Totalt 21 hästar har anmälts till Trotting Masters-finalen som travas på lördag. Av dem är fem svensktränade.

21 hästar är anmälda och vill prova lyckan i finalen av UET Trotting Masters som avgörs på Vincennes denna lördag.

225 000 euro är förstapriset i loppet som maximalt kan rymma 16 hästar. Vilket alltså betyder att 5 hästar tvingas lämna loppet innan startlistan väntas bli komplett under onsdagseftermiddagen.

Fem svensktränade hästar döljer sig i anmälningslistan: Bagley, On Track Piraten, Nahar, Deuxieme Picsous och Sanity. Högst rankade är Nahar och Deuxieme Picsous.

Rankingettan Sebastian K. har sedan tidigare valt att avstå finalen och laddas i stället mot Åby Stora Pris innan avfärd mot USA.

Bland de anmälda till finalen finns såklart även Ready Cash, Timoko, Save The Quick och Commander Crowe. Här är alla under tisdagsmorgonen anmälda:

Valentine du Gite
Bagley
On Track Piraten
Nahar
Deuxieme Picsous
Un Mec d’Heripre
Sanity
Roi Vert
Quinio du Relais
Paladin Bleu
Quinoa du Gers
Rêve de Beylev
Brad de Veluwe
Perlando
The Best Madrik
Save The Quick
Main Wise As
Roxane Griff
Timoko
Commander Crowe
Ready Cash

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Bergsåker

Tisdag: V4-tips till Bergsåker

Omgången:
Som vanligt mycket stall Bergh när det handlar om Bergsåker, och visst har stallet också ett par goda vinstmöjligheter. Spiken i omgången kommer dock från ett annat hemmastall, precis som skrällarna som ska skjuta värdet i höjden.

Värt att ta med sig från Bergsåker är att upploppet är väldigt långt och de flesta hästarna får allt som oftast chansen. SMHI lovar dessutom uppehåll och knappa 20 grader varmt, vilket ska innebära fina förutsättningar den här tisdagen.

Bästa spiken:
4 Cinas Fire (V4-1)

Bästa låset:
1 Flair Ås (V4-4) & 5 Albertine (V4-4)

Dubbelspiken:
2 Staro Green River (V4-2)

Skrällen:
12 Windess (V4-3)

V4-förslag:
V4-1: 4 Cinas Fire (3-1)
V4-2: 1,2,12 (3-4)
V4-3: 1,2,5,12 (3-11)
V4-4: 1,5 (2-8 )
1 x 3 x 4 x 2 (x10) = 480 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
LD-1: 2 Staro Green River
LD-2: 1-2
2 rader x 200 kronor.

Spelförslag 2:
LD-1: 2 Staro Green River
LD-2: 5-12
2 rader x 100 kronor.

V4-1:

Ranking: A: 4. B: 3-1-5-2-9-12. C: 6-7-11-8-10.

Spetsanalysen:
4 Cinas Fire har visat sig vara väldigt startsnabb och är given spetsfavorit i loppet, tipset bygger på tidig ledning.

Loppanalysen:
4 Cinas Fire är visserligen lite uppanmäld den här gången, men jag tycker det ser lovande ut för hans del och jag tycker det är lunchens bästa vinstchans. Han har gjort tre starter på svensk mark så här långt och jag har gillat intrycket på honom, enligt tränare Per Linderoth blir han dessutom bara bättre och bättre och motståndet skrämmer inte. Han har inte startat på ett tag efter senast, det har dock inte varit några fel på honom utan det har helt enkelt inte funnits några passande lopp åt honom. Tränare Linderoth meddelar att han känns formstark och fin i träningen och det räcker för mig. Han spetsade senast och vann sedan enkelt i fin stil, jag tror på repris idag. Spik.

V4-2:

Ranking: A: 2. B: 12-1-3-4-5. C: 9-10-6-7-8-11.

Spetsanalysen:
2 Staro Green River kan öppna snabbt från start och tipset bygger helt och hållet på att han tidigt placeras i ledningen.

Loppanalysen:
Favoriten 2 Staro Green River räckte inte i Derbykval senast, den här gången är det dock betydligt lämpligare emot för hans del och jag tycker uppgiften ser passande ut. Det här handlar om en grundkapabel sort som har perfekta förutsättningar och jag spikar honom på Dubbeltipset. Han är kvick från start och bör tidigt hitta ledningen, väl i den positionen och för dagen med barfotabalans tycker jag att det är hästen att slå i loppet. Given.

12 I´ll Be Back Kemp håller man rätt högt i stallet och man är väldigt nöjda med honom för dagen, denne är på inget vis sämre än favoriten. Hingsten hade lite problem i de inledande starterna att hitta rätt hos Bergh, men var klart uppåt i Örebro näst senast och vann senast enkelt. Han är klart på gång och får trots utgångsläget inte nonchaleras, men tack vare utgångsläget tar jag ställning för Staro Green River på Dubbeltipset.

Den just nämnda duon tycker jag höjer sig något över dom övriga i loppet, men jag väljer också att strecka 1 Lucky Face som kan få optimalt lopp i rygg på ledande Staro Green River härifrån och med lucka till slut är han formstark nog för att utmana.

Spets, bästa hästen, och ”hålet” bör räcka långt.

V4-3:

Ranking: A: 1-2. B: 5-12-3-11-8. C: 7-9-4-10-6.

Spetsanalysen:
5 Super I.M. är startsnabb och bränner inte ledningen, men han brukar inte köras i front över full väg och Skoglund söker rygg. Den av de mer betrodda hästarna som är först fram för att överta, bör också få göra det.

Loppanalysen:
Jag väljer att ge tipset i loppet till 1 Paying Guest, trots att denne inte alls fungerat i de två starter som han gjort i regi Robert Bergh. Man låter dock väldigt nöjda med honom i stallet för dagen och den här gången hoppar dessutom chefen Bergh själv upp i jollen för första gången, vilket jag ser som en klar fördel. Sköter han sig måste han duga bra, och då Bergh alltid har en räv bakom örat är det ingen vild gissning att han per omgående söker sig ut i andraspår och då kanske han är den som är först fram för att överta från Super I.M.? Bör hur som helst räknas tidigt, och blir kul att se felfri.

2 Sith Hanover är det många av konkurrenterna som har respekt för den här gången och visst ska Witasps travare duga gott, däremot känns han lite loppberoende för att kunna avgöra och han har dessutom varit struken efter senast. Kan få loppet härifrån och måste då räknas tidigt, men det var med viss tvekan han platsade i A-gruppen då jag inte får den rätta känslan kring honom, trots allt. Men, han är van tuff konkurrens och ska hävda sig väl med rätt resa.

Jag väljer, bakom den här duon, att strecka samt skrällspela på Dubbeltipset med 5 Super I.M. och 12 Windess som jag tycker känns sköna på strecken. Super I.M. är väldigt kvick från start och bör fronta, sedan är han garanterad en bra resa och har han en bra dag så blir jag inte ett dugg överraskad om han segerstrider. Windess var det positiva rapporter på inför senast och jag trodde en del på henne redan då, den gången galopperade hon dock bort sig tidigt. Jobbiga förutsättningar nu, men betydligt bättre än resultatraden och sköter hon sig blir hon intressant att se då hon kan speeda vasst och hon lär flyga lågt över Bergsåker långa upplopp.

11 Thunderbird F.R. blir tufft streckad men honom jobbar vi bort, utgångsläget för hans del blev iskallt och jag tyckte också han fick det lite serverat vid seger senast. Har kunnandet för att vinna givetvis, men förutsättningarna är allt annat än optimala och det här är ingen favorit vi vill ha. Riskerar dessutom få kvicke Windess i rygg under slutrundan och då är jag helt inne på att han får svårt att stå emot denne. 3 Diva Håleryd drar också på sig en hel del streck och hon var nära att platsa på kupongen, risken finns att det är hon som är först fram för att överta taktpinnen från Super I.M. och då ska hon givetvis räknas tidigt. Men, hon ska tävla med skor runt om idag och jag tycker inte att hon är lika vass på den balansen.

V4-4:

Ranking: A: 5-1. B: 2-8-4-14-13-6. C: 11-12-10-15-3-9-7.

Spetsanalysen:
1 Flair Ås kan öppna kvickt och bör försvara sitt innerspår, men även 5 Albertine kan öppna raskt och jag tror att körsven Daniel Wäjersten väljer att släppa med Flair Ås när Bergh ställer frågan.

Loppanalysen:
Jag väljer att låsa V4-avslutningen på en duo som jag tror sitter i ledningen respektive rygg ledaren, och jag känner mig trygg med detta. 5 Albertine var ute i E3-kval senast men räckte inte, den här gången är det betydligt lämpligare emot och även om hon bara är tre år och mötet äldre och mer rutinerade hästar tycker jag hon är en motiverad favorit. Det är bara trav i henne och utgångsläget bör därför inte ställa till med några problem, hon är dessutom kvick iväg och jag läser tidig ledning på henne. Normalt svårtuggad.

Jag dubblar dock lappen med 1 Flair Ås som jag tror spetsar och sedan släpper till favoriten, med lucka till slut ska det bli spännande att se henne. Hon var sämre senast och har varit ifrån, men rapporteras träna fint och hon är dessutom kapabel i grunden. Ska idag testas med urryckare för första gången, vilket ska bli kul att se.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: "Förstastrecket i loppet"
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Förstastrecket i loppet”

V4 Bergsåker: ”Förstastrecket i loppet”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var ute i Derbykval senast och galopperade den gången, han såg annars fin ut i skymundan och det är en väldigt bra häst i grund och botten. Jag tycker han är förstastrecket i loppet, framför allt då Berghs häst fick dåligt utgångsläge. Barfota runt om den här gången, säger Daniel Wäjersten i stallet om Staro Green River (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Nerium – Han var grymt bra senast och det är inte så pjåkig häst. Jag provar att försöka svara ledningen men det blir nog tufft. Platschans bör det vara och inga ändringar är planerade, säger Lars-Åke Svärdfeldt.

2 Åskbollen Liss – Han känns fin för dagen och jag är nöjd. Nu är han inte helt lätt från början och det är väl fifty-fifty om jag får iväg honom eller inte. Felfri är det risk att vi hamnar lite för långt bak då jag måste ta honom lugnt men han kan duga här med klaff. Barfota runt om, säger Henrik Svensson.

3 Marjons Night – Han har gjort förbättrade insatser på sistone och spurtade riktigt bra senast. Jag är nöjd med dagens förutsättningar och från det här läget bör han kunna få ett fint lopp. Han ska väl vara en av dem som räknas. Barfota runt om eller bara bak, säger Lars Wikström.

4 Cinas Fire – Han har gjort förbättrade insatser på sistone och spurtade riktigt bra senast. Jag är nöjd med dagens förutsättningar och från det här läget bör han kunna få ett fint lopp. Han ska väl vara en av dem som räknas. Barfota runt om eller bara bak, säger Lars Wikström.

5 Sky Rocket – Han var väldigt positiv senast på bra tid och han kändes också bra, han testades med norskt huvudlag för första gången och det slog väl ut. Jag har respekt för Linderoths häst, men räknar med att vi slåss bland dom tre främsta, säger Daniel Wäjersten.

7 Ibra Gigant – Han håller rätt bra form för dagen och jag har varit nöjd med honom i de senaste starterna, han har gjort det bra. Den här gången blev dock utgångsläget lite väl långt ut bakom startbilens vingar och vi får vara nöjda om vi kan ta en plats härifrån. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

9 Sugarboy Petoj – Han har inte startat på ett litet tag men det har inte varit några fel på honom. Vi kör bara med honom i autostartslopp så där har det dragit ut med tävlandet. Han var duktig som tre i sitt senaste framträdande och ska man plocka med fyra-fem hästar kan han vara ett alternativ. Barfota bak, säger Olle Alsén.

Lopp 2, V4-2

1 Lucky Face – Läget är bra men han fungerar inte som bäst i ledningen och det är ett rygglopp som gäller. Klaffar det är han inte helt borta då formen verkar rätt bra. Skor runt om, säger Henrik Svensson.

2 Staro Green River – Han var ute i Derbykval senast och galopperade den gången, han såg annars fin ut i skymundan och det är en väldigt bra häst i grund och botten. Jag tycker han är förstastrecket i loppet, framför allt då Berghs häst fick dåligt utgångsläge. Barfota runt om den här gången, säger Daniel Wäjersten i stallet.

3 Placebo – Hon fick sent fritt senast och sköt till bra sista biten så det var positivt. Allt verkar som vanligt efteråt. Hon ska hålla formen. Nu ser det lite halvtufft ut men platschans bör det vara. Skor runt om igen och ingen ändrig av huvudlag, säger Kent Eriksson.

4 Criminal Minds – Hon fick äntligen vinna senast och har tagit det loppet på rätt sätt. Nu är det tuffare emot men jag tycker att förutsättningarna är fina för henne och jag tror det kan bli en hygglig placering. Barfota runt om, säger Lars Wikström.

5 Flyson – Han har gjort det bra mest varje gång trots att det blev galopp senast. Vid segern på Dannero var han grymt bra och även fast det kanske inte såg ut så på Oviken så kändes han fin. Det här blev ett tufft lopp men skulle det stämma fullt ut kan han nog ändå dyka upp där framme. Barfota runt om, säger Thomas Claesson.

8 Treess Ribston – Han var bra senast igen och Håkan var nöjd med hästen. Nu är han ju lite trög av sig så distansen i kombination men utgångsläget är ju ingen höjdare. Jag ligger lågt och hoppas på turen. Det blir nog skor runt om, säger Thomas Claesson.

12 I’ll Be Back Kemp – Han har tyvärr lottats till dåligt utgångsläge, men jag tycker faktiskt inte att loppet var så märkvärdigt så trots detta tycker jag han ska räknas tidigt. Det var ett klart fall framåt i Örebro näst senast och sedan vann han också senast. Jag vill nog påstå att det trots tuffa förutsättningar är stallets bästa möjlighet på V4-spelet. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm.

Lopp 3, V4-3

1 Paying Guest – Han är riktigt bra i ordning om han travar, skulle han sköta sig får han absolut inte nonchaleras. Utgångsläget blev passande den här gången och jag tycker han är betydligt bättre än vad resultatraden visar. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm.

2 Sith Hanover – Han var struken inför en tilltänkt start men det var inga större saker och det verkar bra med hästen. Han behöver nog en ryggresa för att vinna loppet och läget är bra. Inga ändringar är planerade, säger Leif Witasp.

3 Diva Håleryd – Hon är ovanligt lugn och balanserad nu och det är positivt. Senast avslutade hon klart bra från ett omöjligt läge och nu är utgångsläget bättre. Hon tål att göra lite mer i loppen nu. Hon blev ömfotad senast barfota och nu lutar det åt skor runt om. Det gör ingen större skillnad på henne. Jag tror att Witasps häst blir svårslagen och vi har platschans, säger Daniel Wikberg.

9 Lönshults Leffe – Han fungerar inget vidare i andraspår då han ofta gör bort sig. Innerspår är det bästa men det blir svårt från detta läge. Vi kör honom med skor idag, säger Henrik Svensson.

11 Thunderbird F.R. – Han har lottats till dåligt utgångsläge och behöver tempo för att komma in i matchen härifrån, men känslan på förhand säger att vi får svårt att slå Sith Hanover då det är som att stå 20 på den med dessa förutsättningar. Kör dom 13,5 första rundan är det klart det är en annan sak, men det känns uppgivet på förhand. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm.

12 Windess – Hon blandar och ger lite men blev alldeles för ivrig direkt i starten senast. Annars känns hon bra för dagen men läget gör oss utlämnade. Hon kan ändå speeda en bit så med rätt resa är hon säkert med och hugger en skaplig slant. Skor runt om, säger Lars Wikström.

Lopp 4, V4-4

1 Flair Ås – Hon har varit besvärad av en sårskada inför detta och har därför inte startat på ett tag, men hon känns fin i träningen och är inte så tokig för klassen. Vi ska testa henne med rycktussar för första gången idag och jag tycker hon är värd ett streck. Lyckas jag försvara innerspåret är det inte omöjligt att jag provar där, men jag vet att Albertine är bra i grund och botten så jag vill inte låsa mig vid någon taktik. Skor runt om som vanligt, säger Daniel Wäjersten.

5 Albertine – Hon räckte inte riktigt till i E3-kvalen, men allting är väl med henne och då det är lämpligare emot den här gången måste hon räknas tidigt. Hon är lite speciell, men det är bara trav i henne och utgångsläget tror jag inte ska ställa till med några problem. Inga ändringar, säger Nicklas Westerholm.

8 Clumsy Lazy Louse – Hon har gått ganska tungt balanserad tidigare för att liksom komma in i det hela men nu senaste lättade vi henne rejält vilket gav positiv effekt. Hon kändes betydligt rappare och gjorde och en mycket fin insats. Utgångsläget är jag inte helt missnöjd med ändå men det gör oss utlämnade till vad som händer i övrigt. Den här gången kommer jag också ha körspö med mig då jag inte velat peta på henne tidigare. Jag tror att hon kommer göra en bra prestation. Inga ändringar, säger Magnus Englund.

12 Ain’t She Dream – Hon gör jämna och bra lopp mest varje gång, hon ligger på sina 16-tider och gör det hon kan. Men, hon känns som en typisk mittfältare och behöver draghjälp under vägen för att räcka, säger Micael Melander.

14 Amber Eye – Hon nöter på och gör sitt men utan att räcka till så ofta och hon får smyga med här för att försöka greja en hygglig placering. Allt verkar väl med henne. Vi har gjort de ändringar som finns att göra på henne så här finns inget nytt att förtälja, säger Håkan Kristiansson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskar provar i finskt mästerskap
Nästa nyhet
Svenskar provar i finskt mästerskap

Svenskar provar i finskt mästerskap

Förutom det finska Derbyt vankas även Finskt Mästerskap på Vermo till helgen. Tre svensktränade provar lyckan.

Det är stortrav på Vermo utanför Helsingfors på lördag. Huvudnumret är Finsk Travderby med bland andra Ulf Stenströmers In Rock och Timo Nurmos-tränade Silent Opal bland deltagarna.

Samma dag körs också Finskt Mästerskap med 40 000 euro i förstapris.

Med i loppet finns inte landets kanske bäste travare för dagen, Brad de Veluwe, som hoppas prova lyckan i Trotting Masters-finalen, men väl ett par andra starka kandidater.

Tre är svensktränade: Edward Ale (Petri Puro) som dragit ett perfekt andraspår, She Loves You som för övrigt är titelförsvarare (Jörgen Westholm) och Up Date Hoss (Stig H Johansson).

Så här ser startlistan ut:

2100 auto

1 Aaron de Veluwe – Mika Forss
2 Edward Ale – Peter Ingves
3 Orlando Croft – Teemu Okkolin
4 Sunrise Lover – Jorma Kontio
5 Bluehill’s Hero – Harri Koivunen
6 She Loves You F.I. – Seppo Markkula
7 Day Cruise – Antti Teivanen
8 Beatasine – Juhani Tapani
9 Up Date Hoss – Tommi Kylliäinen
10 Surprise Lord – Ilkka Nurmonen
11 Maxwell Mayday – Hannu Torvinen
12 Air Gunner – Kari Rosimo

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Särpefanten blev nordisk mästare
Nästa nyhet
Särpefanten blev nordisk mästare

Särpefanten blev nordisk mästare

Det blev norsk triumf när Nordiskt Mästerskap för kallblod avgjordes i finska Åbo under lördagen. Särpefanten och Jan Roar Mjölneröd noterades för storsegern.

I fjol var Särpefanten trea i NM för kallblod bakom Hallsta Lotus. Men titelförsvararen avstod loppet i år, liksom alla andra svenskar, och Särpefanten kunde ta en fin skalp samt ett förstapris på 40 000 euro.

Mjölneröd gav Särpefanten en prima resa som tvåa i andraspår i det tuffa tempot som skapades av Pihlajan Aaroni i spets och Pulun Pilke i dödens. Den sistnämnde övertog täten över sista bortre men fick direkt med sig Särpefanten.

Det var också norrmannen som var starkast över upploppet och kunde en komfortabel seger på 1.22,3a över 2100 meter.

Det blev dessutom dubbelt norskt då Rokne Eld och Svein Owe Wassberg spurtade förbi Pulun Pilke sista biten. Erikasson galopperade och diskades.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Harry Haythrow inbjuden till Åby Stora Pris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson