Återigen stod Sanity för en strålande insats på fransk mark. Svensken fick se sig målfotoslagen av Tiego d’Etang när Prix des Cévennes avgjordes på Vincennes.

Efter fyra raka starter i Frankrike, vilket resulterat i två segrar och ett tredjepris mot tufft motstånd, var det under onsdagen åter tid för Sanity att beträda banan.

Denna gång var det på självaste Vincennes i Grupp 3-loppet Prix des Cévennes med 49 500 euro i förstapris. Precis som tidigare skötte Franck Ouvrie tömföringen bakom den Malin Löfgren-tränade valacken.

Sanity, som startade näst längst ut i banan fick en fin inledning och kunde sticka i väg till ledningen per omgående.

Sämre gick det för Kadett C.D. och Robert Bergh som försvann bort i en galopp kort efter start. Samma öde till mötes gick en av de mer betrodda Soleil du Fossé.

In på upploppsrakan för första gången fick Sanity släppa täten till oddsaren Pas Sans Toi, bara för att överta igen efter 1200 meter vilka avverkats efter 14,5. Strax senare kom Jean-Michel Bazire snabbt fram med Radjah de l’Abbaye och Ouvrie släppte åter ledningen med Sanity.

Placerad som tvåa i andraspår satt Tiego d’Etang och Christian Bigeon. Denne sändes på för full kraft mitt i den sista kurvan och det bet riktigt bra för årets Prix de Paris-tvåa.

Tiego d’Etang kopplade greppet om ledaren och stack undan. Men in över upploppet hade Sanity nu fått fritt spelrum och tog upp jakten. Sanity spurtade ursinnigt utvändigt om Tiego d’Etang och när mållinjen skars var det omöjligt att skilja de båda åt.

Men målfotogranskningen visade att Tiego d’Etang, som för övrigt var sexa i Prix d’Amerique, hållit undan med knappast möjliga marginal.

Sanity mycket rejäl som tvåa och tjänade på dagens start 27 500 euro.

Båda hästarna noterades för 1.13,7 över Prix d’Amerique-distansen 2700 meter.

Tredjeplatsen tillföll Santa Rosa France med William Bigeon i sulkyn.