Sista chansen att kvala in till Olympiatravet tar tio hästar. Det är ett ansenligt startfält som jagar den tionde biljetten till storloppet.

Färjestad kör kommande lördags V75-omgång och som höjdpunkt på programmet finns Färjestads Jubileumslopp med 150 000 kronor till vinnaren. Loppet är också Sista chansen till Olympiatravet en vecka senare.

Vinnaren i lördagens race erbjuds möjligheten att delta i Olympiatravet. Avböjer vinnaren tillsätter Åby ytterligare ett wild card.

Det är emellertid ett vasst startfält som svänger upp bakom startbilen på lördag. Sedan tidigare annonserat är hemmastjärnan Quarcio du Chene med, men får konkurrens av Raja Mirchi som här gör första starten sedan Prix de France. Här finns också Åke Svanstedts segerstaplare Beckman som kommer till loppet med åtta raka segrar.

Spännande att se blir också bland andra Beanie M.M. som inlett året med två raka andrapris samt fjolårets norska Derbyetta Juliano Rags som nyligen stod för en stark årsdebut.

2140 auto

1 Haraldinho – Ulf Ohlsson
2 Clear Sign – Jorma Kontio
3 Beckman – Åke Svanstedt
4 Harry Haythrow – Peter Untersteiner
5 Raja Mirchi – Lutfi Kolgjini
6 Quarcio du Chene – Björn Goop
7 Beanie M.M. – Johnny Takter
8 Juliano Rags – Noralf Braekken
9 Global Investment – Örjan Kihlström
10 I Won’t Dance – Erik Adielsson

Läs även: Prix d’Amerique-fyran till Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Halmstad: ”Utan galopp vinner han”

V4 Halmstad: ”Utan galopp vinner han”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har stått för kanoninsatser efter galopperna i de två senaste starterna och han känns uppåt för dagen. Det har varit spår fem och två dessa gånger men nu är det innerspår vilket jag hoppas ska kunna bidra till felfri avgång. Det här är en riktigt bra häst och utan galopp vinner han det här. Barfota fram, säger Dan-Åke Olsson om Sir Lexington i V4-4.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Halmstad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

3 Trini Boy – Han känns pigg och fin i träningen och ska vara i full form, men sedan hur han agerar är svårt att säga. Han har tävlat bra i Finland och visat sig gå som bäst på rulle, nu har vi dock ett sådant läge att han lär testas i ledningen om han når dit. Det kommer givetvis inte kännas bra om han lägger från ledningen, men vi måste prova om han hittar dit och han har vunnit i den positionen tidigare även om han som sagt är bäst på rulle. Barfota bak och jänkarvagn, han gick i jänkarvagn senast men galopperade ju den gången, säger Pekka Lähdekorpi.

4 Regent Street – Hon går ut över sin favoritdistans idag och kommer dessutom att tävla barfota runt om för första gången. Hon är lite av den spända typen och måste i första hand fungera, gör hon det har hon fart och kunnande för att segerstrida. Dagsformen är det inga fel på, hon vinner nog loppet utan galopp senast och känns pigg och fin efter det loppet, säger Bjarke Haagensen.

11 Orgoglio Lavec – Han gör det bra mest varje gång utan att få sätta nosen först men han får också ofta tunga lopp. Sist blev det mestadels dödens men jag tycker att han visade formen sitter där. Det kan var läge att köra lite snällare vilket gör oss utlämnade och dessutom fick vi dåligt utgångsläge så att vinna blir svårt men skulle det stämma maximalt kan han nog dyka upp där framme. Barfota fram, säger Niklas Robertsson.

Lopp 2, V4-2

1 Picabo Elin – Hon spurtade bra på Åby senast och håller riktigt fin form för dagen. Hon har känts som vanligt i lugna jobb och har fått ett fint utgångsläge nu. Ledningen är inom räckhåll och skulle jag komma dit idag så kör jag där. Oavsett löpning bör hon väl ses med chans och vi kör med samma balans som senast, säger Oscar Nilsson.

6 Pin Kronos – Hon var bra i årsdebuten men kanske bara hygglig senast. Hon har fått gå in i väggen ett par gånger då hon tävlat när hon inte varit kurant och tanken är hon ska få ett snälla lopp. Fysiskt är hon i kanonslag och vi kommer både testa barfota och norskt huvudlag för första gången och hoppas det faller väl ut, säger Peter H Sjöberg i stallet.

8 Staro Glamour Miss – Hon gör debut för oss idag och jag väljer att ligga lågt med henne, det handlar om en spännande häst som det ska bli kul att se i år men jag tror inte det är aktuellt redan idag. Hon kommer få ett snällt upplägg härifrån. Skor runt om samt öppet huvudlag, säger Stefan Persson.

9 Dame Ella – Hon var på väg ur form i sina senaste starter och var inte kurant senast. Nu känns hon fin igen och är på väg uppåt i form. Möjligt att hon behöver ett lopp i kroppen. Hon fungerar nästan bättre med skor runt om som idag och det blir murphy, säger Lars I Nilsson.

10 Jill Brodda – Hon är en riktigt trevlig bekantskap att gör liksom alltid sitt i loppen. Det måste stämma en hel del för henne för att hon ska kunna räcka till men med rätt resa spurtar hon alltid vasst. Framspår hade såklart varit det bästa då det säkerligen hade blivit ett spets och släpp-upplägg men nu får vi hoppas på turen, säger kusken Mikael Pilenberg.

Lopp 3, V4-3

4 Ominette Fönix – Hon galopperade senast när hon avgjort spetsstriden men slappnade då av och slog ihop. Det får vi sätta upp som ett olycksfall i arbetet och hon kändes fin när jag bara körde runt henne resten av loppet. Det här är en duglig häst och nu fick vi fördelaktigt läge igen. Vi kör barfota fram och även om det fanns ett par dugliga konkurrenter emot så ska min räknas, säger Mikael Pilenberg.

5 Mr Bolt – Han har inte startat på länge men har tränat på ordentligt utan att han för den delen gått några tuffare tempon. Jag tror att han behöver loppet kroppen och dessutom är han ingen riktig vinnartyp så jag hoppas mest på en hygglig peng. Skor runt om, säger Peter Arnqvist.

6 Läckerol – Hon gav bara upp helt och hållet näst senast och Peter hade ingen bra förklaring. Vi kollade upp henne och fann att hon hade problem med en kota vilket vi åtgärdade. Insatsen efter det som trea var klart bra och hon känns fin i lugna jobb efter det. Det här loppet blev ganska hyggligt och vi får vara nöjda med en liknande placering som senast. Barfota runt om, säger Dan Widegren.

9 Formation – Han spurtade bra senast efter lång vila och med tanke på att han bara fått rejält med mängdträning så visade han bra fart i benen. Han bör vara rejält förbättrad med det loppet i kroppen och jag tänker fortsätta hålla honom högt. Han är aningen skör av sig, och fick dessutom bakspår, men vi smyger för att hoppas på det bästa. Skulle turen vara på vår sida är det inte omöjligt att han kan sluta långt framme. Inga ändringar, säger Niklas Robertsson.

12 Prinsess of Night – Hon har varit duktig från ledningen i två raka starter och senast blev det seger. Nu har jag inte kört henne på ett tag men jag har suttit bakom henne förut och tycker att hon utvecklats på vissa fronter. Ledningen är längre inget måste men det här är en humörhäst som kan springa om hon vill. Utgångsläget blev inte bra men det är ju amatörlopp och det brukar kunna gå undan i sådana. Hästen känns pigg och glad enligt tränaren och jag är optimistisk. Barfota fram, säger kusken Jenny J Karlsson.

Lopp 4, V4-4

4 Clarion Boko – Han är ny för mig att köra i loppet men eftersom tränaren kör på samma stället som oss känner jag hästen lite grand. Senast blev han lite för pigg av en omstart och sen blev det galopp. Han är alltjämt orutinerad och och kommer behöva fler för att växa in i sin roll. Spåret är inte heller optimalt och jag ligger lågt, säger kusken Mikael Pilenberg.

5 Vårköpings Drag – Han har varit dålig i de två senaste starterna, senast tävlade han med en halsinfektion och det gissar jag att han gjorde även gången innan det för då kollade vi inte upp honom. Nu ska han dock vara frisk igen och han tränar bra inför den här starten, därför kan vi hoppas på en bättre insats. Löper han som han gjorde innan de två senaste starterna så duger han långt i ett sådant här lopp, säger Kenneth Hagustad.

6 Sir Lexington – Han har stått för kanoninsatser efter galopperna i de två senaste starterna och han känns uppåt för dagen. Det har varit spår fem och två dessa gånger men nu är det innerspår vilket jag hoppas ska kunna bidra till felfri avgång. Det här är en riktigt bra häst och utan galopp vinner han det här. Barfota fram, säger Dan-Åke Olsson.

10 Zlatan C.K. – Han övertog ledningen tidigt senast och höll sedan undan på ett bra sätt. Jag har inte mycket att klaga på inför den här starten heller och vi kommer barfota runt om igen. Jag både hoppas och tror att han ska kunna sluta långt framme om det löser sig från tillägget, säger Thomas Jonsson.

15 Min Finish – Hon har gjort det bra varje gång i de senaste starterna och håller fin form för dagen, den här gången blev dock utgångsläget inte alls bra och det är många att runda härifrån. Inga ändringar och även om hon säkerligen gör ett bra lopp igen måste det lösa sig under vägen, säger Stefan Persson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag - V64-tips Åby
Nästa nyhet
Söndag – V64-tips Åby

Söndag – V64-tips Åby

V64 på Åby denna söndag och omgången känns tyvärr trist då jag hamnar på favoriterna mest hela vägen. Bara sju startande i V64-inledningen där ”inget” tokrensar, ett montélopp där normalt bara Rock Me vinner, en vettig mest-streckad-trio i lärlingsloppet, samt ett mycket tunt DD-1 gör att man inte slår frivolter direkt. Och är jag rätt på det luktar det jackpot på fyrorna idag men man har gissat fel på utdelningen förr… I vilket fall spelar jag bara för sex rätt.

”En-av-två-utgångarna:”
Inte så kul men i avd 3 har nr 8 Rock Me en montéuppgift som är mycket passande – bra chans. I avd 4 så är nr 8 Comeonhill inte att lita på men helt överlägsen fartmässigt. Jag tror inte bägge favoriterna bränner.

Låset:
Spännande spetsstrid i avd 5 mellan favoriten nr 2 Montgomery Hill och Åke Svanstedts norska nyförvärv nr 3 J.T.´s Crown. Vem som tar spets låter jag vara osagt men jag tror att någon av duon vinner loppet. Ett vettigt lås.

På systemen chansar jag bort favoriten i sista nr 4 Sahara Fairytale för att få med en extra skrällhäst.

V64 – System 1:
1,2,3,5,6  (res 7-4)
2,5,11 (res 3-4)
2,10,12 (res 3-4)
8 Comeonhill (res 1-12)
2,3 (res 9-6)
2,5,6,7,8,11,13,15 (res 4-3)
720 rader/kronor – bara för sex rätt

V64 – System 2:
1,2,3,5,6  (res 7-4)
2,5,11 (res 3-4)
8 Rock Me (res 12-2)
1,3,4,8,11,12 (res 10-5)
2,3 (res 9-6)
2,5,6,7,8,11,13,15 (res 4-3)
1440 rader/kronor – bara för sex rätt

Dagens Dubbelförslag:
3 / 5,6,7,8,11,13,15 – 100 kr
2 / 11 – 200 kr
2 / 7,8 – 50 kr
Totalt 1000 kr

Spelredaktör: Per-Arne Corell


V64-1:

A: 3-5-6  B: 1-2-7 C: 4

Spetsanalys:
Även om jag inte är helt övertygad så gör lägena att jag tror att Perfection Pellini håller upp sitt innerspår. Spetsreserverna är Quadroon samt Verymuchkiss Karsk.

Loppanalys:
Svårrankat då 4 av 7 startande gör årsdebut. Ger tipsettan till 3 Verymuchkiss Karsk som årsdebuterar och det planeras barfota runt om direkt. Hästen har varit hos Svanstedt sedan i slutet av juli ifjol och det låter ganska bra från Åke Svanstedt.
5 Tristan Toro är i full gång och tävlar och visade uppryckning senast med 1.11, eller någon tiondel under, sista rundan. Öppnar dock inget speciellt och får troligen inget gratis här. Ändå tidig på senaste loppet.
6 Val d´Amour kom undan årsdebuten senast med godkänt betyg även om Love You-sonen blev lite stum över upploppet. Gissar dock att loppet gjort gott och det här är en Kriteriefinalist från ifjol som definitivt har kapacitet för seger.
1 Perfection Pellini är min spetsfavorit, troligen dock skor i årsdebuten nu, vilket låter långt ifrån optimalt.
2 Quadroon gör också årsdebut. Det planeras för som tidigare optimala förutsättningar med jänkarvagn och barfota runt om direkt. Hygglig chans sitta i rygg på ledaren och därmed OP-läge.

V64-2:
A: 5-11-2  B: 3-4-7-6-12  C: 10-8-1-9  

Spetsanalys:
Bröderna Uhrberg gör upp. Flirtin Silvio och Massana Macay är snabbast iväg men Oscar Uhrberg har den bättre hästen av bröderna och då tror jag inte Joel ”bråkar” med storebrorsan denna gång med en häst som aldrig vunnit. Klar spetsfördel för Flirtin Silvio.

Loppanalys:
Tycker att strecklistan är rätt på det här, en trio som höjer sig lite.
5 Flirtin Silvio är loppets spetsfavorit och även om väldigt svårbedömd i årsdebut så kan det mycket väl hålla hela vägen i ett dåligt lopp.
11 Certification räckte inte riktigt i V75 (klass II) näst senast men jag tycker ändå hästen kom undan V75-debuten med godkänt betyg efter att innan det tagit två raka. Senast svarade hästen för en ny stabil insats och detta gäng är sämre än de hästen ställts mot på slutet. Räknas.
2 Return To Sweden är ingen startraket men jag räknar med att hästen hamnar ganska bra på det på för honom ett perfekt spår. Hästen fastnade i kön i ett klass II-försök på Färjestad senast. En i och för sig ganska intetsägande insats men detta gäng är så dåligt att det ändå blir en plusvariant. Fast även gången innan och given i A-gruppen trots bara 2 segrar på 35 starter.
Nämner även 3 Juvenile Face som kan lite och vunnit med Jonna Jinesjö tidigare samt 4 Jo Jo Ribb som kan en del men bara har en seger på 24 försök.

V64-3:
A: 8  B: 12-2-10-3-4-6-5  C:  1-7-9

Spetsanalys:
Avstår gissa den initiala spetsstriden då 2 av hästarna på startvolten montédebuterar och dels så har det sällan någon avgörande betydelse för utgången av dessa typ av lopp.

Loppanalys:
En på papperet skräddarsydd uppgift för fine montéhästen 8 Rock Me. Efter två raka montésegrar bar det senast av till Norge för start i Montékampen under Momarkens svenska V75-dag. En lugn inledning gav då direkt köläge och sedan avancerade Josefine Ivehag cirka 1100 kvar och var framme med slagläge på tätduon men orkade inte fullfölja riktigt. Kanske en liten besvikelse men;
1. Detta gäng är klart enklare 2. Banan på Momarken den dagen var riktig besvärlig.
En någorlunda normalprestation av Rock Me idag och det är toppchans.
12 New Varenne L.A. vann norska derbyt 2009 och har även bland annat också vunnit norskt mästerskap. Hästen återkom nyligen efter nästan ett års frånvaro och vann direkt ett montélopp på Färjestad. Räknas igen.
Noteras i övrigt att 2 Stensro Macho, 10 Year One samt 3 King samtliga montédebuterar och att 4 Sotheby rids av montédrottningen Åsa Svensson.

V64-4:
A: 8  B: 1-12-4-3-10-11 C: 5-2-9-7

Spetsanalys:
Fartvidundret Comeonhill dundrar framåt direkt och ”alla” vill släppa till Heiskanen.

Loppanalys:
8 Comeonhill har överkapacitet för klassen men hästen är inte helt rumsren ännu. Kanonbra som tvåa på Åby för fyra starter sedan för att sedan inte fungera alls på en besvärlig Mantorp-bana. Därefter inte reglerbar i spets och varvade på för klassen enorma 1.11 men lyckades ändå hålla till seger på 12,2. Senast spratt Comeonhill i galopp inför slutkurvan i ledning utan att Heiskanen hade någon vettig förklaring. Svår att räkna på men vinst om han funkar.
1 Mareld har fel lutning på resultatraden och bara 2 segrar på 44 starter. Dock; hästen har kanonform, får Björn Goop i sulkyn, och ett riktigt OP-läge.
Övriga B-hästar har jag svårt att ranka inbördes.

V64-5:
A: 2-3  B: 9-6  C: 4-5-8-7-1

Spetsstriden:
En duo gör upp. Favoriten Montgomery Hill öppnar bra men Åke Svanstedt lär säkert sända det som går från början med sitt norska nyförvärv J.T.´s Crown. Och J.T.´s Crown höll upp ett innerspår i Norska Derbyt ifjol, nu på planerad barfotabalans och med Svanen i jollen känns det som J.T.´s Crown blir min knappa spetsfavorit även om givetvis svårbedömt i första Sverigestarten. Övriga lär inte bråka med nämnda duo i något läge.

Analys:
2 Montgomery Hill har kanske inte sett helt 100 ut på slutet men formen är verkligen bra. Kan mycket väl ta hand om spetsen och leda hela vägen men också chans från alla positioner, så bra är hästen nu.
Norske derbytvåan från ifjol – 3 J.T.´s Crown – debuterar för Åke Svanstedt och det är såklart högintressant. September-starten på Bjerke högst upp i formraden är från norska derbyt då J.T.´s Crown enkelt höll upp innerspåret inledningsvis för att sedan släppa. Därefter fick J.T.´s Crown chansen sent och var nära vinnande Juliano Rags i mål. Kapacitet finns alltså och jag räknar med att Svanstedt sänder det som går från början för att försöka ta sig förbi Montgomery Hill. Barfota runt om planerad idag och i Norge har hästen oftast gått med skor på fötterna.
9 Olivia Lavec trodde jag skulle bli precis hur bra som helst för att par år sedan men Lindy Lane-dottern har inte levererat fullt ut. Dock uppryckning på slutet i regi Flemming Jensen och kan vinna här men jag är ändå lite tveksam då hästen svikit allt för många gånger. Första starten på långt ger också ett ?

V64-6:
A: 15-11-13-5  B: 4-8-7-6-2  C: 10-3-14-12-1

Spetsanalys:
Springspåren Quantanamera och Twilight Laday öppnar bra med fördel den förstnämnde. En felfri Sahara Fairytale forceras framåt för att överta? Får Svanstedt iväg osäkra Aroma Grim från start kan även Svanstedt testa mot front om inte Sahara Fairytale är före i spåret.

Loppanalys:
Dagens svåraste lopp – ett Diamantstoförsök.
15 Keeping Julia var rejäl senast på V75 när hon enkelt slog klorna i ledande Sahara Fairytale sista biten. Thomas Uhrberg upp idag från ett lite besvärligt läge känns bra. Tips.
11 Global Nirvana öppnar säkert vasst och kan trots tillägg sitta bra på det direkt. Dessutom har hästen fått ett lopp i kroppen efter lite kortare pust. Räknas.
13 Wiss Shadow fastnade i samma V75-lopp som Keeping Julia vann senast. Chans vinna med bättre klaff idag.
5 Aroma Grim är riktigt osäker och var borta direkt senast. Och även om kuskplus med Åke idag kan det bli samma visa igen från ett besvärligt spår. Annars var det riktigt rejält intryck på hästen vid segern näst senast som togs utan att Aroma Grim behövde bottnas.
Svårrankade B-hästar men här kan det skrälla.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dubbelseger för svenskar i Paris
Nästa nyhet
Dubbelseger för svenskar i Paris

Dubbelseger för svenskar i Paris

Det blev en riktig fullträff för svenskarna på Vincennes under lördagen. En dubbelseger iscensatt av Global Manhattan och Elles W. Phedo var ett faktum.

Vincennes har travat fina tävlingar under lördagen och i eftermiddagens sjätte lopp, Prix d’Aubusson blev det blågult på både första och andra plats.

Tidigare Åke Svanstedt-tränade Global Manhattan, numera tränad av Fabrice Souloy, trivs som fisken i vattnet i Frankrike och noterades i dag för sin fjärde seger i fjärde starten i landet.

Matthieu Abrivard skötte tömföringen bakom Global Manhattan som efter en resa som tvåa i andraspår lekande lätt stack ifrån till segern över upploppet. Thomas Claessons Elles W. Phedo stod åter för en snygg insats då hon, körd av Dominik Locqueneux, spurtade in en bit bakom som tvåa.

Segertiden på Global Manhattan blev fina 1.11,9a över 2100 meter medan Elles W. Phedo noterades för 12,3. Förstapriset uppgick till 23 400 euro, andrapriset till 13 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: GH Nemo och Maharajah till Olympiatravet
Nästa nyhet
V75: GH Nemo och Maharajah till Olympiatravet

V75: GH Nemo och Maharajah till Olympiatravet

G.H. Nemo och Maharajah. Båda kan se fram emot Olympiatravets final om två veckor. Det efter att ha bjudit på högklassig underhållning vid lördagens V75-tävlingar på Mantorp.

Den tredje deltävlingen till Olympiatravet kördes på Mantorp under lördagen. Det stora stallskriket G.H. Nemo vann loppet från ledningen mycket knappt före en mycket positivt Maharajah som spurtade sylvasst.

– Det var en godkänd årsdebut, skojade segerkusken Åke Svanstedt och fortsatte: Jag trodde nästan Maharajah tog sig förbi oss men som tur var höll vi undan. Det här är en topphäst; han skötte sig exemplariskt i loppet.

Maria C Karlsson-tränade G.H. Nemo gjorde här första starten sedan sjätteplatsen i Silverhästen i mitten av november. Maharajah, i dag i jänkarvagn och barfota runt om, återkom på tävlingsbanan sedan det mindre lyckade äventyret i Frankrike som avslutades med en femteplats i Prix de Paris i slutet av februari.

Ändå var det dessa båda som skulle spela huvudrollerna i Mantorps förstklassiga uttagningslopp och skaffa sig varsin biljett till Olympiatravet den 20 april.

En som det inte gick lika bra för var Joke Face som inte såg ut att trivas när det närmade sig start och galoppen kom också redan innan bilen släppt fältet. Joke Face fullföljde sedan som femte häst i andraspår men mattades till slut.

Till ledningen gick G.H. Nemo efter att ha tampats inledningsvis med On Track Piraten som emellertid föll över i galoppsynden i första sväng. Vinnarhålet tog Dont Wear Pjs hand om medan Friction snart kom fram i dödens. Första 500 meterna avverkades efter 11,1 men vid kilometern hade G.H. Nemo fått sakta ned till 13,7.

Maharajah letade sig snart ut i andraspår och tog positionen i fjärde utvändigt. Framför låg Caddie Comet placerad och det var denna som inledde attacken i tredjespår då 700 meter återstod. Örjan Kihlström följde där med perfekt och bjöd Maharajah en rygg i tredjespår.

Ur sista sväng fick också Maharajah full marschorder av Örjan och kom anstormande i fjärdespår över upploppet.

Samtidigt ryckte G.H. Nemo undan det som gick i ledningen ivrigt påhejad av Åke Svanstedt. Friction var slagen med 150 meter kvar och svarar med galopp. Dont Wear Pjs letade luckan men fann den för sent.

Maharajah levererade en explosiv avslutning och då mållinjen passerades var G.H. Nemo och Stefan Hultman-stjärnan omöjliga att skilja åt men med minsta möjliga marginal hade tappre G.H. Nemo hållit undan och fick segern före Maharajah. Stort plus i kanten åt båda ska dock delas ut och Olympiatravet blev två starka kort rikare.

Segertiden stannade vid 1.12,7a över 2140 meter och förstapriset var 150 000 kronor. Dont Wear Pjs trea och Iceland som löpte i andra ytter, höll godkänt som fyra i mål.

***

Hur bra är femårige Oasis Bi då? Det är en fråga man kan fundera på efter Kjell P Dahlströms Minne som utgjorde V75-6. Den av Stefan P Pettersson tränade Toss Out-sonen var strålande fin då han tog en bejublad hemmaseger i det toppklassiga årgångsloppet.

Björn Goop körde åter Oasis Bi som tvingades till 08,5 de första 500 meterna efter att Miss Beniss utmanat om täten. Oasis Bi höll dock upp och kunde få sänka till 14,3 på varvet. In genom sista sväng började ledaren dra på det som gick och över upploppet stod det klart att ingen skulle kunna utmana flyfotade Oasis Bi.

Segern blev mycket lätt på vassa 1.12,9a över full distans vilket var en tangering av personbästat. Och nog väntar ännu större uppgifter bakom knuten för femåringen?

– Det var en tuff inledning men det här är en sådan häst som gör att det inte känns som det går så fort. Han stegade bara undan till slut på riktigt bra sätt, berömde Björn Goop.

Pantholops var fin som tvåa i Sverige-debuten medan Manalapan avslutade snyggt till bronset.

***

Åke Svanstedt inledde Mantorps V75-cirkus med att sätta dit dagens största favorit i form av Rocky Winner. Denne fick överta ledningen tidigt men å andra sidan öppna 10,6 första 500 för att nå dit. Rocky Winner utmanades rejält av Mosaique Face och Dragon Tooma över upploppet men kontrade tillbaka och vann på vassa 1.12,1a över 1640 meter.

***

09,1 öppnade Önas Grym V75-2 de första 500 meterna och det blev för snabbt. Med 800 meter kvar övertog dödenstravande Figaro Sånna ledningen för Kim Eriksson. Denne ryckte undan med någon längd in mot upploppet och höll sedan hela vägen in i mål i riktigt rejäl stil. Något som säkert gladde tränaren Nilsgunnar Johansson.

***

Ronny Palm-tränade Picasso stod för en verkligt vass insats i Klass 2. Christoffer Eriksson körde femåringen direkt till ledningen och gjorde därefter ingen tavla. Picasso stack enkelt undan i sista sväng och vann i mycket fin stil.

***

V75-5 som var ett lärlingslopp blev nästan så odramatiskt som ett lopp kan bli. Rickard Svanstedt körde pappa Åke-tränade T.P. Emily direkt till ledningen från springspåret och hade sedan fullständig kontroll över händelserna. Det fyraåriga stoet gick undan lekande lätt över upploppet.

***

Den avslutande Silverdivisionen blev ett riktigt kul lopp där det var körning från början till slut. Obi Wan övertog spets med 1300 kvar, bara för att släppa till stallkamraten Pingus Vang strax senare. Över sista bortre skickade Lutfi Kolgjini iväg Opitergium för full fart från tredje utvändigt och denne kom snabbt fram i dödens. Opitergium fick greppet in på upploppet men i tredjespår kom nu av Jörgen Sjunnesson perfekt körde Obi Wan och dennes spurt bet bäst. Segern togs på 1.13,2a över 2140 meter.

Rätt rad:

8 Rocky Winner – Åke Svanstedt 1,61
3 Figaro Sånna – Kim Eriksson 6,55
4 G.H. Nemo – Åke Svanstedt 3,70
6 Picasso – Christoffer Eriksson 2,76
6 T.P. Emily – Rickard Svanstedt 2,89
4 Oasis Bi – Björn Goop 1,75
2 Obi Wan – Jörgen Sjunnesson 3,42

7 rätt: 330 kr (62 264 system)
6 rätt: jackpot
5 rätt: jackpot

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Umåker nästa för Panne de Moteur

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson