Det första av ”B-loppen”, Prix de Bretagne körs på lördag och för närvarande finns fyra svenskar som intressenter i loppet.

Det börjar dra ihop sig mot 2014 års upplaga av Prix d’Amerique och spekulationerna kan börja sättas i gång på allvar till helgen då det första av de som så kallade ”B-loppen”, vilka kvalificerar för start i Prix d’Amerique, avverkas.

Vid tisdag förmiddag finns 25 hästar kvarstående i Prix de Bretagne som körs på lördag. Av dessa är fyra svenskar.

De blågula som är anmälda i loppet är (med lägst prissumma först): Standout, Pato, You Bet Hornline och Kadett C.D.

Prix de Bretagne har potential att bli ett verkligt getingbo. I anmälningslistan finns även PdA-titelförsvararen Royal Dream, stjärnskottet Up And Quick, Tiego d’Etang som visat färsk form, utmanaren Texas Charm, Main Wise As och Roxane Griff som nyligen var överlägsen i ett montélopp och som vann det här loppet i fjol.

Prix de Bretagne körs över PdA-distansen 2700 meter och har 54 000 euro i förstpris. Startlistan blir definitiv under torsdagen.

Läs även: Royal Dream luftades i Argentan