En av Europas främsta hästar de senaste åren lägger tävlingsskorna på hyllan. Det är Main Wise As som avslutar en framgångsrik tävlingskarriär.

Sjuårige Main Wise As deltog i det första ”B-loppet” Prix de Bretagne tidigare i november men hade föga framgång med sig och slutade bland de sista i fältet.

Det blev också den sista starten i karriären för den italienskfödde och i Frankrike av Mike Lenders tränade hästen. Det skriver tyska trabtipp.de.

Yankee Glide-sonen Main Wise As var framgångsrik redan som unghäst men missade som favorit både i det italienska Derbyt som treåring och Kungapokalen på Åby som fyraåring. Senare samma år tog han revansch då han besegrade bland andra Sebastian K. i Europaderbyt då med Sebastien Ernault som tränare och kusk.

Bland framgångarna kan också nämnas en andraplats i Prix de France 2012 samt deltagande i Prix d’Amerique de två senaste gångerna. I år slutade hästen på en överraskande tredjeplats.

Totalt startade Main Wise As 61 gånger, vann 18 lopp och travade in cirka 1,5 miljon euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Brand utbröt på stor hästgård i USA

Brand utbröt på stor hästgård i USA

En större brand inträffade på den klassiska träningsanläggningen Joie de Vie Farms i New Jersey. Människor och djur ska dock ha klarat sig helskinnade.

En omfattande brand bröt ut på tränings- och uppfödningsanläggningen Joie de Vie Farms i deltstaten New Jersey i USA under söndagseftermiddagen, svensk tid.

Det är främst en på området liggande maskinpark som drabbats av eldsvådan. Lyckligtvis ska inga människor eller hästar ha kommit till skada.

– Inga hästar eller människor har kommit till skada. Det är stallet där vi har alla maskiner som brunnit och vi har förlorat våra traktorer, vattenbilar, harvar, en hel del annan utrustning och en del foder, säger svenske Henrik Lundell som huserar på gården, till kanal75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny seger för Juul och kulldrottningen
Nästa nyhet
Ny seger för Juul och kulldrottningen

Ny seger för Juul och kulldrottningen

Bo Westergård kan se med tillförsikt på kommande säsong. Hans träning Toffifee D. är kullens klarast lysande stjärna och vann en ny stor seger då hon tog hem Grand Circle 3-åringschampionat på Skive i söndags.

Årets sista större årgångsmatch avgjordes under söndagen då Grand Circle 3-åringschampionat för stona avgjordes på Skives 800-metersbana.

Det blev återigen triumf för kulldrottningen Toffifee D. (e. Great Challenger). Liksom i StoKritieriet var det Steen Juul som fick sköta tömföringen bakom det av Bo Westergård tränade norskägda stoet.

Juul inledde lugnt från bakspår men klev fram mot dödens med cirka tusen meter kvar att trava. I spets gick Peter Untersteiner-tränade Trixi Östervang med Jeppe Juel i vagnen. Hästen var jämspelad favorit med Toffifee D. men den senare visade sig vara betydligt starkare denna eftermiddag.

Toffifee D. lade stenhård press på ledaren som gav sig, fick greppet redan in i sista sväng och gick ifrån till vattentät seger på 1.16,1a över 2100 meter.

Det var vinnarens femte raka seger. Förstapriset denna gång var 135 000 danska kronor.

Full pott blev det dessutom för tränaren Bo Westergård. Det då hans andra häst i loppet jobbade in andraplatsen. Jesper Olsen körde in Treat Me Nice E.P. som tvåa, före Tourmalet som var trea för Gordon Dahl. Trixi Östervang slutade oplacerad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

Omgången:
Ganska svår omgång i Karlstad i afton, jag hade svårt att hitta ett singelstreck som man kände var ”klar”. Till slut föll valet ändå på Ulf Stenströmers 3 Divas Revansch (V64-5) och det känns sunt, denne ska vara huvudet högre om han sköter sig.

SMHI meddelar ett par minusgrader i Karlstad ikväll, men för årstiden är banan bra och vi kan räkna med fina förutsättningar.

Bästa spiken:
3 Divas revansch (V64-5)

Bästa låset:
1 Freia Bear (V64-4) & 13 Good As Princess (V64-4)

Bästa speldragen:
2 I Won´t Dance (V64-1)
6 Cash de Vie (V64-2)
6 Polar L.B. (V64-3)
6 I Am Unique (V64-6)

V64-intervjuen:

6 I Am Unique (V64-6)
Det ser tufft ut på förhand givetvis, men det ska bli spännande för den här är bra själv också. Det hänger mycket på hur loppet blir kört, men min häst går lika bra i spets som bakifrån och kan vinna från många positioner bara det blir rätt kört. Jag skulle önska ledningen, men den positionen tror jag blir svår att nå ikväll så jag är inne på att ta det lite piano från start och sedan låta henne gå till slut, blir det bara lite tempo på loppet så är hon väldigt giftig sista 800 meterna. Jag är nöjd med hur hon känns för dagen och räknar med en bra insats, och som sagt, blir det rätt kört kan hon absolut vinna loppet. Skor runt om idag, det ska dock vara marginell skillnad och kan till och med vara en fördel då det är risk för stum bana i Karlstad ikväll. I övrigt öppet huvudlag som vanligt, säger Pasi Aikio.

V64-förslag:
V64-1: 1,2,5,6,8 (7-4)
V64-2: 2,3,4,6,10,11,12 (8-9)
V64-3: 1,3,4,6,11 (10-8)
V64-4: 1,13 (5-12)
V64-5: 3 Divas Revansch (1-4)
V64-6: 5,6,8,10,11 (4-3)
5 x 7 x 5 x 2 x 1 x 5 = 1750 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 3 Divas Revansch
DD-2: 5,6,8,11
4 rader x 200 kronor.

Analys V64-1:

Ranking: A: 2-5. B: 1-6-8-7-4. C: 11-9-3-10.

Spetsanalysen:
2 I Won´t Dance är väldigt kvick från start och given spetsfavorit från tilltalande utgångsläge, körsven Erik Adielsson lär också köra i spets över korta häcken.

Loppanalysen:
5 Tamla Celeber får spelarnas förtroende i V64-inledningen, men jag tycker hon känns sårbar. Tamla Celeber har fått lopp i kroppen efter uppehåll och har säkerligen gått framåt med det loppet i kroppen, men hon var bara hygglig i sin comeback senast och det var länge sedan vi såg den bästa sidan av Tamla Celeber. Givetvis önskar vi alla att vi får se henne som då hon var som bäst, men innan hon visar något som är i närheten av det köper jag henne inte som klar favorit. Det var ett tag det var det rätta trycket i henne, och lite upp till bevis.

Jag väljer att gå emot Tamla Celeber och ger tipset till spetsfavoriten 2 I Won´t Dance, denne tycker jag ska ses med bra chans att spåra loppet från start till mål och för den fräcke kan det vara ett spikförslag. Han ledde länge senast men orkade inte stå emot till slut, banan var dock tungsprungen den dagen och då det väntas bättre förutsättningar i Karlstad i afton blir han svårtuggad. Intressant.

Jag streckar dock vidare, I Won´t Dance vinner trots allt inte ihjäl sig och totalt streckar jag fem hästar i V64-inledningen. 1 Braås Palema ser väl inte lika fin ut hon heller som i sina bästa stunder, men hon sköt ändå till bra efter sen lucka senast och är garanterad en fin resa härifrån då hon är startsnabb. 6 Hard Cider och 8 Global Kitten är två långskott, men Hard Cider tyckte jag var positiv i rapp avslutning senast som tvåa och Global Kitten börjar hitta form och då är hon bra.

Analys V64-2:

Ranking: A: 6-4-11. B: 2-12-10-3. C: 8-9-5-1-7.

Spetsanalysen:
Tuff inledningen på loppet att vänta då flera ekipage kan öppna snabbt den första biten. Lyckas Morgan Ivarsson svara ut 5 Blenda Av med 4 Miss Beyonce körs den i ledningen, men jag tror hon får svårt att svara Blenda Av och då ska 6 Cash de Vie, som också är kvick, ses med bra chans att tidigt få överta. Svårt, men jag tippar Blenda Av som släpper till Cash de Vie.

Loppanalysen:
6 Casi de Vie är faktiskt inte alls så tokig och med två raka galopper i raden och tränarkörd blir hon bortglömd idag, jag väljer därför att ranka upp henne som etta då jag anser spelvärdet högt i henne. Hon är snabb från start och stämmer min spetsanalys med tidig ledning för Cash de Vie ska hon ses med bra segerchans, men hon är också stark och tål de flesta upplägg.

Johan Untersteiner blir favorit med 2 Rosie´s Warrior, men denne tycker jag inte är något extra och som favorit rankar jag ned. Bara en av flera.

4 Miss Beyonce var inte som bäst senast, hon hade dock varit ifrån inför den starten och är säkerligen vassare med det loppet i kroppen. Hon är kvick från start och nås ledningen leder hon länge över den korta häcken, senast hon gick i spets, för tre starter sedan, vann hon lätt i fin stil. Given, och oavsett spets eller inte bör det bli en fin resa för Ivarsson och Miss Beyonce.

Rankar även upp 11 Play Surprise i A-gruppen, femåringen håller fin form för dagen och gynnas av den troligen tuffa inledningen på loppet. Kan avsluta raskt, och blir tuff att stå emot vid minsta klaff.

Duon 10 Zahara och 12 Shestheholekackage missgynnas bägge av bakspår, Zhara är bäst då hon är med i den främre träffen direkt och Goops travare är lite trög i ryggar. Men, bägge streckas då Zahara ska tävla barfota runt om i afton vilket hon tänt till rejält på och Shestheholepackage bör med två lopp i kroppen efter långt uppehåll bli allt bättre.

Streck också för 3 Nordic Caviar som blandar och ger en del, men som inte är så tokig i grunden och som kan skrälla med rätt smyglopp.

Analys V64-3:

Ranking: A: 6. B: 3-4-11-1. C: 10-8-7-5-12-2.

Spetsanalysen:
3 You Talking to Me är startsnabb och bränner inte ledningen, körs han sedan där? Viss risk för att Olle släpper till sonen Björn bakom favoriten 6 Polar L.B. och då är loppet troligtvis över.

Loppanalysen:
6 Polar L.B. är stark och tuff och gynnas därför av aktuell distans, tillsammans med Björn Goop ska det normalt vara bra segerchans. Han gjorde debut för Goop näst senast och vann då ett billigt lopp i bra stil, senast gick han också bra från köposition innan han galopperade till slut och det var en framskjuten placering som rök den gången. Känslan säger att han ska vara ännu vassare till ikväll, och får han tidigt överta taktpinnen från You Talking to Me vinner han troligtvis loppet.

Olle Goop bör nämligen ta hand om ledningen från vettigt utgångsläge bakom 3 You Talking to Me, denne är nämligen kvick iväg och då känslan säger att han inte alls gynnas lika mycket av aktuell distans som stallkompisen Polar L.B. är det ingen vild gissning att Olle släpper till Polar L.B. och Björn tidigt in i loppet. You Talking to Me är i varje fall oavsett upplägg garanterad fin resa och han duger.

4 Navigator Sib avslutade mycket bra senast i tuff konkurrens och var fin som fastlåst gången innan det, här är formen på topp och aktuell distans passar honom utmärkt. Tidig.

11 Jonathan Palema tävlar mest under sadel för dagen, och missgynnas av både distans och bakspår. Men, Adielsson upp och lite tempo på loppet så är han inte golvad. Streckas.

Streck också för 1 Ivory Accent som visserligen lär bli över från start då han är långsam iväg, men som måste duga med klaff under vägen. Ingen vinnartyp, men formkusken Johan Untersteiner upp och den här tycker jag är klart bättre än vad resultatraden visar.

Analys V64-4:

Ranking: A: 1-13. B: 5-12-8-3-10-11. C: 9-6-7-4-2.

Spetsanalysen:
1 Freia Bear är ingen raket den första biten, men körsven Mikael J Andersson är vass från start och öppnar Freia Bear som senast blir hon svår att rubba i spetsstriden. Spetsfavorit.

Loppanalysen:
1 Freia Bear är en häst som jag alltid haft ett gott öga till, den här finns det väldigt mycket kunnande i och får hon vara frisk och framför allt fräsch har den här mycket att hämta – var så säkra. Efter en längre period av strul och problem verkar hon nu tillbaka på allvar igen, i comebacken näst senast gick hon vasst som trea efter startgalopp och senast vann hon lätt från ledningen på sparat via 1.15 sista 700. Jag var länge inne på att lämna Freia Bear ensam på lappen då jag tror att hon bara vinner om spets, men då hon inte är någon raket den första biten så finns det en viss risk att hon bränner spets och därför väljer jag att dubbla lappen.

Jag dubblar lappen med Ulf Stenströmers 13 Good As Princess, och jag tycker det känns rätt. Det börjar bli stoets årstid nu och det är dessutom bra rapporter på henne från stallet. Hon kommer att köras offensivt ikväll, och då jag håller henne som för dagen bästa hästen i sällskapet blir hon tuff att stå emot om det stämmer någorlunda för henne under vägen.

Peter Untersteiner blir tufft betrodd med 5 Wynona och hon sitter snart där igen, men spår fem knappast optimalt för henne. Jag tror inte hon plockar ned en ledande Freia Bear, och skulle Freia Bear missa spets blir det ändå tufft att stå emot Good As Princess. Jag chansar bort.

Analys V64-5:

Ranking: A: 3. B: 4-1-8-5. C: 2-10-6-7-12-11-9.

Spetsanalysen:
1 Misty Marke kan öppna kvickt och blir tuff att plocka en längd på.

Loppanalysen:
3 Divas Revansch är inte helt enkel och jag är fullt medveten om att han kan strula till det för sig, som senast när han galopperade 750 meter kvar på Solvalla. Men, sköter han sig bara tycker jag att han ska vara huvudet högre än sina konkurrenter i afton och jag ser honom faktiskt som omgångens bästa vinstchans. Han pullade sig i fel senast på Solvalla och kan göra så när han löper i ryggar, idag lär han köras offensivt och även om det luktar positionen utvändigt ledaren för honom så är det bättre det än att han slipper ligga i rygg. Sköter han sig tror jag bara han vinner, och jag litar på Björn Goop.

Värst emot Divas Revansch är spetsfavoriten 1 Misty Marke som får Johan Untersteiner upp, samt 4 Almar som gör det bra varje gång. Även 8 Linus Wibb som ska tävla med rycktussar för första gången är värd att passa vid gardering. Men, Divas Revansch felfri blir mycket, mycket svårslagen då jag håller denne mycket högt.

Analys V64-6:

Ranking: A: 6-10-5. B: 8-11-4-3. C: 12-2-7-9.

Spetsanalysen:
5 Donna di Quattro kan öppna raskt den första biten och jag både hoppas och tror att Adielsson är tuff i spetsstriden, för då bör det vara god chans att han tidigt får överta taktpinnen med treåringen som är tuff.

Loppanalysen:
Robert Berghs 10 Amazon Am har gjort allting rätt på slutet och står med fem raka segrar, ett staket, inför det här loppet. Hon är tuff och hård den här och tål de flesta upplägg, och givetvis är det vettig segerchans även den här kvällen. Men…

Amazon Am blir ruskigt stor favorit och det är bra värde om hon faller, framför allt då det handlar om avslutningslopp. Det finns ett par intressanta motbud och som jättefavorit och bakspår, känns det rätt att försöka fälla henne.

Jag väljer faktiskt att ge tipset till 6 I Am Unique, denne ska visserligen tävla med skor runt om ikväll och kommer köras på chans som det verkar på Pasi Aikio, men stämmer det bara någorlunda för henne med tempo och positioner så blir hon tuff att stå emot. Intrycket på henne efter tidig galopp i Eskilstuna senast var vasst och den här håller jag högt, mycket högt.

Jag rankar också upp 5 Donna di Quattro i A-gruppen, då Pasi Aikio är inne på att köra I Am Unique till slut tror jag på bra spetschans för Adielsson och Donna di Quattro och den här är kapabel i grunden och bra nog att spåra runt om.

Streck också för Peter Untersteiners 8 Neona Princess som var mycket fin vid seger näst senast och som gick i mål med sparat och såg tankad ut bakom Amazon Am senast, samt för 11 Roaring Drunk som är under häftig utveckling och som stallet hyllat en längre tid.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tredje titeln i Comuni för Mack Grace Sm
Nästa nyhet
Tredje titeln i Comuni för Mack Grace Sm

Tredje titeln i Comuni för Mack Grace Sm

Det verkar inte finnas någon som kan stoppa Mack Grace Sm hemma i Italien för närvarande. Som superfavorit tog han en ny storseger i Palio dei Comuni i Montegiorgio.

Mack Grace Sm trivs fint på banan i Montegiorgio och storloppet Palio dei Comuni, Kommunloppet kallat. Efter seger 2010, andraplats 2011 och ny seger i fjol klev den Lucio Colletti-tränade stjärnan åter överst på pallen.

Kommunloppet avgjordes genom tre försök och en final under söndagen. Favoriterna motsvarade förväntningarna i samtliga försök. Mack Grace Sm vann sitt, dessförinnan hade Looney Tunes och Alessandro Gocciadoro det andra medan slutsegrarens stallkamrat Orleans Om med Giuseppe Lombardo Jr plockade det första.

Någon fara på taket var det egentligen aldrig heller i finalen för årets Elitloppshäst Mack Grace Sm. Medan andrahandsspelade Looney Tunes tappade allt från innespåret i starten kunde Roberto Andreghetti resolut köra 11 för 10-favoriten till täten.

Jätteoddsaren La Vida Loca gav förvisso press i dödens efter en bit men Mack Grace Sm stack ifrån över upploppet och vann enkelt sin alltså tredje titel i Palio dei Comuni.

Mack Grace Sm, som för övrigt här knep sin tionde och elfte raka seger, noterade vinnartiden 1.11,8a över 1600 meter. Förstapriset var 37 536 euro.

La Vida Loca höll starkt till andrapriset på 12,1 och samma tid noterade trean Orleans Om.

SE LOPPET HÄR!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Mantorp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson