Storloppen i Europa avlöser varandra men det är bara två månader kvar till den andra finalen av UET Trotting Masters. Här är hästarna som just nu tar plats i loppet.

Sebastian K. segrade i den första finalen av UET Trotting Masters i fjol på Solvalla. En seger som gav en kvarts miljon euro extra på kontot.

Årets final avverkas på Vincennes den 7 september. Och för närvarande är det just Sebastian K. som toppar rankingen. Hans nästa framträdande blir ju som bekant på lördag i Årjängs Stora Sprinterlopp.

Fransmännen Ready Cash, Timoko och Royal Dream tar placeringarna närmast bakom och är givna i Trotting Masters-finalen – om man vill vara med.

Elitloppsvinnaren Nahar ligger femma och tämligen säker på sina 2000 poäng.

Nästa lopp i Trotting Masters-serien är nämnda Årjängs Stora Sprinterlopp och St.Michel-Ajo i helgen. Därefter följer stayerloppet Prix de Buenos-Aires på Enghien nästa lördag, tyska Matadoren-Rennen den 28 juli och Hugo Åbergs (plus Malmö Stads Pris) på Jägersro den 30 juli.

Här är 12-i-topp av Trotting Masters-rankingen just nu:

1 Sebastian K. – 3500 poäng
2 Ready Cash – 2875
3 Timoko – 2475
4 Royal Dream – 2200
5 Nahar – 2000
6 Nesta Effe – 1700
7 Brad de Veluwe – 1600
8 Mack Grace Sm – 1500  
9 Commander Crowe – 1450
10 Texas Charm – 1300
    Looney Tunes – 1300
12 Singalo – 1250
    Save The Quick – 1250
    Look Mp – 1250

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svensktätt i Stanley Dancer

Svensktätt i Stanley Dancer

Det är tre veckor kvar till Hambletonian men redan denna helg vankas vassa lopp på Meadowlands. Flera svenskhästar finns med i storloppet Stanley Dancer Memorial.

Storloppssäsongen är igång i Nordamerika och treåringarna ska mäta sina krafter redan denna lördag i Stanley Dancer Memorial som i år körs som ett lopp med en samlad prissumma på 294 000 dollar.

Flera hästar tränade av svenska tränare i USA finns med i startlistan som rymmer tolv hästar totalt.

Jimmy Takter har med sin Corky som i fjol slutade tvåa i finalen av Peter Haughton Memorial. Med finns också Fico (Staffan Lind), Dreams of Thunder (Jonas Czernyson), Banco Solo (Kenneth Oscarsson) och Celebrity Maserati (Susanne Strandqvist).

I Delvin Miller Memorial, för de treåriga stona, dyker Takters To Dream On upp. Hon vann Merrie Annabelle i fjol, de tvååriga stonas största lopp. Czernyson har två hästar med i racet: Ma Chere Hall och Mistery Woman.

De största loppen för året, Hambletonian och Hambletonian Oaks, avgörs lördagen den 3 augusti.

Här är startlistan till Stanley Dancer:

1609 auto

1 Spider Bluechip – kusk ej klar
2 Six Gun Hall – kusk ej klar
3 Dewycolorintheline – Ray Schnittker
4 Fico – Jim Morrill J:r
5 Dreams of Thunder – Corey Callahan
6 Banco Solo – George Brennan
7 Smilin Eli – kusk ej klar
8 Your So Vain – Andy Miller
9 Royalty For Life – Brian Sears
10 Corky – kusk ej klar
11 Celebrity Maserati – Tom Jackson
12 Raven Victory – kusk ej klar

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Market Share mot Europa 2014?
Nästa nyhet
Market Share mot Europa 2014?

Market Share mot Europa 2014?

Det känns långt till Elitloppet och Prix d’Amerique nästa år men loppen kan komma att få en högintressant deltagare. Fjolårets Hambletonian-vinnare Market Share kan bli en verklighet i Europa 2014.

I fjol vann Revenue-sonen Market Share Hambletonian. Sedan man infört nya regler för avel i Nordamerika har man valt att tävla vidare med hingsten även under fyraåringssäsongen.

Nästa helg väntar en av årets största uppgifter för Market Share då han är en av hästarna i kanadensiska storloppet Maple Leaf Trot. Redan denna lördag värmer man förresten upp i ett högkvalitativt kvallopp på Meadowlands.

Men det kan bli en fortsättning för Market Share även som femåring. Det berättar ägaren Richard Gutnik om i en intervju med ustrotting.com. Där nämner han också vilket som är hans önskelopp med hästen: Elitloppet.

Han tycker inte det finns tillräckligt med lopp för de äldre travarna i Nordamerika och säger:

– Market Share är i så fin form som han kan bli. Min plan har varit att tävla med honom även nästa år. Linda (Toscano, tränaren) vill verkligen se honom i Prix d’Amerique och jag skulle tycka det var fantastiskt att vara med i Elitloppet. Vi tror att han hade vunnit Elitloppet i år om han bara hade varit med.

– Om programmet här hemma är det samma även nästa år så kommer vi högst troligt att sända honom över till Europa, säger Gutnik till ustrotting.com.

Faktum är att en Hambletonian-vinnare aldrig vunnit Prix d’Amerique. Hambo-vinnare har dock triumferat i Elitloppet. Senast var 1988 då Mack Lobell vann.  Tidigare har Timothy T., som vann Hambot 1970, även tagit hem Elitloppet både 1975 och 1976.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro

Torsdag: V64-tips till Örebro

Omgången:
Bra klass på kvällens omgång från Örebro, där dessutom väderrapporten är lovande med 21 grader och sol. Banan ska bli fin, och vi kan räkna med att det går undan ikväll. Spiken 10 Holy Smoke (V64-2) har en skräddarsydd uppgift framför sig, sedan avslutar jag även med spik för 11 Down Force (V64-6) som känns prisvärd och det här är en häst jag har ett gott öga till. Ledningen i Örebro är guld värt och det är alltid svårt att ta någonting från köposition, men jag håller Down Force såpass högt att jag känner mig trygg med honom som spik, trots utgångsläget.

Bästa spiken:
10 Holy Smoke (V64-2)

Prisvärda spiken:
11 Down Force (V64-6)

Bästa låset:
6 Carelin (V64-3) & 7 Boys Going In (V64-3)

V64-förslag:
V64-1: 1,2,3,4,5 (6-9)
V64-2: 10 Holy Smoke (3-8 )
V64-3: 6,7 (1-2)
V64-4: 2,4,5,7,8,9,10,11,12,13 (1-6)
V64-5: 1,2,3,6,7,8,9,12 (10-4)
V64-6: 11 Down Force (4-12)
5 x 1 x 2 x 10 x 8 x 1 = 800 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset

Spelförslag:
DD-1: 3,8
DD-2: 11 Down Force
2 rader x 500 kronor.

V64-1:

RANKING: A: 4 B: 1-3-2-5 C: 6-9-7

Spetsanalysen:
1 Macho Gossip kan öppna snabbt och är spetsfavorit i loppet, 5 Victory Hill och 6 Aloe Vera är bägge kvicka men det blir svårt att ta en längd på Macho Gossip.

Loppanalysen:
Favorit i loppet blir 1 Macho Gossip och med perfekta förutsättningar behöver det givetvis inte vara helt fel, han kommer med bra form och kan mycket väl spåra loppet från start till mål. Han vann pliktskyldigt i enklare gäng senast via 12,5 sista 800 från köposition och man ska även tänka på att han växer en klass i front. Han är given spetsfavorit i loppet och leder länge.

Jag väljer dock att ge tipset till 4 Carlos Lightning som jag tror vinner loppet om han fungerar fullt ut, det här handlar nämligen om en högkapabel travare i grund och botten som jag är övertygad om har mycket kvar att hämta. Det finns givetvis frågetecken kring formen då han bara fått ett lopp i kroppen sedan februari, men han gör ikväll spännande debut för Cattis Lundström och enligt stallet har man fått ordning på honom. Utan tvekan bästa hästen i gänget, och bra chans oavsett löpningsförlopp om han löper på topp.

Det finns dock som sagt vissa frågetecken kring formen på Carlos Lightning och jag garderar därför vidare, förutom spetshästen Macho Gossip streckas även 3 Blue Rock, 2 Sandrngham Hanover och 5 Victory Hill. Blue Rock har jag blivit lite besviken på i de senaste starterna med tanke på vilken grundkapacitet han har och hur högt stallet håller honom, men toppformen har inte riktigt funnits där och det var ändå en förbättrad insats i tuff konkurrens senast. Löper Blue Rock upp till det han kan duger han gott. Sandrngham Hanover har varit struken efter senast och frågetecken för formen finns, men han avslutar alltid bra då han är i ordning och utgångsläget passar honom bra. Victory Hill har blivit till åren, men bör som sämst hitta hålet bakom Macho Gossip här då han är väldigt kvick den första biten och sedan är han garanterad en bra resa.

Fem streck bör räcka i V64-inledningen, där jag känner mycket för min tipsetta.

V64-2:

RANKING: A: 10 B: 3-8-1-12-13-4-11 C: 7-9-5-2-6

Spetsanalysen:
1 Fortuh W.I.C. kan öppna snabbt och är spetsfavorit i loppet med dessa förutsättningar, utmanar gör främst 3 My Account som Lasse Erixon säkerligen tidigt vill placera i ledningen.

Loppanalysen:
10 Holy Smoke har tränare Juhani Partanen hittat en skräddarsydd uppgift åt, han står perfekt inne i det här loppet och ställs inte mot mycket till motstånd. Holy Smoke blir omgångens största favorit och det är motiverat, jag har nämligen mycket svårt att se honom förlora loppet. Han trivs ypperligt tillsammans med körsven Jorma Kontio och med bara två på Holy Smokes startvolt bör han tidigt hitta ut i andraspår, sedan lär ett offensivt upplägg vara att vänta och löper han som han gjort en längre period ska han inte förlora det här loppet. En stark spik att bygga systemet kring.

För dom som letar motbud är det främst 3 My Account som om Lasse Erixon skulle hitta ledningen med, lär bita ifrån sig bra, samt 8 Black Jack B. som får Björn Goop upp i jollen och som kan få perfekt smyglopp med dessa förutsättningar.

V64-3:

RANKING: A: 7-6 B: 1-2 C: 3-8-4-5

Spetsanalysen:
1 Radieux och 2 Elvis Duo om ledningen, där jag håller Radieux som spetsfavorit tack vare utgångsläget. Ludde lär gasa friskt värre den första biten, och då blir han svår att ta en längd på.

Loppanalysen:
7 Boys Going In är en mycket fin modell som är lätt att fastna för, det är svårt att inte gilla den här travaren. Han inledde karriären strålande och imponerade i fyra raka segrar, för att sedan vara sämre senast i Gävle. Med tanke på insatsen senast finns det givetvis vissa frågetecken kring honom, men stallet meddelar att han känts fin i jobb efter 1.19 full väg efter senast och man väntar sig en bra insats ikväll. Är Boys Going In tillbaka i de slag som han var innan Gävle senast, är det toppchans oavsett position. Fredrik Persson meddelar dessutom öppet huvudlag idag istället för helstängt senast, då Boys Going In var lite väl stressad i Gävle och det tror jag bara är plus för honom. Normalt blir han svårslagen.

Jag dock bara måste dubbla lappen med 6 Carelin som jag är svag för, jag trodde faktiskt en hel del på Carelin i E3-finalen senast men det slutade med tidig galopp. Carelin är inte helt enkel och måste i första hand sköta sig, gör han dock bara det är jag övertygad om att han är minst lika bra som favoriten. Efter galopp senast i Eskilstuna såg han helfin ut, och näst senast flög han fram sista biten efter positionsstrul under vägen. Sköter han sig, kan han blåsa allt under slutrundan.

1 Radieux och 2 Elvis Duo är inga duvungar, men jag håller i dagsläget ändå Boys Going In och Carelin som huvudet högre.

V64-4:

RANKING: A: 5-10 B: 7-9-2-4-13-12-11-8 C: 1-6-3

Spetsanalysen:
2 Stil lär tidigt sitta i ledningen, men körsven Carl Johan Jepson lär knappast vara intresserad av att svara när 5 Olympic Kronos tidigt ställer frågan. 5 Olympic Kronos bör alltså tidigt sitta i ledningen, som jag läser loppet.

Loppanalysen:
5 Olympic Kronos blir favorit i loppet och det tycker jag är rätt, som jag läser loppet bör han tidigt placeras i ledningen och väl i den positionen blir han inte lätt att plocka ned. Han är lite upp och ned i sina prestationer, men mycket bra för klassen då han tävlar på topp och kvällens förutsättningar är idealiska för honom. Bra segerchans.

Favoriten har dock svikit förr, och även om det ser bra ut för hans del vågar jag inte gå på honom. Bakom Olympic Kronos är loppet öppet och jag garderar friskt, i hopp om skräll. 10 Twigs Tarzan gör en mycket intressant debut för Cattis Lundström och kapaciteten i den här travaren har vi sätt tidigare, den aktuella distansen är dessutom bara en fördel för honom då han är stark och tuff. Han är dock speciell i sin aktion och att runda dom i spåren på Örebro, tror jag inte är optimalt för honom. Ändå given på stallrapporterna inför detta, samt sin höga grundkapacitet.

Det finns dock gott om fynd i strecklistan och en tidig duo i loppet är 9 Kalle och 7 Oozing, Kalle är stark och tuff och ute över helt rätt distans och Oozing har jag alltid haft ett gott öga till och där är toppformen nära. Den här duon är givna på lappen.

2 Stil ska köras snällt och kan få det optimala loppet med spets och släpp till favoriten, får han chansen till slut, vilket man brukar få om man släpper till ”Ludde”, blir han intressant att se.

Jag streckar även 4 Such A Feeling, 8 Opus Lavec och trion 11 Kalle Quivivra, 12 Aces Majesty och 13 To Be Sir på dubbla tillägg. Samtliga dessa fem har hårdheten och kan skrälla vid rätta loppet.

V64-5:

RANKING: A: 3-8 B: 6-2-1-7-9-12 C: 10-4-5

Spetsanalysen:
Räkna med full sula den första biten då flera ekipage lär vara ute efter ledningen, jag tror det till slut kommer stå mellan 3 Clara R.C. och 6 Prins Alf, där jag håller den förstnämnda som knapp spetsfavorit.

Loppanalysen:
3 Clara R.C. ställs mot hingstar och valacker och det är alltid tufft för ett sto, men jag väljer trots det att ge henne tipset i loppet. Det här handlar om en tuff dam som tål att gå i tufft tempo hela vägen och jag håller henne dessutom som spetsfavorit i loppet. Det lär kosta första biten, men upploppet på Örebro är kort och får hon bara bestämma något på mellanvarvet blir hon svår att nå.

8 Blue Star Cosmic är dock given, trots iskallt utgångsläge. Den troligen tuffa inledningen på loppet lär gynna honom och då går ingen säker till slut. Han var mycket fin vid seger på sparat senast trots en tuff inledning och med tanke på uppehållet han haft innan det, lär han vara ännu bättre ikväll. Jag spelar med Clara R.C. och Blue Star Cosmic på Dubbeltipset.

6 Prins Alf var heroisk vid seger senast och trivs alldeles utmärkt i Örebro, på tre starter i Örebro har det slutat med tre segrar. Han kan öppna vasst från start och kommer att laddas, lyckas han ta sig förbi Clara R.C. den första biten måste han med tanke på insatsen senast räknas tidigt.

2 Super Ferrari har börjat leverera och går hela vägen in i mål för dagen oavsett löpningsförlopp, vilket har varit lite av problemet tidigare. Han kan öppna snabbt från start och kan vara med och utmana i spetsstriden om körsven Magnus Jakobsson vill, men då hästen är lite speciell av sig lär Jakobsson förmodligen nöja sig med att sitta i ett andraspår och det kan vara klokt. Lär spurta bra till slut.

Streck också för lägesgynnade 1 Cumberland, 7 Zlatan Sisu, 9 Mellby Vagabond som var positiv i ny regi senast, samt för 12 Matrix Revolution som kan komma in i matchen tack vare en högst troligtvis tuff inledning på loppet.

V64-6:

RANKING: A: 11 B: 4-12-9-7-5-6-1-8 C: 3-10

Spetsanalysen:
4 Steely Knight och 5 T.X.All In om ledningen, där jag håller Johan Untersteiner och Steely Knight som spetsfavorit. T.X.All In är kvick, men får svårt att ta en längd på Steely Knight sida vid sida.

Loppanalysen:
En väldigt öppen V64-avslutningen där de flesta sprider strecken, jag tycker därför det känns rätt att ta ställning, rent spelmässigt, och jag gör det för 11 Down Force. Down Force är inte helt enkel och uppträder speciellt, men kapaciteten finns det gott om och att han är bästa hästen i sällskapet tvekar jag inte på.

Down Force gjorde debut för Reijo Liljendahl senast på Solvalla och det var mycket ”skrik” om honom den gången, han tog också planenligt hand om ledningen och sedan såg det länge bra ut, innan han galopperade på sista bortre långsidan. Galoppen senast berodde dock, enligt rapporter, på att Malmqvists, som körde Västerbo Paymayday, hjul stötte i hjulet på Down Forces sulky och det räckte för att det skulle bli gunga. Jag tror dessutom att banan senast efter allt regn, inte passade honom.

Banan på Örebro ikväll ska bli bra då väderrapporten är lovande och sköter sig Down Force, har jag bra känsla för att han bara kliver runt det här gänget. Han har efter galoppmisslyckandet senast på Solvalla varit fin både i träning och kvallopp, jag hyser dessutom största respekt för tränare Reijo Liljendahl som inlett mycket starkt som proffstränare.

4 Steely Knight har utvecklats och kliver dessutom ned något i klass, från fint utgångsläge är han spetsfavorit i loppet och från den positionen är han främsta utmanare till min vinnare Down Force. 12 Yank Kemp håller tränare Timo Nurmos högt, men utgångsläget talar emot honom.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

GILLA TRAVNET.SE PÅ FACEBOOK!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Perfectly för Adielsson i Visby
Nästa nyhet
Perfectly för Adielsson i Visby

Perfectly för Adielsson i Visby

Perfectly Enough stod pall när favoriterna galopperade. Tillsammans med Erik Adielsson i sulkyn tog hästen hem Gotlandslöpningen.

Visbytravet hade under onsdagen sin stora kväll för året då V86 gästade Gotland men någon vidare tur med vädret hade man inte och Gotlandslöpningen fick avgöras i regn och rusk.

När startbilen släppte fältet var det Caddie Comet som kunde ta hand om ledningen en bit. Med Jorma Kontio i vagnen fick han inleda 12,0 första 500 men hade på varvet dämpat till långsamma strax under 1.16.

Det var något som föranledde Adielsson att byta ut fjärde ytter mot dödens med Perfectly Enough när kilometern återstod. Ett lukrativt drag skulle det visa sig.

Mitt på sista bortre sände så Robert Bergh iväg Kadett C.D. till attack från fjärde ytter och med i bakvattnet smög Pato.

Kadett C.D. kom hastig fram utanpå tätduon och ur sista sväng hade Bergh-travaren också skaffat greppet. Då vreds Pato på för fullt i fjärdespår – men galopperade kort senare.

Kadett C.D. såg därför ut att gå mot segern – när även denne föll över i galoppsynden mitt på upploppet. Det lämnade segern solklar åt Perfectly Enough som därmed kunde vinna enkelt på 1.13,6a över 2140 meter. En seger som var värd 150 000 kronor.

Caddie Comet tvåa och Krångel trea, båda på 13,9.

Fjolårets Derbytrea Perfectly Enough tog här första årssegern och den första i regi Stig H Johansson.

Erik Adielsson tog sin fjärde totalt i Gotlandslöpningen och hade en stor kväll i Visby då han noterades för sammanlagt fyra segerdefileringar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Bergsåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson