Efter att ha haft Caballion några veckor i träning smider Franck Leblanc planer för högsäsongen. Elitloppet står överst på önskelistan.

För några veckor sedan skiftade Caballion tränare från Fredrik B Larsson till franske stortränaren Franck Leblanc. Han tycks nu så nöjd med sitt nyförvärv att förhoppningar finns på Elitloppet i maj.

Sedan mitten av november har den svenske fuxen kamperat i Frankrike. Det med två andraplatser på sex starter som bästa resultat. I det senaste framträdandet, 21 februari, galopperade hästen i slutstriden.

Nu väntar man på första starten i Leblancs regi och förhoppningen är att Caballion ska visa sådana takter att han, liksom 2012, blir en av de sexton som utgör Elitloppets startfält.

– Elitloppet har Franck inte nämnt något om till mig. Han har bara sagt att han väldigt gärna vill vara med på Solvalla sista helgen i maj. Så då får man tolka det som man vi, säger skötaren Jessica Samuelsson som även sköter PdA-tvåan Up And Quick, till Kanal 75.

Första uppgiften i den nya regin är ännu inte bestämt men det lutar åt att det kan bli långloppet Prix Jamin som körs med 3525 meter som grunddistans på Vincennes den 11 april. 51 750 euro är förstapriset då.

– Det känns att det är en häst med jättehög kapacitet. Nu får vi se hur han svarar på de förändringar Franck vill göra på honom och träningsupplägget vi har, säger Jessica Samuelsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Gunnar Melander flyttar från Dannero

Gunnar Melander flyttar från Dannero

Det ser ut som om Dannero kommer mista en av sina ledande tränare. Gunnar Melander letar en ny gård på sydligare breddgrader.

En flytt från Ångermanland till Hälsingland eller Gästrikland. Det ser ut att bli faktum för Danneros ledande travtränare Gunnar Melander.

Den 67-årige proffstränaren har beslutat sig att flytta från Dannero. Förutom personliga orsaker menar Melander också att han kommer få bättre startmöjligheter för stallets stora stjärna Månprinsen A.M. om han flyttar.

Exakt när flytten ska ske är inte klart då han ännu inte bestämt sig vilken gård han ska köpa.

– Jag kommer att intensifiera sökandet efter en gård när snön försvinner. Förmodligen kommer jag att flytta i höst, säger Gunnar Melander till P4 Västernorrland.

Gunnar Melander är för närvarande en av sju proffstränare anslutna till Dannero. I stallet finns 14 hästar, de flesta kallblod.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Örebro
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Örebro

Torsdag: V4-tips till Örebro

Omgången:
Lunchtävlingar i Örebro den här torsdagen, och jag provar ett annorlunda och ganska fräckt upplägg. Jag väljer att använda mig av två spikar, för att på så vis få kraft i en ganska rejäl flerkupong. Förutsättningarna i Örebro är perfekta med knappa tio grader och sol, och vi kan vänta oss en bana i toppskick.

Bästa spiken:
7 Future Love (V4-1)

Kompletterande spiken:
5 Pomona U.S. (V4-4)

Dubbelspiken:
2 Storm Passage (V4-3)

V4-förslag 1:
V4-1: 7 Future Love (8-4)
V4-2: 2,3,4,5,11,12 (9-8)
V4-3: 2,3,4,6,7 (9-10)
V4-4: 5 Pomona U.S. (11-2)
1 x 6 x 5 x 1 (x10) = 600 kronor.

V4-förslag 2:
V4-1: 7 Future Love (8-4)
V4-2: 2,4,12 (5-11)
V4-3: 2,3,4 (7-6)
V4-4: 5 Pomona U.S. (11-2)
1 x 3 x 3 x 1 (x10) = 180 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag:
LD-1: 2,4,12
LD-2: 2 Storm Passage
3 rader x 300 kronor.

Analys V4-1:

Ranking: A: 7. B: 8-4-6-2-3-10. C: 1-5-9-11.

Spetsanalysen:
4 Preko Bob är kusligt startsnabb och bränner inte ledningen, Roger Pettersson lär dock vara ute efter rygg trots den korta distansen då Preko Bob går som bäst i ryggar. 7 Future Love ska utrustas med helstängt huvudlag idag och ska provas framåt, därför har jag bra känsla för att det är han som är först fram för att överta. Jag bygger tipset helt och hållet på det.

Loppanalysen:
Jag väljer att gå ut ganska tufft och hårt, jag tar nämligen ställning för 7 Future Love då jag känner enormt mycket för honom den här gången. Future Love har gått starkt och sätt fin ut på slutet, och nu bör det vara dags för seger och jag tycker det mesta talar för honom idag.

Future Love inledde sin karriär hos Roger Walmann, men gick i slutet på fjolåret till den färska proffstränaren Reijo Liljendahl. Inför debuten hos Reijo hade Future Love glänst rejält i banjobb inne på Solvalla, och jag var nog inte det enda som trodde att han skulle ha en del att hämta i regi Liljendahl. Future Love fick dock inte alls till det hos Reijo, han fungerade inte och betedde sig allmänt dumt och efter ett par starter hos Liljendahl gick lasset till Fjugesta och Elin Dalegård, som skötte och tog hand om Future Love när den var i regi Roger Walmann.

Sedan Future Love kom till Dalegårds regi tycker jag att han blivit allt bättre, mer harmonisk och lugn. Jag pratade om detta med Elin för några veckor sedan på Örebro, och hon meddelade då att Future Love är väldigt speciell av sig och att han inte går att trycka för hårt i träning. Hennes teori till att han inte fick visa vad han kunde hos Liljendahl var för att han förmodligen hade tryckt honom fört hårt i jobb.

Future Love har i regi Elin Dalegård hunnit med ett par starter, och jag tycker som sagt att han ser allt bättre ut och blir bättre och bättre för varje start. Inför Örebro senast värmde han som en demon, väl i loppet fick han tidigt överta ledningen men vek kanske ned sig lite för lätt till slut. Jorma Kontio pullade dock upp ganska kraftigt när han fått överta ledningen senast, och då Future Love är som bäst då det går i ett jämnare och lite tuffare tempo hela vägen tror jag han föll på eget grepp.

Den här gången läser jag också tidig ledning på Future Love, och då bör det kunna räcka hela vägen den här gången. 4 Preko Bob är väldigt kvick och spetsar, men söker rygg och då ska Future Love vara den som är först fram för att överta. Han ska idag utrustas med helstängt huvudlag, och det har han inte tävlat med på länge. Elin Dalegård har inte vågat använda helstängt huvudlag på honom sedan hon tog hem honom, något han tävlade med i nästan samtliga starter hos Roger Walmann, då han betedde sig så dumt hos Reijo. Nu är det dock dags, och på det samt att Jorma kommer få offensiva körorder så tror jag spets och loppstriden är avgjord in mot första sväng. Spik.

8 Mr Vox vann säkert senast från ledningen via 1.16 sista rundan, innan det har han varit ute på V75 och på visad form och Björn Goop upp är han givetvis en allvarlig utmanare till Future Love. Då jag inte tror att Mr Vox tar sig förbi honom från start, lär han få tvingas till grovjobbet utvändigt om denne och det tror jag Mr Vox får svårt att mäkta med.

Analys V4-2:

Ranking: A: 12-4-2. B: 5-11-3. C: 9-8-10-7-6-1.

Spetsanalysen:
2 Virgo Karsk och 5 Primo Valentino om ledningen, där jag tror den sistnämnde drar längsta strået bara han sköter sig. Primo Valentino är kvick vid laddning.

Loppanalysen:
Hela veckan har jag varit inne på att lämna 12 Sauveur ensam på lappen, trots iskallt utgångsläge samt tuff konkurrens. Den här har nämligen imponerat enormt på mig, och jag tror den här har en mycket ljus framtid framför sig och det är en talang utöver det vanliga. Jag väljer dock att gardera honom, hela gårdagen och dagen har jag sökt Åke Lindblom för att kolla läget med denna fyraåring men Åke har inte gått att nå. Jag vågar därför inte spika honom, då han enligt vissa rapporter inte varit helt nöjd med Sauveur inför den här uppgiften. Är han som han varit i de två inledande starterna tror jag dock han rundar dom under slutrundan.

4 Regent Zet är även det en häst med mycket bra kapacitet, och skulle denne fungera fullt ut blir han inte lätt att rubba även för en sådan som Sauveur. Regent Zet har inte startat på ett tag inför detta, men rapporteras träna fint i sanden och han brukar gå bra direkt efter uppehåll. Han har blivit allt mer stabil sedan sin halsoperation och felfri kan det vara så enkelt att han bara vinner, men han är fortfarande inte helt pålitlig och som klar favorit samt mångas val av singelstreck i omgången vill jag inte spika honom.

Sauveur och Regent Zet står normalt för klassen i det här gänget, men då det trots allt finns vissa frågetecken kring bägge väljer jag att gardera vidare. Det rensar friskt bakom den här duon.

Jag håller upp comebackande 2 Virgo Karsk i A-gruppen, även om han givetvis lär behöva ett par lopp i kroppen innan han är som bäst då han varit ifrån länge. Han rapporteras dock träna bra inför den här starten, och han visade i Åke Svanstedts regi att det finns bra kunnande i honom. Bra utgångsläge och Björn Goop upp, gör att han är tidig för mig. Han är inte alls tokig den här.

Jag väljer också att strecka tre skrällar i loppet, skulle Regent Zet göra bort sig och Sauveur inte komma in i matchen från bakspår ligger skräll på lut och då ska jag vara där. 5 Primo Valentino kan öppna snabbt och är min spetsfavorit i loppet, och oavsett taktik från körsven Tony Wallin bör han få fint lopp och då har han helt klart kunnande för att vinna.

Två långskott i form av 3 Billy Jovalley och 11 Kosmic R.L.K. platsar också på lappen, Billy Jovalley kan blixtra till emellanåt och jag gillar första Kim, och Kosmic R.L.K. tycker jag är bra och denne är helt ostreckad den här gången vilket lockar till streck.

Analys V4-3:

Ranking: A: 2. B: 3-4-7-6. C: 9-10-11-5-12-1-8.

Spetsanalysen:
3 Jartinec och 4 Conrads Elsa om ledningen, där jag håller Jartinec som spetsfavorit. Håkan Erikssons Jartinec öppnade bara sådär från innerspår på Solvalla senast, men är betydligt snabbare ett par hack längre ut i banan vilket är fallet nu och sida vid sida tror jag Conrads Elsa får problem att ta sig förbi.

Loppanalysen:
Jag väljer att fräckt ge tipset samt ta ställning för 2 Storm Passage på Dubbeltipset, jag både tror och hoppas nämligen på en tuff inledning på loppet och då är jag helt inne på att Storm Passage blir tuff att stå emot till slut. Storm Passage är inte alls så tokig, börjar dessutom hitta formen på allvar nu då han gått ute hela vintern och det börjar bli varmare i luften, och han har varit ute mot ganska hyggligt motstånd. Intressant, för jag tycker den här är ganska bra.

3 Jartinec och 4 Conrads Elsa lär bägge två vara ute efter ledningen och jag hoppas dessa kör en bit mot varandra för att på så vis lägga upp det för Storm Passage. Jartinec blev grovt påkörd senast på Solvalla, men verkar tagit den smällen bra enligt tränare Håkan Eriksson och då han är min spetsfavorit i loppet måste han räknas tidigt. Han duger bra i denna konkurrens. Conrads Elsa är en häst som tränare Magnus Jakobsson håller relativt högt, och även om jag tror stoet får svårt att nå spets här så ska hon ändå räknas tidigt. Hon har fått lopp i kroppen efter uppehåll, hela stall Jakobsson går som tåget för dagen, och skulle Jakobsson kunna hitta ned i rygg på min spetsfavorit Jartinec blir hon farlig med lucka till slut.

7 Greenhill´s Lucky skrällvann senast och gjorde det faktiskt bra, hon såg också väldigt fin ut. Så här i efterhand var hon faktiskt inte omöjlig att hitta senast, då hon svarat för några bra lopp i skymundan i slutet på fjolåret. Med senaste loppet i kroppen lär hon inte vara sämre till den här starten, dessutom Jorma Kontio upp den här gången. Kan hon ramla ned i vettig position från start duger hon gott även här.

Streck också för 6 Oakshoots Highland, denne behöver högst troligtvis lopp i kroppen efter uppehåll och det är nog lite för tidigt för honom. Men, som väldigt lite spelad måste jag strecka honom. Han har väldigt bra grundkapacitet den här.

Jag väljer att stå över relativt betrodda duon 9 Super Happy och 10 Bottoms Up, den förstnämnde visade tveksam inställning senast (borde väl vunnit?) och den sistnämnde har inte visat något extra på slutet. Jag tror bägge får svårt att vinna från bakspår, och tycker i varje fall dom är mer spelade kontra hur jag bedömer deras vinstchans.

Analys V4-4:

Ranking: A: 5. B: 11-2-1-12-13-10-4-8-9. C: 15-6-3-14-7.

Spetsanalysen:
5 Pomona U.S. kan öppna snabbt, och jag läser tidig ledning på henne.

Loppanalysen:
5 Pomona U.S. blir favorit i V4-avslutningen och det är faktiskt lite överraskande för mig att hon blir det, i varje fall att hon blir ganska klar favorit. Jag har trott på Pomona U.S. hela veckan, och även om hon blir rätt klar favorit i loppet ändrar jag inte min inställning utan jag lämnar henne ensam på kupongen.

Det här är en tjej som jag alltid haft ett gott öga till, och den här gången bör det vara dags för henne. Hon gick bra senast i comebacken som tvåa, och ska med det loppet i kroppen knappast vara sämre till denna uppgift. Hon är stabil och snabb i volt och bör tidigt hitta ledningen, sedan bör konkurrenterna få svårt att tugga ned henne. Hon testades med öppet huvudlag för första gången senast, och det såg ut att ge bra effekt då hon såg konkurrenterna vilket hon inte kunnat gjort tidigare då hon tävlat med helstängt. Micael Lindblom som kör har utvecklats enormt som kusk, och han känner också Pomona U.S. väl. Spik.

11 Edelma är grundkapabel och också en tjej jag gillar, men jag skulle faktiskt bli ganska överraskad om hon redan i årsdebuten var mogen att plocka 20 meter på en ledande Pomona U.S. Hon är ändå tillsammans med 2 Color of Virtue värst emot, för dom som letar gardering.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Örebro: "Blir tufft plocka tillägg på henne"
Nästa nyhet
V4 Örebro: ”Blir tufft plocka tillägg på henne”

V4 Örebro: ”Blir tufft plocka tillägg på henne”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon svarade för ett bra lopp senast som tvåa, den som vann det loppet var helt enkelt för bra. Jorma sade efter loppet att han inte drev henne något över upploppet, han hade inte slagit vinnaren ändå. De övriga slog hon med tio meter senast. Hon känns fin som fan för dagen, och hon bör vara ännu bättre nu med lopp i kroppen och springer hon en 15-tid där framme blir det nog tufft att plocka tillägg på henne. Får hon ledningen, vilket jag har lite känsla för, måste hon ha hygglig vinstchans för annars blir jag jätteförvånad. Det är en jättefin travare att sitta bakom. Barfota runt om samt öppet huvudlag med urryckare som senast, det var första gången med öppet huvudlag senast och det var mycket positivt kontra det helstängda som hon sprungit med tidigare, säger Per Fromell om Pomona U.S. (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Örebro. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 Cool Caviar – Han håller hygglig form och så, men jag tycker inte att han vinner så ofta längre och jag tror han får svårt att göra det den här gången också. Det är inte helt iskallt alltså, men jag tror ändå det blir svårt för honom att sticka nosen först och jag hoppas i första hand att han gör ett bra lopp och tjänar en hygglig slant. Skor runt om samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Bengt R Karlsson.

4 Preko Bob – Han fick sen lucka i Kalmar senast och spurtade bra, han känns efter det loppet pigg och glad och han håller fin form. Han är ruskigt startsnabb och det är inte många som klipper honom i starten, sedan lägger jag mig aldrig i hur Roger kör för det vet han mycket bättre än mig. Skulle han hitta ledningen är dock min gissning att han släpper då Preko Bob går bättre i ryggar. Jag kan inte motståndet, men Mr Vox har varit ute på V75 så den blir väl inte så lätt att besegra. Man ska aldrig säga aldrig och 1609 meter samt att han står perfekt inne i klassen gör att känslan finns där någonstans, men jag blir ändå överraskad om han skulle räcka hela vägen till seger. Barfota runt om samt öppet huvudlag som senast, säger Christer Jonsson.

6 Rayon Lascaux – Hästen känns fin och jag tror att formen är bra. Distansen är kanske i kortaste laget och vi får se hur det löser sig. Vi kör honom barfota runt om. Senast hade han helstängt huvudlag och var lite väl vass före loppet så vi provar nog med ett norskt huvudlag idag, säger Pirjetta Laakso.

7 Future Love – Han är som bäst när det går i lite högre tempo hela vägen, och med facit i hand skulle väl inte Jorma pullat upp så mycket som han gjorde senast. Det hade varit bättre om Jorma hållit ett högre tempo hela vägen, då hade dom inte kommit över honom så fort och han föll nog lite på eget grepp. Han känns annars väldigt fin för dagen, han har börjat skött sig hästen och fungerat väldigt bra på slutet. Jag har inte vågat satt på honom helstängt huvudlag sedan jag fick hem honom då han betedde sig så dumt hos Reijo, men eftersom han fungerar så bra för dagen så känns det lite läge nu och vi byter ut det norska huvudlaget mot ett helstängt. Det finns nog viss chans att han kommer laddas framåt den här gången, och skulle han nå ledningen tror jag det måste till en bra häst för att slå honom och den här gången får Jorma hålla tempot uppe. Jag rycker framskorna på honom den här gången om banan tillåter, och det blir också första gången sedan jag tog hem honom, säger Elin Dalegård.

8 Mr Vox – Han var jättebra igen senast och vann tämligen enkelt från ledningen. Han håller jättefin form för dagen men synd på utgångsläget som ställer till det en aning. Vi kan inte backa ner härifrån utan måste ladda och motståndet såg överkomligt ut. Han står fint inne och jag måste på det hela taget tro på chans. Skor runt om, säger Krister Jakobsson.

10 Trixarn – Han känns fin för dagen och allting är väl med honom, men jag får ligga lågt med dessa förutsättningar. Utgångsläget är svårt, och jag kan inte tro någonting från det här utgångsläget och han är väldigt beroende av vad konkurrenterna hittar på. Får han en bra rygg att gå i kan han avsluta snabbt, men det är mycket som ska klaffa. Barfota runt om samt öppet huvudlag som senast, säger BO V Öhman.

Lopp 2, V4-2

4 Regent Zet – Han var ute på opassande bana senast och fick det inte att fungera, vi tog bort brodden fram på honom senast och det fungerade inte på den stumma banan. Förutom att han inte passade på banan senast så var han heller inte som bäst, och han har därför fått vila ett tag efter det. Nu är det dags igen och hästen har tränat på normalt i sanden inför detta, men han är speciell av sig och det gäller att sikta in sig på lugn och felfri avgång. Han har helt klart kunnandet i sig för att vinna ett sådant här lopp, men jag har respekt för Sauveur som imponerat på mig. Regent Zet brukar gå bra efter vila och och vi tror på en bra insats, och det är en häst som galopperat bort mycket pengar. Sedan vi opererade honom i halsen har han blivit stabilare, men han är inget att lita på ännu. Skor runt om samt helstängt huvudlag med hål i som på slutet, säger Pär Pergenius i Daniel Redéns stall.

8 Chou Chou Boshoeve – Hon känns bra för dagen och det handlar om en fin häst, men jag ligger lågt gällande segermöjligheterna idag. Hon har inte startat på ett tag och även om hon känns fin tror jag inte hon är helt på topp redan nu, samtidigt blev också motståndet väldigt tufft och utgångsläget dåligt. Skor runt om samt öppet huvudlag som vanligt, säger Ulrica Sundén-Berger.

9 Italian Job – Han var duktig vid seger senast och han börjar förstå vad det går ut på nu, han blir bättre och bättre. Den här gången missgynnas han dock av bakspår och då motståndet samtidigt blev tufft får jag vara nöjd om han kan vara trea-fyra. Barfota runt om som senast, säger Juhani Partanen.

10 Nobile Edel – Han gör årsdebut här, men kommer bra förberedd då han varit med i provlopp och jag är nöjd med honom för dagen. Han känns på gång igen. Det är dock tufft emot för hans del idag och kan han vara trea-fyra är jag nöjd med det. Jag tycker mina två hästar i loppet är jämna. Samma balans och utrustning som vanligt, säger Juhani Partanen.

Lopp 3, V4-3

2 Storm Passage – Han har gått ute hela vintern och brukar tända till när det börjar bli varmare i luften och bättre förhållanden, och jag tycker han är lite på väg uppåt hästen. Loppet den här gången blev nästan lika hårt som ett V75-lopp och jag ser att dom tippar andra hästar, och jag har för dålig koll för att säga emot dom. Men, jag tror min häst kommer svara för en bra insats och då ska han vara med långt fram. Ska man gå efter vad vi tycker, så ska man nog fortsätta hålla ögonen på honom för jag tror inte han visat det han kan ännu. Han var bra i slutet på december, men jag tror han får en ännu bättre formtopp framöver. Barfota fram och lätta bakskor den här gången, kanske att det blir barfota runt om men då ska banan vara bra, säger Hans Karlsson.

3 Jartinec – Han blev grovt påkörd senast, men han verkar tagit den smällen bra och visar ingenting här hemma i varje fall. Jag vet inte om han blev rädd och det visar sig väl i loppet, men jag tycker inte det finns anledning att känna oro då vi inte märker av någonting här hemma. Han känns som han ska göra och han borde ha bra segerchans i ett sådant här lopp tycker jag, det blev kanske lite tuffare än vad jag trodde det skulle bli men jag måste ändå tro på honom i ett lunchlopp. Han öppnade väl hyggligt senast, då var det innerspår och det är stor skillnad att han är ett par hack längre ut den här gången och jag är övertygad om att han kommer öppna snabbare den här gången. Barfota fram, helstängt huvudlag och ryckhuva som vanligt, men ryckhuvan har inte använts på länge, säger Håkan Eriksson.

4 Conrads Elsa – Hon behövde nog loppet senast men fick tryck på vägen vilket bidrog till att hon var slagen tidigt. Hon hade inte fått några snabbare jobb inför det och borde därmed vara bättre nu. Förutsättningarna ser intressanta ut och hon kan vara ett platsbud. Balansen får vi se lite med, säger Magnus Jakobsson.

5 Krösus Sork – Han var väldigt duktig vid segern senast på Solvalla och det kändes lite som att det var hans tur. Jag tycker att han har haft mycket stolpe ut men känns alltmänt uppåt för dagen. Nu möter vi ett par bra konkurrenter men en plats bland de tre främsta är inte omöjlig. Barfota fram är en ändring jämfört med senast, säger Mika Hirsikangas.

7 Greenhill’s Lucky – Hon slog till och vann direkt senast och var faktiskt bra efter vila även vid årsdebuten förra året. Hon känns fin efter det men fick dåligt läge igen och jag har lite svårt att sätta in henne i loppet. Vi kör helst barfota men hon fungerar bra med skor också, säger Robin Axelsson.

9 Super Happy – Han får starta på rätt så tätt men det är inga problem med det och allt är bra med hästen. Inga ändringar är planerade och han kan dyka upp i främre träffen, säger Ari-Pekka Pakkanen.

10 Bottoms Up – Det är en duglig häst och han tränar som han ska. Mina två hästar i loppet är ganska likvärdiga i kapacitet och svåra att ranka inbördes. Mest troligt blir det barfota runt om, säger Ari-Pekka Pakkanen.

Lopp 4, V4-4

3 Doolin – Hon gick bra senast efter snällt upplägg och vi var nöjda med henne, men det är väl inget som riktigt tyder på att hon ska räcka till. Skulle hon få en maxlöpning och sen lucka är hon faktiskt snabb, men att offra streck på henne känns ändå lite långsökt. Hon har en speedegenskap så helt omöjligt är det inte, men då ska hon få absolut maximalt lopp. Hon är troligtvis inte någon vinnare. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Hans Karlsson.

4 Irish Cream Rick – Hon satt fast senast på Åby i årsdebuten och med det loppet i kroppen tror jag hon är riktigt vässad till detta, och hon kändes bra sist också. Det är tuffa hästar emot den här gången, men lite skrällchans tycker jag att hon har. Spår fyra i volt ska inte ställa till med några problem för henne. Valen för Petter blev inget bra senast, men nu har hon den genomköraren i sig och jag tror hon blir bra i år och faktiskt ett utropstecken. Hon slet ont som treåring den här då hon startade hårt och hela tiden, men hon ser bättre ut nu och känns också bättre. Samma balans och utrustning som senast, säger Hans Karlsson.

5 Pomona U.S. – Hon svarade för ett bra lopp senast som tvåa, den som vann det loppet var helt enkelt för bra. Jorma sade efter loppet att han inte drev henne något över upploppet, han hade inte slagit vinnaren ändå. De övriga slog hon med tio meter senast. Hon känns fin som fan för dagen, och hon bör vara ännu bättre nu med lopp i kroppen och springer hon en 15-tid där framme blir det nog tufft att plocka tillägg på henne. Får hon ledningen, vilket jag har lite känsla för, måste hon ha hygglig vinstchans för annars blir jag jätteförvånad. Det är en jättefin travare att sitta bakom. Barfota runt om samt öppet huvudlag med urryckare som senast, det var första gången med öppet huvudlag senast och det var mycket positivt kontra det helstängda som hon sprungit med tidigare, säger Per Fromell.

8 Rosia Lung – Hon är dum och krånglig den här, men det finns viss kapacitet i henne. Hon visade ingenting senast och hon kommer nog behöva fler lopp i kroppen för att vara där, men det finns utveckling i henne och jag tror trots allt en del på henne senare i år. Hon är nog ingen vinnare redan nu, men värd att ta med sig till framtiden. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Hans Karlsson.

12 Marie Sisu – Hon har tävlat bra men möjligtvis var hon något sämre senast. Jag tror hon är bättre med ryggresa och det lär hon få här. Allt är bra i jobben efter senast. Jorma får bestämma balansen på plats men det kan nog bli barfota bak, säger Ari-Pekka Pakkanen.

13 Doremi – Hon gör det jämnt och stabilt varje gång men har en eventuellt en Diamantstofinal att ladda emot. Läget gör att vi kommer smyga med och inte pressa henne det allra hårdaste men hon är bra i grunden och kan duga en bit ändå. Vi lättar till aluminiumskor denna gång, säger Mika Hirsikangas.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jakten på Trotting Masters börjar
Nästa nyhet
Jakten på Trotting Masters börjar

Jakten på Trotting Masters börjar

Vårens och sommarens storloppssäsong står snart inför dörren. Det tredje årets med UET Trotting Masters ska också avgöra vilka som är bäst i Europa. Maharajah tronar för närvarande på en fjärdeplats.

Vid den senaste uppdateringen av UET Trotting Masters-rankingen är inte mindre än 29 av Europas 100 bästa travhästar svenskar.

Allra bäst rankad av de blågula är för närvarande Sebastian K. men då det som bekant är Nordamerika som gäller för honom numera blir han inte aktuell för de europeiska storloppen.

Tät bakom, på fjärdeplats, ligger numera Maharajah som såklart rusat uppåt i rankingen efter segern i Prix d’Amerique.

I topp bland Europas travare ligger i nuläget Timoko, följd av italienaren Mack Grace Sm.

Men mycket kan och kommer att ändras innan årets finalfält utkristalliserat sig. De tolv högst rankade gör upp i loppet som i år avgörs på danska Charlottenlund den 14 september.

Bland de närmast kommande loppen vilka ingår i Trotting Masters kan nämnas: Klosterskogen Grand Prix (19 april), Prix d’Etain Royal i Seinäjoki (19 april), Prix de l’Atlantique på Enghien (19 april), Olympiatravet (26 april)och Finlandia-Ajo (10 maj).

Här är topp 15 per 12 mars:

1 Timoko, 3250 poäng
2 Mack Grace Sm, 3000
3 Sebastian K., 2250
4 Maharajah, 2150
5 Roxane Griff, 2125
6 Commander Crowe, 2000
7 Nahar, 1900
8 Save The Quick, 1700
9 Nesta Effe, 1650
Up And Quick, 1650
11 Texas Charm, 1525
12 Panne de Moteur, 1400
13 Univers de Pan, 1300
14 Ready Cash, 1100
15 The Best Madrik, 1025

I övrigt kan nämnas: Sanity (20) och Noras Bean (44).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hallsta Lotus tar sig an Faksen J:r

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson