Copenhagen Cup har klart med ett nytt starkt namn. Det är Commander Crowe som får det danska storloppet som nästa uppgift.

Årets säsong har inte varit i närheten av fjolårets succé för Commander Crowe. Fyra starter hittills har inbringat en seger och 26 323 kronor på kontot.

I söndags var Commander Crowe i egenskap av titelförsvarare med i Elitloppets ena försök. En start som varit föremål för en hel del kritik då flera röster höjts gällande att hästen uppvisade tydliga tecken på hälta och inte borde ha startat.

Trots det är det nu klart var den tjugosjufaldige miljonären gör sin nästa start. Det blir i Danmarks största lopp Copenhagen Cup som körs nästa söndag, den 9 juni, på Lunden.

– Jag har pratat med Fabrice Souloy och han har tackat ja att komma till Köpenhamn med Commander Crowe, säger det danska travförbundets sportchef Flemming Sunn till travoggalop.dk och fortsätter:

– Hästen hade lite problem med en hov men tränaren har i dag gått igenom honom med sin smed och skadan är av sådan karaktär att det inte blir några problem att få hästen startklar till Copenhagen Cup. Tränaren räknar helt säkert med att hästen går framåt med söndagens lopp och det blir en Commander Crowe i ännu bättre form vi får se.

Vem som blir kusk få fuxen är dock inte klart. Det då ordinarie körsven Matthieu Abrivard skadades i en olycka under måndagen.

Flemming Sunn kan också meddela på samma sajt att det med stor sannolikhet också blir en start för Mr Picolit i Copenhagen Cup. En plats är reserverad för Mr Picolit eller Sebastian K. i loppet men Åke Svanstedt har sedan tidigare uttalat sig om att han önskar delta i det danska storloppet med just Mr Picolit.

Copenhagen Cup ser ut att bli ett riktigt topplopp även i år. Förutom Commander Crowe och Mr Picolit är Arch Madness troligt startande. Dessutom är sedan tidigare Edward Ale, Classic Grand Cru och Orsia klara. En plats reserverad åt en Lutfi Kolgjini-häst finns även.

Läs även: ST: Commander Crowe borde inte startat

Läs även: Elitloppskusken allvarligt skadad i olycka

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Travhäst död efter vansinnesdåd

Travhäst död efter vansinnesdåd

En travhäst har påträffats död på skånska Stuteri Håleryd. Hästen var knivskuren till döds efter vad som beskrivs som ett rent vansinnesdåd.

Det är Helsingborgs Dagblad som rapporterar om den hemska händelsen som ska ha inträffat under natten till fredagen. En unghäst påträffades död på Stuteri Håleryd i skånska Örkelljunga under fredagsmorgonen.

Unghästen var knivskuren till döds och hästens slida och analöppning var avlägsnad samt medtagen. Enligt polisen är det troligt att hästen också drogats. Brottet rubriceras i polisanmälan som djurplågeri.

Den döda unghästen hade vad som beskrivs som en ”superstamtavla” och beräknades under hösten kunna säljas för uppemot 200 000 kronor.

För tillfället finns ett hundratal hästar på Stuteri Håleryd. Mats Hugosson som äger och driver Håleryd, kommer nu att skärpa bevakningen ordentligt.

– Man trodde ju inte att något sådant kunde förekomma. Man det går ju aldrig helt att stoppa. Förhoppningsvis är det en engångsföreteelse, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppskusken allvarligt skadad i olycka
Nästa nyhet
Elitloppskusken allvarligt skadad i olycka

Elitloppskusken allvarligt skadad i olycka

Commander Crowe-kusken Matthieu Abrivard var under måndagen involverad i en mycket otrevlig händelse och kommer vara borta från sulkyn en längre tid.

I söndags körde den framgångsrike franske kusken Matthieu Abrivard Commander Crowe i Elitloppets ena försök. På måndagseftermiddagen var han åter i Frankrike för att delta i tävlingarna på banan i Chartres, då olyckan var framme.

Det var när Abrivard skulle värma en montéhäst på banan som hästen plötsligt stegrade sig och föll med hela sin tyngd på sin ryttare.

Abrivard var vid medvetande men med stora smärtor då han färdades till sjukhus. Vid 18-tiden under måndagen opererades han och man har kunnat konstatera frakturer på bäckenet och ena höften. Några inre organ ska inte ha skadats, uppger Paris-Turf.

– Han har opererats men det kommer naturligtvis handla om en väldigt lång konvalescens, säger i Frankrike verkande tränaren Anders Lindqvist till kanal75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Rättvik: "I normalt slag duger han"
Nästa nyhet
V4 Rättvik: ”I normalt slag duger han”

V4 Rättvik: ”I normalt slag duger han”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har verkligen haft det motigt på sistone men håller fin form. Nu har det kanske blivit onödigt långt mellan loppen men är han bara i normalt slag duger han i klassen. Spåret är bra och han ska räknas tidigt. Barfota bak, säger Patrik O Sundberg om Masqerade Face (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Rättvik. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Brio – Han har varit borta ett tag inför den här starten och vi ligger lågt, han är inte vässad till denna start och det är ett snällt upplägg som gäller. Skor runt om, säger Oskar J Andersson.

4 J.L.’s Buv – Han var inget vidare senast men banan var slirig och det passade illa. Han känns bra och mest troligt blir det barfota runt om. Det kan tänkas bli skor bak men vi får se. Jag kan inte hästarna invändigt men spets idag vore intressant. Han bör duga rätt bra, säger Hans G Eriksson.

6 Caramelle Zon – Hon är i fin form och har körts snällt ett par gånger nu då motståndet varit tufft. Nu ser det enklare ut och jag har vissa funderingar på att köra i spets den här gången. Han kan verkligen flytta på sig en bit och vilket upplägg jag än väljer så tror jag att hon kommer göra ett bra lopp. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

7 Not Invited – Han har varit sjuk och varit lite svår att få igång. Nu känns han fin och han har fått ett 18-jobb som snabbast. Han brukar behöva lopp i sig och vi får köra lite snällt idag. Skor runt om, säger Lotta Johansson.

10 Such A Feeling – Han svarade för ett jättebra lopp senast som tvåa och jag var jättenöjd med honom, näst senast blev han alldeles för het i dödens och därför ville jag köra honom i ryggar senast och det fungerade fint. Hästen känns efter senast fortsatt pigg och fin och det blir ett liknande upplägg som senast, och visst ska hästen räknas tidigt. Jag tycker det är ett passande lopp åt honom, och jag rankar det som min bästa möjlighet på lunchen idag. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson.

11 Lord Mirabelle – Han har inte visat sitt kunnande och vi får ligga lågt. Det har krånglat mycket. Han är behandlad efter senast och vi har kört 1.18/1600 meter. Vi kör barfota fram och vi får se om han fungerar, säger Leif Witasp.

Lopp 2, V4-2

2 Castor di Quattro – Han var rätt så duktig senast och verkar uppåt. Läget är bra och bilstart är bra. Det kan vara en liten outsider även om det var någon bra emot. Senast var det barfota runt om men nu får vi nöja oss med barfota bak, säger Leif Witasp.

3 Corleone Boko – Hemma galopperar han aldrig men då kör vi utan käk. Vi ändrar lite i käklängden nu samt utrustar honom med knäkappar samt sulor bak. Han slår sig på knäna och senast blödde han. I jobben känns han dunderfin och distansen bör fungera fint då det inte går lika snabbt över lång väg. Dessutom blir det rycktussar och inte huva idag så det blir en del ändringar. Barfota fram, säger Susanne Richter.

5 Masqerade Face – Han har verkligen haft det motigt på sistone men håller fin form. Nu har det kanske blivit onödigt långt mellan loppen men är han bara i normalt slag duger han i klassen. Spåret är bra och han ska räknas tidigt. Barfota bak, säger Patrik O Sundberg.

6 Prince Cobol – Han fick en fin resa senast och var fullt bra även om han kanske borde ha vunnit för att få överbetyg. Han verkar fin efteråt och distansen är nog en snarast en fördel. Skor runt om, säger Dan Röcklinger i stallet.

7 Exclusive Zon – Hon vann på bra sätt senast och håller fin form för dagen, så långt är allting väl med henne. Hon är dock väldigt het och har galopperat de två gånger som hon startat med autostart tidigare och därför gäller det i första hand att köra felfritt idag. Sköter hon sig kommer jag att köra henne i ryggar och låta henne gå sista 300, sedan får vi se hur långt det räcker. Det känns som det var tufft emot och hon är beroende av tempo. Inga ändringar och jag rankar det som stallets tredje bästa segerchans idag, säger Oskar J Andersson.

11 Star Advisor Joli – Han har varit fin och han är lite väl lågt rankad i vissa tips. Han är nog bättre än så och han är fortsatt lugn och fin här hemma. Han har ingen käk och ingenting och fortsatt skor runt om. Jag tycker för övrigt att det är djurplågeri att köra hästar utan skor då det blir sådana påfrestningar på gaffelband barfota, säger K-G- Holgersson.

12 Young Farmer – Han gjorde det riktigt bra lopp senast och den lättningen i balansen som vi gjorde inför det fungerade faktiskt fullt ut. Han verkar vara rejält på gång men vi drog tyvärr dåligt utgångsläge som drar ner förhoppningar. Sett till det är distansen en fördel och även med tanke på att han är mer stark än så snabb. Med klaff på loppet kan han kanske ändå sluta långt framme. Vi kör barfota bak som senast, säger Stefan Arvidsson.

Lopp 3, V4-3

1 Enya Håleryd – Hon återkommer i min regi och kom i fint skick från Åke Svanstedt. Hon var nybehandlad då och har sedan dess tränat på som vanligt. Lite svårbedömt är det vvart hon står för dagen men vi har fint utgångsläge och den här hästen är inte alls så tokig. Barfota bak, säger Troels Andersen.

3 Pilgrims Elan – Hon verkar uppåt och det finns bra kapacitet i henne. Hon ska räknas med chans. Hon kan bli lite het och ska nog helst köras i ryggar. Mest troligt blir det barfota bak, säger Leif Witasp.

7 Ninepoints Ariel – Hon svarade för ett bra lopp senast och hon håller fin form för dagen, så långt är allting väl med henne. Däremot är hon svår att ta ned i banan från start, hon är lite tassig och speciell. Med tanke på att hon inte är speciellt lättplacerad, är det risk för vingel härifrån och det gäller att det löser sig för oss under vägen. Löser det sig vill jag köra henne i ryggar, och kapacitetmässigt duger hon i det här sällskapet. Endast barfota fram idag för att få henne lite mer stabil och jag rankar det som stallets näst bästa segerchans på lunchen, säger Oskar J Andersson.

13 Peccadillo – Hon avslutade klart bra senast och verkar rejält uppåt för dagen. Vi är nöjda med henne. Hon är mycket bättre barfota och vi siktar på barfota runt om, säger Dan Röcklinger i stallet.

15 Celebrity Madonna – Hon har haft problem med halsen och stått över en del jobb, men hon känns pigg och fin för dagen och förhoppningsvis svarar hon för ett bra lopp. Idag ska jag testa henne barfota runt om samt med helstängt huvudlag, men utgångsläget blev iskallt så det måste lösa sig under vägen, säger Jan Schön.

Lopp 4, V4-4

4 Lome Lykt – Han har ett fint driv i steget och jag gillar hästen. Senast kom första segern hos mig och hästen var positiv. Allt är fortsatt bra och det blir skor runt om igen. Läget är chansartat men utan strul så ser det vettigt ut, säger Jan-Olov Persson.

5 Lome Li – Hon är i väldigt bra slag för tillfället och jag har inget speciellt att klaga på. Hon kan vara aningen lynnig men när hon väl är på bästa humöret kan hon speeda vasst. Normalt sett är hon inte osäker men ibland kan hon liksom bara bromsa sig i galoppen. Vi kommer testa norsk gas för första gången och vi rycker även bakskorna vilket är ett plus. Helt borta är hon inte, säger Kjell O Jonsson.

7 Svall Conrad – Han galopperade senast men jag tror det var för att han inte riktigt fick fäste i bana vilket han kräver när vi kör barfota runt om. Nu kommer vi köra med bakskor vilket inte ska spela någon större roll och han är klart kapabel för klassen. Han känns fin i lugna jobb hemma och jag är optimistisk, säger Robert Wilhelmsson.

8 Gärdsjö Aragon – Han är lite speciell och osäker från start, senast drog han bara iväg och jag kunde knappt hålla honom. Idag slänger jag på ett helstängt huvudlag för att få honom lite mer skärpt, och hoppas att det slår väl ut. Sköter han sig och fungerar finns det kapacitet i honom, men Perssons är bra och den blir svår att slå oavsett. Skor runt om och sköter han sig är det platschans, säger Hans Brunlöf.

9 Tintin Viking – Han har inte visat sitt bästa i loppen och vi vill se bättring innan man kan tro på något. Han tävlar med skor runt om, säger Leif Witasp.

11 Håksätter Svarten – Han känns väldigt fin hemma i träningen och det finns massor i den här hästen, däremot tar han inte i fullt ut i loppen. Jag tycker att han vikit ned sig från tät alldeles för enkelt, därför får jag känslan av att han är bäst i ryggar och utgångsläget den här gången behöver därför inte vara helt fel. Jag slänger på honom ett helstängt huvudlag, och hoppas han brukar sig mer med det. Skor runt om som vanligt, säger Jan Schön.

13 Björli Lilja – Hon har ett mycket speciellt humör och vi får se om hon sköter sig. Läget kan vara bra just för henne men det är många att runda och det vore en jättesensation om hon vore på plats. Hon får vara med för att lära sig. Barfota fram, säger Tom Hammarlund.

15 Todd Tabac – Han vill gärna ta sig en galopp emellanåt och det är dessutom många att runda så det ser tufft ut. Vi kör honom med skor runt om, säger Leif Witasp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Liten publikminskning vid årets Elitloppet
Nästa nyhet
Liten publikminskning vid årets Elitloppet

Liten publikminskning vid årets Elitloppet

Årets Elitloppshelg är över och klar att summeras. Publiktillströmningen till Solvalla minskade något från i fjol.

Det blev en liten minskning vad det gäller publik på plats på Solvalla under de tre Elitloppsdagarna, jämfört med förra året.

I fjol räknades 54 435 besök in på Solvalla under de tre dagarna. I år minskade det antalet med exakt 4000: 51 435.

Den största delen av minskningen inträffade på söndagen. Något som säkert kan tillskrivas det dåliga vädret, samt att finalen i Svenska Cupen mellan Djurgården och IFK Göteborg spelades på Friends Arena (publik: 21 819).

Här är publiksiffrorna vid årets Elitloppsdagar (2012 inom parentes):

Fredag: 3398 (4013)
Lördag: 21 412 (21 327)
Söndag: 25 525 (29 095)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norrlandsturné väntar för Sebastian K.

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson