Nej, sista ordet gällande det tyska Derbyt 2012 där Chapeau var först i mål, är inte sagt. Nu ska ärendet prövas i hovrätten.

Det tyska Derbyt 2012 slutade under tumultartade omständigheter. Stig H Johansson-tränade Chapeau var först i mål men fråntogs senare segern sedan domarna ansett att Erik Adielsson, som körde stallkamraten Indigious, lämnat Chapeau företräde då hans egen häst galopperade.

Måltvåan Dream Magic B.E. tillskrevs då segern. Adielsson tilldömdes 35 dagars avstängning och de båda Stig H-hästarnas ägare Harald Krogmann (Stall Express) fick inget med sig av priskakan.

Krogmann har därefter fört en utdragen civilrättslig process för att Chapeau trots allt ska räknas som vinnare av Derbyt 2012. Den 9 januari i år trodde man att ärendet var avslutat. Då tilldömde nämligen den tyska tingsrätten Chapeau segern i loppet.

Banan Mariendorf har därefter haft möjlighet att överklaga domen. Det var något som man inte trodde skulle ske då processen varit kostsam, men nu verkar det som om man trots allt ska göra det.

Enligt travronden.se har det tyska travförbundet, HVT, nu överklagat domen. Således kommer ärendet att tas upp på nytt i den tyska motsvarigheten till hovrätten.

Huruvida Chapeau är rättmätig vinnare av det tyska Derbyt 2012, kvarstår alltså ännu att reda ut.

Läs även: Stig H-hästen vann Derbyt – i domstolen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vincennes såld till Frankrike och Souloy

Vincennes såld till Frankrike och Souloy

Umåkershästen Vincennes har tävlat i Frankrike under höst och vinter. Stoet ser ut att bli kvar där – nu har hon sålts till hästägare hos Fabrice Souloy.

Den nu sexåriga Vincennes var ett av sin kulls allra främsta ston som unghäst och har plockat storsegrar i Oaks, Breeders Crown och Solvalla Grand Prix. På kontot finns knappt fyra miljoner kronor.

Sedan i början av november har Vincennes tävlat i Frankrike och det ser ut som om hon kommer bli kvar i landet framöver. Hon har nu sålts till franska hästägare och kommer gå i träning hos Fabrice Souloy, en tränare som ju sedan tidigare skördat stora framgångar med svenskhästarna Commander Crowe och Beckman.

– Hästägarna fick ett hemskt bra bud på hästen som genomgick en veterinärbesiktning och de var nöjda, säger nuvarande tränaren Sören Lennartson till Västerbottens-Kuriren och Folkbladet.

Vincennes skulle startat i dag, torsdag, på banan Vincennes i samma lopp som bland andra On Track Piraten, men stryks på grund av den pågående försäljningen.

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takters Elitloppskandidat blir avelshingst
Nästa nyhet
Takters Elitloppskandidat blir avelshingst

Takters Elitloppskandidat blir avelshingst

Jimmy Takter-tränade stjärnan Guccio har nämnts som en möjlig Elitloppshäst. Så kommer det inte bli. Hästen har nu avslutat sin karriär och blivit avelshingst.

Den nu femårige Yankee Glide-sonen Guccio har tävlat som en av stall Jimmy Takters bästa hästar de senaste säsongerna och har tillhört sin kulls allra främsta.

Hästen slutade som knappt slagen tvåa i finalen av Hambletonian bakom Market Share som treåring. Bland storsegrarna kan nämnas Champlain Stakes som tvååring och Matron Stakes som treåring. I fjol som fyraåring noterade Guccio 1.09,1 vilket är tangerat världsrekord för fyraåringar. Totalt har hästen travat in strax över en miljon dollar.

Men något tävlande under femåringssäsongen blir det nu alltså inte. Guccio kommer i stället stallas upp som avelshingst på Victory Hill Farm i Indiana. Priset för hingstens tjänster är 5000 dollar.

– Guccio är en riktigt klassig och vacker häst och en av mina personliga favoriter. Han är en perfekt tävlingshäst på alla sätt. Vi hade en plan att tävla med honom i Europa under 2014 men fick nu även den här möjligheten för honom. Jag tror att han har alla förutsättningar att bli en fantastisk avelshingst, säger Jimmy Takter till ustrotting.com.

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: "Aldrig förlorat från spets"
Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: ”Aldrig förlorat från spets”

V4 Eskilstuna: ”Aldrig förlorat från spets”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Hon ogillade banunderlaget senast och hade dessutom känningar med sina karleder. Dessutom satt skorna på och det är ett minus. Hon har tränat på bra efter det och formen är jag nöjd med henne. Allt var väl i ett provlopp nyligen. Jag tror på spets och där är hon bra. Hon har väl aldrig förlorat ifrån spets. Vi siktar på barfota runt om nu och det blir åter öppet huvudlag, säger Anders Welén om Västerbo My Madame (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Sundbyholm. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Emilia – Hon gick bra senast och hon håller fin form för dagen, jag är nöjd med henne. Hon är ingen raket från start så utgångsläget kan ställa till det, men det är ett ganska ojämnt fält som det ser ut så förhoppningsvis löser det sig under vägen. Löser det sig tycker jag att hon ska vara med långt fram. Aktuell distans är inget problem för henne, och eventuellt blir det barfota fram idag och hon blir snabbare då, säger Per Fromell.

4 Carmen Ås – Hon var sjuk senast och den starten är bara att glömma, nu ska hon vara frisk igen och jag väntar mig en bra insats. Petter får ladda mot ledningen och sedan köra där så länge lampan lyser, och förhoppningsvis räcker det hela vägen. Jag är nöjd med hur hon känns för dagen, och bland dom tre hoppas jag att hon ska vara. Skor runt om, däremot slipper hon brodd fram idag och sedan sätter jag på henne ett stänknät då jag sätt att hon springer och drar upp med huvudet, säger Jan Magnusson.

6 Monique Bråten – Hon gör comeback efter lite frånvaro och känns fin på alla sätt. Vi fick dessutom ett vettigt utgångsläge men hon kan behöva loppet i kroppen. Jag räknar ändå med en vettig insats och det blir skor runt om, säger Lars-Inge Olsson.

9 Glide Tooma – Hon har fått rejält med styrkejobb i vintern med 1.21-repor på rakbanan som snabbare jobb. Hon har vuxit till och förhoppningsvis bättrat sig i psyket då hon kunde lägga ner rörelsen en smula då det tog emot i fjol. Hon bör vara morskare nu då hon musklat till sig men chansen direkt är svår att bedöma. Skor runt om och distansen är ett plus och visst bör hon räknas, säger Hans-Owe Sundberg.

11 Compassion Frecia – Hon tränar på bra inför den här starten och det är därför hon får starta, men utgångsläget lämnar givetvis en del övrigt att önska och det blir svårt att vinna härifrån. Jag är nöjd med henne och hon känns bra, men spår elva över kort distans är det inte många hästar som vinner ifrån. Inga ändringar är planerade, förutom att det kan bli skor beroende på hur banan blir, säger Timo Nurmos.

Lopp 2, V4-2

3 Primo Valentino – Han har inte startat på länge inför detta och jag vet inte vart han står för dagen, jag har haft dåliga träningsförhållanden och har inte kunnat träna honom som önskat. Jag tror han behöver lopp i kroppen och jag kommer köra snällt med sikte på en slant. Inga ändringar, säger Mario Di Lorenzo.

5 Maya Macau – Vi fick dåliga halsar på våra hästar i slutet av förra året men hon fick medicin och det gick över på ca en vecka. Vi har sedan tränat på och haft bra förhållanden men hon har enbart fått ett banjobb. Hon är lite svårbedömd i form nu efter uppehåll men verkar fin. Skor runt om och öppet huvudlag igen och är väl normalt startsnabb, säger Mats Johansson.

6 Xanthis Ragazzo – Han får lite lugnare träning mellan loppen nu och det verkar positivt. Dessutom var det första gången barfota fram samt första med rycktussar senast och det var positivt. Det blir samma nu och dessutom första gången med norskt huvudlag. Han är inte så snabb ut och vi siktar på att spara speeden. Han väntar gärna in de andra då han kommer först för tidigt. Platschans åtminstone, säger Jörgen S Eriksson.

10 Big Finish – Han sköter träningen bra och det finns fin fart i honom men jag vill varna för att det är galopprisk från bakspåret. Han har dummat bort sig från bakspår tidigare så vi får se. Inga ändringar är planerade, säger Mattias Djuse.

11 Lars of North – Han känns fin för dagen och håller bra form för dagen, jag tror på en fin insats och det känns som hästen utvecklats och lyft sig den senaste tiden. Men, även här lämnar utgångsläget en del övrigt att önska och det blir svårt att vinna med dessa förutsättningar. Inga ändringar är planerade, förutom att det kan bli skor beroende på hur banan blir, säger Timo Nurmos.

12 Equal Qezi – Hon har inte startat på ett tag men känns faktiskt riktigt fin i jobben. Tyvärr blev spåret inte det allra bästa och härifrån tror jag det blir svårt att vinna. Hon är inte alls tokig i grunden, och under normala förutsättningar, hade jag trott på chans men nu ligger jag lågt. Skor runt om, säger Lars-Inge Olsson.

Lopp 3, V4-3

1 Xenia G.T. – Hon känns rätt bra inför den här starten, som snabbast har hon gått ett banjobb inne på Solvalla efter 1.19 full väg och jag var nöjd med henne i det jobbet. Hon brukar vara trivsam över dessa förutsättningar och hon kan öppna ganska bra, men om hon är mogen att ta emot dom i ledningen får vi se. Hon bör oavsett få fint lopp härifrån och även om det inte handlar om någon toppform redan nu ska hon vara med och slåss om en bra placering, jag är som sagt nöjd med henne för dagen och under fjolåret mötte hon väldigt tuff konkurrens. Det är ett lite komma igång lopp för henne idag, men jag känner mig inte slagen på förhand och jag tror hon kan få en fin säsong. Hade jag vetat att hon hade haft form hade jag trott på toppchans. Skor runt om idag, men det har absolut ingen större betydelse för henne, säger Per Lennartsson.

2 The Smoking King – Han blev lite trött till slut senast men hade inte startat på ett tag innan det och jag tycker han får godkänt. Han är bra i grunden och från det här fina läget ser det intressant ut. Skulle vi komma till ledningen tror jag att han blir svårslagen. Barfota fram, säger Göran Jansson.

5 Moa Nova – Hon var duktig vid seger senast och allting är fortsatt väl med henne efter det loppet, jag är nöjd med henne. Men, jag tror det blir värre idag. Jag kommer att ladda från start för att se om jag kan komma till ledningen, det är nog min chans att vinna loppet. Jag är dock rädd för att hon inte är snabb nog för att vi kommer till spets, och blir det dödens är det kört. Inga ändringar, säger Lars D Carlson.

10 G.G’s Magic Dream – Han har bra kunnande i sig den här hästen och sköter han sig är han med och slåss om det, men han kan lika gärna göra bort sig bakom bilen. Han blir lätt stressad när han ska upp bakom bilen, men han är fruktansvärt kapabel för klassen om han sköter sig. Han kommer tävla med helstängt huvudlag för första gången idag, så får vi se om han visar bättring, säger Pierre Nyström.

Lopp 4, V4-4

3 Ivory Accent – Han verkar hålla fullt bra form även om det varit lite svårt med träningsförhållandena. Vi har gjort en del ändringar och det har gjort honom stabilare. Han har dels ett omvänt norskt huvudlag samt ryckhuva istället för tussar. Dessutom specialklippta boots. Sitter han vettigt till så är det svårt att stå emot honom till slut och jag siktar på barfota runt om och då slipper han även knäknapporna, säger Toste Norgren.

4 Matrix Revolution – Han har fått oerhört tuff mängdträning i vinter och är pigg och glad. Det kan saknas i honom men han är pigg och glad. Barfota fram och han har blivit snabbare och stabilare från start. Han får gärna springa i ledningen om vi kommer dit, säger Hans-Owe Sundberg.

6 Västerbo My Madame – Hon ogillade banunderlaget senast och hade dessutom känningar med sina karleder. Dessutom satt skorna på och det är ett minus. Hon har tränat på bra efter det och formen är jag nöjd med henne. Allt var väl i ett provlopp nyligen. Jag tror på spets och där är hon bra. Hon har väl aldrig förlorat ifrån spets. Vi siktar på barfota runt om nu och det blir åter öppet huvudlag, säger Anders Welén.

7 High Leg – Han var ok senast men inte mer, jag tycker han han borde varit fyra i varje fall. Han var klart bra näst senast med Björn som tvåa från dödens, och han är lite ojämn. Det är väl ingen häst som bara går ut och vinner, och är han med och slåss om tredje-fjärdepris härifrån så är vi nöjda. Han måste visa mer form innan vi kan tro mer på honom. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson.

8 Huckleberry Finn – Han har varit borta ett tag inför detta och utgångsläget blev dessutom dåligt, jag kommer att köra snällt och låta honom gå till slut. Jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Pierre Nyström.

9 Re Doc – Han tränar på bra och känns fin, och kunnandet för att vara med där framme har han. Men, han måste väl rycka upp sig och visa lite bättring innan vi kan tro mycket på honom och startryggarna blev väl heller inte dom bästa om jag förstod Åke rätt. Han har mycket i sig den här, men det har också varit mycket strul med honom. Inga ändringar, säger Danne Jansson i Åke Lindbloms stall.

11 Goa Life – Hon har dåligt läge samt tveksam form och drog dessutom ett chansartat utgångsläge. Det är mycket som måste stämma för henne och jag tror hon får svårt att vinna. Inga ändringar, säger Göran Jansson.

12 Finn Knight – Allt verkar normalt med honom inför denna start men läget är givetvis mycket tufft och vi får ligga lågt. Inga ändringar är planerade, säger Mattias Djuse.

 Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Istravet på Siljan inställt - för tunn is
Nästa nyhet
Istravet på Siljan inställt – för tunn is

Istravet på Siljan inställt – för tunn is

Det blir inget istrav på Siljan i nästa vecka. Det milda vädret tvingar arrangemanget att ställas in.

Tidigare har det årligen avverkats istrav på Åresjön i Jämtland men till i år hade man valt att flytta tillställningen till Dalarna och trav på Siljan.

Men nu blir det inget av eventet som kulle körts nästa torsdag, den 27 februari. Istravet på Siljan är inställt – isen är helt enkelt för tunn på grund av den milda vintern.

– Jag har nyss pratat med Rättvik. Isen är för tunn och vi har gemensamt tagit beslutet att ställa in tävlingarna. Det känns såklart trist, men vi siktar på istrav vintern 2015 istället, säger projektledare Malin Silfverberg i ett pressmeddelande på travsport.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kaffir Face övertygar - Tamla Celeber femma

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson