Renderar Prins Daniels lopp på Gävletravet i en av de sista Elitloppsbiljetterna? Flera av deltagarna är i vilket fall intresserade.

Den tredje upplagan av Prins Daniels lopp, vilket är en final i Gulddivisionen, körs denna lördag i samband med V75 på Gävle.

Som tidigare år dyker flera hästar vilka aspirerar på en av de sista platserna i Elitloppet upp. Mest intressant att se är kanske Sanity som gör första starten på drygt två månader efter att mindre skador lagt grus i maskineriet under Elitloppsuppladdningen. Johnny Takter kör från innerspår.

I hög grad aktuell för Elitloppet är också Mr Picolit som senast gjorde en storstilad debut mot den högsta eliten då han slutade trea i Finlandia-Ajo.

Här finns även Oracle (Elitloppshäst i fjol) som gjort flera mycket starka prestationer i år, Nahar, Iceland och skrällvinnaren från Örebro Harry Haythrow.

Förstapriset är 400 000 kronor och startlistan ser ut så här:

1609 auto

1 Sanity – Johnny Takter
2 Nahar – Robert Bergh
3 Oracle – Örjan Kihlström
4 Harry Haythrow – Johan Untersteiner
5 Mr Picolit – Åke Svanstedt
6 Indigo Broline – Claes Sjöström
7 Iceland – Björn Goop
8 Jasper Lane – Jennifer Tillman
9 Disco A.E. – Stefan Melander
10 Up Date Hoss – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Örebro

Måndag: V4-tips till Örebro

Omgången: Tipsen i fredags på Gälve satt fin med en nettovinst på 8109 kronor och jag hoppas på utdelning igen. Örebrotravet bjuder på en inledning med två svårlösta lopp och sen går jag på halvknock med en spik som inte är så hårt betrodd. Omgången i sig ser svårlöst ut och det kan bli hög utdelning idag.

Spiken: 11 Bankers Garcon (V4-3)

Skrällen: 3 Vikens Man (V4-2)

V4-förslaget:
V4-1: 1,2,4,6,7,9,10,11,12,14 (res 3-5)
V4-2: 2,3,4,6,8,9,10,11 (res 5-7)
V4-3: 11 Bankers Garcon (res 2-5)
V4-4: 1,7,13,15 (res 14-8)

10x8x1x4 = 320 rader

 640kr

Dubbelförslaget
4,6 – 11 x 350
8,9,11 – 11 x 100

 1000kr

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

V4-1
Många om budet!

A: 6-2-1 B: 11-12-10-14-7-9 C: 3-5-8

Spetsanalys: 1 Razina kan vara den som är minst långsam ut på framvolten och har lägesfördelen med bricka. 4 Midnight Fantasy är inte alls så tokig första biten heller.

Loppanalys: Stolopp med startande på två volter och ingen högre klass. Lurigt att tippa och gardering modell större förordas.

6 Wiranda Lux felade kort efter start senast men gick ett riktigt hyggligt lopp i skymundan på Solvalla gången innan mot tufft motstånd. Stoet har en seger på kontot hittills och löser det sig bara någorlunda från innerspåret på tillägg är hon i allra högsta grad med i slutstriden.

2 Ellina satt tredje ytter senast och körde fram utvändigt om ledaren på sista bortre långsidan. Därifrån kämpade stoet ner ledaren och första viktorian var ett faktum i andra starten. Med den insatsen måste hon räknas tidigt i ett öppet lopp.

1 Razina Exclusive har gjort ett rejält intryck i karriärens två starter och både gångerna har fyraåringen fått tuffa resor. Från innerspåret i volten kanske hon kan hålla lednigen och därifrån kan de övriga få svårigheter att passera henne.

11 Bearly Perfect gör stabila insatser varje gång precis som Elisabeth Sandins övriga hästar och stoet måste ses som en tidig utmanare här. Från springspår på tillägg bör hon kunna hamna vettigt på det. Streckas.

12 Somolli Favorit galopperade med vinstchans för tre starter sedan och har efter det stått för solida insatser. Hamnar inte Fredrik Söderberg alltför punschigt på det från springspår på tillägg kanske ekipaget kan utmana.

 

V4-2
Treåringar bakom bilen – strecka på!

A: 4-6 B: 11-8-9-10-3-2 C: 5-7-12

Spetsanalys: Ser upplagt ut Åke Lindblom och 4 Aldo Star men många på start har ingen eller dålig rutin bakom startbilen. 3 Vikens Man kanske kan utmana

Loppanalys: Treåringslopp och kanske gömmer sig fortfarande ett och annat guldkorn bakom startlistan.

4 Aldo Star ville inte alls vara med i volten i sin årsdebut och fick köras ut. Vi får se om han kan hålla sig lugn bakom bilen den här gången och det här rör som en duglig häst som visade fin fart vid segern förra året då han fullkomligt krossade konkurrenter. Åke Lindblom brukar har fin ordning på sina unghästar och trots avsaknad av loppet i kroppen får han tipset.

6 Supreme Speed gjorde ett bra lopp från dödens senast men kunde inte stå emot en smygkörd konkurrent sista biten. Insatsen var klart förbättrad och Going Kronos-sonen får ses som en ett tidigt garderingsstreck den här gången.

11 Nelson C.D. har inte haft något större flyt med löpningsförloppen på sistone och har dessutom stött på rätt tuff konkurrens. Bakspåret till trots kan han dyka upp där framme med klaff på loppet.

Anna Forsells duo 8 Dakota Chip och 9 Alvena Tarzan är också streckvärda. Den förstnämnda gör årsdebut men stod för ett par mersmakande insatser förra året. Alvena Tarzan gjorde bra senast och har chansen att spräcka segernollan.

10 Blanchett blir allt bättre för varje start och segern 21/4 togs från utvändigt om ledaren.Det var förvisso promenadtempo första varvet men stoet avgjorde ändå på ett bra sätt.

3 Vikens Man såg seg ut på sista bortre senast men hakade ändå på bra till andrapriset. Första starten bakom bilen nu och kanske gör det valacken aning rappare. Inte borta.

 

V4-3
Går emot favoriten – spikar ett fräckt drag!

A: 2-11 B: 5-6-12-8-1-10-3 C: 4-7

Spetsanalys: Goalkeeper ser ut som den allra hetaste kandidaten och det ska mycket till om inte Calle Lindblom sitter i front på ett par steg.

Loppanalys: 2 Goalkeeper ledde runt om på Örebro för tre starter sedan och chansen finns att det blir samma scenario den här gången. Efter det har åttaåringen galopperat i två raka starter men förutsättningarna den här gången ser nu minst sagt perfekta ut. Pang till spets och därifrån är Björn Röcklingers travare hästen att slå i loppet men jag tror att hästen är en favorit i fara den här gången.

11 Bankers Garcon som visade riktigt fin uppfattning vid seger på Örebro 28/2. Efter det har med mest strulat med galopper och förkylningar om vartannat men det här är en rejäl herre som tål att göra det själv. Häst mot häst jämfört med Goalkeeper tycker jag att Bankers Garcon är en rejälare typ och jag tror att han kan tugga ner favoriten över upploppet. Halvt på chans och halvt på feeling spikar jag Fredrik Pedersens travare.

5 Notorius Bi återkommer efter vila men har kanske inte levt upp till förväntningarna riktigt. Jag har ändå ett positivt intryck av honom sedan Solvalla starten i början av december förra året då han speedade sylvasst ute i banan.

6 Valiant Will har matchats tufft nu ett tag och ställs mot ett betydligt enklare gäng än Global Mazerine och Middle East som han mötte senast. Den segstarke Super Arnie-sonen kanske hade varit mer aktuell med ett halvvarv ytterligare men helt omöjligt är det ändå inte.

 

V4-4
Global Kitten är fältets bästa häst men…

A: 1-15 B: 7-13-14-8-6-4-3 C: 11-10-5-12-9-2

Spetsanalys: 1 Nova J. har spetsat från innerspåret förr och får agera loppets bästa spetsbud.

Loppanalys: Ett intressant stolopp avslutar streckspelet och man kan väl säga att 15 Global Kitten borde vinna lopp under normala omständigheter. Det här är en klasstravare som är van att möta stoeliten men här är det många att runda från sin dubbla tillägg. Jag ser inga superhjältar som kommer göra något nämnvärt grovjobb i spåren som kan dra fram det speediga stoet och tror det kan bli långt fram för Magnus Jakobssons åttaåring.

1 Nova J. kunde inte kämpa ner ledaren senast efter ett varv i dödens men fullföljde ändå bra som tvåa i ett rörigt lopp. Nu är det spetsläge från innerspår och mycket skulle vara vunnet om Carl-Johan Jepson skulle lyckas hålla upp ledningen.

Förutom denna duo streckas även 7 Twigs Voici som gick riktigt starkt senast som och 13 Olivia Frontline som visade toppform efter galoppen senapå Solvalla.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Örebro: "I träningen känns han väldigt bra"
Nästa nyhet
V4 Örebro: ”I träningen känns han väldigt bra”

V4 Örebro: ”I träningen känns han väldigt bra”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var väldigt dum senast i Lindesberg och Åke valde att köra hem med honom, efter det uppträdandet är han givetvis svårbedömd. Det handlar om autostart den här gången och det hoppas jag ska vara till hästens fördel, Åke var också inne på att ändra en del i utrustningen på honom och det är bara att hoppas att han sköter sig. Sköter han sig borde han duga mycket bra i ett sådant här typ av lopp, hemma i träningen känns han väldigt bra, säger Danne Jansson i Åke Lindbloms stall om Aldo Star (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Örebro. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Razina Exclusive – Hon har väl inte visat någon direkt toppform, men jag tyckte hon var klart positiv i det sista jobbet inför den här starten och i det jobbet var jag väldigt nöjd med henne. Det var inga större fel på henne efter senast, men hon har fått bytt miljö och jag gav henne lite tid att acklimatisera sig. Jag har dålig koll på det här loppet faktiskt och har svårt att sätta in henne, men jag tror nog att hon är mogen att sänka sitt rekord rätt rejält och kapaciteten finns i varje fall i henne för att vara med dom. Barfota bak idag och taktiken får ge sig efter hand, säger Oskar Svanberg.

6 Wiranda Lux – Hon känns som hon ska göra för dagen och är i bra ordning, formen är det inga fel på. Däremot står hon 20 meter tillägg, dessutom med innerspår, och det blir kanske tufft. Jag tror hon gör ett bra lopp, men det måste lösa sig under vägen och hon vinner inte direkt ihjäl sig. Inga ändringar, säger Carl-Erik Lindblom.

10 N’Joy Will – Hon har varit borta för en febersläng men har tränat helt okej. Hon gör det väl bara sådär i loppen men känns fin på alla sätt och vi får se vad det kan räcka till. På förhand känns hon mer som en mittfältare. Inga ändringar, säger Håkan Pettersson.

11 Bearly Perfect – Hon gör det bättre och bättre för varje lopp och jag tycker att utvecklingen märks rejält. Hon står för stabila insatser och känns precis som hon ska i jobben. Läget är bra då hon är startsnabb och vi borde kunna hamna bra det. Hon känns som en av dem som kan vinna loppet på förhand. Skor runt om, säger Elisabeth Sandin.

12 Somolli Favorit – Hon var positiv i sin avslutning i fredags och kändes fin, hon känns också pigg och glad efter det loppet och täta starter ska normalt inte vara något problem för henne. Springspår på tillägg ska passa henne bra, även om hon inte är någon raket ut och det gäller att vi kommer till. Löser det sig lite under vägen tycker jag hon ska ses med platschans, men att vinna loppet blir tufft. Inga ändringar, säger Fredrik Söderberg.

14 Luna Gold S.G. – Hon känns fin i jobben men jag har inga segerförhoppningar med henne. Vi smyger med och försöker greja en hyggligt bra placering. Han tävlar barfota runt om, säger Mattias Djuse.

Lopp 2, V4-2

2 Rite Now L.G. – Han gör första starten bakom bilen nu men jag tror inte det ska vara några problem. Det här är en rätt så duglig häst som dock inte kan öppna så snabbt så det är bra att vi sitter direkt i andraspår. Han är fortfarande lite omogen av sig men han går hela vägen och jag tycker han var lite väl lågt rankad i tipsen. Jag känner mig inte alls slagen på förhand. Skor runt om, säger Elisabeth Sandin.

4 Aldo Star – Han var väldigt dum senast i Lindesberg och Åke valde att köra hem med honom, efter det uppträdandet är han givetvis svårbedömd. Det handlar om autostart den här gången och det hoppas jag ska vara till hästens fördel, Åke var också inne på att ändra en del i utrustningen på honom och det är bara att hoppas att han sköter sig. Sköter han sig borde han duga mycket bra i ett sådant här typ av lopp, hemma i träningen känns han väldigt bra, säger Danne Jansson i Åke Lindbloms stall.

6 Supreme Speed – Han gjorde en fin insats som tvåa senast men jag hade ändå förväntat mig lite mer av honom. Han var aningen seg men nu byter vi helstängt huvudlag för att få honom mer att springa av sig själv. Det blir skor runt om och jag tror han kommer göra en bra prestation igen, säger Björn Röcklinger.

8 Dakota Chip – Det är en fin häst som tränar bra inför årsdebuten. Han har bland annat gått 1.20 full väg och det var på bra sätt. Han tävlar med skor runt om och så får vi se hur det löser sig från detta läge, säger Mattias Djuse.

9 Alvena Tarzan – Han får sköta sig i första hand och i så fall kan vi tro på en hygglig placering åtminstone. Vi ligger lite lågt och det blir skor runt om, säger Mattias Djuse.

10 Blanchett – Hon gör det bra varje gång och känns som hon ska göra för dagen, formen är det inga fel på och hon är i bra ordning. Det är dock lite som med Wiranda Lux, dom vinner inte direkt ihjäl sig och då är det svårt att tro på någon större segerchans. Inga ändringar, säger Carl-Erik Lindblom.

11 Nelson C.D. – Utgångsläget är inget vidare men hästen verkar helt ok i form och kan nog en 17-tid. Han tävlar med skor runt om, säger Pekka Korpi.

12 Superpeggen – Han gör godkända lopp mest hela tiden och är inte en alls så tokig travare men vi känns helt bortlottade härifrån. Det får bli att smyga med spårsnålt och försöka hugga en hyfsad peng. Skor runt om, säger Björn Röcklinger.

Lopp 3, V4-3

2 Goalkeeper – Han har haft en hel del otur på sistone men håller toppform för dagen så det finns egentligen inget att klaga på. Förutsättningarna ser riktigt intressanta men bra spår, duktig kusk och en häst som trivs i ledningen. Här måste jag tro på bra vinstchans och kör barfota fram, säger Björn Röcklinger.

6 Valiant Will – Han är i bra slag för dagen och har fått ett hyfsat utgångsläge. Jag tycker att han ska kunna sluta hyggligt långt framme i ett sådant här lopp då motståndet ser lite enklare ut än vad det gjort på sistone. Skor runt om, säger Håkan Pettersson.

11 Banker’s Garcon – Han har haft en del oflyt på sistone och står snart på tur för en seger. Galoppen näst senast får jag ta på mig och nu sist var spåret snävt och han blir lite ivrig i voltstart. Nu fick vi dåligt utgångsläge men jag har en bra häst och även om jag har respekt för Goalkeeper så tror jag att vi kan slå honom. Barfota fram, säger Fredrik Pedersen.

12 Pain Riche – Han är bra i grunden den här hästen, men det måste stämma rätt ordentligt under vägen om det ska gå att vinna härifrån. Han känns pigg och fin i träningen, men har varit borta ett tag och känns bortlottad. Inga ändringar, säger Thomas L Larsson.

Lopp 4, V4-4

1 Nova J. – Hon var duktig senast men kunde inte riktigt slå klorna i ledaren. Åke sa att hästen kämpade hela vägen så det var inga fel på viljan. Allt ser bra ur inför den här starten och hon kan öppna bättre i voltstart än auto. Från ledningen känns hon intressant och jag har vissa förhoppningar. Hon har dock en hovspricka och det kan vara så att vi måste köra med skor. Det skulle vara ett minus, säger Fredrik Handfast.

4 Barbro Palema – Hon var duktig senast vid seger från ledningen och vann faktiskt okörd, skulle hon hitta ledningen även idag har jag lite feeling för henne och bland dom tre främsta ska hon vara. Inga ändringar och med senaste loppet i kroppen ska hon normalt gå framåt ytterligare till detta, säger Thomas L Larsson.

7 Twigs Voici – Hon var godkänd senast och allt är normalt i jobben. Hon kan öppna hyggligt åtminstone och kan väl en 16-tid. Vi kör henne med skor runt om, säger Pekka Korpi.

8 B.W.T. High Voltige – Hon har inte visat någon riktigt bra form men jag tror hon ska prestera bättre idag. Vi låter henne springa barfota runt om denna gång. Hon är ganska jämbördig med min andra häst i loppet och löpningsförloppet avgår dessa emellan, säger Pekka Korpi.

13 Olivia Frontline – Hon svarade för ett väldigt bra lopp senast som tvåa och det var givetvis överraskande även för mig, att hon svarade för det loppet. Efter den starten har hon bara fått tagit det lugnt, jag har kört samma upplägg som inför senast och hästen känns jättefin. Idag kommer hon dock att köras snällt, givetvis kommer hon vara med där framme med Sandra kommer inte trycka henne i botten idag då det kommer viktigare uppgifter framöver och hon startar egentligen bara idag för att hon och Sandra ska få lära känna varandra ytterligare lite bättre och känna på varandra i volten. Skor runt om, säger Marlene Andersson.

14 Pittypat Hanover – Hon bör ha gått framåt efter senaste loppet och hon känns taggad i jobben. Det är kanske så att hon är lite väl vass till och med och vi provar henne med halsbygel idag. Hon är bäst på kort men hästarna på startvolten bör hon besegra. Det är värre med tilläggshästarna och Magnus har en bra häst. Voltstart bör gå bra. Hon upplevs som lite rullig av kuskarna och idag blir det tyngre frambalans i form av järnskor och vi kör med aluminiumskor bak, säger Susanne Richter.

15 Global Kitten – Hon har haft en liten paus men känns fin i jobben. Kanske kommer hon inte med full form men på sin kapacitet ska hon ändå kunna hävda sig väl. Nu är vi ju utlämnade till vad som händer på vägen och risken är att det blir för långt fram. Barfota runt om, säger Magnus Jakobsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75 Bjerke: Ingen kan rubba Tekno Odin
Nästa nyhet
V75 Bjerke: Ingen kan rubba Tekno Odin

V75 Bjerke: Ingen kan rubba Tekno Odin

En Oslo Grand Prix-dag späckad av topplopp. I Alm Svartens Äreslopp såg Tekno Odin strålande ut. Edward Ale lekte hem Europamatchen och en holländare var starkast i dagens längsta lopp.

OGP-dagens godbitar i sammandrag:

I stayerloppet blev det vinst för Nederländerna. Det i form av Bill Stardust som tog sin fjärde seger på lika många starter i år. Den femårige Revenue-sonen körs och tränas av Hugo Langeweg J:r.

Bill Stardust gick i andra utvändigt, kom fram utvändigt om ledande favoriten Rebellion med halvvarvet kvar och kopplade enkelt greppet in på upploppet. I spåren attackerade skrällarna Zahier Charisma och Barifant men Bill Stardust höll undan på fint vis och vann på 1.16,6 över 3140 meter.

Quarcio du Chene var med i loppet, kom fram i dödens efter 1300 meter körda men kastade handduken helt på sista bortre långsidan och slutade långt ner i det slagna fältet.

***

I Alm Svartens Äreslopp för kallblodseliten blev det bejublad hemmaseger för Tekno Odin som visade sig ostoppbar även denna gång.

Femåringen kunde inte svara upp snabbstartande Moe Brage som spetsade från åttondespåret, men Öystein Tjomsland kom ut direkt och övertog kommandot med varvet kvar. Första 500 hade då öppnats efter hastiga 18,5 på en långtifrån perfekt Bjerkebana.

De två senaste årens vinnare Hallsta Lotus kom snart fram i dödens, kämpade fint men kunde aldrig rubba Tekno Odin som mycket enkelt sprintade undan över upploppet och vann på 1.21,5a över en engelsk mil.

Hallsta Lotus mattades sista biten och Moe Brage fick andrapriset från vinarhålet medan trea i mål blev Stjernejerven som kom fint tillbaka efter tidig galopp. Faksen J:r hamnade som fyra i andraspår och kunde aldrig ta något i slutstriden.

***

V75-3 var ett fint lopp för fyra- och femåriga ston där fyraåriga Varenne-dottern Princess Grif stod i en klass för sig. Stoet gjorde andra starten i regi Fabrice Souloy. Matthieu Abrivard kom fram i dödens tidigt och övertog täten med varvet kvar. Över upploppet stack Princess Grif undan i mycket lätt stil.

***

V75-4 var ett försök i svenska Bronsdivisionen som bjöd på ett högst rafflande upplopp där hästar kom från alla håll. Bäst avslutade Steen Juul-tränade Please Perfect som efter en resa i femte invändigt och fritt ur sista sväng, vann för Thomas Uhrberg och tog femte raka segern.

***

I Treåringseliten skrällde det då Lars Anvar Kolle satte dit Frode Hamre-tränade USA-födde Single Sock som vann direkt i årsdebuten. Det efter en fin resa i rygg på ledande Tumble Dust som drog rätt så friskt. Single Sock fick fritt i sista sväng och tog ner ledaren kort före mål. Den franske favoriten Atlas de Joudes låg som femma utvändigt men kom aldrig in i matchen.

***

I Europamatchen för fyra- och femåringarna blev det enkelt för Petri Puros Edward Ale, som vanligt styrd av Peter Ingves. Edward Ale höll upp täten enkelt och fick öppna varvet efter behagliga 14,9. När i ryggen travande Fawkes fick fritt i sista sväng galopperade densamme och vägen låg öppen för Edward Ale som gäspade hem tillställningen på 1.14 jämnt över full distans.

***

I Fyraåringseliten stod Lutfi Kolgjini-tränade Barracuda River för en fantastiskt fin insats. Erik Adielsson körde hästen resolut till täten och öppnade 500 efter 09,5 och varvet på 11,3. Genom sista sväng kom favoriten, fjolårets italienska Derbyvinnare, Pascia’ Lest fort fram via spåren men denne kunde aldrig få rätsida på Barracuda River som svarade ut på synnerligen fint vis. Slutiden på 1.12,2a över 1609 meter var bra.

***

I Montéloppet gick det precis som det brukar. Den på nordisk mark omöjlig Prince de Montfort var överlägsen och Sebatien Guarato-träningen tog hem sin fjärde raka seger i loppet. Matthieu Abrivard red, låg lugn som tvåa i andraspår för att forsa över fältet genom sista sväng och sedan bara dra undan. Vinnatiden blev 1.12,1a över 1609 meter.

Rätt Extra V75-rad:

2 Bill Stardust – Hugo Langeweg J:r 4,91
1 Tekno Odin – Öystein Tjomsland 1,84
10 Princess Grif – Matthieu Abrivard 3,33
7 Please Perfect – Thomas Uhrberg 7,98
2 Single Sock – Lars Anvar Kolle 14,43
4 Sebastian K. – Åke Svanstedt 3,57
1 Edward Ale – Peter Ingves 2,07

7 rätt: 19 005 kr (2682 system)
6 rätt: 161 kr
5 rätt: 19 kr

Läs även: Sebastian K. ohotad i Oslo Grand Prix

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sebastian K. ohotad i Oslo GP
Nästa nyhet
Sebastian K. ohotad i Oslo GP

Sebastian K. ohotad i Oslo GP

Sebastian K. behövde inte förta sig då han enkelt tog hem segern i Oslo Grand Prix. Efter att ha fått ledningen direkt ville ingen utmana Svanstedts stjärna. Nästa uppgift: Elitloppet.

Ett av de bästa startfälten genom tiderna bjöd Oslo Grand Prix på. Men när allt kom till kritan var det få som verkligen kunde bjuda på fartfest. Sebastian K. stack till spets direkt och var sedan helt ohotad loppet igenom.

– Han är väldigt startsnabb och jag behövde inte ens köra för att få ledningen. Det var ett tufft motstånd men det kom ju ingen och tryckte på så det blev enklare än vad jag hade trott på förhand. Allt gick enligt planerna och hästen kändes väldigt fin, sa en nöjd Åke Svanstedt i segerintervjun.

Sebastian K. var alltså klart snabbast direkt då bilen lämnad fältet och Svanstedts sjuåring stack direkt till täten. I vinnarhålet placerades Viking Frecel och fram i dödens kom Raja Mirchi efter en fin start. Kolgjini-hästen, som i dag kördes av Erik Adielsson, rullade dock över i galopp in i första sväng. Men Adielsson dock sats direkt i tredjespår och återanslöt till positionen utvändigt om ledaren.

Favoritspelade Maharajah fick en dålig start och backades sist av Örjan Kihlström. Men 1400 kvar påbörjades ett avancemang i tredjespår. Detta avbröts emellertid abrupt strax senare då Matthieu Abrivard direkt också sände ut Commander Crowe i tredjespår.

Fjolårssegraren Commander Crowe landade så i dödens med lite mer än varvet kvar att trava och Maharajah backades åter allra sist i fältet.

De första 500 meterna avverkades efter 12,2 och varvet hade nu passerats på måttliga 13,5. Något som givetvis gynnade ledaren väldigt.

Det var först mitt på sista bortre långsidan som det började stötas bakifrån. Torbjörn Jansson skickade ut Save The Quick i tredjespår från sin position som trea i andraspår. Bakom följde direkt Finlandia-Ajo-vinnaren Nesta Effe.

Det var också den sistnämnde som skulle avsluta bäst. Riktigt bra, dessutom. Samtidigt som Sebastian K. började lämna fältet med någon längd ur sista sväng kom Nesta Effe snabbt via fjärdespår för Roberto Vecchione. Den av Holger Ehlert tränade Naglo-sonen spurtade vasst men mot Sebastian K. fanns absolut inget att göra.

Ledaren gick undan sista biten i förträfflig stil och kunde bärga förstaprisets 1,5 miljon norska kronor med vad som såg ut att vara en hel del krafter kvar. Något som kommer komma väl till pass om fjorton dagar då Sebastian K. är en av huvudfavoriterna i Elitloppet.

Segertiden stannade vid 1.12,8a över 2100 meter. Svanstedt tog här sin fjärde triumf i Oslo Grand Prix, det efter att tidigare vunnit med Zoogin 1997 och Gidde Palema både 2003 och 2004.

Silvermedaljen tillföll alltså Nesta Effe som åter visade strålande form och kommer bli spännande i det stundande Elitloppet.

Tredjeplatsen gick till Maharajah som avslutande riktigt fort längst ut i banan över upploppet och såg fin ut det misslyckade loppet till trots. Maharajah spurtade där förbi Raja Mirchi som slutade fyra, vilket var mer än godkänt efter galopp på vägen.

Commander Crowe var slagen redan ur sista sväng, tröttnade över upploppsrakan och tycks långt från fjolårsformen.

Läs även: V75 Bjerke: Ingen kan rubba Tekno Odin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Salmelas Champion tog hem Bjerke Cup

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson