Sommaren 2012 drabbades Jean-Michel Bazire av en stroke. Under Nyårsdagens tävlingar föll toppkusken återigen ihop och fick transporteras till sjukhus. Rapporterna i dag är emellertid lugnande.

Den ledande franska kusken och tränaren Jean-Michel Bazire inledde det nya året med att vinna det allra första loppet på Vincennes.

Men strax före att Bazire skulle köra i det avslutande loppet på Parisbanan insjuknade han hastigt och föll ihop.

Den 42-årige sulkystjärnan ska snart ha återfått medvetandet men färdats till sjukhus där han under natten varit kvar för observation.

Rapporterna i franska medier på torsdagen är positiva. Jean-Michel Bazire har genomgått en datortomografi som inte visat spår av några inre blödningar.

Leparisien.fr skriver att kuskens insjuknande troligen inte är relaterad till den stroke som Bazire drabbades av under 2012, utan troligen handlar om ett rent utmattningssymtom.

Nu är toppdrivern ordinerad vila de närmaste dagarna, i hopp om en snabbt tillfrisknande och en snar återkomst i sulkyn.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Mantorp: ”Brukar prestera fint direkt”

V4 Mantorp: ”Brukar prestera fint direkt”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gjorde sig illa i hagen under fjolåret och fick ta igen sig. Nu har han tränats på ordentligt men inte fått något banjobb. Vi hade tänkt köra provlopp med honom men det har varit klent med dessa och det blev inte av. Han känns dock fin i skogsturerna och han brukar prestera fint direkt. Vi siktar på barfota fram. Han ska inte köras alltför offensivt men visst ska han räknas, säger Petri Puro om Pike River (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Mantorp. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Blues Goals – Hon har skaplig form och är snabb iväg men verkar inte tycka dert är särskilt roligt att trava i ledningen. Tar vi täten så släpper vi gärna för hennes bästa lopp har varit smygare med lucka till slut. Därmed är vi utlämnade men med lite flyt är säkert långt framme. Skor runt om, säger Michael Sandström.

5 Tamona – Hon galopperade i ledningen 100 meter från mål senast, men var inte som bäst då. Hon kommer vara bättre idag och jag tror hon kommer sköta sig, hon känns lugn och fin i jobb och jag är nöjd med henne. Samma balans och utrustning som vanligt och hon borde vara med där framme och slåss, säger Jan Bonander.

8 Gathania – Hon var positiv i debuten för oss senast och jag var nöjd med henne, hon fick ett tufft lopp och höll starkt. Det är tuffare emot den här gången och utgångsläget blev dessutom iskallt, men får hon ett någorlunda vettigt lopp tycker jag hon ska ses med platschans. Det blir kanske svårt att räcka hela vägen till seger. Barfota bak samt norskt huvudlag som senast, säger Claes Svensson.

12 Vemas New Moon – Hon var inte alls bra på Solvalla senast men kändes fin gången innan det med krafter kvar på Örebro. Hon har tränat fint men nu har vi ett dåligt utgångsläge som gör att vi behöver massor med flyt och jag hoppas det löser sig. Skor runt om, säger Michael Sandström.

Lopp 2, V4-2

1 French Call – Hon var inte alls bra senast och jag måste därmed ligga oerhört lågt nu. Det var förvisso ett tufft lopp men jag hade förväntat mig en bättre insats. Vi har bra läge och smyger med i jakten på en mindre slant. Skor runt om, säger Bengt R Karlsson.

2 Walk A Mile – Hon är en bra häst i grunden men kan nog vara aningen för tunt jobbad inför detta. Vi körde henne i 21-fart i lördags men jag tror att hon hade behövt ett till liknande jobb för att kunna hävda sig rejält. Vi fick dock bra läge men det är svårbedömt hur långt hon kan räcka. Skor runt om, säger Diederik Meilink.

6 Skogans Avec – Han tog inte fatt i grejorna riktigt senast men sedan blev vi fast med sparat över mål. Jag var inte helt nöjd med det beteendet men han känns fin i jobben. Han är snabb från start men vi lär inte ta oss förbi tvåan från start. Jag kan tänka mig att krypa mer i rygg på den i så fall men vi får se. Vi provar eventuellt honom med ett norskt huvudlag denna gång. Vi har testat det i jobb och det fungerade bra. Barfota runt om, säger Fredrik Persson.

8 Leonas Kaiser – Han spurtade bra senast, men jag tog fel väg i sista sväng och vi hade varit längre fram annars. Han var inte så tufft tränad inför senast så jag tyckte han var positiv, och jag räknar med att han gått framåt med det loppet. Jag vet inte hur jag gör idag, det var några tuffa hästar emot. Men, jag är inne på helstängt huvudlag vilket var ett bra tag sedan han tävlade med, dessutom vill jag lätta honom till aluminiumskor och det har slagit väl ut i jobb. Det var som sagt några bra hästar emot och utgångsläget blev dåligt, men jag tycker alltid att den här hästen ska ses med vinstchans, säger Oskar Svanberg.

Lopp 3, V4-3

2 Bror Raider – Han har gått sina jobb efter senast och känns som han ska, han är pigg och fin. De på tillägg kommer tyvärr alldeles för bra på det med bara två hästar på start, men min häst har blivit allt mer stabil och ska dessutom gå framåt för varje start. Bland dom tre-fyra främsta hoppas jag vi kan vara. Inga ändringar, säger Micael Stjernström.

6 Greenhill’s Devil – Han har platschans felfri men det är uppenbar galopprisk från det här spåret då det inte är springband. Vi kör honom med skor runt om, säger Jan Björkqvist.

7 Lone Star Casino – Han var äntligen frisk igen senast och gick då bra vid seger, han fick visserligen ett bra lopp men han ska inte skämmas för den insatsen. Allting är väl med honom efter senast och jag tycker han är ganska bra för ett sådant här lopp. Inga ändringar, säger Mikael Selin.

8 Lass Magic – Han känns stark och fin för dagen och jag har lite på känn att han kommer göra ett bra lopp idag. Han kan öppna bra från start och jag kommer prova framåt med dessa förutsättningar, och aktuell distans har han klarat tidigare. Senast tävlade han med vinterskor och fungerade inte alls, nu blir det dock sommarbalans igen och jag tror som sagt på en bra insats, säger Roger Pettersson.

9 M.R. Starcatcher – Han körde jag senast och jag tyckte han var positiv, han testades med norskt huvudlag för första gången då och svarade bra på det. Springspår på tillägg tror jag ska passa honom bra då han är snabb från start och som han gick senast ska han vara med i den främre träffen och slåss här. Men, känslan säger väl att min egen Bror Raider normalt håller undan 20 meter för den här, säger Micael Stjernström.

13 Usain Henna – Han var jättebra vid seger senast och var faktiskt lika bra på Romme näst senast som fyra. Det verkar som polletten trillat ned på honom och det handlar om en stark och rejäl häst. Han är ännu lite opolerad, men han kommer mer och mer och aktuell distans passar honom bra. Han ska räcka en bit även idag, men han är samtidigt uppanmäld så det blir kanske svårt att räcka hela vägen till seger. Jag smyger med och tycker väl normalt att han behöver lite mer tid för att växa in i klassen. Samma balans och utrustning som senast, säger Oskar Svanberg.

Lopp 4, V4-4

1 Eaudevie Akema – Hon var bara sådär senast, samtidigt var hon tunt jobbad inför den starten och jag räknar med att hon ska vara vassare idag. Hon är kvick från start och jag kommer troligtvis att köra henne i ledningen, och normalt tycker jag att hon är en av de som ska räknas. Det är tuffa hästar på tillägg, men det är alltid svårt att stå 20 bakom över kort distans. Det lutar åt barfota runt om precis som senast, även om jag inte tyckte att det var något jättelyft, säger Claes Svensson.

2 Jasmine d’Amour – Hon har körts snällt i två starter på raken och var faktiskt helt oberörd i mål senast. Hon har varit ojämn tidigare men börjar stabilisera sig och distansen nu ser jag som en fördel. Andraspåret är däremot ingen fördel men trampar hon bara iväg ordentligt kommer hon inte göra bort sig. Skor runt om, säger Johan Carlfjord.

3 Kingstein L. Romsås – Han får smyga med från detta läge och försöka greja en slant. Det blir nog för tufft att kunna segerstrida. Vi kör honom barfota fram idag, säger Jan Björkqvist.

8 Pike River – Han gjorde sig illa i hagen under fjolåret och fick ta igen sig. Nu har han tränats på ordentligt men inte fått något banjobb. Vi hade tänkt köra provlopp med honom men det har varit klent med dessa och det blev inte av. Han känns dock fin i skogsturerna och han brukar prestera fint direkt. Vi siktar på barfota bak. Han ska inte köras alltför offensivt men visst ska han räknas, säger Petri Puro.

9 Leonas Yaffa – Hon har väl ingen riktig form för dagen, hon får smyga med här och gå till slut. Hon känns fin i jobb och så, men det fattas lite i henne för dagen. Inga ändringar, säger Mikael Selin.

10 Verazzano Field – Han har gjort ganska skapliga lopp på slutet mot bra hästar om man nu fråntar senaste insatsen då han troligen var sjuk. Formen bör sitta där den ska och det är loppet såg inte ut som det tuffaste han startat i. Jag vill vara lite för att han ätit dåligt på grund av att han är skotträdd och det har varit mycket fyrverkerier i trakten. Med en normalinsats samt lite flyt på vägen bör han dock duga långt. Barfota fram, säger Ulf Hedlund.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Solvalla

Onsdag: V86-tips till Solvalla

Omgången:
Nyårsdagen och V86 vankas på Solvalla, idag drar det igång tidigare än vanligt och den första V86-avdelningen startar 15:05. SMHI meddelar ett par plusgrader och uppehåll, vilket gör att vi kan vänta oss en fin Solvallaoval som tillåter balfri balans. Som alltid lurigt med åtta lopp att lösa, men de två singelstreck som jag lutar mig mot i omgången känns mycket starka.

Singelstrecken:

9 Tricky Track (V86-3) fick inte till det i debuten för Reijo senast och galopperade bort sig direkt, men han såg fin ut både i värmning innan loppet samt efter galopp då jag hade 1.16/1900 m på honom. Det här är en häst som jag gillat skarpt länge, och det ska bli mycket intressant att följa honom i Liljendahls regi. Man lägger om lite i balansen till den här starten och fungerar han bara så tror jag att han vinner loppet. Jag tycker det är bästa hästen i sällskapet och han har tränat starkt en längre tid.

7 Disney Tooma (V86-7) var mycket fin vid enkel spetsseger näst senast och såg lavad ut som fastlåst med rubbet senast. Håller absolut toppform för dagen och bör spetsa här, och blir sedan mycket svårslagen över korta häcken. Toppchans, och omgångens bästa spikförslag.

Bästa speldragen:

1 Cayenne Käbb (V86-1) var det bra rapporter på inför comebacken senast, och utan galopp 200 kvar är han med och slåss om segern. Lopp i kroppen nu, och Jansson kan välja taktik med dessa förutsättningar då han är kvick från start. Intressant, oavsett upplägg.

4 Hitman (V86-5) tror jag blir en bra häst med tiden, och det ska bli mycket intressant att se honom med Björn Goop upp i jollen den här gången. Frågetecken då han gör debut bakom bilen, men grejar han bara det måste han duga gott här. Aktuell distans är bara en fördel då han är mer stark än snabb och jag har känsla för tidig ledning. Se upp!

Skrällarna:

8 Mr Opal (V86-4) tränades tidigare av min gode vän Mercedes Balogh, och jag har därför följt honom noga genom karriären. Det handlar om en topphäst i grunden, som dock efter en hel del problem med skador och annat ”skit” nu får prova i Åke Lindbloms regi. Rapporteras träna starkt inför detta, och blir intressant att se. Den här är bra när han löper på fyra friska och fräscha ben.

1 Pretty Woman (V86-2) har jag tidigare tyckt varit en ”lus”, men intrycket på henne senast som fastlåst med rubbet kvar var ändå vasst och hon känns småkul den här gången. Motståndet är liknande det som hon mötte senast, och nu tror jag Kim provar i spets. Kan absolut rinna undan med en del frågetecken på de mer betrodda i loppet.

V86-förslag:
V86-1: 1,2,3,7,8 (10-9)
V86-2: 1,2,4,5,6,9,10,11 (12-3)
V86-3: 9 Tricky Track (1-3)
V86-4: 2,3,5,7,8,9,10,14,15 (12-1)
V86-5: 4,5,10 (8-6)
V86-6: 2,3,6 (12-1)
V86-7: 6 Disney Tooma (4-3)
V86-8: 1,2,4,5 (9-8)
5 x 8 x 1 x 9 x 3 x 3 x 1 x 4 = 3240 kronor.
(Enbart spel för 8 rätt)

Dubbeltipset:

DD-1: 6 Disney Tooma
DD-2: 1,2,5
3 rader x 300 kronor.

Analys V86-1:

Ranking: A: 1. B: 8-2-7-3-10-9. C: 5-6-4.

Spetsanalysen:
1 Cayenne Käbb kan öppna snabbt från start och blir mycket svår att ta en längd på, 2 Indigo Broline och 3 Digital Darling kan bägge flytta på sig ordentligt den första biten men dom får svårt att rubba Cayenne Käbb. Jansson provar väl i spets?

Loppanalysen:
Stig H Johanssons 1 Cayenne Käbb var det bra rapporter på inför comebacken senast, och utan galopp 200 kvar är han med och slåss om segern. Med det loppet i kroppen lär han knappast vara sämre till den här starten, och med perfekta förutsättningar för hans del väljer jag att ge honom tipset. Han har problem med sin aktion till och från, men fungerar han någorlunda tycker jag att han ska slås från spets. Han är kvick från start och ingen tar en längd på honom, och Jansson lär väl prova i front? Bör i varje fall få fint lopp oavsett, och är intressant här.

Favoriten 8 Montgomery Gel har absolut toppform för dagen, senast fick han göra jobbet utvändigt ledaren under slutrundan men hade trots det inga problem att gå ifrån till säker seger över upploppet och han är riktigt bra igång för dagen. Iskallt utgångsläge här med snabba konkurrenter invändigt om sig och därför risk för vingel, men löser det sig bara någorlunda måste han med tanke på hur han går för dagen räknas tidigt igen. Tål jobbet.

2 Indigo Broline har jag jagat en tid, men utan att få betalt. Senast trodde jag att han skulle vinna i slutsvängen då han fått fint lopp, men han tappade aktionen över upploppet och kunde aldrig hota om segern på allvar. Jag är dock tämligen övertygad om att han sitter där snart, och från fint utgångsläge bör han återigen få fint lopp. Han har sätt fin ut en längre tid, och är given.

7 Love n´Hate är bättre än raden och börjar allt mer hitta stilen på allvar i regi Roger Walmann, det här är ett sto med bra grundkapacitet och hon sitter snart där. Vass på speed, och farlig med någorlunda vettig resa. Given här.

3 Digital Darling får sedan sistastrecket i loppet, hon är mycket svårbedömd för dagen då det var länge sedan hon presterade och visst är det ett ”lyxstreck”. Samtidigt tycker jag Melanders hästar är luriga, rätt vad det är så smäller det till och sedan är dom bra igen. Har kunnande för att vinna om hon löper på topp.

Jag väljer att stå över betrodda duon 9 O.U.Glide och 10 Kaka A.T.. Den förstnämnde visar inget extra för dagen, och Kaka A.T. bör få svårt att komma in i matchen från bakspår och har samtidigt otroligt svårt för att vinna lopp.

Analys V64-2:

Ranking: A: 1-4-5. B: 10-6-2-9-11. C: 12-3-8-7.

Spetsanalysen:
1 Pretty Woman öppnade mycket snabbt senast och öppnar hon lika bra igen blir hon mycket svår att ta en längd på, och hon är given spetsfavorit i loppet. Med tanke på att hon aldrig fick chansen senast, räknar jag kallt med att offensiva Kim Eriksson provar i tät den här gången.

Loppanalysen:
1 Pretty Woman har jag tidigare tyckt varit en lus, lus kanske är att ta i men jag tycker inte att hon visat något extra och att det är en Solvallavinnare har jag väl aldrig riktigt trott. Men, trots det väljer jag att ge henne tipset i loppet då förutsättningarna för hennes del är optimala. Hon snabbstartade till spets senast för att sedan få rygg, hon fick sedan aldrig chansen och såg ut att ha gott om krafter kvar över mål. Den här gången lär offensiva Kim Eriksson prova henne i ledningen med tanke på att hon aldrig fick chansen senast, och då kan hon mycket väl rinna undan. Det låter bra på henne här både från tränare och kusk, och det kan gå med frågetecken på favoriten.

Favoriten 4 Panama As har bra kunnande för klassen och löper hon på topp kan hon vinna ett sådant här lopp från utvändig position, så bra är hon. Men, jag tycker ändå att hon är svårbedömd efter två sämre insatser och som favorit är det därför givet att försöka fälla henne. Hon hade inte startat på drygt en månad inför senast och går säkerligen framåt med det loppet i kroppen, men jag tycker ändå att hon borde kunnat bättre från spets senast. Lär dessutom få svar här. Bara en av flera.

5 R.K.Princess flög fram till seger senast i samma lopp som Pretty Woman och Panama As, och med tanke på den avslutningen samt Roger Walmanns stallform måste hon givetvis räknas tidigt igen. Med rätt resa lär hon återigen flyga lågt till slut, och då blir hon tuff att stå emot.

Jag tycker dock att loppet känns både öppet och lurigt, favoriten Panama As har inte levererat på slutet, Pretty Woman är ingen man vi ”gå på” och R.K.Princess känns något sårbar om hon tvingas till grovjobb. Jag tycker det finns intressanta skrällar bakom, och streckar vidare.

10 Global Oasis har avslutat bra två gånger om på slutet och blir faktiskt allt bättre, tidigare tyckte jag det var en spetshäst men hon går nu mer lika bra bakifrån. Räknas.

6 Najad Tilly har inte löpt upp till de förhoppningar som stallet haft på henne, och återkommer nu dessutom efter uppehåll. Men, det handlar om en kapabel sort i grunden som dessutom är matchad i tuffa årgångslopp och löper hon upp till sitt kunnande är hon aktuell här.

2 Umbria visar väl ingen toppform för dagen, och vinner samtidigt inte ihjäl sig. Det finns dock en del i henne, och från tilltalande utgångsläge är hon garanterad en bra löpning. Kan blixtra till.

Streck också för 9 Digital Blasphemy som är stark och är en av få i loppet som tål grovjobb, samt för 11 B.W.T.Juggler som återigen lottats till iskallt utgångsläge men som är bra nog för att kliva runt dom med klaff på vägen.

Jag streckar åtta av tolv ekipage.

Analys V86-3:

Ranking: A: 9. B: 1-3-11-6. C: 10-5-2-4-12-7-8.

Spetsanalysen:
1 Castor Boko, 3 Birmingham och 6 Kebnekajse om ledningen. Jag håller Åke Lindblom och Kebnekajse som spetsfavorit, denne kan öppna raskt vid laddning och blir tuff att stå emot i spetsstriden. Castor Boko kan öppna bra, men är inte helt enkel och frågan är hur tufft Jorma vågar ladda med honom från innerspår?

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning för 9 Tricky Track, det här är nämligen en modell som tilltalar mig och jag har gillat honom sedan första gången jag såg honom. Den här finns det mycket bra fart i, och får Reijo Liljendahl ordning på honom har han mycket kvar att hämta.

Tricky Track gjorde debut för Reijo Liljendahl senast och värmde positivt inför loppet och med bra stallrapporter trodde jag också att han skulle vinna loppet, redan då. Men, han galopperade bort sig kort efter start och var sedan utan chans. Jag hade dock 1.16/1900 meter på honom efter galopp utan att han pressades och jag tyckte han såg fin ut i skymundan.

Inför den här starten ska tränare Liljendahl ändra lite i balansen på honom, det i kombination med att han får starta bakom hästar den här gången gör att jag tror han sköter sig och då måste han också ses med bra segerchans. Han har jobbat starkt en längre tid på Reijos gård Julmyra och som sagt, jag är tämligen övertygad om att det är bästa hästen. Prisvärt singelstreck.

Det som gör att jag tror ännu mer på Tricky Track är att jag tror det kommer strula för favoriten 1 Castor Boko från start. Timo Nurmos har hyllat Castor Boko en längre tid och menat på att han jobbar bättre än någonsin, men det gäller att han fungerar fullt ut i loppen också. Senast blev det galopp direkt från start, och då han inte är helt pålitlig tror jag inte Jorma Kontio vågar ladda max med honom från innerspår. Han riskerar därför att bli av med spets, och sedan tycker jag han är illa ute.

Greja den här biffen nu, Ohlsson!

Analys V86-4:

Ranking: A: 8-9-15. B: 10-14-2-7-3-5-12-1. C: 6-4-13-11.

Spetsanalysen:
7 Quick Freeze kan öppna bra från start och prickar Ulf Ohlsson någorlunda från springspår bör det bli spets.

Loppanalysen:
Ett ganska öppet lopp, omgångens mest öppna lopp om ni frågar mig, och jag garderar friskt i hopp om skräll. Tipset väljer jag att ge till grundkapabla 8 Mr Opal som jag tycker känns spännande här. Det här är en stark rackare som har mycket i sig och han gör i afton debut i Åke Lindbloms regi. Han har tidigare visat att det finns mycket i honom, men problem med skador och annan skit har gjort att han inte kunnat löpt upp till de förväntningar som kretsen kring hästen haft på honom. Tränare Åke Lindblom låter nöjd med Mr Opal inför detta, och den här är bra när han står på fyra friska och fräscha ben. Pass upp.

9 Causton kommer från ett stall i absolut toppform och måste räknas tidigt, han är stark och rejäl den här och har svarat för bra insatser två gånger om på slutet. Det är inget pålitligt kort då han är osäker och dessutom levererar ojämnt, men löper han på topp duger han mycket bra här.

Jag håller även upp 15 Corleone Shark i A-gruppen, bakspår på tillägg och många hästar att runda är aldrig optimalt såklart men han var mycket bra vid seger senast och dessutom Björn Goop upp den här gången. Rundar dom flesta, och vid minsta klaff är jag tämligen övertygad om att han blir tuff att stå emot.

Den här trion tycker jag jag känns stark, trion bildar en bra A-grupp. Men, bakom finns det många intressanta skrällbud som är totalt ostreckade och jag garderar brett.

10 Simb General Lee och 14 Foot on the Gas drar visserligen på sig en del streck, och bägge är tidiga för mig. Simb General Lee satt fast med krafter kvar senast och såg fin ut, det är också en häst som vinner relativt ofta. Foot on the Gas är väl som hela stall Melander inte i toppform för dagen, men han nöter ändå på hyggligt mest varje gång och han är van tuff konkurrens.

Fyra skrällar värda att se upp med är 2 Murfield, 3 Appetizer, 5 Edwin Sjöhammar och 7 Quick Freeze. Murfield är betydligt bättre än raden och såg fin ut både innan och efter galopp senast, och denne är kraftigt på gång för dagen. Appetizer närmar sig formen allt mer och är inte alls så tokig, och Edwin Sjöhammar kan givetvis behöva lopp efter uppehåll men denne vet jag att tränare Persén håller mycket högt. Quick Freeze blir man aldrig riktigt klok på, han tränar som en vinnare men sviker i lopp. Här står det dock tidig ledning om Ohlsson prickar någorlunda, och kunnandet finns i varje fall i honom för att vinna ett lopp som detta.

Jag väljer att stå över tufft streckade 12 Grandseigneur, visst ska han normalt streckas på nio hästar men då jag anser honom på tok för betrodd den här gången är det ingenting jag vill ha och jag står därför över honom. Han lär tappa från femtespår i den bakre volten, och han har dessutom varit ifrån efter senast. Bort!

Analys V86-5:

Ranking: A: 4-8-10. B: 8-6-1-7-3. C: 9-11-2-12.

Spetsanalysen:
Jag har faktiskt bra känsla för att Björn Goop tidigt kan placera 4 Hitman i front, denne gör debut bakom bilen och är på så vis svårbedömd men Goop är en mästare på att få fart på dom den första biten och håller han bara ut 6 Kincannon Hanover, som inte är någon blixt den första biten, bör vägen mot tidig ledning ligga öppen.

Loppanalysen:
Jag var faktiskt länge inne på att lämna 4 Hitman ensam på lappen, det här är ett av omgångens bästa speldrag och jag tycker han känns intressant. Det här tror jag blir en bra häst med tiden, och han blir den här gången kraftigt kuskförstärkt med Björn Goop upp.

Hitman har väl inte visat något extra hittills, men han har körts snällt och jag tycker han sätt fin ut i skymundan mest varje gång. Nu hoppar Goop J:r upp i jollen och då är det läge för att vara lite mer offensiv, och jag har bra känsla för tidig ledning. Det gäller för Goop att han håller ut Kincannon Hanover från start, och då denne inte visat sig vara någon raket den första biten bör chansen till det vara god. Hitman med Goop upp och tidig ledning, det kan vara segerreceptet. Helintressant, då jag som sagt tror att det finns en hel del i Hitman.

Jag fegade dock ur och garderar Hitman med två streck, och jag gör det med 5 Nemo Face och 10 Luckyline Cesar. Nemo Face kan inte vara med från start, men är väldigt stark till slut och gynnas av aktuell distans. Han avslutade bra till seger senast, och blir tuff att stå emot till slut vid minsta klaff. Luckyline Cesar tycker jag är den roliga skrällen i loppet, Hannés travare var positiv som fastlåst senast och verkar lite på gång. Stall Hanné har toppform för dagen, och spelmässigt känns hon kul.

Jag väljer att stå över favoriten 6 Kincannon Hanover, denne har inte imponerat på mig och han riskerar dessutom få göra grovjobbet utvändigt om Hitman här. 8 Duffman är kapabel för klassen och har kunnandet i sig för att vinna ett sådant här lopp, men utgångsläget blev iskallt och han är dessutom svår.

Analys V86-6:

Ranking: A: 6-3-2. B: 12-1-10-5-9-4. C: 7-11-8. 

Spetsanalysen:
3 Rajah Press kan lägga iväg mycket bra från start och är klar spetsfavorit i loppet, 2 Claude Guegan utmanar jag men tror Rajah Press är snabb nog för att ta en längd på denne, trots att han står sida vid sida.

Loppanalysen:
3 Rajah Press var mycket bra vid seger senast, trots tufft tempo hela vägen i spets vann han säkert och jag gillade intrycket på honom. Han kan öppna väldigt snabbt från start och bör spetsa igen, är han sedan lika bra som senast ska det givetvis vara vettig segerchans igen. Given.

Tipset i loppet väljer jag dock att ge till 6 Shibur Night, denne klarade inte voltstart senast och är svår i volten men autostart den här gången är ett klart plus för honom. Jag tycker den här är bra för klassen, och dessutom anser jag Oskar J Andersson som bästa kusken i det här loppet och bara det brukar räcka långt. Vettig segerchans, med någorlunda löpning.

Streck sedan också för 2 Claude Guegan och sedan känner jag mig ”hemma”, den här trion tycker jag höjer sig något över de övriga och jag skulle bli överraskad om det går utanför den här trion. Hans-Owe Sundbergs Claude Guegan avslutade bra näst senast som trea, och var senast mycket bra som tvåa bakom Rajah Press och slipper han göra grovjobbet den här gången kan han få revansch.

Analys V86-7:

Ranking: A. 6. B: 4-3-10-1-12-8-5. C: 9-11-2.

Spetsanalysen:
6 Disney Tooma kan öppna raskt och sitter tidigt i front.

Loppanalysen:
6 Disney Tooma är tillsammans med körsven Jorma Kontio omgångens bästa vinstchans, och därmed också singelstreck. Timo Nurmos travare har toppform för dagen, och måste ses med toppchans.

Jag var lite för tidig gällande honom när jag spikade honom här i tipsen på travnet på Solvalla för tre starter sedan, då avslutade han dock bara hyggligt. Med det loppet i kroppen har han dock hittat stilen på allvar, och näst senast lekte han hem ett lopp från spets trots tufft tempo hela vägen och senast såg han helfin ut som fastlåst med rubbet sparat.

Disney Tooma ställs den här gången mot lämpligt motstånd och bör dessutom tidigt hitta front då han kan öppna vasst, över korta häcken kan jag sedan inte se honom förlora med tanke på intrycket för dagen. Starkt singelstreck.

Analys V86-8:

Ranking: A: 4-2-5-1. B: 9-8-10-7. C: 12-3-11-6.

Spetsanalysen:
1 Bear With Me har blivit kvickare, framför allt mer stabil och man kan nu släppa av henne för fullt och från innerspår håller jag henne som spetsfavorit. Räkna med att Goop utmanar med 4 Blended Bellouet, men denne är ingen blixt från start och bör av egen kraft få svårt att ta en längd på Bear With Me. Det som är emot Bear With Me, är om Daniel Olsson laddar max med Mylady som då kan fronta och i sin tur släppa till favoriten Blended Bellouet.

Loppanalysen:
Björn Goop blir klar favorit i V86-avslutningen tillsammans med 4 Blended Bellouet, och det här är en tjej jag gillar och jag spikade henne vid seger senast på Solvalla då jag satte V8 i tipsen här på Travnet. Och visst, hon är i mina ögon motiverad favorit igen. Men…

Med tanke på att jag spikar en favorit i den första DD-avdelningen, väljer jag att chansa bort henne på DD-lappen och garderar även på V86-spelet. Det vankas svar invändigt om Blended Bellouet den här gången och det luktar dödens för henne lång väg, även om hon utvecklats på slutet och blir allt mer stabil och framför allt tuffare så kan det bli tufft för henne att vinna den tunga vägen. Ska tippas på visad form och utveckling, men det smäller bra bakom och jag chansar som sagt bort henne på DD-lappen.

2 Engla Håleryd håller toppform för dagen och är det någon som gynnas av troligtvis tuff inledning på loppet så är det hon, hon kan inte vara med och utmana från start men är stark till slut och att hon sitter i ett andraspår direkt från start är en klar fördel för henne då hon är lite svår och känslig. Hon avslutade bra senast, och kommer göra det igen. Tidig.

Jag streckar sedan en Melander-duo, 1 Bear With Me har blivit kvickare och framför allt mer stabil och jag har lillkänsla för att hon håller upp innerspåret tillsammans med Per Lennartsson och sedan körs i front. Har varit bra varje gång på slutet, och är värd en fullträff. Leder länge, och blir hon av med spets bör hon i varje fall få fint lopp. Kul skräll.

5 Rose Hill Dream är upp och ned i sina prestationer och därför alltid svår att räkna på, men de dagar hon löper på topp är hon riktigt tuff och hon var fin vid seger senast. Tål att gå i spåren under slutrundan om bra dag, och det låter småuppåt på henne från stallet inför detta.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nyårsafton: V4-intervjuer Eskilstuna
Nästa nyhet
Nyårsafton: V4-intervjuer Eskilstuna

Nyårsafton: V4-intervjuer Eskilstuna

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var duktig vid seger senast och allting är väl med honom efter det loppet, han kändes faktiskt till och med bättre än någon gång tidigare i det sista jobbet inför detta. Jag hoppas jag inte behöver klämma av honom allt för tufft för att nå spets, då är nämligen risken att han blir för pigg. Men, med Jorma borta ur leken ser det bra ut på förhand och jag måste tro på bra segerchans. Han tål dessutom att pulla en del, bara det inte blir för mycket. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Daniel Schützer om Lovelorn i V4-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Eskilstuna. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 1 ÅSANNA HORNLINE
– Hon har bra form och duger gott i klassen och är hon inte med dom idag så är det något som är galet med henne. Jag har fått för mig att dom får vara kvicka utifrån om dom ska ta en längd på henne, det är min känsla. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Ingvar Larsson. 

Lopp 1 Nr 3 HARRIS STREET HALL
– Hon har varit ifrån ett tag men känns fin i jobben och jag tror hon kommer i fint slag. Vi har inte hittat några bra lopp åt henne eftersom hon måste starta på 1640 meter och jag har inget att klaga på heller. Utgångsläget är bra då hon är mycket startsnabb men taktiken är helt upp till Jorma. Barfota fram om banan tillåter, säger Olavi Niemi. 

Lopp 1 Nr 4 GREBY ANNA
– Hon är på väg uppåt i form och egentligen är detta en uppgift som passar henne bra. Över kort distans klarar hon av att springa i spets. Över full väg blir hon för hetsig i spets. Tyvärr har hon dock problem med en tarm och vi ska kolla upp henne ytterligare och se om det blir start eller inte. Om hon startar så siktar vi på barfota runt om samt ingen ändring av huvudlag, säger Jonas Waern. 

Lopp 1 Nr 5 TREVIERE
– Hon har betydligt bättre form än vad resultatraden visar, hon har haft en hel del otur i de senaste starterna. Hon har äntligen fått bra läge nu och även om det var några bra emot tycker jag att hon är en av dom. Barfota runt om bara banan tillåter, säger Håkan Eriksson. 

Lopp 1 Nr 8 SIMB THEA
– Hon har gjort ett par hyggliga lopp på slutet. Senast blev hon över i spåren och fick backa sist men fullföljde trots det på ett sätt som vi var nöjda med. Nu har vi dåligt läge men hon kan öppna rätt bra och jag funderar på att säga till Kim att ladda. Dessutom blir det jänkarbike för första gången och skulle det stämma på vägen kan en plats bland de tre främsta är inte utesluten, säger Henrik Hoffman. 

Lopp 1 Nr 11 TIMBER HOPE
– Hon gör sin absolut sista start i karriären och jag har inga stora förhoppningar på henne. Vi smyger med och skulle hon kunna vara fyra-femma är vi nöjda. Barfota runt om, säger Henrik Hoffman. 

Lopp 2 Nr 1 RALLY ARNE
– Han gör debut bakom bilen idag och vi får prova den innan tävlingarna, han är förnuftig så jag tror att han går iväg men sedan får vi se hur fort han öppnar. Jag ställer mig tveksam till om vi kan försvara innerspåret, det tror jag inte vi lyckas med. Han känns bra för dagen, men vi har svårt att hitta rätt balans på honom och han har trampat igenom i de två senaste starterna och därav galopperna. Nu känns det som vi hittat rätt, men det har det gjort tidigare också utan att vi gjort det. Sköter han sig kommer han göra ett bra lopp, men jag vill i första hand se att han fungerar och det är det viktigaste idag, säger Markus Hamberg. 

Lopp 2 Nr 5 EVITA ZON
– Hon känns fortsatt fin i jobb och gör hon ett liknande lopp som senast på Axevalla ska hon vara med och strida om det. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Pierre Nyström. 

Lopp 2 Nr 8 RIGHT FOR FIVE
– Banan var i mina ögon supertung och svår senast hon startade och den insatsen är svår att bedöma. Hon känns fin men har haft svårt med inställningen till sitt arbete. Senast var hon utrustad med annan käk och jag hoppas det ska göra henne bättre. Hon är ny bakom bilen och läget är tufft. Jag var inte hur hon kan öppna men vi testar före tävlingarna och förhoppningsvis kan vi hitta ner någonstans i loppet. Hon har tävlat barfota fram men nu blir det skor runt om, säger Christian Riedl. 

Lopp 2 Nr 9 MR JÄGER
– Vi vet inte varför han galopperade senast. Det var fulla tömmar då han bara spratt rätt upp. Möjligt att han blev känslig för stänk men vi vet inte. Sköter han sig så ska han räknas med chans och det blir inga ändringar, säger Rolf G Andersson. 

Lopp 2 Nr 10 KOSMIC R.L.K.
– Han gör det bra varje gång trots tuffa resor men han visat också att han tål det. Han känns som vanligt i jobben och jag måste såklart vara nöjd med honom. Jag tycker också att han har blivit stabilare undan för undan men nu har vi bakspår och vi får se vad de där framme hittar på. Som han gått på sistone måste jag tro på bra chans, säger Magdalena Ulriksson-Siminski. 

Lopp 3 Nr 2 SONNBO CRUMP
– Han nöter väl på som vanligt och gör så gott han kan. Det krävs dock massor för att han ska kunna vinna lopp och rätt många premisser måste stämma in. Vi har fint läge och smyger med igen. En platsrysare på sin höjd och vi eventuellt testar vi norskt huvudlag för första gången på länge samt barfota fram, säger John Byström. 

Lopp 3 Nr 3 YOURI DEAN
– Han vinner inte på beställning och vi jagar en slant här. Han får smyga med. Eventuellt blir det barfota fram. Alternativt skor runt om, säger Christian Riedl. 

Lopp 3 Nr 6 LOVELORN
– Han var duktig vid seger senast och allting är väl med honom efter det loppet, han kändes faktiskt till och med bättre än någon gång tidigare i det sista jobbet inför detta. Jag hoppas jag inte behöver klämma av honom allt för tufft för att nå spets, då är nämligen risken att han blir för pigg. Men, med Jorma borta ur leken ser det bra ut på förhand och jag måste tro på bra segerchans. Han tål dessutom att pulla en del, bara det inte blir för mycket. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Daniel Schützer. 

Lopp 3 Nr 9 ALFAS DIMITRI
– Han felade senast men travade inte alls klockrent. Det var klart sämre än vanligt men han känns mycket bättre nu och jag räknar med en bra insats. Det här är en jävla stark häst som jag givetvis måste tro på men han måste också sköta sig. Distansen ser jag som en fördel gentemot de andra och felfri är han med i segerstriden. Skor runt om, säger Jarno Koskela. 

Lopp 3 Nr 10 GOA LIFE
– Hon har tränat på som vanligt efter senaste insatsen då hon var duktig från ledningen. Det blev seger och hon kommer inte vara sämre den här gången. Vi har bakspår men hon trivs bakifrån så med lite tempo på loppet kan vi komma in i matchen. Distansen ser jag som ett plus och kör med samma utrustning som vanligt, säger Göran Jansson. 

Lopp 4 Nr 2 REAL CASH
– Hon var dålig senast men var brunstig den dagen och jag både tror och hoppas det var det som spökade, hon känns nämligen som vanligt i jobb och vi har inte hittat några fel på henne. Hon är inte brunstig idag och då räknar jag med en bra insats, men det är den typ av häst som inte tål så mycket jobb och hon behöver smygas. Med rätt löpning är hon med där framme, men det var några hyggliga på tillägg som kan bli för tuffa. Inga ändringar, säger Hans Nilsson. 

Lopp 4 Nr 3 MIMMIS HELLO KITTY
– Senast hamnade vi i dålig rygg och jag körde bara lugnt sedan. Hon var duktig vid segern för tre starter sedan även om det var ett billigt lopp. Hon är i bra utveckling och klart bättre än raden ger sken av. Jag vågar inte ladda med henne men kommer vi till spets så kör jag henne där då hon är svår att köra trött. Det är mest det mentala det sitter i då hon inte fattat riktigt. Om det blir broddskor så ska det fungera bra och hon kan vara en rolig jätteoutsider, säger Rikard S Jansson. 

Lopp 4 Nr 5 LADY MAY
– Hon känns fin för dagen, lugn och samlad och hon är i god författning. Om Jennifer är lika duktig som Mattias Djuse på att få iväg henne från start så bör det bli ledningen, och idag är det läge att prova i den positionen. Min känsla säger att dom kommer få kämpa för att plocka ned henne om hon når spets. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Harry Lennartson. 

Lopp 4 Nr 6 FAST AGNES
– Hon var duktig vid seger senast på Solvalla och allting är fortsatt väl med henne efter det loppet, men utgångsläget idag blev chansartat med innerspår på tillägg. Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det då hon bara har en kortspeed, men löser det sig är hon givetvis med dom. Samma balans och utrustning som senast, säger Håkan Eriksson. 

Lopp 4 Nr 7 DOREMI
– Hon fortsätter att göra bra insatser men senast var jag inte helt nöjd då jag tycker hon borde varit tvåa. Tony sa dock att hästen var lika bra som tidigare och det finns inget negativt att rapportera efter det. På pappret känns det här som att hon ska kunna duga långt. Skor runt om, säger Mika Hirsikangas. 

Lopp 4 Nr 9 MY POKERFACE
– Nu tror jag det är hennes tur att vinna. Senast var det mycket sparat med sen lucka. Hon sköt till bra. Hon har tidigare haft problem med fräschören men nu är hon fin och allt verkar bra. Hon är bra och det enda som oroar är spåret då hon är storvuxen. Jag tror hon grejar det och hon kan nog vinna detta även med mindre galopp. Nu blir det skor runt om denna gång men det kan vara en fördel i starten, säger Janos Olah. 

Lopp 4 Nr 11 FERTILIZE LAUNCHER
– Hon var duktig senast vid seger trots en tuff resa men det var heller inte det tuffaste loppet. Det här är en rätt bra häst som jag har förväntningar på men jag kan heller inte höja henne till skyarna alldeles för mycket ännu. Segrarna i början av henne karriären var också lite enkla men blir ändå allt bättre. Jag tycker att motståndet såg aningen tuffare ut nu men bland de tre främsta kan hon sluta. Eventuellt barfota fram, säger John Byström. 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nyårsafton: V4-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Nyårsafton: V4-tips till Eskilstuna

Nyårsafton: V4-tips till Eskilstuna

Omgången: Gott Nytt År alla travvänner och väl mött på andra sidan champagneskålar och fyrverkerier. Först ska dock en V4 avklaras på Eskilstuna och den ser faktiskt lite småintressant ut. Jag tror inte att utdelningen kommer skjuta i höjden och spelar två olika flerkuponger samt löser dubbelspelet med en enkelrad.

Spiken: 10 Kosmic R.L.K (V4-2)

Chansspiken: 9 Alfas Dimitri (V4-3) 

V4-förslaget ( x 5 )
V4-1: 1,4,5 (res 3-8)
V4-2: 10 Kosmic R.L.K. (res 5-1)
V4-3: 6,9,10,11 (res 1-5)
V4-4: 2,5,6,7,9,11 (res 12-13)
3 x 1 x 4 x 6 = 72 rader
= 720 kronor

V4-förslaget ( x 10 )
V4-1: 1,4,5 (res 3-8)
V4-2: 10 Kosmic R.L.K. (res 5-1)
V4-3: 9 Alfas Dimitri (res 10-6)
V4-4: 2,5,6,7,9,11 (res 12-13)
3 x 1 x 1 x 6 = 18 rader
= 360 kronor

Dubbelförslaget
10 – 9 x 1000
= 1000 kronor

 

V4-1
RANKING A: 1 B: 4-5-3-8-2-12-11 C: 9-10-6-7

Spetsanalys:
Många startsnabba här och mycket av loppet avgörs i starten. Åsanna Hornline vill till spets men kanske inte kan svara ut Harris Street Hall. Denne gör första starten sedan i slutet av september och det mesta talar för att Jorma släpper. Då kan vägen ligga öppen för Greby Anna eller till och med Treviere? Tillman, Wallin eller Eriksson – frågan är vem? Körning att vänta.

Loppanalys:
Sprinterlopp där ett par ston känns hetast men flera startsnabba på framspår borgar för att detta kan gå undan. Sett till förutsättningarna går ändå förstarösten till 1 Åsanna Hornline som senast gjorde comeback på Åby efter en månads tävlingsuppehåll. Hon gjorde en fullt godkänd insats från tredje inner i ett bra lunchlopp och bör vara mogen att segerstrida i detta gäng. Lyckas hon hålla ut de övriga är mycket vunnet och därifrån blir hon inte lätt att plocka Ställer mig dock lite tveksam till om hon verkligen kan svara ut ett par av konkurrenterna vilket gör att jag garderar.

Även 4 Greby Anna gjorde comeback senast och föll med flaggan i topp från ledningen. Med loppet i kroppen är hon mogen att segerstrida den här gången och skulle hon lyckas fronta i ett tidigt skede av loppet är det istället hon som sitter i förarsätet.

5 Treviere känns som den naturliga tredjehästen bakom A-duon även om hon inte visade något extra senast. Både startspår och motstånd är lämpligar nu och Håkan Erikssons travare är inte helt borta ur matchen.

3 Harris Street Hall återkommer efter paus och bör få en bra resa från bricka tre. Tveksam form och ingen riktigt vinnartyp är dock två faktorer som lämnar henne utanför mitt system.


V4-2
RANKING A: 10 B: 5-1-6-4-9-7-2 C: 3-8-11-12

Spetsanalys:
Rally Arne kan öppna bra men utmanas av Evita Zon som får ses spetsfavorit.

Loppanalys:
Lopp över medeldistans med låg klass och fältets bästa häst är 10 Kosmik R.L.K. Valacken har radat upp starka prestationer och har ofta fått göra det den tunga vägen. Magdalena Ulriksson-Siminskis travare står fint inne på pengarna och jag tror att ekipaget kliver runt det här gänget trots bakspår. Det kan krävas ett tidigt avancemang till dödens men därifrån har jag svårt att se fyraåringen lägga detta. Spik!

5 Evita Zon är loppets bästa spetskandidat och kommer säkert hålla nosen först en stor del av loppet. Jag har dock ingen feeling för att stoet ska vinna detta men platserna bakom min spik är hon stor aspirant på.

1 Rally Arne har galopperat bort sig i två raka nu men stod för stabila insatser innan det. Nu gör han debut bakom bilen och tränaren tror att inerspåret kan bli en fälla.

 

V4-3
RANKING A: 9 B: 10-6-11-1-5-2-7 C: 8-12-3

Spetsanalys:
Lovelorn får ännu lättare resa till fronten nu när Pearsall Amount är struken.

Loppanalys:
Lång distans med en given spetsfavorit som också får spelarnas förtroende i form av 6 Lovelorn. Valacken har verkligen hittat stilen under hösten och fem segrar har bokförts på kontot denna sida om halvåret. Fyra av dessa har tagits från spets och ett liknande scenario är inte otänkbart. Nioåringen har tidigare visat att han pallar distansen men får finna sig i att rankas ner då både min etta och tvåa är intressantare om loppet blir kört som jag tror.

Min vinnare är istället 9 Alfas Dimitri som är en undantagshäst de gånger han håller ordning på benen. Senast travade han inte alls bra och galoppen kom som ett brev på posten. Enligt Jarno Koskela känns hans adept bättre nu och felfri ser jag inte i fältet som står emot hans enorma styrka. Distansen är ett klart plus jämfört med senast och att han står hårt inne på pengarna kan man faktiskt ignorera fullständigt då han troligen felat bort det dubbla. Kommer man bara fram i dödens plockar han åtminstone ner ledaren men tröttheten kan såklart komma till slut och då brukar Love You-sonen ha nära till felsteget.

10 Goa Life kan vara den som får loppet kört i halsen. Stoet visade fin form vid seger från ledningen men måste nu anfalla från kön vilket hästen egentligen trivs bäst med. Med minsta klaff på vägen blir hon segerfarlig.

Bara dessa tre på kupongen känns inte heller helt säkert jag chansar även med skrällen 11 Helium som kan speeda med rätt resa.

 

V4-4
RANKING A: 7-11-6 B: 9-5-2-12-13-15-14-8 C: 3-10-1-4

Spetsanalys:
Fem hästar på främre volten och i brist på annat känns Mimmis Hello Kitty som en tänkbar spetskandidat.

Loppanalys:
Stolopp med 30 000 kronor till vinnaren som kan vara 7 Doremi. Fyraåringen kunde inte rå på Desdemona Boko senast efter ett lopp i andra utvändigt men insatsen som trea var det inga som helst fel på. Thai Tanic-dottern har nu varit duktig tre starter i rad och måste ses som ett tidigt segerbud.

11 Fertilize Launcher var duktig senast vid seger från utvändig om ledaren i ett förvisso enklare lopp men det här stoet har tidigare visat att hon tål en del grovjobb själv. Hamnar hon bara vettigt på det från springspår på tillägg slutar hon säkert långt framme.

6 Fast Agnes fick en spårsnål resa senast och hade bäst speed kvar på upploppet. Stoet speedade förbi samtliga över upploppet och gjorde det tämligen enkelt. Detta var Scarlet Knight-dotterns andra seger för året och även motståndet nu inte ser tuffare ut än senast måste hon köras på liknande sätt för att räcka till.

9 My Pokerface var ute i samma lopp som Fast Agnes och knep då tredjeplatsen. Hon spurtade då riktigt bra från tredje inner men luckan kom senast och det var inte helt tom i tanken. Inte helt borta nu.

5 Lady May har suttit fast två gånger i rad och spurtade rappt i starten innan det. Blir farlig igen med rätt resa så pass upp.

2 Real Cash var brunstig senast men var bra som tvåa i starten innan. Passas ihop med Jorma Kontio.

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Minns - det var travåret 2013

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson