Spelarna mottog nya Onsdag Xpress på ett positivt sätt inledningsvis. Omsättningen på V86-spelet passerade 30 miljoner kronor.

På onsdagkvällen var det premiär av Onsdag Xpress, nya V86 som avhålls i rapidfart saxat mellan två banor. Premiäromgången avhölls på både Solvalla och Åby.

Spelarkollektivet mottog nya Onsdag Xpress på ett positivt sätt, i alla fall sett till omsättningen. På V86 stannade den till slut på den exakta summan av 30 090 326 kronor. Det emellertid med en jackpot för föregående vecka inkluderad.

Det kan jämföras med förra veckans omsättning på drygt 14,8 miljoner och snittet de åtta första veckorna av 2014 som stannar på strax under 16 miljoner.

När den första omgången av V86 avgjordes i november 2011 stannade omsättningen då på 34,4 miljoner.

Åtta lopp ingående i V86-spelet avgjordes inom loppet av 77 minuter – och hur gick det? Jo, 80 rätta system belönades med 163 840 kronor. På Åby blev det stora danska inslag då både Jeppe Juel (Orali) och Flemming Jensen (Roxy Hill) vann. På Solvalla kirrade Timo Nurmos och Jorma Kontio en dubbel då Miss Beniss och Disney Tooma vann.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Mantorp: ”Därifrån blir hon svårslagen”

V4 Mantorp: ”Därifrån blir hon svårslagen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon är nog med och slåss om segern senast när galoppen kom. Hon pallade inte riktigt banan fullt ut men känns jättefin i övrigt och det här såg intressant ut på förhand. Utgångsläget är bra och hon är väldigt snabb första biten så jag tror hon kan ta ledningen. Därifrån blir hon svårslagen. Det blir inga större ändringar, säger Stefan Dahl om Fruitcake i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Mantorp. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 ,V4-1

2 Taurus Streamline – Han känns som han ska för dagen och jag tycker det ser rätt hyggligt ut, han ska vara med i segerstriden. Det är min bästa vinstmöjlighet på lunchen idag, och jag ska prova att lätta honom i värmningen och slår det väl ut blir det så i loppet, säger Thomas Jonsson.

4 Sweet Superina – Hon känns fin och allting är väl med henne, det gäller i första hand att hon sköter sig men gör hon det så tycker jag att hon har fart för att vara med dom. Senast på Åby fungerade hon inte på banan, och det känns som hon är mer stabil än vad raden antyder. Hon är lite ivrig ibland, men ska normalt inte göra bort sig. Inga ändringar, säger Ralf Karlstedt.

8 V.I.P. Prophet – Han har haft halsproblem och är inte vässad inför denna start. Han har fått några rundor i 25-tempo och lär nog behöva lopp i kroppen. Vi kör honom barfota runt om, säger Pirjetta Laakso.

13 Aibohphobia – Jag gillar den här hästen skarpt och räknar med en bra säsong. Vi har kört ett banjobb efter 1.19/1600 meter med 1.16 sista varvet på bra sätt som snabbast och han har känts mycket fin i jobben. Han kan vinna direkt om det klaffar med positionerna. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Ulrika Wällstedt.

15 Viva la Diva Vici – Hon gick helt ok i kvalet, hon krängde ned lite men det har hon tydligen gjort hela livet. Hon känns rätt skaplig hästen, men utgångsläget blev knepigt och det handlar mycket om hur vi kommer till härifrån och med tanke på att hon bryter ned en del så blir det nog svårt att runda samtliga. Jag hade planer på att köra barfota runt om, men banan är väldigt hård så vi får se hur det blir med den saken. Öppet huvudlag som i kvalet, men idag får hon tävla med en murphybländare. Vettig platschans om det löser sig någorlunda, säger Oskar Svanberg.

Lopp 2, V4-2

1 Star From Heaven – Vi hoppas hon kan leda runt om men jag vet inte hur snabba ut de övriga är. Läget är i alla jättebra och hästen känns mycket fin. Hon var mycket bra senast. Barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Ulrika Wällstedt.

2 Breathe Out – Hon känns ok för dagen, senast blev hon bortkörd och den starten är bara att glömma. Utgångsläget blev passande och jag tycker hon ska ses med plastchans. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

4 Sobel Goldie – Hon har svarat för två rätt bra prestationer på slutet och formen verkar bra. Allt är som det ska i jobben därefter och hon bör kunna prestera bra. Fina förutsättningar och inga ändringar är planerade på henne. Hon tävlar barfota runt om, säger Peter Untersteiner.

5 Sunny Sensation – Hon har inte startat på ett tag men känns bra i jobben och vi får nu se vart hon står. Jag är nöjd med hennes fjolår och med tanke på förutsättningarna är en skaplig slant inte omöjlig. Barfota runt om, säger Stefan P Pettersson.

6 Fruitcake – Hon är nog med och slåss om segern senast när galoppen kom. Hon pallade inte riktigt banan fullt ut men känns jättefin i övrigt och det här såg intressant ut på förhand. Utgångsläget är bra och hon är väldigt snabb första biten så jag tror hon kan ta ledningen. Därifrån blir hon svårslagen. Det blir inga större ändringar, säger Stefan Dahl.

Lopp 3, V4-3

1 No More Headache – Det vore bra om det blev spets där han biter ifrån sig mycket bra men jag är tveksam han kan svara ut alla. Formen är bra och han känns fin. Barfota runt om nu och det är inte ofta då hovarna ofta inte är de bästa samt norskt huvudlag, säger Ulrika Wällstedt.

3 Lucky Twotwo – Han har haft diverse problem i Finland men känns nu fin. Han har fått ett par jobb i 22-fart som snabbast och vi begär inga stordåd så här direkt. Det lär behövas lopp i kroppen. Skor runt om, säger Pirjetta Laakso.

4 Pinot Ribb – Hon har tränat på rejält i vinter och känns fin på alla sätt. Vi har inte kört några snabbare tempon men mina hästar brukar kunna prestera bra ändå direkt efter vila. Jag tycker det här är en bra häst som mött tuffare hästar än detta. Det blir barfota runt om och jag är lite småoptimistisk, säger Michael Sandström.

10 Lineup du Jap – Han känns faktiskt inte i ordning för dagen, och jag ligger lågt gällande honom idag. Vi får se om han över huvud taget ska starta. Inga ändringar, säger Göran B Andersson.

11 Estrella Dorada – Hon jobbar bra och jag tror på vinstchans, det gäller att det löser sig från bakspår men löser det sig är hon med och slåss om det. Barfota runt om, säger Göran B Andersson.

Lopp 4, V4-4

5 Boris the Blade – Han underpresterade senast men det kan ha berott på banan som inte passade den här stora hästen. Han bör givetvis vara vassare nu med lopp i kroppen och han tränar bra. Han kommer att tävla barfota runt om samt med ett special-norskt huvudlag. Ett huvudlag med två snören som man kan rycka upp och ner flera gånger, säger Ulrika Wällstedt.

8 Emeraude d’Inverne – Hon håller hygglig form för dagen och trots att hon var struken senast tror jag inte att hon tappat allt för mycket. Hon var fin i måndagsjobbet och bör kunna hamna bra på det från springspår. Jag både tror och hoppas på en framskjuten placering. Inga ändringar, säger Jonny Stjernström.

13 Jezira – Hon tänder inte till som jag önskar, hon måste visa bättring innan jag kan tro på henne och jag ligger lågt. Hon jagar en matlapp. Inga ändringar, säger Göran B Andersson.

15 Main Danger – Det blev fel senast då jag var säker på att få en rygg då jag körde till men det ville sig inte. Han har haft en liten hovböld därefter och fått det rätt så lugnt men han verkar fin nu. Han är lite svårbedömd. Han tävlar med skor runt om, säger Erik Svensson.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Statistikanalys: V86 - Solvalla/Åby
Nästa nyhet
Statistikanalys: V86 – Solvalla/Åby

Statistikanalys: V86 – Solvalla/Åby

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av ondagens V86-omgång på Solvalla.

V86 visade i onsdags ännu en gång hur överlägsen spelformen är!

Som så ofta blev det bara en enda skräll. Denna kom på i särklass mest förutsägbara plats: I Stoloppet med tillägg. Det var det mest garderade loppet och innehöll omgångens klart svagaste favoritskap. Där vann en 8:e-rankad 3%-are till 11 gånger. För att vara skräll sällsynt lättfunnen alltså.

I övrigt skrällde det inte alls. Alla andra vinnare rankades 1-4. En av dem var den här: ”5 Jartinec har äntligen lottats till ett bra läge… Han var spikidé redan senast, och hade vunnit också om kusken kört mindre defensivt. Den här gången är läget bättre, och då kommer han att få ett mer gynnsamt löpningsförlopp. Omgångens bästa spik!
Loppet gick enligt ritningarna och han ledde från start till mål – till oddset 6.12! Det kunde bli så, på grund av att någon de allra sista minuterna lastade in en jättesumma på loppets tredjehandare, en finsk häst som sedan presterade bra som tvåa på behörigt avstånd. Denne hade bara delat ut 2.50! En oddsnivå som Jartinec borde legat på, och det hade varit ett fint odds det med.

Det låter inte som raden skulle varit omöjlig – men det var den. Inte en enda spelare lyckades sätta åttan! Storspelarna vilade och väntade in lördagens V75-jackpot.

Förra årets motsvarande omgång omsatte knappt 17 miljoner. Hur mycket mer blir det nu, med hjälp av marknadsföring, TV-sändning och jackpot? Senaste jackpotomgången omsatte 19.7 miljoner alldeles nyligen. Man kan nu få ett ganska exakt mått på vad de andra faktorerna betyder!

Genom att lägga ihop spelprocenten för årets V86-favoriter kan man få ut, att Spelarna anser att 25.59 av dessa borde ha vunnit. I verkligheten har 18 st segrat. Det betyder att favoriter generellt överspelas, och att man kan ha som tumregel att multiplicera favoritens spelprocent med 0.7 för att få fram ett gott mått på den verkliga segerchansen. Eftersom det väldigt sällan skräller på V86 (en enda ganska mild skräll räcker ju för att det direkt ska bli jackpot!) så är det ofta bland B-hästarna, rank 2-4, man kan finna de mest prisvärda spelen.

Nu över till dagens omgång!

V86-1: Autostart, medeldistans, hög klass. Struken: 8
Hög klass, men spelmässigt mindre intressant. Jättefavoriten 2 Orali är spelad ungefär i förhållande till verklig chans, och det är de andra hästarna också. Närmast att vara ett ”drag” är 6 Avanti LM (6%). Det är en väldigt bra häst, och resultaten från just spår 6 har förbättrats tydligt sedan Åby införde open stretch.

V86-2: Autostart, medeldistans, tiohästarslopp. Struken: 3
6 Miss Beniss (45%) är en bra favorit. Hon har varit riktigt bra i varje start i år, men lite extra när hon kunde gå barfota. Idag blir det optimal balans igen. Sedan kan man tro att spår betyder lite mindre när det är få startande, men det är tvärtom. I alla fall om man jämför 10- och 12-hästarsloppen på Solvalla, skillnaden är väldigt tydligt. Favoriten är kraftigt gynnad av nedstrykningen och ett av omgångens bästa spikförslag.

5 Digital Darling (18%) tog en uppmärksammad seger på 10.1 i juni. Sedan dess har hon varit dålig 14 starter i rad. Det verkar som att topploppet tog alla krafterna. Eftersom hon är startsnabb och har bra spår mot ihåligt motstånd kunde hon vara ett spännande skrällbud till 1-2%, men andrahandare!?

V86-3: Autostart, lång distans, stolopp i mellanklass. Strukna: 5, 12
4 Strong Reasons galopperade i sin debut, men vann i andra starten – till 26 gånger. Och sedan har det fortsatt, genom hela karriären har hon varit underskattad av spelarna. För fem starter sedan vann hon senast, då till 38 gånger. Första gången hon vann V75 gav hon 80 gånger och då hon följde upp med att vinna finalen efter så gav hon 25 gånger.

Nu är hon spelad till 2%. Jag trodde mycket på henne inför senaste V86-starten, också på Åby. Den gången blev det 4:e invändigt, vilket var ett snäpp för långt bak. Spurten räckte bara till ett andrapris. Den här gången är hon nog bästa hästen i fältet och hon lär flyga till ledningen direkt. Sedan släpper man säkert som vanligt, men om det blir rygg ledaren eller 3:e inner är hon den sannolika vinnaren. Ingen kan speeda lika snabbt över upploppet. Spännande spikidé!

Oroande är förstås att hon kommer från en sämre prestation. Det kan vara så att formen är på retur efter en lång topp. Men det kan också vara så att det var den utvändiga löpningen som fällde henne, och att hon vinner nu istället då det blir invändigt.

V86-4: Autostart, medeldistans, 4-åriga ston i låg klass. Strukna: 7, 8, 12
11 Perfect Cash (58%) blir omgångens största favorit. Lopptypen genererar hög andel favoritvinster och nu är det dessutom litet fält med många strykningar. ”Dagens största” infriar till 6/10 inom V86, här är nog chansen några procentenheter högre. Hon är inte överspelad i nuläget i alla fall.

Spårgynnade formtoppade 4 Sanna Vint borde vara andrahandare. Fint spel till bara 6%, chansen för en normal andrahandare är 2/10. Har man råd bör man dubbla!

V86-5: Autostart, medeldistans, låg klass
Från Åbys V64:or finns omfattande statistik kring sådana här lopp. Det är intressant att följa hur resultaten förändrats sedan man infört open stretch. En sak som är aktuell här, är att infriandechansen för favoriten halveras om denne har något av de innersta spåren 1-2.

Här är en spår 1-favorit spelade till 40%. Hästen är inte snabb ut, och då man släpper ledningen i omgångar lär det bli 4:e-5:e invändigt ganska snart. Sedan kanske han kan backa sig fram utvändigt, men det blir en krånglig löpning hursomhelst och segerchansen ska vara långt under spelprocenten.

Loppet ser ut som ett av omgångens mer öppna och bör garderas.

V86-6: Autostart, medeldistans, 10-hästarslopp för 3-åriga
Dagens högsta förstapris finns i dagens särklassigt sämsta lopp. Treåringslopp så här tidigt på säsongen – det är nästan som ett tvååringslopp. Hästmaterialet räcker inte till oavsett vilka pengar man lockar med. Tyvärr har Solvalla kanske Sveriges sämsta propositionsskrivare, därför blir loppen ofta dåliga fastän man naturligtvis har tillgång till det bästa hästmaterialet. Sedan kan man ju undra hur de tänker när de lägger in loppet på V86, det fanns ju många andra bättre.

Hursomhelst, loppet ska lösas. I slutet av turordningen hittar man omgångens mest chanslösa hästar, 8-10-2. Dessa kommer normalt inte med i lopp.

Statistiken visar att 2/3 av loppen vinns av hästar rankade 1-2 och 1/3 av hästar rankade 3-4. Skrällrankade har försumbara möjligheter. Här behöver man inte gardera ihjäl sig precis.

V86-7: Autostart, kort distans, mellanklass. Struken: 12
5 Paramount är bästa hästen och vann spårlotten. Rätt favorit, men det finns förstås formfrågetecken som kan motivera gardering.

Fjolårets treåringskull var jämn utan uttalad kulletta. 11 Nimbus CD är en av tre-fyra som aspirerar på den titeln. Är han bäst i kullen ska det inte vara omöjligt att han rundar äldre hästar i den här klassen, men det är förstås en stentuff uppgift och han är lite överspelad.

V86-8: Autostart, medeldistans, mellanklass. Strukna: 7, 10
4 Amiral d’Inverne (42%) är en bra favorit och tänkbar som spik. Men generellt bör man som bekant undvika att spika i sista loppet. Om favoriten segrar finns den säkert på 100% av de kvarvarande systemen, eller precis under. Omvänt blir det över-rens om en skräll vinner.

/Jens Sjödén
Mail: 
mailajens@yahoo.se
Jens Sjödén
 ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Caballion till fransk stortränare
Nästa nyhet
Caballion till fransk stortränare

Caballion till fransk stortränare

Caballion har vistats i Frankrike hela vintern men ser nu ut att bli kvar på sydligare breddgrader. Franske stortränaren Franck Leblanc tar över träningen.

Den karismatiske och fartfyllde fuxen Caballion har under vintersäsongen huserat i Frankrike med sex starter gjorda sedan mitten av november. Det har resulterat i två andrapris som främsta resultat.

Senast det begav sig var i fredags då Caballion var med i ett lopp på banan i Cagnes-sur-Mer, men det ändade i en galopp i loppet slutskede.

Men Caballion kommer inte återvända hem till Sverige när våren nu nalkas. Fredrik B Larsson har i samråd med ägarskaran beslutat att låta hästen bli kvar i Frankrike – och byta tränare.

Det är en franske stortränaren Franck Leblanc som ska ta över regin av Caballion. Han har tillhört landets ledande travtränare de senaste åren. Hur den framtida matchningen blir för den svenske travaren är ännu oklart.

– Caballions ägare vill ha kvar ”Cabbe” i Frankrike. Med tanke på att vår filial i Frankrike stänger inom kort så har vi i samråd kommit fram till att det bästa för Caballion är att en fransk tränare sköter träningen. Franck Leblanc kommer sköta träningen tills vidare och det är det enda beslut runt Caballion som är fatta just nu, skriver man på Fredrik B Larssons hemsida.

Den åttaårige hästen har hittills i sin karriär vunnit 20 gånger på sina 66 start och ståtar med nästan 4,6 miljoner på kontot. Senaste segern kom på Axevalla i oktober.

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sanity möter On Track Piraten på Vincennes
Nästa nyhet
Sanity möter On Track Piraten på Vincennes

Sanity möter On Track Piraten på Vincennes

På lördag är det dukat för ett riktigt trevligt lopp i Paris särskilt sett ur svenska ögon. On Track Piraten möter Sanity i vassa Prix de l’Union Européenne.

Det franska vintermeetinget rundar av för denna säsong på lördag när Prix de l’Union Européenne avgörs på Vincennes.

Loppet, som ingår i UET Trotting Masters-serien lockar med 72 000 euro till vinnaren och i den definitiva startlistan kvarstår elva namn.

Två av de hetaste är svenskar. Det är On Track Piraten, denna gång rattad av Pierre Vercruysse, som åter provar lyckan på den beryktade kolstybben. Hästen har tidigare varit sexa och tvåa på banan i sina två senaste lopp.

Mot sig får han Malin Löfgrens hjälte Sanity som startar för första gången sedan mitten av januari. Då vann han prestigefyllda Prix de Brest just på Vincennes. Det är som tidigare Franck Ouvrie som sköter tömmarna bakom den svenske valacken.

Bland motståndet märks Roi du Lupin som kommer med två raka samt stålstoet Roxana de Barbray. Även Björn Goop finns med som kusk på Jarmo Niskanen-tränade Maxwell Mayday.

Under samma tävlingsdag körs även mycket fina Prix de Sélection där de bästa franska femåringarna står tillägg på fyraåringarna. I startlistan återfinns bland andra Uhlan du Val och Univers du Pan i kamp om 108 000 euro i förstapris.

Startlistan Prix de l’Union Européenne:

3000 volt

1 Starter du Rib – Jean-Loïc-Claude Dersoir
2 Maxwell Mayday – Björn Goop
3 Quela Rive – Anne-Francoise Donati
4 On Track Piraten – Pierre Vercruysse
5 Son Aleazan – Dominik Locqueneux
6 Quinio du Relais – Sébastien Hardy
7 Riglorieux du Bois – Alexandre Abrivard
8 Roxana de Barbray – David Thomain
9 Sanity – Franck Ouvrie
10 Quoumba du Guez – Jean-Michel Bazire
11 Roi du Lupin – Franck Nivard

Senaste vinnarna:

2013 Quinoa du Gers – Matthieu Abrivard 16,2
2012 Rapide Lebel – Eric Raffin 12,8
2011 Rapide Lebel – Eric Raffin 13,0
2010 Nelumbo – Franck Blandin 13,0
2009 Monte Georgio – Sébastien Ernault 14,4

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny seger - lekande lätt för Truculent

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson