I årets tionde start kom den då äntligen. Sanitys första årsseger. Efter vinsten i Express Gaxes lopp tog Sanity också direkt sista platsen i Sundsvall Open Trot.

Årets säsong har inte enbart varit en dans på rosor för folkkäre Sanity. Men nu verkar det lossnat för den sjuåriga valacken. Segern togs enkelt efter att ha övertagit ledningen.

Harry Haythrow var den som var snabbast ut. Hästen blixtrade till ledningen men valde att släppa ur första sväng till Sanity där Johnny Takter direkt var med på noterna och hade glidit ut i andraspår.

Första halvvarvets 08,0 förvandlades till 12,6 på kilometern.

Iceland provade in i sista sväng. Monster Drive provade samtidigt via fjärdespår och hade Noras Bean med sig i släptåg. Men igen av attackerna bakifrån oroade ledaren. Sanity stack mycket enkelt undan sista biten och såg till att Harry Haythrow kunde ta hand om andraplatsen. Monster Drive slutade trea.

Vinnartiden skrevs till 1.12,3a över 2100 meter och förstapriset var 150 000 kronor.

I går fick Raja Mirchi en inbjudan till Sundsvall Open Trot och direkt efter loppet erbjöd Bergsåkers sportchef Henrik Lindgren Sanity den sista platsen i samma lopp. Något som tränaren Malin Löfgren på stående fot tackade ja till.

– Självklart vill vi komma dit, sa hon och berättade i övrigt om dagens prestation: hästen var riktigt fin i dag. Jag tycker dock han gjort det bra i många lopp men det är mycket som har krånglat och det går inte mot så här bra hästar. Det var riktigt skönt att han fick vinna i dag.

*

V75-1) Silverdivisionen inledde och det blev seger för favoriten Credit Fayline och Magnus Jakobsson som lätt gick till spets från andraspåret. No Deal kom tidigt fram i dödens och utmanade rejält över upploppet, men på målfoto höll Credit Fayline undan. Segertiden var fina 1.12,5a över 2100 meter.

V75-4) Mycket enkel triumf för jättekapabel Twin’s Fairtytail som fick loppet kört i halsen. Lovely Buv körde hårt i täten, 08,8/500 och 12,2/1000 och kunde inte värja sig när Åke Svanstedt lade gasen i botten från andra ytter med 600 meter kvar, bakom Twin’s Fairytale. Det blev spets mitt i sista sväng och över upploppet länsade Orlando Vici-fyraåringen bara undan.

V75-5) Björn Goop klev fram som skrällkusk ånyo i Klass 1-finalen. Denna gång bakom egentränade You Talking To Me. Femårigen kunde ta ner tappre ledaren Dakadak sista biten efter en resa mestadels i andra ytter. Favoriten Mellby Viking fick ett på tok för tufft lopp med 1400 meter i tredjespår utanpå tätduon, innan galoppen kom på sista bortre långsidan.

V75-7) Dagens Dubbel blev en Bergh-dubbel. Efter E3-segern med Amazon Am bytte han häst och tog hem Bronsfinalen med Le Mat. Juliano Star-sonen höll spets från innerspåret, utmanades till slut av Overtaker By Sib i dödens och pilsnabbt avslutande Arazi Boko, men höll undan till säker om än knapp viktoria på 1.12,5a över full distans.

Rätt V75-rad:

2 Credit Fayline – Magnus Jakobsson 2,97
8 Tiberius F. – Björn Goop 83,04
1 Sanity – Johnny Takter 2,09
8 Twin’s Fairytail – Åke Svanstedt 1,74
5 You Talking To Me – Björn Goop 29,38
6 Amazon Am – Robert Bergh 9,15
1 Le Mat – Robert Bergh 3,34

7 rätt: 891 106 kr (22 system)
6 rätt: 2226 kr
5 rätt: 73 kr

Läs även: Bergh slog till igen – Amazon Am i E3

Läs även: Favoriterna felade – Tiberius F. E3-sensation