Amaru Boko fick positionsbekymmer i Grand Critérium de Vitesse och kunde inte blanda sig i striden. I stället blev det en enkel spetsseger för vasse sexåringen Univers de Pan som noterades för skarpa 1.10,0.

Det bjöds på det ”franska Elitloppet” då sprinterfesten Grand Critérium de Vitesse avgjordes i Cagnes-sur-Mer vid den franska Rivieran under söndagseftermiddagen.

Det slutade i en vattentät seger för favoritspelade Univers de Pan som för sin tränare och kusk Philippe Daugeard noterades för en stor triumf och kammade hem förstapriset på 90 000 euro.

Sexåringen efter Kenya du Pont har tidigare i vinter varit tvåa i både Prix de Belgique och Prix de France och fick nu äntligen sätta pricken över i.

Ett av de värsta motbuden, Triode de Fellière, försvann kort efter start då hon rullade över i galopp i kamp om ledningen. I stället var det Univers de Pan som fick överta taktpinnen från italienska Pascia’ Lest genom den första kurvan.

Därefter skulle det visa sig att loppet var i praktiken över. Rejäla stoet Vanika du Ruel klev fram i dödens men kunde aldrig få rätsida på ledaren. När fältet gick in över det långa upploppet stack Univers de Pan undan på lätta fötter och vann mycket komfortabelt.

Segertiden stannade vid härliga 1.10,0a över 1609 meter. Det är en tangering av loppets tredje snabbast vinnartid.

Pascia’ Lest fixade silvret från vinnarhålet och Vanika du Ruel höll stången som trea.

För det svenska hoppet Amaru Boko blev det ingen succéartad utflykt. Svensken inledde från bakspår och hamnade riktigt dåligt på det som sista häst utvändigt och fick väldigt långt fram då spurten drogs upp. Robert Bergh lät sin springare avsluta allra längst ut i spåren över upploppet och trots att Amaru Boko spurtade riktigt fint räckte det inte längre än till en sjundeplats på 1.10,8.

Bättre gick det för Aisle Stand, körd av Jos Verbeeck, som gick med som trea på innerspår, blev kvar där och grejade fjärdeplatsen.

Italienske stjärnan Nesta Effe kunde aldrig blanda sig i striden och gick i mål som oplacerad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tekno Odin gick på knock i årsdebuten

Tekno Odin gick på knock i årsdebuten

Kallblodseliten bör bäva. Tekno Odin comebackade efter fyra månaders tävlingsfrånvaro på Bjerke – och gjorde slarvsylta av motståndet i Jacob Meyers Pokal.

Det ser ut att bli svårt att stoppa Tekno Odins framfart i kallblodseliten – i år också. Den nu sexårige kanonen gjorde på lördagen årets första start och trots att det var första loppet på fyra månader slutade det i överlägsen seger.

Öystein Tjomsland körde som vanligt den norske kallblodskungen och fick tredje par utvändigt från sitt bakspår. Neslands Loke anförde fältet med Hallsta Lotus och Jan-Olov Persson travande i dödens.

När ett varv återstod stöttes Tekno Odin ut i tredjespår och hästen började avancera fram mot tätduon.

In mot sista kurvan lade han allt mer massiv press, Hallsta Lotus gav slaget förlorat ur sista sväng och samtidigt hade Tekno Odin kopplat greppet och försvann bara ifrån övriga fältet upploppet ned.

Segern blev smått överlägsen och Tjomsland kunde kosta på sig en segergest då han såg sin stjärna passera mål på 1.23,1 över 2100 meter med voltstart. Den här segern var värd 200 000 norska kronor.

Timian Scott slutade tvåa och Ulsrud Tea trea. Dubble Vincennes-vinnaren Doktor Jaros slutade sexa. Hallsta Lotus mattades rejält sista biten och gick i mål som sista häst.

Vinnare Tekno Odin tog här 34:e seger i 46:e starten. På banboken har hästen nu precis under sex miljoner norska kronor.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lannem Silje överlägsen igen - trots galopp
Nästa nyhet
Lannem Silje överlägsen igen – trots galopp

Lannem Silje överlägsen igen – trots galopp

Exakt hur bra är egentligen Lannem Silje? Det är en högst befogad fråga. På lördagen hade kallblodsstoet stor uppvisning på Bjerke – trots galopp.

HM Kongens Pokallopp stod på agendan för de fyraåriga kallbloden på Bjerke under lördagen och fenomenet Lannem Silje spelades självklart till skyhög favorit.

Men när startbilen lämnade fältet slungade stoet sig i våldsam galopp, ställde sig snart, men tappade ändå många värdefulla meter på sina konkurrenter.

Det var emellertid inget som bekom Lannem Silje det minsta. 1250 meter kvar fick det räcka; stoet lämnade sin position som sexa i andraspår och svepte fram via tredjespår till ledningen i en handvändning.

Sedan var det bara för kusken Tor Wollebaek att hålla i hatten. Över sista bortre långsidan länsade Åsajerven-dottern undan och ledningen bara utökades.

Publiken kunde ta upp spontana applåder redan in på upploppet medan superstoet defilerade till helt överlägsen seger. I mål stannade klockorna på 1.25,4a över 2100, ett nytt norskt rekord för fyraåriga kallblodsston.

Förstapriset i loppet var 200 000 norska kronor.

Lannem Silje noterades här för sin femtonde raka seger. På hästens totalt sexton lopp har hon alltså endast förlorat i sin debut.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Mantorp

Söndag: V64-tips till Mantorp

Omgången:
Vår i luften när Mantorp står som värd för söndagens tävlingar, drygt tio grader och sol ska innebära fina förutsättningar. Spelmässigt gillar jag Mantorp, och den här söndagen inget undantag. En trolig och en rolig spik, kryddat med några fräcka skrälldrag gör förhoppningsvis detta till en bra söndag.

Bästa spiken:
9 Dionne Sisu (V64-3)

Kompletterande spiken:
1 Emil Tuffing (V64-2)

Dubbelspiken:
2 Denna Egypt (V64-6)

V64-förslag:
V64-1: 2,4,7,10 (5-1)
V64-2: 1 Emil Tuffing (2-8)
V&4-3: 9 Dionne Sisu (10-5)
V64-4: 3,4,9,10,11,13 (1-5)
V64-5: 1,2,3,4,6,10,11 (8-9)
V64-6: 2,6,8,10,12,13 (15-11)
4 x 1 x 1 x 6 x 7 x 6 = 1008 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 6-10-11
DD-2: 2 Denna Egypt
3 rader x 200 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 1,2,3,4
DD-2: 2 Denna Egypt
4 rader x 100 kronor.

Analys V64-1:

Ranking: A: 4. B: 7-2-10. C: 5-1-3-6-9.

Spetsanalysen:
4 Traveling Man kan öppna raskt och är spetsfavorit i loppet, den som utmanar är 2 Livi Barcelona.

Loppanalysen:
4 Traveling Man i årsdebut och han blir jättefavorit direkt, normalt också bra segerchans och jag lämnar honom ensam i A-gruppen. Tränare Daniel Redén låter väldigt nöjd med honom för dagen och med tanke på hur Redén visat upp tidigare årsdebutanter den här säsongen väntar jag mig en bra insats, och då är det som tidigare nämnt bra chans på tidig ledning och seger. Men, det kan väntas svar invändigt och full väg är väl heller inte optimalt för honom även om han gått bra på det tidigare också. Garderas.

Bakom Traveling Man tycker jag det är en trio som sticker ut och jag streckar dessa, skulle Traveling Man vara i behov av lopp eller om det vankas svar invändigt bör någon av mina tre garderingen göra upp om det. 7 Manalapan gillar jag skarpt, och även om han inte visat något extra i årets två starter ska han räknas tidigt. Han bör närma sig formen.

2 Livi Barcelona är startsnabb och den som utmanar Traveling Man i spetsstriden, skulle Kim Eriksson vinna den kampen kan Livi Barcelona spåra runt om. Han är som bäst i spets och växer en klass där.

Streck också för 10 Macho Gossip som jag tyckte löpte förbättrat senast och med två lopp i kroppen efter uppehåll räknar jag dessutom med att han är ännu bättre här. Han om någon kommer gynnas om det blir en utdragen spetskamp.

Analys V64-2:

Ranking: A: 1. B: 2-8-12-5-6-4-3. C: 10-9-7.

Spetsanalysen:
Tipset bygger helt och hållet på att 1 Emil Tuffing och Mattias Djuse försvarar sitt innerspår.

Loppanalysen:
1 Emil Tuffing är utan seger på karriärens inledande tolv starter, och att spika en häst som inte avlagt maiden ännu kan tyckas lite tufft. Jag har dock väldigt bra känsla för att fyraåringen får sin första triumf här, förutsättningarna talar nämligen skarpt till hans fördel och jag spikar.

Emil Tuffing gick bra senast som tvåa i Örebro i sin årsdebut och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen, och den största anledningen till att han inte fått vinna lopp hittills är att han har matchats i väldigt tuffa gäng. Han är värd en seger den här, och på intrycket i årsdebuten senast, att jag läser spets, samt att motståndet är det lämpligaste på mycket länge så tror jag den kommer här. Spik.

Analys V64-3:

Ranking: A: 9. B: 10-5-2-8-12-7. C: 6-11-13-1-3-4.

Spetsanalysen:
7 Crednette bör spetsa från sitt springspår men söker rygg, och kan Micael Lindblom få iväg 5 Emeraude d´Inverna någorlunda vettigt från start ska det vara god chans att ekipaget tidigt övertar taktpinnen.

Loppanalysen:
Lärlingslopp och normalt inte lopp som jag brukar ta ställning i, dessa lopp är luriga och man vet aldrig riktigt på förhand hur det kommer bli kört. Jag gör dock ett undantag och lämnar 9 Dionne Sisu ensam på lappen, jag är nämligen tämligen övertygad om att det är både bästa hästen samt bästa kusken och löper stoet som hon gjort i de senaste starterna så ska hon vinna ett sådant här lopp.

Dionne Sisu är stabil i volt och kan dessutom öppna bra, hon bör därmed hamna vettigt på det per omgående. Hon är sedan van tuffare konkurrens än vad som är fallet den här gången, och jag tror Ville kan lägga upp det lite som han vill och ändå vinna. Dionne Sisu ska lägga ett sådant här motstånd på rygg om allt normalt och hon sköter sig. Spik.

Analys V64-4:

Ranking: A: 4. B: 13-11-9-3-10. C: 1-5-12-8-6-7.

Spetsanalysen:
4 Rascal Zet med bra chans på tidig ledning.

Loppanalysen:
Daniel Redéns 4 Rascal Zet har gjort det bra i årets två starter utan att få vina, och han står lite på tur för seger. I årsdebuten näst senast höll han starkt som tvåa, men kunde inte stå emot en smygkörd konkurrent till slut. Senast hamnade han iskallt på det, men avslutade bra i skymundan.

Rascal Zet är ingen raket från start men ska ändå ses med bra chans på tidig ledning här bara han kliver iväg vettigt från start, körsven Johan Untersteiner lär vara offensiv och konkurrenterna lär också tycka att Rascal Zet är en bra rygg att ha. Kommer han tidigt till ledningen vinner han säkerligen loppet, men jag vågar inte lita på honom ändå. Det var ett tag sedan han startade senast, och han har galopperat med liknande förutsättningar tidigare.

Bakom Rascal Zet finns det några intressanta skrällbud i loppet och totalt streckar jag sex hästar. Tidigast bakom favoriten ska givetvis 13 Natural Wonder räknas, trots dubbla tillägg. Natural Wonder har väl inte fått till det i regi Kolgjini ännu, men är van tuffare konkurrens än detta och har dessutom lopp i kroppen efter uppehåll. Tål offensiva upplägg och är bra i grunden.

11 Mr Hello Man vill jag varna lite för, jag gillar Haugstad upp och den här är inte så tokig i grunden.

9 You to Gordeus vinner väldigt sällan, men var återigen positiv senast efter lite uppehåll och jag tycker han gör bra lopp varje gång. Streckas.

Streck också för 3 Chiquellinne och 10 Riccione, ingen av dessa är väl direkt någon hjälte men den förstnämnde ska med dessa förutsättningar kunna få fint lopp och den sistnämnde tyckte jag avslutade bra mot ganska dugliga konkurrenter senast och hon går bra för Jasmine den här.

Analys V64-5:

Ranking: 11-10. B: 6-2-3-1-4. C: 8-9.

Spetsanalysen:
6 Misty Marke är snabb ut och blir svår att rubba i spetsstriden.

Loppanalysen:
Peter Untersteiner brukar vinna när han gästar Mantorp, 10 Asterix Hornline vann till exemlep lekande lätt i bra stil senast just på Mantorp och visst ska det vara vettig segerchans igen. Motståndet idag är inte speciellt mycket tuffare än vad som var fallet senast, men förutsättningarna är annorlunda och även om favoriten givetvis räknas tidigt igen är han bara en av flera för mig.

Tipset i loppet ger jag till 11 Prince di Poggio, denne har varit rejäl i de senaste starterna och kommer dessutom från stall i form. Bakspår aldrig optimalt, men löser det sig bara någorlunda för honom under vägen är jag inne på att han rundar dom.

De bästa hästarna har dock lottats till bakspår, och även om dom bildar min A-grupp i loppet kan det ställa till det från bakspår och jag garderar därför ganska friskt. Kommer den här duon bort, tycker jag loppet är vidöppet och jag streckar totalt sju av nio ekipage.

6 Misty Marke är startsnabb, spetsar, och leder länge. 2 Flash Oak återkommer efter uppehåll, men ska inte nonchaleras. Flash Oak är bra i grunden, och Oskar Svanbergs stall går starkt för dagen.

3 Nelle Red Turbo gynnas rejält av autostart och bör sköta sig, sköter han sig duger han gott då jag tycker att han har för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet. 1 Roosevelt Zet går bra varje gång utan att för den skull visa något extra, men han har i varje fall utgångsläget den här gången och tongångarna från stallet är fortsatt positiva kring honom.

Streck också för jätteskrällen 4 Min Fina Stina, på Dalborg upp, lopp i kroppen efter uppehåll, samt att Westholm har rejält snurr på stallet.

Analys V64-6:

Ranking: A: 2. B: 13-6-12-10-8. C: 15-11-14-7-9-5-1.

Spetsanalysen:
6 Blixten Tånga ska ses med bra chans på tidig ledning från ensamt springspår.

Loppanalysen:
13 Quite Windy blir favorit i en ganska öppen V64-avslutning, och normalt är det bra segerchans. Han avslutade mycket bra till slut senast och är bra den här, och stämmer det bara någorlunda för honom under vägen får konkurrenterna tufft att stå emot hans tunga avslutning. Men, jag tycker oftast det blir fel för Maria i loppen, speciellt när hon ska attackera bakifrån, och därför går jag emot honom i tipset. Annars är det bästa hästen.

Jag väljer i den öppna avslutningen att fräckt ge tipset samt ta ställning på Dubbeltipset för 2 Denna Egypt, jag tycker den här tjejen är betydligt bättre än vad raden visar och jag tycker hon känns intressant här som helt bortglömd. Hon har gjort bort sig med galopp två gånger om på slutet och är inte helt stabil, men sköter hon sig är hon på inget vis sämre än någon annan i det här loppet och Jorma Kontio upp ska bli kul att se. Felfri bör hon få ett fint lopp med dessa förutsättningar, och då tror jag inte hon blir så lätt att plocka tillägg på. Intressant.

6 Blixten Tånga kan öppna bra och bör spetsa från ensamt springspår, Calle är sedan bra på att få djuren att gå hela vägen hem och i spets kan hon rinna undan. 12 Persören var fin vid seger i årsdebuten näst senast och gick godkänt i tuff konkurrens senast, han duger gott mot detta motstånd och streckas.

Streck också för duon 8 Mill Rotation samt 1o Ronja Roverdatter, Mill Rotation tycker jag går bra varje gång och detsamma gäller Ronja Roverdatter som jag vet att tränare Karlsson håller högt.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Läcker Francais du Gull från ledningen
Nästa nyhet
V75: Läcker Francais du Gull från ledningen

V75: Läcker Francais du Gull från ledningen

V75 drog till Karlstad och Färjestad. Såväl Jorma Kontio som Erik Adielsson noterades för var sin dubbel inom V75-spelet. Den sistnämnde satte dit Francais du Gull som var riktigt fin från spets i Färjestads Jubileumslopp.

Så här gick det i V75-loppen:

V75-1) Skräll direkt i Silverdivisionen där Årjängshästen Goldomaster stod för en verkligt vass insats. Med Dagfinn Aarum i sulkyn spetsade han men tvingades till 08,5 första 500 och tempot fortsatte i rejäl fart då Olympic Kronos, efter en bra bit i tredjespår, landade i dödens med varvet kvar.

Favoriten Oolong provade över sista bortre men fick det aldrig att bita och i stället var det Goldomaster som tackade för sällskapet och stack ifrån mycket enkelt över upploppet. Anders Danielsson tränar valacken som vann på 1.13,1a över 2140 meter.

V75-2) Favoritviktoria i lägsta klassen då Lutfi Kolgjini fixade biffen med fine Archangel Am. Fyraåringen klev tidigt på från sitt bakspår och kunde överta täten med lite mindre än två varv kvar av långloppet.

Ledaren drog upp tempot självmant över sista bortre och bjöd in vinnarhålets Sensational Dream i matchen, denne gick också i närkamp över upploppet men Archangel Am höll knappt men säkert undan till tredje raka segern, det på 1.15,5a över 2640. Dubbla galopper blev det för andrahandaren On Track Piraya.

V75-3) Erik Lindegren överlämnade tömmarna bakom Francais du Gull åt Erik Adielsson i Gulddivisionen, tillika Färjestads Jubileumslopp. Det tackade Adielsson för genom att lotsa sjuåringen till mycket enkel seger.

Francais du Gull blixtrade till täten direkt och släppt aldrig någon över bron. Efter 10,1 på första 500 smög favoriten Dileva Käll fram i dödens men den svenska mästarinnan kunde aldrig komma i närkamp och det samma gällde för Kaffir Face som inte kunde ta något i avslutningen.

Francais du Gull stack i stället undan på lätta fötter över upploppet och vann lekande lätt på trevliga 1.11,4a över 1640 meter. Baht Launcher tvåa från vinnarhålet och Dileva Käll trea.

V75-4) Jorma Kontio fixade segern i  Helge Solos lopp med hjälp av J-O Persson-tränade Cali Maks. Järvsöfaks-sonen, som stod med dubbla tillägg, gick fort fram över sista bortre långsidan och övertog ledningen med halvvarvet kvar.

Tidigare ledaren Lome Hero utmanade i andraspår över upploppet, närmade sig rejält, men Cali Maks höll undan säkert på 1.25,2 över 2180 meter.

V75-5) Kontio var inne och vände, hämtade Per K Eriksson-tränade Livacious Lindy – och vann igen. Cantab Hall-dottern noterades därmed för fjärde raka segern då hon bärgade stoloppet.

Segerreceptet stavades tidig ledning. Favoriten Blended Bellouet kom snart fram i dödens men kunde aldrig utmana på allvar. Braås Palema avslutade som ett jehu över upploppet men Livacious Lindy höll undan säkert på 1.15,6 över långa 2640 meter.

V75-6) Spets och slut-seger stod Poisson och Erik Adielsson för i Klass 1. Den Jörgen Westholm-tränade valacken snabbstartade, höll upp från innerspår och höll sedan den positionen in i mål.

I dödens travande Persos Amarula var den som utmanade hela upploppet ned men Poisson stretade ifrån sig säker och gick över mållinjen på 1.12,5a över 1640.

V75-7) Firma Kihlström och Hultman grejade den avslutade avdelningen, Bronsdivisionen. Segervapnet var fine Donato Hanover-sonen Queasy som fick en bra start trots spåret längst ut bakom vingen och landade i dödens för att överta täten efter 500 meter.

Därefter var det ingen som kunde rå på Queasy som gick ifrån genom sista sväng, taktade ur något i aktionen sista biten, men höll ifrån med lätthet. Segertiden skrevs till skarpa 1.11,6a över 1640 meter.

I övrigt: Norsktränade fartmonstret BBS Sugarlight hade ny uppvisning i ett ramlopp inför V75. Med Johan Untersteiner i vagnen vann han smått överlägset på 1.13,6 över 2160 meter.

Rätt V75-rad:

6 Goldomaster – Dagfinn Aarum 17,27
9 Archangel Am – Lutfi Kolgjini 1,81
5 Francais du Gull – Erik Adielsson 6,32
10 Cali Maks – Jorma Kontio 5,25
2 Livacious Lindy – Jorma Kontio 6,49
1 Poisson – Erik Adielsson 3,86
8 Queasy – Örjan Kihlström 7,51

7 rätt: 194 519 kr (115,3 system)
6 rätt: 895 kr
5 rätt: 66 kr

Omsättning: 81 458 631 kr

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Eskilstuna troligt genrep för Maharajah

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson