Mister Herbie är tänkt att bli en av Elitloppets största attraktioner. Men nu är kanadensarens deltagande i fara. Hästen har drabbats av en hovspricka.

Det har tydligt deklarerats från tränare Jeff Gillis håll att den vindsnabbe kanadensiske femåringen Mister Herbie har Elitloppet som vårens stora mål. Men nu har det gått grus i maskineriet som kan stoppa stjärnans resa till Skandinavien.

Mister Herbie, som inte startat sedan Breeders Crown i slutet av oktober, gick ett kvallopp den 1 april på 13,6a/1609 meter i fin stil. Men efteråt har komplikationer uppstått. Valacken har dragit på sig en hovspricka och årsdebuten måste skjutas upp.

Det faktumet kan komma att påverka Mister Herbies resa över Atlanten. Den tilltänkta starten i Oslo Grand Prix två veckor före Elitloppet verkar nu i vilket fall inte bli av.

– Jag har pratat med Jeff Gillis och han bekräftar att det uppstått problem. Mister Herbie har slagit upp en gammal hovspricka. OGP är i det närmaste uteslutet. Gillis ska prova att få hästen redo till Elitloppet, men Mister Herbie behöver lopp i kroppen och Elitloppet kommer allt närmare. Det är en väldigt tråkig situation men sådan här är ju sporten, säger storloppspromotorn Klaus Koch till tgn.no.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tamla Celeber gör årsdebut på Åby

Tamla Celeber gör årsdebut på Åby

Efter succén i Kanada. Nu är hon tillbaka. Tamla Celeber gör årsdebut på Åby under Olympiatravsdagen.

En ny superstar är på väg ut mot årets första start. Det nu sexåriga stoet Tamla Celeber väntas göra en intressant comeback på Åby nästa lördag.

Efter en förkrossande unghästperiod som innefattade dubbla segrar i E3, Oaks, Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och Grosser Preis von Deutschland följde Tamla Celeber upp med en stark femåringssäsong.

Förutom seger i EM för ston plockade hon även hem Breeders Crown för ston på Woodbine i Kanada. Det var hästen senaste start. Nu är hon redo för en ny.

Den åttadubbla miljonärskan ska göra årsdebut på Åby nästa lördag. Det i Stoeliten som körs under V75-finalerna med Olympiatravet som höjdpunkt.

– Vi hade många planer i fjol med henne. Detta år ligger allt lite öppet. Vi har sagt som så att hästen får bestämma var vi hamnar. Om det skulle bli en ny bra säsong kommer hon att gå i stoeliten, snabblopp och kanske lite större lopp om det passar, säger tränaren Roger Walmann till kanal75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tony Wallin bäst i Björnkampen
Nästa nyhet
Tony Wallin bäst i Björnkampen

Tony Wallin bäst i Björnkampen

Tony Wallin var långväga gäst då Bodentravet tävlade under torsdagen. Men Eskilstunaproffset kunde vända hemåt som vinnare av Björnkampen.

Det var den 37:e upplagan av klassiska kuskmatchen Björnkampen som avgjordes i samband med V65-tävlingarna på Bodentravet under torsdagskvällen.

Ulf Ohlsson, Mika Forss, Per Linderoth och Tony Wallin vann varsitt av de i kuskmatchen ingående loppen men det var den sistnämnde som samlade ihop mest poäng.

Tony Wallin tog förutom segern med favoriten Dead Wood ett andra-, ett tredje- och ett femtepris vilket var fullt tillräckligt för att plocka hem sin första slutseger i Björnkampen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V4-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V4-tips till Solvalla

Fredag: V4-tips till Solvalla

Omgången:
Som vanligt intressant V4-omgång när den körs på Solvalla, banan ska vara fin som i onsdags och erbjuda valfri balans. Jag väljer att singelstrecka en mycket prisvärd idé som jag hoppas få betalt på idag.

Prisvärda spiken:
6 Rebellion (V4-2)

V4-förslag:
V4-1: 3,6 (9-7)
V4-2: 6 Rebellion (7-3)
V4-3: 5,7,8,9,10 (11-4)
V4-4: 2,3,4,6,7,8,11,13,14,15 (9-1)
2x1x5x10 (x3) = 600 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
LD-1: 6 Rebellion
LD-2: 5 Blue Star Cosmic, 9 Disney Tooma
2 rader x 250 kronor.

Spelförslag 2:
LD-1: 6 Rebellion
LD-2: 7 Lover Roc, 8 Pampas S.I.R., 10 Atomic Rapida
3 rader x 100 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V4-1:
Starkt lås!

RANKING: A: 3-6 B: 9-7-5-8 C: 2-1-4

Spetsanalysen:
1 Lucky Light kan öppna bra och har försvarat innerspår tidigare, jag ställer mig dock tveksam till om Kajsa vill eller kan svara 3 Maxmara som med Örjan Kihlström i jollen är min spetsfavorit i loppet. Utifrån kan 5 Double Powergirl och 7 Västerbo Pumpkin öppna bra, men dom får svårt att ta en längd på Maxmara.

Loppanalysen:
Jag väljer att låsa V4-inledningen på två streck och jag gör det med spetshästen samt bästa hästen, jag räknar kallt med att Örjan Kihlström tidigt placerar 3 Maxmara i ledningen och tämligen omgående får 6 No Time to Cry utvändigt om sig och sedan ska dom låsa loppet.

Maxmara var blek senast i årsdebuten men bör gått framåt med det loppet i kroppen och från fint utgångsläge ska det vara god chans på tidig ledning, med Kihlström upp i jollen och lopp i kroppen får hon tipset. Berghs No Time to Cry är dock ingen duvunge och kan greja det den tunga vägen, hon har varit mycket fin i två raka segrar i Norrland där hon vunnit enkelt och hon har helt klart utvecklats positivt på slutet. Är stark och tål jobbet.

V4-2:
Prisvärd spik!

RANKING: A: 6 B: 7-3-5-4-10 C: 2-9-12-1-11-8

Spetsanalysen:
3 Drew Brees kan öppna snabbt och har tidigare försvarat innerspår på Solvalla, från fint utgångsläge bakom startbilens vingar räknar jag kallt med att Kontio omgående hittar till tät.

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning för 6 Rebellion och lämna honom ensam på rubbet idag, jag gör det av den enkla anledningen att spelvärdet i honom är högt. Motståndet idag är tufft för Rebellion, han kommer dock att tävla barfota runt om för första gången, tränar enligt rapporter riktigt starkt inför den här uppgiften, och gör dessutom första starten som valack. Det är en häst man i stallet haft höga tankar om länge, han har dock haft en hel del otur och stolpe ut och jag köper inte fullt ut att han varit en sådan besvikelse som många vill få det till. Visst hade man väntat sig mer av honom, men det har också strulat för honom gång på gång och jag är övertygad om att han kan bättre. Nu gör han första starten som valack och ska dessutom testas barfota runt om, jag har känslan av att det kan vara helt rätt melodi för honom och att han får visa hur bra han är. Han är i skrivande stund streckad på 10%, det känns i mina ögon löjligt lågt och efter mycket positiva rapporter från stallet tar jag chansen.

Jag tror nämligen att Rebellion kan få det optimala loppet och då blir han svår att stå emot till slut, Jorma Kontio bör från fint utgångsläge tidigt placera 3 Drew Brees i ledningen och sedan lär han tämligen omgående få favoriten 7 Socrate du Noyer utvändigt om sig. Socrate du Noyer var fantastiskt bra senast som tvåa och är stark och ”Tarzan” lär se till att tempot är högt uppskruvat, det ska Örjan Kihlström och 6 Rebellion dra nytta av.

V4-3:
Nurmos duo stark.

RANKING: A: 5-9 B: 8-10-7-11-4-12-2 C: 3-1-6

Spetsanalysen:
2 Diego di Maggio och 4 J.L´s Buv kan öppna snabbt och gör upp om ledningen till en början, både Ohlsson bakom ”Diego” och Hans G Eriksson bakom ”Buven” lär dock vara intresserade av rygg och räkna med att Björn Goop kör offensivt direkt från start och tidigt ställer frågan med formtoppade 5 Blue Star Cosmic. Blue Star Cosmic har bra chans på att tidigt få överta ledningen.

Loppanalysen:
Timo Nurmos duo 5 Blue Star Cosmic och 9 Disney Tooma är tufft betrodda och det är också dessa jag tror mest på i det här loppet, jag väljer att spela klart mest med dom på Dubbeltipset. Blue Star Cosmic har varit mycket förbättrad i de två senaste starterna och ser helfin ut för dagen. Tillsammans med körsven Björn Goop ska det vara bra chans på tidig ledning och löper han som i de senaste starterna blir han väldigt svår att plocka ned. Stallkamraten Disney Tooma ska dock inte nonchaleras, han avslutade bra via 1.11 sista 700 från köposition senast och utgångsläget för hans del behöver inte vara helt fel med rygg på en startsnabb konkurrent och han ska kunna hamna bra på det direkt.

Bakom den här duon streckar jag dock tre skrällar som jag tycker det är värt att betala för, Blue Star Cosmic har visserligen varit kraftigt förbättrad på slutet men jag vågar inte lita på honom fullt ut ännu och Disney Tooma gör alltid sitt men vinner inte direkt ihjäl sig. 7 Lover Roc är på tok för lite streckad och är bättre än vad många tror, såg fin ut som fastlåst senast. 8 Pampas S.I.R. behöver visserligen tur från sitt tråkiga utgångsläge, men är inte sämre än någon annan om det skulle lösa sig. 10 Atomic Rapida låter körsven Kajsa Frick uppåt på och han kan avsluta vasst med rätt lopp.

V4-4:
Öppet lopp.

RANKING: A: 14-15-7 B: 8-11-13-2-4-3-6 C: 9-1-5-12-10

Spetsanalysen:
2 Carro Boko och 4 Super Belle om ledningen, jag håller 2 Carro Boko som knapp spetsfavorit.

Loppanalysen:
Ett öppet lopp avslutar fredagens lunchomgång och jag väljer att strecka tio av 15 ekipage, med förhoppning om skräll. Favoriten 7 Parfait d´Amour är bra och blir svårslagen felfri, men hon är inte helt enkel och har galopperat samtliga tre tidigare tillfällen hon haft spår tre i volt. 14 Yorkshire är given förstahäst för mig i loppet, hon ska tävla barfota runt om idag och har gjort allting rätt vid segrarna på slutet. Utgångsläget för hennes del lämnar dock en del övrigt att önska och hon har dessutom fått pausa efter senast, kan strula. 15 Caddie Heart är en mycket fin häst som jag gillar, för hennes del handlar det dock om årsdebut och hon ska köras snällt.

Galopperar favoriten bort sig, vilket hon statistiskt sett gör, och det strular från bakspår på tillägg för Yorkshire och Caddie Heart är loppet både öppet och lurigt. Jag streckar de hästarna med chans i loppet och lyfter gärna fram 8 Oops Trot som har knallform samt 11 Scarlet Darban som kan avsluta vasst med rätt resa samt 13 Gentelina M.J. som det låter positivt på från stallet och stoet är betydligt bättre än raden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Solvalla: "Jag tycker det ser bra ut"
Nästa nyhet
V4 Solvalla: ”Jag tycker det ser bra ut”

V4 Solvalla: ”Jag tycker det ser bra ut”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Hon har gjort det bra vid segrarna på slutet och det finns ingenting att anmärka på efter senast, allting är fortsatt väl med henne och jag tycker det ser bra ut. Inga ändringar i balans eller utrustning och det ska vara vettig segerchans, säger Nicklas Westerholm om No Time to Cry i V4-1.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Lucky Light – Hon har strulat en del men är annars rätt så bra i ordning. Hon kan öppna hyggligt bakom bilen och bör få en vettig resa åtminstone. Hon sköter träningen bra. Det blir skor runt om, säger Kajsa Frick.

3 Maxmara – Hon fick en strulig resa senast och med det loppet i kroppen så ska hon vara framsatt i form till denna start. Hon kan öppna bra och läget är fint. Hon kommer att tävla med skor runt om, säger Mattias Djuse i stallet.

6 No Time to Cry – Hon har gjort det bra vid segrarna på slutet och det finns ingenting att anmärka på efter senast, allting är fortsatt väl med henne och jag tycker det ser bra ut. Inga ändringar i balans eller utrustning och det ska vara vettig segerchans, säger Nicklas Westerholm.

7 Västerbo Pumpkin – Hon håller fin form för dagen och det finns inte mycekt att klaga på. Det är första starten bakom bilen men hon är förnuftig av sig så det ska inte vara några problem. Utgångsläget blev inte det bästa men det är ett litet fält och det där löser säkert Uffe. Det blir barfota bak och jag tror på en fin insats, säger Torbjörn Engdahl.

8 Upset Recovery – Hon travade dåligt senast och har lottats till tråkigt utgångsläge den här gången, jag tror hon får svårt att vinna och vi är nöjda bara hon gör ett bra lopp. Barfota runt om som senast, säger Markus M Melander.

Lopp 2, V4-2

2 Ugo du Niel – Han var sämre senast och tappade travet, han känns dock fin i träningen efter det loppet så vi kan vänta oss en bättre insats idag. Han ställdes dock mot väldigt tufft motstånd och jag får därför ligga lågt. Samma balans och utrustning som tidigare och kan han greja en bra slant är jag nöjd med det, säger Henrik Larsson.

4 Par Express – Han satt fast med ordentligt sparat senast och formen är bra. Han har äntligen ett bra utgångsläge och distansen passar honom perfekt. Vi siktar på barfota runt om, säger Björn Röcklinger.

5 Foot on the Gas – Han galopperade med krafter kvar senast utan att vi egentligen vet varför och det handlar helt enkelt om en speciell häst som man aldrig riktigt vet vart man har. Han är bättre än raden och gör säkert en bra insats, att vinna tror jag dock blir tufft och kan han vara trea-fyra så är vi nöjda med det. Inga ändringar, säger Markus M Melander.

6 Rebellion – Han har väl i ärlighetens namn inte löpt upp till de förväntningar vi har haft på honom, samtidigt har han också haft en hel del stolpe ut då han blivit hängande och suttit fast med krafter kvar och det har inte riktigt stämt för honom. Efter senast är hästen kastrerad och även om det inte går att dra några större växlar av det ännu, både hoppas och tror vi såklart att det ska ha en positiv inverkan på honom. Det är fortfarande en häst vi har förhoppningar på framöver och även om loppet idag blev tufft tycker jag att han är en outsider. Han känns fin i träningen och idag blir det barfota runt om för första gången, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

7 Socrate du Noyer – Han var fantastiskt bra senast som tvåa och även om utgångsläget den här gången blev lite väl långt ut bakom startbilens vingar tycker jag att han ska räknas tidigt, det är vår bästa segerchans på lunchen. Samma balans och utrustning som senast och att det är ett halvvarv längre den här gången gynnar honom bara, säger Markus M Melander.

10 Alfas Dimitri – Han galopperade senast för att bana var som betong på upploppet samtidigt som vi testade med att rycka framskorna. Vi återgår till skor runt om och hästen känns fin på alla sätt. Det här är en stark herre som dock är osäker av sig men skulle han ha en bra dag är han säkert med där framme. Att vinna blir nog svårt då loppet höll bra klass. Distansen är ett plus, säger Jarno Koskela.

Lopp 3, V4-3

3 Viggo Trizz – Han gör första starten för oss. Är behandlad och svårbedömd. Jag tror inte att det är något för vinnarspelarna denna gång. Det kan bli barfota bak denna gång, säger Thomas L Larsson.

4 J.L.’s Buv – Han trampade sig i det senaste loppet och fick vara ifrån. Nu är han bra förberedd men han har bara ett snabbare jobb efter 1.15 full väg och det kan nog saknas lite tempo så här direkt. Jag har inte bestämt balansen så här på förmiddagen ännu. Antingen barfota runt om eller skor runt om. Han är startsnabb och brukar dra iväg självmant, säger Hans G Eriksson.

8 Pampas S.I.R. – Han gjorde det bra mot tuffa konkurrenter senast och formen kommer mer och mer för varje start. Nu fick vi dock ett riktigt skitläge som gör oss utlämnade till vad som händer i övrigt. Skulle han lyckas komma till är han inte sämre än någon annan men vi behöver tur idag. Inga ändringar, säger Sven Rejnö.

10 Atomic Rapida – Han verkar hålla fin form av träningen att döma. Vi hoppas på hårt tempo från detta läge och då räknas han med chans och detta är min bästa chans i omgången. Skor runt om, säger Kajsa Frick.

11 Långarsbo Blixten – Han var stum tidigt senast men jag tror det berodde på banan som sög en del. Annars är allt väl med honom och formen sitter där den ska. Med rätt resa avslutar han alltid bra och vi får hoppas på turen med tanke på utgångsläget. Det krävs säkert en 12-tid idag och det vet jag inte om han mäktar med. Han står dock fint inne i loppet och trots att distansen kanske inte är hans bästa så borde han kunna vara ett platsbud. Barfota fram, säger Troels Andersen.

Lopp 4, V4-4

2 Carro Boko – Hon var blek senast och stannade tidigt. Jag tror att hon mest var sur och inte trivdes med förutsättningarna för dagen för jag kan inte se något annat problem. Hon var duktig gångerna innan och är snabb ut så en fin position borde vi kunna hitta. Det stod ett par tuffa på tillägg men en plats bland de tre främsta är inte omöjlig. Skor runt om, säger Peter G Norman.

8 Oops Trot – Får hon en fin resa så kan hon avsluta rätt så bra och allt verkar bra med henne i jobben. Hon får mest troligt tävla barfota bak, säger Björn Röcklinger.

11 Scarlet Darban – Hon är jämn och säker och allt verkar bra. Hon är beroende av ett passande smyglopp ch jag hoppas vi kan hitta ner i vettigt läge. Hon kan öppna hyggligt. Det kan bli barfota runt om idag, säger Kajsa Frick.

14 Yorkshire – Hon fick starta väldigt tätt och fick därför en träningsperiod efter senast, det har varit nyttigt för henne och hon ser pigg och fin ut. Bakspår är givetvis aldrig optimalt, hästen måste dock räknas på vad hon visat hittills och formen ska vara bibehållen. Barfota runt om, säger Roger Walmann.

15 Caddie Heart – Hon gör årsdebut idag och kommer få ett snällt lopp, dessutom ska hon tävla med skor runt och samt brodd bak och hon känns inte jättehet. Hon tränar bra och det är en fin häst, hon ska dock som sagt köras snällt idag och utgångsläget blev iskallt, säger Erik Holm i Per Lennartssons stall.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inget start i Olympiatravet för Commander Crowe

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson