Sanity siktar mot Elitloppet. Men någon start i det tilltänkta uppladdningsloppet Finlandia-Ajo blir det inte. Malin Löfgren tvingas lämna återbud.

Efter en högst lyckad vinter i Frankrike med bland annat två andraplatser återvände Sanity nyligen till Sverige igen. Det med som länge uttalat mål att vara en av de sexton hästarna i Elitloppet.

Men problem har nu tillstött. Sanity kommer inte kunna vara med i nästa helgs Finlandia-Ajo. Ett lopp som var mycket viktigt i ett led av uppladdningen inför Elitloppet.

Det är till travronden.se som tränaren Malin Löfgren berättar att hon tvingas avstå start i det finska storloppet, vars startlista blir definitiv under söndagen.

– Han har blivit lite tjock i ett framben och vi vågar inte riskera något med tanke på framtiden. Jag skulle inte förlåta mig själv om vi testade ändå och drog på en värre skada som skulle spoliera hela säsong. Det verkar inte vara någon katastrof med benet, men det är en katastrof tidsmässigt, säger hon.

Vad som orsakat Sanitys problem är okänt. Och var och när vi får se hästen på tävlingsbanan nästa gång är ännu oklart.

– Risken är att han har trampat snett eller något sådant. Vi har gjort en magnetröntgen på benet och vi kommer få svar i början veckan så får vi se om det är något allvarligare fel, säger Malin till travronden.se.