Norrlands Grand Prix 2013 blev ett lyckat samarbete mellan Ulf Ohlsson och Stefan Melander. Det var Standout som ledde hela vägen.

För drygt två veckor sedan tog Ulf Ohlsson en stor triumf då han vann Sprintermästaren med Svante Båth-tränade Quid Pro Quo. Under torsdagskvällen körde han emot samma häst i Norrlands Grand Prix för fyraåringarna på Bergsåker – men Ohlsson vann ändå.

Det blev också en drabbning direkt mellan Ohlssons styrning Standout och Quid Pro Quo som denna kväll hade Erik Adielsson vid spakarna.

Quid Pro Quo utmanade invändige Standout ordentligt om ledningen, var nästan förbi – men gick över i galopp in i första sväng och lämnade därmed Standout i spets.

Quid Pro Quo ställde sig snart och kom fram som första häst i andraspår efter en stund. Men i ledningen satt Standout nu komfortabelt och sänkte första 500 på 11,1 till 14,6 på kilometern.

Genom sista sväng fick ledaren någon längds försprång men Quid Pro Quo hängde i och gav aldrig slaget förlorat. Från vinnarhålet hade Örjan Kihlström nu också fått ut Magic Tonight (Roger Walmann) i tredjespår och denne kom riktigt snabbt över Bergsåkers upplopp.

Men Standout höll ifrån sig uppvaktningen och vann knappt på 1.13,0a över 2140 meter. En seger som var värd en kvarts miljon kronor.

Ulf Ohlsson vann Norrlands Grand Prix även i fjol med Vincennes, samt 2007 med Loy Lavec.

Magic Tonight alltså tvåa på samma tid som vinnaren medan Quid Pro Quo höll väldigt bra med galoppen i åtanke, på två tiondelar långsammare sluttid.

*

Tidigare under kvällen reds även SM i monté för kallblod och segern hamnade hos favoriten Odin Tabac. Hästen tränas av Håkan Wallberg och reds av Johanna Hedlund till seger på 1.26,8a över 2140 meter. 100 000 kronor var förstapriset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Italienske succéhästen till Hugo Åbergs

Italienske succéhästen till Hugo Åbergs

Om det inte var klart redan tidigare så kan det konstateras att Hugo Åbergs Memorial blir ett verkligt kanonrace. Nu är även italienske Owen’s Club klar för loppet.

Under tisdagen kunde Jägersro presenterna en nionde häst som klar för Hugo Åbergs Memorial som körs den 30 juli.

Det är italienaren Owen’s Club som kommer till Jägersros storlopp. Pietro Gubellini tränar och kör femåringen som slog igenom med dunder och brak då han vann Sweden Cup både i försök och final under Elitloppshelgen.

I söndags tog han ännu en storseger på nordisk mark när han spurtade hem St.Michel-Ajo i Mikkeli på 1.10,1.

Den sista platsen i Hugo Åbergs ska fyllas innan kommande tisdag då startfältet också lottas på Jägersro under tävlingskvällen.

De nio klara är:

Bagley
Brad de Veluwe
Commander Crowe
Nahar
Owen’s Club
Raja Mirchi
Sebastian K.
Shaq Is Back
The Best Madrik

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Treåringar i fokus på Solvalla
Nästa nyhet
Treåringar i fokus på Solvalla

Treåringar i fokus på Solvalla

Det är åter Solvalla som kör V86 från och med kommande onsdag. Och då är det treåringarna som står i fokus på ”Valla”.

Efter ett par veckors sommarturné runt om i landet återvänder V86 till huvudstadsbanan Solvalla på onsdag.

Toppnumren i den kommande V86-omgången är Sommarfavoriten och Sommarfavoriten för Ston, som körs för de treåriga hästarna och ser flera tänkbara Kriterie- och Oaksaspiranter i startfältet.

Förstapriset i Sommarfavoriten är 200 000 kronor och i stoavdelningen är det hälften av den summan. Startlistorna ser ut som följer:

Sommarfavoriten, 2640 auto:

1 Carelin – Johan Untersteiner
2 Breakbumper – Robert Bergh
3 Random Shot – Örjan Kihlström
4 Digital Archive – Stefan Melander
5 Ribbon Kronos – Per Lennartsson
6 Gimeheaven Sisu – Ville Karhulahti
7 Sir Ratzeputz – Jorma Kontio
8Vernin Starlight – Ulf Ohlsson

Sommarfavoriten för Ston, 2140 auto:

1 Room To Go – Hans-Owe Sundberg
2 Air Frame – Björn Goop
3 Mythical Fortune – Johan Untersteiner
4 Wireless – Mikaela S Melander
5 Integrated – Marcus M Melander
6 M.T. I’measygoing – Kim Eriksson
7 Digital Pointer – Stefan Melander
8 Unique Julia – Hans R Strömberg
9 D’One – Roger Walmann
10 Ragata – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Bergsåker
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Bergsåker

Torsdag: V64-tips till Bergsåker

Omgången:
Bra klass på kvällens omgång från Bergsåker, spelmässigt också intressant. Jag tycker loppen håller ojämn klass, och jag spelar därför flerkupong. Väderrapporten är lovande, och vi kan vänta oss en snabb och fin Bergsågeroval, som tillåter valfri balans.

Prisvärda spiken:
1 Standout (V64-6)

Speldragen:
15 Captivating Ås (V64-4)
3 Villa Glory (V64-5)

Skrällarna:
7 B.W.Gulliver (V64-2)
9 Poochai (V64-4)

V64-förslag:
V64-1: 1,2,4,6 (9-3)
V64-2: 3,6,7,8 (1-12)
V64-3: 2,8,9 (3-5)
V64-4: 2,3,8,15 (9-4)
V64-5: 3,7 (14-10)
V64-6: 1 Standout (3-4)
4 x 4 x 3 x 4 x 2 x 1 (x3) = 1152 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset

Spelförslag:
DD-1: 3,7
DD-2: 1 Standout
2 rader x 500 kronor.

V64-1:

RANKING: A: 6 B: 4-2-1-9-3 C: 10-7-5-8

Spetsanalysen:
1 Un Sacco di Soldi kan öppna snabbt, men det kan även 6 Oracle Kronos göra. Oracle Kronos är väldigt kvick vid laddning, och jag håller honom som spetsfavorit.

Loppanalysen:
Favoriten 6 Oracle Kronos är en häst som stallet håller högt och tillsammans med körsven Ulf Ohlsson ska det vara vettig segerchans. Han kan öppna kvickt från start och är min spetsfavorit i loppet, från den positionen blir han normalt svår att plocka ned. Han har fått lopp i kroppen efter uppehåll, och ska vara uppåt i form. Vettig chans alltså att Oracle Kronos leder från start till mål, men jag tycker att han, trots uppehåll, vek ned sig lite väl enkelt senast och jag väljer därför att gardera.

4 Tresor d´Inverne återkommer efter länge uppehåll och det handlar om årsdebut, trots årsdebut tycker jag att han ska räknas tidigt. Från stallet meddelar man att han jobbat bra inför detta, och i grund och botten är han kapabel för klassen. Han avslutade fjolåret på bästa vis, och är van tuffa konkurrenter. Alltid tufft att komma från skada och gå ut att vinna direkt, men Bergh brukar ha hästarna i bra författning efter uppehåll och loppet håller ingen vidare klass.

2 Package Deal vann V75 från utvändigt ledaren ifjol och en sådan merit räcker långt i detta sällskap, Per Lennartssons hästar har också uppåtform för dagen och med passande utgångsläge tycker jag att han ska räknas tidigt. Package Deal är startsnabb och bör hamna vettigt på det direkt från start, sedan ska han duga gott.

Jag streckar även 1 Un Sacco di Soldi, även om han är svårbedömd efter den svaga insatsen senast. Normalt duger han dock långt i klassen och utgångsläget blev dessutom tilltalande då han är startsnabb, och han lär som sämst få rygg på ledaren härifrån.

9 Elles W.Fill är inte så tokig, men missgynnas av bakspår och jag står över.

V64-2:

RANKING: A: 6-3-8-7 B: 1-12-10-11-5 C: 4-2-10

Spetsanalysen:
1 Faksblixten kan öppna snabbt och bör försvara sitt innerspår, men det troliga är ändå att 3 Alsaker Faks i ett tidigt skede av loppet körs till ledningen.

Loppanalysen:
6 Mel Odin är kapabel och på väg uppåt, tränare Micael Melander håller honom högt och Mel Odin är van tufft motstånd. Senast var han ute mot bland annat Hallsta Lotus, men fick inte till det den gången som tufft spelad och galopperade dubbelt. Vid seger näst senast visade han lite av sitt kunnande då han vann lätt, men dubbla galopper senast och chansartat utgångsläge gör ändå att jag garderar. Att han är bästa hästen i det här gänget är jag tämligen övertygad om, men han har trots allt bara tre segrar på de 17 senaste starterna och han vinner inte direkt ihjäl sig.

3 Alsaker Faks bör i ett tidigt skede av loppet forceras till ledningen och därifrån kan han bli svår att nå, senast avslutade han starkt som tvåa efter galopp och gången innan det höll han starkt efter en tung resa. Han är under utveckling och blir allt bättre, får han bestämma tempot någorlunda mitt i loppet blir han inte lätt att plocka ned.

8 Remelden återkommer efter uppehåll och frågetecken för formen finns, löper han dock upp till sitt kunnande och inte är allt för ringrostig efter uppehåll ska han hävda sig gott i denna konkurrens. Remelden trivs på svensk mark, och det är den typ av kallblod som tål att göra en hel del av jobbet själv i loppet.

Streck också för 7 B.W.Gulliver som visserligen har ett tufft handicap, men hästen är klart på gång och från stallet är man positiva. B.W.Gulliver är inte så tokig i grunden, och värd att passa den här gången.

V64-3:

RANKING: A: 2-8-9 B: 3-5-11-10 C: 4

Spetsanalysen:
2 Västerbo Loveboat kan öppna snabbt från start, men att han är nedstruken till innerspår ser jag knappast som någon fördel för honom. Han är inte helt enkel, vilket han visat tidigare, och det finns en viss galopprisk från innerspåret om det går för fort in mot första sväng. Det säger i varje fall känslan. 3 Cool Keeper kan öppna väldigt snabbt vid laddning, och väljer Leif Witasp att trycka av honom från start finns risken att favoriten är illa ute.

Loppanalysen:
2 Västerbo Loveboat är en mycket fin typ under utveckling och jag gillar den här treåringen, han har i stort sätt gjort allting rätt så här långt och fungerar han bara någorlunda så vinner han det här loppet. Han kan öppna bra från start och lyckas Adielsson försvara innerspåret med honom från start, blir han mycket svårslagen. Som jättefavorit väljer jag dock att gardera honom, att han blivit nedstruken till innerspår ser jag knappast som någon fördel för honom och då utvändige 3 Cool Keeper kan öppna väldigt kvickt vid laddning kan det sätta käppar i hjulet för favoriten. Given förstahäst, men också given gardering. Han har tidigare visat att han inte är helt enkel.

8 Google Håleryd har precis som Västerbo Loveboat gjort det mesta rätt hittills och att han nu är nedstruken tre spår gynnar honom kraftigt. Han pressade Västerbo Loveboat från utvändig position ända in mot linjen för tre starter sedan, men lyckades inte ta sig förbi. Google Håleryd ska dock vara vassare nu, och blir favoriten över från sitt innerspår bör vägen för tidig ledning ligga öppen för Google Håleryd. Ett måste.

Jag vill dock varna rätt kraftigt för 9 Poochai som alltid varit lovande men som inte riktigt fått till det fullt ut, nu har han dock fått två lopp i kroppen efter uppehåll och ska idag dessutom testas barfota runt om för första gången. Kunnandet finns i honom, och slår barfotabalansen väl ut blir han intressant här. Se upp.

3 Cool Keeper vann lätt från ledningen senast och är en fin typ, jag får dock ingen riktig känsla för att han ska räcka hela vägen i det här gänget. Jag kan vara fel ute, men jag väljer att stå över honom. För tre starter sedan hade han, från spets, inget att sätta emot Västerbo Loveboat och känslan säger att det blir tufft även idag. Vid större gardering, är han dock given.

V64-4:

RANKING: A: 15-3 B: 2-8-9-4-12-5 C: 14-11-6-13-7-1-10

Spetsanalysen:
3 Malin Tilly är väldigt kvick från start och given spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
15 Captivating Ås står iskallt på det med bakspår på tillägg, trots det väljer jag att ge henne tipset i loppet. Hon är van betydligt tuffare motstånd än vad hon ställs mot den här gången, hon är dessutom bättre än vad resultatraden visar och stämmer det bara någorlunda för henne under vägen är jag övertygad om att hon blir svår att stå emot. Intressant, trots svåra förutsättningar. Hon har haft en del stolpe ut, nu kan det vara hennes tur.

3 Malin Tilly har varit lite down, hon verkar dock klart på gång igen och som jag nämnt tidigare så är hela stall Per Lennartsson uppåt för dagen. Med dessa förutsättningar är hon given spetsfavorit i loppet då hon kan öppna kvickt, från den positionen biter hon ifrån sig väl. Given.

2 Lina Liv har svarat för väldigt fina insatser på slutet och visar mycket fin form, den här gången får hon dessutom Örjan Kihlström upp i vagnen och hon är ett måste på kupongen. Hon är startsnabb och kanske kan få hålet bakom spetsfavoriten Malin Tilly, får hon sedan bara chansen till slut ska det bli intressant att se henne.

8 Kiss Me Kemp tycker jag är lite väl tufft streckad med dessa förutsättningar, men Berghs sto var fin senast vid seger och hon är van tufft motstånd. Stämmer det någorlunda för henne under vägen, måste hon räknas tidigt.

Jag tycker dessa fyra hästar höjer sig något över dom övriga, och jag väljer att stänga igen butiken med dessa.

V64-5:

RANKING: A: 3-7 B: 14-10-9-8-12-2-5-6 C: 13-4-15-11

Spetsanalysen:
4 Ajlexes Etoile och 5 Dragon har visat att dom kan öppna snabbt, men jag vill ha 3 Villa Glory till ledningen och ser det inte alls som någon omöjlighet. Är Markus M Melander tuff nog från start, ska det vara bra chans att han tidigt hittar ledningen.

Loppanalysen:
Favoriten 7 Staro Green River var duktig vid seger senast i Halmstad och gör det bra varje gång, han är dessutom under utveckling och står återigen inför en passande uppgift. Motståndet skrämmer honom inte, och fortsätter han bara på samma inslagna linje är det vettig segerchans. Förutsättningarna är dock annorlunda idag, han kommer att få attackera bakifrån och jag väljer att dubbla lappen, samt gå emot honom i tipset.

Jag väljer faktiskt att ge tipset till 3 Villa Glory, jag gillade intrycket på henne i Sverigedebuten senast och med det loppet i kroppen lär hon knappast vara sämre till den här starten. Jag har förhoppningar om att körsven Markus M Melander tidigt ska kunna hitta ledningen med henne, och är hon sedan bara någorlunda till häst ska det vara vettig chans att det håller hela vägen. Stallet låter nöjda med henne, och hon känns spännande här.

14 Scargi blir tufft betrodd, men jag väljer att stå över. Han var positiv som tvåa senast och börjar med ett gäng lopp i kroppen efter uppehåll, precis som ifjol att hitta formen. Men, från bakspår på tillägg kan det lätt bli strul och då kan det vara jobbigt att räcka hela vägen.

V64-6:

RANKING: A: 1 B: 3-4-6 C: 2-9-8-7-5

Spetsanalysen:
1 Standout och 3 Quid Pro Quo om ledningen, då den sistnämnde ska tävla med skor och öppet huvudlag idag blir det svårt att ta en längd på kvicke 1 Standout som är given spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
3 Quid Pro Quo har gjort allting rätt den här säsongen och fick senast sätta pricken över i:et då hann van Sprintermästaren från ledningen, i mycket enkelt stil via vassa 09,5 sista 600. På intrycket i Sprintermästaren senast och att han slog Standout med liknande förutsättningar för tre starter sedan, kan det givetvis vara dumt att gå emot honom i tipset. Jag tycker dock att spelvärdet den här kvällen talar för 1 Standout, som jag har bra känsla för leder loppet från start till mål och jag spikar.

1 Standout kunde inte freda sig mot just Quid Pro Quo från ledningen senast, men innerspåret på Bergsåker den gången var tungsprunget och jag har känsla för att det var det som fällde honom den gången. Quid Pro Quo tävlade när han besegrade Standout för tre starter sedan med skor och öppet huvudlag, precis som han ska tävla ikväll, men han är trots allt mycket vassare med barfotabalans och helstängt och gör Standout om insatsen från näst senast då han dansade undan från tätposition via 11,5 sista rundan säger känslan att Quid Pro Quo får svårt att plocka ned denne.

Spelvärdet får helt enkelt tala, och jag spikar Standout på rubbet. Senast de möttes när Quid Pro Quo vann, satt strecken annorlunda, den gången i fördel för Standout.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman 

GILLA TRAVNET.SE PÅ FACEBOOK!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jätteskräll i ST:s Guldtäcke
Nästa nyhet
Jätteskräll i ST:s Guldtäcke

Jätteskräll i ST:s Guldtäcke

Svensk Travsports Guldtäcke slutade med en praktskräll. Gärdsjö Viking och Per Lisell tog en härlig seger på Dannero.

Den sista V86-utflykten för i sommar var lokaliserad till Dannero och kvällens höjdpunkt var ST:s Guldtäcke med kallblod utspridda på många volter.

Segern gick till fältets fjärde minst spelade häst: Gärdsjö Viking vars skräll gladde både tränaren och kusken Per Lisell samt de som spelat hästen till 57 gånger pengarna.

Tidig ledning i loppet tog Trippa Undan som anförde i bra tempo. Dryga varvet från mål attackerad Ulvsås Brasse och fick med sig favoriten Hallsta Lotus i rygg. Hallsta Lotus hade dock inte alls någon av sina roligaste dagar och började hissa nödflagg redan på sista bortre och gav upp in i sista sväng.

Det visade sig bli perfekt för Gärdsjö Viking som låg kvar placerad i andra ytter och nu fick fritt igen och vreds till attack i tredjespår med 300 meter kvar.

Kampen var hård mellan de tre över upploppet men kort före mål fick Gärdsjö Viking näbben först och segrade på 1.25,7 över 2180 meter. En seger som var värd 150 000 kronor.

Ulvsås Brasse sluggade sig för bi Trippa Undan i kampen om silverpengen. Hallsta Lotus slutade sist felfri men noterade 23,3 över 2280 meter. Betrodde Titan Tabac galopperade bort sig.

*

Även i Ådalspriset skrällde det, om än inte lika friskt. Toni Ylitalo lotsade in Rainer Björkroth-tränade Outlaw Merci som kunde vinna efter en resa i andra ytter och attack ur sista sväng.

Segertiden blev 1.12,9a över 2140 meter och betydde 75 000 kronor in på kontot.

Favoriten Caddie Comet tvåa från spets och Juliano Rags trea från dödens.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Auktionsdyringen i Yonkers Trot

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson