Startfältet i Copenhagen Cup är snart fulltaligt. Ytterligare tre namn är nu klara för det danska storloppet.

Åtta hästar är spikade i Copenhagen Cup vars startlista blir definitivt under söndagen. Nu har ytterligare tre namn tillkommit i danskarnas största lopp för året.

Under onsdagen bekräftades att den franske storloppsräven Quaker Jet kommer till Köpenhamn. Det blir sannolikt tränaren Jean Etienne Dubois som sköter tömmarna. Quaker Jet genrepar för övrigt i fina Prix Chambon P. på Vincennes under fredagskvällen.

Under torsdagen låter travservice.dk. också meddela att Flemming Jensen-tränade Obi Wan, som i går på Tingsryd vann på 09,9, är klar för Copenhagen Cup.

Dessutom har Lutfi Kolgjini ”valt” häst i loppet. Han kommer med Joke Face som senast startade i försök och final av Bjerke Cup under Oslo Grand Prix-dagen. I finalen slutade han fyra.

Dessa hästar är klara för Copenhagen Cup:

Classic Grand Cru
Commander Crowe
Edward Ale
Joke Face
Obi Wan
Orsia
Mr Picolit
Quaker Jet 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ändrade planer – vila väntar för Sebastian K.

Ändrade planer – vila väntar för Sebastian K.

Det ser nu inte ut att bli någon Norrlands-turné för Sebastian K. Stjärnan har fått känningar efter Elitloppet och måste behandlas.

Seger i försöket men sist i finalen. Det var Sebastian K:s resultat i Elitloppet i söndags.

Tidigare i veckan meddelade Åke Svanstedt på sin hemsida att man hade för avsikt att fortsätta säsongen med två starter norröver; först i Jämtlands Stora Pris (8 juni) och Norrbottens Stora Pris (15 juni).

Men så blir det nu inte. Östersundsstarten är avskriven och troligen också den i Boden. Sebastian K. har varit på veterinärbesök och måste behandlas efter de två starterna i Elitloppet.

– Sebastian var hos veterinär i går (onsdag) och han har tagit lite stryk. Han var lite öm och hovarna hade slitits. Vi är mån om honom så nu blir det vila. Han har fått behandling och det är två veckors karens på det, så det blir definitivt ingen start i Östersund. Boden ser också väldigt tveksamt ut. Jag har sagt till stallet att vi inte tar några chanser med honom. Djurets välmående går först, säger delägaren Tristan Sjöberg-Knutsson till trav365.

Sebastian K. har hunnit med fem starter i år vilka resulterat i tre segrar och ett kontoplus på 2,5 miljoner kronor.

Efter några veckors vila är det troligt att siktet tas upp mot en start i Årjängs Stora Sprinterlopp (den 13 juli) och sedan Hugo Åbergs Memorial (den 30 juli).

Läs även: Norrlandsturné väntar för Sebastian K.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fartfest då Obi Wan vann igen
Nästa nyhet
Fartfest då Obi Wan vann igen

Fartfest då Obi Wan vann igen

Inget världsrekord men väl ett tangerat banrekord. Det blev resultatet efter Obi Wans seger på 1.09,9 på Tingsrydstravet under onsdagen.

V86 flyttade från Solvalla några veckor med start i Tingsryd under onsdagsaftonen. Kvällens höjdpunkt var det så kallade ”världsrekordsförsöket” där en miljon kronor var bonus för den som kunde betvinga det absoluta världsrekordet.

Riktigt så fort gick det inte men det bjöds ändå på rejäl fartfest. Flemming Jensen-tränade Obi Wan trivs som fisken i vattnet med Jörgen Sjunnesson som samarbetspartner och ekipaget tog här sin fjärde raka viktoria.

Obi Wan spetsade in i första sväng men utifrån kom italienska Linda di Casei farande och fick överta ledningen. Italienskan höll också farten rejält uppe, 07,7 – 11,4 – 09,8 var noteringarna för de tre första fjärdedelarna av loppet.

Det passade såklart Obi Wan perfekt då det blev fritt i tredjespår in på upploppet. Obi Wan sköt till och kopplade greppet direkt och gick ifrån mycket enkelt. I mål visade klockorna 1.09,9a över den engelska milen. Den noteringen var synonym med en tangering av Global Midnights banrekord.

Vinnaren tog här sin 6:e seger i 8:e starten för i år och förstapriset var 100 000 kronor. Tvåa i loppet blev Capello Bob från dödens medan Bold And Fresh fixade sista pallplatsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: "Uppgiften ser tilltalande ut"
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: ”Uppgiften ser tilltalande ut”

V4 Bollnäs: ”Uppgiften ser tilltalande ut”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har fötter av stål och vi fortsätter köra honom barfota runt om. Han är mycket startsnabb och uppgiften ser tilltalande ut då hästen har så pass fin form, säger Jan-Olov Persson om Ekke Ålj (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bollnäs. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Global Opinion – Han känns bra och det blir åter barfota runt om. Läget är fint men han ska inte gå i ledningen så det är ryggresa som gäller. Jag har ingen direkt segerkänsla med honom, säger Henrik Svensson.

2 Royal Apanage – Hon hade varit borta väldigt länge inför comebacken senast och det tog nästan ett helt år innan vi kom på vad felet var. Hon var inte så tufft jobbad inför förra loppet men stod för en bra insats och vi var klart nöjda. Spåret ska normalt inte vålla några problem och det ska bli intressant att se om hon kan följa upp senaste prestationen. Skor runt om, säger Lars Wikström.

4 Kalla Bob – Hon är behandlad efter senast och har stått över en del, hon känns pigg och fin för dagen men har bara gått ett banjobb efter senast och kanske är hon lite väl tunt jobbad. Hon är rankad som trea-fyra och det är väl ungefär det hon ska vara. Inga ändringar, säger Eva-Jeanette Liljeberg.

5 Jeremias – Han gjorde första starten efter vila senast och var väl lite seg men jag var ändå inte helt missnöjd. Han är stor och tung och behövde säkert den genomköraren. Han är säkert inte i toppslag nu heller och spåret är bökigt då galopprisken är ganska stor. Vi får vara nöjda med en hygglig slant. Skor runt om, säger Jenni H Åsberg.

6 Raffles – Han är en klart duglig häst som nu återkommer efter att ha ådragit sig en hovbensfraktur. Han kom till mig i höstas men börjar känns taggad i jobben och vi har kört några jobb på 1.19-1.20 som snabbast. Det ska bli intressant att se vart han står och det blir ett snällt upplägg. Skor runt om och helstängt huvudlag, säger Fredrik Tengstad.

7 Broadwitj – Han sprang upp i annan häst senast och det var enbart hästens fel. Han hade då helstängt huvudlag och vi ändrar på huvudlaget nu. Det blir åter skor runt om och jag blir inte förvånad om han kan leda runt om, säger Thomas Lönn.

10 Sam Adams – Han har inte alls fungerat i de två senaste starterna på barfotabalans och den här gången blir det skor, jag både tror och hoppas att han ska fungera bättre på den balansen. Han är inte så tokig i grunden den här hästen och har förutom galopperna känts fin i de senaste loppen, men det är den typ av häst som behöver lite hjälp under vägen och det är en rygglöpning som gäller. Formen ska det inte vara några fel på, och med rätt resa är han speedig, säger Jan-Olov Åberg.

11 Västerbo Switch – Han får åter tävla barfota runt om men från det här läget blir det tufft att kunna segerstrida. Allt verkar väl med honom, säger Thomas Lönn.

14 Doyoufeellucky – Senast var det lite löst där inne och han är stänkrädd och galopperade. Nu kan vi inleda i egen takt och kusken senast sa att hästen kändes bättre än någonsin. Barfota fram igen och han är fin i jobben, säger Anders Wallin.

Lopp 2, V4-2

1 Makes People Talk – Han vann ett B-lopp på ett bra sätt näst senast vilket följdes upp med en fullgod insats som femma på Hagmyren. Han är inte alls så tokig i grunden men har egentligen inte riktigt fått till det i år. Nu har vi intressant utgångsläge och lyckas vi hålla upp ledningen tror jag han har bra segerchans. Det blir helstängt huvudlag på för första gången men skorna sitter på som vanligt, säger Stefan Arvidsson.

5 Turbolines – Hon var positiv senast och vi hoppas på bana för barfota runt om igen. Det blir helstängt huvudlag men hon möter en del rätt så bra hästar här, säger Leif Witasp.

7 O.F.V. Dream – Formen är lite diffus på honom för tillfället. Han tränar bra men det kan saknas lite i honom. Vi kör med skor runt om och vi ligger lite smålågt denna gång, säger Fredrik B Larsson.

10 Valnes Ali – Han kan inte öppna något vidare från start och utgångsläget spelar därför mindre roll, han hamnar alltid bland dom sista ändå. Han är helt klart en av dom som ska räknas i det här loppet, men de värsta motbuden i loppet fick bättre utgångsläget och det behöver därför stämma en del under vägen. Han var inte som bäst senast, men jobbar bra och känns fin efter det loppet så jag räknar med en bra insats. Inga ändringar, säger Jan-Olov Åberg.

12 Un Sacco di Soldi – Han har tagit de här loppen på bra sätt och känns fin. Han är bäst med tätkänning så läget är givetvis inte bra. Han har varit knepig och vi vågar inte ändra på någonting. Åter skor runt om, säger Jeanette Hedin.

Lopp 3, V4-3

1 Pärlspånt – Hon var inte frisk senast men är behandlad efter det loppet och ska vara bättre nu, hon var ju väldigt bra näst senast i Karlstad och förhoppningsvis är hon lika bra den här gången. Utgångsläget blev passande och hon kan öppna snabbt från start, sedan löper hon lika bra i rygg som i ledningen. Hade det varit kort distans hade jag nog kört i ledningen, men över full väg kan jag lika gärna släppa. Hon ska vara en av dom som räknas, men kan kanske behöva loppet innan hon är som bäst med tanke på att hon var sjuk senast?, säger Jan-Olov Åberg.

5 Ekke Ålj – Han har fötter av stål och vi fortsätter köra honom barfota runt om. Han är mycket startsnabb och uppgiften ser tilltalande ut då hästen har så pass fin form, säger Jan-Olov Persson.

9 Ulvsås Zico – Han bör sköta sig från start den här gången då han har bakspår, vilket jag anser är ett plus. Sköter han sig bör han vara med bland dom tre främsta och slåss i det här loppet, det är i varje fall så det känns. Han känns pigg och fin hemma i träningen och formen ska sitta där. Inga ändringar, säger Gunnar Gabrielsson.

10 Finnskog Sjefen – Han har dragit timmer i vintras och mått bra av det. Han är mjuk och fin i kroppen och löper bra. Senast kom han först lite för tidigt och bromsade till och läget kan passa bra nu. Han avslutar bra. Skor runt om och öppet huvudlag igen, säger Henrik Kulblik.

12 Juni Kongen – Han har pustat något från tävlandet men känns fortsatt fin i jobben. Vi kör honom med skor runt om och jag räknar med en vettig insats från hans sida, säger Jan-Olov Persson.

Lopp 4, V4-4

1 Golden Harm – Hon gjorde ett bra lopp senast vilket hon nästan alltid gör förvisso. Nu är hon väldigt loppberoende av sig för att räcka ändå fram och då fastnar man med krafter kvar. Vi har ett spännande utgångsläge och hon borde kunna få en vettig resa. Jag har vissa tankar att testa norskt huvudlag på henne. Barfota runt om, säger Jenni H Åsberg.

3 Nelly Burge – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet, men känns pigg och fin i träningen och jag tror nog att formen ska vara rätt hygglig. Hon är lite speciell och måste i första hand sköta sig, gör hon det så tycker jag att hon ska räknas bland dom tre främsta då de bättre hästarna i loppet fick sämre utgångslägen. Inga ändringar, säger Per-Anders Croon.

9 Serenad Lux – Hon kändes ovanligt bra senast men hon har lite svårt i svängarna. Hon tävlar åter barfota bak och jag vågar inte ha några större segerförhoppningar med henne, säger Henrik Svensson.

12 Warica – Hon går jämnt och bra mest varje gång och håller fin form för dagen, så långt är allting väl med henne. Hon ställs mot enklare motstånd den här gången och ska normalt ses med vettig segerchans, men det måste trots allt stämma en del för henne under vägen härifrån. Löser det sig, ska hon vara med och slåss om det då hon bör vara tuffare än de flesta. Ska jag anmärka på någonting så är det den långa resan, då hon kan vara lite bråkig i transporten men jag både tror och hoppas det ska gå bra. Eventuellt blir det barfota runt om den här gången, säger Ulf Fredriksson.

14 Sugar R.S. – Hon tränar fint men har svårt att hinna med sig och vill hellre ha krävande banunderlag. Vi hoppas på tufft tempo men det blir nog svårt. Åter barfota runt om, säger Anders Wallin.

15 Cabrea F.C. – Vi har väntat på henne och vi väntar fortfarande. Hon galopperade senast men nu med voltstart bör hon sköta sig. Klaffar det någorlunda med positionerna så bör det vara vår bästa chans idag. Barfota fram på nytt och vi ändrar lite i huvudlaget nu och kör även med rycktussar, säger Thomas Lönn.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Noras Bean redo för större uppgifter
Nästa nyhet
Noras Bean redo för större uppgifter

Noras Bean redo för större uppgifter

Noras Bean är snart tillbaka och redo för sommarens stora uppgifter. Axevallastjärnan kan starta redan nästa helg.

Niofaldige miljonären Noras Bean har inte setts till sedan vinterns sejour i Paris. Något som resulterade i en start i Prix d’Amerique och en meriterande fjärdeplats i Prix de France. Det sistnämnda loppet, den 10 februari, är hästens senaste start.

Men nu är åttaårige Noras Bean redo för sommarens storlopp. Under måndagen gick han ett tillfredställande snabbjobb inne på Axevalla. Tränaren Ulf Stenströmer hoppas på en start kommande helg – antingen i Östersund eller Köpenhamn.

– Jag körde 1.18 full distans med 16,5 sista rundan och en snabbare avslutning sista 500 metrarna. Han kändes jättefin. Om allt ser bra ut i morgon (onsdag) ska vi ta ett beslut om vi går till Östersund och Jämtlands Stora Pris 8 juni eller Copenhagen Cup 9 juni. Det sista loppet måste vi ju få en inbjudan först för att ens kunna fundera på och jag ska diskutera med ägarna hur vi ska göra, säger han till axevalla.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franskt toppmöte på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson