Elitloppet är inte avskrivet för Sanity. Nu siktar man på en start på Gävletravet nästa lördag. Dagen efter spikas Elitloppsfältet…

Efter en högst lovande säsongsupptakt har en lättare skada sinkat Sanity den senaste tiden. Och några starter i Finlandia-Ajo eller Oslo Grand Prix har det inte kunnat bli. Hästens senaste start var på Vincennes den 23 mars.

Men drömmen om Elitloppet lever fortfarande. Nu är Sanity klar för Prins Daniels Lopp, tillika Gulddivisionens final, som körs på Gävle nästa lördag. Tränaren Malin Löfgren har fått ett wild card till loppet och har tackat ja, skriver gavletravet.se.

Dagen efter det loppet kommer startfältet i Elitloppet att spikas och lottas.

– Vi tar ett lopp och en dag i taget nu, det är inte ens säkert att det finns några platser kvar i Elitloppet då. Men fortsätter allt att gå bra och hästen är i form och går bra i Gävle, då är jag inte främmande för att starta i Elitloppet. Hästen måste dock kännas bra, helt perfekt i sådana fall, säger Löfgren till trav365.

Det blir tredje året som Prins Daniels Lopp körs. I fjol vann Brioni på 1.09,8 och fick plats i Elitloppet. 2011 vann Viola Silas och erbjöds också en plats i Elitloppet men avböjde. Fjärdeplacerade Brioni fick dock plats – och vann som bekant Elitloppet.

Kanske kan nu Sanity också ta använda sig av Gävleloppet för att ta en sista biljett i Elitloppet.

– Jag vill inte spekulera för mycket, men som han känns i jobben nu så har han inte tappat något. Han har fått skritta i två veckor, men inte tappat något. Han var så otroligt förberedd inför det här, så det ska inte vara några problem då hästen är så lättränad, säger Malin Löfgren till trav365.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Dannero: ”Lite väl bortglömd”

V4 Dannero: ”Lite väl bortglömd”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han är bättre än vad raden visar och jag tycker att han är lite väl bortglömd den här gången. Han fungerar inte optimalt bakom hästar och utgångsläget blev därför inget vidare, löper han upp till sitt kunnande har han dock kapaciteten i sig. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i Robert Berghs stall om Scargi i V4-4.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Dannero. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Björkbacka Baron – Han har haft slem i halsen i de senaste starterna och därför inte varit som bäst, han är behandlad för det efter senast och ser fin ut men jag tycker att han är svårbedömd. Utgångsläget blev passande, men jag vill se att han bara fungerar och sedan får vi se hur långt det räcker då han fått tagit stryk i de senaste starterna. Jag vill inte låsa mig vid någon taktik, men känner helst att en bra rygg är att föredra. Inga ändringar, säger Torsten Blomqvist.

2 Texen – Han var med i en mycket rask öppning men jag kunde inte spetsa på den kladdiga banan. Han är vaccinerad efter senast men formen ska vara god. Han spetsar kanske och sedan får jag se om jag släpper. Det är gränsfall då det är full väg. Han kan kanske 26,5 över distansen och det är skor runt om, säger Anders K Moberg.

4 Munter – Han fungerade inte barfota fram senast men han fungerade bra med skorna på i jobb nyligen. Det har inte varit samma tryck i honom i år men jag hoppas det kommer med värmen. Det har varit lite dåliga träningsförhållanden och vi hoppas det beror på det. Skor runt om nu och ryggresa vore kanske det bästa, säger Bengt Harlin.

5 Myllarvilma – Hon behöver nog lopp i kroppen även om hon tränat riktigt bra. Hon tränas i intervaller och på grund av sina dåliga knän har hon inte fått något banjobb. Hon får ett snällt upplägg med skor runt om, säger Kuno Löding.

6 Bältra Lomen – Han har fått en paus efter senast och det har varit nyttigt för honom, han är lite rund om magen men känns fin och är mogen en bra insats. Det är lite som vanligt med den här hästen, felfri duger han men han är inget att lita på. Inga ändringar, säger Jan Schön.

Lopp 2, V4-2

3 Doyoufeellucky – Han var ofräsch och hängde töm senast. Nu är han behandlad och kändes ovanligt färsch i ett långjobb nyligen. Han var fortsatt fin i fredagens jobb. Han är dock knepig och inget att lita på men kapacitet finns. Inga ändringar är planerade, säger Anders Wallin.

4 Outrunner – Han har tränat hela vintern och känns fin, han har fått två provlopp inne på Bergsåker och jag tycker han kommer väl förebredd. Möjligtvis hade jag velat träna honom ett par veckor till, men då det var hemmaplan valde jag att plocka ut honom. Jag har ingenting att klaga på inför den här starten, och jag tycker hästen är bra. Barfota runt om, säger Leif Sjölander.

6 Västerbo Switch – Han var fullt bra senast och känns mycket uppåt. Distansen bör passa fint och vi siktar på barfota bak. Han ska nog ses med chans men det är betydligt bättre chans på min häst i fjärde loppet, säger Thomas Lönn.

11 Oriental – Hon har ganska bra form men ingen riktig toppform ännu. Hon ska givetvis räknas även om det inte är någon toppchans. Vi rycker skor på henne längre fram i år men inte denna gång, säger Daniel Wäjersten.

13 Rulle Ru – Han har äntligen fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska med den genomköraren i sig gå framåt till den här starten, men hästen är tyvärr hopplöst osäker i voltstart och måste i första hand sköta sig. Sköter han sig lär han hamna bland dom sista och därför blir det svårt för honom att vinna, med lite klaff kan han dock säkert vara trea-fyra. Inga ändringar, säger Lars Wikström.

14 Zeuxis Hornline – Han verkar uppåt i form och ser bra ut i travet. Läget är lurigt då det är risk att han bli hängande men kusken är säker. Skor runt om, säger Märta Alkerud.

Lopp 3, V4-3

1 Smokin Hotrott – Han fick nog inte fästet barfota bak senast och nu blir det skor bak. Han tränas inget snabbare mellan loppen men det känns som att formen sitter där. Jag kan spetsa om jag vill och kör då med helstängt huvudlag men jag har inte bestämt taktiken ännu, säger Daniel Berglund.

2 Diamond Heart – Han har äntligen fått bra utgångsläge och jag tycker han är en av dom som ska räknas i det här loppet, kommer han bara till så duger han. Han känns pigg och fin i träningen och det är en häst som alltid kämpar och gör sitt i loppen. Skor runt om samt norskt huvudlag som vanligt, säger Kent Överholm.

7 Celebrity Madonna – Hon gick bra till slut senast och jag var nöjd med henne, hon känns också fortsatt pigg och fin i jobb efter det loppet så formen är det inga fel på. Hon är dock seg från start och utgångsläget blev därför inget vidare, det är risk att hon hamnar bland dom sista härifrån och sedan blir det givetvis svårt. Inga ändringar, säger Jan Schön.

8 Made At Home – Han har gjort det bra i de senaste starterna och han kommer dessutom mer och mer för varje lopp, han börjar hitta toppformen på allvar nu. Utgångsläget den här gången blev tråkigt, kommer han dock bara till tycker jag att han ska räknas tidigt och han står lite på tur för seger. Skor runt om som vanligt, däremot blir det helstängt huvudlag för första gången idag, säger Anders Stenman.

10 Sugar R.S. – Hon visade inget extra senast och det kan vara vikande form. Hon är bättre på vintern. Barfota runt om. Det ser överkomligare ut nu men det hjälper ju inte om formen är vikande, säger Anders Wallin.

11 Björnjägarn – Han håller formen men det hr strulat en hel del. Nu får han säkert bra tempo och det gynnar honom. Vi värmer honom barfota runt om och det blir åtminstone barfota bak i loppet. Första med trekvartsstängt huvudlag nu. Han tränades i fredags och var fin och han ska ses med vettig chans. Blir det bra fart lär spurten bita fint, säger Hans-Åke Johansson.

Lopp 4, V4-4

3 Love Lini – Han har varit mycket förbättrad efter kastrering och dessutom har vi kommit rätt i utrustningen på honom. Han var fin i torsdagens jobb och han trivs i ledningen eller utvändigt ledaren. Vi kör barfota bak igen och det bör vara en riktigt bra chans, säger Thomas Lönn.

6 Royal Apanage – Han har varit borta länge inför den här starten, men känns bra i träningen och har gått ett par 1.20-jobb inför den här starten. Han är dock inte på topp då jag inte vässat honom i några snabbare farter och jag tror han behöver några lopp i kroppen innan han är segermogen. Inga ändringar, säger Lars Wikström.

8 Valbusa – Han var inte som bäst senast och jag hoppas att han ska vara bättre den här gången, han tävlade med en infektion i kroppen senast och då jag kollade upp honom inför den här starten var allting väl med honom. Fungerar han som han ska tycker jag inte att loppet såg så blodigt ut och då ska han kunna duga en bra bit. Inga ändringar och hästen känns fin för dagen, säger Jonas Martinsson.

9 Mr Mackmyra – Han fick för kraftigt foder i vinter och blev dålig i magen, sög in luft och tog inte åt sig träningen. Nu känns han fin och allt var bra i provlopp men han behöver lopp i kroppen. Vi ligger lågt och det blir skor runt om, säger Fredrik Eriksson.

10 Quippini – Han är speciell av sig och inget jag litar på. Lite svår i ryggar och kommer han fram till tätkänning blir han nästan väl pigg. Han har rätt kapacitet och räknas om han sköter sig. Barfota bak igen, säger Lalle Söderberg.

12 On Track Tic Tac – Han får knäckarlopp men blir snarast bara bättre av dessa. Han är i mycket bra form och tar sig därför en galopp ibland. Nu får han auto- matkäk samt murphy och jag hoppas det hjälper. Han är snabb från start och räknas med det var någon bra på start. Skor runt om, säger Brage Hansen.

14 Scargi – Han är bättre än vad raden visar och jag tycker att han är lite väl bortglömd den här gången. Han fungerar inte optimalt bakom hästar och utgångsläget blev därför inget vidare, löper han upp till sitt kunnande har han dock kapaciteten i sig. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i Robert Berghs stall.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Axevallaproffset värvas till Stefan Hultman
Nästa nyhet
Axevallaproffset värvas till Stefan Hultman

Axevallaproffset värvas till Stefan Hultman

Axevallaproffset Per Johansson slutar som travtränare. I stället börjar han som unghästtränare hos Stefan Hultman.

52-årige Axevallatränaren Per Johansson lämnar inom kort västgötaslätten och tar flyttlasset till Stefan Hultmans domäner.

Han kommer att ta anställning som unghästtränare hos Solvallaproffset på Menhammars Stuteri på Ekerö.

På axevalla.se förklarar Per Johansson:

– I början av det här året drog vi, sambon och jag, igång en firma i Stockholm. Vi äger en tredjedel i den och jobbar med avancerad sjukvård i hemmet. Jag själv är inte med i det rent praktiska arbetet, men jag har andra funktioner inom företaget. Min sambo däremot är ytterst delaktig och tillbringar ungefär 90 procent av tiden uppe i Stockholm och fortsätter:

– Tanken har hela tiden varit att jag skall flytta med dit upp, men jag inte vetat riktigt vad jag ska jobba med. Så en dag fick jag se en annons i Travronden om att Stefan Hultman sökte en unghästtränare åt sina ettåringar. Jag sökte jobbet utan att ha alltför stora förhoppningar, men efter ett tag fick jag ett telefonsamtal och på den vägen är det.

Under 2012 noterades Johanssons eget träningsstall för 5 segrar på 64 starter och 334 200 kronor inkört. Från mitt en av juni kommer han att installera sig hos Hultman. Då ersätter han Marko Hakkarainen som väljer att sluta på grund av familjeskäl.

– De senaste fem åren har jag mest gått ensam hemma på gården och jobbat. Nu skall det bli jättekul att få verka i ett helt annat sammanhang och inte minst få träffa mycket människor om dagarna. Jag tror att detta kommer att bli en riktig nytändning för mig, säger Johansson till axevalla.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Alla godbitarna under OGP-dagen
Nästa nyhet
Alla godbitarna under OGP-dagen

Alla godbitarna under OGP-dagen

En verklig travfest väntar i Oslo på söndag. Förutom huvudloppet Oslo Grand Prix bjuds idel godbitar i ramloppen.

Bland annat står som vanligt Bjerke Cup på schemat. De fyra bästa från de båda försöken kvalificerar för finalen som har 200 000 norska kronor till vinnaren.

I det andra försöket kommer Joke Face till start och från innerspåret ska han köras av Adrian Kolgjini. Bland motstådet där finns Neo Holmsminde, fjolårets vinnare av Sweden Cup.

I det första försöket hittar vi O’Grady och Flemming Jensen. Dansken slutade för övrigt tvåa som storfavorit i Jubileumspokalen i Skive under söndagen. Politiken vann.

Startlistorna till Bjerke Cup:

Bjerke Cup, försök 1, 1609 auto

1 Harpers Joker – Vidar Hop
2 O’Grady – Flemming Jensen
3 Unforgettable – Arnold Mollema
4 Winmecredit – Frode Hamre
5 Jasper Lane – Jennifer Tillman
6 Nonstop Sas – Öystein Tjomsland
7 B.W.L. Champion – Björn Goop
8 Global Manhattan – Matthieu Abrivard
9 Triple Crown – Eirik Höitomt
10 Västerbo Paradise – Jeppe Juel

Bjerke Cup, försök 2, 1609 auto

1 Joke Face – Adrian Kolgjini
2 Global Investment – Björn Goop
3 Neo Holmsminde – Thomas Uhrberg
4 Hard Cider – Åke Svanstedt
5 Acolyte Hanover – Vidar Hop
6 Montgomery Hill – Flemming Jensen
7 Capello Bob – Kenneth Haugstad
8 I’m The Answer – Frode Hamre
9 Mysterious – Tom Erik Solberg
10 Lester – Roberto Vecchione

Kallblodskamp av högsta klass väntar givetvis i Alm Svartens Äreslopp med 200 000 norska kronor till vinnaren. Tekno Odin möter återigen Hallsta Lotus och Faksen J:r.

Alm Svartens Äreslopp, 1609 auto

1 Tekno Odin – Öystein Tjomsland
2 Faksen J:r – Erik Adielsson
3 Boker – Esa Holopainen
4 Stjernejerven – Geir Vegard Gundersen
5 Vestpol Faksen – Vidar Tjomsland
6 Wik Stjernen – Gunnar Austevoll
7 Joker Elden – Lars Anvar Kolle
8 Moe Brage – Eirik Höitomt
9 Stamping – Fredrik Sikberg
10Bork Odin – Tom Wollebaek
11 Hallsta Lotus – Ulf Ohlsson
12 Föynland Kongen – Geir Flåten

Europamatchen för fyra- och femåringar håller riktigt hög klass. Eller vad sägs om nedanstående godbit till startlista? (300 000 nkr).

Europamatchen, 4-5åringar, 1609 auto

1 Edward Ale – Peter Ingves
2 Amir B. – Kristian Malmin
3 David Sisu – Jorma Kontio
4 Juliano Rags – Noralf P Braekken
5 Fawkes – Åke Svanstedt
6 Oasis Bi – Björn Goop
7 Crazy News – Hans Christian Holm
8 Manalapan – Torbjörn Jansson
9 Kash’s Cantab – Erik Adielsson
10 Olympic Kronos – Adrian Kolgjini
11 On Track Piraten – Jos Verbeeck
12 Rocky P.H. – Knud Mönster

Dessutom bjuder Bjerke på en spännande stayermatch där bland andra Quarcio du Chene möter Juggle Face.

Såklart finns även klassiga lopp för tre- och fyraåringseliten på agendan också.

Läs även: Så körs Oslo Grand Prix

Hela banprogrammet i Pdf-format kan laddas ned här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Panne de Moteur i Silverörnen
Nästa nyhet
Panne de Moteur i Silverörnen

Panne de Moteur i Silverörnen

Solänget har hand om lördagens V75-omgång där Silverörnen är höjdpunkten. Två veckor före Elitloppet dyker Panne de Moteur upp i loppet.

Stefan Hultman-tränade femåringen Panne de Moteur har sedan den fenomenala segern i Prins Carl Philips Jubileumspokal i påskas omnämnts som tänkbar Elitloppshäst.

Svaret på om Panne de Moteur ska vara med i Elitloppet i år lär vi få efter lördagen. Då kommer han nämligen ut i Silverörnen på Solänget, veckans Gulddivision.

Startlistan till loppet som bjuder 150 000 kronor till vinnaren har tagit följande form:

2148 auto

1 Francais du Gull – Erik Adielsson
2 One Too Many – Ulf Ohlsson
3 Bon Frecia – Jorma Kontio
4 Youpie – John Östman
5 Avalon Spider – Roger Malmqvist
6 Monster Drive – Ulf Eriksson
7 Real de Rabut – Robert Bergh
8 Panne de Moteur – Örjan Kihlström
9 Parkin – Henrik Svensson
10 Lord Capar – Ove A Lindqvist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V65-tips till Skellefteå

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson