Har Erik Berglöf en ny Derbykandidat? I vilket fall imponerade Val d’Amour storligen då han satte nytt svenskt rekord på Årjäng under söndagen.

Färjestads Erik Berglöf tog två raka, båda lika överraskande, segrar i Derbyt 1991 och 1992 med Sans Rival och Utini. Möjligen kan han ha fått fram en ny Derbykandidat i år.

Fyraårige Love You-hingsten Val d’Amour var mäkta imponerande då han vann på Årjäng under söndagen.

Från innespåret höll Val d’Amour upp ledningen enkelt och gjorde sedan hela jobbet själv i spets. Berglöf lät sin travare gå undan rejält på sista bortre långsidan och redan i sista sväng hade han skakat av sig sina konkurrenter.

Segern togs överlägset med sju längder och i mål visade klockorna på 1.13,9 över 2640 meter i voltstart. Den noteringen var en förbättring med två tiondelar av det svenska rekord som Atlas Boko travade för drygt två år sedan.

Förstpriset var 40 000 kronor och Val d’Amour tog sin 6:e seger i 27:e starten. Förutom att hästen körs och tränas av Erik Berglöf, är han också ägare och uppfödare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Åke Svanstedt flyttar till USA

Åke Svanstedt flyttar till USA

Det har spekulerats i flera år kring det och i dag bekräftades det: Åke Svanstedt flyttar till USA. Sveriges ledande tränare kommer avveckla sin svenska rörelse och bli travtränare med bas i Florida.

Åke Svanstedt är sedan flera år tillbaka landets ledande travtränare. I fjol travade hans stall in över 48 miljoner kronor.

Men det har länge florerat rykten om att Svanstedt har varit på väg från Sverige för att prova vingarna på andra sidan Atlanten. I dag bekräftas det: 55-årige Åke Svanstedt avvecklar sin svenska rörelse och flyttar till USA. Det säger han själv till Sportbladet.

Planerna och därmed också ryktena, påbörjades redan för sju år sedan då Karl-Erik Bender, mannen bakom Stall Palema, tillsammans med Svanstedt köpte en toppanläggning i Vero Beach, Florida.

– Då började jag tänka att jag kanske skulle flytta dit någon gång i framtiden när jag ville trappa ner och inte träna 200 hästar längre och köra så mycket lopp som jag har gjort. Sedan vill jag ju flytta innan jag är helt slut och trött på det här. Det har varit en lång tid med all pappersexercis som har dragit ut på tiden men när vi nyligen fick arbetstillståndet så bestämde vi oss på en gång, säger Åke till Sportbladet och fortsätter:

– Givetvis känns det spännande, det blir en ny livsstil för mig och familjen och samtidigt en liten utmaning.

I dag, den 1 juli, kommer samtliga hästägare hos Axevallatränaren erhålla ett brev där Svanstedt skriver att hans svenska rörelse kommer avvecklas och en ny startas upp i USA.

Till Sportbladet säger han att avvecklingen påbörjas i och med detta datum men att den kommer ske successivt och Åke har för avsikt att fortsätta tävla i Sverige fram till november i år. Om han kommer stanna i USA för gott är inte säkert men att det i alla fall blir i fem år.

Verksamheten på Bjertorp, med 21 personer anställda, kommer sägas upp. Sonen Anders Svanstedt ska plocka ut egen proffslicens och stanna kvar vid Bjertorp. Det gäller även de hos Åke anställda Glenn H Persson, Raoul Engblom och Ville Nisonen.

Åkes andra son Rickard kommer emellertid följa med över till Florida och arbeta inom den nystartade rörelsen. Nyanställd försteman blir den i USA redan verksamme Björn ”Bernie” Norén.

Åke Svanstedts stall rymmer för närvarande många storstjärnor, så som Sebastian K., men huruvida några av hans hästar följer med till USA eller inte är i dagsläget oklart.

Till Sportbladet säger Svanstedt på frågan om han tror det går att köra in mer pengar i Nordamerika än här, så här:

– Ja, travsporten är på väg uppåt där, det är bara i Kanada som det är lite oro. De har mycket pengar att köra om, titta bara på Jimmy Takter som körde in 60 miljoner kronor i fjol och Ron Burke som körde in 140 miljoner.

– Trots att Burke tränar lika många hästar som mig så körde han in 100 miljoner mer. Det säger lite grann hur mycket pengar de har att köra om, en bra unghäst tjänar mer pengar i USA än i Sverige.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Överraskande utgång i Suur-Hollola
Nästa nyhet
Överraskande utgång i Suur-Hollola

Överraskande utgång i Suur-Hollola

Det blev en lika rafflande som oväntad utgång då finska storloppet Suur-Hollola avgjordes på banan i Lahti under söndagen. Markku Nieminen-tränade Day Cruise skrällde ordentligt.

Suur-Hollola är ett av Finlands största lopp och är öppet bara för finskfödda hästar. Efter tre försök under lördagen gjorde de bästa upp i en finaldrabbning under söndag eftermiddag.

Det slutade i en ordentlig fartfest, en slagen storfavorit – och en högst otippad vinnare.

Finlands stora stjärna Brad de Veluwe, tränad och körd av Tuomas Korvenoja, var såklart den givna favoriten i finalen. Men Elitloppstravaren togs emot med minst sagt varma servetter.

Invändige Surprise Lord svarade upp Brad de Veluwe ordentligt innan den sistnämnde kunde få ta ledningen – och öppna första 500 efter toksnabba 06,0.

Det var dock inte över för det för Brad. In på sista bortre kom Aaron de Veluwe farande i full fart och ledaren och i dödens travande Up Date Hoss och pressade för allt vad tygen höll.

Brad de Veluwe fick ge slaget förlorat och Aaron de Veluwe såg ut att kunna gå mot segern men från fjärde invändigt hade Antti Teivanen hittat loss med den oväntade försöksvinnaren Day Cruise som lyckades stycka nosen först och gick förbi Aaron de Veluwe på linjen.

Överraskningen var total. Den sjuårige valacken Day Cruise hade skrällvunnit lördagens försök till 68 gånger pengarna och betalade nu 34 gånger insatsen som finalvinnare.

Det är Markku Nieminen som tränar vinnaren som efter att ha inkasserat förstapriset på 110 000 euro nästan fördubblade sin startprissumma.

Trea i mål blev Petri Puros Edward Ale som spurtade strålande ute i banan för Peter Ingves.

Brad de Veluwe fick till slut nöja sig med femteplatsen. Stig H:s Up Date Hoss var sexa i mål och Jörgen Westholms She Loves You FI galopperade in på upploppet då hon fortfarande var med i tätstriden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Arvika
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Arvika

Måndag: V4-tips till Arvika

V4 Arvika 1 juli – Fina Arvikatravet kickar igång den nya månaden och veckans tävlingsschema med en V4-omgång som känns lite halvlurig. Jag hittar ingen riktig spikkandidat som jag litar på fullt ut och väljer att lösa systemet utan singelstreck men med ett vad det känns som tämligen stabilt lås i den andra avdelningen.

V4-låset:

4 Diva Sound – 3 Chou Chou Boshoeve (V4-2)

LD-draget:

4 Kul Broline (LD-2, V4-3)

V4-varningen:

2 Banker Starlight (V4-4)

V4 – Systemförslag:

V4-1) 2,4,5,6,7 (12-8 )
V4-2) 3,4 (10-8 )
V4-3) 4,10,11 (8-6)
V4-4) 2,6,8,10 (7-11)

120 rader x 4 = 960 kr

Dubbeltipset – Spelförslag:

4,3 – 4 Kul Broline

2 rader x 400 kr = 800 kr

Loppanalyser:

V4-1

Ranking: A: 5-4-7-2-6. B: 12-8-9. C: 1-3-11-10.

Spetsanalysen: Hokseng Rypa är klart rask från start och ska laddas. Given spetsfavorit här.

Loppanalysen: Ett riktigt lurigt kallblodslopp som är svårt att bena ut inleder V4-spelet men jag väljer till slut att tro mest på 5 Lysjö Mocca. Det handlar om ett blott fyraårigt sto som hade en stark fjolårssäsong och senast var ute i avsevärt mycket hårdare konkurrens än dagens och höll klart bra från dödens. Att det blir samma position här är nog inte otänkbart och gör hon något liknande som senast borde hon ha goda möjligheter mot ett motstånd som inte vinner i parti och minut.

4 Hokseng Rypa visade riktigt fin form i höstas men i de åtta starter hon hunnit med i år har utdelningen blivit mager. Från stallet rapporterar man dock att formen är betydligt bättre än vad raden antyder och kanske kan hon börja visa det i lopp nu. Hästen är kvick från början och ledningen verkar vigd åt henne här och det är såklart en stor fördel.

7 Åsluna har en fullträff på 38 starter och är kanske inte direkt vinnartypen men hon har å andra sidan visat fin form i sina senaste starter och är ofta med där framme och krigar. Senast på Årjäng kämpade hon riktigt bra i dödens och är hon i samma författning här handlar det om en god segerchans.

2 Kolnes Pål ska också räknas tidigt. Han gick bra i fjol men inte lyckats i årets två starter. Nu återkommer han efter lite frånvaro och tongångarna låter positiva från tränarhåll. Läget är dessutom perfekt och adderar man det spännande kuskbytet med Calle Lindblom upp så känns det här som ett givet streck.

6 Glödhet är inte direkt sämre än någon annan här och med senaste starten i kroppen kanske formen kommit något. Att Björn Goop hoppar upp i vagnen bakom här gör det hela såklart extra intressant.

V4-2

Ranking: A: 4-3. B: 10-8-6-11-9-7. C: 12-5-2-1.

Spetsanalysen: Diva Sound har visat sig besitta startsnabbhet och lär med all sannolikhet laddas iväg här. Särskilt som Chou Chou Boshoeve ska tas lugnt lär Diva Sound nå ledningen tidigt här.

Loppanalysen: 4 Diva Sound är en för klassen rätt så kapabel sort som kommit igång bra med två segrar på sina sex starter. Vid senaste starten i april var hon inte som bäst men då hon nu återkommer efter frånvaron får vi anta att hon är väl förberedd. Diva Sound har gett prov på startsnabbhet och det är ingen långtsökt spekulation att Goop laddar mot täten här. Väl i den positionen torde hon bli svårslagen.

Jag kan dock inte lämna 3 Chou Chou Boshoeve ostreckad på kupongen. Den här fyraåriga Orlando Vici-dottern är riktigt spännande och återfinns nu i svensk regi efter att tidigare ha tävlat i Tyskland. Då hon gjorde debut i den nya regin på Åby i april var hon strålande då hon spurtvann trots en inledande galopp modell större. Efter det har hästen haft en halsinfektion och stallet ligger av den orsaken lågt. Men med insatsen senast på näthinnan är det svårt att inte tro att hon ska kunna räcka ändå. Jag dubblar med henne.

Den som vill jaga efter de stora slantarna kan överväga 10 Wiranda Lux som tänkbart bonusstreck. Hon har ingen seger ännu i år på sina tolv starter men avslutade piggt på nytt rekord senast och har perfekta ryggar i form av favoritduon.

V4-3

Ranking: A: 4-11-10. B: 8-6-5. C: 9-7-12-1-2-3.

Spetsanalysen: Kul Broline och Eiron Tooma är båda riktigt rappa från början och antas prova från start. I kraft av invändigt spår väljer jag att tro att den förstnämnde är spetshästen här.

Loppanalysen: 4 Kul Broline har inte rosat marknaden i de två starter han gjort i år men är betydligt bättre än vad raden ger sken av. Pine Chip-valacken gick fint förra året och noterades bland annat för två segrar ungefär vid den här tiden. Rapporterna pekar på att formen är på väg uppåt och att man till en start ska optimera balansen med barfota runt om vilket låter mycket intressant. Kul Broline är snabb från början och tipset bygger på att han når täten direkt här.

11 Identico Corner är nog bästa hästen i fältet och i sitt gamla hemland Tyskland radade sjuåringen upp segrarna. I sina senaste starter har det inte funkat helt för Berglöfs springare från tråkiga lägen och spåret denna gång är inte mycket lustigare. Identico Corner avslutade dock fint senast då han fick kryssa mellan hästar över upploppet och formen är det nog inga egentliga fel på. Det rör sig om en mycket kapabel travare för klassen och han kan mycket väl runda alla även om läget är trist.

10 Sweetness Candy är värd att plocka med också. Stoet har gått riktigt starkt i år och svarade för en fin prestation då hon slutade trea mot bra motstånd senast på Årjäng. Även om bakspåret här knappast är gynnsamt ska hon bevakas tidigt på sin fina form och det faktum att hon kanske kan få draghjälp av Identico Corner när attackerna sätts in.

8 Arabian Mystery är normalt en häst som borde ha prima chans i ett sådant här lopp men det har inte direkt sprudlat om de senaste insatserna och frågetecken bör sättas för dagsformen. Åttondespåret bakom bilen är heller ingen solskenshistoria och Arabian Mystery rankas ned något denna gång.

V4-4

Ranking: A: 10-6-2-8. B: 7-11-12-9. C: 5-1-4-3.

Spetsanalysen: Pörtsätters Queen är inte så tokig ut och har spetsat vid ett par tillfällen men Banker Starlight känns som klart vassaste hästen på start och känslan säger att Marcus Hultman är offensiv och tidigt sitter i ledningen.

Loppanalysen: 10 Soda har bara en seger på sina 19 starter men är allt som oftast med där framme och slåss. Formen är riktigt fin och hästen har haft oflyt i sina senaste framträdanden. Näst senast spurtade hon formidabelt längst ut i banan till bronset efter att ha legat sist vid utgången av sista sväng. Nu senast blev hon kvar invändigt med vad som såg ut att vara gott om krafter. Det här känns som en passande uppgift för Soda som borde kunna få full utdelning på formen här.

6 Fame’s Axis är en allvarlig motkandidat som gick väldigt bra motsvarande tid förra året och plockade ett par segrar. Näst snenast höll han rejält från dödens och en insats i trakterna av det denna gång borde räcka långt.

2 Banker Starlight är ett kul bud då det känns som den klart vassaste av starthästarna. Även om segern uteblivit hittills på de 17 starter hästen gjort har han ändå visat fin stil. För tre starter sedan på Färjestad svepte han fram till täten, skaffade sig greppet och höll riktigt bra även om han blev avslagen till slut. Min tanke är att det blir ledningen här och får fyraåringen anföra efter behag en bit så kan bakhästarna få det tufft.

Jag plockar med 8 Made A Legend också som tillhör de bättre hästarna i loppet sett till grundkapacitet. Sexåringen inledde karriären en gång i tiden med tre raka segrar och även om fullträffarna uteblivit ännu i år ska han räknas med möjlighet här i fall han bjuds en fin resa i draget.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Arvika: "Hon har toppform"
Nästa nyhet
V4 Arvika: ”Hon har toppform”

V4 Arvika: ”Hon har toppform”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon ska köras på chans och det har häxat en del med positionerna. Detta skulle kunna ha varit någon seger i programraden. Hon har toppform och om det klaffar så kan hon duga rätt bra. Skor runt om, säger Mikael J Andersson om Soda (V4-4)

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Arvika. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag.

Lopp 1 Nr 2 KOLNES PÅL
– Han verkar fin i träningen och gick ett snabbjobb inne på Årjäng i torsdags. Han fick en sårskada inför senaste starten men det var bara lindrigt och har inte bekymrat honom. Det har helt enkelt varit lite dåligt med lopp en tid och det är därför han inte startat på ett tag, men hästen brukar alltid göra bra lopp efter vila. Det är ett bra läge här och han är snabb från start så kusken får prova en bit. Samtidigt är han stark och tål dödens; det är en bättre position än i ryggar då han kan bli lite trög där. Jag tycker han är bland de tre bästa hästarna här och är lite optimistisk, säger Ulrika Axelson.

Lopp 1 Nr 4 HOKSENG RYPA
– Hon gick faktiskt nytt rekord senast på Bjerke och har känts kanonfin efter det i träningen. Formen är klart bättre än raden men det är lite problem med viljan i bland. Denna gången ska vi prova med skygglappar och barfota runt om och så har hon aldrig gått förut. Hästen är snabb ut och som jag tycker det ser ut ska det bli ledningen här, säger Frode Larsen.

Lopp 1 Nr 5 LYSJÖ MOCCA
– Hon känns som hon ska göra i träningen inför den här starten och jag är nöjd med henne, formen är det inga fel på. Jag tror på en bra insats och förhoppningsvis räcker hon en bit. Inga ändringar, säger Kristina Larsson.

Lopp 1 Nr 6 GLÖDHET
– Han svarade för ett bra lopp senast som fyra och ska normalt gå framåt med det loppet i kroppen, jag tror dessutom att han kommer passa rätt bra för Goop då han är lite trög av sig och jag hoppas Björn får fart på honom. Han är inte så tokig i grunden och har dessutom blivit travsäker på äldre dagar så jag tycker han är en av dom som ska räknas. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Ida Eriksson.

Lopp 1 Nr 7 ÅSLUNA
– Hon är rejält på hugget och svarar för bra insatser mest varje gång. Hon kan vara streckvärd om man plockar med några. Det blir skor runt om, säger Mikael J Andersson.

Lopp 2 Nr 3 CHOU CHOU BOSHOEVE
– Det är en väldigt fin häst men hon har haft en halsinfektion, som orsakats av allergier och därför har hon inte startat på ett tag. Hon har känts fin i jobben och så men vi får ligga lite lågt med henne den här gången. Hästen är mediumsnabb från start men det blir inte aktuellt att ladda i vilket fall. Inga ändringar är planerade, säger Leif Berger.

Lopp 2 Nr 4 DIVA SOUND
– Hon har fått en träningsperiod efter senast och känns fin, vi är nöjda med henne för dagen. Hon är lite speciell innan start, men brukar ta sig samman och håller hon sig bara lugn ska hon duga gott i ett lopp som detta. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Lopp 2 Nr 5 GINALAYA
– Hon känns väl lite uppåt för dagen, men hänger mest med i loppen och det är en hygglig slant som gäller för hennes del. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Juhani Partanen.

Lopp 2 Nr 6 ALCYONE LOVE
– Hon blev lite för ivrig senast och galopperade kort efter start, annars tyckte jag hon kändes fin. Ett litet frågetecken för dagsformen finns då jag inte riktigt vet vart jag har henne, men jag kommer att ladda för ledningen och därifrån hoppas kan är bland dom tre främsta. Barfota fram, säger Marcus Hultman.

Lopp 2 Nr 7 ENERGY ZON
– Hon går väl inte direkt ut i det värsta loppet den här gången, men det är heller inte den värsta typ av häst och det känns som det är en slant som gäller för hennes del. Inga ändringar, säger Erik Berglöf.

Lopp 2 Nr 9 ANNIE ON
– Hon är betydligt bättre än vad resultatraden visar, hon har startat från hopplösa utgångslägen på slutet och inte haft någon riktig flyt i loppen. Den här gången blev dock utgångsläget återigen tråkigt och jag ligger lågt gällande hennes chanser. Inga ändringar, säger Petter Karlsson.

Lopp 2 Nr 10 WIRANDA LUX
– Hon gick bra senast på Årjäng. Hon hade spår 12 och hamnade långt bak direkt, men Calle körde helt perfekt och hon gick bra som trea. Det är en ganska enkel häst. Hon behöver sitt lopp, helst på innerspår då hon har en tendens att bryta lite då hon går i andra spår. Hon är nyttig och tjänar sina pengar, men vinner inte ihjäl sig direkt. Löser det sig så kan hon säkert vara med där framme, men vinna blir nog tufft. Platschans, säger hästens ägare Kristofer Axén.

Lopp 3 Nr 4 KUL BROLINE
– Han är på gång igen lite i alla fall efter två starter i år och jag hoppas kan han vara på väg tillbaka mot vad han visade i fjol. Hästen har inte gjort så många starter och står lite hårt till här och jag vet heller inte om Arvika är den bästa banan då det är en väldigt stor häst. Men det ska bli spännande att se här för det är en riktigt bra häst. Jag tror vi får prova för ledningen här så får vi se. Vi har testat honom med amerikavagn och hoppas det blir så också i loppet, det borde ge en växel till. Han har gått med bakskor i år hittills men nu rycker vi skorna runt om och det är optimal balans, han blir mycket bättre så. Jag tycker det ser bra ut på pappret i alla fall, säger Jenny Eriksson.

Lopp 3 Nr 5 EIRON TOOMA
– Jag blev för ivrig och körde galopp då jag körde honom näst senast. Normalt är han stabil och senast svarade han för en bra insats. Jag skulle tro att det blir skor runt om. Han kan vara värd ett streck. Detta är ingen barfotahäst, säger Mikael J Andersson.

Lopp 3 Nr 7 TIGER TEX
– Han galopperade bort sig senast utan att jag har någon direkt förklaring till det, men hästen är lite speciell av sig. Han känns bra i träningen och hade inför senast gått rätt bra, men utgångsläget den här gången blev lite väl långt ut bakom startbilens vingar och jag ligger lågt. Inga ändringar och jag är nöjd med en hygglig slant, säger Magnus Jakobsson.

Lopp 3 Nr 8 ARABIAN MYSTERY
– Han var sämre senast, men känns som han ska i träningen efter det loppet och förhoppningsvis är han bättre idag. Det är en häst som nöter på och som allt som oftast gör sitt i loppen, men jag tycker inte han känns som något hett för spelarna härifrån och det är en slant som gäller för hans del. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Lopp 3 Nr 11 IDENTICO CORNER
– Han är bästa hästen i det här sällskapet, det är jag övertygad om. Däremot är han lite speciell i sin aktion och utgångsläget blev inget vidare, jag tror heller inte att han kommer vara gynnad av Arvika. Han kommer till start med bra form och är som sagt bäst i fältet, men banan lär säkert missgynna honom och vi behöver en del klaff för att komma till härifrån. Fungerar han kan han vinna och idag blir det barfota fram, säger Erik Berglöf.

Lopp 4 Nr 2 BANKER STARLIGHT
– Han galopperade omotiverat runt slutsvängen senast och jag blev överraskad av det, så brukar han normalt inte göra. Han känns efter det loppet som han ska i träningen och jag tycker uppgiften den här gången ser rätt intressant ut. Jag kommer att göra ett försök för att nå ledningen då jag vill åt den positionen idag och då det är enklare emot än normalt tycker jag han ska räknas tidigt. Skor runt om idag, det är dock marginell skillnad, säger Marcus Hultman.

Lopp 4 Nr 8 MADE A LEGEND
– Var en besvikelse senast på Årjäng för det loppet skulle han bara gå ut och vinna. Men det visade sig vi fått ett parti dålig havre och nu känns hästen pigg och fräsch igen. Vi hoppas det var en tillfällighet. Hästen känns bra i jobben och fjärdespåret här ska inte vara några problem. Han ska gå i ryggar och sedan får vi se hur långt det kan räcka. Det blir barfota runt om, säger Jenny Eriksson.

Lopp 4 Nr 10 SODA
– Hon ska köras på chans och det har häxat en del med positionerna. Detta skulle kunna ha varit någon seger i programraden. Hon har toppform och om det klaffar så kan hon duga rätt bra. Skor runt om, säger Mikael J Andersson.

Lopp 4 Nr 11 GENTELINA M.J.
– Hon har lottats till dåligt utgångsläge och jag tror dessutom hon kommer vara missgynnad av banan, jag ligger därför lågt. Det gäller att vi kommer till härifrån. Barfota runt om som senast och formen är det inga fel på, säger Juhani Partanen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Årjäng

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson