Elitloppet är inte avskrivet för Sanity. Nu siktar man på en start på Gävletravet nästa lördag. Dagen efter spikas Elitloppsfältet…

Efter en högst lovande säsongsupptakt har en lättare skada sinkat Sanity den senaste tiden. Och några starter i Finlandia-Ajo eller Oslo Grand Prix har det inte kunnat bli. Hästens senaste start var på Vincennes den 23 mars.

Men drömmen om Elitloppet lever fortfarande. Nu är Sanity klar för Prins Daniels Lopp, tillika Gulddivisionens final, som körs på Gävle nästa lördag. Tränaren Malin Löfgren har fått ett wild card till loppet och har tackat ja, skriver gavletravet.se.

Dagen efter det loppet kommer startfältet i Elitloppet att spikas och lottas.

– Vi tar ett lopp och en dag i taget nu, det är inte ens säkert att det finns några platser kvar i Elitloppet då. Men fortsätter allt att gå bra och hästen är i form och går bra i Gävle, då är jag inte främmande för att starta i Elitloppet. Hästen måste dock kännas bra, helt perfekt i sådana fall, säger Löfgren till trav365.

Det blir tredje året som Prins Daniels Lopp körs. I fjol vann Brioni på 1.09,8 och fick plats i Elitloppet. 2011 vann Viola Silas och erbjöds också en plats i Elitloppet men avböjde. Fjärdeplacerade Brioni fick dock plats – och vann som bekant Elitloppet.

Kanske kan nu Sanity också ta använda sig av Gävleloppet för att ta en sista biljett i Elitloppet.

– Jag vill inte spekulera för mycket, men som han känns i jobben nu så har han inte tappat något. Han har fått skritta i två veckor, men inte tappat något. Han var så otroligt förberedd inför det här, så det ska inte vara några problem då hästen är så lättränad, säger Malin Löfgren till trav365.