Efter den härliga insatsen på Kalmartravet i midsommar – nu väntar storlopp i Finland för Shaq Is Back.

Efter att ha misslyckat att ta sig till final i Elitloppet har Shaq Is Back slutat trea i Jämtlands Stora Pris och senast blev det övertygande seger på 10,5 i Kalmarsundspokalen.

Nu siktar man mot det finska storloppet St.Michel-Ajo i finska Mikkeli med Stall Zets snabba femåring. Hästen är klar för loppet, meddelar tränaren Daniel Redén till travronden.se.

Shaq Is Back väljer alltså St.Michel-Ajo före Årjängs Stora Sprinterlopp som körs dagen innan.

70 000 euro är förstapriset i det finska loppet som körs över en engelsk mil nästa söndag, den 14 juli. Banan i Mikkeli är välkänd för sitt snabba underlag och vid fyra tillfällen har vinnaren travat under 1.10, med Varennes 1.09,3 från 2002 fortfarande som löpningsrekord.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Nästa för Nahar: lunchlopp på Solänget

Nästa för Nahar: lunchlopp på Solänget

Nästa start för Nahar: ett lunchlopp på Solänget. Robert Bergh har valt genrep inför Hugo Åbergs.

Efter segern i Elitloppet är Nahar hästen på allas läppar i trav-Sverige. Senast slutade han ”bara” tvåa i Guldfinalen på Eskilstuna men tränaren Robert Bergh har nu hittat en ny uppgift åt stallets kronjuvel.

Nahar dyker upp i ett lunchlopp på Solänget den 19 juli. Det är i alla fall planen, skriver Bergh på sin hemsida.

Elitloppsvinnarens genrep inför nästa stora uppgift, Hugo Åbergs på Jägersro den 30 juli, ser alltså ut att bli på Solänget, i ett lopp över 2148 meter med 20 meters tillägg och 25 000 kronor i förstapris.

Solänget, beläget utanför Örnsköldsvik, är också som bekant ägarna Daniel och Henrik Sedins hemmabana.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Lycksele: "Det ser intressant ut"
Nästa nyhet
V4 Lycksele: ”Det ser intressant ut”

V4 Lycksele: ”Det ser intressant ut”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var duktig senast vid seger och då han inte riktigt hade fått något tuffare jobb inför den starten räknar jag med att han kommer vara ännu vassare till den här starten, den aktuella distansen ska också vara en fördel för honom då han är mer stark än snabb. Inga ändringar i balans eller utrustning och jag tycker det ser intressant ut, säger Roger Nilsson om Cross Section (V4-2)

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Lycksele. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Ted Blågul – Han har inte vunnit på ett tag, men jag tycker han gör det bra varje gång och det är väl lite läge för honom den här gången. Han ser bra ut i träningen och håller fin form, jag tycker formen är bättre än resultatraden då han haft en del otur på slutet. Det var några formstarka hästar emot, bland annat Ludvig Palema, och det är väl ingen spik. Han ska dock räknas tidigt och vi har inte planerat några ändringar i balans eller utrustning, säger Nicklas Westerholm.

2 Simb Robitaille – Han håller mycket bra form men nu ska ettan bli struken och det var inget plus. Vi håller inte ut Ludvig Palema från start och jag hoppas att inte någon annan hinner slinka ner före oss. Min häst vinner inte så ofta men gör det bra och kan duga här med fritt. Skor runt om och helstängt huvudlag, säger Susanne H Osterling.

4 Ludvig Palema – Han har gjort det bra på slutet och känns riktigt bra för dagen, han håller fin form. Det är väl på förhand Ludvig Palema, Ted Blågul och Simb Robitaille som sticker ut och jag tror på rätt skaplig segerchans. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Thule Jonsson.

8 Chakir – Han hade fått det för lugnt på grund av lite sjukdom och så inför senast och skötte sig bra. Nu med täta starter bör han ha gått framåt rejält och jag räknar med en bra insats. Han har fina hovar och det blir åter barfota runt om, säger Mattias Berglund.

Lopp 2, V4-2

2 Amoroso Blou – Han blev uppkollad efter senast och vi fixade till en del småskavanker. Han ska vara i ordning nu och läget är bra. Ove får bestämma taktiken. Loppet blev ganska hårt och jag tycker inte att vår häst ska bli klar favorit. Nilssons häst bland annat är bra. Vi kör med skor runt om, säger tränarsambon Bert Petersson.

5 Cragganmore – Han är stark och trivs bra på Lycksele. Formen ska vara bra och jag tror inte att han är helt borta. Han tävlar med skor runt om, säger Mattias Berglund.

7 Sorbas – Han är behandlad efter senast och känns fullt ok i jobben. Läget blev trist och vi lär hamna en bit bak och sedan blir det inte så lätt. Vi kör med skor runt om, säger Krister Söderholm.

10 Cross Section – Han var duktig senast vid seger och då han inte riktigt hade fått något tuffare jobb inför den starten räknar jag med att han kommer vara ännu vassare till den här starten, den aktuella distansen ska också vara en fördel för honom då han är mer stark än snabb. Inga ändringar i balans eller utrustning och jag tycker det ser intressant ut, säger Roger Nilsson.

12 Puma Brodda – Hon var lovande som unghäst men det har väl ebbat ut lite kan man säga, jag har haft svårt att få igång hästen. Hon har haft en paus inför denna start och tränar bra, men jag vill se bättring i lopp och att hon fungerar som hon ska innan jag har några direkta förhoppningar på henne. Inga ändringar i balans eller utrustning och tanken är att hon ska få ett snällt lopp, säger Sören Lennartson.

Lopp 3, V4-3

1 Bodbäcksbjörn – Han har en speciell aktion men jag tycker nog att det är till det bättre för dagen. Det ska bli spännande att se om han kan hålla undan. Det är inte så lätt att plocka längder och jag tror det finns chans att det går vägen. I ledningen får Ove hålla det tempo som passar hästens aktion och så. Banunderlaget bör inte fälla honom och det blir skor runt om, säger Thoas Claesson.

6 Mana Grabben – Han har inte startat på ett tag inför det här loppet och kommer givetvis inte vara på topp direkt, han känns fin i träningen och jag väntar mig en bra insats men på topp kommer han inte att vara redan nu. Det är en häst som behöver lite hjälp under vägen, får han det tycker jag han ska räcka långt i ett sådant här typ av lopp. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Nicklas Westerholm.

7 Eldprins – Han får starta på för att komma i riktig form och jag ligger lågt. Det var ett tufft lopp. Vi kör med skor runt om, säger Susanne H Osterling.

9 Järbo Harry – Han går ned i klass till den här starten och jag tycker det ser bra ut på förhand, det ska vara vettig segerchans. Han känns fin för dagen och motståndet skrämmer inte, det är väl mana Grabben emot. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Jan Norberg.

Lopp 4, V4-4

1 Höwings Star – Han var duktig senast och det var ett steg i rätt riktning, han har inte fungerat som önskat tidigare men senast var ett fall framåt och fortsätter han på den inslagna linjen ska han kunna duga ganska långt även den här gången. Han har tränat bra en längre period men svikit i loppen, kapaciteten har han alltid haft. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Sören Lennartson.

3 Akjas Corallo – Han är inget pålitligt kort men det är bra förutsättningar för att han ska kunna gå iväg felfritt och sedan ska han inte vara avsågad. Han håller fin form. Det blir åter skor runt om, säger Mattias Berglund.

4 Hankypanky Ginanna – Hon vann senast och stod på tur för det, vi har bara väntat på att hon ska få vinna lopp och senast var det dags. Hon gick bra senast och löser det sig från ett något chansartat utgångsläge den här gången ska det vara vettig segerchans igen. Inga ändringar i balans eller utrustning och det är min bästa segerchans inom V4-spelet, säger Nicklas Westerholm.

7 Cortland – Han kan vara bråkig i starten men vi har börjat köra honom utan käk och hoppas det är lösningen. Det verkar stabilare så. Allt verkar bra med honom och felfri kan han duga hyggligt. Vi kör honom med skor runt om, säger Jens Eriksson.

10 Uppercut – Jag har haft honom i ett par veckor enbart och det verkar bra. Han ser ut att trivas och han har skött sig bra i lugna farter i provlopp. Det har varit en del galopperande tidigare men det verkar bra i jobben. Vi kör snällt i dag för att komma igång med honom. Skor runt om, säger Mirell Hampusson.

12 Fairytale Fayline – Hon har varit hos mig i en vecka inför den här starten och jag har inte så stor uppfattning om henne, hon känns fin i träningen men är givetvis svårbedömd och vi får ta det här loppet som ett test för att se vart hon står någonstans. Hon gjorde det bra på en 17-tid i sitt senaste lopp, men nu är det foderbyte och lite andra grejer och även om hon kändes fin i ett snabbjobb i tisdags är det svårt att säga hur långt hon ska räcka. Kapaciteten vet jag finns i henne, men det är svårt att stå med stänkt spår på tillägg. Min tanke är att hon ska tävla barfota bak samt med norskt huvudlag, säger John Östman.

14 Sanna Karin – Hon avslutade bra näst senast och senast skulle hon hoppa över en pinne och det blev galopp. Jag kände mig inte slagen då. Nu står vi långt bak men hon ska inte vara helt borta från striden. Skor runt om, säger Krister Söderholm.

15 Fidelie Allover – Hon har känts bra i träningen inför den här starten och det var nästan så jag trodde mer på den här kontra Fairytale Fayline på förhand, men då utgångsläget blev iskallt får jag ha större förhoppningar på min andra häst i loppet. Det är en stor häst som bör få problem i svängarna och med dessa förutsättningar siktar jag in mig på en slant i första hand. Barfota runt om den här gången, säger John Östman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sprintermästaren: Ingen kunde hota Quid Pro Quo
Nästa nyhet
Sprintermästaren: Ingen kunde hota Quid Pro Quo

Sprintermästaren: Ingen kunde hota Quid Pro Quo

Tvåa i Kungapokalen men nu kom revanschen. Quid Pro Quo, Ulf Ohlsson och Svante Båth blev Sprintermästarens stora segerherrar.

Quid Pro Quo fick nöja sig med andraplatsen i försöksheatet men var i Sprintermästarens final oslagbar. Efter en tidig ledning kunde ingen hota Svante Båth-stjärnan som nu fick stor revansch från andraplatsen i Kungapokalen i våras.

– Det går inte att beskriva det här. Men jag måste erkänna att jag har längtat till den här dagen ända sedan målgången i Kungapokalen. Det blev ett helt perfekt lopp för oss; alla lopp ska ju köras men han såg verkligen läcker ut i dag, sa tränaren Svante Båth i vinnarcirkeln.

Och ja, det löste sig fullständigt perfekt för Quid Pro Quo som var knappt favoritspelad i finalen.

Det var Nagini och Åke Svanstedt som var snabbast ut och spetsade från fjärdespåret. Men Svanstedt visade direkt att han inte var intresserad av att fortsätta i täten och Ulf Ohlsson tog snabbt chansen och körde Quid Pro Quo till ledningen. Ett drag som blev helt vinstgivande.

Första 500 meterna avverkades efter 11,3 och varvet på 12,2.

Increased Workload var den som fick syna dödens tillsammans med Stefan Melander. Det gav Alfaz del Pi en perfekt resa i andra ytter med Björn Goop vid tömmarna.

Det var också Reijo Liljendahl-nyförvärvet Alfaz del Pi som var den som skulle bjuda Quid Pro Quo en rejäl svängom. Med 500 meter kvar sände Goop ut sin häst i tredjespår och Alfaz del Pi kom raskt fram mot tätduon.

Ur sista sväng såg det ut som om det skulle bli en rejäl match mellan ledaren och Reijo-travaren hela upploppet ned – men då plötsligt slog Alfaz del Pi i galopp och fick se vad som sämst hade blivit ett andrapris flyga sin kos.

Med det scenariot som ett faktum lämnades Quid Pro Quo helt ensam sista biten och segern blev mycket enkel för Yankee Glide-sonen. Segertiden skrevs till 1.11,0a över den engelska milen, en tangering av personbästat. Fjolårets Orsi Mangelli-vinnare noterades här för sin största seger hittills efter att ha inkasserat förstapriset på 877 430 kronor.

Ulf Ohlsson, liksom tränaren Svante Båth, tog här sin första seger i Sprintermästaren och firade vid målgång med något så ovanligt som en ordentlig segergest.

– Jag känner bara en otrolig glädje, det är fantastiskt roligt. Jag har väl vunnit cirka 3500 lopp men aldrig gjort segergest men i dag kom den spontant, sa en lycklig segerkusk Ulf Ohlsson och berättade också att det var nära att allt fått en helt annan utgång:

– Hästen snubblade till lite där 400 meter kvar och det var nära att det slutat där. Det är små marginaler i den här sporten.

Tvåa i mål, i stället för felande Alfaz del Pi, slutade nu Stig H:s Indigious, körd av Erik Adielsson, som avslutade i fin stil om än på behörigt avstånd, efter en resa i tredje utvändigt.

I dödens travande Increased Workload höll fullt godkänt till tredjeplatsen före hemmahästen Perfect Power som spurtade härligt i vida spår för Peter Untersteiner.

Läs även: Så kördes försöken i Sprintermästaren

GILLA TRAVNET.SE PÅ FACEBOOK!

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Så kördes försöken i Sprintermästaren
Nästa nyhet
Så kördes försöken i Sprintermästaren

Så kördes försöken i Sprintermästaren

Sprintermästarens tre försöksheat har avgjorts och det är Stefan Melander som sitter i pole position med två försöksvinnare. Men de kommer få en rejäl match av bland andra Reijo Liljendahls Alfaz del Pi som imponerade vid sin seger.

Så här kördes de tre försöken:

Försök 1: Skräll direkt i första försöksheatet då Stefan Melander-tränade och av Per Lennartsson körde New York U.S. höll upp ledningen och spårade hela vägen hem.

Favoritspelade Indigious travade i dödens medan Quid Pro Quo placerades i andra utvändigt. Just Quid Pro Quo gick till attack först ur sista sväng, närmade sig hela upploppet ned men kunde aldrig ta sig förbi New York U.S. som imponerande genom sin insats.

Till final: New York U.S., Quid Pro Quo och Indigious.

Segertid: 1.11,2a/1609 meter.

Försök 2: Övertygande seger i andra heatet där Björn Goop satte dit Reijo Liljendahls nyförvärv Alfaz del Pi. Det efter att favoriten Nato Dream dragit stenhårt i spets (10,0/500 och 10,7/1000).

Alfaz del Pi gick i tredje ytter och kopplade med ens greppet in på upploppet och gick ifrån till enkel seger då Nato Dream taktade av. Pojke Kronos spurtade strålande längst ut i banan till andrapriset medan Perfect Power kom loss sent från andra utvändigt och tog tredjeplatsen.

Nato Dream fyra i mål och men till final som bäst seedade fyra. El Mago Pellini gick i fjärde ytter, gick på i fjärdespår 250 meter kvar men kunde aldrig riktigt ta upp kampen.

Till final: Alfaz del Pi, Pojke Kronos , Perfect Power och Nato Dream.

Segertid: 1.11,1a/1609 meter.

Försök 3: Säker favoritseger i sista försöket genom Increased Workload och Stefan Melander. Ekipaget hamnade i tredjespår från början men kom ner i dödens efter 500 meter och körde sig också till täten med varvet kvar. Increased Workload var därefter ohotad.

Tvåa Åke Svanstedt och Nagini som travade i fjärde inner men letade sig loss i tredjespår över upploppet och störtdök mycket snabbt. Trea och också till final också Mellby Apollo och Per Lennartsson som också avslutade fint i spåren efter en resa i andra utvändigt.

Till final: Increased Workload, Nagini och Mellby Apollo.

Segertid: 1.12,0a/1609 meter.

Så här ser startlistan ut efter spårval:

1 New York U.S.
2 Alfas del Pi
3 Increased Workload
4 Nagini
5 Quid Pro Quo
6 Perfect Power
7 Mellby Apollo
8 Nato Dream
9 Pojke Kronos
10 Indigious

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Petri Salmela i Upp till bevis - igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson