Det var nära en tredje raka seger för Sanity i Frankrike under söndagen men stjärnan Timoko blev en för svårknäckt nöt den sista biten.

Malin Löfgren-tränade Sanity stod med två raka segrar på fransk mark då hästen under söndagseftermiddagen äntrade högervarvsbanan i Beaumont-de-Lomange för att tillsammans med Franck Ouvrie försöka fixa en ny triumf. Det i loppet Grand Prix du Sud-Ouest, som ingår i Trotting Masters.

Och det var nära att det lyckades. Sanity blixtrade till ledningen från åttondespåret bakom bilen. Jos Verbeeck kom snart fram i dödens med favoritspelade Timoko som ju senast var tvåa i finalen av UET Trotting Masters.

Sanity trummade på i ett jämt tempo i täten och in mot sista svängen ryckte svensken undan med någon längd. Samtidigt kröp Timoko ner på innerspår och verkade ha gett upp slaget som segern.

Från fjärde hittade Ru de l’Airou och Michel Chairot loss och kom störtdykande i tredjespår över upploppet.

Men mitt på upploppet hittae Timoko nya krafter, tog sig emellan de båda hästar i andraspår, kom som skjuten ur en kanon och fick nosen först precis över mållinjen i en stentuff slutstrid.

Ru de l’Airou hann även hann förbi Sanity i sista steget och svensken fick därmed nöja sig med tredjeplatsen men med beröm godkänt för sin insats.

Timoko och Ru de l’Airou noterades båda för 1.13,5a över2400 meter medan Sanitys klocka stannade på en tiondel långsammare sluttid.

Förstapriset i loppet var 90 000 euro. Sanity fick 28 000 euro för tredjeplatsen.

Svenske Aisle Stand, i träning hos Ron Kuiper, slutade sexa.

SE LOPPET HÄR!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Mack Grace Sm före Commander i Lotterian

Mack Grace Sm före Commander i Lotterian

Det blev som i fjol. För andra året i rad tog Mack Grace Sm hem segern i Gran Premio Lotteria. Commander Crowe fick se sig besegrad som tvåa.

Under söndagen avgjordes Italiens största lopp, Gran Premio Lotteria, på Agnano-banan utanför Neapel.

Precis som förra året var det hemmastjärnan Mack Grace Sm som bärgade titeln genom seger i både försök och final.

Lotterian avgjordes först med tre försök och både Mack Grace Sm och Commander Crowe vann sina båda som jättefavoriter. Det tredje försöket gick till Oibambam Effe.

Väl i finalen avgjordes det mesta redan i starten då Roberto Andreghetti och Mack Grace Sm kunde hålla ut ”Commandern” som denna dag hade Franck Nivard i sulkyn. Italienaren höll upp ledningen medan Commander Crowe backades ned i ryggen.

Strax senare kom Linda di Casei och Alessandro Gocciadoro fram i dödens och Commander Crowe blev fast. Det skulle han också förbli loppet igenom.

In över upploppet bevakade Andreghetti i täten mest att den svenske fuxen inte skulle få luckan i tid –och det lyckades. Mack Grace Sm sprintade undan på lätta fötter den sista biten och tog Lotteria-segern för Commander Crowe som syntes ha gott om krafter i behåll.

Vinnaren kom i mål på 1.11,3a över 1600 meter och förstapriset i finalen var 106 743 euro.

Det här var alltså andra årets i följd som den Luco Colletti-tränade Mack Grace Sm tog hem storloppet. Hästen blev också trea i finalen 2011.

Commander Crowe fick nöja sig med andrapriset medan Oibambam Effe snöt tredjeplatsen före Linda di Casei.

SE LOPPET HÄR!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Boden
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Boden

Måndag: V4-tips till Boden

Omgången:
Boden står som värd för måndagens lunchtävlingar, en intressant sådan. En vass spik och bortglömda drag gör att känslan inför lunchomgången är god. SMHI har dessutom lovat knappa tio grader varmt och sol, vilket bör innebära bra förutsättningar för såval hästar som kuskar.

Bästa spiken:
6 Twin’s Superior (V4-1)

Dubbelspiken:
7 Nappe Calvin (V4-2)

Speldraget:
4 Nora Savage (V4-4)

V4-förslag:
V4-1: 6 Twin´s Superior (9-12)
V4-2: 1,2,3,7,10 (12-4)
V4-3: 2,5,8,9 (4-1)
V4-4: 4,10,11 (12-14)
1 x 5 x 4 x 3 (x5) = 600 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag:
LD-1: 7 Nappe Calvin
LD-2: 2,5,8,9
4 rader x 200 kronor.

V4-1:

Ranking: A: 6. B: 9-12-4-3-11-1. C: 5-7-2-10. 

Spetsanalysen:
Favoriten 6 Twin´s Superior kan öppna bra och körs offensivt, god chans att tidigt får överta ledningen.

Loppanalysen:
Jag går ut tufft och spikar redan i V4-avdelningen, jag känner nämligen mycket för favoriten 6 Twin´s Superior och jag tycker det är lunchens bästa vinstchans. Fyraåringen har blivit allt mer stabil och fungerat väldigt bra i de senaste starterna, han har också svarat för vassa insatser och är värd en fullträff. Idag läser jag tidig ledning på honom då han kan öppna snabbt från start och jag kan inte tänka mig att dom invändigt om honom vill ta emot honom, med tanke på insatserna han svarat för på slutet. Aktuell distans är bara en fördel för honom då han är stark och idag ska han dessutom testas i jänkarvagn för första gången, samt för första gången tävla utan skor runt om. Jag spikar.

För dom som letar motbud är det främst lite svåra men kapabla 9 Rocco Palema samt 12 Paraty som är mest aktuella, men bägge dessa bör få svårt att plocka ned min spik från tätposition.

V4-2:

Ranking: A: 7. B: 10-3-2-1. C: 12-4-11-9-5-6.

Spetsanalysen:
Trots spår långt ut bakom startbilens vingar är jag helt inne på att 7 Nappe Calvin tidigt hittar ledningen.

Loppanalysen:
Den klara favoriten 10 Caesar de Veluwe är väldigt fartfylld och sköter sig denne blir han givetvis svår att stå emot, han vann med krafter kvar i bra stil senast och ställs mot lämpligt motstånd. Han är dock allt annat än enkel och som klar favorit måste jag gå emot honom. Bakspår över kort distans hjälper honom knappast att hålla sig på benen och jag hoppas på strul.

Jag väljer att fräckt ta ställning för 7 Nappe Calvin på Dubbeltipset, denne kan öppna snabbt från start och trots några startsnabba konkurrenter invändigt om honom har jag förhoppning om att han tidigt hittar ledningen och väl i den positionen är jag helt inne på att han blir tuff att plocka ned. Han omges av väldigt goda rapporter inför den här starten, och det är bra spelvärde i honom idag. Hela vägen, tack.

På V4-spelet streckar jag även trion 1 Cool Hall som ska kunna få ett fint lopp härifrån, 2 Dusty Wind som jag är inne på får hålet bakom Nappe Calvin, samt 3 Höwings Raven Z. som jag alltid haft ett gott öga till och denne har fått lopp i kroppen efter uppehåll.

V4-3:

Ranking: A: 8-5-2-9. B: 4-1-11. C: 10-7-6.

Spetsanalysen:
2 Simb Frizz kan öppna kvickt men ska inte köras i ledningen, den av 5 Flicka Rigas och 8 Face the Evil som är först fram bör få överta taktpinnen bör få göra det. Jag både tror och hoppas att det är Flicka Rigas.

Loppanalysen:
8 Face the Evil kan man inte annat än gilla, trots sin ålder ser han riktigt fin ut för dagen och han har haft en fantastisk säsong som tolvåring. Han kommer med två raka segrar och god form i ryggen, och mot lämpligt motstånd ska det givetvis vara vettig segerchans igen och han får tipset i loppet. Men, jag hoppas och har lite känsla för att han får göra grovjobbet utvändigt den här gången och då kan det bli tufft att plocka tredje raka.

5 Flicka Rigas hoppas jag nämligen är kvickare än favoriten från start och därmed också tidigt övertar ledningen, för väl i tät lär Krister Söderholm knappast släppa då Flicka Rigas börjar närma sig toppformen och från tät kan hon mycket väl vara lösningen.

Jag streckar också 2 Simb Frizz som lär spetsa och sedan släppa med dessa förutsättningar och på så vis är garanterad en bra resa, samt 9 Chiara Sisu som inte är någon vinnartyp men som är vass om hon får sitt lopp i ryggar och den här gången är det betydligt enklare emot för hennes del.

V4-4:

Ranking: A: 4-11-10. B: 12-14-9-3-2-15. C: 7-5-1-13-6-8.

Spetsanalysen:
2 Punta O.K. bör tidigt ta hand om ledningen då hon är den kvickaste på startvolten, men 4 Nora Savage 20 meter bakom kan öppna kvickt och lär köras offensivt och jag har god känsla för att denne tidigt får överta.

Loppanalysen:
Favoriten 11 Sembs Ouradour har gjort det bra en längre tid och jag trodde faktiskt en del på henne senast i V75-finalen på Solvalla, hon gjorde också ett bra lopp den gången som trea och då hon går ned i klass den här gången ska det givetvis vara vettig segerchans. Hon tål, i dessa sammanhang, de flesta upplägg och vid minsta klaff under vägen blir hon tuff att stå emot.

Jag väljer dock att ge tipset till 4 Nora Savage som jag tycker känns intressant, den är lite väl tappad idag. Stoet är kvick från start och trots 20 meter tillägg läser jag tidig ledning på henne, strular det sedan det minsta för favoriten från dubbla tillägg är jag helt inne på att hon rinner undan. Hon har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och är inte så tokig, under fjolåret vann hon bland annat ett lopp på Solvalla efter en rätt jobbig resa mot tuffare konkurrenter än detta. Passas.

Streck också för 10 Rydens Hope som felfri och med rätt resa alltid går vasst till slut.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Boden: "Vi är optimistiska"
Nästa nyhet
V4 Boden: ”Vi är optimistiska”

V4 Boden: ”Vi är optimistiska”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han är pigg och glad för dagen och känns fin, han har gjort det bra i de senaste starterna och formen ska vara bibehållen. Han har varit väldigt stabil i de senaste starterna och det är bara att hoppas att han fortsätter på den inslagna linjen. Aktuell distans gynnar honom då han är stark och idag ska han testas i jänkarvagn samt barfota runt om för första gången. Vi är optimistiska, säger Christine Axelsson om Twin’s Superior (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Boden. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 Hereforcomission F. – Hästen är inte alls så osäker som man kan tro egentligen. Senast blev han rejält överkörd och nät senast blev han överforcerad då det kom hästar bakifrån. Han tränar fint och ska kunna vara med i främre träffen här. Inga ändringar är planerade, säger Gabriella Laestander.

5 B.W. L. Lovechip – Hon har varit lite sämre i de två senaste starterna och hon är behandlad efter senast. Hon känns bra i träningen, men visst finns det frågetecken kring henne efter de senaste insatserna. Sköter hon sig och grejar en hygglig slant kommer vi vara nöjda med henne. Inga ändringar, säger Antero Heinonen i Petri Salmelas stall.

6 Twin’s Superior – Han är pigg och glad för dagen och känns fin, han har gjort det bra i de senaste starterna och formen ska vara bibehållen. Han har varit väldigt stabil i de senaste starterna och det är bara att hoppas att han fortsätter på den inslagna linjen. Aktuell distans gynnar honom då han är stark och idag ska han testas i jänkarvagn samt barfota runt om för första gången. Vi är optimistiska, säger Christine Axelsson.

8 Be My Casanova – Han är tveksamt startande men om vi ändå kommer iväg tycker jag att hans chanser grusas av spåret. Formen är okej och så men spår åtta kan innebära vingel och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

9 Rocco Palema – Jag trodde på bra chans senast då han blev generad av framförvarande häst som inte togs ut i banan. Han är lite känslig av sig och det finns galopprisk. Nu är jag nöjd med läget som nog är det bästa för felfri löpning och han är stark. Han tränades i torsdags och var lugn och fin. Han ska räknas felfri och det blir samma balans, säger Toni Ylitalo.

11 Give Me A Beat – Han var duktig senast vid segern och börjar fungera bättre och bättre. Framför allt har han börjat sköta sig vilket det varit si och så med förr. Fortfarande går han inte alls att lita och nu när dessutom utgångsläget blev svårt kan jag inte sticka ut hakan allt för mycket. Skor runt om, säger Robert Dunder.

12 Paraty – Han är i jättefin författning för dagen och så långt är allting väl med honom, senast strulade det för honom mest hela vägen och den starten är bara att glömma och normalt är han stabil. Han har både fart och form för att vinna härifrån, men då måste det lösa sig under vägen. Han är startsnabb och kan tyvärr inte utnyttja det härifrån. Det är en rätt fin häst, men utgångsläget lämnar en del övrigt att önska. Inga ändringar, säger Stig Söderström.

Lopp 2, V4-2

1 Cool Hall – Han galopperade näst senast men var duktig som trea senast och Janne som körde var nöjd med insatsen. Vi har perfekt utgångsläge nu och det skulle vara intressant att se honom i ledningen men jag vet inte om han kan hålla upp den. Skulle det klaffa på vägen kan han vara långt framme. Inga Ändringar, säger Lars Marklund.

6 Höwings Raven Z. – Han har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form, jag tycker han är en outsider i det här loppet. Han känns fin i träningen och såg fin ut i loppet senast, dessutom ska utgångsläget passa honom bra då han kan öppna snabbt. Inga ändringar, säger Jesper R Nilsson.

4 Amaro K.S. – Han var sämre senast och är behandlad efter det loppet, han tränar som han ska igen men då det handlar om en stor och rejäl häst är vi inne på att han kommer behöva lopp i kroppen innan han är på topp. Vi ligger lågt idag. Eventuellt tävlar han barfota bak, men det avgörs efter värmningen, säger Antero Heinonen i Petri Salmelas stall.

7 Nappe Calvin – Han är i väldigt bra ordning för dagen och har tagit resa och övernattning på bra sätt, jag är väldigt nöjd med honom och det finns ingenting att anmärka på. Han har fått spår lite väl långt ut bakom vingen, men vi provar att ladda härifrån och hoppas hitta position. Jag kan inte motståndet, men med tanke på hur hästen känns för dagen är han inte chanslös på förhand. Inga ändringar, säger Hans Sohlström.

11 Persos Winnie – Hon är bäst då hon får smyga med i ryggar länge och senast blev det lite fel med löpningen. Formen verkar intakt och det kan vara en platsmöjlighet från detta läge. Att vinna blir svårt. Barfota fram, säger Kari Vaaraniemi.

Lopp 3, V4-3

1 Caviar de Vie – Han känns som han ska för dagen och han är i bra ordning, men han är bättre över kort distans och det är väl halvvarvet för långt för honom. Inga ändringar, säger Gunnel Fredriksson.

2 Simb Frizz – Vi fick lära oss senast att hästen ska gå i ryggar så det blev fel senast. Formen är bra och han är inte sämre än Flicka Rigas och Face the Evil. Jag är själv inte på plats på banan idag och vi får se hur banunderlaget är men mest troligt blir det barfota runt om, säger Kari Vaareniemi.

4 Emma Nips – Hon tränar på hyggligt inför den här starten, men har inte startat på ett tag och jag ligger lågt. Hon är inte vässad i några snabbare farter och lär behöva lopp i kroppen innan hon är på topp. Inga ändringar, säger Petter Lundberg.

5 Flicka Rigas – Formen verkar uppåt på henne. Hon har bara fått det lugnt efter senaste starten men allt verkar bra och hon har platschans åtminstone. Hon tävlar barfota fram och denna gång blir det nog ett omvänt norskt huvudlag som hon ex. hade då hon vann V75, säger Ola Johansson.

8 Face The Evil – Han svarar för fina insatser och formen är bra. Även om läget är svårt så ska han ses med segerchans. Inga ändringar är planerade, säger Gabriella Laestander.

9 Chiara Sisu – Hon har varit med i tuffa lopp på slutet och gjort det rätt bra, men hon är den typ av häst som behöver det serverat. Idag är det enklare emot och utgångsläget behöver heller inte vara helt fel med rygg på startsnabba hästar, hon ska kunna få ett fint lopp härifrån. Med rätt resa är hon med bland dom tre främsta, men vi hävdar fortsatt att hon inte riktigt är någon vinnartyp. Inga ändringar, säger Antero Heinonen i Petri Salmelas stall.

Lopp 4, V4-4

2 Punta O.K. – Hon var duktig vid seger senast och känns fortsatt bra efter det loppet, formen är det inga fel på. Idag möter hon dock tuffare hästar än vad som var fallet senast och dom på tillägg är lite hårdare än min häst. Jag är nöjd med en bra slant. Inga ändringar, säger Gunnel Fredriksson.

3 Too Cool For You – Hon har varit borta ett tag inför den här starten då vi har haft skit i stallet och jag väljer att ligga lågt med henne, kan hon vara fyra-femma idag är jag nöjd. Hon känns fin i träningen och kapacitetmässigt är hon bra, men hon är den typ av häst som behöver snälla lopp och hon tar inte i för fullt i loppen. Inga ändringar, säger Mikael Lindqvist.

9 Suntory Royal – Hon verkar vara på rätt väg igen då senaste insatsen var positiv. Hon fick inte chansen då utan hade en hel del krafter kvar och Norberg sa att hästen kändes jättefin. Loppet såg väl ganska öppet ut på förhand och hon är väl en av dem som kan vinna loppet. Barfota runt om, säger Lars Marklund.

11 Sembs Ouradour – Hon har presterat bra på slutet och senast var det lite väl tuff uppgift. Hon har tagit resan bra och fortsätter att träna som hon ska. Hon ska ses med chans men läget är svårt. Det är möjligt att vi spar hov denna gång och kör med skor runt om men det bestämmer vi senare, säger Kari Vaaranemi.

12 Global Ocean – Hon spurtade bra till slut senast och hon är i bra form för dagen, vi är nöjda med henne. Litet frågetecken finns för spår fem i volt och viss galopprisk finns, men kliver hon bara iväg tycker jag att hon ska vara en av dom som ska ses med vinstchans i det här loppet. Inga ändringar, säger Antero Heinonen i Petri Salmelas stall.

14 Mellby Spader – Hon har gått under sadel på slutet och gjort det väldigt bra, hon känns också väldigt fin i träningen och formen är god. Hon har lottats till dåligt utgångsläge den här gången, men löser det sig under vägen är hon bra nog för att slåss bland dom tre främsta. Springspår på dubbla tillägg kan bli strul, men också bra med lite klaff. Inga ändringar, säger Karl-Gustaf Lundqvist.

15 Västerbo Mission – Hon är i fint slag för tillfället men det är inte alls säkert att hon kommer till start. Startspåret är också svårt och det krävs massa flyt för att komma in i matchen härifrån. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hamburg Cup: Bagley bara finalbäst
Nästa nyhet
Hamburg Cup: Bagley bara finalbäst

Hamburg Cup: Bagley bara finalbäst

Segern för Bagley i ett av Hamburg Cup-försöken på söndagen gav ett andraspår bakom bilen i finalen senare på eftermiddagen. I finalen var sedan Bagley bara bäst för Conrad Lugauer.

Den andra försöksvinnaren – Strong Boy D.E. – startade från bricka 1 med Thomas Panschow i sulkyn medan tränaren Joakim Lövgren satt upp bakom Grumetti i finalen.

När bilen släppte fältet tog Strong Boy D.E. programenligt hand om spetsen och då Manalapan nådde fram utvändigt ledaren efter ett tredje spår i första sväng bjöds Bagley på andra par utvändigt.

Bagley såg inte alls bra ut i aktionen men när Lugauer gav anfallsorder i sista sväng var det ändå inget snack; Bagley avgjorde i ett nafs in på upploppet och bara seglade ifrån resten på 1.11,6a/1680 meter.

Aida Boko tvåa på avstånd och Having Said That trea för Johnny Takter efter att ha hittat ut från rygg på ledaren 200 kvar. Inga större finalframgångar för Joakim Lövgren; ledande Strong Boy D.E. (målfyra) tappade lite för mycket över upploppet medan Grumetti förstörde sina chanser med galopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tyskland: Storseger för Dreams Take Time

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson