Efter söndagens seger i Cagnes-sur-Mer är Univers de Pan högt på storloppsarrangörernas önskelistor. Hästen är inbjuden till Olympiatravet men det lär krocka med Prix de l’Atlantique på hemmaplan.

I söndags hade franske Univers de Pan uppvisning då han vann Grand Critérium de Vitesse på vindsnabba 1.10,0.

Direkt efter loppet fick kretsen kring hästen en inbjudan till Olympiatravet. Men nu tycks det som om man ratar Åbys invitation.

En vecka innan det svenska storloppet avgörs Prix de l’Atlantique på Parisbanan Enghien. Ett lopp som körs över 2150 meter med bilstart och bjuder 90 000 euro till vinnaren. Till Paris-Turf säger tränaren Philippe Daugeard att planen är att sexåringen ska laddas mot det loppet.

Därmed blir det svårt att, bara en vecka senare, även delta i Olympiatravet.

Hetare för Univers de Pan är däremot Oslo Grand Prix (8 juni) och eller Kymi Grand Prix (14 juni) som finns med i det preliminära schemat.

Ett framträdande i Elitloppet däremot känns avlägset.

– Jag föredrar att hoppa över Elitloppet i år då hästen ännu inte är tillräckligt härdad för så tuffa lopp med försök och final. Jag vill inte komma hem till vintermeetinget med en trött häst, säger Daugeard till Paris-Turf.

Läs även: Univers de Pan inbjuden till Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fem banor samarbetar i Summer Meeting

Fem banor samarbetar i Summer Meeting

I vår startar ett nytt samarbete mellan fem banor, både i Sverige, Norge och Danmark. Extra fokus kommer läggas på några av sommaren storloppsdagar kallat Summer Meeting.

Det är fem banor, samtliga belägna längs Europaväg 6, som inleder ett samarbete kallat Summer Meeting där den samordnade tävlingskalendern höjer temperaturen ytterligare kring fem storloppsdagar.

Det är Copenhagen Cup på Charlottenlund (11 maj), Oslo Grand Prix på Bjerke (8 juni), Sprintermästaren på Halmstad (3 juli), Hugo Åbergs Memorial på Jägersro (29 juli) och Åby Stora Pris på Åby (16 augusti).

– Vår första prioritet var att försöka ändra på tävlingsschemat vilket vi lyckades med redan för 2014, säger Åbys sportchef Jon Pedersen i ett pressmeddelande.

Förutom de nya datumen och de redan befintliga storloppen, innebär Summer Meeting att extra fokus sätts på publik, hästägare och framtida talanger.

Såväl en löpningsserie för stayers som en för unga kusktalanger kommer genomföras under samtliga de aktuella tävlingsdagarna.

I Summer Meeting Stayer kommer propositioner och prispengar variera men ägarna till bäste poängplockare erhåller en studieresa värd hela 100 000 kronor.

I Summer Meeting Talents får alla kuskar födda 1990 eller senare delta. Det avgörs i fyra försök med en final under Åby Stora-dagen den 16 augusti. Vinnaren får en studieresa värd 20 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Jägersro
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Jägersro

Tisdag: V64-tips till Jägersro

Omgången:
Mycket härlig omgång väntas på Jägersro den här tisdagen, bra förutsättningar med knappa tio grader varmt och sol och vi kan vänta oss perfekt bana i afton. Spelmässigt tycker jag det finns tre potentiella singelstreck i omgången, men jag nöjer mig med att spika en av dessa och använder de resterande två som utgångar. Det här kan bli bra!

Omgångens bästa spik:
3 Elmer Gold (V64-3)

Omgångens ”en av två”:
5 Go Green Pellini (V64-1)
8 Zanimede (V64-6)

V64-förslag:
V64-1: A: 5 Go Green Pellini B: 2,3,4,10 (6-7)
V64-2: 1,3,4,5,6,9,11 (10-2)
V64-3: 3 Elmer Gold (10-5)
V&4-4: 1,2,4,5,6,9,13,14 (8-7)
V64-5: 4,6,8 (5-10)
V64-6: A: 8 Zanimede B: 3,4,5,7 (1-6)
1 x 7 x 1 x 8 x 3 x 5 = 840 kronor.
5 x 7 x 1 x 8 x 3 x 1 = 840 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 4 Moonshine Muscles
DD-2: 8 Zanimede
1 rad x 400 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 6,8
DD-2: 8 Zanimede
2 rader x 300 kronor.

Analys V64-1:

Ranking: A: 5. B: 3-2-4-10. C: 6-7-8-1-9.

Spetsanalysen:
Favoriten 5 Go Green Pellini kan öppna raskt och bommar inte ledningen, bara han håller sig på benen.

Loppanalysen:
Peter Ingves blir klar favorit i V64-inledningen tillsammans med Petri Puros 5 Go Green Pellini, normalt ska det också vara bra segerchans. Jag trodde mycket på honom senast på Åby efter att han avslutat visslande i debuten för Puro näst senast, men senast blev det lite för mycket av det goda då man ryckte skorna runt om samt satte på honom en jänkarvagn och han hade inte en tanke på att sätta en fot rätt när startbilen började rulla.

Den här gången återgår man till skor bak, som i debuten för Puro näst senast, och sköter han sig bara ska vägen mot tidig ledning ligga öppen då han kan öppna snabbt och väl i ledningen på spetsgynnade Jägersro blir han tuff att plocka ned. Han är väldigt kapabel den här, hyllas av stallet i träning, och den visslande avslutningen näst senast vittnade om att han har en del kvar att uträtta på tävlingsbanan. God segerchans.

Jag var länge inne på att spika Go Green Pellini, men uppträdandet bakom startbilen senast oroar mig dock en aning och även om han normalt ska vara stabil så nöjer jag mig med att spela utgång.

På den garderade lappen streckar jag en kvartett, och av dessa vill jag lyfta fram 3 Kipling Face. Jag har alltid gillat Kipling Face och tyckte han var spännande med Untersteiner upp senast, han avslutade också starkt med 1.13 sista rundan efter galopp den gången och håller han sig på benen ska det bli kul att se honom. Han är mer stark än snabb den här och behöver lite tempo, får han det går han alltid hela vägen in i mål.

2 Scirocco Sisa startade på svensk mark tre gånger under fjolåret, det slutade med en seger. Steen Juuls travare var dock vass i samtliga enligt mig, förutom segerloppet gick han i mål med sparat i ett långlopp och i början an november avslutade han starkt sista biten som trea bakom vinnande Nato Dream (som jag håller högt). Nu återkommer han efter uppehåll och vissa frågetecken för formen finns givetvis, men det handlar om en fin modell som tränare Juul låter nöjd med inför detta.

Streckar också 4 M.T.Fortune Winner och 10 Jealous Broline. M.T.Fortune Winner ströks kort innan start senast i Örebro då veterinären valde att plocka bort honom för orent trav, och sådant är givetvis aldrig optimalt. Han är dock behandlad inför detta och lär vara förbättrad, och han har löpt bra på Jägersro tidigare. Jealous Broline tycker jag kommer undan för undan och med lite tempo på loppet kommer han avsluta starkt. Tränare Uhrberg har låtit nöjd med honom en längre tid.

Analys V64-2:

Ranking: A: 6-4-1. B: 11-5-9-3. C: 10-2-8-7-12.

Spetsanalysen:
1 Gloss Photo kan öppna snabbt och bör försvara sitt innerspår, räkna dock med att Kolgjini kommer tidigt och ställer frågan med 6 Nefertiti Face och jag är då inne på att Zackrisson släpper till honom. Kolgjini brukar vara bestämd i spetsstrider.

Loppanalysen:
I ett ganska öppet lopp väljer jag att ge tipset till hemmatränaren Lutfi Kolgjini, ”Ludde” har inlett 2014 starkt både som tränare och kusk och har formen börjat komma för 6 Nefertiti Face tycker jag det ska vara vettig segerchans. Stoet har inte varit som bäst i årets två starter, men bör med två lopp i kroppen efter uppehåll bli allt bättre och i grunden duger hon gott här. Hon har alltid varit lite ojämn, men jag läser tidig ledning på henne den här gången från springspår och därifrån blir hon nog inte så lätt att plocka ned. Hon bör passa fint över aktuell distans.

Jörgen Sjunnesson ser ut att bli favorit tillsammans med 4 Top Winner, denne har gjort två starter på svensk mark och har fallit med flaggan i topp bägge gångerna. Han är stark den här, och får bara Jörgen iväg honom från snävt fjärdespår i volt kan det vara dags nu.

Håller även upp 1 Gloss Photo i A-gruppen, denne kan nämligen öppna kvickt och är garanterad fin resa härifrån. Han har inte varit som bäst i årets två starter, men svsrade för några riktigt bra insatser ifjol så kunnandet finns helt klart i honom. Med tanke på att han inte löpt som bäst på slutet samt att ”Ludde” inte är kul att få över sig, tror jag Zackrisson släpper tät och nöjer sig med rygg ledaren.

11 Quantum le Monde är bra för klassen och har nog en del att hämta framöver när polletten trillat ned, men han var inte alls som bäst senast och det finns fortfarande en del att jobba på gällande honom. Sköter han sig och fungerar fullt ut duger han utan tvekan.

5 Black Brodde var svag i sin comeback senast, men hade varit borta länge inför det och behövde troligtvis loppet. Han måste vara markant förbättrad för att vinna den här gången, men helt omöjligt är det inte. Har han tagit åt sig comebacken på rätt sätt visade han under fjolåret att farten finns i honom. Vid seger i mitten på november ifjol var han överlägsen vid seger från ledningen via 13,5 sista 700 så det finns där.

Streck också för 9 Tiger Elkär som svarade för ett bra upplopp näst senast och som galopperade med krafter kvar i slutsvängen senast, samt för 3 Daytona som återkommer efter långt uppehåll och som i lopp gett ett litet trögt intryck, men som rapporteras träna bra och som var fin vid seger senast. Stall Kolgjini är rejält på hugget för dagen.

Analys V64-3:

Ranking: A: 3. B: 10-5-11-4. C: 6-1-2-12-7.

Spetsanalysen:
3 Elmer Gold kan öppna raskt och är klar spetsfavorit.

Loppanalysen:
Peter Ingves och 3 Elmer Gold har perfekta förutsättningar den här gången, jag tycker det är omgångens bästa vinstchans och jag tvekar inte när jag lämnar Mats Rånlunds travare ensam på lappen. Elmer Gold var mycket fin vid seger från ledningen näst senast och jag trodde faktiskt en hel del på honom i tufft V75-lopp senast, den gången fick han dock öppna alldeles för tufft och att orken tröt till slut är inte mycket att ordna om.

Enligt tränare Mats Rånlund har Elmer Gold tagit urblåsaren senast på bra vis, han ser ut som han ska hemma i lugna farter och därför räknar jag med en bra insats ikväll. Han kan öppna snabbt från start och lär knappast missa ledningen från detta utgångsläge, väl i spets ska han på spetsgynnade Jägersro normalt inte förlora över aktuell distans mot det här motståndet. Toppchans.

För dom som letar gardering är det främst 10 Com Z. som är aktuell, men denne gör årsdebut och att hon från bakspår ska rubba Elmer Gold från spets känns något långsökt för mig.

Analys V64-4:

Ranking: A: 2-13-1. B: 14-6-5-4-9. C: 8-7-10-3-11-15-12.

Spetsanalysen:
6 Leonas Kaksi har tidigare visat att hon kan öppna snabbt, och från springspår tror jag hon spetsar bara Marina prickar någorlunda. Räkna dock med att Anja Frick rider offensivt med favoriten 2 M.T.Henry Thierry, och favorit på att han tidigt rids mot tät.

Loppanalysen:
Montélopp inom V64-spelet hör inte till vanligheten, och det kan man tycka vad man vill om. Faktum kvarstår, och det är bara att grotta ned sig i montéarkivet.

Jag tycker att spelarna hamnat ganska rätt på det ändå, och de tre mest spelade hästarna i loppet bildar också min A-grupp. Däremot tycker jag loppet ändå är öppet, och jag garderar ganska brett. Totalt streckar jag åtta av 15 ekipage.

Tipset i loppet ger jag till 2 M.T.Henry Thierry, denne har visat sig gå väldigt bra under sadel och kommer med tre starka insatser i ryggen. Anja Frick har ridit hästen vid flertalet av segrarna, och jag håller honom som favorit till att tidigt få överta taktpinnen. Leder länge, och en motiverad favorit.

13 Palermo Tårs står med 20 meter tillägg och har många hästar att runda, det är aldrig optimalt och speciellt inte på Jägersro. Jag väljer dock ändå att hålla upp honom i rankingen, den här har faktiskt svarat för några riktigt starka insatser i monté och han är framför allt stark och räds inte att göra jobbet på egen hand i loppet. Stämmer det någorlunda för honom under vägen, tror jag han blir rätt tuff att stå emot till slut.

1 Le Baron löpte klart förbättrat senast som tvåa då han höll starkt, och han börjar hitta rätt med monté nu. Ska kunna få fint lopp härifrån, och löper han som senast duger han gott här. Var tvåa bakom favoriten M.T.Henry Thierry näst senast, och bjöd då upp till kamp från spets. Kanske kan han knäppa den nu istället, med en ryggresa?

14 Precious Metal har inte startat på ett bra tag inför detta och gör årsdebut, rapporterna är dock bra på honom inför detta och Åsa Svensson som rider är drottningen i monté och bara på att hon rider ska valacken räknas tidigt.

6 Leonas Kaksi tycker jag är lite väl tappad på förhand, för mig ska hon räknas tidigt. Hon är startsnabb och bör spetsa här, och oavsett vilken taktik Marina sedan väljer att använda sig av bör ekipaget få fint lopp och då är jag inte alls främmande för att hon duger. Hon vann lätt efter melodi spets runt om näst senast.

5 Go de Luxe har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och bör närma sig formen, dessutom jagade han på bra senast som trea senast och han gör inte bort sig här. 4 Midnight Over svarade för ett positivt lopp under sadel senast då han avslutade starkt som tvåa, fortsätter han på den inslagna linjen slutar han långt fram. Streck också för 9 Neonandra som jag faktiskt inte tycker är så tokig i monté.

Analys V64-5:

Ranking: A: 4-6-8. B: 5-10-11-7-9. C: 1-2-3-12.

Spetsanalysen:
4 Moonshine Muscles och 6 Sentosa om ledningen, där jag både tror och hoppas att Peter Ingves tar emot favoriten Sentosa med Moonshine Muscles.

Loppanalysen:
Lars I Nilsson har fått fram en mycket fin valack i fyraåriga 6 Sentosa, på karriärens sex inledande starter har han fem segrar och den enda plumpen kom i karriärens andra start då han gjorde bort sig med galopp. Han är obesegrad felfri, och har visat stor talang så här långt.

Sentosa var totalt överlägsen vid seger senast och det såg ut att finnas gott om krafter kvar i mål, och det ska bli spännande att följa honom framöver. Tränare Lars I Nilsson hyllar honom, och på det han visat hittills finns det väl egentligen ingenting som talar för förlust. Men…

Jag gör ändå ett försök att fälla honom i afton, jag både tror och hoppas nämligen att Peter Ingves spänner bågen och tar emot favoriten med Carl-Otto Göransson-tränade 4 Moonshine Muscles. Denne var ohotad från tät i mycket fin stil näst senast, och avslutade starkt från köposition som tvåa senast. Som jag ser det finns det ingen anledning att inte köra i tät med den här tjejen på spetsgynnade Jägersro, framför allt inte då Göranssons hästar går som tåget för dagen. Spännande, och i tät tror jag på henne.

Om Peter Ingves och Johnny Takter kör för tufft mot varandra kan en tredje vinna, det bör då vara 8 Hobard som blir allt bättre och som avgjorde säkert senast efter imponerande slutrunda. Inställningen som han visade senast gillade jag, han såg egentligen inte ut som en vinnare någon gång.

Dessa tre tror jag höjer sig över de övriga och jag låser på dom, för dom som letar ytterligare gardering vill jag främst framhålla ostreckade 5 Nevaio Eck.

Analys V64-6:

Ranking: A: 8. B: 7-4-3-5-1-6. C: 10-11-9-12-2.

Spetsanalysen:
1 Wiss Roadrunner inledningsvis, men jag tror Ingves söker rygg över den dryga distansen. 4 State of Liberty favorit till att få överta.

Loppanalysen:
Ett mycket bra lopp över 2640 meter avslutar V64-omgången den här tisdagen, och trots iskallt utgångsläge med spår längst ut bakom startbilens vingar väljer jag att ge tipset till 8 Zanimede. Jag gillar den här skarpt, och spelar utgång med honom och tar ställning för honom på Dubbeltipset då spelvärdet är lovande.

Zanimede trivs ypperligt på Jägersro, näst senast var han överlägsen vid seger och jag trodde faktiskt en hel del på honom på V75 senast. Han fick ett tufft lopp senast och var egentligen aldrig med segerchans, han höll dock farten starkt som trea och jag tycker han är bättre än någonsin just nu. Att det är halvvarvet längre den här gången kontra senast talar bara till hans fördel då han är stark och rejäl, och kan han bara ramla ned i vettig position från start tror jag han knäcker dom.

Utgångsläget kan dock ställa till det för Zanimede, och jag garderar därför på en kupong. Men, känslan kring Zanimede är stark bara det löser sig någorlunda.

7 Västerbo Prestige är kapabel i grunden och visade klass senast då han efter långt uppehåll kunde komma ut och vinna direkt, och även om det var i ganska klen omgivning så imponerade det på mig. Han lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen, och måste givetvis räknas tidigt igen bakom min idé Zanimede.

4 State of Liberty har jag haft bra koll på genom hela karriären då den var i träning på min hemmabana tidigare, och det har alltid varit en sort som lovat väldigt mycket. Han svarade i Fredrik Söderbergs regi för flertalet vassa insatser, men blommade väl ändå aldrig ut som man trott att han skulle göra. Han finns sedan knappt ett år tillbaka i regi Steen Juul, och när han gick till Steen ryckte det i varje fall till hos mig. State of Liberty hade dock problem i de första starterna hos Steen, han fick det inte riktigt att stämma fullt ut. Det var först i slutet på fjolåret som han började visa det han kan, och fortsätter han på den inslagna linjen kan han få sitt genombrott i år. Har efter segerloppet i slutet på november dock inte startat och frågetecken finns kring honom därför, men med tanke på att jag vet vad han kan får han givetvis inte nonchaleras. Dessutom är han favorit till tidig ledning och normalt blir han då tuff att rå på.

Streck också för Peter Untersteiners 3 Super Karma samt för Joakim Lövgrens 5 Alfas da Vinci. Super Karma är vass om han får sitt lopp, och Alfas da Vinci bör snart få vinna lopp i regi Joakim Lövgren och gynnas av aktuell distans då han är mer stark än snabb.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Bollnäs

Tisdag: V4-tips till Bollnäs

Omgången: Två kallblodslopp ramar in denna V4:a och däremellan får vi se ett långlopp med rätt skaplig klass. Det ser aningen favoritbetonat ut idag och jag löser det hela med en flerkupong där mitt hopp står till att Värsting Kungen fortsätter i samma stil som vid de dubbla segrarna.

Spiken: 2 Värsting Kungen (V4-1)

LD-spiken: 13 Bell (LD-1) 

V4-förslaget (x4)
V4-1: 2 Värsting Kungen (res 12-11)
V4-2: 1,5,10,13 (res 9-7)
V4-3: 1,3,8,10,14 (res 2-12)
V4-4: 1,5,6,7,9,13 (res 2-8 )

1x4x5x6 = 120 rader

960 kronor

Dubbelförslaget
13 – 10,14 x 300
13 – 1,3,8 x 100

900 kronor

 

V4-1

RANKING A: 2 B: 12-4-11-9-7-3-6- C: 5-10-1-8

Spetsanalys:
Utan felsteg bör 2 Värsting Kungen kunna hålla ut bland annat 4 Molly Elden

Loppanalys:
2 Värsting Kungen verkar ha lagt galoppskorna på hyllan vilket bidragit till två raka segrar. Båda triumferna har tagits från ledningen och hästen har fått dragit utan i sitt eget tempo utan att se särskilt bottnad ut. Intrycket är det finns mer att ta av och som jag ser det är det bara galopp som talar emot tredje raka. Singlas!

Ska man leta rätt på något motbud är ständigt betrodde 12 G.G.Johanna ett tidigt streck. Hon gör det bra mest varje gång utan att få sätta nosen först men hade nog gjort det utan felsteget på sista bortre långsidan senast. Trist läge och får svårt att slå en felfri Värsting Kungen.

2 Mollyelden har gjort idel fina insatser på sistone och får ses som en given segerkandidat om Värsting Kungen skulle komma bort ur loppet.

11 Turkongen var fullt godkänd som tvåa bakom Latino senast och närmar sig karriären första fullträff. Tror inte den kommer nu heller men en pallplats är inom räckhåll.

 

V4-2

RANKING A: 10-13 B: 1-5-9-7-11-3-6-8 C: 15-14-12-2-4

Spetsanalys:
Leo Boy är inte oäven men Witasp utmanas av dottern Kajsa som kommer från springspår med Dennis The Menace. ror den eventuella familjefejden slutar med att pappa Leif sitter i front.

Loppanalys:
Ett långlopp med ganska bra klass där man känner igen ett par hästar från lite tuffare omgivning. En av dessa är 10 Mr Turbo Triss som var mycket duktig vid seger från ledningen senast och kunde hålla undan trots en tuff öppning. Det här är en rejäl herre som aldrig kan räknas bort och är formkortet i loppet som bara måste få tipsettan.

Det hårda stoet 13 Bell fick senast trava utvändigt om Elitloppsdeltagaren Shaq Is Back. Hon orkade inte haka på i en 11-avslutning och var aningen blek om nosen men kusken tror det berodde på att hästen inte fick fäste. Hon duger normalt i sällskapet och får ses som ett av flera segerbud. Ett tänkbart scenario är att hon får rygg på Mr Turbo Triss på slutrundan och då flyger hon lågt sista biten. Chansas som singelstreck på dubbeln!

1 Leo Boy är en av flera hästar i fältet som debuterar för året men den här hästen visade framfötterna i fjol. Ett par insatser över lång distans var dessutom riktigt positiva varav en seger samt en tredjeplats i tufft gäng på Örebro 16/8.

5 Jethro Tull återkommer efter lång tävlingsfrånvaro men detta är en häst med kapacitet vilket han visade vid fyra raka segrar direkt i inledningen av sin karriär. Formen bör således inte vara som bäst men ändå är det inte omöjligt att det är han som skär mållinjen först.

9 Maillot är mycket upp och ner och det känns som ett ständigt frågetecken huruvida man ska betala för honom eller inte på systemet. En bra dag kan han vinna ett sådant här typ av lopp men han är som sagt ojämn.

7 Pacific Joy debuterar i ny regi och det här är en rejäl häst som är van att tugga på i spåren. Läget och tveksam form drar ner segerchanserna men håll utkik efter nioåringen nästa eller nästnästa gång han startar.

 

V4-3

RANKING A: 10-14 B: 1-3-8-2-12-5-6 C: 9-15-13-11-4

Spetsanalys:
1 B.W.Warlock får spetstipset i konkurrens med 7 Sidi Manzour från sitt springspår.

Loppanalys: Lopp över medeldistans där en stark duo höjer sig över mängden. 10 Bear A Title har hittills i karriären aldrig varit sämre än trea efter fem försök och segern på Gävle togs ganska lätt från ledningen. Det följdes upp med en mersmakande andraplats från dödens på Solvalla och på intryck som valacken gett får han finna sig i att bli tipsetta.

14 Peking Duck hade långt fram när slutstöten sattes in senast men hann fånga in undflyende Asara kort före mål. Det var Andover Hall-sonen första start på nästan två månader och en minst lika bra insats är att vänta. Sexåringen riskerar dock att få långt fram från sitt tillägg och ska garderas.

Dessa två får utgöra A-gruppen men känns inte helt givna sett till att lägena kan ställa till det och jag streckar ytterligare en trio.

1 B.W.Warlock reparerade en startgalopp på positivt vis senast och kan mycket väl vara loppets ledare från bricka ett.

3 Above All Ås var inte långt ifrån segern senast och med den genomköraren innanför rustningen kan fyraåringen vara reda att utmana.

8 Fall Out Boy är inte alls så tokig och kan fälla många med rätt resa.

 

V4-4

RANKING A: 1-6-9 B: 13-5-7-2-8-3-10-4 C: 12-11-15

Spetsanalys:
Inga riktiga startraska hästar på start men 1 Fjäll Humlan har ett tilltalande utgångsläge. Kanske kan 6 Marine Pila N.O. utmana på läget och kusken men detta känns svårbedömt.

Loppanalys:
Sprinterlopp för kallblod avrundar streckspelet och detta känns som omgångens öppnaste lopp. 1 Fjällhumlan blir hårt betrodd vilket känns halvljummet sett till att stoet galopperade trefaldigt senast sin debut för stall Robert Bergh. Hon rapporterades jobba starkt inför det, vilket tillsammans med det fina utgångsläget nu, gör Robert Berghs adept tidig men långt ifrån säker.

Årsdebuterande 6 Marine Pila N.O. står klockrent inne på startvolten och var duktid vid två raka segrar i december. Hon är både stark och snabb och bör kunna hamna vettigt på det från springspår.

9 Björbergs Åska gör även han första starten efter uppehåll men besitter både fart och styrka för att kunna göra sig gällande direkt.

13 Trönö Jänta visade fin form senast utan att få helt fritt och bör vara redo att ta upp kampen om segern. Hon kan öppna bra och från springspår på tillägg kan hon kanske hitta vettigt slagläge.

5 Vålbläsa och 7 Fenrisulven är inga lätta herrar att tas med men båda kan överraska i detta öppna lopp om de håller sig på benen. Den sistnämnda är lite bortglömd med tanke på att han galopperade i striden näst senast vilket följdes upp med en tuff resa sist.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: "Absolut en som räknas"
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: ”Absolut en som räknas”

V4 Bollnäs: ”Absolut en som räknas”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var trött redan efter ett varv senast och var inte som bäst, det visade sig efter loppet att hon var sjuk och hon har fått pausa. Nu är det dags igen och jag förutsätter att allting är bra med hästen då man väljer att starta henne. Det handlar om en fin häst med bra kunnande, när hon vann näst senast på en bra tid var det inte tomt i tanken och hon kan nog gå en bit upp i klasserna den här som det känns. Jag har inte full koll på motståndet, Berghs häst till exempel, men den här måste absolut vara en av dom som räknas. Ensamt springspår ska passa oss bra, det känns som hon kan öppna ganska snabbt och vi ska nog kunna vara med och köra om ledningen, säger Sören Eriksson om Marine Pila N.O. (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bollnäs. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Värsting Kungen – Han har varit riktigt bra och båda segrarna har tagits utan att han varit helt bottnad. Han har ju varit galoppbenägen tidigare och felade också i värmningen innan Bollnässtarten så jag vet nu vart gränsen går ungefär. Det positiva nu är ju att det är autostart och kort distans så det är bara att gasa så mycket det går. Som han sett ut på sistone verkar det vara en vettig chans, säger kusken Ulf Eriksson.

4 Mollyelden – Hon har varit bra i sina framträdanden i år och höll starkt till andraplatsen senast. Nu är det tuffare emot men vi laddar från start så får man se vart han hamnar. Jag tror vi ska söka draget i rygg på Värsting Kungen för från den positionen den verkar det som man får chansen. Kanske blir det svårt att knäppa den på näsan men min är tidig bakom. Skor runt om, säger Tomas Rosén.

7 Lily Viking – Hon var för lätt i frambalansen senast och inte riktigt körbar. Nu återgår vi till den tyngre balansen igen och hon känns jättefin med den balansen i jobb. Hon är ingen sprinter men jag räknar med en fin insats. Spåret gör inte så mycket för henne då hon inte kan öppna snabbt, säger Peter Grundmann.

11 Turkongen – Han har gjort det bra varje gång i de senaste starterna och jag har varit nöjd med honom, senast sprang han dock och hängde töm och det har varit lite av hans problem. Hade han varit körbar senast hade jag vunnit det loppet. Han kommer tävla med skor runt om samt halvstängt huvudlag som vanligt idag, däremot ändrar vi bett på honom och jag hoppas det slår väl ut. Jag hade väl hoppats på framspår då autostart är en fördel för honom och han kan öppna rätt skapligt, nu är vi lite beroende av rätt ryggar från start. Vi får se vad som händer under vägen, men han är stark och det är bra ork i honom så jag provar nog offensivt. Jag känner mig inte slagen på förhand, säger Jonas Johansson.

12 G.G. Johanna – Hon trivdes inte riktigt på banan senast, den var lite ojämn och hon slog sig på ett knä och galopperade. Efter galoppen gick hon starkt och formen är bra. Den här gången blev dock utgångsläget tråkigt och då motståndet samtidigt är tufft får jag ligga lite lågt. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Rauno Pöllänen.

Lopp 2, V4-2

1 Leo Boy – Han har tränat bra inför detta. Det har inte varit några passande banunderlag för att trycka till honom rejält i jobben men vi har kört några jobb i 20-farter och han känns fin. Jag har släppt av honom lite i snabbare farter på rakbanan och det verkar bra. Distansen passar nog bra för dagen då han för tillfället är mer stark än speedig. Det kan saknas lite tempo. Barfota fram, säger Leif Witasp.

5 Jethro Tull – Han gör debut för oss idag och det ska bli kul att se honom, det handlar om en fin häst som tränat bra. Han har inte startat på länge så han kommer givetvis behöva lopp i kroppen innan han är på topp, men han kommer bra förberedd och har jobbat 1.19 full väg inne på Bergsåker på bra vis. I det banjobb han gick var han visserligen lite vinglig och ofokuserad, men det känns som en bra häst. Robert bestämmer balans och utrustning efter värmningen, säger Jimmy Jonsson i Berghs stall.

7 Pacific Joy – Det verkar vara en rätt märklig häst som tar i ibland och ibland inte. Vi får hoppas det är en löphäst. Han har tränat 1.20,5 full väg som snabbast. Vi tar detta som en test men har inga större förväntningar, säger Thomas Lönn.

9 Maillot – Han uppträder mest bara segt och tråkigt och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med honom. Han måste visa mer och jag kan inte tro på honom sett till hans insatser under en längre tid. Barfota fram, säger Lars Wikström.

10 Mr Turbo Triss – Han var duktig senast och känns fin i lugnare jobb efter det. Nu är det annorlunda uppgift men vi hoppas på en fin resa med framskjuten placering. Det var några bra emot och Berghs nyförvärv är bra i grunden. Min fungerade bra med skor senast och vi kör med skor igen, säger Glenn Elo.

11 Acriter – Han gick rätt bra senast som fyra i Östersund och ska vara förbättrad med det loppet i kroppen, jag är nöjd med hur han känns för dagen och väntar mig en bra insats. Samma balans och utrustning som senast och han är en av dom som ska ses med vinstchans, säger Peter Eriksson.

12 Jasmine Frecia – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet och har heller inte visat någon riktig form. Der blir tufft för henne idag och jag är nöjd med en slant. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Hans R Strömberg.

13 Bell – Hon var kall redan 600 meter från mål senast och jag tycker hon borde kunnat bättre. Det kan ha varit så att hon inte fick fäste på banan för någon annan förklaring hade tränaren inte. Normalt sett borde ju hon varit bättre senast med tanke på att hon fått lopp i kroppen efter uppehåll. Distansen är ingen nackdel och är hon bara i normalt slag duger hon om det skulle klaffa på vägen, säger kusken Lars-Göran Söderberg.

Lopp 3, V4-3

1 B.W. Warlock – Han kan vara lite intressant här. Han galopperade senast men det stod en häst i vägen och han är inte osäker egentligen. Stefans häst är bra men min kan nog leda länge. Nu rycker vi bakskorna för första gången och det bör vara ett plus, säger Thomas Lönn.

2 M.T. I’m Hot – Hon gick skapligt senast i Eskilstuna, full väg idag tror jag att hon ska orka med och jag är nöjd med henne för dagen. Hon är dock inte mer än en outsider, och jag kommer köra lite på chans. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Hans R Strömberg.

3 Above All Ås – Han gjorde en bra insats efter vila senast och fick nog fritt lite för sent för att han skulle kunnat utmana. Allt ser bra ut efter det loppet och förutsättningar finns nu för en ännu bättre insats. Vissa förhoppningar har jag och det blir skor runt om, säger Lars Wikström.

8 Fallout Boy – Han gick bra i skymundan senast och är inte alls oäven. Kan nog vinna lopp snart men jag tror min egen styrning är tuffare för dagen. Skallen verkar hänga med allt bättre på den här. Skor runt om, säger Leif Witasp.

10 Bear A Title – Han känns fortsatt jättefin och ska räknas tidigt även om det var någon bra emot. Han är stark men kan även speeda. Vi spar på lättningen i balansen och kör som senast, säger Leif Witasp.

14 Peking Duck – Han höll farten allra bäst senast och kunde hinna ifatt ledaren trots att det såg mörkt ut där ett tag. Nu har han fått ett lopp i kroppen och jag tycker att han känns fin. Nu har vi tillägg vilket gör att vi måste ha tur men formen verkar åtminstone vara på gång. Förmodligen kommer vi kunna köra barfota den här gången vilket är ett plus och jag tror också att de täta starterna kommer göra honom gott, säger Stefan Arvidsson.

Lopp 4, V4-4

1 Fjäll Humlan – Hon fungerade inte alls i debuten för oss senast och vi får därför sätta ett frågetecken kring henne. Hon känns fin i träning, men vi vill givetvis se att hon sköter sig och fungerar i lopp innan vi kan tro på henne. Robert ska ändra en del i balans och utrustning till detta, jag vet inte exakt vad men jag hoppas och tror att det blir till det bättre, säger Jimmy Jonsson i Robert Berghs stall.

5 Vålbläsa – Hon har inte startat på ett tag inför detta och då jag inte har kört något snabbjobb med henne tror jag hon behöver lopp i kroppen innan hon är som bäst och innan hon är aktuell. Distansen ska vara en fördel för henne, men jag tycker hon är lite för opolerad ännu. Inga ändringar i balans och utrustning, säger Bo Landgren.

6 Marine Pila N.O. – Hon var trött redan efter ett varv senast och var inte som bäst, det visade sig efter loppet att hon var sjuk och hon har fått pausa. Nu är det dags igen och jag förutsätter att allting är bra med hästen då man väljer att starta henne. Det handlar om en fin häst med bra kunnande, när hon vann näst senast på en bra tid var det inte tomt i tanken och hon kan nog gå en bit upp i klasserna den här som det känns. Jag har inte full koll på motståndet, Berghs häst till exempel, men den här måste absolut vara en av dom som räknas. Ensamt springspår ska passa oss bra, det känns som hon kan öppna ganska snabbt och vi ska nog kunna vara med och köra om ledningen, säger Sören Eriksson.

8 Hibo Faksen – Jag har inte haft honom så länge och han känns fin men han har gett sig lite väl lätt ifrån ledningen. Han är ovan att trava i täten. Nu blir det ingen ledning men det är svårbedömt hur han presterar. Liksom utgången av hela loppet. Han tränas i intervaller hemma och travet är bra. Samma skoning som senast och möjligtvis halvstängt huvudlag idag, säger Mikael Svingstedt.

13 Trönö Jänta – Hon har fått lopp i kroppen efter uppehåll, men hon behöver nog fler lopp i kroppen innan hon är på topp och jag ligger lågt idag. Dom på start har nästan sprungit lika fort som henne så det blir svårt att plocka tillägg. Skor runt om samt murphybländare som vanligt, säger Tage Bergman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Univers de Pan inbjuden till Olympiatravet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson