Redan i andra mötet med Hallsta Lotus var sexårige Månprinsen A.M. mogen att utmana om kungatiteln bland de svenska kallbloden. Och det var troligen ett permanent skifte av kungakronan vi fick se på Östersundstravet.  

Hallsta Lotus kunde smärtfritt glida till spets efter 600 körda och i det läget satt Månprinsen A.M. i andra par utvändigt. När sedan Gylden Balder attackerade från kön så vek Gunnar Melander ut före i tredje spår 1150 kvar för att varvet från mål landa utvändigt Hallsta Lotus. Gylden Balder fick därmed harva vidare i tredjespår, den norske stjärnan hade dock en dålig dag och var tidigt slagen.

Hallsta Lotus trummade undan i spets men Månprinsen A.M. såg hela tiden kanonfin ut utvändigt. När Gunnar Melander 200 kvar, fortfarande med en längd plocka in på ledaren, vände på huvudet och kollade bakåt, då förstod man att det var klart. Gunnar litade som vanligt 100% på sin guldklimp som helläckert slog klorna i Hallsta Lotus till slut och vann på 1.22,8a/2140 meter.

– Det är en fantastisk upplevelse att ha en sån fin häst och man behöver inte vara på honom med pisken. Jag kände 300 kvar att jag hade fulla händer men väntade lite och sista 100 då är han grym. Det är en riktig killerinstinkt i honom, sa Gunnar Melander.

Förstapriset i Sven O Perssons Minne är 150.000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Östersund

Fredag: V64-tips till Östersund

Omgången:
Östersund värmer upp inför lördagens tävlingar med en högklassig omgång under fredagskvällen, där det både spel och sportmässigt ser kittlande ut. Förutsättningarna för en fin tävlingskväll med en bana som erbjuder valfri balans är också bra, drygt 15 grader varmt och sol säger väderrapporten.

Bästa spiken:
1 Turbos Cherie (V64-1)

Bästa låset:
1 Mellby Apollo (V64-2) & 2 Rafael Blågul (V64-2)

Dubbelspiken:
8 Stay the Night (V64-6)

V64-förslag:
V64-1: 1 Turbos Cherie (9-11)
V64-2: 1,2 (9-8)
V64-3: 3,4,5,7,9 (1-8)
V64-4: 2,7,9,10,11 (1-4)
V64-5: 3,4,7,8,9,10 (6-5)
V64-6: 2,7,8,15 (11-14)
1 x 2 x 5 x 5 x 6 x 4 = 1200 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 3 Ariel Boko
DD-2: 8 Stay the Night
1 rad x 500 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 8 Bell, 9 Famous Dream
DD-2: 8 Stay the Night
2 rader x 250 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman


V64-1:

RANKING: A: 1 B: 9-11-5-12-10 C: 4-2-8-7-3-6

Spetsanalysen:
1 Turbos Cherie kan öppna snabbt från start och blir mycket svår att ta en längd på.

Loppanalysen:
Leif Witasp har hittat en väldigt passande uppgift åt 1 Turbos Cherie och jag tycker det är omgångens bästa singelstreck, med dessa förutsättningar. Stoet har en skräddarsydd uppgift framför sig, för att leda loppet från start till mål över kort distans. Turbos Cherie är nog inte i lika bra form som då hon var som bäst tidigare den här säsongen, men senaste loppet ska ändå ha fört henne framåt och hon är van tuffare motstånd än detta. Toppchans, och bör rinna undan från spets även om formen inte är hundraprocentig.

Det som gör att känslan är ännu starkare för Turbos Cherie är att det inte är så mycket emot, normalt är 5 Across the Bridge främsta utmanare och han var också bra senast som tvåa på en tung bana. Men, sedan tidigare vet vi att Berghs travare har problem med att resa och han tävlar som bäst på Bergsåker. Kan vinna om han löper på topp, men han är på tok för ojämn för att man ska kunna tro på honom som tufft streckad och sedan var det ju det här med att resa.

Värst emot tycker jag istället att duon 9 Mafioso och 11 Maro Khan är, framför allt den förstnämnde om körsven Erik Adielsson skulle lyckas hålla rygg på Kajsa Frick och Turbos Cherie från start och få hålet på denne.

V64-2:

RANKING: A: 1-2 B: 9-8-7-4 C: 6-3

Spetsanalysen:
1 Mellby Apollo låter det påställt på från stallet inför den här starten, det är barfota runt om, helstängt huvudlag och full gas mot ledningen som gäller. Han kan öppna kvickt, och blir svår att ta en längd på från start och jag håller honom som klar spetsfavorit. Värst emot i spetsstriden är normaly 8 Tell Me No Lies som är kvick, men från spår långt ut bakom vingen blir det tufft att snuva Mellby Apollo.

Loppanalysen:
1 Mellby Apollo är en häst jag alltid haft ett gott öga till och jag var länge inne på att lämna honom ensam på kupongen den här gången då förutsättningarna är optimala, framför allt då det dessutom låter väldigt bra på honom från stallet. Jag väljer dock att dubbla lappen med 2 Rafael Blågul som tränare Robert Bergh håller högt, och det här låset känner jag mig väldigt trygg med.

Mellby Apollo håller stallet högt och man hade höga förväntningar på honom den här säsongen, han har dock inte riktigt levt upp till dessa ännu. Inför den här starten är han dock vässad i jobb, samtidigt som det blir barfota runt om för första gången i år och det ska vara en klar fördel för honom. Tränare Per Lennartsson låter väldigt påställd och det är ledningen som gäller, med tanke på de skarpare intervaller han fått, barfotabalans, samt vilken högkapabel häst det är i grunden blir han svårtuggad från tät.

Jag vill, eller vågar dock inte, släppa 2 Rafael Blågul som tränare Robert Bergh har höga tankar om och Berghs hästar går som tåget för dagen. Rafael Blågul är likt Mellby Apollo vässad i jobb inför den här uppgiften, och även om det luktar tung resa för Rafel Blågul lång väg kan det gå. Skillnaden på stallformen hos Per Lennartsson kontra Robert Bergh är stor, det är ytterligare en faktor till att jag väljer att dubbla lappen.

V64-3:

RANKING: A: 4 B: 5-7-3-9 C: 1-8-6

Spetsanalysen:
4 Västerbo Loveboat lär tidigt placeras i ledningen, antingen av egen kraft eller så kör han sig dit en bit in i loppet. De som gör upp om rygg på den klara favoriten är främst 3 Geisha Sund, men också 5 Breakbumper.

Loppanalysen:
4 Västerbo Loveboat är en mycket fin modell som är lätt att gilla, han gjorde det också bra senast vid seger i årsdebuten då han vann lätt från utvändigt ledaren vis 14,5 sista rundan och med det loppet i kroppen lär han knappast vara sämre till den här starten. Han ska från fint utgångsläge tidigt hitta ledningen och sedan blir han normalt svårtuggad. Men, han blir mycket stor favorit och då han knappast lär vara på topp redan nu med bara ett lopp i kroppen så väljer jag att gardera honom. Motiverad favorit som har bra segerchans, men spelvärdet ligger i att försöka fälla honom.

Jag gör ett försök att fälla den stor favoriten och hoppas bland annat på formstallet Robert Bergh, som har en intressant duo i loppet. 3 Geisha Sund och 5 Breakbumper streckad bägge. Geisha Sund har varit sjuk efter senast och ett litet frågetecken för dagsformen finns, men stallet meddelar allt väl i jobb för dagen och hon kan få hålet bakom favorit här. Breakbumper har fått lopp i kroppen efter uppehåll och är på väg uppåt i form, detta ser också ut att vara av rätt sort och jag är övertygad om att han har en hel del att hämta framöver. Det kanske är för tidigt att begära att han ska slå Båths favorit redan nu, men jag har förhoppningar. Stark och rejäl travare.

Streck också för 7 Google Håleryd och 9 Lovely Sky, där jag framför allt vill lyfta fram Google Håleryd, Det hör handlar om en talang som är snabb i benen och det ska bli mycket intressant att se honom mot lite tuffare motstånd ikväll. Är övertygad om att han duger gott. Lovely Sky är ett långskott, men hon gav ett fint intryck vid seger i billigare gäng senast via 15,5 sista rundan från ledningen. Kan gå.

V64-4:

RANKING: A: 2-10 B: 7-11-9 C: 1-4-8-12-3-5-6

Spetsanalysen:
4 Moe Stjerna kan öppna bra och är spetsfavorit i loppet, till en början. Räkna med att Kjell O Jonsson kör offensivt tämligen omgående med 2 Stommens Olivia och då kan jag inte tänka mig att Bo Landgren bråkar med ”Kjelle” bakom Moe Stjerna och vägen mot tidig ledning bör ligga öppen för Stommens Olovia, som Landgren lär vara nöjd med rygg på.

Loppanalysen:
2 Stommens Olivia står bra inne i det här loppet och ska ses med god segerchans, med tanke på insatserna på slutet. Vid seger näst senast gick hon ett tungt slutvarv, men gick undan lätt till slut via 26,5 sista 800 och senast var hon ännu bättre då hon fick ett tungt lopp men bara gick undan till slut och den insatsen imponerade på mig. Hon har visat sig stabil och säker och bör därför kliva iväg bra från start, sedan ska vägen mot tidig ledning ligga öppen och sedan blir hon svår att plocka ned.

Det finns dock några tuffa motståndare på tillägg och jag väljer att strecka fem hästar i det här loppet, där vi hittar fyra av dom på tillägg. Tidig är utan tvekan 10 Storm Odd som är rejäl för klassen och han övertygade senast vid seger trots en större galopp. Han är van tuffare motstånd än detta, och felfri bör han bli svårtuggad.

7 Guli Rask, 11 Husankongen och 9 Vorset Martin streckas också. Guli Rask har väl inte haft den utveckling som man trodde att han skulle ha, men normalt är det en vettig uppgift åt honom även om han står 20 meter sämre till kontra Stommens Oliva senast. Husankongen och Vorset Martin kommer bägge från starka insatser, och dom blir intressanta att se i Sverigedebuten och med körspö.

V64-5:

RANKING: A: 3 B: 9-8-7-4-10 B: 6-5-2-1

Spetsanalysen:
1 Tiptronic och 5 Loveletter är kvicka från start, där det är klar fördel den sistnämnde. Loveletter lär dock knappast köras i ledningen, och bör släppa till 4 Ginala som även den kan öppna kvickt. Ginala bör tidigt vara framme för att ställa frågan, och då kan jag inte tänka mig att Eliv Gustavsson vill svara bakom Loveletter.

Loppanalysen:
3 Ariel Boko har tränare Per Linderoth hittat en passande uppgift åt, med perfekta förutsättningar tycker jag det är en motiverad favorit och jag spelar klart mest med henne på Dubbeltipset. Hon kan öppna okey från start men är ingen raket, det bör bli tufft att hitta ledningen. Med dessa förutsättningar bör hon dock hamna vettigt på det ändå och sedan blir hon svår att stå emot till slut, aktuell distansen är väl kanske inte optimal men hon är stark och tuff och körs också av den bästa kusken. Undviker Kajsa dödens, blir Ariel Boko svårslagen.

Jag väljer dock att gardera vidare, då det finns viss risk för dödens på 4 Ginala för Ariel Boko och då kan det bli tufft att vinna från den position. Ariel Boko är mer stark än snabb och distansen är som tidigare nämnt därför inte optimalt, och det finns några kvicka travare med i loppet som kan vara snabbare till slut. 8 Bell och 9 Famous Dream väljer jag att spela med på Dubbeltipset, Bell av den anledningen att hon imponerade stort senast vid seger och hon är en av få i loppet som tål att göra jobbet på egen hand i loppet. Bell kan vinna oavsett position. Famous Dream är en fin märr som jag gillar, hon är visserligen bäst då hon är med i den främre träffen direkt och missgynnas därför av bakspår. Jag tycker dock, till skillnad från många andra, att hon gick bra senast och med klaff under vägen har vi sätt henne flyga lågt till slut tidigare.

Streck även för spetsfavoriten 4 Ginala som kan leda hela vägen, för 7 Uranium som visserligen är tränarkörd den här gången men som är riktigt bra då hon löper på topp, samt för 10 Tofu som blandar och ger en del i sina prestationer men som likt Uranium är bra då hon är bra.

V64-6:

RANKING: A: 8 B: 7-2-15 C: 11-14-6-5-1-12-4-3-13-10

Spetsanalysen:
7 Scoot to Score är snabbare i volt än bakom startbilen och från springspår är det vettig chans på tidig ledning, Jörgen Westholm lär göra ett allvarligt försök att nå spets med 2 Ninepoints Charlie men jag är helt inne på att Lennartsson med hjälp av springspår skickar kvicke Scoot to Score mot tät.

Loppanalysen:
8 Stay the Night har gjort två starter i regi Robert Bergh och gått starkt i bägge, senast i V75-finalen noterades han för vassa 11,8 över full väg men fick trots det se sig besegrad av en för dagen grym vinnare. Stay the Night imponerade dock trots att han ”bara” blev tvåa senast och med två lopp i kroppen räknar jag dessutom med att han går framåt ytterligare till den här starten. Utgångsläget är visserligen chansartat, men löser det sig bara någorlunda för honom under vägen bör han sänka detta gäng då det handlar om en klassig typ.

Löser det sig bara någorlunda för Stay the Night vinner han loppet med tanke på hur han gått hos Bergh, men innerspår kan trots allt ställa till det och jag väljer därför att gardera honom på V6-lappen. 7 Scoot to Score har gott kunnande i sig och leder länge, 2 Ninepoints Charlie har visat toppform i två raka segrar och 15 Real de Rabut är ute över helt perfekta förutsättningar och blir intressant att se med Jansson i jollen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V4-tips Färjestad
Nästa nyhet
Fredag: V4-tips Färjestad

Fredag: V4-tips Färjestad

Omgången: Snabba Färjestad i soliga Karlstad står för värdskapet på lunchen och det här känns som en normalomgång där inga större överraskningar kommer ske. Jag tycker det finns att par som hästar som sticker ut lite i de flesta avdelningarna och idag väljer jag en flerkupong.

Spiken: 3 Boztheman (V4-3)

Skrällen: 9 Åhlunda Survivor (V4-4)

V4-förslaget (x5)
V4-1: 7,9,11 (res 2-3)
V4-2: 4,7,10,11 (res 9-5)
V4-3: 3 Boztheman (res 5-9)
V4-4: 1,4,5,7,9,10,11 (res 12-3)

3 x 4 x 1 x 7 = 84 rader

840 kronor


Dubbelförslaget:
11 – 3 x 800

800 kronor

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

V4-1
Det sprakar och det bubblar!

A: 7-11-9 B: 2-3-10-6-5-4-1 C: 12-13-8

Spetsanalys: 3 Energy Zon kan öppna bra och utmanas främst av springspårets 6 Chip Injection. Är bara Lars D Carlson med på ”start” känns den sistnämnda hetast till en början. Kanske släpper han sedan i sin tur till Eskilstunakollegan Lars-Åke Söderholm bakom 7 Bubbly?

Loppanalys: 7 Bubbly lät Lars-Åke Söderholm riktigt uppåt på senast med Eskilstunainsatsen i färskt minne men från dåligt utgångsläge gick det inte att ta så mycket i ett ganska bra lopp på Solvalla. Stoet visade ändå att formen sitter där den ska och nu ser förutsättningarna helt rätt ut. Även om det kanske inte blir någon ledning lär hon kunna få en vettig resa och då ska segerchansen vara god.

11 Claudine har två nollor i raden men insatsen på Örebro var ett klart fall framåt jämfört med loppet innan. Hon fastnade då med krafter kvar i en tillställning som vanns av Notorious Bi och med 61 starter bokförda i statistiken är hon loppets mest rutinerade dam. Hon tål dessutom en del grovjobb i spåren och Magnus Jakobsson upp känns intressant.

9 Liza Broline tog sats från kön 900 meter från mål senast och redan med halvvarvet kvar hade femåringen avgjort loppet. Via 15,5/1000 gled hon undan med lätthet men tilläggas bör att loppet inte höll någon högre klass. Hon får ses som en utmanare om segern men täta starter är dock ett frågetecken.

2 Svea Will hamnade hopplöst på det i en trög rygg senast och har visat fina takter innan det. Stoet har ett fint utgångsläge och ska markeras tidigt om man garderas vidare.

3 Energy Zon var inte alls till sin fördel senast då hon galopperade tidigt och sedan inte alls visade något av värde.

10 Strong Alice återkommer efter lång frånvaro och är i grunden inte så tokig. Diffus form, 20 meters tillägg samt bara en etta i segerkolumnen gör dock att jag står över henne.

 

V4-2
En felfri Headhunter blir farlig!

A: 11 B: 7-10-4-9-5-2-6-8 C: 3-1-12

Spetsanalys: 2 Concord Prinsen eller 4 Jojo Ribb gör nog upp om detta och fördel den förstnämnda.

Loppanalys: Sprinterlopp där de mest betrodda dragit luriga lägen men dessa sticker ändå ut så pass mycket att de måste ses som huvudet högre än de övriga.

Tipsettan till 11 Headhunter som är en klart duglig häst vilket han visat vid flertalet tillfällen. Senast felade han från start från ett snävt startspår men nu är det autostart vilket underlättar. Valacken duger i den här klassen och med minsta klaff från bricka elva borde han ha bra chans att kliva runt sina konkurrenter.

7 Flicka Tooma får en hög position på min ranking trots dåligt startspår samt att grabbarna står för motståndet. Förra året plockade hon skalpen av självaste Checco Boko och kvalade även in till långa E3-finalen för ston där System Performance segrade. Bröderna Larssons adept är härdad i tuffa gäng och får ses som en allvarlig utmanare.

10 Naughty Me Hanover kan en hel del i grund och botten men i comebacken efter vila blev det dubbla galopper. Visst kan Yankee Glide-dottern vinna men som favorit känns hon inte så stark. En av flera enligt mig.

2 Concord Prinsen ledde länge senast men fick se sig slagen på linjen. Kort distans nu och ledningen inom räckhåll för Tony Wallin och full gas från start till mål förutspås. Kan gå!

9 Indra Southwind har sju segrar på kontot och står fint inne i loppet. Nu återkommer hon efter en tävlingspaus, och har väl egentligen gjort sina främsta insatser från spets, men från ett fint smygläge är sexåringen inte helt borta ur segerstriden.

5 Reborn Excalibur var klart bra i årsdebuten senast och kan vara en luring den här gången.

 

V4-3
Det här vinner vi, mannen!

A: 3 B: 5-9-1-8-4-10-7 C: 2-6

Spetsanalys: 1 Lady Lee spetsar förmodligen men ska köras i ryggar för att komma till sin rätt. Först framme sitter förmodligen i täten tidigt och där kommer vakne Magnus Jakobsson bakom 3 Boztheman.

Loppanalys: Ett lopp stängt för hästar nära miljonen och här finns en duo som sticker ut. Bäst form och förutsättningar av dessa har 3 Boztheman som kommer med fina insatser i ryggen och är hästen att slå. Senast var han ute mot bland annat Brasil Boko och gången innan det var klart bra som tvåa på Lindesberg efter ett lopp i rygg på ledaren. Från bricka borde valacken kunna fronta tidigt och då riskerar 5 Outstanding Night att få ett tyngre lopp vilket jag tror blir avgörande. Tillsammans med Magnus Jakobssons är Susanne Richters jänkare loppets förstahäst.

5 Outstanding Night får ses som värsta motbudet men som sagt så tror jag mer på mitt singelstreck. Det är dock inte fel på stoets form, och även hon kan öppna, men jag tror inte hon tar en längd på Boztheman från start.

Skulle dessa två blanda sig i en tok-körning eller på annat sätt komma bort är starke 9 Storm Brodde ett alternativ.

 

 

V4-4
Svårlöst i epilogen!

A: 10-4-7 B: 5-1-11-9-12-3-6-15 C: 14-2-13-8

Spetsanalys: 1 Juliano Hall får spetstipset då bästa motdraget 4 Superman Tour har ett snävt startspår.

Loppanalys: Dagens mest svårlösta lopp är sparat till epilogen och 10 Queen Delight blir hårt betrodd. Det är hennes första start sedan i början av oktober månad men i höstas stångades hon bland annat mot Standout och Rapid Marke. Svårbedömd så här efter vila tycker jag och ska garderas

Frågan är bara vem som ska vinna annars? Kanske 4 Superman Tour som ledde runt om senast men mer än så var det inte. Skulle Calle Lindblom hitta till spets igen kan ekipaget leda länge.

7 Novel Broline vann direkt i debuten men loppet var tämligen intetsägande då hela sex hästar var strukna. Ändå stod hingsten för en solid insats och tillsammans med Magnus Jakobssons i sulkyn känns ekipaget intressant.

5 Oskar Marje har två raka andraplatser och fick chansen för sent senast efter ett lopp i ledarryggen. Valacken kommer allt närmare sin första fullträff och det är inte omöjligt att den kommer nu.

1 Juliano Hall är säkerligen också ute efter frontpositionen från innerspåret i volten och skulle Erik Berglöf få bestämma en bit kan Julian Star-sonen var svaret på denna gåta.

11 Rolf East gör jämna och stabila insatser mest varje gång och får agera garderingsbud den här gången.

Jag vill varna för 9 Åhlunda Survivor som är bättre än raden och blev störd till galopp senast. Gången innan var han klart bra som trea på Gävle och Mikael J Andersson har en förmåga att dyka upp som gubben i lådan på hemmabanan Färjestad.

 

 

 

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V4-intervjuer Färjestad
Nästa nyhet
Fredag: V4-intervjuer Färjestad

Fredag: V4-intervjuer Färjestad

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon svarade för ett bra lopp senast, hon var en besvikelse i årsdebuten gången innan det men då var hon sjuk. Hon känns efter senast fin i träningen och även om jag inte kan motståndet bör hon duga gott, det här är en häst som jag har en del förhoppningar på framöver. Barfota runt om samt helstängt huvudlag som senast och jag tror hon kommer svara för ett bra lopp idag, säger Henrik Larsson om Flicka Tooma i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Boden. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag.


Lopp 1 Nr 2 SVEA WILL

– Hon satt fast med krafter kvar senast och känns på gång. Hon har fin form och bra utgångsläge den här gången och jag är lite hoppfull. Jag tycker att hon kan öppna hyfsat och med lite klaff är hon inte borta. Skor runt om, säger Håkan Pettersson.

Lopp 1 Nr 3 ENERGY ZON
– Hon känns som hon ska göra för dagen och allting är väl med henne, däremot handlar det inte om någon större stjärna och det är pengar som gäller för hennes del. Inga ändringar, säger Erik Berglöf.

Lopp 1 Nr 6 CHIP INJECTION
– Hon jobbar bra och känns fin hemma i träningen, men det har hon alltid gjort men hon levererar inte i lopp. Jag vill se att hon visar bättring i lopp innan jag kan tro på henne. Skor runt om som vanligt, däremot blir det helstängt huvudlag idag och det var ett tag sedan hon tävlade med det och jag hoppas hon tänder till med det, säger Lars D Carlson.

Lopp 1 Nr 7 BUBBLY
– Hon gjorde det bra senast trots ett dåligt utgångsläge och dessutom var balansen inte optimal. Päronskorna funkade inte klockrent och hennes gång blev dessutom aningen trång i jänkarbiken vilket hämmade henne och vi ändrar tillbaka till den gamla utrustningen. Hon är i fin form och jag tycker hon ska kunna duga bra i detta sällskap. Jag hoppas vi kan komma till ledningen tidigt, säger Lars-Åke Söderholm.

Lopp 1 Nr 9 LIZA BROLINE
– Hon svarade för sitt livs bästa lopp i måndags på Årjäng och var jättefin, visar hon samma inställning idag ska det vara vettig segerchans. Täta starter är givetvis ett litet frågetecken, men jag tror det ska funka och allt verkar väl med henne. Stallets hetaste segerchans på V4-spelet på förhand. Inga ändringar, säger Anton Sverre.

Lopp 1 Nr 11 CLAUDINE
– Hon blev fast med alla krafter kvar senast och jag tycker hon känns fin på alla sätt och vis. Nu är det kanske inte så lätt att ta igen 20 meters tillägg men motståndet ser enklare ut än vanligt och på sin hårdhet kan hon duga en bit ändå. Barfota runt om, säger Elisabeth Sandin.

Lopp 2 Nr 4 JO JO RIBB
– Hon åkte på en hovböld inför senaste starten och vi fick stryka. Det var synd för hon var riktigt på gång då men fick sen stå över ett par jobb. Formen bedömer jag ändå vara skaplig och ledningen är inom räckhåll. Jag är sugen att testa i den positionen om vi nu skulle lyckas komma dit. Kanske är hon ingen vinnare den här gången men hon kan säkert tjäna fina pengar. Skor runt om, säger Marcus Hultman.

Lopp 2 Nr 5 REBORN EXCALIBUR
– Han gjorde årsdebut senast och jag var klart nöjd med hästens insats. Han har tagit det loppet på ett bra sätt och borde rimligtvis ha gått framåt med den genomköraren i kroppen. Det här är ingen raket från start men vi borde kunna få en vettig löpning och då kan han nog var amed där framme. Skor runt om, säger Jimmi Ehlers.

Lopp 2 Nr 7 FLICKA TOOMA
– Hon svarade för ett bra lopp senast, hon var en besvikelse i årsdebuten gången innan det men då var hon sjuk. Hon känns efter senast fin i träningen och även om jag inte kan motståndet bör hon duga gott, det här är en häst som jag har en del förhoppningar på framöver. Barfota runt om samt helstängt huvudlag som senast och jag tror hon kommer svara för ett bra lopp idag, säger Henrik Larsson.

Lopp 2 Nr 9 INDRA SOUTHWIND
– Hon är åtgärdad efter senast och känns fin i träningen, så långt är allting väl med henne. Det här dock strulat en hel del på slutet och idag vill jag bara få runt henne. Jag kommer smyga med och låta henne gå till slut, sedan får vi se hur långt det räcker. Inga ändringar och som sagt, idag är prioriteten att hon går runt, säger Angelica Gustafsson.

Lopp 2 Nr 10 NAUGHTY ME HANOVER
– Hon känns pigg och fin i träningen och det handlar om en rätt fin häst faktiskt, som det finns en del kapacitet i. I debuten för oss senast fick han dock gå rätt tufft efter galopp och jag ställer med frågandes till dagsformen. Vi ligger lite lågt med honom tills vidare, även om det som sagt är en rätt fin häst. Inga ändringar, säger Anton Sverre.

Lopp 1 Nr 1 LADY LEE
– Hon gjorde faktiskt ett riktigt hyggligt lopp senast ändå trots nollan i raden samt att tiden inte blev den allra bästa. Jag är nöjd med henne och från det här läget får vi smyga med. Hon ska köras i ryggar och med klaff är en hygglig slant i sikte. Vi måste nog köra med bakskor den här gången men det är inget stort minus, säger Kerstin Hell.

Lopp 3 Nr 3 BOZTHEMAN
– Han gör bra lopp mest hela tiden och är verkligen i toppslag för tillfället. Sist räckte det bara till en femteplats men han travade 10/500 och sluttiden var bra. Vi har dessutom äntligen fått ett fördelaktigt utgångsläge den här gången och jag tycker verkligen att han har tjänat ihop till en seger snart. Det blir bar barfota fram den här gången men jag ser inte det som någon nackdel, säger Susanne Richter.

Lopp 3 Nr 4 WOUT WIELINGA
– Han hänger med godkänt i loppen men det är väl också i princip allt och jag tror detta är en vinterhäst egentligen. Så länge han håller formen kommer vi dock starta på men jag ser honom mest som en penningjägare. Skor runt om, säger Håkan Pettersson.

Lopp 3 Nr 5 OUTSTANDING NIGHT
– Hon gör det bra varje gång och hon känns som hon ska göra hemma i träningen, formen är god. Hon gör säkert ett bra lopp igen och är bland dom tre främsta, men att vinna kan kanske bli tufft. Inga ändringar, säger Anton Sverre.

Lopp 3 Nr 8 GLOBAL KNIGHT
– Han trampade på en riktigt stor sten senast som låg mitt i banan så därav galoppen. Annars tycker jag att han har gjort det bra varje gång men klart minus för spåret den här gången. Skulle vi lyckas komma till härifrån kan han vara ett bud bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Mikael J Andersson.

Lopp 4 Nr 1 JULIANO HALL
– Han har inte startat på ett bra tag inför det här loppet och då jag inte kört något jobb med honom vet jag inte hur dagsformen är. I grund och botten är han inte så tokig, men han har alltid haft problem med aktionen. Han är kastrerad under uppehållet och vi får ta detta som ett test för att se vart han står någonstans, säger Erik Berglöf.

Lopp 4 Nr 4 SUPERMAN TOUR
– Han var fin senast vid seger i comebacken och jag var jättenöjd med honom, i det första jobbet efter det loppet var han lite stel och kantig men sedan har han blivit allt mjukare och i det sista jobbet inför denna start var det bästa jag känt honom någonsin. Spår fyra i volt blev inte optimalt och galopprisken är stor, trampar han dock bara iväg är han kvick i benen och då ska han duga långt i ett sådant här lopp. Inga ändringar, säger Kenneth L Nilsson.

Lopp 4 Nr 5 OSKAR MARJE
– Han går bra mest varje gång i de två senaste insatser gör att hästen formkurva pekar uppåt. Sist var han inte tom i mål då luckan kom för sent. Startspåret är inte bra på det viset att han säkert inte kommer komma iväg så snabbt men någon galopprisk föreligger inte. Det blir skor runt om och löser det sig på vägen är en hygglig slant inom räckhåll, säger Jimmi Ehlers.

Lopp 4 Nr 10 QUEEN´S DELIGHT
– Han är stor och tung den här hästen och lär behöva lopp i kroppen då det handlar om årsdebut. Han känns fin i träningen och kommer säkert göra ett bra lopp direkt, men han lär knappast vara på topp. Inga ändringar, säger Anton Sverre.

Lopp 4 Nr 11 ROLF EAST
– Han känns pigg och fin i träningen inför den här starten och kommer idag att tävla med helstängt huvudlag för första gången, det har slagit väl ut i träningen och jag hoppas det ger effekt även i lopp. Känslan säger att han är som bäst då han är med i den främre träffen direkt, därför är utgångsläget inte optimalt. Jag tror dock på en bra insats och med klaff duger han långt. Skor runt om som vanligt, säger Lars D Carlson.

Lopp 4 Nr 12 BENNY BOKO
– Han har varit skadad och därför inte startat på ett tag, nu är han på väg tillbaka men han är knappast vara på topp redan nu. Bägge våra gästar i V4-avslutningen känns fina och kommer säkert göra bra lopp direkt, men dom har bägge en bit kvar till toppformen vilket gör att dom kan få tufft att blanda sig i segerstriden. Inga ändringar jämfört med tidigare, säger Anton Sverre.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
S.J.'s Photocopy gick inte att rädda
Nästa nyhet
S.J.’s Photocopy gick inte att rädda

S.J.’s Photocopy gick inte att rädda

S.J.’s Photocopy skadade sig allvarligt i ett ben under loppet på Bollnäs V86-tävlingar på onsdagskvällen. Skadan visade sig så allvarlig att veterinär tvingades avliva hästen på plats.

Den av Catarina Lundström tränade elvaåriga hingsten vann 12 lopp på 131 starter och tjänade dryga 3,3 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inställt på Skellefteå

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson