Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har varit jättefin i de två senaste starterna och sist vann hon ganska enkelt från ledningen. Hon känns bättre och bättre och det här är en kapabel travare. Läget var inte det bästa men Björn Goops häst, som jag tror är värst emot, fick bakspår vilket jämnar ut oddset något. Som hon gått på sistone måste jag tro på hyfsad segerchans. Skor runt om, säger Marcus Hultman om Sonia’s Dream i V4-1.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 American Girl – Hon galopperade i spetsrusningen senast men kändes fin efter felsteget och allt verkar bra med henne efter den starten. Hon borde vara bättre nu och vi fick ett intressant utgångsläge men jag har svårt att se henne räcka till seger. Möjligtvis ett platsbud om det klaffar. Skor runt om, säger Jimmi Ehlers.

3 Fame Suspect – Han blev lite för het senast och pallade inte den dryga distansen, det är inget att säga om och jag tyckte han gjorde det bra. Det blir lite täta starter, men det bör inte bekomma honom och jag tror på en bra insats. Han håller fin form och jag tycker han ska räknas, det är bättre förutsättningar för honom idag med kort distans. Barfota runt om som senast, säger Juhani Partanen.

7 Sonia’s Dream – Hon har varit jättefin i de två senaste starterna och sist vann hon ganska enkelt från ledningen. Hon känns bättre och bättre och det här är en kapabel travare. Läget var inte det bästa men Björn Goops häst, som jag tror är värst emot, fick bakspår vilket jämnar ut oddset något. Som hon gått på sistone måste jag tro på hyfsad segerchans. Skor runt om, säger Marcus Hultman.

9 Danish Carrie – Hon var dum bakom bilen senast och gjorde bort sig, helt enkelt är hon inte. Sköter hon sig tror jag hon blir mycket svårslagen, då hon är bra för klassen. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

11 Max Not Sand – Han har kommit mer och mer på sistone och de två senaste insatser i Norge har varit klart uppåt. Framför allt har han börjat sköta sig efter det att vi dövat ner honom rejält och jag hoppas han kommer fortsätta i samma stil. Vi kommer köra med urryckare den här gången vilket jag tror ska vara en extraväxel och sen blir det skor runt om igen. Sonias Dream ser jag ändå som en bättre chans men den här kommer inte göra bort sig heller, säger Marcus Hultman.

Lopp 2, V4-2

2 Rocking Simoni – Han har kommit mer och mer på sistone och de två senaste insatser i Norge har varit klart uppåt. Framför allt har han börjat sköta sig efter det att vi dövat ner honom rejält och jag hoppas han kommer fortsätta i samma stil. Vi kommer köra med urryckare den här gången vilket jag tror ska vara en extraväxel och sen blir det skor runt om igen. Sonias Dream ser jag ändå som en bättre chans men den här kommer inte göra bort sig heller, säger Marcus Hultman.

4 Gassman’s Evert – Jag satt kvar när tåget gick senast och det blev fel. Han tränas lugnt mellan starterna och allt verkar bra med hästen. Jag hade på förhand siktat in mig på rygg på Magnus häst men nu får vi tänka om. Jag tror dock att det blir svårt att komma förbi trean från start. Nu blir det barfota runt om och det passar bra. Åter helstängt huvudlag. Vi bör kunna vara med bland de tre främsta i mål, säger Eric Martinsson.

7 Countdown – Han fick öppna alldeles för tufft senast och fick mjölksyra till slut, det är inte mycket att säga om. Chanserna ökade givetvis nu när Jakobssons häst är struken, och kanske Björn laddar från start nu? Ska räknas. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

10 Parton – Han har varit borta ett tag och fick en paus efter att ha varit sämre på förvisso opassande banunderlag. Annars gjorde han ett par riktigt bra lopp i fjol och han brukar fungera bra efter vila. Skulle han fungera som jag hoppas är han säkert med där framme. Barfota fram, säger Carl Johan Jepson.

11 Come Charming – Hon tränar ofta jättebra men visar det inte i lopp. Körspö är ett plus men det blir inte helt lätt att kliva runt till seger. Åter skor runt om, säger Stian Eilefsen.

15 Bella Chip – Vi ser ut att stå för illa till och jag tror inte vi kan runda alla till seger. En hygglig slant och jag är nöjd med resultatet. Vi kör henne med skor runt om, säger Erik Berglöf.

Lopp 3, V4-3

2 Nearly Nine Feet – Han gick bra senast på V75 och formen pekar rakt uppåt, vi är väldigt nöjda med honom för dagen. Klarar han bara voltstart måste han räknas tidigt. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

4 His Pano – Han har löpt bra och formen är det inga fel på. Vi bör klara spåret utan problem men däremot är det tuffare motstånd nu och jag tror det kan bli tufft. Platschans som jag ser det och vi provar barfota bak nu, säger Erik Berglöf.

7 Steptoe – Jag fick sladd på bilen på väg till Solvalla senast och jag misstänker att hon sträckte sig för hon hade problem med en muskel efter loppet. Det var nog därför hon galopperade. Alternativt fick hon problem med banunderlaget. Jag har fixat till muskeln på henne och hon har inte stått över så mycket. Hon känns fin och var riktigt bra i det senaste jobbet. Distansen passar bra och vi siktar på barfota fram. Jag räknar med en bra insats. Jag vet inte vilket löpningförlopp som blir det bästa så vi får se hur upplägget blir, säger Christer Hallén.

10 Angel France – Formen är brukbar men det är många att runda och vi får hoppas på rejält tempo i loppet. Det skulle hjälpa oss. Jag har inte funderat över några eventuella ändringar ännu, säger Dagfinn Aarum.

11 Kickstart My Heart – Han gör starka insatser varje gång och att han inte startat på ett tag är för att vi inte haft något bra lopp åt honom. Jag tycker att han är bäst när han för starta typ varje tredje vecka så detta ligger bra i tiden. Distansen passar fint men Björns häst blir väl svårslagen. Barfota bak, säger Maria Svala.

14 Cool Style – Han kändes bra i comebacken senast och blev fast med gott om krafter kvar. Jag tycker att han tagit loppet på helt rätt sätt och kommer vi bara till från det här läget har han åtminstone kapacitet nog att sluta långt framme. Skor runt om, säger Johan Sedström.

Lopp 4, V4-4

4 Finnskog Mira – Hon visade inget tryck i avslutningen senast och formen är svårbedömd. Det har varit dåliga träningsförhållanden på sistone. Dessutom är hon osäker från start och motståndet rätt tufft. Om banan tillåter blir det kanske barfota runt om för första gången nu, säger Henrik Kulblik.

7 Engla R.B. – Hon har varit duktig men har nu stått över lite efter senaste starten och jag är tveksam om den rätta toppformen finns där. Ligger lite lågt denna gång. Skor runt om, säger Marita Arvidsson.

11 Diadem – Hon är ganska ny hos mig och nu travar hon mycket förbättrat. Hon har löpt bra från ledningen och jag vet inte hur hon fungerar från ett läge som detta. Hon bör klara en tid runt 1.30-1,31 och vi känner oss inte besegrade även om Micke J: s häst ser tuff ut. Skor runt om och körspö är ett plus, säger Stian Eilefsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Jättetalangen slutar – blir avelshingst

Jättetalangen slutar – blir avelshingst

Den tidigare unghäststjärnan och dubble miljonären One too Many avslutar tävlingskarriären och fortsätter nu i stället inom aveln.

Den nu sjuårige Viking Kronos-sonen One too Many inledde sin karriär som treåring på lysande sätt och räknades som en av sin kulls allra vassaste.

Hästen slutade tvåa bakom Raja Mirchi i Kriteriet 2010 och slog den samma när han segrade i treåringarnas Breeders Crown-final senare samma höst.

Olyckligtvis drabbades One too Many senare samma säsong av kolik och hästens liv var en stund i fara då han tvingades till en akut magoperation.

Därefter har den välstammade hingsten aldrig förmått återkomma till samma höjder och de senaste åren har det mest blivit sporadiska starter. Den senaste gången hästen syntes på banan i Silverörnen på Solänget i maj där han slutade femma.

Den starten blev One too Manys sista. Nu har det beslutats att stjärnan får fortsätta som avelshingst i stället.

– One too Many blir ett högintressant bidrag i svensk avel. Han är en son till Viking Kronos och någon av hans söner blir den som skall föra sin pappas fantastiska gener vidare. En av dem kan vara One too Many. Kapacitetmässigt höll jag honom som en bättre häst än Orecchietti när de var tre år, säger hästens tränare Stefan Hultman till travkompaniet.se.

One too Many vann 10 av sina 20 lopp och travade in 2,3 miljoner kronor. Hingsten ska nu stallas upp på Björkhaga stuteri i Skåne. Avgiften blir 15 000 kronor vid levande föl.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söderholm återvänder till Umåker
Nästa nyhet
Söderholm återvänder till Umåker

Söderholm återvänder till Umåker

För drygt ett år sedan lämnade Krister Söderholm Umåkers tränarkår i protest och bytte till Boden. Men nu är han tillbaka som Umåkers senaste tränartillskott.

Förra vintern lämnade Krister Söderholm Umåker och blev i stället tränare på Bodentravet. Det var en aktion som gjordes i protest mot att Västerbottens Travsällskap beslut att sälja ut en del av stallbacken till privat intressenter.

Söderholm började i februari 2013 som privattränare åt Stall W.F. (Madelene Wikstén) på Boden.

Men inom kort är den 62-årige tränaren tillbaka på Umåker. Från och med den 1 april, lite drygt ett år efter den tidigare flytten, återvänder han som proffstränare vid den västerbottniska banan. Han kommer ha ett stall inne på banan.

– Tränarrekryteringen är en viktig del för banans utveckling och vi har på ett par månader gjort klart med två nya tränare (tidigare även Marcus Savin, reds.anm). Det är såklart jättebra, men vi jobbar vidare och har fler tränare på gång som vi för dialoger med, säger travbanechef Henrik Bäckström på Umåkers hemsida.

Läs även: Söderholms protest – lämnar Umåker

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bee A Magician årets häst i USA
Nästa nyhet
Bee A Magician årets häst i USA

Bee A Magician årets häst i USA

Det ostoppbara stoet Bee A Magician blev utsedd till Årets häst i Nordamerika. Det då Dan Patch Awards hölls på Dover Downs. Jimmy Takter-tränade hästar tog flera priser.

Nordamerikas motsvarighet till Hästgalan, Dan Patch Awards avhölls under söndagen. Galan var förlagd till travbanan Dover Downs i Delaware.

Årets Häst utsågs det treåriga superstoet Bee A Magician till. Hästen, som tränas av ”Nifty” Norman, gick genom hela treåringssäsongen som obesegrad. Bee A Magician gjorde 17 starter och vann samtliga, däribland Hambletonian Oaks.

Hon erhöll titeln överlägset då hon fick 94 av de amerikanska journalisternas röster. Tvåan var passgångaren Foiled Again som fick 19 röster. Det här är första gången sedan 1996 som ett treårigt sto utses till Årets häst, då var det Hambo-vinnaren Continentalvictory som prisades.

Jimmy Takter-tränade hästar tog hem två priser. Båda i klasserna för tvååriga travare: Father Patrick och Shake It Cerry. Även Jonas Czernyson belönades då hans träning Maven vann priset som årets äldre travarsto.

Här är alla pristagarna:

Årets häst: Bee A Magician
Årets tvååriga hingst: Father Patrick
Årets tvååriga sto: Shake It Cerry
Årets tvååriga hingst (passgång): He’s Watching
Årets tvååriga sto (passgång): Precocious Beauty
Årets treåriga hingst: Royalty For Life
Årets treåriga sto: Bee A Magician
Årets treåriga hingst (passgång): Captaintreacherous
Årets treåriga sto (passgång): I Luv The Nitlife
Årets äldre hingst: Market Share
Årets äldre sto: Maven
Årets passgångare: Captaintreacherous
Årets äldre hingst (passgång): Foiled Again
Årets äldre sto (passgång): Anndrovete

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sanity mot "Piraten" i franskt topplopp
Nästa nyhet
Sanity mot ”Piraten” i franskt topplopp

Sanity mot ”Piraten” i franskt topplopp

Det ser ut att kunna bli en ”svenskdrabbning” i Paris igen. Till lördagens Prix de l’Union Européenne är både Sanity och On Track Piraten anmälda.

Prix de Paris gick i mål på söndagen och den sista veckan av Vincennes vintermeeting har påbörjats. Det avslutas på lördag med riktigt fina Prix de l’Union Européenne.

Grupp 2-loppet som ingår i Trotting Masters-serien körs över 3000 meter och har 72 000 euro i förstapris.

Det är något som har lockat en skara riktigt vassa hästar som spekulanter. Däribland två svenskar. Sanity var i fjol tvåa i det här loppet (bakom Quinoa du Gers) och är ute efter en revansch i år. Sanity har inte startat sedan mitten av januari då han vann Prix de Brest just på Vincennes.

Mot sig på lördag lär Sanity troligen få On Track Piraten. Den svenske mästaren slutade tvåa på Vincennes i veckan och provar nu alltså vingarna på nytt.

Borttagen ur loppet när anmälningarna gjordes på måndagsmorgonen var Beckman, Global Manhattan, Juggle Face liksom Prix de Paris-vinnaren Up And Quick.

Kvarstår ännu så länge gör Uhlan du Val, Prix de France-tvåan Universe de Pan, Roxana de Barbray och Triode de Fellière, för att nämna några.

Den definitiva startlistan till loppet blir klar under onsdagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Örebro

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson