En häst fick sätta livet till vid den väldsamma branden på Timo Nurmos träningsanläggning Fituna igår kväll;

– Tyvärr omkom en häst men jag vill inte gå ut med namnet ännu förrän ägarna är informerade, skriver Timo på sin hemsida timonurmos.com.

Inga människor kom till skada vid branden som startade i en verkstad som låg bakom utestallarna. Verkstaden tillhör gårdens ägare enligt info på Nurmos hemsida.

Vidare skriver Timo;
”Det var närmare 40 boxar som brann upp, av uteboxarna och utestallarna. Totalt har vi 120 boxar på Fituna och resterande tre stallar har alltså klarat sig bra.”

Hästarna på Fituna är evakuerade, bland annat har 30 hästar körts till Taxinge och de hästar som tävlade på Solvalla igår kväll fick stanna kvar på banan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Gävle

Torsdag: V4-tips till Gävle

Omgången: Tillbaka i tipsar-tagen efter en vecka i USA och jag hoppas jag kan upprätthålla Travnets fina tipsform. Jag må vara aningen ringrostig men förutsättningarna finns då jag statistiskt sett haft bäst flyt på just Gävletravet.

Dagens V4:a ser inte helt lätt ut och jag tycker det finns flertalet svaga favoriter i de tre inledande avdelningarna. Där streckar det på och sen avslutar vi det hela med en spik i sista som verkligen står på tur för seger.

Spiken: 12 Ariel Tabac (V4-4)

LD-spiken/Skrällen: 3 Quicknäs (LD-2/V4-3)

V4-förslaget
V4-1: 4,5,7,8,9,10 (res 3-2)
V4-2: 2,3,4,6,9,10,11 (res 8-12)
V4-3: 2,3,4,5,6,7,8,9 (res 12-11)
V4-4: 12 Ariel Tabac (res 14-7)

6 x 7 x 8 x 1 = 336 rader = 672 kronor

Dubbelförslaget
2,4 – 3 x 300
9 – 3 x 200
= 800 kronor

 

V4-1

RANKING A: 4-7 B: 8-10-9-5-3-2-1 C: 12-11-6

Spetsanalys:
Staro Family till en början sen kommer säkert Ulf Eriksson ställa frågan om han får iväg Devdas T.J. felfritt.

Loppanalys:
4 Staro Family har ett bra år bakom sig och var positiv som tvåa näst senast bakom färske V75-vinnaren Highspeed Call. Några av andraplatserna i stoets rad kunde med lätthet ha varit segrar utan hennes egen förskyllan då hon dels körts snäll och dels stött på ganska hyggligt motstånd. Fixar hon bara fjärdespåret ligger vägen öppen mot täten och avsett Claes Sjöströms taktik ska stoet räknas.

7 Devdas T.J. kommer bli hårt betrodd men det här är inget häst som gjort något större intryck på mig. Hästen är dessutom galoppbenägen samt har dunkel form men har intressant utgångsläge som gör att jag inte kan lämna honom utanför system.

8 Binni Dreamcatcher har jag varit lite småförtjust i ändå sedan jag såg honom i debuten på Lindesberg för många år sedan. Valacken har dock inte blommat ut men var positiv på Romme som fyra bakom bland annat Paying Guest. Streckas.

10 Gant Cobra fick ett tufft lopp senast och är ursäktad. Hingsten möter nu något enklare motstånd än vanligt och har en given plats på mitt system.

9 Västerbo Dogartist vann senast under sadel och efter en tids positiva insatser från täten höll det nu hela vägen. Formen sitter där den ska och stoet är inte chanslöst.

5 Hurricane Ås kan vara en jättesusare.

 

V4-2

RANKING A: 2-4 B: 9-3-11-6-10 C: 8-12-7

Spetsanalys:
Andreas Sisu kan öppna bra men Jimmi Ehlers bakom Summer Flirt känns allra hetast.

Loppanalys:
En given ledare och en kandidat som inte räds dödens gör att de två mest streckade hästar kan komma bort och jag letar napp i bakvattnet.

2 Corleone Boko är en ganska duglig fyraåring som dock uppträder ojämnt emellanåt. Senast övertygade han vid seger från utvändigt om ledaren men den insatsen kan komma behöva upprepa eftersom det lär vara upptaget i spets. Det här känns som som en undantagshäst i sammanhanget och får tipset.

4 Summer Flirt
blev utmanad på upploppet senast men sträckte på sig hela vägen hem och kunde lägga en riktigt positiv insats till handlingarna. Här ser förutsättningarna ytterst lämpliga ut igen och normalt sett leder stoet länge. Nu ställs hon dock mot grabbarna och möter bland annat en duktig Corleone Boko som gör att hon inte känns helt given.

9 Svedbo Rappapå Rut var ute i samma lopp som Summer Flirt senast och spurtade bra från kön för Ulf Ohlsson som körde då. Det här är loppets formkort nummer ett men nu kör tränaren igen samtidigt som spåret inte är optimalt.

3 Andreas Sisu har ingen imponerande resultatrad men tittar man mer till vänster i programmet står det fyra segrar under 2013. Tre av dessa har tagits från täten och men hästen har även vunnit bakifrån.

Förutom dessa fyra streckas också en trio som kan skrälla. 11 Mordor Broline kan mycket väl duga med lite klaff från sitt bakspår. 6 Van Morrison är upp och ner men kan glimta till. 10 Maranello är heller inte avsågad från segerstriden.

 

V4-3

RANKING A: 7-2-3 B: 4-9-8-5-6 C: 12-11-10  

Spetsanalys: Flertal om budet här och Duffman måste troligen laddas vad som går för att inte bli fast invändigt nu när han fått innerspår. Westholm kan få svårt att svara upp de övriga och kanske blir det Persos Express till täten.

Loppanalys:
Lopp över lång distans och perfekt inne på pengarna står 7 Pacific Hurricane som dessutom visat fina takter på sistone. Valacken är mer stark än snabb och får ses som förstahäst i ett öppet lopp där det kommer krävas ett par streck.

2 Duffman har både dokumenterad form och fint utgångsläge vilket i slutändan gör Jörgen Westholms travare till en tidig segerkandidat. Den stabile fyraåringen har nu dessutom fått två lopp i kroppen efter uppehåll och är redo att utmana på riktigt.

3 Quicknäs har inte riktigt kommit till i loppen på sistone från dåliga utgångslägen och nu ser det klart intressantare ut. Hästen enda seger i år kom faktiskt på Solvalla mot skapliga hästar (bland annat Claude Guegan) och fyraåringen är värd att passa. Chansspikas på dubbeln!

4 Mogadishu Mail har haft en del otur på sistone men verkar hålla fin form för dagen. Scarlet Knight-sonen har visat fin fart vid ett par tillfällen och skulle Fru Fortuna komma på bättre tankar kan det vara dags för karriärens andra triumf.

9 Heavy Rotation var duktig vid två raka segrar men noterades för en nolla i raden senast. Hästen hade då dåligt läge och hamnade snett på det så det är bara att glömma. Räknas!

Jorma Kontio bakom en egentränad häst är inte helt vanligt men hans 8 Ottimo Doc vann senast på ett bra sätt och är inte avsågad trots bricka åtta bakom bilen.

5 Persos Express kommer från seger och kan mycket väl vinna igen och 6 Västerbo Guerrier trivs med premisserna och ska testas barfota enligt tränare Demmers.

 

V4-4

RANKING A: 12 B: 14-7-9-3-13-6-15-4-8-2 C: 10-11-1-5

Spetsanalys:
Closebutnocigar kan öppna men körs knappast i spets. Både springspårshästarna har visat snabba fötter och förstarösten till Lass Legend. K.J’s Crazy Lady vill gärna överta och kan mycket väl få göra det.

Loppanalys:
Halvöppet stolopp avslutar streckspelet och, trots att de finns ett par kompetenta segerkandidater, väljer jag att singla 12 Ariel Tabac som minst sagt står på tur för seger. Senast stod stoet för en rejäl slutrepa i spåren sista varvet och var inte alls långt ifrån att sätta nosen först. Sexåringen har verkligen formen i zenit och med minsta klaff på vägen tror jag att hon blåser ner det här gänget över upploppet. Spik!

14 Oops Trot har visat uppåtform på sistone och kämpade på duktigt från dödens senast. Gången innan det satt hon fast med krafter kvar och trots den blygsamma streckprocenten ser jag Björn Röcklingers travare som första motbud.

7 K.J.’s Crazy Lady vann i enklare gäng senast och har fina förutsättningar men måste bevisa mer på mig för att vara streckfavorit. Jämfört med mitt singelstreck tycker jag att Robert Berghs travare står sig slätt.

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-intervjuer Gävle
Nästa nyhet
Torsdag: V4-intervjuer Gävle

Torsdag: V4-intervjuer Gävle

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var duktig vid seger i debuten för oss senast och känns fortsatt fin i jobb efter det loppet. Det är lite tuffare motstånd idag, men jag tycker inte att det såg allt för tufft ut och jag tycker hon ska ses med bra segerchans igen. Hon kan nog öppna rätt kvickt och springspår ska därför passa henne bra. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i Berghs stall om  K.J.´S Crazy Lady i V4-4.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Gävle. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.


Lopp 1 Nr 1 JACQUES BREL

– Han har gjort skapliga lopp på sistone och jag tycker att formen är fullt godkänd. Nu har vi ett läge som innebära att vi blir fast invändigt han inte alls är så rask ut men löser det sig bara kan han vara en platskandidat. Jag hoppas det går att köra barfota runt om, säger Tony Eliasson. 

Lopp 1 Nr 4 STARO FAMILY
– Jag är mycket nöjd med henne för dagen och vill kalla det toppform. Däremot är förutsättningarna med spår fyra i voltstart inte alls bra och det är uppenbar galopprisk. Med tanke på voltstarten och spåret så kör vi med öppet huvudlag nu och det blir skor runt om, säger Claes Sjöström. 

Lopp 1 Nr 7 DEVDAS T.J.
– Han känns riktigt bra hemma i träning, men har strulat till det i lopp. Vi vill givetvis se att han fungerar fullt ut i lopp innan vi sticker ut hakan, men sköter han sig finns helt klart kunnandet i honom. Barfota fram idag, säger Jimmy Jonsson i Berghs stall. 

Lopp 1 Nr 8 BINNI DREAMCATCHER
– Han var riktigt positiv senast och verkar vara på tårna rejält. Han känns piggare i jobben och det här är en ganska duglig häst som dock fått ut väldigt lite av sin kapacitet. Nu måste det stämma från det här läget men skulle vi få ett vettigt lopp kan han nog ge dem en match. Skor runt om, säger Jarno Koskela. 

Lopp 1 Nr 9 VÄSTERBO DOGARTIST
– Hon har fin form vilket hon visat nu ett tag men fick ett dåligt utgångsläge som drar ner chanserna. Jag har inget i övrigt att klaga och räknat med en fin insats. Den enda ändringen inför dagens lopp blir kusken, säger Michael Demmers.  

Lopp 1 Nr 10 GANT COBRA
– Han gjorde minicomeback senast och blev alldeles för pigg och fick ett tufft lopp, den starten är bara att glömma då allting blev fel. Han känns fin i träningen och har gjort det en längre tid och det här tycker vi är en rätt bra häst. Han kommer göra ett bra lopp och ska räknas långt fram. Senast tävlade han med skor, idag blir det barfota runt om, säger Patrik Fernlund i Westholms stall. 

Lopp 2 Nr 2 CORLEONE BOKO
– Han hänger ofta lite vänstertöm då jag kör honom i jobb och i loppen hänger han lite högertöm så han är speciell av sig. Senast kördes han på säkerhet och vann. Jag brukar ha ringsko bak men han blir stampig då och senast skodde jag om honom efter värmningen och körde honom med järnsko bak. Då slår han på sig så det är lite pest eller kolera. Jag får se vilken sko det blir nu men vi kör i alla fall barfota fram. Det blir kanske en sula bak. Det kan också bli så att jag provar med halvstängt huvudlag i stället för öppet som senast. Jag har haft helstängt ibland men då kan han bli rädd. Han fick ta det lugnt tre dagar efter senast och sedan har jag tränat på och i intervallerna härom dagen var allt bra. Läget är fint men han är inte så snabb iväg, säger Susanne Richter. 

Lopp 2 Nr 4 SUMMER FLIRT
– Hon var mycket duktig igen senast och har tagit det loppet på helt rätt sätt. Hon borde ju inte vara sämre nu men å andra sidan är det väl lite tuffar emot. Ledningen blir det säkert och sen får man se vad som händer när Jorma kommer. Hon har varit så pass bra på sistone att man måste tro på henne igen. Inga ändringar, säger Jeanette Holmskov i stallet. 

Lopp 2 Nr 6 VAN MORRISON
– Han gick bra senast på Solvalla, kusken kunde kört annorlunda men jag var nöjd med hästen och han håller fin form för dagen. Robert har kört hästen tidigare och jag tror på en bra insats. Jag hoppas på ledningen idag, men det är nog lite för mycket begärt. Loppet såg öppet och jämnt ut på förhand och jag tycker min häst är en av de som ska räknas, han är på väg uppåt och har så också varit en tid. Inga ändringar, säger Cay Mäkinen. 

Lopp 2 Nr 10 MARANELLO
– Jag är nöjd med hästen men han är lite entaktad. Vi får hoppas på bra tempo annars får jag sätta upp tempot själv. Vi ska ha platschans trots läget och det blir inga ändringar, säger Thomas Franck. 

Lopp 2 Nr 11 MORDOR BROLINE
– Formen verkar rätt bra men från det här läget blir det tufft och vi får jaga en hygglig slant. Från det här läget är det ingen mening med att prova några ändringar så vi kör som senast och smyger med, säger Janne Jönsson. 

Lopp 3 Nr 2 DUFFMAN
– Han har fått två lopp i kroppen efter operation i framknäna och han blir bättre och bättre, och det här är en fin häst. Han gör debut bakom startbilen med framspår idag, men känslan säger att han ska kunna öppna snabbt. Att han blivit nedstruken till innerspår är väl ingen fördel, men känslan säger som sagt att han ska kunna öppna kvickt med tanke på det steg han har. Han ska räknas tidigt och det blir högst troligtvis första jänkarvagn idag. Skor runt om som vanligt, säger Patrik Fernlund i Westholms stall. 

Lopp 3 Nr 3 QUICKNÄS
– Han känns faktiskt oerhört taggad och har klart bättre form än vad raden säger. Nu fick vi äntligen ett vettigt startspår med honom och förväntar oss en fin prestation. Han borde ha bra platchans och man ska heller inte glömma bort honom helt. Inga ändringar, säger Jeanette Holmskov i stallet. 

Lopp 3 Nr 4 MOGADISHU MEJL
– Han har bra form trots att det kanske inte sýns i raden då det inte alls löst sig för honom på sistone. Han har blivit fast en hel del men har mer att ge. Nu fick vi vettigt läge men han har aldrig startat bakom bilen. Vi har provat i provlopp men då var det bakspår och kommer känna på vingen innan tävlingarna. Jag tror på min häst och en bra placering känns möjlig. Inga ändringar, säger Lars Nilsson. 

Lopp 3 Nr 6 VÄSTERBO GUERRIER
– Han har inte startat på ett tag men det har inte varit några fel på honom. Vi har haft dåligt med lopp åt honom då autostart och lång distans är optimalt. Förmodligen kommer vi rycka skorna om banan tillåter och jag tycker han känns intressant, säger Michael Demmers. 

Lopp 3 Nr 7 PACIFIC HURRICANE
– Han har bra form och distansen bör passa fint då han inte brukar bli trött. Han är inte snabb ut så frågan är var han hamnar. Senast hängde han inte med då det var kort distans men han skulle få lite spring i benen. Han har varit bra varje start hos mig men springer mycket på talang. Han har inte världens bästa hovväggar och är inte redo att springa barfota ännu. Jag tänker dock lätta honom från järnskor med grepp bak till aluminiumskor bak nu trots att aluminium sliter en del på hovarna, säger Kenth Norrby. 

Lopp 3 Nr 8 OTTIMO DOC
– Hästen får starta på och lär bli allt bättre nu under höst och vinter. Allt är bra i jobben. Från der här läget så får vi se hur jag lägger upp taktiken. Det är egentligen ingen brådska direkt över den långa distansen. Jag har inte planerat att göra några ändringar. Vi har segerchans, säger Jorma Kontio. 

Lopp 3 Nr 10 ALLAN GRANITE
– Han agerade mest trögt senast och formen är ett frågetecken tycker jag. Dessutom fick vi bakspår och jag ligger lågt med tanke på förutsättningarna. Jag ska testa honom barfota bak idag, säger Tony Eliasson. 

Lopp 4 Nr 6 LASS LEGEND
– Hon gick okey senast och Oskar körde ett perfekt lopp med henne den gången. Hon är väldigt startsnabb och ledningen tar hon med garanti, men hon ska gå i ryggar och Oskar kommer att släppa. Hon är inte så tokig, men ska ses som ett platsbud i första hand. Inga ändringar, säger Patrik Fernlund i Westholms stall. 

Lopp 4 Nr 7 K.J.´S CRAZY LADY
– Hon var duktig vid seger i debuten för oss senast och känns fortsatt fin i jobb efter det loppet. Det är lite tuffare motstånd idag, men jag tycker inte att det såg allt för tufft ut och jag tycker hon ska ses med bra segerchans igen. Hon kan nog öppna rätt kvickt och springspår ska därför passa henne bra. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i Berghs stall. 

Lopp 4 Nr 9 TEQUILA PALEMA
– Hon har varit ifrån tävlandet och lär behöva lopp i kroppen innan vi kan tro på några stordåd. Allt är väl med henne och vi kör med skor runt om, säger Claes Sjöström. 

Lopp 4 Nr 13 LANCING FACE
– Hon har lottats till springspår på tillägg och det kan bli både bra och dåligt, jag tror det kommer passa henne bra då hon lätt blir stressad i volten men samtidigt är det inte säkert att vi kommer till och viss vingelrisk finns. Hon känns stark och fin hemma i träningen för dagen och hon kommer göra ett bra lopp, men det var flera bra hästar med i loppet och svårt att säga hur långt hon räcker. Inga ändringar, säger Rauno Pöllänen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Redéns delikatess - vann på 09,9
Nästa nyhet
Redéns delikatess – vann på 09,9

Redéns delikatess – vann på 09,9

Det var en mäktig prestation som fyraåriga stoet Delicious U.S. bjöd på under onsdagskvällen. Hon var överlägsen på det nya svenska rekordet 1.09,9.

Det fortsätter att gå riktigt fort på Solvallas oval. Direkt i den inledande V86-avdelningen på onsdagen fick publiken se en fantastisk insats av Delicious U.S. Det fyraåriga stoet satte inte bara de äldre killarna på plats – hon var överlägsen.

Daniel Redén körde sin träning och Cantabl Hall-dottern gick till ledningen in mot den första svängen. Sedan gjorde hästen hela loppet framme i täten.

Tempot sattes upp rejält från början. 09,4 på halvvarvet och 500 meter senare stannade klockorna på 10,7.

Med 500 meter kvar började Delicious U.S. gå i från lite i täten, samtidigt som dödenstravande Mr Vida var slagen.

Över upploppet brisade fyraåringen undan med lätthet och vid målgång var segern att benämna som överlägsen.

Segertiden 1.09,9a över 1640 meter var nytt svenskt rekord. Faktum är att det är den snabbaste segertid ett sto någonsin presterat på svensk mark.

Tvåa slutade Baht Launcher (10,6) och trea Rocky Winner (10,9).

Förstapriset var 50 000 kronor och Delicious U.S. tog här sin 11:e seger i 30:e starten och står med drygt 2,2 miljoner kronor på kontot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Odin föll tungt
Nästa nyhet
Tekno Odin föll tungt

Tekno Odin föll tungt

Det blev ett tungt favoritfall på Bjerke igår kväll när Tekno Odin togs emot av Joker Elden hela vägen.

I unionstravet på Färjestad nyligen spurtade Joker Elden in som tvåa bakom då fullständigt suveräne segraren Tekno Odin. Då var det full distans men igår på sprint provade Lars Anvar Kolle i spets med Joker Elden och då höll det till seger på nya banrekordet 1.20,7a/1609 meter.

Tekno Odin som fick gå utvändigt Joker Elden slutade trea och noterades för 20,9.

– Joker Elden var väldigt bra. Det är klart det är stort att ta skalpen på Tekno Odin, sa Joker Eldens tränare Knut Haakenstad enligt tgn.no.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Storbrand hos Timo Nurmos

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson