och det är skor runt om, säger Peter M Andersson.

10 Classic Queen – Hon har varit ifrån och struken då hon haft karledsinflammation och från det här läget ligger vi lågt idag. Tanken är att köra henne barfota runt om idag men vi tar detta som en test, säger Leif Witasp.

12 Sentimental – Hon har nu fått två lopp i kroppen efter vila och blir allt bättre. I årsdebuten kom hon bort en aning men nu i förra starten avgjorde hon på rejält vis och hon har tagit det loppet på ett bra sätt. Auotstart är en fördel men från det här läget behöver vi en hel del tur. Eventuellt testar vi barfota fram idag, säger Sophie Ställberg.

Lopp 2, V4-2

3 Fina Bergakungen – Han fick trava på i ledningen senast och var förbättrad. Idag är det lite tuffare och möjligt att det bästa vore att släppa om vi når spets. Formen verkar fin och det blir nog inga ändringar, säger Leif Witasp.

7 Mollyelden – Hon gjorde ett kanonlopp som tvåa bakom Värstingkungen senast och ställs inför helt rätt förutsättningar nu. Distans och läge passar fint och då hon kan öppna bra borde hon kunna ta ledningen. På förhand tycker jag detta ser ut som en vettig uppgift. Skor runt om, säger Tomas Rosén.

10 Illern – Han har gjort det bra på slutet och jag har varit nöjd med honom, allting är också fortsatt väl med honom efter senast och han håller bra form. Jag har inte så jättekoll på motståndet, men kommer vi till och får bra läge går han alltid bra till slut och jag väntar mig en bra insats. Skor runt om helstängt huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Petra Edqvist.

14 Villmer – Han var duktig senast och har varit fin i träningen efter det. Vi siktar på barfota bak och uppgiften ser lämplig ut. Voltstart kan vara ett aber men han har fått träna till sig och blivit stabilare. Felfri bör det vara fin chans, säger Jan Ove Olsen i stallet.

Lopp 3, V4-3

4 L.K. – Han har haft problem med gaffelband och är inte vässad inför denna uppgift. Han är dock mycket grundtränad. Han behöver nog lopp i kroppen men strykningen invändigt var klart positivt för oss. Skor runt om, säger Leif Witasp.

7 Aloe Vera – Hon har fått pausa ett tag eftersom hon inte alls fungerade i sina två senaste starter. Jag tycker att hon känns fin i jobben men vi kommer köra på chans med och sen får man se. Det var inte det allra tuffaste loppet och med rätt resa spurtar hon säkert till sig en bra placering. Barfota runt om, säger Fredrik Pedersen.

8 Top Billing – Jag har haft honom sedan förra sommaren och han har haft problem. Det är en flott häst men egentligen borde man stryka då det inte är så roligt att debutera honom i Sverige då banan lär bli dålig idag. Han har tävlat på tusen meters-bana tidigare och voltningen bör gå bra. Det känns så då man vänder med honom i intervallerna hemma. Han har fått banjobb efter 1.18 full väg, 1.17,5 full väg samt 1.13,5/1600 meter och Jorma körde. Han sa att det var läge att starta efter senaste banjobbet men välj ett snällt lopp. Hästen behöver nog lopp i kroppen och vi börjar med skor runt om. Mina hästar har dessutom visat dålig form rent allmänt, säger Susanne Richter.

9 Victory Hill – Han har jobbat 1.15/1600 meter som snabbast inför detta och jag tycker han känns bra, och jag tror han kommer få ett bra avslutningsår också. Jag kan dock inte tro att han ska gå ut och vinna redan nu, han känns fräsch och fin men lär behöva lopp i kroppen innan han är som bäst. Skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Anders Göstasson.

10 Yanantin Boko – Han fick faktiskt Raja Mirchi i knät senast och trampade sig en aning i den sekvensen. Vi får värma honom i morgon och sedan se hur han känns men jag tror det ska funka fint. Nu har han åtta eller nio raka starter i Gulddivisionen som borde gett honom viss hårdhet och det är klasskillnad på motståndet om man jämför motståndet. Trots att han är nio år har han inte lärt sig volta ordentligt och spåret är därför inte heller optimalt. Vi kommer köra med vanlig vagn denna gång och dessutom kan det blir framskor, säger Olle Alsén.

Lopp 4, V4-4

3 Roadscanner – Han har inte tävlat på ett tag men tränar bra och är redo för comeback. Vi har kört 19/1600 meter med honom och jag tror det kommer vara ett plus för honom att slippa vinterbalansen. Jag tror det hämmade hans insatser en aning i början av året och förutsättningarna ser intressanta ut med fint läge och den kusk som passar allra bäst på hästen. Vi kommer ändra till öppet huvudlag istället för helstängt men det blir skor runt om som vanligt, säger Stefan Arvidsson.

5 Ron Jeremy – Det gick lite väl fort då det blev attack senast och hästen kan nig bättre än vad han visade då. Om han hittar ut i slagläge i tid så ska han ses med segerchans. Det blir skor runt om, säger Leif Witasp.

6 Persos Express – Han värmde väldigt bra inför Solvalla senast och kändes också bra i loppet, Sören har nog aldrig varit så nöjd med honom som han var senast. Det blev dock helt fel i loppet för honom och den starten är bara att glömma. Jag har efter senast varit väldigt nöjd med hur han känns i träning, och han blir bättre och bättre hela tiden. Det var ett tag sedan han fick starta från tillägg, men jag tror det kommer passa honom bra att få jaga lite då han mognat ganska rejält. Det regnat rätt kraftigt på väg till Rättvik nu och det är väl det enda som oroar mig, då det är en klar nackdel om det blir skitigt då han springer och bromsar och fjantar sig när han får stänk på sig. Helstängt huvudlag och vanlig vagn som vanligt, däremot hoppas jag kunna köra barfota fram idag, säger Ellinor Lindberg.

7 Chimo Trot – Han känns fräsch och fin inför detta och har gått 1.18 full väg i ett provlopp som snabbast och han kändes bra då och avslutade piggt. Jag tror han kommer få ett hyggligt år den här, men det är lite som med Victory Hill då jag tror att han behöver lopp i kroppen innan han är som bäst. Jag är nöjd bara han gör ett bra lopp och att jag kan bygga vidare på det. Skor runt om samt vanlig vagn som vanligt, däremot blir det första helstängt huvudlag i lopp då han fungerade väldigt bra med det i provloppet, säger Anders Göstasson.

9 Castor di Quattro – Han är behandlad och känns bra nu i lugnare jobb. Han har tävlat bra efter uppehåll tidigare och dessutom löpt bra med Jansson tidigare så vi hoppas på en vettig insats. Han fick en hovspricka i samband med behandlingen och det blir fortsatt skor runt om, säger Leif Witasp.

15 Astro Boko – Han vann direkt i comebacken senast och även om det var ett billigt lopp avgjorde han på ett positivt sätt. Han borde vara bättre nu men vi fick ett chansartat utgångsläge och han känns väl bara som fjärde- femtestreck härifrån. Barfota bak, säger Olle Alsén.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75 - Jägersro: Noras Bean ensam på plan
Nästa nyhet
V75 – Jägersro: Noras Bean ensam på plan

V75 – Jägersro: Noras Bean ensam på plan

Efter en tveksam provstart tog sig Prix de France-segraren Noras Bean samman till loppet och var helt ohotad i den andra Olympiatravsuttagningen, tillika L.C.Peterson-Broddas Minne.

Loppet avgjordes i första sväng när Noras Bean efter att ha blivit passerad av Mr Picolit kunde svara ut On Track Piraten. Ut ur första sväng ställde Stefan Söderkvist bakom Noras Bean spetsfrågan och Jorma Kontio släppte direkt ifrån sig taktpinnen med Mr Picolit. Med On Track Piraten på utsidan kom man sedan upp till varvning på 11.4.

Genom slutsvängen försökte Conrad Lugauer med Bagley men både han och övriga var helt chanslösa att gå i närkamp med Noras Bean som segrade på 1.11,7a/2140 meter. Bakom liftade Mr Picolit med till andraplatsen och en plats i Olympiatravsfinalen medan On Track Piraten tappade på upploppet men ändå höll bra som trea.

– Det är helt sjukt hur han kan ta sig samman och är han fräsch kommer han att vara ännu bättre om tre veckor, sa en mycket nöjd tränare Ulf Stenströmer.

Olympiatravsfinalen körs på Åby 26 april.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Gävle
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Gävle

Fredag: V64-tips till Gävle

Omgången:
Vi har blivit bortskämda den senaste tiden med bra förutsättningar, och inget undantag den här fredagen. Knappa tio grader varmt och sol, och vi lär få se en perfekt bana i Gävle. Värt att ta med sig från Gävle är att banan är spetsgynnad och spetshästen rinner ofta undan. Kallblodsloppet sticker ut, som kvällens höjdpunkt.

Bästa spiken:
3 Racing Hill (V64-1)

Kompletterande spiken:
1 Hagentoy (V64-2)

Dubbelspiken:
1 Månprinsen A.M. (V64-5)

V64-förslag:
V64-1: 3 Racing Hill (2-11)
V64-2: 1 Hagentoy (8-5)
V64-3: 5,6,7,12 (2-1)
V64-4: 3,5,6,7,8,9,10 (1-4)
V64-5: 1,4,8,9,11,12 (10-2)
V64-6: 1,2,3,4,5,7,10,11,12 (6-8)
1 x 1 x 4 x 7 x 6 x 9 = 1512 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 1 Månprinsen A.M.
DD-2: 1,2,4,7,10,11,12
7 rader x 100 kronor.

Analys V64-1:

Ranking: A: 3. B: 2-11-7-5-1. C: 6-12-10-4-8.

Spetsanalysen:
1 Interlace och 2 Dream Trotter kan bägge öppna kvickt, men jag läser tidig ledning på 3 Racing Hill. Interlace körs knappast i spets över full väg, och det tror jag heller inte Dream Trotter gör direkt i sin comeback efter skada. När Jorma Kontio bestämt sig brukar han vara tuff i spetsstriderna, och det tror jag avgör här.

Loppanalysen:
Jag väljer att gå ut tufft och spikar redan i den inledande V64-inledningen, jag gillar att koppla grepp på omgången och jag har bra känsla för att 3 Racing Hill tidigt placeras i ledningen här och då måste det vara bra segerchans på spetsgynnade Gävle.

Racing Hill gjorde årsdebut senast och svarade för ett bra lopp från ledningen, att han inte orkade stå emot hästar som Panter Neo och och Harvey Tornado sista biten är inte mycket att säga om och jag tyckte det var en positiv årsdebut. Med det loppet i kroppen lär han flyttat fram sina positioner ytterligare till detta, och då blir han inte lätt att rubba från tät.

Invändigt om Racing Hill kan både 1 Interlace och 2 Dream Trotter öppna snabbt, men ingen av dessa lär köras i spets över full väg. Interlace är den typ som ska smygas, och Dream Trotter återkommer efter långt uppehåll på grund av skada. Jorma Kontio brukar vara tuff i spetsstriden när han bestämt sig, och det tror jag fäller avgörandet här. Jag tror heller inte att någon är kvick nog för att ta en längd på Racing Hill utifrån.

Favoriten 7 K.J.´s Crazy Lady väljer jag att ranka ned något, jag tycker nämligen det luktar dödens för henne lång väg här och därifrån tror jag inte hon vinner loppet. Jag håller upp Dream Trotter som värst emot, trots långt uppehåll. Per Lennartssons travare är kapabel i grunden och har jobbat bra inför detta, och bör oavsett få fint lopp härifrån då han kan öppna raskt.

Analys V64-2:

Ranking: A: 1. B: 8-5-10-4. C: 6-3-2-9-7.

Spetsanalysen:
1 Hagentoy, antingen i första, eller andra skedet.

Loppanalysen:
Jag blev imponerad av 1 Hagentoy i dennes debut senast, och på intrycket där väljer jag att spika honom. Han kördes offensivt av Kajsa Frick i debuten senast och fick mestadels vandra utvändigt ledaren, han höll sedan farten starkt bakom en bra vinnare (Ready Ribb) och det var miiiiiil ned till övriga. Med debuten avklarad ska han rimligtvis vara ännu lite vassare idag, och då tror jag han vinner.

Hagentoy ska ses med bra chans på ledningen från sitt innerspår, men även om han skulle bli över den första biten ska det vara bra chans att Kajsa Frick i tidigt skede av loppet kan köra sig till tät. För Kajsa gäller det att vara före 5 Snow Breeze W.F. och det lär hon vara, då denne är lite långstegad och trevande från start.

Värst emot min spik tycker jag är 8 Viggo Laday. Denne var fin vid seger i debuten senast och även om han varit struken efter det då han haft problem med karlederna är han säkert ännu lite vassare idag, normalt.

Analys V64-3:

Ranking: A: 5-6-12-7. B: 2-1-10-4. C: 8-11-3-9.

Spetsanalysen:
2 Oki to Cheat har visat att han kan öppna bra, men det troliga är att favoriten 5 Prince d´Inverne i tidigt skede av loppet placeras i ledningen.

Loppanalysen:
Favoriten 5 Prince d´Inverne kan öppna klart vettigt från start och bra chans på tidig ledning, därifrån är han hästen att slå i loppet. Han gick mycket bra efter galopp senast på Solvalla och visade form, och får han bestämma någorlunda mitt i loppet blir han tuff att plocka ned. Däremot har han innan upphämtningen efter galopp senast inte övertygat på mig, och som klar favorit är därför garderingen på sin plats.

6 Color of Virtue lär säkert tvingas till grovjobbet utvändigt favoriten, men jag blir inte ett dugg överraskad om hon mäktar med det. Hon har travat utvändigt ledaren två gånger om på slutet och hållit positivt, och hon är värd en fullträff. Räknas tidigt.

12 Ganador vann väldigt lätt från utvändigt ledaren i sin Sverigedebut senast, och även om det blev ganska billigt den gången så gjorde han det bra. Han är säkert ännu lite vassare med det loppet i kroppen, och han måste räknas här. Lite svårbedömt hur bra han egentligen är.

Streckar också 7 Bottnas Avec, Claes Sjöström har bra snurr på stallet för dagen och Bottnas Avec var fin vid seger senast och visade klart förbättrade takter. Kan han ramla ned i någorlunda vettig position duger han igen.

Analys V64-4:

Ranking: A: 5-7-9. B: 3-6-10-8. C: 1-12-2-11-4.

Spetsanalysen:
1 Brush Launcher kan öppna bra, även 3 High Leg om bra dag och utifrån lär 5 Bolt Boko och 6 Main Danger laddas. Tuff inledning att vänta, men jag håller ändå 5 Bolt Boko som spetsfavorit.

Loppanalysen:
5 Bolt Boko låter tränare Erik Lindegren väldigt nöjd med för dagen och jag ger honom tipset i loppet, och jag gör det på spets. Han kan öppna snabbt från start och lyckas han bara hålla ut Main Danger bör vägen mot tidig ledning ligga öppen och över korta häcken ska han sedan leda länge. Han är bra när han är bra den här, men på tok för ojämn för att man ska lita på honom och garderingen är därför given.

7 Yes We Can gynnas varken av aktuell distans eller utgångsläget, men då det ser ut att kunna bli tuff inledning på det här loppet tycker jag ändå att han ska räknas tidigt. Han är i mitt tycke bästa hästen i sällskapet och löser det sig någorlunda blir han mycket tuff att stå emot till slut. Med ett halvvarv längre eller någorlunda bättre utgångsläge hade jag nog spikat honom. Härifrån måste det ändå lösa sig.

Håller även upp 9 Berkut Boko i A-gruppen, trots att det handlar om årsdebut. Han ska kunna få fint lopp härifrån och visade flera gånger om ifjol att han är vass till slut med rätt ryggresa.

3 High Leg är lite upp och ned från gång till gång och man vet därför aldrig riktigt vart man har honom, har han en bra dag är han dock kvick från start och då bör han åtminstone hitta sargen här. Duger om han löper på topp.

6 Main Danger riskerar att få traska utvändigt om Bolt Boko, men visade väldigt fin form senast som tvåa och skulle Erik Svensson kunna ”lura” sig till tät här eller undvik dödens kan skrällen vara ett faktum.

Streck också för 10 Turbo Sweden som var positiv i sin avslutning senast samt för helt ostreckade 8 Jacques Brel som får Jorma Kontio upp i jollen.

Analys V64-5:

Ranking: A: 1. B: 4-8-11-12-9. C: 10-2-3-5-6.

Spetsanalysen:
4 Hallsta Lotus

Loppanalysen:
Ett väldigt fint kallblodslopp, där det ska bli intressant att se duellen mellan 4 Hallsta Lotus och 1 Månprinsen A.M. Jag är dock inte helt övertygad om att dom bara är bäst här, och streckar några intressanta bakom dessa två.

Tipset i loppet väljer jag att ge, utan tvekan, till 1 Månprinsen A.M. Denne kan tyvärr inte vara med första biten och innerspår är väl egentligen sämsta tänkbara för hans del, och det handlar också om årsdebut. Jag är dock ruskigt svag för Månprinsen A.M. och löser det sig bara någorlunda under vägen är jag övertygad om att han blir tuff att stå emot redan nu.

4 Hallsta Lotus blir klar favorit i loppet, och han har varit väldigt positiv i två raka segrar och det är egentligen helt otroligt att han löper och ser ut som han gör när han blivit 14 år. Han ska med dessa förutsättningar ses med bra chans på tidig ledning, men just det tror jag kan bli hans fall. Jag tycker inte att han bjuder till som bäst när han springer först längre, och senast han gick i spets för tre starter sedan gav han sig helt till slut. De två senaste starterna där han vunnit på positivt vis, är det från utvändigt ledaren och bakifrån och min tes är att han inte är lika vass från tät längre.

8 Faksen J:r missgynnas givetvis av utgångsläget, men var duktig senast som trea då han drog fram Hallsta Lotus den gången. Han är snabb i benen den här, både från början och till slut, och han måste räknas tidigt.

11 Stamping fick det inte att stämma senast och vissa frågetecken kring honom finns efter den insatsen. Innan misslyckandet senast hade han dock radat upp vassa prestationer, och hittar han tillbaka på det spåret går ingen säker.

Två jätteskrällar i loppet som jag vill ha med är 9 Horgen Tore och 12 Lix Mollyn, då Månprinsen A.M. trots allt gör årsdebut och Hallsta Lotus får tät här är det småöppet bakom och då ska dessa passas. Horgen Tore tycker jag faktiskt är positiv i Sverige varje gång och konstigt lite streckad här, och Lix Mollyn gick bra efter galopp i Norge senast och är faktiskt inte så tokig. Han har besegrat Hallsa Lotus tidigare och Tobrjörn Jansson på kallblod ska alltid tas på allvar.

Analys V64-6:

Ranking: A: 12-3-5. B: 11-2-1-4-10-7. C: 6-8-9.

Spetsanalysen:
4 Calypso Blue Chip är väldigt kvick från start och brukar inte missa ledningen från framspår, men hon löper som bäst i rygg och över full väg lär Daniel Olsson släppa. Den som är först fram för att överta av 3 Trailing Edge och 5 Highspeed Call lär få göra det.

Loppanalysen:
Robert Bergh blir klar favorit i V64-avslutningen tillsammans med egentränade 3 Trailing Edge, och visst ska han räknas. Han har lillchans på tidig ledning, och därifrån säljer han sig dyrt. Jag tycker dock att han blir lite väl stor favorit, det är inte alls säkert att han är först fram för att överta och det saknas heller inte motstånd. Jag gillar att fälla favoriter i avslutningsloppen, och det finns många roliga ”fynd” i det här loppet. Bara en av flera.

5 Highspeed Call är van tuff konkurrens och utmanar Trailing Edge i spetsstriden, och skulle formkusken Ulf Ohlsson vinna den kampen är det fördel Highspeed Call. Han har körts passivt i de senaste starterna, det är nog lite läge för att vara mer offensiv idag. Riktigt bra när han löper på topp den här.

Tipset väljer jag dock att ge till 12 Rocket Zet, trots lite tveksam form då han varit ifrån efter senast. Så som han gått och sätt ut på slutet måste jag dock tippa honom, och har han inte tappat allt för mycket under uppehållet får konkurrenterna hålla i sig under slutrundan. Den här hade jag trots utgångsläget trott massor på, om jag vetat att formen varit intakt. Redéns Quangaroo Zet visade i veckan att han var i behov av lopp efter kortare uppehåll, det gör mig därmed lite brydd. Intressant ändå.

Den här trion bildar A-grupp och då dom är van tuffa konkurrenter får A-gruppen anses som stark, men det finns som sagt några intressanta fynd i loppet och jag streckar även hela B-gruppen.

11 My Ovi var duktig vid seger senast och är ständigt underskattad anser jag, 2 Clouds Above får Jorma Kontio upp den här gången och rapporteras träna starkt inför kvällens årsdebut, och 1 Donald Duck Tooma ska kunna få sitt lopp som han behöver med dessa förutsättningar.

4 Calypso Blue Chip bör spetsa här och sedan söka rygg, och hon har gått i mål med krafter kvar två gånger om på slutet. Slår snart till. 10 Chip Dealer är det precis som för Clouds Above positiva tongångar på inför årsdebuten, och 7 O.F.V.Dream har jag småjagat en tid och vågar inte lämna bort honom som helt ostreckad även om förutsättningarna idag är tuffa.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Har ingenting att anmärka på"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Har ingenting att anmärka på”

V65 Solvalla: ”Har ingenting att anmärka på”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har tagit senaste loppet på rätt sätt och jag tycker han blir bättre och bättre för varje lopp, det låter kanske konstigt att säga så om en häst som tagit tre raka segrar men jag tycker faktiskt det är så. Jag har ingenting att anmärka på gällande honom för dagen, och det är klart han ska räknas igen då han är bra den här hästen. Utgångsläget blev kanske lite väl långt ut bakom vingen om vi ska anmärka på något, han är trots allt orutinerad. Öppet huvudlag som vanligt, däremot blir det nog barfota runt om för första gången idag. Han springer och slår sig lite ibland i loppen, därför vill jag prova honom utan skor runt om, säger Åke Lindblom om Sauveur (V65-5).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Julle – Han agerade förbättrat senast och allt verkar väl med hästen. Han kan öppna bra och gynans av att trava på innerspår då han hänger lite på högertömmen. Skor runt om och han räknas tidigt, säger Ville Karhulahti.

6 Pine Cool – Han gjorde det bra efter galopp senast och Stefan var jättenöjd med honom, och han gick en bra tid också. Vi har ingen vettig förklaring till galoppen senast, utan det var mer skit i arbetet. Han ska normalt gå framåt ytterligare med senaste loppet i kroppen och jag är lite uppåt på honom idag. Det är stallets bästa chans inom V65-spelet. Det blir minst barfota fram, sedan får vi se om han har hovar för att tävla barfota även bak, säger Marcus Schön.

8 Quite A Fall – Han borde varit bättre senast och jag tycker han är mest seg för dagen, han visar ingen riktig form och vi ligger lågt på honom idag. Inga ändringar, säger Marcus Schön.

9 Mellby Sensation – Det här ser lite väl tufft ut och jag har inga större förhoppningar. Han får smyga med och försöka greja en slant åtminstone. Vi kör honom barfota fram, säger Glenn Elo.

Lopp 2, V65-2

3 Barbie Blou – Hon gör det ok för dagen och hon gjorde ett hyfsat lopp senast, hon har egentligen aldrig gått bakom hästar tidigare men de två senaste insatserna har jag ändå varit nöjd med. Hon växer en klass i ledningen och Björn får prova rejält, och får hon ledningen kan hon nog bli tuff att tass med. Barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Jan Hellstedt.

4 Luckyline Brownie – Hon har bra form men det var ingen direkt lätt uppgift och vi är nöjda med en hygglig placering. Vi kör henne barfota fram och hon får smyga med, säger Glenn Elo.

5 Fimpala Tooma – Hon känns bra för dagen och jag tycker jag har en bra häst, jag kan inte motståndet men jag väntar mig en bra insats och jag tror hon är med dom. Skor runt om samt öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Claes Eskilsson.

11 Reprise Arriba – Hon känns bra för dagen, men hon måste ha tur från det här utgångsläget och jag tror inte hon är något för spelarna. Det är en hygglig slant som gäller. Samma balans och utrustning som senast, säger Juhani Partanen.

12 Ametrin – Hon var godkänd i skymundan i årsdebuten och har tagit det loppet på ett bra sätt. På det hela taget tycker jag att hon inte fått till det fullt ut men hon har också fått många tuffa lopp. Därför kommer jag köra snällt men henne men stämmer det kan hon ändå sluta långt framme. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

13 Echo´s Girl – Hon gör debut för oss idag och tanken är att hon ska tävla barfota runt om. Hon känns fin i träning och vi väntar oss en bra insats, säger Clas-Göran Björkroth.

Lopp 3, V65-3

1 Furious Francis – Han går från klarhet till klarhet tycker jag och jag tycker han ska räknas tidigt idag också. Han känns fortsatt fin efter senast och har lottats till bra utgångsläge. Skor runt om samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Åke Lindblom.

2 Elliot Boko – Han var inte på humör senast och jag vet inte vad det berodde på. Han verkar fin och vi byter bett på honom nu som enda förändring. Han kan öppna rätt bra och bör löpa bra som det känns, säger Leif Witasp.

4 B.W. T. Firealarm – Hon var lite överambitiös och lite hetsig senast men verkar lugnare nu med lopp i kroppen. Jag tror på en bättre insats. Det är en häst av normalstandard och det är skor runt om, säger Pekka Korpi.

6 Ready Ribb – Han var fin i debuten senast och allting är fortsatt väl med honom efter det loppet. Debut bakom startbilen idag och han ska prova det innan tävlingarna, men jag kan inte tänka mig att det blir problem för honom. Jag kan inte motståndet så bra, men min häst ska ses med segerchans. Samma balans och utrustning som senast, säger Reijo Liljendahl.

Lopp 4, V65-4

1 Love You Silvio – Han har galopperat en del till slut men nu ändrar och han får tävla med pg-skor och hoppas på en bra insats. Han tränar bra och kan öppna snabbt så läget är fint. Han ska räknas, säger Ville Karhulahti.

4 Serrez Dream – Han måste rycka upp sig och visa bättring i lopp innan vi kan tror på honom, här hemma i träning är allting väl med honom men han är lite trög i loppen och måste som sagt rycka upp sig. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Clas-Göran Björkroth.

9 Vertical Speed – Han skötte sig bra efter galoppen senas och gick jättebra, och vann också loppet. Han är helt klart intressant igen om han sköter sig, men det är en svår häst och absolut ingenting man litar på. I första hand ska han sköta sig. Samma balans och utrustning som senast, säger Marcus Schön.

10 Fredericks Laukko – Han var fin vid seger senast och känns fortsatt bra efter det loppet, det finns ingenting att anmärka på. Jag tror på en bra insats idag också och han ska givetvis räknas. Samma balans och utrustning som senast, säger Reijo Liljendahl.

11 Bottoms Up – Senast blev det galopp i en trång situation och hästen gick sedan bra sista biten och formen verkar fin. Det blir barfota runt om och han kan nog öppna bra. Jag räknar med en bra insats, säger Ari-Pekka Pakkanen.

Lopp 5, V65-5

1 Miss Ozzymede – Hon fortsätter hålla formen och var riktigt duktig vid segern senast. Jag tycker hon känns fin och har lottats till intressanta förutsättningar. Hon kan öppna bra men jag misstänker att någon är snabbare. Skulle vi komma till ledningen kör jag nog inte där ändå då det var tufft motstånd denna gång. Skor runt om, säger Ville Nisonen.

2 Laurentius Cavallo – Han har inte startat på ett tag men det är en duglig häst i grunden. Dock är han väldigt nervig av sig och jag vill mest se honom sköta sig. Det blir ett passivt upplägg och jag hoppas på en slant. Barfota runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

3 Croque – Formen är fin. Han har travat allt bättre på slutet och jag räknar med en vettig insats. Det var dock tufft emot med Lindbloms bland annat som är riktigt bra och jag räknar med platschans. Skor runt om, säger Ville Karhulahti.

4 Nemo Face – Han har alltid lovat väldigt mycket den här men mest sprungit och tittat i loppen, men för dom som orkar titta i lopparkivet så kan man kanske upptäcka ett troligt drag ändå. Han gick 13,2 sista varvet senast med ett ton i linorna och han vinner det loppet lätt med fritt. Det känns som att han är på gång hästen och att det börjar lossna för honom nu, och han är stark och insatsen senast var ett klart fall framåt. Jag tycker han är betydligt bättre än vad raden visar och det är en häst som jag tror kan kvala in till Derbyt senare i år. Han känns kraftigt förbättrad till vardags och rent allmänt och jag tycker han kan vara lite kul här. Barfota runt om, helstängt huvudlag med hål i och vanlig vagn som senast, säger Lars Friberg.

5 What’s Your Limit – Hon har tänt till rejält på slutet och hon gör det bra varje gång just nu, och jag tycker hon ska vara med där framme igen. Vi får se hur hovarna ser ut på henne, men förhoppningsvis kan hon tävla barfota fram som senast, säger Marcus Schön.

7 Sauveur – Han har tagit senaste loppet på rätt sätt och jag tycker han blir bättre och bättre för varje lopp, det låter kanske konstigt att säga så om en häst som tagit tre raka segrar men jag tycker faktiskt det är så. Jag har ingenting att anmärka på gällande honom för dagen, och det är klart han ska räknas igen då han är bra den här hästen. Utgångsläget blev kanske lite väl långt ut bakom vingen om vi ska anmärka på något, han är trots allt orutinerad. Öppet huvudlag som vanligt, däremot blir det nog barfota runt om för första gången idag. Han springer och slår sig lite ibland i loppen, därför vill jag prova honom utan skor runt om, säger Åke Lindblom.

8 Mister Postman – Han håller bra form och allt verkar bra med hästen. Spåret var dock inget vidare alls och det blir tufft att segerstrida denna gång. Vi siktar på barfota runt om, säger Roger Walmann.

10 Navigation Light – Hon fungerade inte som bäst senast och Björn var väl inte helt nöjd med henne efter loppet, och vi ska ändra en del på henne idag och bland annat prova nya bakskor på henne. Hon är fruktansvärt stark den här, men hon kan nog få problem idag då det nog kommer gå lite för fort för henne, säger Marcus Schön.

11 Te Freddo Knick – Han har lottats till tråkigt utgångsläge idag och då det samtidigt var tufft emot ligger vi lite lågt gällande honom. Det är en fin häst det här och han känns bra för dagen, men det blir nog tufft härifrån. Skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Emil Magnusson hos Stefan Hultman.

Lopp 6, V65-6

3 Fuzz – Han satt fast senast och kändes mycket fin. Han kan öppna bra och räknas med chans trots att det var några bra emot. Mest troligt blir det barfota runt om denna gång, säger Ville Karhulahti.

4 Maranello – Allt verkar fortsatt bra med hästen och jag räknar med en likvärdig och positiv insats som senast. Han lever på sin styrka och får köras offensivt. Vi får se om någon vill ta emot honom. Han är inte så rolig att ha på utsidan. Inga ändringar, säger Thomas Franck.

5 Quiteanotherhistory – Hon håller riktigt bra form för tillfället och jag är nöjd med henne. Vi kör henne barfota fram och hon är ett segerbud här, säger Roger Walmann.

6 Vernin Starlight – Han ligger vi också lågt med idag, han måste börja visa i lopp att han fungerar innan vi kan tro på honom. Han har viss kapacitet i sig den här, men han galopperar i lopp utan att vi egentligen har någon vettig förklaring till det. Skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast, säger Emil Magnusson hos Stefan Hultman.

7 Next Kronos – Han var väldigt fin vid seger näst senast, senast blev det dock alldeles för tufft för honom och den starten är bara att glömma. Då det blev så tufft för honom senast har han bara fått jogga här hemma efter det, men han ser fin ut och det är nyttigt för honom att få det lite lugnt. Inga ändringar och vi väntar oss en bra insats, säger Clas-Göran Björkroth.

8 Immer Fri – Han var blek senast och tog inte alls i som jag hade hoppats. Jag vet egentligen inte varför men misstänker att väder och vind spelade honom ett spratt. Formen är god men läget iskallt och jag ligger lågt. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

10 Super Otto – Han gör det bra varje gång den här och han sköt till bra mellan hästar senast. Får han sitt lopp på rulle går han alltid bra till slut, men han vinner ju väldigt sällan. Samma balans och utrustning som senast, säger Marcus Schön.

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Formula One mot Olympiatravet?

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson