Stoklassen i långa E3 hamnade hos stall Roger Walmann. Men segrade gjorde kanske inte den häst de flesta hade trott på. Tillsammans med Johan Untersteiner stod Mellby Briolett för en härlig E3-skräll.

Den dittills obesegrade och ultrastammade D’One sågs av de flesta som utmanaren till favoriten Denim Boko då stonas E3-final avgjordes på Sundbyholm.

Segern gick också till Roger Walmanns stall – men det var skrällen Mellby Briolett som drog det längsta strået. Going Kronos-dottern spurtade sylvasst till säker vinst för överlycklige segerkusken Johan Untersteiner.

– Jag tycker det här varit en fantastisk häst hela tiden och hon har bara blivit bättre. Vi fick en bra rygg i Kontios häst (Demi de Veluwe) och jag förstod att vi inte skulle vara golvade då. Det kändes ruskigt bra 300 meter kvar och jag kände då att det här nog skulle vara vår tur, sa Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Det gick programenligt från början. Favoriten och fjolårets Uppfödningslöpningsvinnare Denim Boko höll upp ledningen för Per Nordström.

Andrahandaren D’One kom snart framsmygande i dödens för Örjan Kihlström. 12,8 på halvvarvet blev till 14,5 på kilometerpasseringen och ledande Denim Boko såg i det läget närmast oslagbar ut.

När fältet gick in på sista bortre långsidan sände Jorma Kontio iväg försöksvinnaren Demi de Veluwe i tredjespår från fjärde ytter och tassande i ryggen låg unge Untersteiner med Mellby Briolett.

Med 300 kvar hade Denim Boko plötsligt gett slaget förlorat och D’One övertog kommandot. Men samtidigt fick Mellby Briolett full marschorder i fjärdespår och det syntes med ens vart åt det barkade.

Mellby Briolett bjöd på en flygande finish, kopplade greppet mitt på upploppet och gick ifrån till säker seger. Vinnartiden stannade vid 1.14,5a över 2140 meter och förstapriset var på 800 000 kronor. Vinsten var hästens andra i femte starten.

– Jag är inte förvånad alls; jag tycker inte hon är direkt efter D’One och det här kommer bli ett av Sveriges bästa ston framöver om hon bara får vara frisk, sa tränaren Roger Walmann.

Silverplatsen gick till Tomas Malmqvist-tränade Backfire som kördes av Erik Adielsson. Ekipaget som gick i rygg ledaren, kom loss invändigt över upploppet och sköt till riktigt vasst.

D’One höll fullt godkänt till tredjeplatsen även om hon fick känna på karriärens första förlust.

Timo Nurmos-tränade Ragata travade som tvåa i andraspår men galopperade i sista sväng.

Läs även: Rolling Stones ännu obesegrad efter E3-triumf

Läs även: V75: Deuxieme Picsous fick Nahar på fall

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vass Timoko tog hem Prix de Washington

Vass Timoko tog hem Prix de Washington

Franske stjärnan Timoko fortsätter att skörda fina framgångar och efter Enghiens sprinterdrabbning Prix de Washington fick sexåringen återvända till vinnarcirkeln.

Efter en tredjeplats i Elitloppets final och en andraplats bakom mäktiga Texas Charm i Prix René Ballière var det dags för Timoko att vinna igen.

Den av Richard Westerink tränade sexåringen bärgade under lördagseftermiddagen segern och förstapriset på 54 000 euro i Prix de Washington på Enghien i Paris.

Jos Verbeeck körde som vanligt numera, Timoko som var spelad till klar favorit och kunde gå till ledningen efter en bit då spetsande Look Mp släppte.

Efter att snart därefter utmanats av The Best Madrik, släppt till denne och sedan övertagit täten igen, var det ingen som kunde rubba Timoko denna dag.

Sebastien Guarato-tränade Rêve de Beylev, körd av Dominik Locqueneux, som gått mestadels i dödens försökte utvändigt över upploppet men kunde aldrig få rätsida på Timoko som stegade ifrån på fint vis sista biten.

Vinnartiden skrevs till 1.10,5a över den engelska milen.

Rêve de Beylev höll precis till andraplatsen före The Best Madrik (trea) och Main Wise As (fyra), vilka alla noterade 10,7.

Commander Crowe var också med i loppet, denna gång med Franck Ouvrie vid tömmarna. ”Commandern” fick en invändig resa, tog sig loss genom sista sväng men kunde aldrig blanda sig i tätstriden och slutade sexa i mål på 1.11 jämnt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Belgiskt guld i Lärlings-EM - Kolgjini nia
Nästa nyhet
Belgiskt guld i Lärlings-EM – Kolgjini nia

Belgiskt guld i Lärlings-EM – Kolgjini nia

Succén uteblev för Adrian Kolgjini då EM för lärlingar avgjordes under fredagen i Belgien. Svensken slutade nia.

Det europeiska mästerskapet för lärlingar kördes på banan i belgiska Mons under fredagen. Tio kuskar gjorde upp i fyra lopp under tävlingsdagen.

Men någon större framgång blev det inte för Sveriges representant Adrian Kolgjini. Efter att ha blivit trea, respektive fyra i de båda inledande loppen diskades han i de båda påföljande och belade till slut en niondeplats i sammandraget.

Guldmedaljen hamnade i stället kring värdlandets Gert Sucaets hals efter att ha vunnit de båda avslutande loppen. Silver till danske Jeppe Rask och sista pallplats till tyske Victor Gentz.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Startlistan definitiv till Stosprintern
Nästa nyhet
Startlistan definitiv till Stosprintern

Startlistan definitiv till Stosprintern

Nu är startlistan till nästa fredags final i Stosprintern definitiv. Vem kan slå Åke Svanstedts Gisela Ås?

Sedan 1983 har Stosprintern körts på Halmstadtravet och nu är startlistan till den 31:e upplagan helt klar med kuskar efter det att uttagningsloppen avgjorts i måndags.

Åke Svanstedt har tre hästar inkvalade och väljer inte oväntat att själv köra Gisela Ås. Stefan Söderkvist får därmed äran bakom Alchemilla Rich och Peter Ingves kör To Perfection.

Stosprintern avgörs på fredag kväll och har 438 715 kronor till vinnaren.

1609 auto

1 Alchemilla Rich – Stefan Söderkvist
2 Gisela Ås – Åke Svanstedt
3 Creme Brulee – Tuomas Korvenoja
4 Quadrupedans – Ulf Ohlsson
5 Pin Kronos – Örjan Kihlström
6 To Perfection – Peter Ingves
7 Wingait Sonja – Kenneth Haugstad
8 Astoria Amour – Lutfi Kolgjini
9 It’s Thyme – Joakim Lövgren
10 Sophias Blush – Erik Adielsson

Senaste vinnarna av Stosprintern:

2012 Oyster Kronos – Lutfi Kolgjini 1.11,8
2011 Knowledge Face – Lutfi Kolgjini 1.12,8
2010 Spirit of the Day – Tom Horpestad 1.12,0
2009 La Bella Vita – Fredrik B Larsson 1.11,5
2008 Viol Hornline – Thomas Uhrberg 1.11,8

Läs även: Svanstedt dominerade i Stosprintern-kval

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skada stoppar Svanstedts segermaskin
Nästa nyhet
Skada stoppar Svanstedts segermaskin

Skada stoppar Svanstedts segermaskin

Flera imponerande V75-segrar och obesegrad på svensk mark. Men nu är det osäkert om det blir någon mer start för Åke Svanstedts Mr Chicago.

USA-födde fyraåringen Mr Chicago kom till Åke Svanstedt träning i våras och har direkt gjort sig ett namn på svenska banor.

Cantab Hall-sonen ståtar med tre raka segrar på V75; de senaste Bronsfinalen under Elitloppshelgen och Storsjöpokalen på Östersund.

Men någon start i lördagens finaler på Sundbyholm blev det inte. Mr Chicago har drabbats av en hovbensfraktur och det kan nu dröja länge innan vi får se honom på banan igen.

– Mr Chicago fick en hovbensfraktur förra veckan. Han skulle ha varit med i Silverdivisionsfinalen efter sina imponerande insatser på slutet men nu vet jag i dags­läget inte när han kan tävla igen, skriver Åke Svanstedt i sin krönika i Sportbladet och fortsätter:

– Mr Chicago är normalt ingen ömtålig häst och en hovbensfraktur är en mekanisk skada och ingen träningsskada. Han kan ha gjort sig illa i boxen, i hagen eller bara trampat snett. Det är sällan det sker i samband med träningen.

– Nu när det är så pass färskt är det svårt att se på röntgen hur pass allvarlig skadan är. Man måste vänta några veckor till och röntga igen och då kan man se om frakturen går ända in i hovleden, eller om den är av lindrigare sort.

Mr Chicago har vunnit 9 av sina 19 starter och travat in precis över en miljon kronor. Nu får framtiden utvisa hur allvarlig skadan är.

– Är den allvarlig kan det bli vila i upp till sex månader men om det är en lindrigare fraktur som bara sitter ut i kanten kan man faktiskt börja träna redan efter några veckor. Det kan man göra med en specialsko. I så fall även om skadan inte är hundraprocentigt läkt. Vi får alltså avvakta några veckor innan vi vet mer.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avelsgiganten Super Arnie är död

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson