Succé-sagan Sanity fortsätter. Under onsdagen slog svensken till på nytt i Frankrike när det blev seger i Grand Prix Anjou-Maine.

För exakt två veckor sedan chockslog Sanity bland andra Ready Cash. Under onsdagen var det dags igen. Återigen tillsammans med Franck Ouvrie vann Malin Löfgrens stjärna ett större lopp på fransk mark.

Den gång var det i Meslay-du-Maine, en bana som mäter cirka en engelsk mil och där loppen körs i högervarv, som det hela utspelade sig. Loppet var Grand Prix Anjou-Maine som räknas som ett Grupp 3-lopp i Frankrike.

Sanity stod med 25 meters tillägg och inledde förklarigt en bit bak i kön. Ouvrie placerade svensken som sexa i andraspår.

Mitt på sista bortre långsidan började så Sanity stöta på i tredjespår och fick snart perfekt draghjälp i form av Radjah de Venel.

In över det långa upploppet vreds Sanity på i fjärdespår, sjuåringen avslutade rykande och fångade kort före linjen in betrodde Rire Mutin och Pierre Vercruysse som hade fått fritt från vinnarhålet.

Sanity belönades för sin seger med 45 000 euro och tog sin tredje seger för året. Segertiden stannade vid 1.12,3 över 2900 meter.

Tvåa i mål såldes Rire Mutin, trea Radjah de Venel.

Knappt favoritspelad i loppet var Roxane Griff som hade rygg på vinnaren men inte kunde följa helt och fick nöja sig med sjättepriset.

Galopp även för betrodda Quoumba de Guez och Main Wise As. Den senare direkt i starten.

Med i loppet fanns comebackande Prix d’Amerique-hästen Tiego d’Etang som dock kördes invändigt i de bakre regionerna loppet igenom.

GILLA TRAVNET.SE PÅ FACEBOOK!