Årets Derbyhelg står för dörren. Under den ordinarie V75-lördagen möts ett trevligt Gulddivisions-gäng där vi bland annat får återse Quarcio du Chene.

Birger Bengtssons Minne är titeln på lördagens Gulddivisionen på Jägersro. 150 000 kronor är förstapriset i vars jakt på ett ganska så trevligt gäng sluter upp.

Bland annat får Malmöpubliken återse Quarcio du Chene som nu tar nya tag. Senast vi såg Goop-stjärnan på tävlingsbanan var i ett stayerlopp under Oslo Grand Prix-dagen i mitten av maj.

Motstånd av dignitet möter han emellertid från sitt tråkiga elftespår. I loppet hittar vi också Occhione Jet, senast tvåa i Jubileumspokalen, den forne Europaderbyvinnaren Kadett C.D. och den ständigt gäckande Harry Haythrow.

Under lördagens V75-omgång körs även Jägersros Stora Treåringspris med 150 000 kronor till vinnaren, som också har ett ansenligt startfält.

Båda startlistorna kan ses här:

1640 auto

1 Howthehaloareyou – Torbjörn Jansson
2 Kadett C.D. – Robert Bergh
3 Harry Haythrow – Peter Untersteiner
4 Neo Holmsminde – Steen Juul
5 Occhione Jet – Erik Adielsson
6 Magic Tonight – Örjan Kihlström
7 Photo Sea – Åke Svanstedt
8 I Won’t Dance – Thomas Uhrberg
9 Strong Boy D.E. – Joakim Lövgren
10 Linda di Casei – Alessandro Gocciadori
11 Quarcio du Chene – Björn Goop

2140 auto

1 Express Duo – Jorma Kontio
2 K.A. Olila – Jan E Johansson
3 Amy’s Love – Charles Degiorgio
4 Ronnie O’Sullivan – Peter Untersteiner
5 Rue de Bac – Erwin Bot
6 Rod Stewart – Kenneth Haugstad
7 Västerbo Loveboat – Erik Adielsson
8 Rolex Bigi – Åke Svanstedt
9 Neptunus Face – Adrian Kolgjini
10 Mellby Briolett – Örjan Kihlström
11 Radieux – Lutfi Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Dannero: ”Står på tur för fullträff”

V4 Dannero: ”Står på tur för fullträff”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har gjort enorma prestationer på slutet men haft en hel del otur, senast slog hon ihop helt okörd i sista sväng med segern på gaffeln och gången innan det gick hon jättevasst efter tidig galopp. Hon är normalt travsäker och inte alls så ostabil som resultatraden visar, känslan säger att hon står lite på tur för en fullträff. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Camilla Röste om Sundbo Tussilago (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Dannero. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Granessa – Hon blev störd till galoppen näst senast och passade sedan inte riktigt på banan i Östersund. Jag tycker att hon är i bra form men hon har helt saknat det rätta flytet på sistone. Det här blev ett tufft lopp och kan vi smyga med till en hyfsad slant är jag nöjd. Skor runt om, säger Thomas Lundgren.

3 Norrlands Diamant – Hon känns lite förbättrad och är nog på väg tillbaka. Jag får ändå ligga lite lågt angående chanserna här. Vi kör med skor runt om och ingen ändring av huvudlag, säger Lars-Åke Ericsson.

6 Pyrodi – Hon är väldigt ojämn av sig och var jätteduktig vid segern för tre starter sedan men på Bollnäs gången efter var hon bara dålig. Sist var hon helt okörd när andra galoppen kom och hon visade fin fart däremellan. Hon kan mycket väl vinna loppet om hon själv vill för formen sitter där den ska. Skor runt om, säger Niclas Torstemo.

9 Orrbusan – Hon är betäckt och dräktig nu, men jag låter henne starta då det är bra både för henne och för fostret och hon känns väldigt pigg och fin i träningen. Hon är som vanligt, hon gör det hon kan och med tempo är vi med där framme, men att stå med dubbla tillägg över kort distans är såklart inte enkelt. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Hans Sohlström.

Lopp 2, V4-2

1 Iabbok Sec – Han känns som han ska för dagen och formen är det inga fel på, däremot är det som vanligt ingen kämpe och det är en slant som gäller för hans del. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Tomas B Nilsson.

9 Elles W. Phedo – Hon blev aningen för ivrig senast i comebacken och tappade en hel del på felsteget men jag tycker hon reparerade det bra. Hon har känts fin efter det och det här ser ut som en lämplig uppgift på förhand då motståndet är enklare än vanligt. Är hon bara som hon ska måste det vara vettig segerchans. Skor runt om, säger Thomas Claesson.

10 Brianson – Han är stark och går bra hela vägen in så distansen passar honom fint. Jag tycker absolut att han ska räknas i denna omgivning. Formen är riktigt bra och han är fin i jobben. Enda ändringen blir att vi kör med vanlig sulky denna gång och det är inget negativt då jänkarvagnen senast inte innebar något extra på honom, säger Ingvar Nyberg.

11 Lucky Gold – Han har varit ute i tuffa gäng på slutet och gjort det bra i skymundan, den här gången tycker jag att han går ned i klass och jag känner mig inte slagen på förhand. Aktuell distans ska passa honom bra och han får smyga med i ryggar och sedan gå till slut. Jag vet inte hur bra Elles W.Phedo är för dagen, men det är väl det som är tuffast emot som det känns. Barfota runt om samt norskt huvudlag som vanligt, säger Fredrik Norredahl.

Lopp 3, V4-3

1 Placebo – Hon gick hyggligt med lite sparat till slut efter strul i sista kurvan senast. Hon känns bra i jobben och läge och distans passar fint. Hon bör kunna få en bra resa och ha platschans. Skor runt om och inga andra ändringar är planerade, säger Kent Eriksson.

2 Global Legislation – Han var duktig från ledningen senast och även om han inte höll hela vägen var jag nöjd med insatsen. Han känns fin efter det och det här är en klart duglig häst. Nu har vi bra läge, bra kusk och jag tycker inte att han är helt borta. Barfota bak, säger Sören Lennartson.

3 Elias Palema – Han svarade för ett riktigt bra lopp senast, kusken tog upp honom i sista sväng och fick sedan inte fart på honom igen och han tror att han förlorade loppet på det. Han håller toppform för dagen och känns fortsatt fin efter senast, dessutom ska han testas med urryckare för första gången idag. Barfota runt om som vanligt och han räknas tidigt, säger Camilla Röste.

4 Ubac du Loir – Det är en mycket fin häst och det har strulat lite i loppen. Han känns fin i jobben och han känns stabil så vi får tro att han grejar startmomentet bra. Det var ett rätt så tufft lopp men han är en av flera som ska räknas. Inga ändringar är planerade, säger Martin Djuse.

6 Jazzy Lane – Det ser ganska vettigt ut på förhand, jag har ingen större koll på dagsformen, men är han bara i någorlunda vettigt slag för dagen tycker jag det ska vara vettig segerchans. Han är kvick från start då han är på humör och då ledningen är kortaste vägen till mål och han strider bra i den positionen kommer jag göra ett försök att nå dit. När vi ledningen måste han räknas tidigt, säger John Östman.

9 Finding Nemo G.L. – Han har haft problem med sian framknän hela sitt liv men jag har lärt mig att behandla honom i hygglig tid och han är tillfixad efter senast. Lite som belöning efter ett par bra insatser. Han kändes fin i backen då jag körde honom nyligen och han brukar svara bra på behandling. Han går ner i klass rätt ordentligt och i mina ögon är han ett av loppets tidigaste streck. Vi hoppas på bra tempo. Det blir barfota runt om, säger Björn Karlsson.

10 Borga E.T. – Hon slog ihop senast men kändes i övrigt väldigt fin, hon tränar också bra efter det loppet så formen är fin. Med rätt resa idag är vi med långt fram, och det är min bästa vinstmöjlighet på V4-spelet. Idag kommer hon endast tävla barfota fram då hon slagit ihop ett par gånger, säger Tomas B Nilsson.

12 Trees Ribston – Han gör det jämnt och stabilt varje start utan att det för den delen slår några blixtar om honom. Det krävs alltid mycket för att han ska kunna duga till vinst och dagens förutsättningar gjorde det inte direkt enklare. Vi får hoppas på överpace så att vi kommer in i matchen så kanske det kan bli en skaplig slant. Barfota bak, säger Thomas Claesson.

Lopp 4, V4-4

1 Carlos Shadow – Han har gjort det hyggligt i de senaste starterna, men ställdes mot några tuffa konkurrenter den här gången och det är väl platschans i första hand. Utgångsläget blev passande, men han är tyvärr inte snabb från start så vi får smyga med vid sargen och hoppas det löser sig under vägen. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Tomas B Nilsson.

2 Wild Life – Han verkar bra i träningen. Senast var han lite trög men vi fann inga fel då vi kollade upp honom. Han bör klara spåret bra. Jag tittade i programmet och det ser inte så blodigt ut. Är formen som tidigare så ska han räknas rätt så tidigt. Barfota bak, säger Toni Ylitalo.

5 Kiss Me Broline – Det finns rätt så bra kunnande i hästen men idag är det viktigaste att han sköter sig och grejar lite slantar. Spåret är lite oroväckande. Vi kör honom åter barfota fram samt med helstängt huvudlag och fast huva, säger Elin Gustavsson.

6 Demo – Han är orutinerad och det är svårt att bedöma honom här. Han känns ok i jobben och spåret är bra då han kan vara lite barnslig och galoppera. Han kan nog öppna rätt bra. Vi kör med skor runt om, säger Jarmo Kallunki.

14 Sundbo Tussilago – Hon har gjort enorma prestationer på slutet men haft en hel del otur, senast slog hon ihop helt okörd i sista sväng med segern på gaffeln och gången innan det gick hon jättevasst efter tidig galopp. Hon är normalt travsäker och inte alls så ostabil som resultatraden visar, känslan säger att hon står lite på tur för en fullträff. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Camilla Röste.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jörgensen fixade seger i Danskt Travderby
Nästa nyhet
Jörgensen fixade seger i Danskt Travderby

Jörgensen fixade seger i Danskt Travderby

Steen Juul var på väg mot sin åttonde seger i Danskt Travderby men i en häftig slutstrid fick Stand And Deliver och Birger Jörgensen nosen först i de danska fyraåringarnas största uppgörelse.

Steen Juul har vunnit det danska Derby vid hela sju tillfällen tidigare. När 2013 års upplaga kördes på Lunden under söndagseftermiddagen var Juul favorit till segern igen, det med Scirocco Sisa.

Det var också mycket nära att det lyckades återigen. Scirocco Sisa kom fram i tredjespår och körde sig till ledningen med två varv kvar av loppet.

Ledaren höll ett jämnt tempo resten av loppet och in genom sista sväng provade Juul att dra undan det som gick. Men nu hade Birger Jörgensen hittat loss från sin ursprungliga position som tvåa i andraspår med Stand And Deliver som kom mycket fort fram via fjärdespår.

Över upploppet var det så en stenhård kamp Scirocco Sisa och Stand And Deliver mellan men den sistnämnde närmade sig bit för bit och precis över mållinjen fångande han också in favoriten.

Förstaprisets 710 000 danska kronor bärgades efter en seger på 1.15,0a över 3000 meter. Det är den snabbaste segertiden i det danska Derbyts historia.

Stand And Deliver som är efter Kadabra tränas av Peter Rudbeck. Kusken Birger Jörgensen tog här sin andra danska Derbyseger, tidigare har han vunnit 1988 med Lancelot Broholm.

Scirocco Sisa och Steen Juul fick alltså nöja sig med andraplatsen. Trea i mål slutade Stelton och Jeppe Juel, andrahandsfavoriten avslutade starkt när luckan kom.

Marcus Savin-tränade Saxo Holmsminde följde i ryggar när attackerna sattes in på slutvarvet men kunde aldrig blanda sig i tätstriden.

*

Det danska Derbystoet avgjordes redan under lördagen. Det slutade i seger för Sunbeam (e. Dream Vacation), körd av Nicolaj Andersen och tränad av Jan Kramer.

Sunbeam var starkast till slut och vann på fint vis på 1.13,5a över 2000 meter och tjänade 400 000 danska kronor.  Segertiden var nytt löpningsrekord.

Tvåa blev Sweet Home Alabama som var favoritspelad och trea Starlet Beat. Tomas Malmqvist Surinam F.H. inkom som fyra medan Glen Normans Seducedbyface och Thomas Lönns Solstrålen blev oplacerade. Den senare efter att ha fått öppna för tufft för ledningen.

*

Under söndagen avgjordes Rex The Greats lopp på Lunden som kördes för den äldre eliten.

Här vann italienske Looney Tunes som stod för en strong insats efter att ha pressat Joke Face i dödens och ändå kunde hålla undan precis för bra avslutande Politiken. Segertiden va 1.12,1a över 2000 meter. Joke Face mattades till slut.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gylden Balder fällde Tekno Odin
Nästa nyhet
Gylden Balder fällde Tekno Odin

Gylden Balder fällde Tekno Odin

Storfavoriten Tekno Odin fick nöja sig med andraplatsen i DNT:s 5årslopp på Drammen. Återigen blev Gylden Balder en för svårknäckt nöt.

DNT:s 5-åringslopp med en halv miljon norska kronor i förstapris var den verkliga godbiten under lördagens tävlingar på Drammens travbana.

Tekno Odin var, inte oväntat, stor favorit till segern men fick denna gången sällsynt sträcka vapen.

Loppet avgjordes till stor del i starten då Kai Johansen som köde Gylden Balder direkt gick till avancemang och hade efter 700 meter hämtat in de trippla tilläggen och tagit sig till ledningen.

Tekno Odin, med Öystein Tjomsland vid tömmarna, kom såklart snart fram utvändigt, lade också ordentlig press i förhoppning om att få överta, men Gylden Balder var omutlig och försvarade sig med näbbar och klor.

Tekno Odin, som bitvis vilat i ryggen, provade under slutvarvet en sista attack mot Gylden Balder men den senare var denna dag för tuff och stegade undan mot lätt seger sista biten.

Gylden Balder noterades för segertiden 1.23,9 över 2960 meter.

Tekno Odin tvåa på 24,3 och Järvsögutten trea i mål, klockad till 26,6 över 2940.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sebastian K. följer med Svanstedt till USA
Nästa nyhet
Sebastian K. följer med Svanstedt till USA

Sebastian K. följer med Svanstedt till USA

Till hösten flyttar Åke Svanstedt till USA. Med sig kommer han ha sin kanske största reklamhäst – Sebastian K. följer med över Atlanten.

Sveriges ledande travtränare Åke Svanstedt kommer under hösten att avsluta sin verksamhet i Sverige och etablera sig som tränare i USA. Det är bekant sedan tidigare.

Nu meddelas också att stall Svanstedts kanske främste häst också följer med – Sebastian K. flyttar till USA. Det skriver ägarna Knutsson Trotting AB i ett pressmeddelande under söndagen:

– Vi väljer att flytta med Sebastian K. mycket tack vare vårt stora förtroende för Åke och hans stab. Vi är entreprenörer och gillar utmaningar. Sebastian K. har i flera år haft stora framgångar i Norden och vi känner att han har en god chans att prestera även om amerikanska banor som vi tror passar honom.

Sjuårige Sebastian K. med nästan 15 miljoner kronor på segerkontot slutade under lördagen tapper tvåa i Sundsvall Open Trot. Nu verkar det som om hästen har en uppgift kvar i Sverige innan flytten till USA.

Planen är att gå ut i Åby Stora Pris, ett lopp som man ju vann i två raka heat i fjol, som körs den 21 september. Däremot meddelas att man inte har för avsikt att försvara titeln i UET Trotting Masters-finalen som körs på Vincennes den 7 september, det trots att Sebastian K. för närvarande toppar rankingen.

I pressmeddelandet skriver ägarna att man med Sebastian K. i Nordamerika hoppas kunna utmana det absoluta världsrekordet på 1.08,5 och att efter den tilltänkta starten i Åby Stora Pris ska hästen få ta det lugnt några veckor innan avfärd.

Till trav365 säger delägaren Tristan Sjöberg-Knutsson att en start i exempelvis Elitloppet nästa vår i dagsläget inte är särskilt trolig och att det är starter i Nordamerika som det nu fokuseras på för Sebastian K.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lugna gatan för Timoko i Cagnes-sur-Mer

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson