Efter triumfen i Prix d’Amérique laddas Maharajah mot nya stordåd i Olympiatravet. En start i Eskilstuna två veckor före ser ut att bli ett troligt genrep.

Sex veckor har gått sedan Maharajah tog sitt livs triumf då han vann Prix d’Amérique på Vincennes. Men stjärnan vilar knappast på lagrarna bara för att han inte syns på tävlingsbanan.

Under den gångna helgen visade han upp sig under Gothenburg Horse Show och avelsarbetet är i full gång. Intresset är såklart stort och mer än 90 ston är bokade.

Men Maharajah hinner träna också. Nioåringen ligger i hårdträning inför att försvara titeln i Olympiatravet. I veckan glänste han i rakbanejobbet tillsammans med stallkamraterna Panne de Moteur och Rolling Stones.

– Det känns väldigt bra. Hästarna ser väldigt fina ut och det bådar väldigt gott inför det som komma skall. ”Marre” ser så otroligt fin ut, säger Stefan Hultman på travkompaniet.se.

Som just titelförsvarare är Maharajah direktkvalificerad till Olympiatravet vars final körs på Åby den 26 april. Men att den tjugotrefaldige miljonären går ut i ett av uttagningsloppen som ett genrep är högst troligt.

– Han går nu full träningsdos och kommer att träna på under närmaste månaden med fokus på Olympiatravet. Eftersom han är titelförsvarare så behöver han inte kvala in till finalen men han behöver ändå ett lopp i kroppen innan dess. Jag har inte tittat klart ännu men det kan bli V75 på Eskilstuna den 12 april, men som sagt det är inte spikat ännu. Nu fortsätter vi träna på och så får vi se vilket lopp det blir, säger Hultman.

Från och med Solvallas V75-tävlingar den 29 mars körs tre uttagningslopp till Olympiatravet där de två främst placerade erhåller plats i finalen. Därutöver körs ”sista chansen” på Romme under Påskdagen där vinnaren erbjuds en plats. Åbytravet utser dessutom minst två ”wild cards” till finalen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Formula One snart redo för årsdebut

Formula One snart redo för årsdebut

Den inför den stundande storloppssäsongen toppintressante Formula One är snart åter på tävlingsbanan. En årsdebut väntas de närmaste veckorna.

USA-födde sjuåringen Formula One är juvelen i Reijo Liljendahls tränarrörelse och tjusade oss i några av storloppen redan i fjol.

Årsdebuten då skedde på Solvalla den första maj och Yankee Glide-sonen slog direkt till med seger på 10,4 trots elva månaders bortavaro.

Formula One fick därmed en plats i Elitloppet men fick nöja sig med sjättepriset i finalen. Bland övriga meriter under 2013 märks en andraplats (på 09,8) i Årjängs Stora Sprinterlopp och fjärdeplats i Sundsvall Open Trot i augusti. Det är också hästens senaste start.

Men nu är den fyrfaldiga miljonären i startgroparna för en ny spännande säsong.

– Han gick 1.23/2000 i första sulkyjobbet och han känns väldigt fin. Han är väldigt stark för dagen, lite rund om magen och så men ändå väldigt fin. Jag räknar med att starta honom i månadsskiftet mars-april. Det innebär att han är igång en månad tidigare i år än i fjol, säger tränaren Reijo Liljendahl till travtjänsten.se.

Formula One har hittills vunnit 19 av 34 starter. Den största segern så här långt är då han i Stig H Johanssons regi vann Jämtlands Stora Pris 2012.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Googoo Gaagaa slutar tävla
Nästa nyhet
Googoo Gaagaa slutar tävla

Googoo Gaagaa slutar tävla

Fartmonstret och tidigare Elitloppsaktuelle Googoo Gaagaa slutar tävla. Efter misslyckade operationer väntar nu en framtid inom aveln i mindre skala.

Vindsnabbe travaren Googoo Gaagaa, efter passgångaren Cam’s Rocket, orsakade stora rubriker under 2012 då han under sin treåringssäsong stundtals knockade allt sitt motstånd och presterade lysande tider.

Hästens notering på 1.08,8 på Pocono Downs i juni 2012 är fortfarande gällande världsrekord för treåringar över tusenmetersbana.

Hästen nämndes som aktuell för Elitloppet i fjol som fyraåring men säsongen blev långt ifrån vad man hoppats på. Det blev bara tre starter med en tredjeplats som bästa resultat.

Någon comeback blir det inte för Googoo Gaagaa. Nu är det definitivt att hästen lägger tävlingsskorna på hyllan. Hästen har haft problem med struplocket och upprepade operationer har inte hjälpt.

– Han har opererats två gånger men det har inte hjälpt. Det blev nästan bara värre; han kunde dricka vatten och det kom ut genom näsan. Hästen är annars i mycket fin hälsa i övrigt, det är deprimerande och jag vill inte tänka på det, säger tränaren Richard Hans till harnessracingupdate.com.

Nu väntar en avelskarriär, dock i blygsam skara, för Googoo Gaagaa. I första hand blir det till stallets egna avelsston som hingsten kommer användas.

Nu femårige Googoo Gaagaa vann 15 av sina 23 starter och travade in motsvarande cirka 4,3 miljoner kronor.

Se Googoo Gaagaas världsrekord som treåring här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Umåker
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Umåker

Fredag: V64-tips till Umåker

Omgången:  Umåker kör denna veckas fredags-V64:a där man efter tävlingsdagen 24 februari rev bort isen på banan. Idag har det kommit en del nederbörd i Umeå och jag vet inte vad det blir möjligt att köra på för balanser. Jag provar med ett omvänt tv-system då jag tycker de 3 sista avdelningarna är riktigt öppna.

Bästa spiken:
Avd 3 nr 1 Amiral d´Inverne som har en bra chans att leda runt om, lillrisken är att likaledes startsnabba Lexington Ås lyckas klämma sig förbi in i första sväng.  

En-av-fyra-utgångarna:
Avd 2 nr 6 Järvsö Rasmus som ikväll gör andra starten i regi Robert Bergh efter galopp i debuten för Robert förra veckan. Täta starter skulle kunna vara ett orosmoment men Bergh brukar ju veta vad han håller på med…
Avd 4 Nr 4 Vic Du Noyer som Bergh var uppåt på senast men då svarade hästen för en riktig plattmatch. En ”säkerhetsutgång” på ren misstanke om bättring ikväll.
Avd 5 nr 6 Bicc´s Hotshot som galopperade senast men innan det hade två raka. Liten spetschans här och skulle hästen nå front en bra vinstchans i ett annars mycket öppet lopp.
Avd 6 Nr 4 Limping Shrimp som har en hygglig spetschans och bra grundkapacitet tillsammans med nr 14 Staro Fighter som det strulat för i de två starterna i nya norrlandsregin.

V64-system:
5,7 (res 2- 3)
A: 6  B: 5,12 (res 9-10)
1 Amiral d´Inverne (res 8-7)
A: 4  B: 2,5,7,8,11,14,15 (res 12-13)
A: 6  B: 1,2,3,4,5,7,8,9,12 (res 10-11)
A: 4,14  B: 3,7,11,12,13 (res 2-8)
Endast V6. Minst 1 av 4 A-hästar.

Kup 1: 2 x 1 x 1 x 8 x 10 x 7 = 1120 rader
Kup 2: 2 x 2 x 1 x 7 x 9 x 2 = 504 rader
Kup 3: 2 x 2 x 1 x 1 x 10 x 7 = 280 rader
Kup 4: 2 x 2 x 1 x 7 x 1 x 7 = 196 rader

Dagens Dubbelförslag:
3,6 / 14 – 200 kr
1,2,4,5,7,8,9,10,12 / 14 – 60 kr
Totalt 940 kr

Analyser och ranking:

V64-1:
A: 5-7 B: 2-3-1-4-10-11-12 C: 6-8-9

Spetsanalys:  Flip A Coin kan öppna bra men jag tror att Zwack tar en längd på denne för att sedan släppa till troligen El Sueco, alternativt Trustworthy Ås.

Loppanalys: Jag håller 5 El Sueco som knappt spetsfavorit efter en bit och det avgjorde tipset. El Sueco brukar gå bra direkt efter vila som nu och om spets en bra vinstchans.
7 Trustworthy Ås har varit ute i Guld de tre sista starterna och är lika bra som tipsettan men med ett sämre spår. Given.
2 Flip A Coin visade bra form senast och ikväll hoppas tränare Mats Bucht att det ska gå att köra barfota runt om.

V64-2:
A: 6-12 B: 5-9-10-13-2-3 C: 7-8-14-1-15-4

Spetsanalys:  Innerspårets Sölja är snabb ut men körs säkert inte i spets och därmed blir min spetsfavorit Odile Kiro.

Loppanalys:  6 Järvsö Rasmus debuterade för Robert Bergh förra veckan men galopperade under lite press på sista bortre. Täta starter nu men jag gissar att Bergh då tror det kommer att funka bra och att Robert jagar revansch direkt med nyförvärvet.
12 Tombo Martin verkar ha övervintrat bra och har nu tre starter i kroppen och vinstaktuell med klaff från bakspåret på tillägg.
5 Guli Storm var ute i en del tuffa årgångslopp ifjol och visade bra fart. Chans om formen är någorlunda direkt i årsdebuten.
9 Faks Nils gjorde det riktigt bra senast vid seger men är kanske allra vassast på sprint som då?

V64-3:
A: 1 B: 8-7-10-3-11-9-2 C: 12-5-6

Spetsanalys:  Amiral d´Inverne utmanas av Lexington Ås som kan lägga iväg rappt från början men jag tror Bergh lyckas försvara innerspåret med den förstnämde.

Loppanalys:  1 Amiral d´Inverne har en bra spetschans och väl i spets är det en bra chans till seger också. Senast på Solvalla fick hästen ta emot en Melander-häst så det var inget att säga om att det blev stumma ben sista 100.
8 Lexington Ås är värsta emot både i spetsstriden och om segern. Skulle Sandra Eriksson hitta till ledning med åttaåringen kan det mycket väl hålla hela vägen.
7 Brisco Boko har tävlat i V75 på slutet och blev senast sist i mål i en Brons-final på Solvalla. Inget formintryck då men å andra sidan är den här uppgiften lättare.

V64-4:
A: – B: 4-14-15-5-7-11-2-8  C: 12-13-10-3-9-6-1

Spetsanalys:  Akjas Funnyline har spetsat vid 3 av 4 tillfällen med öppna spår bakom bilen. Kassay Glide och Carro Boko har också visat startsnabbhet.

Loppanalys:  4 Vic Du Noyer var Bergh riktigt uppåt på inför senaste starten då hästen dock svarade för en plattmatch. Kanske lever hästen upp till förväntningarna idag och tar revansch?
14 Fritz Sjöhammar tycker jag står ganska bra till ikväll och jag är inne på att hästen har chans gå runt allt.
Tidig tycker jag även jätteskrällen 15 Digital River är med ett lopp i kroppen efter lång vila.
Ganska jämna chanser sedan mellan 5 Höwings Star, 7 Uncle Brodde och 11 Quelque Fois som gör första starten i ny regi.

V64-5:
A: – B: 6-3-4-2-7-5-8-1-9-12-10 C: 11

Spetsanalys:  Global Numerous, Konsert Broline samt Bicc´s Hotshot gör upp, möjligen är den sistnämde knapp spetsfavorit.

Loppanalys:  6 Bicc´s Hotshot har chans att hitta till ledningen och skulle det lyckas tror jag hästen har en bra vinstchans men inte borta även bakifrån.
3 Sky Rocket kämpar på bra bara han hittar fram till dödens eller spets men det är inte det enklaste då ingen startraket.
Bakom är lopp galet öppet och jag kan inte ranka men jag tror att 11 Provence Gel från läget får svårt gå runt allt till andra raka. Det blir C-hästen i loppet.

V64-6:
A: 4-14 B: 12-11-3-13-7-2-8-9-1 C: 6-5-15-10

Spetsanalys:  Peppe Lavec jagar spetsen men jag tror att Limping Shrimp har en bra chans ta hand om taktpinnen.

Loppanalys:  4 Limping Shrimp är min spetsfavorit och skulle det bli front hästen att slå för övriga med årsdebuten avklarad. Galopp då men fick i alla fall en nyttig genomkörare efteråt.
14 Staro Fighter har gjort två starter i nya norrlandsregin och galopperade med krafter kvar i sista sväng i första starten för att sedan fastna med krafter kvar i starten efter. Streckvärd.
12 New Shadows galopperade med segern klar på upploppet senast i ett liknande gäng. Chans till revansch ikväll.
11 Dusty Wind fick visserligen ett fint lopp i rygg på ledaren senast och kunde sedan utnyttja Skellefteås open stretch-spår men jag tycker det var formintryck på sexåringen. Kan vinna igen.

Spelredaktör:  Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Glädjande positiv senast"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Glädjande positiv senast”

V65 Solvalla: ”Glädjande positiv senast”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var glädjande positiv senast och Örjan var väldigt nöjd med hur han öppnade från start, han var lugn och avslappnad. Han vann lätt senast och det var ett fall framåt, då han tidigare haft hetsiga tendenser och gjort det svårt för sig. Det är annorlunda förutsättningar idag och härifrån behövs det klaff, men aktuell distans är en fördel för honom då han är stark och vi var som sagt väldigt nöjda med honom senast. Inga ändringar, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall om Rebellion (V65-6).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

3 Inari D.E. – Det såg ut att vara några tuffa hästar emot men hon håller bra form. Hon kan bli lite het ibland och den korta distansen passar henne utmärkt. Vi kör henne barfota runt om, säger skötaren Liza Marlow.

5 Evita Zon – Hon var jättebra senast och håller fin form för dagen. Nu fick vi ett intressant utgångsläge och jag skulle vilja se henne i ledningen. Hon fick två tuffa lopp i den positionen både på Axevalla och Eskilstuna där i december men kommer vi dit nu kör jag där. Hon behöver inte vara helt avsågad. Skor runt om, säger Pierre Nyström.

7 Pledge Allegiance – Hon har strulat till det väldigt mycket för sig på slutet och jag fattar inte varför, hon känns jättefin här hemma och har så gjort en längre tid. Jag vill givetvis se att hon sköter sig och fungerar fullt ut innan jag kan tro helhjärtat på henne, samtidigt vet jag att hon verkligen har farten i sig. Samma balans och utrustning som tidigare, säger Svante Båth.

9 Fast Agnes – Hon känns som hon ska för dagen och blir det bara lite tempo på loppet och hon får rätt ryggar till 200 kvar så är hon väldigt vass. Senast gick det alldeles för sakta första varvet och det gick inte att ta någonting till slut, den starten är bara att glömma. Med lite tur är vi med dom. Inga ändringar, säger Håkan Eriksson.

11 Ballerina River – Hon har haft lite otur i loppen men formen verkar bra. Det såg inte alltför blodigt ut men läget är inget vidare. Hon tävlar åter med skor runt om och öppet huvudlag och med klaff kan hon vara med i främre träffen, säger Susanne Jansson.

Lopp 2, V65-2

1 Caddie Icon – Han har inlett karriären bra och det är inga konstigheter, han utvecklas undan för undan och vi är nöjda med honom. Han har lottats till bra utgångsläge, kan öppna bra, och jag tycker han är en av dom som ska räknas. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

2 Treasure Dust – Han tränar helt ok men han har inte visa så mycket av sitt kunnande ännu. Vi ligger lite lågt tills han visar bättring. Spåret ska han greja och vi kör honom eventuellt barfota runt om denna gång, säger Ville Karhulahti.

4 Amazing Life – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet, och i första hand är det fina pengar som gäller för hennes del. Hon har tränat på hela tiden och det har inte varit några fel på henne, och hon har varit fin på 1.20 full väg inför detta. Men, hon har svårt för att bjuda till i loppen och det viktigaste är att hon kämpar och sköter sig. Inga ändringar, säger Jimmy B Dahlman i Per Lennartssons stall.

6 Rufous – Han satt fast men en hel del krafter kvar på Örebro näst senast och gick sedan ut och vann runt om på Solvalla. Vi var såklart oerhört nöjda med insatsen och han känns bara bra efter det. Det krävs nog att han springer en snabbare tid nu för att duga men jag tror att han kommer göra en bra insats. Förutsättningarna ser åtminstone helt rätt ut. Han slipper hakarna den här gången, säger Ulrika Claesson.

8 Te Freddo Knick – Han har visat gott kunnande, men också en del nerver och det var lite svårt att volta med honom. Det är inget elakt i hästen, men han är lite nervig. Efter debuten i slutet av fjolåret är han kastrerad och efter det tränar han på ganska bra, han kommer väl förberedd till detta och har gått 1.20 full väg inne på Solvalla inför detta och uppfört sig bra. Spåret idag behöver faktiskt inte vara helt fel, härifrån kan han slippa bli provocerad och på så vis komma iväg bra. Det kan givetvis också krångla från ett sådant här utgångsläge, men löser det sig på vettigt sätt ska han vara med och slåss om det. Inga ändringar, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

13 Matterhorn – Han har ju varit ifrån länge och han behöver säkert mer lopp i kroppen. Jag tror att det blir svårt att kunna segerstrida från detta läge och vi siktar på en slant. Vi kör honom barfota fram, säger Pekka Korpi.

Lopp 3, V65-3

3 Celebrate It – Hon har dummat sig i de två senaste starterna och vi får se om hon fungerar fullt ut den här gången. Hon är inte så tokig och känns fin här hemma, så fungerar hon ska hon vara med dom. Balans och utrustning avgörs efter värmningen, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

8 Saltimbocca – Hon blev lite störd senast när en häst felade framför men hon känns fin på alla sätt. Dessutom var banan inte optimal för hennes del och vi tar nya tag nu. Spåret är inte så tokigt då hon behöver trava in sig från början och sen får vi se hur långt det räcker. Barfota bak, säger Jenni H Åsberg.

9 Worship Lady – Hon stod faktiskt för en kanoninsats senast och avslutade 1.15 sista varvet ute i spåren. Hon torskade på linjen men var tapper i nederlaget och jag måste tro på henne igen då detta är en klart duglig häst. Som jag ser det är det väl Jormas och min som gör upp om det. Jag funderar på att rycka framskorna idag men vi får se, säger Pierre Nyström.

12 Mill Unni – Det finns fart i henne och hon är klart bättre än raden antyder. Galoppen senast skedde i en trång situation och hon är travsäker. Hon har varit med i en del provlopp och känslan är att hon är bäst i ledningen så läget är inte bra. Det blir nog tufft att vinna. Balansen är inte bestämd, säger Jörgen Melchior.

Lopp 4, V65-4

1 Princeton O.K. – Han travade 13/1000 utan att räcka till men visade åtminstone att formen sitter där den ska. Läget är bra men jag är inte alls säker på att han kommer kunna svara ledningen. Hittar Tina loss tror jag ändå att de kan sluta långt framme då uppgiften såg lämplig ut. Inga ändringar, säger Magdalena Siminski.

5 Vertical Speed – Han gick bra för mig näst senast och jag känner mig inte slagen på förhand med honom idag. Senast var han ute i monté och det är väl bara att inse att det inte riktigt är hans grej. Han är hyfsat startsnabb och kommer jag till spets är jag inte rädd för att köra där. Julle är bra, men jag har lite känsla för min häst idag. Barfota fram som vanligt, säger Marcus Schön.

8 Julle – Han slog ihop och galopperade senast men svarade sedan för en bra upphämtning. Spåret är givetvis inte bra men hästen duger fint bara det löser sig. Han är stor och tung och bör gå framåt med lopp i kroppen. Distansen ska nog fungera bra för honom och det blir inga ändringar, säger Ville Karhulahti.

9 Arctic Gentleman – Han har inte startat så frekvent och han lär inte prestera på topp ännu utan behöva mer lopp i kroppen. Vi får sikta in oss på en hygglig placering med honom och det blir skor runt om, säger Pekka Korpi.

10 Charmed – Han har inte startat på ett tag inför detta och kommer behöva lopp i kroppen innan han är på topp, han är lite seg av sig och det är en slant som gäller för hans del. Inga ändringar, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

12 Delectable Ås – Han har inte startat på ett tag inför detta och kommer behöva lopp i kroppen innan han är på topp, han är lite seg av sig och det är en slant som gäller för hans del. Inga ändringar, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

Lopp 5, V65-5

1 Gilmour – Han känns som han ska för dagen och jag tycker det ser bra ut på förhand, han har lottats till bra utgångsläge över en passande distans och tanken är givetvis att försöka spåra loppet från start till mål. Barfota runt om idag, säger Håkan Eriksson.

3 Elit Sjöhammar – Han kommer från en V75-seger och duger fint här. Han är snabb från start och det ser ut att vara fina förutsättningar. Jag vet inte hur snabb ettan är från start. Vi kör honom barfota fram eller barfota runt om, säger Ville Karhulahti.

6 Yours Sincerely – Han gör debut för oss och det ska bli kul att se honom, han känns fin i träning inför detta. Han är dock givetvis svårbedömd, man vill gärna se honom i lopp först innan man kan tro allt för mycket på honom. Hemma i träning ser han dock som sagt fin ut, och så långt är vi nöjda. Balans och utrustning bestäms efter värmningen, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

9 Next Kronos – Han känns fin i träning och det är inga konstigheter, aktuell distans tycker jag också är passande för hans del och utgångsläget behöver inte vara helt fel det heller. Jag tycker han ska vara med och slåss om det. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Lopp 6, V65-6

1 Scoot to Score – Han gör årsdebut och har inte startat på länge inför detta, jag vet att Per är inne på att köra snällt med honom. Men, han är bra nog för att blanda sig i segerstriden bara det löser sig lite under vägen och han ser jättefin ut i träning inför detta. Han är kastrerad till den här säsongen och har jobbat 1.19 full väg som snabbast inför detta, och det löste han på bra vis. Barfota runt om, säger Jimmy B Dahlman i Per Lennartssons stall.

2 Ivory Accent – Han fick äntligen vinna senast och jag tycker det var välförtjänt. För en gångs skull fick han en normal löpning och kunde avgöra säkert när slutstöten sattes in. Han känns fin efteråt och har återigen lottats till ett perfekt utgångsläge. Så länge han får vara med hyfsat långt framme i loppen, typ andra-tredje-fjärde utvändigt, trivs han med tävlandet och då känner han att han rår på dem. Det blir barfota runt om igen och Erik har kört hästen en gång tidigare, säger Toste Norgren.

4 Major Eck – Han avslutade positivt senast och svarade för en bra insats. Han känns fin efter den starten men det var några bra emot. Han kan bli lite hetsig ibland och då kan han göra bort sig med galopp. Vi kör honom med skor runt om, säger skötaren Liza Marlow.

7 Foot on the Gas – Han gick bra senast och formen är det inga fel på, och han kommer säkert plocka fina pengar igen. Däremot tycker jag inte att han bjuder till riktigt och att vinna blir nog svårt. Inga ändringar, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

9 Yaw Damper – Hon var faktiskt bara dålig senast, det kan dock berott på banan då den inte var optimal för henne den dagen. Idag blir det barfota runt om och vi väntar oss en bättre insats, men jag får smyga med härifrån och siktar i första hand på en slant, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

11 Rebellion – Han var glädjande positiv senast och Örjan var väldigt nöjd med hur han öppnade från start, han var lugn och avslappnad. Han vann lätt senast och det var ett fall framåt, då han tidigare haft hetsiga tendenser och gjort det svårt för sig. Det är annorlunda förutsättningar idag och härifrån behövs det klaff, men aktuell distans är en fördel för honom då han är stark och vi var som sagt väldigt nöjda med honom senast. Inga ändringar, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kent Öhlander ny vd på Jägersro

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson