Maharajah var långt ifrån så bra som man hoppats på. Jättefavoriten slutade fyra och var chanslös att svara Perfectly Enough som enkelt spurtade hem segern i Gävle Stora Pris.

Det blev inte alls det positiva besked som många hade hoppats på från Maharajah när han äntrade V75 och Gävletravet som skyhög favorit under lördagen.

Maharajah slutade fyra, förvisso efter en tung resa, men var maktlös att blanda sig i segerstriden. I stället blev det en välförtjänt viktoria för Stig H Johansson-tränade Perfectly Enough.

Åke Lindblom var offensiv bakom Winning Love som styrdes fram för att överta täten från Francais du Gull efter 500 meter som avverkats på för distansen raska 10,7.

Hästarna radade upp sig på innerspår bakom och Maharajah, i dag körd av Ulf Ohlsson, började avancera fram lugnt i andraspår. Med halva distansen avklarad vred Björn Goop ut Haraldinho från tredje inner ut i dödens framför storfavoriten.

Strax senare fick Maharajah ta sats på nytt och avancerade fram utvändigt om Winning Love som in över sista bortre skärpte tempot i täten avsevärt.

När fältet gick in i sista sväng syntes att Maharajah inte var lika fin som förväntat. I stället var det nu Erik Adielsson som gav Perfectly Enough full marschorder i tredjespår och för femåringen bet det nu riktigt bra.

Winning Love stred tappert men hade ingen chans att värja sig för Perfectly Enough som avslutade flygande och vann mycket enkelt på 1.14,1a över 3140 meter. Den segern var värd 150 000 kronor.

– Jag trodde såklart att Maharajah skulle bli svår att slå men samtidigt vet vi ju att den hästen inte har toppform. Min häst har haft en väldigt fin form och varit på gång en längre tid. Loppet blev klockrent kört får vår del, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Winning Love alltså tvåa i mål medan hemmahoppet Francais du Gull lade beslag på tredjeplatsen.

Maharajah höll till fjärdeplatsen. Ett resultat som så klart gjorde tränaren Stefan Hultman besviken.

– Han var dålig, tycker jag. Hästen så jättefin ut men han ska vara bättre än så här. Vi har haft det oroligt i stallet ett tag nu med flera hästar som underpresterat. Tyvärr är det så att det måste till en maxprestation för att man ska se om det är något som är fel. Ulf körde bra, men hästen var ju sämre än i comebacken. Nu får vi åka hem och gå igenom honom och se; det är en mardröm för en tränare när det blir så här och jag tycker synd om spelarna, sa Stefan Hultman i ATG Live.

Även kusken Ulf Ohlsson uttalade sig till ATG Live:

– Maharajah kändes jättefin men blev trött helt enkelt. Jag kände redan 400 kvar att han var lite seg, men hade ändå inte gett upp hoppet helt, fast över upploppet stumnade han. Hästen var inte som bäst i dag.

***

V75-1) En favoritseger inledde i Klass 1 där Magnus Jakobsson körde resolut från start med Greve E. och spetsade. Därefter kunde ledaren kontrollera sitt motstånd och hålla undan till mycket säker seger.

Segertiden blev till 12,9a över 1640 meter före dödenstravande Verymuchkiss Karsk och Bolt Boko med ”allt” kvar i vinnarhålet.

V75-2) Ungefär samma visa i lägsta klassen. Jimmy Nilsson-tränade Julio de Luxe hade Tony Wallin i sulkyn. Ekipaget kunde inte köra om täten men kom direkt fram utvändigt om ledande Pacific Hurricane och fick överta täten efter 500 meter körda.

Julio de Luxe kunde sedan dämpa på tempot en bit för att mycket enkel gå undan till segern över upploppet. 14,5a över 2140 meter var vinnartiden före just Pacific Hurricane och fint avslutande Vacqueyras.

V75-4) En riktigt fin Månprinsen A.M. visade upp sig i kallblodsracet. Gunnar Melander tog det lugnt från början och hamnade i fjärde utvändigt med storfavoriten.

Månprinsen A.M. stegade på i tredjespår in på slutvarvet och med 500 meter kvar hade kallblodsstjärnan pressat sig förbi Myllarfaks och till ledningen och gick ifrån med ett par längder.

Ingen kunde närma sig Månprinsen nämnvärt över upploppet och segern togs säkert i imponerande stil. Det på 1.24,2a över 2140 meter. Stamping gick en bra slutrepa till silvret, Rino Dox grejade tredjeplatsen.

V75-5) Har du inte lagt namnet Maverick Man på minnet innan så gör det nu. Den Svante Båth-tränade jättetalangen visade åter grym kapacitet när han för Erik Adielsson vann treåringsloppet.

Maverick Man fick en het Diego M. Boko utvändigt om sig. När denne tröttnade över sista bortre vreds Pledge Allegiance (också Båth) på för full av Björn Goop. Den sistnämnde kom snabbt fram och såg ut att ha klart grepp ur sista sväng men in på rakan igen kontrade Maverick Man, återtog kommandot och höll sedan även bra avslutande Potemkin (från vinnarhålet) stången sista biten.

I sin tredje start och tredje seger noterade From Above-sonen Maverick Man grymma 1.14,4 över 2140 meter.

– Otroligt, otroligt bra. Det är nästan så man inte hittar orden faktiskt, sa Erik Adielsson i segerintervjun.

V75-6) Erik Adielsson var riktigt i stöten under dagen. Tredje V75-segern kom i Silverdivisionen, det med Stig H-tränade Chapeau.

Den tyske fyraåringen var riktigt rask ut och spetsade. Chapeau fick hållas i relativt lugn fart en bit och kunde hålla undan säkert för bra avslutande Sandrngham Hanover sista biten.

Ulm Karsk trea med krafter sparade i vinnarhålet. Segertiden 1.12,0a över 1640 meter.

V75-7) Favoritparaden fortsatte även i Brons. Johan Untersteiner tog en snygg seger med Roger Walmanns Mellby Amiral som kom fram i dödens med varvet kvar.

Ledande Dellvann såg ut att kunna hålla undan men Mellby Amiral segade sig närmare och närmare över upploppet och fick greppet kort före mål och vann på 1.13,7a över 2140 meter. Eros Tooma trea från rygg ledaren.

Rätt V75-rad:

2 Greve E. – Magnus Jakobsson 3,13
3 Julio de Luxe – Tony Wallin 2,04
7 Perfectly Enough – Erik Adielsson 9,29
4 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander 1,59
6 Maverick Man – Erik Adielsson 2,08
5 Chapeau – Erik Adielsson 2,94
3 Mellby Amiral – Johan Untersteiner 1,95

7 rätt: 604 kr (35 382 system)
6 rätt: jackpot
5 rätt: jackpot

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svenskt i Paris – Beckman vann igen

Svenskt i Paris – Beckman vann igen

Det fortsätter att gå bra för svenskarna i Paris. Beckman knep andra raka segern på Vincennes under lördagen. Strax senare slutade Red Red Red överraskande tvåa.

Tidigare Åke Svanstedt-tränade, numera av Fabrice Souloy managerade Beckman trivs som fisken i vattnet på Vincennes.

I loppet Prix de Quimper kom andra segern på kort tid för den sexåriga valacken.

Franck Nivard körde åter Beckman som var storfavorit till segern. Ekipaget gjorde heller inte favoritlirarna besvikna. Beckman placerades tryggt i dödens och gick över upploppet undan till mycket enkel seger.

Klockorna stannade på 1.12,9a över 2100 meter. Den här segern var värd 37 800 euro.

I påföljande lopp blev det en överraskande andraplats för fjolårets Derbystoet-vinnare Red Red Red, som numera tränas av Sofia Aronsson i Frankrike.

Eric Raffin körde stoet som slutade tvåa (spelad till 77 gånger) bakom favoriten Vagabondu Mag och Jean-Michel Bazire.

Vinnaren noterade 1.14,8 över 2700 meter. Red Red Red var två tiondelar långsammare. Förstapriset i det här loppet för fyra- och femåringar var 45 000 euro. Tvåan i mål erhöll 25 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hästen dog efter loppet
Nästa nyhet
Hästen dog efter loppet

Hästen dog efter loppet

En tråkig händelse inträffade i samband med torsdagens tävlingar på Örebro. Treårige Retta d’Arrivo segnade ned och dog efter loppet.

Treårige Smasher-sonen Retta d’Arrivo hade inlett sin karriär på bra sätt. De två första starterna resulterade i en seger och en andraplats.

Men galoppen i torsdagens start på Örebrotravet blev olyckligt hästens sista. Retta d’Arrivo dog kort efter loppet.

– Retta d’Arrivo hade femtespår i volten, vilken han inte klarade utan galopperade. Magnus Jakobsson körde sedan runt ett varv där bakom och tyckte att allt kändes normalt. När sedan min sambo Jennie Hermansson skulle duscha av hästen föll han plötsligt ihop och dog. Det hela var väldigt sorgligt och oväntat, säger tränaren Ulf Stenströmer till travronden.se.

Hästen är nu förd till Universitetsdjursjukhuset i Uppsala där dödsorsaken ska fastställas.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

Omgången: En varierad omgång med bland annat ett tvååringslopp och en sprintertillställning för kallbloden. Lägg där till två långlopp så får men en trevlig fredagskväll på Rommetravet. Streckspelet ser heller inte helt enkelt ut men jag har ett ett singelstreck där man kanske minst anar det.

Spiken:
2 Owen Face (V64-3)

Dubbelspiken:
9 Laila Rivner (V64-5)

Skrällarna:
9 Flyson (V64-1)
12 Långarsbo Blixten (V64-6)

 

V64-intervjuen
9 Laila Rivner (V64-5)
– Hon känns fin på alla sätt och har gjort starka lopp varje gång. Senast höll hon starkt från dödens och det här är en häst med rätt inställning. Hon går fran alla positioner och på det hon visat tidigare känns det inte alls omöjligt att hon vinner, säger Tony Wallin.

15 Kalle Quivivra (V64-6)
– Han har faktiskt känts grym i de två senaste där han haft massor av krafter kvar. Den här hästen kan aldrig räknas bort och med lite klaff är han inte borta, säger Tony Wallin.

 

V64-förslaget (Bara spel för sex rätt)
V64-1: 1,6,9,11 (res 7-5)
V64-2: 1,2,3,6,9,10 (res 11-12)
V64-3: 2 Owen Face (res 9-10)
V64-4: 1,2,3,4,5 (res 7-10)
V64-5: 1,5,9 (res 11-4)
V64-6: 2,9,12,13,15 (res 10-4)

4x6x1x5x3x5 = 1800 rader/kr

Dubbelförslaget
9 – 2,12,13 x 300

900 kr

 

V64-1

RANKING A: 1-11 B: 6-9-7-5-4-8-2 C: 3-12-10

Spetsanalys:
Masquerade Face försöker hålla ut Dennis The Menace första biten men frågan är om han fixar det.

Loppanalys: Ett halvöppen tillställning där lösningen kan vara så enkel att 1 Masquerade Face vinner. Varenne-avkomman kan i sina bästa stunder blixtra till rejält men kanske dunkel form efter att inte ha varit till sin fördel i comebacken. Utgångsläget är en fördel och skulle det bli ledningen kan det hålla hela vägen. Hästen att slå.

11 Charmör Band har nu gjort fått två lopp i kroppen och framgångarna har inte låtit vänta på sig. Andraplatsen på Halmstad följdes upp med lätt seger på Åby men sedan dess har valacken bytt omgivning och återfinns nu i amatörtränaren Mikael Ericsons regi. Det här är en duglig travare som kan runda samtliga om det inte strular på vägen.

Jag vill gardera med ett par hästar till och 6 Key To Surprise var väldigt bra vid segern på Färjestad men blek i den efterföljande starten. Därmed är han svårbedömd nu men kapacitet finns för att utmana om segern.

9 Flyson kommer allt närmare en fullträff men liksom Key to Surprise är han aningen ojämn i sina prestationer men femåringen fäller många om det klaffar på vägen. Värd att passa!

 

V64-2

RANKING A: 2 B: 9-1-6-3-10-11-12 C: 4-7-5

Spetsanalys:
Ganska många startsnabba hästar bakom vingen och 4 Winning Crown eller Sugarboy Petoj borde kunna fronta direkt men ingen körs säkerligen där över distansen. Ljuse kanske håller ut Witasp genom första sväng och får överta? Ett par tänkbara scenarion finns tillgängliga.

Loppanalys:
Lång distans denna gång och dagens öppnaste lopp. En tämligen profillös skara gör upp om slantarna men 2 J.S.Mollis Arnie får tipset vilket han förtjänar efter fina insatser en längre tid. Senast fick han ett tuff resa fram utvändigt om ledaren men höll berömvärt hela vägen utan att bli segeraktuell. Nu har fyraåringen äntligen fått ett vettigt startspår och då kan det vara dags för årets tredje seger.

9 Maicon Face är nu ute på sin bästa distans och gör sällan en dålig insats. Fuxen vinner inte alltför ofta men i ett öppet lopp kan han vara en av lösningarna.

1 Pontus Avant saknar en seger för året men i det här sällskapet duger han gott och väl. Risken finns att han hamnar i maskin från innerspåret men löser det sig är han med dem.

6 Sugarboy Petoj verkar ha hittat formen och med sina startsnabba ben borde valacken kunna få en fin resa.

3 Under Sund
återkommer efter vila och han ha tveksam form men femåringen ska inte nonchaleras helt.

10 Camerino höll bra från utvändigt om ledaren senast och streckas också.

 

V64-3

RANKING A: 2 B: 10-9-11-5-8-4 C: 1-6

Spetsanalys:
Chasing Dreams och Raj Comfirst kan öppna bra men Roger Malmqvist gör nog slag saken direkt och borde greppa taktpinnen tidigt.

Loppanalys:
Ett tvååringslopp över 1640 meter är inklämt på streckspelet vilket allt som oftast brukar betyda gardering då orutinen kan lysa igenom. Här tycker jag dock att det finns en häst som höjer sig över mängden som dessutom fått fina förutsättningar. 2 Owen Face övertog täten efter dryga halvvarvet senast och hade sedan inga som helst problem att hålla undan. Det såg ut att finnas krafter kvar i mål och av hans tre framträdanden på tävlingsbanan har två varit av bästa märke. Enda plumpen var galoppen på Solvalla men Roger Malmkvists travare ser ut som hästen att slå den här gången.

 

Värsta hoten kommer från bakspår där förutsättningarna nu förbättrats något i och med strykningarna. 10 Sessan Kimbee var inte helt tom i dimman på Bergsåker senast och har faktiskt radat upp plusbetonade insatser. Stoets facit innehåller två segrar men hon får sitt elddop nu mot tuffare motstånd.

9 Global Reality var femma på en fin tid senast och vann från ledningen gången innan det.

 

V64-4

RANKING A: 1-3 B: 5-4-2-7-10-11 C: 8-9-12

Spetsanalys:
Daniel Olsson bakom Troll Viktor vill allra mest till front. Utmanas främst av Mitt Hjärtas Lilja.

Loppanalys:
Kallblod över korta häcken och det är svårt att inte nämna 1 Anneros Karl först ut. Femåringen kommer med två raka triumfer i bagaget och båda har tagits över den aktuella distansen. Dessa båda insatser har dessutom varit rejäla och senast avgjorde han lätt från kön.

Utgångsläget är bra nu men kanske lite för bra då han kan bli fast. Självklart ska han med på lappen men jag streckar på. Totalt fem hästar.

3 Troll Viktor har samma facit som min tipsetta men har tagit båda sina viktorior från ledningen. Förutsättningarna ser minst sagt passande ut igen och Daniel Olsson lär trycka plattan i mattan direkt. Leder länge!

5 Mitt Hjärtas Lilja är en tuff donna med sex segrar på sitt bälte under året. Hon går från de flesta positioner och kan utmana grabbarna vid minsta klaff på loppet.

4 Atlas M.O. har inte fått till det fullt ut i år men är duglig i grunden och kan duga tillsammans med Björn Goop.

2 Lysjö Glimmer är en jättesusare som får sista markeringen.

 

V64-5

RANKING A: 9-5-1 B: 11-4-10-3-8-7-6 C: 2-12

Spetsanalys:
Sugar Neo i första eller andra skedet.

Loppanalys:
Lopp för treåriga ston och främst en trio om de fina slantarna här. Roger Walmann brukar har bra på fötterna när det gäller den kategorin och hans 5 Sugar Neo  är streckfavorit. Gigant Neo-dottern är alltjämt segerlös men har snart tjänat ihop till en seger. Senast avslutade hon bra från kön efter att ha haft dåligt utgångsläge men nu ser förutsättningarna bättre ut. Hon har dessutom gjort sina bästa insatser i ledningen eller dödens och nu kan det vara dags att avlägga maiden.

Jag väljer dock att haussa 9 Laila Rivner som jag verkligen gillar intrycket på. Hon fick trava i dödens senast, och knäckte ledaren, men kunde inte stå emot Pompano Princess sista biten. Kjell Wallins adept visade återigen att formen sitter där den och trots bakspår känns hon som ett givet segerbud.

1 Nah Neh Nah Face löper jämt och bra varje gång och får också ses som en tidig utmanare om förstapriset på 50 000 kronor. Vid segern 24/10 tog stoet ledningen, släppte och spurtade sedan vasst när luckan kom. Med liknande upplägg även denna gång kan hon duga.

11 Sweet Viktoria hade förtjänat att spräcka segernollan senast och det är inte omöjligt att det upprepas.

 

V64-6

RANKING A: 2-12-13 B: 9-15-10-4-3-11-6 C: 7-5-8-1-14

Spetsanalys:
Kanske Long Playing in i första svängen men Kazire De Bob efter en bit.

Loppanalys:
Ett mycket trevligt långlopp avrundar omgången med ett par klart dugliga klivare i startfältet.

2 Kazire De Bob var inte långt ifrån seger senast på V75 och Joakim Wallins travare verkar ha hittat toppformen. Med bästa konkurrenter 20 meter bakom sig från start är han hästen att slå och från ledningen blir han inte lätt att plocka ner. Ändå vågar jag inte placera mina ägg i samma korg och då det finns ett par intressanta motbud garderar jag på.

12 Långarsbo Blixten har visat uppåtform ett längre tag nu och den explosiva sexåringen ska inte nonchaleras. Han var tillbaka senast efter en febersläng och hängde med bra i ett tufft V75-lopp som vanns av Prey Frontline. Passas!

13 Udo’s Oiler är en tuff herre vars fjolårssäsong fick förväntningarna att stiga. Nu har det bara blivit en seger på åtta starter under året men med klaff från tillägget är han absolut med i matchen.

9 Free To Dance hade jag jagat ett tag inför senaste starten men klev då av tåget vilket visade sig vara helt fel. Sjuråringen var duktig vid segern senast och höll då undan för klart kapable Bradley.

Streck också för 15 Kalle Quivivra som inte fått chansen i de två senaste och kom bort senast han besökte Romme. Hästen är klart bättre än nollorna i raden och riskerar att bli bortglömd.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

GILLA TRAVNET.SE PÅ FACEBOOK!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svensk Travsports satsning på uppfödarna
Nästa nyhet
Svensk Travsports satsning på uppfödarna

Svensk Travsports satsning på uppfödarna

Svensk Travsport genomför en satsning på uppfödningen av svenska travhästar. Uppfödarpremierna kommer förstärkas för de yngre hästarna.

Nu satsar Svensk Travsport på landets uppfödare som de senaste åren har fått en allt kärvare situation.

I dagsläget får hästens uppfödare 10 procent av vad hästarna travar in under hela sin karriär.

Från och med 2015, det vill säga de hästar som kan börja tävla under 2017, omfördelar man uppfödarpremierna så att de yngre hästarna generera större premier.

Det enligt följande:

2-4-åriga hästar får 20% i uppfödarpremier
5-7-åriga hästar får 10% i uppfödarpremier
8-åriga och äldre får 0% i uppfödarpremier
I V75-lopp utgår 10% även till 8-åriga och äldre

– En egen svensk uppfödning är ett bärande fundament för en långsiktigt framgångsrik travsport. Vi gör den här angelägna satsningen för att skapa bättre förutsättningar för travaveln så att den svenska travsporten även i framtiden kan hålla högsta kvalitet och producera tillräckligt många hästar, säger Svensk Travsports avelschef Christina Olsson på travsport.se.

Satsningen kommer på sikt öka stödet med 20 procent, eller cirka 17 miljoner kronor.

Den nya fördelningen har tagits fram i nära samverkan med ASVT och övriga BAS-organisationer har även ställt sig bakom förslaget.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Halmstad: "Går inte annat än vara nöjd"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson