Efter en succéartad höst i Frankrike är det nu dags för Sanity att avsluta säsongen och göra bokslut.

Sanity inledde årets säsong med ett par fina framträdanden på fransk mark – och avslutade den samma i bländande stil.

Under onsdagen slutade Sanity som målfotoslagen tvåa bakom stjärnan Tiego d’Etang på Vincennes och tjänade ytterligare 27 500 euro.

Den starten blev den sista för året för Sanity. Det meddelar nu tränaren Malin Löfgren på sin hemsida:

– Det här var årets sista start för vår stjärna. Nu får han komma hem för lite välförtjänt vila innan det är dags att börja träna inför nästa säsong.

För Sanity blev därmed 2013 hans mest framgångsrika sett till inkörda pengar, hittills. Totalt vann han 3 av sina 16 lopp och travade in precis under 2,5 miljoner kronor. De fyra senaste starter i Frankrike inbringade knappt 1,3 miljon kronor.

Läs även: Ny toppinsats av Sanity – tvåa på Vincennes

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Östersund: ”Från spets fin chans”

V4 Östersund: ”Från spets fin chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han blev rejält ömfotad i bakfötterna senast då vi körde honom barfota runt om. Det var ett misstag och annars hade han nog vunnit det loppet. Nu blir det skor runt om. Mest troligt öppet huvudlag då han fungerar bäst med öppet i spets och dit siktar vi. Jag räknar med att ettan ska släppa. Jag ska dock rådfråga Bosse om huvudlaget. Hästen har fått massage och så efter senast och inte stått över och han känns väldigt fin. Han joggades i går onsdag och allt var bra. Från spets bör det vara fin chans, säger Richard Smith om Cao Dai (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Östersund. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Bona Viking – Han var godkänd senast och bör kunna ha gått framåt ytterligare till denna start. Hästarna längst bak är för tuffa men där bakom kan vi duga bra. Inga ändringar, säger Gunnar Melander.

5 Järvsö Rasmus – Han verkar bra för dagen men räcker väl inte mot de två bästa. Jag undrar om inte Bro Viking är bäst för dagen. Vi gör inga ändringar på Rasmus, säger Jan Ove Olsen.

6 Bro Viking – Han har svarat för toppinsatser på slutet och allting är fortsatt väl med honom efter senast, det finns ingenting att anmärka på. Det blev ett ganska tufft lopp idag, men visst är han en av dom som ska räknas. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i Berghs stall.

7 Myr Faksen – Vi kom till Östersund redan i måndags och hästen är fin att resa med. Jag körde honom i går onsdag och hästen var jättefin och han äter och dricker bra. Han känns piggare efter loppet senast där han vann efter tidig ledning i billigt gäng. Nu är det ett bra lopp och Bro Viking är mycket bra. Min häst har inte så många snabbjobb i kroppen nu men brukar vara bra ändå. Näst senast blev det galopp men det berodde på två misstag. Dels körde vi utan bakskor på den hårda banan och dels glömde kusken att dra upp käken och då fungerar inte hästen. Nu blir det skor runt om som senast. Han trivs bra i ryggar men går också bra i spets bara han har sällskap, säger Tone Pettersen.

Lopp 2, V4-2

2 Cao Dai – Han blev rejält ömfotad i bakfötterna senast då vi körde honom barfota runt om. Det var ett misstag och annars hade han nog vunnit det loppet. Nu blir det skor runt om. Mest troligt öppet huvudlag då han fungerar bäst med öppet i spets och dit siktar vi. Jag räknar med att ettan ska släppa. Jag ska dock rådfråga Bosse om huvudlaget. Hästen har fått massage och så efter senast och inte stått över och han känns väldigt fin. Han joggades i går onsdag och allt var bra. Från spets bör det vara fin chans, säger Richard Smith.

4 Fantastic Ås – Han har inte startat på ett tag och det var också ett tag sedan jag körde honom, ska jag vara ärlig har jag ingen större koll på dagsformen. Men, är hästen i ordning brukar han alltid göra sitt i loppen. Det är en häst som kommer till sin rätt om han får ett smyglopp, därför kör jag lite på chans med honom och hoppas kunna komma till slut, säger Peter Eriksson.

5 Rumbleinthejungle – Han känns som han ska för dagen och så långt är allting väl med honom, däremot är det ingenting för spelarna och han jagar en slant. Det var tufft emot och han visar heller inget extra för dagen. Inga ändringar, säger Hans Swedin.

9 Helge Palema – Han har varit skadad och räcker inte riktigt längre. Han är pigg och glad och han vara ett platsbud. Han har bra hovar och vi siktar på barfota runt om, säger Stefan Lundmark.

11 Fredrik Laday – Det verkar bra med honom men han behöver lite tur med positioner och ryggar för att komma in i matchen. Klaffar det så kan han vara med i matchen och det blir skor runt om, säger Henrik Svensson.

12 Rite Key – Han har inte startat på ett tag och kommer givetvis inte med toppform, däremot är han ganska mycket jobbad och han kändes fin i ett banjobb på Bergsåker efter 1.21 full väg för en vecka sedan. Vi räknar med en bra insats direkt och jag tycker han ska duga bra redan nu. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i Berghs stall.

Lopp 3, V4-3

1 Dusty Wind – Han var ganska tunt jobbad inför näst senast och var bra. Senast satt han fast. Han kändes fin i måndagens jobb och formen ska vara fin. Det blir skor runt om. Han är som startsnabbast med stängt huvudlag men då kan han bli vass och då är det inget bra med full väg. Det blir nog norskt huvudlag och jag hoppas på spets ändå. Han fungerar fint även i ryggar men då behöver vi tur så klart, säger Stefan Lundmark.

6 Global Millionaire – Han var fullt godkänd senast och allt verkar bra med honom efter senaste starten. Han står lite långt ut och det blir nog ingen laddning för att försöka få någon ledning. Vi har inte planerat några ändringar och vi siktar på en hyggligt bra placering, säger tränarsambon Anders Öberg.

9 Zertex – Han var ute mot för tuffa hästar och räckte inte riktigt i den konkurrensen. Allt verkar bra med honom och nu ser uppgiften bättre ut. Han tål att göra lite själv och det blir inga ändringar. Det ser ut som min bästa chans, säger Henrik Svensson.

10 Mr Vox – Han var väl bara sådär senast och det tog ett tag innan han fick upp farten. Peter som körde tyckte att hästen var seg hela vägen men allt känns i alla fall bra med hästen nu. Bakspåret är inte optimalt men jag tycker att han möter hästar som han kan rå på. Skor runt om, säger Krister Jakobsson.

11 Benice Boko – Hon har lottats till bakspår och det är givetvis inte optimalt, härifrån gäller det att hon kommer till i loppet. Skulle det lösa sig under vägen tycker jag att jag har en häst som ska kunna duga. Hon känns bra för dagen och är i fin form. Inga ändringar, säger Hans Swedin.

12 Nappe Calvin – Han är i jättebra ordning för dagen och känns fin, men jag ligger lågt med honom idag. Han har som vanligt lottats till iskallt utgångsläge och det ska till mycket tur under vägen för att komma till härifrån. Jag hade velat stryka honom, men vi tar det som ett bra jobb istället. Inga ändringar, säger Hans Sohlström.

7 Sky Rocket – Han står bäst inne i loppet av mina tre som jag har på lunchen idag och det är också han som jag tycker har bäst vinstchans. Han bör vinna snart och står lite på tur för seger. Formen är jättebra. Inga ändringar, säger Hans Swedin.

8 Aw Waw Wa – Hon var väl okej senast men är helt genomgången inför den här starten och känns fin på alla sätt. Hon gillade inte banan alls då den var kladdig och den här dagen är aningen bekväm av sig. Dessutom är hon stänkrädd så man kan inte köra hur som helst med henne men hon brukar alltid ha en pollett sista biten om hon bjuds in i loppet. Skor runt om, säger Andre Brattlin.

9 Mr Concept – Han har ett bra läge på tillägg och jag har sneglat lite på att försöka köra åt mg ledningen. Han känns bra och skulle det upplägget lyckas så blir det klart intressant. Han var bra med skorna på senast men allra helst skulle jag vilja köra honom barfota. Det är väl fruset i banan så det blir nog skor, säger Håkan Skoglund.

10 Pacific Hurricane – Han har varit väldigt duktig två starter i rad men har åkt dit mot hästar som kommit med bra fart långt ute i banan. Eftersom han går med halvstängt huvudlag har han inte riktigt sett dem men han känns faktiskt ännu bättre nu än tidigare. Det kommer passa honom att anfalla bakifrån den här gången och med rätt lopp borde han kunna dyka upp där framme. Skor runt om, säger Kenth Norrby.

11 Irostar – Han löpte bra senast och visade fin form. Vi står lite byngligt till och behöver en hel del tur för att räcka till. Han har dåliga fötter och tävlar åter med skor runt om, säger Jan Ove Olsen.

14 Västerboblackmoney – Det är en fin häst som känns ännu piggare efter senaste starten. Han har ett dåligt läge men med lite tur så kan han vara med och duga hyggligt. Vi gör inga ändringar, säger Malin Brunzell.

15 Åskbollen Liss – Han har blivit bättre och stabilare och vi borde komma iväg hyggligt. Sedan är det nog uppenbar risk att det blir för långt fram från detta läge och det blir nog tufft att vinna. Det blir skor runt om, säger Henrik Svensson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grym comeback av Maharajah - svenskt rekord
Nästa nyhet
Grym comeback av Maharajah – svenskt rekord

Grym comeback av Maharajah – svenskt rekord

Första starten på mer än fem månader var inget problem. Maharajah comebackade i härlig stil när han vann The Owners Trophy på Solvalla – och noterade nytt svenskt rekord.

Hela Sveriges favorittravare Maharajah gjorde sin första start sedan tredjeplatsen i Oslo Grand Prix i mitten av maj, på Solvalla under onsdagskvällen.

Comebacken slutade i total succé för den artonfaldige miljonären. Maharajah kunde vinna The Owners Trophy och förstapriset på en kvarts miljon mycket enkelt.

– Det är jättekul att ha han tillbaka i det här skicket, han kan inte vara finare än så här. Maharajah gjorde ett bra lopp helt igenom, det är jättekul. Hästen kändes jättefin loppet igenom och gjorde precis vad han skulle, berättade kusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Maharajah gavs en lugn start av Örjan och hamnade som fyra i andraspår. Andrahandsspelade Ulm Karsk tog hand om ledningen från innerspåret.

Med cirka 750 meter kvar av loppet började Maharajah stöta i tredjespår och fick ut Montgomery Gel som bjöd en perfekt rygg.

Kihlström gav sin springare full marschorder mitt i sista sväng och över upploppet sprang åttaårige Maharajah som aldrig förr; segergreppet kopplades med enkelhet mitt över rakan och stjärnan sprintade ifrån till enkel seger.

Klockorna visade i mål på 1.12,7 över 2160 meter vilket är en putsning av Zapdos Håjts svenska rekord med tre tiondelar.

Montgomery Gel slutade tvåa medan Long Night knep sista pallplatsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Roxane Griff glänste i monté
Nästa nyhet
Roxane Griff glänste i monté

Roxane Griff glänste i monté

Sebastien Guaratos stjärnsto Roxane Griff gjorde en bejublad comeback under sadel. Stoet var överlägset när fina Prix Reynolds reds på Vincennes under onsdagseftermiddagen.

Att toppstoet Roxane Griff tävlar i monté tillhör inte vanligheterna numera men under onsdagens Prix Reynolds dök åttaåringen upp för sadel igen.

Prix Reynolds som för övrigt vanns av Rapide Lebel i fjol och Commander Crowe 2010, fick se en Roxane Griff i toppslag ta hem förstapriset på 54 000 euro.

Loppet avverkads i överljudsfart. Pluto du Viver blixtrade till täten och öppnade första 675 meterna efter 07,2.

500 meter senare visade klockorna på 09,4 och det stenhårda tempot tycktes passa Roxane Griff som handsken. Eric Raffin hade placerat sin ritt perfekt; först i rygg på ledaren och sedermera som tvåa i andraspår. In i sista sväng skred så Sebastien Guarato-träningen till verket – och det gick riktigt bra.

Roxane Griff överflyglade den hårddragande Pluto du Vivier i ett huj, övertog täten och stack undan med flera längder.

Favoritspelade Prix de Cornulier-tvåan Quarry Bay med Camille Levesque i sadeln, tog upp jakten men var maktlös att komma i närkontakt med den undflyende ledaren.

Läckra Roxane Griff skar mållinjen, långt ut i banan, som överlägsen segrare och klockades till1.11,3 över distansen 2175 meter.

Quarry Bay avslutade gott som tvåa. Tredjepriset gick till Sakura Jiel som tog sig förbi Pluto du Vivier.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny toppinsats av Sanity - tvåa på Vincennes
Nästa nyhet
Ny toppinsats av Sanity – tvåa på Vincennes

Ny toppinsats av Sanity – tvåa på Vincennes

Återigen stod Sanity för en strålande insats på fransk mark. Svensken fick se sig målfotoslagen av Tiego d’Etang när Prix des Cévennes avgjordes på Vincennes.

Efter fyra raka starter i Frankrike, vilket resulterat i två segrar och ett tredjepris mot tufft motstånd, var det under onsdagen åter tid för Sanity att beträda banan.

Denna gång var det på självaste Vincennes i Grupp 3-loppet Prix des Cévennes med 49 500 euro i förstapris. Precis som tidigare skötte Franck Ouvrie tömföringen bakom den Malin Löfgren-tränade valacken.

Sanity, som startade näst längst ut i banan fick en fin inledning och kunde sticka i väg till ledningen per omgående.

Sämre gick det för Kadett C.D. och Robert Bergh som försvann bort i en galopp kort efter start. Samma öde till mötes gick en av de mer betrodda Soleil du Fossé.

In på upploppsrakan för första gången fick Sanity släppa täten till oddsaren Pas Sans Toi, bara för att överta igen efter 1200 meter vilka avverkats efter 14,5. Strax senare kom Jean-Michel Bazire snabbt fram med Radjah de l’Abbaye och Ouvrie släppte åter ledningen med Sanity.

Placerad som tvåa i andraspår satt Tiego d’Etang och Christian Bigeon. Denne sändes på för full kraft mitt i den sista kurvan och det bet riktigt bra för årets Prix de Paris-tvåa.

Tiego d’Etang kopplade greppet om ledaren och stack undan. Men in över upploppet hade Sanity nu fått fritt spelrum och tog upp jakten. Sanity spurtade ursinnigt utvändigt om Tiego d’Etang och när mållinjen skars var det omöjligt att skilja de båda åt.

Men målfotogranskningen visade att Tiego d’Etang, som för övrigt var sexa i Prix d’Amerique, hållit undan med knappast möjliga marginal.

Sanity mycket rejäl som tvåa och tjänade på dagens start 27 500 euro.

Båda hästarna noterades för 1.13,7 över Prix d’Amerique-distansen 2700 meter.

Tredjeplatsen tillföll Santa Rosa France med William Bigeon i sulkyn.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olycka på Axevalla - kusk till sjukhus

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson