Caballion har vistats i Frankrike hela vintern men ser nu ut att bli kvar på sydligare breddgrader. Franske stortränaren Franck Leblanc tar över träningen.

Den karismatiske och fartfyllde fuxen Caballion har under vintersäsongen huserat i Frankrike med sex starter gjorda sedan mitten av november. Det har resulterat i två andrapris som främsta resultat.

Senast det begav sig var i fredags då Caballion var med i ett lopp på banan i Cagnes-sur-Mer, men det ändade i en galopp i loppet slutskede.

Men Caballion kommer inte återvända hem till Sverige när våren nu nalkas. Fredrik B Larsson har i samråd med ägarskaran beslutat att låta hästen bli kvar i Frankrike – och byta tränare.

Det är en franske stortränaren Franck Leblanc som ska ta över regin av Caballion. Han har tillhört landets ledande travtränare de senaste åren. Hur den framtida matchningen blir för den svenske travaren är ännu oklart.

– Caballions ägare vill ha kvar ”Cabbe” i Frankrike. Med tanke på att vår filial i Frankrike stänger inom kort så har vi i samråd kommit fram till att det bästa för Caballion är att en fransk tränare sköter träningen. Franck Leblanc kommer sköta träningen tills vidare och det är det enda beslut runt Caballion som är fatta just nu, skriver man på Fredrik B Larssons hemsida.

Den åttaårige hästen har hittills i sin karriär vunnit 20 gånger på sina 66 start och ståtar med nästan 4,6 miljoner på kontot. Senaste segern kom på Axevalla i oktober.

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sanity möter On Track Piraten på Vincennes

Sanity möter On Track Piraten på Vincennes

På lördag är det dukat för ett riktigt trevligt lopp i Paris särskilt sett ur svenska ögon. On Track Piraten möter Sanity i vassa Prix de l’Union Européenne.

Det franska vintermeetinget rundar av för denna säsong på lördag när Prix de l’Union Européenne avgörs på Vincennes.

Loppet, som ingår i UET Trotting Masters-serien lockar med 72 000 euro till vinnaren och i den definitiva startlistan kvarstår elva namn.

Två av de hetaste är svenskar. Det är On Track Piraten, denna gång rattad av Pierre Vercruysse, som åter provar lyckan på den beryktade kolstybben. Hästen har tidigare varit sexa och tvåa på banan i sina två senaste lopp.

Mot sig får han Malin Löfgrens hjälte Sanity som startar för första gången sedan mitten av januari. Då vann han prestigefyllda Prix de Brest just på Vincennes. Det är som tidigare Franck Ouvrie som sköter tömmarna bakom den svenske valacken.

Bland motståndet märks Roi du Lupin som kommer med två raka samt stålstoet Roxana de Barbray. Även Björn Goop finns med som kusk på Jarmo Niskanen-tränade Maxwell Mayday.

Under samma tävlingsdag körs även mycket fina Prix de Sélection där de bästa franska femåringarna står tillägg på fyraåringarna. I startlistan återfinns bland andra Uhlan du Val och Univers du Pan i kamp om 108 000 euro i förstapris.

Startlistan Prix de l’Union Européenne:

3000 volt

1 Starter du Rib – Jean-Loïc-Claude Dersoir
2 Maxwell Mayday – Björn Goop
3 Quela Rive – Anne-Francoise Donati
4 On Track Piraten – Pierre Vercruysse
5 Son Aleazan – Dominik Locqueneux
6 Quinio du Relais – Sébastien Hardy
7 Riglorieux du Bois – Alexandre Abrivard
8 Roxana de Barbray – David Thomain
9 Sanity – Franck Ouvrie
10 Quoumba du Guez – Jean-Michel Bazire
11 Roi du Lupin – Franck Nivard

Senaste vinnarna:

2013 Quinoa du Gers – Matthieu Abrivard 16,2
2012 Rapide Lebel – Eric Raffin 12,8
2011 Rapide Lebel – Eric Raffin 13,0
2010 Nelumbo – Franck Blandin 13,0
2009 Monte Georgio – Sébastien Ernault 14,4

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny seger - lekande lätt för Truculent
Nästa nyhet
Ny seger – lekande lätt för Truculent

Ny seger – lekande lätt för Truculent

Truculent inledde årets så som han slutade det förra – med seger. Lars I Nilssons högkapable segermaskin har en spännande säsong framför sig.

USA-födde Revenue-sonen Truculent har alltid omgärdats av ett gott rykte och nu tycks sjuåringen vara igång på allvar efter den långa frånvaron.

I oktober 2012 vann den då femårige Truculent V75 International på Jägersro men ådrog sig därefter en skada, en armbågsfraktur, som gjorde att hästen behövde lång tid på sig att komma tillbaka.

Det gjorde han också. På självaste nyårsafton. Då det blev det seger direkt, trots en tävlingsfrånvaro på 14 månader. Då tisdagskvällens tävlingar inleddes på Jägersro var det dags för årsdebut för Truculent – och det blev återigen en vattentät seger.

Johnny Takter körde som brukligt Lars I Nilsson-träningen som var spelad till 11 för 10 i det lilla fältet. Och favoritlirarna behövde aldrig oroa sig.

Truculent spetsade direkt från innerspåret och anförde fältet i ett jämnt tempo: 14,4 på första 500 blev till 14,6 på varvet. Ledaren höjde farten något successivt och motståndet behövde aldrig göra sig besvär.

In över upploppet lättade den flyfotade travaren retfullt enkelt undan och gick odriven ifrån till seger med cirka tre längder. Det på segertiden 1.13,8a över 2140 meter. Förstapriset var 35 000 kronor.

– Jag är alltid nervös när han startar. Har inte varit hundra nöjd med honom i förberedelserna, men man kan inte klaga när han ser ut så här i loppen. Men det finns som sagt lite till att slipa på och det är då han ska bli världens bästa häst, kommenterade Nilsson, som för övrigt tog en tränartrippel under kvällen, enligt Jägersros hemsida.

Truculent tog här 18:e segern i 34:e starten och står med lite mindre än 1,5 miljon kronor på kontot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: "Väldigt nöjd med insatserna"
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Väldigt nöjd med insatserna”

V4 Bergsåker: ”Väldigt nöjd med insatserna”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har egentligen gjort fyra bra lopp på slutet men det är i de två senaste som utdelningen kommit. Nu på Gävle fick hon väl egentligen bara stryk av en bättre häst men jag är väldigt nöjd med hennes insatser. Nu har vi fint utgångsläge då hon kan öppna bra och jag ser optimistiskt på uppgiften. Ledningen är inom räckhåll och vi får se om det blir skoryck. Jag har funderingar på det och den enda gången vi provat kändes hon klart bra men då det blev också galopp. Distansen vet jag varken om den är ett plus eller minus, säger Claes Liljeqvist om Googla (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Modd Rasken – Han har börjat hitta rätt och att han tjänat pengar överhuvudtaget trodde jag inte på för ett par år sedan. Den här hästen kunde nämligen inte ens stava till trav och vi var nära på att ge upp med att få hans aktion att fungera. Men så lossande det och nu gör han stabila insatser varje gång. Han lever en hel del på sin styrka men det här loppet såg ganska hårt ut. Jag är glad för varje krona han springer in men han är ändå i så pass bra slag att det kan bli en hygglig placering, säger Nancy Boberg.

2 Fjäll Humlan – Hon gör första starten för oss och vi är nöjda med hur hon sköter träningen. Hon har fått gå några 40-rundor hemma hos oss och det har varit positiva träningsjobb. Hon ska räknas direkt och det blir skor runt om, säger Jimmy Jonsson i stallet.

3 Hibo Faksen – Han gjorde det bra som tvåa efter tävlingsuppehåll och har tagit det loppet på ett bra sätt. Han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Utan att kunna motståndet alltför mycket tror jag att Berghs häst kan bli svår att tas med men min är inte helt borta. Inga ändringar, säger Mikael Svingstedt.

4 Trönö Jänta – Hon är tillfixad i knäna och jag kommer dessutom att ha samma bett i loppet som jag har i träning där hon brukar fungera. Vi får se om det hjälper henne att trava felfritt. Hon är inte alls vässad då det varit dåliga träningsförhållanden och vi har kört runt 1.40 full väg som snabbast. Hon behöver nog lopp i kroppen. Åter skor runt om, säger Tage Bergman.

7 Närby Laser – Hästen är stark men lite ivrig första biten. Senast blev det galopp men sedan var han duktig. Nu utrustas han med ryckhuva och då bör han sköta sig från början. Skor runt om. Tung bana vore en nackdel. Allt ska vara bra med hästen efter senast, säger Ingvar Nyberg.

9 Can Svea – Hon är lite vass fortfarande men hon blir allt bättre och jag är nöjd med hur hon känns i träningen. Loppet var ganska tufft men med klaff så ska hon räknas. Vi kör med skor runt om men med lite mindre brodd nu, säger Lennart Holmberg.

11 Pelle Stegg – Han vill gärna ta sig en obligatorisk galopp och senast var han duktig galopp. Han känns bra. Jag har mixtrat mycket med balansen och nu är vi nära lösningen och kör som senast. Läget är bra och han kan öppna bra men han ska ha rygglopp. Han kan räcka bra felfri men det brukar bli galopp. Tung bana bör fungera bra, säger Thomas Lundgren.

Lopp 2, V4-2

3 Jack Bauer – Kusken var nöjd med hur hästen kändes senast och formen är bra. Han är stegig in i första kurvan och han har tidigare varit galen. När vi skulle köra jobb med honom på banan tidigare i karriären så lämnade alla andra banan för allt kunde hända. Det har dock blivit mycket bättre. Det finns kapacitet i hästen och jag tror Uffe kan få honom till spets. Han har skor runt om och är inte borta felfri, säger Henry Svensson.

6 Googla – Hon har egentligen gjort fyra bra lopp på slutet men det är i de två senaste som utdelningen kommit. Nu på Gävle fick hon väl egentligen bara stryk av en bättre häst men jag är väldigt nöjd med hennes insatser. Nu har vi fint utgångsläge då hon kan öppna bra och jag ser optimistiskt på uppgiften. Ledningen är inom räckhåll och vi får se om det blir skoryck. Jag har funderingar på det och den enda gången vi provat kändes hon klart bra men då det blev också galopp. Distansen vet jag varken om den är ett plus eller minus, säger Claes Liljeqvist.

7 So What – Han fick inte det rätta fästet i banan senast och var ursäktad. Han känns bra i träningen men kan behöva ett lopp i kroppen. Han tävlar med skor runt om, säger Jarmo Kallunki.

11 Sonata Ås – Hon har pustat något men känns fin i jobben. Jag tror ändå att hon behöver en genomkörare och hon får smyga med här. Inga ändringar, säger Elin Gustavsson.

Lopp 3, V4-3

5 Turbo Sweden – Han har varit ifrån ett tag eftersom han haft en släng av hosta. Vi har dock tränat honom rejält och han har två banjobb i kroppen inför detta varav det snabbaste gick i 20-tempo. Vi får se vart han står men jag tror att han kan behöva loppet. Han är allra bäst barfota runt om men frågan är om det kommer gå, säger Maria Berglund.

8 New Shadows – Han har kunnande för att dyka upp i striden men han har svårt att få till det i lopp. Allt är som vanligt med honom efter senaste insatsen och det blir skor runt om. Läget är givetvis inget vidare, säger Jimmy Jonsson i stallet.

9 Honest Ås – Hon har väl tränat helt okej inför denna uppgift men jag tror hon får svårt att duga hur som. Utgångsläget är eftersom vi ska smyga med henne och jag hoppas mest på en slant. Skor runt om, säger Per-Åke Holmsten.

10 Elegant – Han ville inte riktigt senast och jag blev konfunderad över hans beteende. Det kan nog ha berott på den långa resan. Han är stark och tung bana ska gå bra. Allt känns normalt i jobben och han är nog inte borta. Bergsåkers bana passar nog inte för barfota just nu och vi kör med skor runt om, säger Therese Svärd.

11 Staro Fantastic – Han har varit fin i banjobb inför detta och han verkar bra i ordning direkt. Jag räknar med en bra insats. Han ska räknas. Banan har varit riktig dålig i veckan då tjälen gått men de jobbar givetvis på att få till banan. Min kan få problem med aktionen både om det är hård bana samt alltför lös bana då han är lite känslig. Barfota fram, säger Svante Båth.

12 Razzo Roc Doc – Han känns bra i jobben och jag har inget att klaga på. Spåret är jag dock inte helt nöjd med. Det är plusgrader och risk för tung bana men det har han klarat bra tidigare och distansen passar fint. Vi kör honom helst barfota runt om, säger Anders Wallin.

15 Poc Ta Poc – Han har blivit äldre och kliver inte runt fält så där utan vidare. Vi behöver hjälp med bra tempo och det ser lite tufft ut från detta läge. Inga ändringar, säger Elin Gustavsson.

Lopp 4, V4-4

1 Rock Lobster Tail – Han var duktigt senast vid segern trots att den var lite billig men hade inte heller startat på ett tag innan det. Han har bara jobbat 30-som snabbast efter det men det här är en rätt så fint häst som jag hoppas på. Läget är bra och han är travsäker av sig. Jag vet inte hur långt det kan räcka men en plats är inte omöjlig. Inga ändringar, säger Per-Åke Holmsten.

8 Vic du Noyer – Han blev för ivrig senast och det blev galopp. Vi är annars nöjda med hur han känns för dagen och detta bör vara vår bästa chans i omgången. Det är plusgrader och det bör fungera bra att köra honom barfota bak, säger Jimmy Jonsson i stallet.

10 Coriano Ås – Det är en bra häst som är väl förberedd men jag har svårt att bedöma dagsformen. Han har fått enbart banjobb i långvagn i lugnare farter och det kan saknas tempo. Det har varit mycket skavanker och det blev problem efter kastrering. Han kan vinna men det är svårt att tro på det. Han har skor runt om och tung bana är nog en nackdel. Han behöver fäste, säger Lasse Edlund.

14 Broadwitj – Han var rätt bra på Östersund trots att det inte räckte till pengar. Han blev hängande och fick backa sist men fullföljde bra och jag är nöjd med honom. Nu fick vi dock ett riktigt skitläge men skulle det stämma med positionerna är han ett platsbud. Inga ändringar, säger Per-Åke Holmsten.

15 Rockabilly Boy – Läget kan passa honom rätt bra då han håller sig lugnare bakom andra hästar. Han kan lätt stressa upp sig annars. Vi får hoppas på en bra resa och han kändes fin i det senaste jobbet. Det blir skor runt om denna gång, säger Jarmo Kallunki.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skellefteå flyttar tävlingar - för varmt väder
Nästa nyhet
Skellefteå flyttar tävlingar – för varmt väder

Skellefteå flyttar tävlingar – för varmt väder

Det blir ingen årspremiär på Skelleftetravet i kväll, tisdag. Orsaken: det är för varmt.

På tisdagskvällen var det tänkt att Skelleftetravet skulle slå upp tävlingsportarna för året. Men så kommer det inte bli. Tävlingarna ställdes på eftermiddagen in på grund av otjänlig bana.

Orsaken till den otjänliga banan är dock kanske lite mer annorlunda än brukligt: det är nämligen för varmt. Våren tycks ha kommit väldigt tidigt till Västerbotten och det gör den ännu isbeklädda banan tillfälligt obrukbar för tävlingar.

– Problemet är att vi haft ungefär 20 grader varmt i solen i dag. Vi hade ett möte i morse med aktiva och veterinär som bedömde att det skulle vara möjligt att genomföra tävlingarna, men sedan har solen legat på hela dagen vilket gjort att bortre långsidan tyvärr blivit omöjlig att köra på, säger travbanechef Mikael Lundmark till Kanal 75.

Fast Skellefteås tävlingar kommer trots allt genomföras – men på torsdag. Hela tävlingsprogrammet är framflyttat två dagar och ska köras programenligt.

– Det är ganska unikt att vi får den möjligheten, men just den här veckan fungerar det tack vare att de flesta kuskar som är uppsatta är lediga på torsdag. Det är bara två som ska köra på Östersund istället, säger Svensk Travsports biträdande sportchef Per Wetterholm som varit delaktig i beslutet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Shaq Is Back och Järvsöviking i comeback

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson