Att fixa segern i Telebolaget Grand Prix på Örebrotravet var inga problem för Standout. Genrepet inför kvalen till Derbyt gick som smort.

Stefan Melander-tränade fyraåringen Standout vann den korta E3-finalen för knappt ett år sedan. I år har det tidigare blivit fullträffar i Ina Scots Ära och Norrlands Grand Prix.

Under torsdagskvällen slog Standout till igen mot fint sällskap – ännu en gång med Ulf Ohlsson vid spakarna. Det då man tog hem segern i Telebolaget Grand Prix i Örebro.

Och segerreceptet var det väl beprövade; Standout höll upp ledningen efter lite kiv mot Noble Knight. Ledaren fick öppna 09,7 första 500 men kunde sänka till 14,7 på kilometern. Efter det kunde inte rubba Ganymede-sonen.

Standout gick lätt undan över upploppet och vann på 1.13,9a över 2100 meter, en seger som plussade på kontot med 150 000 kronor. Total finns där drygt 1,9 miljoner när Standout nu närmast tar sig an uttagningarna till Svenskt Travderby som körs den 20 augusti.

Andraplatsen gick till fint spurtande State of Liberty och tredje till likaledes starkt avslutande A.Hannibal. Sägas bör i sammanhanget att Mellby Amiral felade bort en framskjuten placering kort före mål.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Solvalla

Fredag: V64-tips till Solvalla

Omgången:
V64 avgörs den här fredagen på Solvalla, det hör inte till vanligheten men ett klart trevligt inslag och rätt bra klass på omgången. Spelmässigt väljer jag att luta mig mot formkusken Jorma Kontio, och hoppas han håller tungan rätt i munnen. Som jag ser det, är det galopp emot på bägge mina spikar.

Väderrapporten i Stockholm säger uppehållsväder och 20 grader varmt, vi kan därför räkna med en snabb och fin Solvallaoval som erbjuder valfri balans.

Bästa spiken:
7 Sir Ratzeputz (V64-3)

Kompletterande spiken:
11 Engla Håleryd (V64-4)

Bästa låset:
3 Io Eld (V64-1) & 11 Cartier Boko (V64-1)

V64-förslag:
V64-1: 3,11 (6-5)
V64-2: 3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1-8)
V64-3: 7 Sir Ratzeputz (12-9)
V64-4: 11 Engla Håleryd (1-6)
V64-5: 2,3,6,7,8,9,10 (5-11)
V64-6: Alla 12 (3-5)
2 x 9 x 1 x 1 x 7 x 12 = 1512 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 10 Västerbo Highflyer
DD-2: 5,6,7,12
4 rader x 250 kronor.

V64-1:

Ranking: A: 3-11. B: 6-5-7-4-2-9. C: 10-1-12.

Spetsanalysen:
3 Io Eld är kvick den första biten, och bör från fint utgångsläge tidigt placeras i ledningen.

Spetsanalysen:
3 Io Eld är en fin typ som inlett karriären lovande, Hans-Owe Sundberg fyraåriga sto visar prov på bra kapacitet och blir intressant att följa framöver. Senast gästade hon Visby och gjorde det med den äran, då hon tidigt tog hand om ledningen för att sedan sticka undan enkelt till slut. Hon har på papperet en skräddarsydd uppgift framför sig då hon är kvick den första biten, och normalt leder hon loppet från start till mål.

Jag väljer dock att dubbla lappen med 11 Cartier Boko som gjort allting rätt vid segrarna på slutet, hon lär med dessa förutsättningar tvingas till grovjobbet på egen hand men hon är mer rutinerad än favoriten och kan därför greja det. Senast vann hon ett billigt lopp i Lindesberg, men imponerade då hon vann lätt trots en startgalopp av modell större.

Bakom den här duon finns det inte så mycket som sticker ut, och jag har svårt att se någon vara med och utmana min duo. Ska man varna för någon, vill jag lyfta fram 6 Quirk of Fate som man lagt om träningen på och som inte alls är så tokig i grunden, men jag ställer mig ändå tveksam till att hon skulle vara segermogen direkt. Quirk of Fate, ska dock passas framöver.

V64-2:

Ranking: A: 7-5-10. B: 9-11-4-6-3-12. C: 1-8.

Spetsanalysen:
Svårbedömd spetsstrid med orutinerade treåringar, men 5 Piece of Work visade i E3-kval för tre starter sedan att hon kan öppna rätt skapligt, och med gasglade Lasse Punkari i jollen håller jag henne som spetsfavorit i loppet. Hon utmanas främst av 7 Windy Ways, som visat att hon är snabb i benen.

Loppanalysen:
Ett ganska öppet lopp på förhand med orutinerade ston, och jag streckar många i hopp om skräll. Totalt streckar jag nio av elva ekipage, och det bör räcka. Favoriten 7 Windy Ways har inlett karriären lovande och på tre starter har hon inte varit sämre än tvåa, och senast vann hon i överlägsen stil från ledningen via 1.15 sista rundan och det var bra intryck på henne den gången. Hon måste givetvis räknas tidigt igen och får tipset i loppet, men hon riskerar att få vandra utvändigt och då kan det bli för tufft.

Jag tror nämligen att Lasse Punkari tidigt hittar till ledningen med 5 Piece of Work som för tre starter sedan i E3-kval visade att hon kan öppna snabbt, och då Punkari allt som oftast är offensiv och bestämd kan vi räkna med att han provar stoet i ledningen. Piece of Work kan mycket väl leda runt om, men framför allt öppnar det upp loppet då favoriten högst troligtvis får göra jobbet.

Bakom den här duon sticker trion 10 L´Amour som såg fin ut som fastlåst med krafter kvar senast, 9 Talk the Talk som höll bra senast som tvåa samt 11 Tarragona Ås som var fin vid seger senast ut, och dom är tidiga. Men, loppet som sagt öppet och lurigt och jag streckar på.

V64-3:

Ranking: A: 7. B: 12-9-4-5-8-2. C: 6-3-1-11.

Spetsanalysen:
5 Västerbo Wallet kan öppna kvickt och är given spetsfavorit i loppet, men körsven Claes Sjöström lär knappast köra honom i ledningen då Jorma Kontio tidigt ställer frågan bakom favoriten 7 Sir Ratzeputz. Kontio är bestämd då han är bestämd, och favoriten är en bra rygg för Sjöström och Västerbo Wallet att få.

Loppanalysen:
Favoriten 7 Sir Ratzeputz har kanske lottats till spår lite väl långt ut bakom startbilens vingar för att det ska vara optimalt, jag tror dock trots detta att han tidigt kan köra sig till ledningen då Claes Sjöström bakom spetsfavoriten 5 Västerbo Wallet knappast lär svara när Kontio ställer frågan och väl i ledningen har jag svårt att se Sir Ratzeputz förlora loppet.

Sir Ratzeputz är en modell jag haft ett gott öga till ända sedan jag såg honom i debuten, och han har gång på gång visat sitt kunnande. Det är en häst som stallet håller högt, och motståndet den här gången passar honom alldeles utmärkt. Löper han upp till sitt kunnande ska han inte förlora det här loppet som jag ser det, då främsta motbudet 12 Rockabilly har varit ifrån inför detta samt dragit nitlotten i och med sitt utgångsläge. Jag spikar, och litar på att Kontio grejar biffen.

V64-4:

Ranking: A: 11. B: 1-6-9-8-14-4-10-12. C: 3-13-5-2-7.

Spetsanalysen:
1 Ariel Tabac är given spetsfavorit med dessa förutsättningar, och bör köras i ledningen så länge lampan lyser.

Loppanalysen:
11 Engla Håleryd bör det vara dags för nu, och jag väljer att lämna henne ensam på kupongen. Som jag ser det är det endast galopp emot.

Engla Håleryd är betydligt bättre än vad resultatraden visar, och den här gången ställs hon mot väldigt lämpligt motstånd. Senast hamnade hon iskallt på det, men avslutade som vanligt starkt. Hon är inte helt stabil, inte helt enkel. Men, från springspår på tillägg ska körsven Jorma Kontio kunna få iväg henne felfri och då räknar jag med att hon är huvudet högre än kvällens motstånd. Jorma Kontio är i ruskigt bra form för dagen och vinner med det mesta, och även om han inte direkt har någon lysande statistik från springspår, bör han greja detta då Engla Håleryd är såpass mycket bättre än sina konkurrenter.

För dom som letar garderingsbud och inte vill lite på Engla Håleryd, leder 1 Ariel Tabac loppet länge. 6 Malin Tilly är bra i grunden, och 9 Indra Alfa har tänt till sedan hon kom till Reijo Liljendahl.

V64-5:

Ranking: A: 10. B: 3-9-7-6-8-2. C: 5-11-12-1.

Spetsanalysen:
2 Prins Alf kan öppna snabbt och gör sina bästa lopp i spets, taktiken lär därför vara given för körsven Torbjörn Jansson. 7 Cesar Duo är dock väldigt kvick vid laddning, och då denne nu är nedstruken ett hack håller jag honom som spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
10 Västerbo Highflyer är en högkapabel travare för klassen och med lopp i kroppen efter paus, kan vi räkna med att formen är uppåt. Han lär köras offensivt då han inte räds tuffa upplägg, och sedan blir han givetvis svår att stå emot. Normalt vinner han loppet då han är stark, rejäl och tuff för klassen och jag spikar på DD-spelet. På V64-lappen vill jag dock gardera, då det kan fattas till den absoluta toppformen och han lär som sagt tvingas till jobbet.

3 Lazer Broline har mycket fin form för dagen och gör bra insatser varje gång, senast avslutade han vasst upploppet ned. Han ska från fint utgångsläge hamna bra på det tämligen omgående från start, sedan känns han intressant med Adielsson upp. Kan dra nytta av att Redén lär se till att loppet körs i ett tufft tempo, och kan då speeda ned rubbet till slut. Given.

9 Quite a Fall är också given, precis som spetsfavoriten 7 Cesar Duo. Quite a Fall var ruskigt vass senast Goop körde och det slutade med seger den gången, kan mycket väl bli så igen och förutsättningarna bör innebära att han får ett optimalt lopp. Cesar Duo vann V75 från ledningen för fyra starter sedan, och kan mycket väl spåra runt om igen.

Streck också för trion 6 Xman Kemp, 8 Captivating Ås, och 2 Prins Alf. Xman Kemp kommer med två raka galopper i raden, men ser fin ut och duger felfri. Captivating Ås vinner när som helst, och även om utgångsläget knappast är till hennes fördel vågar jag inte nonchalera henne. Prins Alf kan öppna kvickt, och är garanterad en bra resa med dessa förutsättningar.

V64-6:

Ranking: A: 3 B: 5-7-12-6-9-11-10-1-2-8-4 C: –

Spetsanalysen:
5 Bedas Chip var snabb senast och höll bra från ledningen den gången, därför bör taktiken för körsen Örjan Kihlström vara given och jag håller honom som spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
3 Poker Bi har varit en trevlig bekantskap sedan han kom till svensk mark, samtliga fyra starter som han gjort i Sverige har han övertygat och det har slutat med tre segrar och en andraplats. Idag gör han dessutom debut för duktige Alessandro Gocciadoro och det kan vara så enkelt att Poker Bi bara går ut och vinner det här loppet. Som jättefavorit vill jag dock gardera, och då loppet är väldigt öppet bakom honom väljer jag att strecka samtliga i loppet. Jag tycker inte att någon bakom Poker Bi är sämre än någon annan, och det finns flera med lockande streckprocent. Jag hoppas dessutom att Poker Bi får svar om ledningen, för då är jag inte alls lika övertygad som de flesta andra verkar vara att han bara vinner.

Jag hoppas nämligen att Örjan Kihlström väljer att ta emot Poker Bi när Allesandro kommer ångandes, Kihlström sitter nämligen bakom rätt kapabla 5 Bedas Chip som gick bra senast som tvåa, från just ledningen. Jag ser ingen anledning till varför Kihlström skulle släppa, det är som att ge bort loppet och det hoppas jag inte att han gör. Släpps Poker Bi till tät är loppet över, väljer Kihlström att svara med Bedas Chip kan allt hända.

Jag väljer att stå över Poker Bi på DD-spelet då värdet med honom som favorit är lågt, och jag spelar istället med just nämnda 5 Bedas Chip, samt trion 7 Fall Star Tooma som var riktigt vass vid seger senast, 12 Salt And Lime som var sämre senast men som kan betydligt bättre än så, samt med 6 Robben Bob som jag alltid haft ett gott öga till och som kan bättre än vad han visade senast.

Bakom dessa streckar jag som sagt samtliga i loppet, och har inget emot en jätteskräll. Det brukar dessutom rensa lite extra, i avslutningsloppen på streckspelen.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Kalmar: "På väg uppåt och känns fin"
Nästa nyhet
V4 Kalmar: ”På väg uppåt och känns fin”

V4 Kalmar: ”På väg uppåt och känns fin”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han var väl okej senast, men man ska veta att han egentligen aldrig tidigare har gått bakifrån och han växer ett par klasser i ledningen. Den här gången ser det intressant ut, både utgångsläge och distans blev lämpligt och jag tycker det ska vara bra segerchans. Han var sjuk i samband med Jägersro näst senast, men är helt klart på väg uppåt och han känns fin. Det är vår bästa segerchans på V4. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thomas Madsen i Fredrik Perssons stall om Skogans Avec (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Kalmar. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Balder Hornline – Han spurtade bra senast, det är en liten strulpelle men han skötte sig bra senast och jag var nöjd med honom. Idag ser det dock tuffare ut, och grejar vi en bra peng kommer jag vara nöjd med det. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Ralf Karlstedt.

2 Bigtime Exploit – Han agerade förbättrat senast som trea och det verkar börja lossna för honom. Det här är en klart duglig häst som haft strul med nerverna men fart finns det i honom. Vi har fint utgångsläge men jag vet hur pass snabbt han kan öppna då bara startat bakom bil en gång tidigare från bricka tio. Skulle han sköta sig igen kan han säkert sluta långt framme. Skor runt om, säger Lars I Nilsson.

4 Superstar Neo – Hon fick gå utvändigt i debuten senast och det gick väldigt fort sista 500 meterna, hon gjorde det bra och vi var nöjda med henne. Det handlar om en fin typ som är stor och rejäl och jag tycker hon ska räknas tidigt. Hon tränar bra och ska idag tävla med rycktussar. Skor runt om som senast, säger Thomas Madsen.

5 Muscles Star – Han gick med full fart över mål senast och avslutade bra, vi var nöjda med honom och även det här handlar om en fin häst. Det är jämnt mellan Superstar Neo och Muscles Star, men kanske plussar jag ändå lite för den förstnämnda. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thomas Madsen i Fredrik Perssons stall.

7 Lotus Kemp – Han kändes faktiskt grymt bra i ledningen när galoppen kom senast och jag tror faktiskt att det var segern som rök. Jag har inga direkta förklaringar till varför men vi är revanschsugna nu. Jag är nöjd med honom men vi fick ett utgångsläge som inte var det bästa och jag har ingen direkt koll på hästarna vi möter. Ändå måste han ses med chans. Vi kommer köra med skor den här gången vilket inte behöver innebära något negativt, säger Peter Untersteiner.

8 Devs Delilah – Hon var jättefin som tvåa från ledningen i debuten näst senast, senast var hon ute på sin första långresa och blev lite stressad och hon kom helt enkelt fel på det. Det här handlar också om en fin häst, men då utgångsläget den här gången blev tråkigt känner jag mer för Superstar Neo och Muscles Star av våra hästar i loppet. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thomas Madsen.

11 Kajsa Lisa – Hon kommer så smått för varje start utan att för den delen utföra några stordåd. Hon fick en dålig rygg senast men hade heller inte så mycket kvar i det läget. Vi smyger med och med rätt lopp spurtar hon åtminstone förbi några. Barfota bak, säger Peter Untersteiner.

Lopp 2, V4-2

1 Ballero – Han återkommer efter paus och jag hoppas han ska vara bra nu, han känns fin i träningen men visst finns det frågetecken kring formen. Utgångsläget blev tilltalande, härifrån bör vi få en bra resa och sedan återstår det att se hur långt det räcker. Han har kapacitet för att vara med dom. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Ralf Karlstedt.

2 Super Streamline – Han är på väg uppåt för dagen, men ställs mot tufft motstånd den här gången och kan han vara trea-fyra så är jag nöjd. Han får svårt att vinna. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thomas Jonsson.

3 Skogans Avec – Han var väl okej senast, men man ska veta att han egentligen aldrig tidigare har gått bakifrån och han växer ett par klasser i ledningen. Den här gången ser det intressant ut, både utgångsläge och distans blev lämpligt och jag tycker det ska vara bra segerchans. Han var sjuk i samband med Jägersro näst senast, men är helt klart på väg uppåt och han känns fin. Det är vår bästa segerchans på V4. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thomas Madsen.

7 Mr Hello Man – Han känns som han ska göra för dagen och allting är väl med honom, jag tror på en bra insats. Tyvärr blev utgångsläget lite väl långt ut bakom vingen, och det gäller att vi kommer till härifrån. Löser det sig under vägen och han fungerar fullt ut, är vi med långt fram. Barfota bak, sedan tävlar han med helstängt huvudlag för första gången, säger Roger Pettersson.

10 New Style – Han har gjort många fina lopp på slutet och kommer allt närmare en seger. Med andra förutsättningar hade jag trott på bra chans men både läget och det tuffa motståndet försämrar chanserna. Helt omöjligt är det inte men kan han vara trea-fyra är jag nöjd. Barfota fram, säger Lars I Nilsson.

Lopp 3, V4-3

1 Eros Cane – Han var mycket duktig senast trots ett tufft lopp på Karlshamn och avslutade 11/700 i tredjespår. Han känns fin efter det och har ett optimalt utgångsläge även om jag inte riktigt vet vart han hamnar därifrån. Med minsta klaff bör han alla fall vara med i matchen och detta är min bästa chans i omgången. Barfota fram, säger Lars I Nilsson.

7 Zlatan C.K. – Han känns bra i träningen och är lite på väg uppåt, men jag tror han får svårt att segerstrida i det här loppet och grejar han en hygglig slant kommer jag vara nöjd med det. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thomas Jonsson.

12 Que Linda – Hon gör det bra mest varje gång och det finns ingenting att anmärka på gällande henne för dagen, men det brukar sluta med att hon är trea-fyra i loppen. Hon trivs på Kalmar och ska streckas om man plockar med några hästar, men jag tycker att hon alltid är ett platsbud i första hand. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thomas Madsen.

13 Jackie Bowler – Hon har verkligen hittat formen utan att få den rätta utdelningen och jag tror segern sitter där snart. Kanske blir det inte den här gången med tanke på utgångsläget men skulle det lösa sig optimalt är hon inte helt avsågad. Barfota runt om, säger Tommy Zackrisson.

14 Catchee Town – Hon gör alltid bra lopp och det finns ingenting att anmärka på inför den här starten, jag är nöjd med henne för dagen. Tillägg är aldrig optimalt, men jag tror återigen på en bra insats och hon ska sluta långt fram. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thomas Jonsson.

Lopp 4, V4-4

1 Alfas Evita – Hon kändes riktigt fin senast men jag chansade invändigt och blev fast med rubbet kvar. Jag tycker att hon håller fin form för dagen och har ett intressant utgångsläge. Jag skulle vilja se henne i ledningen och Anders får göra ett rejält försök första biten. Skulle hon lyckas svara ut de övriga tror jag att det kan bära en bit. Barfota bak, säger Tommy Zackrisson.

5 Laponia Girl – Hon var duktig i kval till Stochampionatet näst senast, men sämre senast utan att vi har hittat något fel på henne. Kanske blev det helt enkelt för tätt mellan starterna? Hon känns som hon ska göra i jobb, och löper hon upp till sin kapacitet tycker jag hon ska räknas bland dom tre främsta. Loppet blev ganska billigt tycker jag. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Roger Pettersson.

7 Trooperina – Hon känns som hon ska göra för dagen och nöter på hyggligt, men det är ingenting för spelarna utan jag är nöjd om vi grejar en slant. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thomas Jonsson.

9 Take Tanic – Hon har jobbat förbättrat på sistone men det här är egentligen en spetshäst som dessutom inte visat något på länge. Det är upp till bevis nu och vi jagar bara en mindre slant. Barfota runt om, säger Tommy Zackrisson.

11 Take It – Hon håller bra form för dagen och jag är nöjd med henne, det finns ingenting att anmärka på. Löser det sig någorlunda från tillägg tycker jag hon är bra nog för att slåss i den främre träffen. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thomas Jonsson.

14 Dixie Chic – Hon svarade för ett kanonlopp senast i Karlshamn, hon satt långt ned och det är egentligen omöjligt att ta någonting till slut på den banan men hon spurtade vasst och vi var mycket nöjda med henne. Hon känns efter senast riktigt fin i träningen och jag tycker det ska vara dags för henne, när som helst. Hon har inte fått vinna lopp ännu, men det handlar inte om någon icke-vinnare och snart sitter hon där. Inga ändringar i balans eller utrustning, och bakom Skogans Avec tycker jag hon känns hetast av stallets hästar på V4-spelet idag, säger Thomas Madsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gunnar och Gösta Nordin i Hall of Fame
Nästa nyhet
Gunnar och Gösta Nordin i Hall of Fame

Gunnar och Gösta Nordin i Hall of Fame

Namnen i Hall of Fame – Travets storheter blir bara fler. Två nya namn väljs in i samband med Jubileumspokalen på onsdag: Gunnar och Gösta Nordin.

När de två första namnen valdes in i Hall of Fame 2007 var Sören Nordin ett av dem. Nu är det dags för hela den legendariska brödratrion att ta plats.

Gösta Nordin var den äldste av de tre sönerna till Ernst Johan. Han etablerade sig snabbt på Solvalla där han blev champion vid tio tillfällen, den första gången redan 1934, vid 22 års ålder. Han blev även allsvensk champion 1937. Den tusende segern kom redan 1956 och totalt vann han 1638 lopp.

Gösta Nordin var alltid den som hade den minsta rörelsen av de tre bröderna men hans meriter var ändå anmärkningsvärda: fem segrar i Derbyt, fem segrar i Kriteriet, fem segrar i SM, fyra i Åby Stora pris samt en seger i Stochampionatet (det första 1969 med Goldhook) och två i Oslo Grand Prix.

Den största reklamhästen var såklart Big Noon som tillhörde 40-talets allra främsta och vann 49 av 79 lopp.

Han har också varit läromästare till bland andra Olle Goop och Berndt Lindstedt – två kuskar som båda deltar i Legends på onsdag.

Gösta Nordin avled i en ålder av 72 år 1984.

Gunnar Nordin var mellanbrodern. ”Eleganten” som han kallades var en av sin tids största travtränade i landet.

Storhetstiden var under 50- och 60-talet och bland alla hästar kan nämnas klassiska namn som Gay Noon, Pluvier III, Opal H., Lime Abbey och Silver Princess. Han vann totalt 2371 lopp och trädde in i Tusenklubben 1961.

Även Gunnar tog hem tio championat på Solvalla under sin karriär, samt ett allsvenskt championat (1968).  Han segrade i Derbyt hela nio gånger, Kriteriet sex, Uppfödningslöpning sex, SM tre gånger samt en gång i Åby Stora Pris och en gång i VM-loppet på Roosevelt Raceway. Det med Pluvier III år 1954.

Gunnar Nordin avled 66 år gammal 1980.

Båda bröderna tar alltså officiellt plats som namn 25 och 26 i Hall of Fame på Solvalla, onsdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Laddat för travfest med Jubileumspokalen
Nästa nyhet
Laddat för travfest med Jubileumspokalen

Laddat för travfest med Jubileumspokalen

Det är klart för travfest nästa onsdag. Starlistorna till Jubileumspokalskvällen på Solvalla är färdigställda och naturligtvis är kvaliteten av toppklass.

Höjdpunkten under Solvallas onsdag är trots allt Jubileumspokalen som bjussar på ett riktigt härligt lopp för dem femåriga eliten. Vinnaren belönas med en miljon kronor.

Bland deltagarna märker vi såklart Occhione Jet som glänste ordentligt i årsdebuten och sedan laddats helt mot detta. Här finns Sweden Cup och Mikkeli-vinnaren Owen’s Club, fjolårets Sprintermästare och Elitloppsdeltagaren Panne de Moteur och finske nationalklenoden och Elitloppsfyran Brad de Veluwe som olyckligt måste inleda från bricka tolv.

2140 auto

1 Occhione Jet – Erik Adielsson
2 Owen’s Club – Pietro Gubellini
3 Johnny B. Kemp – Johan Untersteiner
4 David Sisu – Ulf Ohlsson
5 Perfectly Enough – Björn Goop
6 Going For Gold Zaz – Jorma Kontio
7 Panne de Moteur – Örjan Kihlström
8 Rocky Winner – Åke Svanstedt
9 Edward Ale – Peter Ingves
10 Manalapan – Johnny Takter
11 Opitergium – Lutfi Kolgjini
12 Brad de Veluwe – Tuomas Korvenoja

Sto-EM, eller European Championships for Mares, går heller inte av för hackor. Tolv toppston varav hälften representerar Sverige, gör upp om ett förstapris på 750 000 kronor.

2140 auto

1 Dileva Käll – Daniel Redén
2 Save The Quick – Björn Goop
3 Vendi – Kim Eriksson
4 Mermaid Ås – Johan Untersteiner
5 Drillbit Ås – Erik Adielsson
6 Beatasine – Peter Ingves
7 Linda di Casei – Alessandro Gocciadoro
8 Askens Valencia – Jorma Kontio
9 Canaka B.F. – Johnny Takter
10 She Loves You F.I. – Jörgen Westerholm
11 Prussia – Pietro Gubellini
12 Princess Grif – Örjan Kihlström

“Cetes”, C Th Ericssons Memorial är en klassiker som körts sedan 1933 och stayerloppet är ett av onsdagens inslag på Solvalla. 150 000 kronor erhåller vinnaren.

2640 auto

1 Yellow Eden – Erik Adielsson
2 Caddie Comet – Jorma Kontio
3 New Line – Åke Svanstedt
4 Haraldinho – Örjan Kihlström
5 Marlon Om – Pietro Gubellini
6 On Track Piraten – Daniel Olsson
7 Juggle Face – Lutfi Kolgjini
8 Winning Love – Åke Lindblom
9 Lord Capar – Kim Eriksson

Och så det mycket uppmärksammade Ahlsell Legends med årets häftigaste startlista, åtminstone sett till kuskarna. 100 000 kronor och desto mer prestige är förstapriset i loppet som dessutom ingår på V75-kupongen.

2140 auto

1 Berlusconi – Olle Goop
2 Parodie – Berndt Lindstedt
3 Vici Lane – Thomas Nilsson
4 Balticas Yahoo – Heinz Wewering
5 Havbergs Mimi – Erik Berglöf
6 Jeppas Hugo – Jean Pierre Dubois
7 Jaguar Broline – Stig H Johansson
8 Altai – Giancarlo Baldi
9 Kalle Quivivra – Helen A Johansson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tränarnas kritik mot avgående Rydgren

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson