Den svenska framfarten under det franska vintermeetinget kan enbart beskrivas som en stor succé. Mer än 19 miljoner kronor sprang de blågula travarna in.

Det franska vintermeetinget är avgjort för denna gång och fick ur svenska ögon sett en grandios avslutning då Sanity segrade före On Track Piraten i lördagens Prix de l’Union Européenne.

Tidigare i vinter har ju som bekant svenskar vunnit i båda de två största tävlingarna under hela meetinget, det då Maharajah tog hem Prix d’Amérique och Noras Bean två veckor senare följde upp med triumf i Prix de France.

Sådana svenska framgångar i den franska vintern har inte skådats på många år. Att svenska hästar vunnit de båda två största loppen har tidigare bara skett 1995 då Ina Scot och Queen L. stod för segrarna.

Den totala summan som svensktränade hästar travat in under perioden 1 september till och med 2 mars i Frankrike stannade vid 19 052 124 kronor.

Samma resultat under motsvarande period 2013 hamnade på 10,1 miljoner och under 2012 på lite mer än 11 miljoner.

Här är de tio största svenskframgångarna under det franska vintermeetinget denna säsong, sammanställt av Svensk Travsport:

26/1 Maharajah – 4 061 970 kr
9/2  Noras Bean – 1 624 788 kr
1/3  Sanity – 649 915 kr
18/1 Sanity – 487 436 kr
28/11 New Line – 434 328 kr
26/1 Oasis Bi – 406 197 kr
18/9 Sanity – 394 844 kr
2/10 Sanity – 394 844 kr
14/11 Rocky Winner – 375 101 kr
13/1 Armando Kievitshof – 365 577 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Shaq is Back vann lätt i comebacken

Shaq is Back vann lätt i comebacken

Shaq is Back stod för en fin comeback när han utan problem vann som storfavorit på Bollnästravet under måndagskvällen.

Fjolårets Elitloppsdeltagare, sjuårige Shaq is Back gjorde på måndagen årets första start, den första på fem och en halv månad.

Trots det spelades den USA-födde fartfantomen till superfavorit (11 för 10) men gjorde heller ingen besviken. Segern togs väldigt enkelt.

Shaq is Back blixtrade till ledningen direkt då bilen lämnade fältet och tog kommandot utan motstånd, första 500 avverkades efter 15,5. Med megafavoriten i front fick Shaq hållas lugn och det var först med halvvarvet kvar som ledaren själv började skärpa tempot – och stega ifrån övriga fältet genom sista sväng.

Shaq is Back sprintade på lätta fötter undan med några längder över upploppet och inkasserade förstapriset på 35 000 kronor efter att ha skurit mållinjen på 1.14,9a över 2140 meter.

Clear Sign tvåa och Milton Zet trea.

– Det känns som om han utvecklats ytterligare och jag tror på ett toppår. Han var pigg och glad och jag hoppas att han liksom förra året ska kunna hävda sig i den högsta eliten, men någon speciell matchning har jag inte. Vi tar ett lopp i taget så får vi se hur det blir, sa Daniel Redén efter loppet enligt Kanal 75.

Fina kallblodslopp kördes även på Bollnäs denna kväll. Faksen J:r vann ett för den högsta klassen. Det säkert på 1.26,9 över 2160 efter att tidigt ha övertagit täten och ryckt undan genom sista sväng.

Stamping synade dödens men orkade inte helt till slut och gick i mål som sexa. Järvsöviking gjorde comeback efter lång frånvaro, hamnade i andra ytter men galopperade in på sista bortre långsidan.

I ett försök till Dubbelcupen segrade Frankrikeresenären Mofaksan efter att haft ledningen runt om. Favoriten Bro Viking femma i mål. Segertiden blev 1.29,1 över 2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Axevalla

Tisdag: V64-tips till Axevalla

Omgången:
Jackpot på Axevalla den här tisdagen, och jag vet egentligen inte vad jag ska tycka om omgången. Det finns två jättefavoriter som bägge har en streckprocent på över 80, och normalt vinner också bägge två. Men, att spika dom två känns inte speciellt lockande för mig och jag gör därför ett försök att fälla båda. Med dessa jättefavoriter borta ur leken kan vi räkna med ruskigt bra betalt, och då vill jag vara där. Mina singelstreck känns också bra, och jag tror mycket på den duon.

Förutsättningarna i Axevalla ska vara bra, cirka 4-5 plusgrader och uppehåll bör innebära fina förutsättningar den här tisdagen.

Bästa spiken:
9 Querida Frontline (V64-3)

Fräcka spiken:
1 Axel Fame (V64-1)

V64-förslag:
V64-1: 1 Axel Fame (12-5)
V64-2: 6,7,9,10,11 (1-13)
V64-3: 9 Querida Frontline (5-1)
V64-4: 1,3,4,5,8,10,14 (7-12)
V64-5: 1,3,5,6 (8-7)
V64-6: Alla 11 (3-1)
1 x 5 x 1 x 7 x 4 x 11 = 1540 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 1,5,6
DD-2: 3 Bonnies Maggie
3 rader x 200 kronor.

Analys V64-1:

Ranking: A: 1. B: 12-5-9-7-13-10-14. C: 15-3-2-4-8-11.

Spetsanalysen:
Tipset bygger helt och hållet på att 1 Axel Fame försvarar sitt innerspår, vilket jag tycker det ska vara goda möjligheter till. Han öppnade väldigt bra och höll ledningen lätt från innerspår bakom bil för tre starter sedan, innan han galopperade bort sig. Värsta hotet i spetsstriden, 6 Dokonjo, är dessutom struken. 5 Love Palema kan öppna bra, men missgynnas givetvis av femtespår i volt och ska inte kunna komma iväg lika snabbt som Axel Fame härifrån. 7 Standard Ribb är hyggligt startsnabb, men Kontio och springspår rimmar inte och jag skulle bli överraskad om Standard Ribb trots ensamt springspår spetsar.

Loppanalysen:
Jag väljer att gå ut tufft och tar ställning för 1 Axel Fame, jag tycker nämligen att denne är löjligt tappad på förhand och det är bara att tacka och ta emot och ta chansen. Axel Fame kan öppna snabbt från start, vilket han bland annat visade för tre starter sedan på Jägersro då han enkelt höll upp sitt innerspår bakom startbilen, och jag tror ingen rubbar honom i spetsstriden här. Väl i ledningen ska det till en bra häst för att plocka ned Axel Fame, han höll starkt senast som tvåa och jag tycker han är underskattad.

För fyra starter sedan kördes han i tidigt skede av loppet till ledningen av Håkan K Persson, just på Axevalla, den gången kunde han inte stå emot Crazy Foot Mambo till slut men det är inte mycket att orda om då denne är riktigt bra. De värsta konkurrenterna till Axel Fame, tänker då främst på bland annat 5 Love Palema, har lottats till besvärligare utgångslägen och jag både tror och hoppas att Håkan K Persson och Axel Fame leder loppet från start till mål. Mycket spelintressant.

Analys V64-2:

Ranking: A: 6. B: 10-7-9-11. C: 1-13-5-8-3-12-2-4.

Spetsanalysen:
6 Red Hot Snapper kan öppna snabbt och bör trots 20 meter tillägg tidigt in i loppet placeras i ledningen.

Loppanalysen:
Jättefavoriten 6 Red Hot Snapper kan öppna kvickt från start och ska trots 20 meter tillägg ses med bra chans på tidig ledning, väl i den positionen blir han givetvis mycket svårslagen och visst är det bra segerchans. Som jättefavorit smäller det dock högt värre bakom honom, och jag tar den chansen och väljer att gardera honom. Han har utvecklats något enormt den här och svarar för bra insatser varje gång, förutom näst senast då han visade sig ”mänsklig”. Det finns ett par intressanta motbud i loppet som jag vill strecka, man får inte underskatta att han gått upp en del i klasserna och någon gång måste det väl ta stopp.

10 Panter Neo gör intressant debut för Jörgen Westholm och måste passas, han är inte alls så tokig i grunden den här och Westholm visade upp Olimpia Grim på Eskilstunatravet igår som i sin debut för Westholm gick visslande som tvåa efter galopp. Stallet låter nöjda med Panter Neo.

7 Elles W.Linnea har jag jagat en tid utan att få betalt, inte mig emot att jag skulle få det ikväll. Hon blandar och ger en hel del i sina prestationer och är därför svår att räkna på, men kunnandet finns där och aktuell distans är bara plus för henne då hon är mer stark än snabb. Kommer gå bra till slut.

9 Dollar Sund och 11 Oozing streckas också. Dollar Sund var duktig vid seger för Thomas Dalborg näst senast, och Oozing passar utmärkt över aktuell distans och är van rätt tuff konkurrens. Oozing kommer flyga lågt till slut, om Jakobsson kan bjuda henne på någorlunda rätt smyglopp.

Analys V64-3:

Ranking: A: 9. B: 5-1-7-4-3-12. C: 6-8-11-2-10.

Spetsanalysen:
5 Conrads Elsa är lite ojämnt startsnabb, men klar spetsfavorit om hon öppnar någorlunda. Värst emot är 4 Quand Venez Vous, men normalt spetsar Jakobsson här.

Loppanalysen:
I ett ganska öppet och jämnstreckat lopp tycker jag det känns rätt att ta ställning, jag väljer därför att lämna 9 Querida Frontline ensam på lappen och jag tycker mycket talar för henne i det här loppet. Hon såg helfin ut som fastlåst med krafter kvar senast, är van ganska tuff konkurrens, och det finns frågetecken för flera av hennes konkurrenter den här gången.

Querida Frontline gynnas väl inte direkt av aktuell distans, hon är mer en sprinter. Men, med tanke på hennes dagsform samt det passande motståndet är jag inne på att det inte ska bekomma henne och då bör hon bli väldigt tuff att stå emot över Axevallas långa upplopp. Hon löper som bäst i ryggar, och utgångsläget ska därför passa henne bra. Körsven Kim Eriksson känner hästen väl, och jag litar på att han ”rattar” in henne. Spik.

Bakom Querida Frontline tycker jag loppet är öppet, det känns lite som en eller alla här. Många av konkurrenterna har frågetecken för formen, och är därför svårbedömda. 5 Conrads Elsa spetsar normalt och har sedan kunnandet för att spåra hela vägen, men hur är dagsstatus i comebacken? 1 Brattås Jageline vill jag lyfta ett varningens finger för om man letar gardering, den är helt ostreckad men har läget och är inte alls sämre än någon annan i loppet.

Analys V64-4:

Ranking: A: 14-1-4. B: 8-10-3-5. C: 7-12-6-13-15-9-11.

Spetsanalysen:
1 Ruccola med bra chans på spets från sitt innerspår.

Loppanalysen:
Magnus Jakobsson och Anders Svanstedt tränar och kör en betrodd duo i form av 8 Up to Heaven E. och 10 Eternity of Joy, och bägge ska räknas i loppet. Up to Heaven E. var fin vid seger senast efter uppehåll och lär knappast vara sämre till den här starten, och Eternity of Joy var även hon duktig vid seger senast och står bra inne i loppet. Ingen av dessa tilltalar dock mig på det vis man önskar som spelare, och för mig är dom bara en av flera. Det finns bättre bud.

Tipset i loppet väljer jag att ge till 14 One Heart, denne såg nämligen väldigt fin ut som fastlåst med krafter kvar senast och Untersteiner brukar inte göra sådana här resor i onödan. Farlig vid minsta klaff under vägen.

1 Ruccola var klart förbättrad vid seger senast i comebacken och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Peter Ingves upp igen och jag håller ekipaget som spetsfavorit i loppet. Leder länge, och kan mycket väl spåra runt om.

Håller även upp 4 Miss Ozzymede i A-gruppen, denne tyckte jag var fin vid seger senast och hon blir bättre och bättre den här. Hon gynnas av aktuell strykning i loppet och ska duga gott.

Streck också för 3 This Bitch Bites som gjort det bra varje gång i sin nya regi, samt för 5 She´s Easy Breezy som har två lopp i kroppen och jag gillar Stefan Söderkvist upp på ston för första gången.

Analys V64-5:

Ranking: A: 3. B: 5-6-1. C: 8-7-2-4-9.

Spetsanalysen:
4 Coldplay Pellini kan öppna raskt och bör vara snabbast inledningsvis, men körsven Håkan K Persson lär vara ute efter rygg. Det troliga är att jättefavoriten 3 On Hold, som kan öppna bra, i tidigt skede av loppet övertar taktpinnen.

Loppanalysen:
3 On Hold blir tillsammans med körsven Magnus Jakobsson jättefavorit i loppet och normalt vinner han också det här loppet, han har gjort det mesta rätt en längre period och bör i ett tidigt skede av loppet placeras i ledningen, väl där blir han givetvis tuff att knäcka. Precis som i fallet med Red Hot Snapper smäller det dock lockande högt bakom, och On Hold har tidigare visat att han inte är helt stabil även om han utvecklats även på den punkten. Bra segerchans, men jag gör ett försök att fälla honom och blir han utmanad på speed har jag lillkänsla på att han kan vara illa ute. Väljer att stå över/chansa bort honom på Dubbeltipset dessutom då oddset med honom där är löjligt lågt. Jag gillar inte att panta burkar.

Bakom On Hold är loppet öppet, gör jättefavoriten bort sig kan givetvis vem som helst vinna. Jag väljer dock att strecka en trio bakom, och hoppas klara mig undan på dessa tre.

Mest intressant tycker jag 5 Ivar Sånna är, denne gör visserligen årsdebut men stallet låter väldigt nöjda med honom för dagen och även om han på inget vis är vässad inför detta får favoriten inte ha en dålig dag om han ska stå emot Ivar Sånna. Den här tycker jag är bra, han är också van att ställas mot dom bästa i sin kull och han räds inte jobbet på egen hand i loppet. Passas.

6 Tsar de Bruzeau har fått tre lopp i kroppen efter uppehåll och blir bättre och bättre, näst senast avslutade han bra i skymundan och senast var han duktig vid seger då han visade prov på fin inställning. Är inte så tokig och inte borta här.

Streck också för jätteskrällen 1 To and Fro, och även om jag är fullt medveten om vilket långskott det är så tycker jag inte det känns omöjligt. Han har fått lopp i kroppen efter långt uppehåll och ska vara uppåt i form, och den här är faktiskt riktigt bra i grunden. Passande smygläge här och kul att se med Peter Ingves upp. Kan gå, och är helt ostreckad.

Analys V64-6:

Ranking: A. 3. B: 1-8-9-11-7-5-6-12-2-4. C: -.

Spetsanalysen:
1 Landers Power och 3 Bonnies Maggie om ledningen, där jag håller den sistnämnde som spetsfavorit även om denne ska ta en längd. Bonnies Maggie är dock väldigt kvick vid laddning och blir tuff att stå emot i spetsstriden.

Loppanalysen:
Då jag spelar för skräll i den första DD-avdelningen väljer jag att ta ställning för 3 Bonnnies Maggie i den andra DD-avdelningen, jag lämnar stoet ensam i A-gruppen. Hon har bra chans på ledning då hon kan öppna kvickt, och väl i ledningen ska hon normalt bli tuff att plocka ned här. Hon har väl inte visat något extra i de senaste starterna och garderas därför, men tränare Stefan Persson låter nöjd med henne i träning för dagen och normalt bra segerchans.

Bakom Bonnies Maggie tycker jag dock att loppet är öppet, hittar hon inte tillbaka till det rätta spåret igen tror jag vem som helst kan vinna V64-avslutningen och jag plockar därför samtliga i loppet. 1 Landers Power är tidig då han är garanterad fin resa härifrån, och 8 Open tillhör de bättre i loppet. Det finns dock intressanta skrällar, och inte mig emot om det smäller till rejält.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Bergsåker
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Bergsåker

Tisdag: V4-tips till Bergsåker

Omgången: Bergsåker lunch-V4:a börjar lite skralt med bara nio hästar i första loppet för att sedan explodera i ovisshet resten. Tre ytterst öppna avdelningar med 15 (minus eventuella strykningar) hästar och tillägg i samtliga gör streckspelet vanskligt.

Spiken: 5 Horton (V4-1)

LD-spiken: 11 Midsommarsnapsa (LD-1)

V4-förslaget
V4-1: 5 Horton (res 9-7)
V4-2: 1,2,4,5,10,11,12,14,15 (res 8-7)
V4-3: 1,2,6,7,9,11 (res 8-4)
V4-4: 6,7,8,11,13,14 (res 9-1)

1x9x6x6 = 324 rader

648 kronor

Dubbelförslaget
11 – 2,7 x 300
11 – 1,6,9,11 x 100

1000 kronor

 

V4-1

RANKING A: 5 B: 9-7-4-1-2 C: 6-8-3

Spetsanalys:
Ser inte direkt någon invändigt om 5 Horton som kommer vilja svara.

Loppanalys:
Bara nio hästar till start i detta spårtrappelopp och det mesta ser upplagt ut för spets och slut för Per Linderoths 5 Horton. Sexåringen hittade nya växlar under andra halvan av fjolåret då hon bytte tränare och vann fem lopp. Nu är det årsdebut för sexåringen men man måste ändå ses som hästen att slå och skulle man lyckas ta sig till ledningen blir man inte lätta att plocka ner.

De hetaste motbud bakom är 7 Pasco Frontline och 9 Elindra Sånna men båda får svårt att gå i klinch med Horton om denne får bestämma i front.

V4-2

RANKING A: 11-5-10 B: 2-12-1-15-14-4-8-7-3 C: 6-13-9

Spetsanalys:
2 Latino lär gör ett försök och får spetsrösten.

Loppanalys:
Många om budet i detta svårtippade kallblodslopp men förstarösten till 11 Midsommarsnapsa som nu fått ett lopp i kroppen efter vila. Årsdebuten slutade med en andraplats från dödens och det här stoet håller alltid farten. Spikas på dubbeln.

5 Västgårns Eskil hade galopperat bort fina placeringar innan segern kom senast. Det var dock i monté och återfaller inte valacken tillgaloppsynderna är han med där framme.

10 Essis Lille Alfred hade ett fint fjolår och kommer nu laddad för en ny säsong. Tränare Tomas Pettersson rapporterar allt väl men att hästen kan behöva loppet i kroppen.

2 Latino ledde runt om näst senast och därmed var karriärens första seger i hamn. Järvsöfaks-sonen kan mycket väl göra det igen men jag tror det blir tuffare nu med bättre motstånd och full distans.

12 Lina På Linjen har inte riktigt fått till det i sin nya regi men stoet kan en del i grunden och får nu dessutom Ulf Ohlsson i sulkyn. Intressant ekipage.

Segerlöse 1 Turkongen gör stabila insatser varje gång och med två lopp i kroppen kan det vara dags att slåss om segern denna gång.

15 Tandsmärta kommer från seger men har många att runda och brukar trivas bäst i den främre träffen. Stoet har dock en klart godkänd segerstatistik och ska inte nonchaleras helt.

14 Evita M.B. avslutade fullt godkänt senast och 4 Väskinge Klöver kan en del i grunden.

 

V4-3

RANKING A: 2-7 B: 9-1-11-6-8-4-10 C: 5-14-3-12

Spetsanalys:
1 Lars-Erik Eme håller nog upp ledningen och Lars Nylander har aviserat spetskörning. 2 Quid Jam lär ställa frågan. Står mellan dessa två.

Loppanalys:
Sprinterlopp med voltstart och bara tre ekipage på start gör detta än mer svåranalyserat. Där hittar vi bland annat 2 Quid Jam som var duktig senast från ett dåligt utgångsläge. Hingsten slutade tvåa bakom en formtoppad Julia Kaulitz och skulle Tomas B Nilsson komma till täten är mycket vunnet. Tippas!

7 Poseidon C.L.O. spårade runt senast vilket var ett klart fall framåt jämfört med Umåkerstarten då han inte alls var som bäst. Tränaren tror dock att det berodde på att han inte trivdes på isbana men med intrycket från förra starten på näthinnan måste han räknas tidigt.

9 Agobra Peter Pan har inte hittat tillbaka till de höjder han nådde under 2011 men har dragits med vissa problem. Dagsformen känns väl dessutom bara sådär men på sin grundkapacitet åker han med på lappen.

1 Lars Erik Eme är faktiskt utan seger men har gjort sina bästa lopp i ledningen och har nu spännande förutsättningar. Tränare och körsven Lars Nylander vill köra i front och därifrån kan man leda länge.

Både 11 Hurricane Brodde och 6 Hurricane Ås kan avsluta om tillfälle ges och måste streckas på lappen.

V4-4

RANKING A: 13-6-14 B: 7-8-11-9-1-12-10-5 C: 4-3-2-15

Spetsanalys:
2 Fama Tooma öppnade bra från spår två i voltstart i sitt senaste framträdande. Har svårt att se att hon körs där dock.  Vem är först framme?

Loppanalys:
Lågklassigt lopp där deltagarnas sammanlagda segerstatistik är förbluffande låg. jag kommer chansa en aning och börjar med att ta bort favoriten 9 Simb Fletcher. Sexåringen började sitt tävlande med dubbla segrar i regi Timo Nurmos men har sedan dess inte rosat marknaden. Återkommer nu efter tävlingsuppehåll och nye tränaren Per Linderoth låter inte särskilt uppåt.

Inte heller andrahandaren 6 Global Owner känns jättehet men visade ändå kvaliteter i fjol. Dunkel form och chansartat läge gör dock honom bara till en av de sex hästar jag streckar i avslutningen.

Tipset istället till formstarke 13 Ukir Minerale som stått för flera stabila insatser under året och som sakta kommer allt närmare att spräcka segernollan. Bakspår på tillägg drar ner chanserna men med rätta ryggar kan sexåringen fälla alla.

14 Staro Griffin brottas med samma förutsättningar som Ukir Minerale men har nu årsdebuten avklarad och är redo att ta upp jakten om tätplaceringarna.

7 Sundbo Esparett gör det jämnt och säkert för det mesta och har en plats på systemet.

Till slut streckas också 8 Irma Lux samt storskrällen 11 In A Box.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: "Lite tjock om magen ännu"
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Lite tjock om magen ännu”

V4 Bergsåker: ”Lite tjock om magen ännu”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han blev ofräsch i höstas och har därför inte startat på ett tag, han har tränat på ganska länge inför detta och känns fin men han har inte gått något banjobb och visst tror jag det fattas lite till toppformen. Han kommer säkert göra ett hyggligt lopp direkt, men han är lite tjock om magen ännu och därför svårbedömd. Loppet höll väl dock ingen vidare klass och då jag tycker han är ganska bra i grunden behöver han ändå inte vara helt borta. Inga ändringar, säger Tomas Pettersson om Essis Lille Alfred (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4 Heritage Classic – Han gjorde comeback efter vila senast och fullföljde på ett bra sätt. Jag tycker att han tagit det loppet på rätt sätt men att vi ska vinna detta är nog att sikta ganska högt. Vi har bra läge och bör komma till hur som helst men han är väl ett platsbud i första hand. Skor runt om, säger Thomas Claesson.

7 Pasco Frontline – Han har inte kommit igång riktigt då han inte kunnat starta kontinuerligt och därför är jag lite frågandes till dagsformen, det fattas nog lite i honom. Han blev påkörd senast och har haft strul med en hov efter det loppet, och jag har väl ingen riktig känsla för honom idag. På papperet såg loppet ganska ihåligt ut och normalt duger han gott i ett lopp som detta, men jag är som sagt lite osäker på vart jag har honom. Inga ändringar, säger Tomas Pettersson.

8 Once In A While – Han gjorde ett fullt godkänt lopp senast och känns fin men har det sämre utgångsläget av mina två hästar. Fältet är litet men jag känner ändå att Elindra Sånna är hetare för dagen. Inga ändringar, säger Patrik Sjöberg.

9 Elindra Sånna – Hon satt sist senast men leverade en bra spurt, och då det dessutom gick ganska fort till slut där framme, tycker jag att insatsen var klart bra. Hon verkar var på väg uppåt i form men det krävs någon svarar Horton från start för att vi ska kunna komma in i matchen. Inga ändringar, säger Patrik Sjöberg.

Lopp 2, V4-2

2 Latino – Han var duktig även senast som oplacerad. Han har fått ett jobb efter senast och allt var bra. Spåret ska vi greja och spets vore bra. Han är van från sina jobb att trava utvändigt ledaren så det fungerar också. Han bör felfri vara med i främre träffen. Vi har ändrat från helstängt huvudlag till öppet på honom och fortsätter så. Skor runt om, säger Per-Arne Lindström.

5 Västgårns Eskil – han är bra i ordning och sköter han sig så kan han vara med i främre träffen. Spåret ska nog gå bra men han kan vara lite osäker under resans gång. Skor runt om, säger Caroline Holm.

10 Essis Lille Alfred – Han blev ofräsch i höstas och har därför inte startat på ett tag, han har tränat på ganska länge inför detta och känns fin men han har inte gått något banjobb och visst tror jag det fattas lite till toppformen. Han kommer säkert göra ett hyggligt lopp direkt, men han är lite tjock om magen ännu och därför svårbedömd. Loppet höll väl dock ingen vidare klass och då jag tycker han är ganska bra i grunden behöver han ändå inte vara helt borta. Inga ändringar, säger Tomas Pettersson.

12 Lina På Linjen – Hon galopperade senast och jag inte vad som hände. Hon känns annars kanonfin och jag tror på henne idag. Bra kusk har vi också. Vi kör henne med skor runt om, säger Karl-Gösta Långberg.

15 Tandsmärta – Hon var duktig vid seger senast och allting är normalt med henne efter det loppet, hon bibehåller sin fina form. Hon är dock en spetshäst och då utgångsläget är något helt annat idag får hon givetvis svårt. Inga ändringar, säger Sture Eriksson.

Lopp 3, V4-3

1 Lars Erik Eme – Han var lite bökig att vända upp med senast men nu har vi spår ett och han är snabb iväg. Jag vill köra i spets. Han har varit lite geistlös men det var bättre senast. Han är inte helt borta. Barfota fram och helstängt huvudlag, säger Lars Nylander.

2 Quid Jam – Han känns bra för dagen och jag tycker han ska ses med bra segerchans, förutsättningarna är passande och han tävlar med helstängt huvudlag som senast, säger Tomas B Nilsson.

4 Lillaosåfin – Hon visade inget extra senast men vi hoppas hon gått framåt med loppet.Nu siktar vi på barfota runt om men ligger lite lågt, säger Ingemar Söderberg.

7 Poseidon C.L.O. – Han var jätteduktig vid segern och jag visste knappt att han både kunde öppna så pass snabb samt att han trivdes i ledningen. Han har tagit det loppet på ett bra sätt men nu är det annorlunda förutsättningar jämfört med senast. Jag tycker att han kanske ska streckas på lappen men det måste också klaffa. Vi kommer ändra från norskt till öppet huvudlag men i övrigt blir det samma balans, säger Ulrica Håkansson.

11 Hurricane Brodde – Han håller bra form för dagen även om jag inte var helt nöjd med insatsen senast. Han fick en bra resa och kunde ändå föga men det lät ur halsen vilket problem under hela hans karriär. Motståndsmässigt ser det här ganska lämpligt ut och skulle han fungera på topp är han säkert långt framme. Inga ändringar, säger Niclas Torstemo.

Lopp 4, V4-4

1 Hot Carrot – Hon hade känningar i sina karleder i en tilltänkt start och fick strykas. Sedan skulle jag köra jobb med henne i onsdags men hon ville mest hoppa kråka så det blev ingen genomkörare. Hon kan göra så ibland. Hon är inte jättesnabb iväg och tanken var att ge henne ett smyglopp. Om det blir spets så är det dock svårt att hitta någon bra att släppa till. Jag hoppas hon sköter sig. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Lars Nylander.

6 Global Owner – Han har inte startat på länge inför detta och är opererad efter senast, han var inte bra i de tre sista starterna han gjorde ifjol och jag hoppas operationen gjort att han ska hitta på rätt väg igen. Jag tycker att han jobbat rätt skapligt inför detta, han gick 18,5 full väg utvändigt om häst för någon vecka sedan och löste det på ett väldigt bra vis. Jag måste vara ärlig och säga att efter så här långt uppehåll kan jag givetvis inte tro på seger, men jag blir heller inte överraskad om han vinner. Skor runt om samt fast bomull som vanligt, däremot blir det sommarbalans idag och han gick med brodd i det jobb för någon vecka sedan, säger Tomas Selander.

7 Sundbo Esparsett – Han gav sig lite för lätt från ledningen senast och vi var besvikna på honom, vi både tror och hoppas dock att han går bättre i ryggar. Det är väl dock ingen toppchans, han bjuder inte till riktigt och tar inte ut sig för fullt i loppen och vi vill se att han visar bättring innan vi kan tro på honom. Vi har haft helstängt huvudlag på honom i de två senaste starterna och vi fortsätter med det, i övrigt skor runt om som vanligt, säger Camilla Röste.

11 In A Box – Hon håller rätt bra form och ska inte behöva vara helt borta från en bra placering. Vi fortsätter med skor runt om på henne, säger Ingemar Söderberg.

12 Romeo Frontline – Han gick förbättrat senast, men han är svår att hålla fräsch i framknäna den här och när han inte är fräsch så tar han inte i alls i loppet. Han känns normal i träning, men jag tycker inte att det är någon riktig vinnartyp och då utgångsläget dessutom innebär vingelrisk tror jag han får svårt. Inga ändringar, säger Tomas Pettersson.

13 Uker Minerale – Han gör stabila insatser mest varje gång och jag är nöjd med det han presterat. Senast blev han fast en liten bit men gick bra till slut. Det känns som att han mognat till sig men får att vi ska räcka till härifrån behövs det en hel del tur. Inga ändringar, säger Linda S Hedström.

14 Staro Griffin – Han var helt under isen senast, det i kombination med att han står byngligt på det den här gången gör att jag väljer att ligga lite lågt. Han är annars bra i grunden den här och är allting normalt med honom ska han duga mycket bra i ett lopp som detta, jag tycker det är en ganska kapabel kille. Han känns som han ska i träning och jag både tror och hoppas att insatsen senast inte upprepar sig, men lite osäker är man givetvis med tanke på hur klen han var. Inga ändringar, säger Jan Norberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Odin i årsdebut - möter Hallsta Lotus

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson