Det börjar som bekant närma sig Elitloppet. En som definitivt siktar ditåt är Amaru Boko. Sexåringen gör snart comeback på tävlingsbanan.

Amaru Boko har redan från början räknats bland sin kulls allra främsta. Som treåring vann han långa E3. Som fyraåring var han trea i Sprintermästaren och fyra i Derbyt.

I fjol var Amaru Boko förvisso tvåa i Sundsvall Open Trot och tog en seger i Ego Boys Minne men lyckades ändå kanske inte fullt ut. Det trots kontot ökades med trekvarts miljon kronor. Kanske är det som sexåring Coktail Jet-hingsten på allvar slår sig in i eliten?

– Han har mest gått styrketräning hela vintern och det har inte varit några konstigheter. Han har även varit inne på Solvalla två gånger för snabbjobb. Först gick han 1.22 över 2100 meter och kändes fin. I måndags körde Jorma honom i ett jobb efter 1.16 över 2100 meter och han tyckte också att hästen kändes bra. Han är startklar nu, säger tränaren Timo Nurmos till kanal75.

Senast vi kunde se Amaru Boko i lopp var i de båda heaten av Åby Stora Pris i september, för nästan sju månader sedan. Nu är stunden mogen för årsdebut. Timo Nurmos lutar åt The Onions lopp på Solvalla den 17 april som trolig kommande uppgift.

Vad som därefter är målet och förhoppningen för Amaru Boko råder det få tvivel om.

– Vi har siktat på Elitloppet hela tiden och jag hoppas att han kan vara med där. Han får starta i några lopp innan och jag hoppas att han visar att han kan ta en plats där. Olympiatravet står vi över helt och planen har hela tiden varit att vi helt och hållet ska sikta mot Elitloppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V4-tips till Färjestad

Fredag: V4-tips till Färjestad

Omgången:
Banan i Karlstad under långfredagen var under all kritik på sina håll, men banpersonalen har jobbat mycket med banan sedan dess och enligt rapporter ska den vara bra idag. Banan ska tillåta valfri balans.
Spelmässigt ser omgången mycket kittlande ut, då speldragen finns i massor. Jag väljer att gå ut fräckt och spika en riktig värdespik!

Bästa spiken:
1 Smirre Creek (V4-3)

Kompletterande spiken:
1 Remison (V4-1)

Dubbelspiken:
4 Angel of Postman (V4-2)

V4-förslag:
V4-1: 1 Remison (4-10)
V4-2: 1,2,3,4,5,6,8,9 (7-10)
V4-3: 1 Smirre Creek (8-3)
V4-4: 4,5,11,13 (15-2)
1x8x1x4 (x10) = 640 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag:
LD-1: 4 Angel of Postman
LD-2: 1 Smirre Creek
1 rad x 600:-

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V4-1:
Spets och slut.

RANKING: A: 1 B: 4-10-11-3-2 C: 8-6-12-7-9-12

Spetsanalysen:
Tipset bygger helt och hållet på att Kaj Widell försvarar innerspåret tillsammans med 1 Remison, vilket jag tycker det ska vara god chans till. Remison är kvick i benen och blir inte lätt att ta en längd på.

Loppanalysen:
Jag väljer att gå ut fräckt genom att lämna 1 Remison ensam på kupongen då det är högt spelvärde i denne idag. Remison är en häst som jag jagat en del på slutet och då det dessutom låter mycket bra på honom från tränare Holm inför den här starten tar jag chansen. Förutsättningarna för den femåriga valacken är optimala och det ska vara god chans på spets och slut, betydligt högre chans kontra streckprocenten i varje fall.

Remison gick i ledningen i årsdebuten näst senast, den gången fick han dock utstå press mest hela vägen och det blev helt enkelt för tufft efter långt uppehåll. Senast med lopp i kroppen var han förbättrad som trea och vinner nog det loppet om han inte bryter ned till slut och det loppet var inte tuffare än vad dagens uppgift är. Med två lopp i kroppen efter lång vintervila räknar jag dessutom med att formen är ytterligare förbättrad till den här starten, då ska han bli en svår nöt att knäcka för dom övriga i täten. Han har tidigare visat att han är kvick i benen och jag tror inte att någon tar en längd på honom från start. Idag ska han dessutom testas barfota runt om för första gången.

4 Öre Scoop är favorit i loppet och det är också han som ligger närmast till hands vid gardering, han har gjort det bra varje gång så här långt och dessutom visat att han tål de flesta upplägg. Debut bakom startbilen idag men då han visar härlig uppfattning kan jag inte tänka mig att det är några problem för honom.

10 Countdown gynnas av bakspår då han håller sig lugnare i ryggar och inte riskerar att bli så het som varit fallet på slutet, tillsammans med Håkan Erikssons 11 Igucci som blir allt bättre är dom tänkbara vid ytterligare gardering i V4-inledningen.

V4-2:
Normalt god segerchans.

RANKING: A: 4 B: 6-5-8-1-9-2-3 C: 7-10-11-12

Spetsanalysen:
4 Angel of Postman kan öppna snabbt och blir tuff att stå emot i spetsstriden.

Loppanalysen:
4 Angel of Postman blir jättefavorit i loppet och det tycker jag är motiverat, förutsättningarna för hans del är optimala och det ska vara god segerchans. Jag var länge inne på att lämna honom ensam på V4-kupongen då jag tyckte han gick jättebra senast som tvåa från utvändigt ledaren i Örebro, men då det är högt värde i att försöka fälla honom garderar jag honom på V4-lappen. På dubbeltipset lämnar jag honom dock ensam, för normalt rubbar dom inte honom från tät över den korta häcken.

Tidiga bakom favoriten är givetvis trion 5 Kalle, 6 Leonas Kaviar och 8 Eros Tooma. Kalle missgynnas visserligen av den aktuella distansen då han är mer stark än snabb, formen är dessutom ett frågetecken. Kalle har jag dock alltid haft ett gott öga till och han kan mycket, då han löper på topp. Leonas Kaviar är ingen raket från start och riskerar att hamna dåligt till, insatsen senast som tvåa gav dock mersmak och han trivs över kort distans. Duger om han kommer till. Eros Tooma måste det givetvis lösa sig för från iskallt utgångsläge men löser det sig är han inte borta, han gick bra senast vid seger i enklare gäng i Mantorp och han har tidigare visat att han kan avsluta rappt med rätt ryggresa.

Det finns även ett gäng intressanta skrällbud i loppet som jag streckar, det handlar om 1 Micciano Lung, 2 Lovelorn, 3 Increase Broline och 9 Lover Roc. Samtliga i den här kvartetten har kapacitet för att skrälla om de bättre hästarna i loppet av någon anledning presterar sämre, utgångsläget för dessa passar också bra då dom ska kunna få rätt smyglopp härifrån.

V4-3:
Spets och slut.

RANKING: A: 1 B: 9-3-6-4-12 C: 7-5-11-14-13-2-15-8-10

Spetsanalysen:
1 Smirre Creek kan öppna snabbt och missar inte ledningen.

Loppanalysen:
1 Smirre Creek känns spännande med dessa förutsättningar och jag väljer att lämna honom ensam på kupongen, jag tycker att mycket talar för honom den här gången. Han har inte fått till det i de senaste starterna, det här är dock den typ av häst som växer ett par klasser i ledningen och förutsättningarna för den positionen den här gången är optimala. Han lär knappast missa ledningen från det här utgångsläget och väl i den positionen är jag övertygad om att han blir svår att plocka ned. Han var överlägsen vid seger från ledningen för tre starter sedan och jag tycker han står bra inne i det här loppet. Calle Lindblom upp i jollen känns dessutom som ett klart plus och den aktuella distansen har han inget emot då han är stark och tuff. Klassiskt spets och slut.

Bakom mitt singelstreck är det främst 9 Angel France som trivs över den aktuella distansen och som visat toppform på slutet samt 3 Dapple Rose som visar fina takter på slutet som ligger närmast till hands vid gardering.

V4-4:
N kvartett räcker.

RANKING: A: 13-11-5-4 B: 15-2-1-9-14-10-12-7-3

Spetsanalysen:
4 A.C.D.C. och 5 Yum Yum kan öppna snabbt, Håkan Pettersson bakom A.C.D.C. lär dock vara nöjd med rygg på favoriten och Goop bör tidigt sitta i tät här.

Loppanalysen:
Favoriten 5 Yum Yum var rejäl senast vid seger och står normalt inför en passande uppgift, vägen mot tidig ledning ska ligga öppen och därifrån blir hon normalt svår att plocka ned. Hon har dock varit struken för feber efter senast och det kan fattas lite sista biten, därför är garderingen given.

Tidiga bud i loppet är 13 Global Nursery och 11 Etoile Gil. Global Nursery missgynnas visserligen av bakspår på tillägg, hästen har dock imponerat varje gång och gynnas av strykningarna i loppet. Vid någorlunda klaff under vägen blir hon svår att stå emot. Etoile Gil har visat fin form och gjort allting rätt på slutet, den här gången ska hon dessutom testas barfota runt om samt med rycktussar för första gången. Spännande.

Streckar också 4 A.C.D.C. som har hur mycket som helst i sig, och som börjar förstå mer och mer vad det går ut på. Har varit struken efter senast men det var mest en försiktighetsåtgärd och kretsen kring hästen väntar sig en bra insats. Kan få loppet i rygg på ledande Yum Yum.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Färjestad: "Jag tycker det ser bra ut"
Nästa nyhet
V4 Färjestad: ”Jag tycker det ser bra ut”

V4 Färjestad: ”Jag tycker det ser bra ut”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han svarade för ett bra lopp senast som tvåa och jag tycker han gör det bra varje gång, han känns också fortsatt pigg och fin efter senast. Han gör debut bakom bilen idag, men jag tror inte det ska vara negativt och Wallin lägger upp taktiken som han vill då hästen går lika bra i ledningen som i ryggar. Skor runt om samt norskt huvudlag som vanligt och jag tycker det ser bra ut, säger Louise Granstedt om Öre Scoop i V4-1

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Remison – Han var bra senast som trea och hade nog vunnit loppet om han inte brutit ner två gånger sista 300 meterna. Vi har kollat upp honom efter det och har inte hittat några fel. Nu har vi spetsläge igen och han trivs i ledningen om han nu inte blir överfallen vilket hände sist på Färjestad. Jag tror mycket på min häst och att vi slipper åka så långt den här gången är ett stort plus då han är nervig av sig. Dessutom funderar jag på att rycka skorna vilket också ska kunna ge effekt, säger Per-Åke Holm.

2 King of Scots – Han galopperade senast men det får jag nog ta på mig då jag ville köra med sommarskor vilket inte alls fungerade. Han bör annars hålla samma fina form innan Färjestadsstarten. Utgångsläget är perfekt och även om det är några bra hästar med så tror jag inte att han är borta. Vi återgår till den gamla balansen, säger Stefan Åkerberg.

4 Öre Scoop – Han svarade för ett bra lopp senast som tvåa och jag tycker han gör det bra varje gång, han känns också fortsatt pigg och fin efter senast. Han gör debut bakom bilen idag, men jag tror inte det ska vara negativt och Wallin lägger upp taktiken som han vill då hästen går lika bra i ledningen som i ryggar. Skor runt om samt norskt huvudlag som vanligt och jag tycker det ser bra ut, säger Louise Granstedt.

10 Countdown – Han har lottats till bakspår den här gången och det tycker jag bara är en fördel för honom, han blir lätt lite för het med framspår och bakspår ska hjälpa honom att sköta sig. Sköter sig hästen tycker jag inte att han är så tokig i grunden och då ska han kunna vara med långt fram i det här loppet. Barfota bak idag, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

11 Igucci – Han har gjort det bra varje gång och blir sakta men säkert allt bättre, jag är nöjd med hur han känns för dagen och formen sitter där. Utgångsläget den här gången blev dock ingen höjdare och härifrån måste jag ligga lågt. Inga ändringar, säger Håkan Eriksson.

Lopp 2, V4-2

1Micciano Lung – Han har jättefin form för dagen och har stått för riktigt fina insater. Nollan i raden senast kan man bara glömma då han blev dragen bakåt men insatserna innan har gett viss mersmak. På Solvalla blev han fast med rubbet kvar och på Eskilstuna var det inte långt borta att han tog skalpen av Arbys Amalia. Nu har vi fint utgångsläge och han är snabb ut men jag tycker att han är bäst med smygresa. Skulle det bli täten släpper vi gärna till någon bra och hoppas på lucka till slut. Skor runt om, säger Peter I Eriksson.

3 Increase Broline – Han har varit över i Norge och gjort två starter och jag tycker han var duktig i första men sämre i andra. Nu kommer vi rycka alla fyra skorna vilket är ett klart plus och allt känns bra inför detta loppet. Spåret är bra men han är inte så snabb ut utan vi får hoppas det löser. Han går ända in i mål och skulle det stämma kan han nog vara med där framme. Åtminstone hoppas jag det, säger Jenny Eriksson.

4 Angel of Postman – Han var jättebra senast som tvåa från dödens i Örebro och vi var jättenöjda med honom, efter det loppet fortsätter han också att träna bra och formen är god. Utgångsläge och distans den här gången passar honom utmärkt och jag tycker det är bra segerchans. Det är stallets bästa på lunchen. Barfota fram, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

6 Leonas Kaviar – Han svarade för ett jättebra lopp senast som tvåa och hästen håller fin form för dagen, han gör säkert ett bra lopp igen. Han är dock ingen raket från start och vi riskerar att hamna dåligt till, samtidigt som det var tufft emot. Inga ändringar, säger Jennifer Tillman.

8 Eros Tooma – Formen verkar bra och han avgjorde på ett tilltalande sätt senast Nu blev läget mycket svårt och vi behöver tur. Hoppas han hittar ner och att det blir lite körning från övriga. Vi räknar med en bra insats. Det blir skor runt om, säger Henrik Larsson.

9 Lover Roc – Senast var det lite sparat i mål och formen verkar god. Vi kör honom barfota runt om och läget kan vara både bra och dåligt. Jag är dåligt påläst på vad han möter, säger Bengt Holm.

Lopp 3, V4-3

1 Smirre Creek – Han känns som vanligt i jobben men han har blivit stressad bland andra hästar i loppen på slutet. Nu är läget bästa tänkbara då han fungerar bättre i ledningen. Han kan vara intressant ifrån ledningen. Nu ändrar jag från helstängt huvudlag till öppet så blir han kanske lugnare. Skor runt om, säger Inge Olsson.

3 Dapple Rose – Hon gick rätt bra i norska V75 senast och hade hon suttit längre fram så hade hon säkert grejat en ännu bättre placering. Hon är osäker från start men felfri så duger hon säkert bra. Mest troligt blir det skor runt om, säger Mikael J Andersson.

7 Staro Attack – Han har gjort det bra varje gång i de senaste starterna och han håller fin form för dagen, däremot är det inte riktigt den typen som går och vinner lopp och kan han vara trea-fyra igen så är jag nöjd med det. Barfota runt om, säger Johan Berglöf.

12 Arabian Mystery – Han gör det helt okey för dagen, senast galopperade han bort en rätt hygglig slant i sista sväng och formen är det inga fel på. Den här gången blev dock utgångsläget tråkigt och jag tycker samtidigt att hästen måste visa bättring innan vi kan tro på honom. Inga ändringar och jag tror han får svårt att vinna, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

14 Gateruds Polyezter – Hon är väldigt upp och ned i prestationerna och det gör det svårt att riktigt veta vart man har henne, hon känns alltid svårbedömd. Den här gången blev dessutom utgångsläget iskallt och distansen är ett minus för henne. Jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Johan Berglöf.

Lopp 4, V4-4

2 Patty Dreamcatcher – Hon känns fin i jobben men hon är lite konstig av sig och vissar dagar lite väl vass. Jag har ingen direkt segerkänsla med henne och det blir skor runt om, säger Mikael J Andersson.

4 A.C.D.C. – Hon var struken för feber senast men det var inte så farigt utan mer en försiktighetsåtgärd från Håkans sida. Annars tycker jag att hon visat bättre och bättre uppfattning för varje start och verkar förstå det här med att tävla. Från det här spåret tror jag inte att det här någon galopprisk trots att det är en stor häst och jag tror hon ska kunna öppna snabbt om hon bara kommer runt ordentligt. Goops häst ska dock vara bra och min kan vara ett bud bland de tre främsta. Barfota runt om, säger ägaren och ”skötaren” Kristofer Axén.

5 Yum Yum – Hon har varit struken för feber efter senast och även om hon känns pigg och fin i träningen för dagen tror jag hon behöver ett par lopp i kroppen innan hon är på topp. Får hon bestämma tempot i ledningen kan hon bli svårslagen ändå då hon är bra för klassen, men det kan absolut fattas i henne till slut. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

11 Etoile Gil – Hon har gjort det väldigt bra på slutet och hon håller väldigt fin form för dagen, idag ska vi dessutom testa henne med rycktussar samt barfota runt om och jag tycker det känns spännande. Jag blir inte överraskad om hon vinner igen, säger Per Nilsson.

13 Global Nursery – Hon imponerar varje gång och hon har gjort det väldigt bra, hon måste räknas tidigt igen. Utgångsläget blev inget vidare men hon har som sagt gjort det bra varje gång och vinner även senast med lucka. Inga ändringar och det är min bästa möjlighet på lunchen, säger Jennifer Tillman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enkel seger för Commander Crowe - se loppet här
Nästa nyhet
Enkel seger för Commander Crowe – se loppet här

Enkel seger för Commander Crowe – se loppet här

Det blev en mycket enkel seger för Commander Crowe då han ledde runt om på holländska Wolvega under torsdagskvällen. Nu väntar Olympiatravet härnäst.

Europas bästa travare i fjol, Commander Crowe, gjorde sin andra start för året under torsdagskvällen. Det skedde mot ett enkelt motstånd på banan i holländska Wolvega. Loppet var också genrep inför Olympiatravet om drygt två veckor.

Matthieu Abrivard körde den Fabrice Souloy-tränade fuxen som gick till ledningen per omgående. Därefter var Abrivards största bekymmer att hålla in superstjärnan som uppenbarligen ville springa mycket fortare än sin kusk.

Ur sista sväng fick Commander Crowe sticka undan lite lätt och segern var aldrig i någon som helst fara. Vinnartiden stannade vid blygsamma 1.17,2a över 2600 meter och belöningen var 3000 euro.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd för tioåringen närmast. Nästa uppgift blir Olympiatravets final på Åby den 20 april. Ett lopp som hästen är titelförsvarare i.

SE LOPPET HÄR!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppet aktuellt igen för Arch Madness
Nästa nyhet
Elitloppet aktuellt igen för Arch Madness

Elitloppet aktuellt igen för Arch Madness

Det kan bli en tredje raka start i Elitloppet och Oslo Grand Prix för Arch Madness. Tränaren Trond Smedshammer har i alla fall långt ifrån avskrivit de tankarna.

Den nu nioårige Arch Madness har tjusat oss både i Oslo Grand Prix och Elitloppet de två senaste åren.

I OGP vann han, för Björn Goop, 2011 medan han slutade trea i fjol. I Elitloppet vann han sitt försök 2011 för att bli oplacerad i finalen, i fjol var han tvåa i såväl försök som final bakom Commander Crowe.

Nu kan världsrekordstravaren vara på väg över Atlanten för tredje gången gillt.

– En start i Oslo Grand Prix och Elitloppet är fortfarande aktuellt för Arch Madness. Han har genomfört två kvallopp på jättefint vis och är på väg uppåt i form, säger tränaren Trond Smedshammer till tgn.no.

Arch Madness har hunnit med två kvallopp den senaste tiden. Den 23 mars travade han 12,0 och därefter i lördags 11,1 bakom Jimmy Takters Hambo-tvåa Guccio.

– Senast var Arch Madness mycket fin; Takter satte upp väldig fart bakom Guccio in mot sista sväng. Arch Madness avslutade 08,1 sista 400 meterna och gick starkt i mål som tvåa. Han fick ett tufft intervalljobb i går och ska få ett ytterligare i början av nästa vecka. Planen är att starta honom i slutet av nästa vecka. Därefter får vi se om formen håller att åka över Atlanten eller om vi håller oss hemma.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fyraåringarnas supermöte på Solvalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson