Ett ur flera aspekter högintressant lopp avverkas på Vincennes denna lördag. Sanity är det blågula hoppet i Prix du Bois de Vincennes.

Det är 51 750 euro som är förstapriset då Grupp 3-loppet Prix du Bois de Vincennes körs på just Vincennes på lördag eftermiddag. Ett mycket kvalitativ startfält ska tampas över Prix d’Amerique-distansen.

Sanity, som ju har Elitloppet i siktet, gör här sin tredje start för året. Precis som de tidigare mersmakande tredje- och andraplatserna är det Jarmo Niskanen som sköter tömföringen.

Bland konkurrenterna kan nämnas Triode de Fellière, som tidigare i år vann Prix du Luxembourg i imponerande stil. Här finns Roxana de Barbary, som slutade fyra i både Prix d’Amerique och Prix de Paris. Spännande också Texas Charm vilken här gör årets första start, liksom Quinoa du Gers som har visat fin form i vinter. Så här ser startlistan ut:

2700 volt

1 Le Cannibale – Franck Nivard
2 Triode de Fellière – Jean-Michel Bazire
3 Sanity – Jarmo Niskanen
4 Libeccio Grif – Marco Smorgon
5 Leben RL – Jos Verbeeck
6 Roxana de Barbary –Dominik Locqueneux
7 Pluto du Vivier – Jean-Christophe Sorel
8 Texas Charm – Julien Dubois
9 Nesta Effe – Roberto Vecchione
10 Quinoa du Gers – Matthieu Abrivard
11 Rodrigo Jet – Pierre Vercruysse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kallblod till Kolgjini

Kallblod till Kolgjini

Att Lutfi Kolgjini får nya hästar i träning tillhör kanske inte ovanligheterna. Men nu förstärks stallet med – ett kallblod.

147 hästar ryms i Lutfi Kolgjinis digra stall. En av dem är ett kallblod. Det är norske Gann Pål som anslutit till Jägersrotränarens armada.

Elvaårige Gann Pål (e. Pål Even) har vunnit 11 av sina 137 lopp och travat in precis över en miljon svenska kronor. Hästen ägs och har tidigare tränats av Arild Berås och har i lopp ridits av Madelen Berås, anställd hos Kolgjini.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V65-tips till Örebro
Nästa nyhet
Torsdag: V65-tips till Örebro

Torsdag: V65-tips till Örebro

Omgången:
Jackpot på Örebro ikväll och bra klass på omgången, vi får bland annat se Mellby Apollo (V65-4) och True Advantage (V65-5) i årsdebut. Spelmässigt ser det favoritbetonat ut på förhand, men ett par intressanta speldrag finns som förhoppningsvis kan skjuta värdet i höjden.
Banan i Örebro är lite hård och stum under ytan, vilket gör att skor lär krävas bak. Barfota fram ska dock enligt banmästaren på plats inte vara något problem.

Bästa spiken:
1 Reina la Caballo (V65-2)

Kompletterande spiken:
2 Mellby Apollo (V65-4)

Bästa låset:
2 Lotus Eld (V65-6) och 9 Ferrari Håleryd (V65-6)

Dubbelspiken:
3 Simb Ruby (V65-5)

V65-förslag:
V65-1: 2,3,5,6,8,9 (1-10)
V65-2: 1 Reina la Caballo (9-4)
V65-3: 1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12 (3-1)
V65-4: 2 Mellby Apollo (11-1)
V65-5: 1,2,3,4,5,7 (10-6)
V65-6: 2,9 (1-3)
6x1x11x1x6x2 = 792 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 3 Simb Ruby
DD-2: 2 Lotus Eld, 9 Ferrari Håleryd
2 rader x 400 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V65-1:
Luktar dödens igen.

RANKING: A: 5 B: 8-3-2-6-9 C: 1-10-7-4

Spetsanalysen:
Tuff inledningen att vänta där både 3 Revenique och 5 Ranch I do I do lär testas rejält. Ingen av dessa två tar en längd på 2 Hamras One More, men körsven Jennifer Tillman lär nöja sig med rygg på ledaren och den som är först fram lär få överta. Revenique och Åke Lindblom bör hålla ut Ranch I do I do in mot första sväng och det fäller avgörandet i spetsstriden.

Loppanalysen:
Favoriten 5 Ranch i Do i Do ser allt bättre ut och tränare Roger Walmann har fått bra snurr på henne, senast vid seger på Solvalla vann hon lätt trots en tung resa utvändigt ledaren och även om det var ett billigt lopp gjorde hon det bra. Det luktar positionen utvändigt ledaren igen då Kihlström och Ranch I do I do knappast lär komma förbi Revenique den första biten, trots det tycker jag det känns rätt att ge henne tipset. Det här loppet håller i ärlighetens namn inte heller någon vidare klass och löper favoriten som på slutet ska Kihlström kunna kontrollera detta från utvändigt ledaren, men dödens är ändå alltid dödens och därför väljer jag att gardera då hon blir ”storis”.

3 Revenique hade normalt haft en passande uppgift här, stoet är startsnabb och given spetsfavorit och väl i ledningen över kort distans på Örebro hade hon blivit svår att plocka ned. Hon har dock varit sjuk inför den här starten då hon stod och hostade i samband med V75 på Kalmar och det gör att vissa frågetecken för formen finns. Det kan fattas sista biten. Normalt leder hon dock loppet länge.

8 Magnifik Gelj tycker jag känns intressant, framför allt till låga streckprocent. Han var helfin vid seger på Örebro för tre starter då han vann lätt från utvändigt ledaren med 1.14 sista 800 och han är bra för klassen den här. Näst senast var han inte som bäst, men senast på V75 var det återigen bättre tryck i honom och han visade form då han tvingades till grovjobb under slutrundan. Jag tror helt enkelt att det är så att Magnifik Gelj är som vassast över den korta häcken och hittar bara Jakobsson ned i en vettig position med honom från start kommer han avsluta starkt. Given.

Jag väljer också att plocka med trion 2 Hamras One More, 6 Izara och 9 Saint Cloud, detta på grund av att favoriten troligen tvingas till grovjobbet återigen samtidigt som spetsbudet har tveksam form. Hamras One More har väl inte direkt glänst på slutet, men såg ändå förbättrad ut som fastlåst senast och kan få loppet härifrån. 6 Izara gör debut för Claes Svensson, det kan vara ett långskott men till mycket låga streckprocent känns det rätt att betala för henne. Jag har respekt för debutanter hos Claes Svensson och i grunden är hon inte så tokig. Saint Cloud har perfekt utgångsläge i och med rygg på en startsnabb konkurrent och han visade form senast då han höll farten starkt i en snabb avslutning och han kan mycket väl speeda ned detta gäng över upploppet.

V65-2:
Söderholm borde vara favorit.

RANKING: A: 1 B: 9-4-2-7 C: 6-3-5-8

Spetsanalysen:
1 Reina la Caballo öppnade trevande från start senast på V75, men fick inget fäste den gången och kunde inte göra sig själv rättvisa. Den här gången blir det brodd runt om vilket ska hjälpa honom till att öppna bättre och från innerspår håller jag honom som klar spetsfavorit. Han har tidigare visat att han kan öppna kvickt och då det inte finns några startraketer med i loppet tror jag Söderholm avgör på kör. Skulle han bli överflygad från start, ska han i det här lilla fältet tidigt kunna trycka sig ut i andraspår och då lär ingen på startvolten svara honom. Reina la Caballo sitter i tät antingen i första, eller andra skedet.

Loppanalysen:
1 Reina la Caballo tycker jag ska vara favorit i det här loppet och då han inte är det, tycker jag det känns helt rätt att ta ställning för honom och lämna honom ensam på kupongen. Jag gillar den här fyraåriga valacken och låter spelvärdet tala.

Reina la Caballo var senast med i ett rätt tufft V75-lopp och var påpassad den gången, Söderholm gjorde dock en miss som lät honom tävla barfota bak och det resulterade i att att han fick något fäste alls och han kunde inte göra sig själv rättvisa. Den här gången blir det broddskor runt om vilket ska hjälpa honom till bättre fäste och då räknar jag med att han får visa vad han kan. Vid seger för tre starter sedan på Örebro gillade jag verkligen vad jag såg av honom, han visade bra uppfattning då han trots att han blev störd i starten höll sig på benen och sedan klev han bara runt sitt sällskap via 13,8 sista rundan. Inför senaste starten på V75 hade han varit ifrån en kortare sväng för halsinfektion, därför räknar jag med att han gått framåt med den genomköraren i sig och då ska han vinna ett sådant här lopp.

Jag har snurrat spetsstriden fram och tillbaka och är övertygad om att Reina la Caballo med fäste är kvick nog den första biten för att försvara sitt innerspår och väl i tät har jag svårt att se honom förlora, i det här lilla fältet ska det också vara bra chans att han tidigt kan trycka sig ut i andraspår och forcera fram mot ledningen om han skulle bli överflygad från start. Oavsett ledningen av egen kraft eller inte bör han tidigt hitta tät och är han sedan så bra som jag tror leder han loppet runt om.

Värst emot är givetvis tjejhästen 9 Öjja Scoop som gjort det fantastiskt bra så här långt, senast kördes hon också snällt och det loppet lär hon dra nytta av framöver. Öjja Scoop är väldigt speedig när man vrider på med henne, men att hon ska plocka 20 meter på Reina la Caballo har jag dock svårt att se.

V65-3:
Jakobsson optimistisk, men…

RANKING: A: 3 B: 1-7-9-2-4-6-5-11-10-12 C: –

Spetsanalysen:
3 Yank Dreamcather kan öppna snabbt från start och hittar tidig ledningen.

Loppanalysen:
3 Yank Dreamcather har tillsammans med tränare Magnus Jakobsson lottats till bra förutsättningar, han kan öppna väldigt snabbt från start och ska från fint utgångsläge bakom startbilens vingar ses med toppchans på tidig ledning och över korta häcken blir han givetvis svår att plocka ned. Han var bra senast vid seger på en mycket krävande bana i Karlstad och ska också med det loppet i kroppen gå framåt till den här starten. Han är utan tvekan hästen att slå i loppet från ledningen och det kan vara så enkelt att han leder från start till mål, men som en av kvällens största favoriter tycker jag det känns rätt att försöka fälla honom. Jag har inte blivit jätteövertygad när jag sätt honom och då det smäller högt bakom, hoppas jag på favoritfall.

Bakom jättefavoriten Yank Dreamcatcher är loppet öppet, jag väljer därför att strecka samtliga och jobba skräll. Dom jag vill lyfta fram är 1 Passion Ås, 2 Smok´n League, 7 Corner Käbb och 9 Mils Gany. Passion Ås var förbättrad senast som sexa på Solvalla och ska med det loppet i kroppen dessutom vara vassare ikväll då hon hade pausat inför senast. Från det här utgångsläget tror jag också hon är kvick nog för att få hålet bakom ledande favoriten och med lucka till slut kan hon utmana. Smok´n League tävlar ojämnt och är svår att räkna på, men vid seger näst senast avgjorde han säkert med 13,5 sista 800 och härifrån ska han kunna få ett fint lopp. Corner Käbb tycker jag gjort det bra varje gång i de senaste starterna, nu dessutom med lopp i kroppen efter vintervila och hon är värd att passa. Mils Gany hoppas jag Louise Johansson kör invändigt med och väljer rygg på Kihlström, då ska det vara bra chans på tredje invändigt och då kan han flytta på sig till slut om luckan skulle komma. Var chanslös mot favoriten senast, men kan bättre.

Som sagt, öppet bakom favoriten och jag helgarderar.

V65-4:
Mellby Apollo vinner direkt.

RANKING: A: 2 B: 11-1-10-13-9-7 C: 14-15-4-6-3-5-12-8

Spetsanalysen:
2 Mellby Apollo har tidigare visat att han kan öppna kvickt i voltstart och ska härifrån tidigt hitta ledningen, om han inte tar den av egen kraft ska han omgående kunna köra sig dit och ingen på start lär vilja svara honom.

Loppanalysen:
2 Mellby Apollo kommer ut i årsdebut och lär givetvis behöva ett par lopp i kroppen innan han är på topp, trots detta väljer jag att lämna honom ensam på kupongen då det är en häst jag gillar skarpt. Per Lennartsson låter nöjd med honom för dagen och menar på att hästen är väl förberedd för att svara för en bra insats, även om han givetvis inte är på topp. Från vettigt utgångsläge ska han dock ses med toppchans på tidig ledning då han visat sig vara kvick i volten tidigare och ingen på start lär vilja svara honom, om han inte tar ledningen av egen kraft. Väl i ledningen tycker jag Mellby Apollo ska vinna det här loppet, även om han inte är på topp. Det handlar om en häst som jag är övertygad om har mycket att hämta den här säsongen och stallet håller honom högt, mycket högt.

Främsta, och kanske egentligen enda, motbudet till Mellby Apollo är 11 Alvena Nonstop men den står 20 meter bakom honom och ska dessutom tävla med skor runt om ikväll. Klasshästar som Mellby Apollo ska kunna leverera direkt trots uppehåll och med positiva vibbar från stallet, spetsläge, och lämpligt emot tror jag han vinner direkt.

V65-5:
Var vaken nu, Kihlström!

RANKING: A: 3 B: 4-5-2-1-7 C: 10-6

Spetsanalysen:
2 Calamara Donna är väldigt kvick den första biten och lär inte missa ledningen till en början, från detta utgångsläge. Hon har dock gång på gång visat sig vara som bäst då hon löper i ryggar och Tino Ärling lär inte vara intresserad av att köra henne i tät. Då både 4 True Advantage och 5 Global Kitten återkommer efter uppehåll räknar jag med att dessa tar det lite piano från start och då har jag kraftig feeling för att Kihlström lurar i vasen och är först fram för att överta taktpinnen med 3 Simb Ruby. Lyckas bara Kihlström hålla ut 5 Global Kitten in mot första sväng (om Jakobsson testar) ska vägen mot tät ligga öppen och med positiva rapporter från stallet, Kihlström i jollen, har jag på känn att det kan vara dags att vara offensiv tämligen omgående här.

Loppanalysen:
Ett mycket fint lopp där Stefan Melanders 4 True Advantage och Magnus Jakobssons 5 Global Kitten kommer ut i årsdebut och det ska givetvis bli intressant att se den här duon, framför allt den förstnämnda som var ruskigt bra ifjol med hela tio segrar. Bägge dessa är dock lugnt tagna inför sina årsdebuter och lär behöva lopp i kroppen, då jag dessutom har en fräck spetsanalys med 3 Simb Ruby i tät efter en bit väljer jag att ta ställning för denne på dubbeltipset.

3 Simb Ruby gör för det mesta alltid bra och jämna lopp och jag har bra känsla för att det är dags för henne ikväll, från stallet låter man uppåt då hon känns riktigt framåt i jobb för dagen och Kihlström upp i jollen är intressant. Det kan med dessa förutsättningar vara läge att spänna bågen och vara offensiv direkt från start och väl i ledningen måste det vara toppchans. Hon är riktigt bra de dagar hon är bra, och även om min spetsanalys skulle visa sig vara fel ska hon ses med vettig segerchans ändå då hon ska kunna hamna bra på det i ett litet fält och då har vi sätt henne leverera vassa avslutningar tidigare.

På V65-spelet streckar jag dock dom med chans, det återstår bara åtta hästar efter tre strykningar och jag lämnar bara Luisiana Tab och Jodyvin utanför kupongen. Stefan Melanders 4 True Advantage var ruskigt bra ifjol och vann tio lopp på 27 starter, men Melanders travare brukar behöva lopp i kroppen när dom återkommer efter vintervila och det är känslan även på henne. Att hon är bästa hästen i sällskapet, rådet det dock inga tvivel om.

V65-6:
Två hästar gör upp.

RANKING: A: 2-9 B: 1-3-10-4-6 C: 7-11-5-8

Spetsanalysen:
Tipset bygger helt och hållet på att Hans-Owe Sundberg från fint utgångsläge tidigt placerar 2 Lotus Eld i tät, det gäller för Sundberg att hålla ut 4 Archie Boko in mot första sväng (då Roger oftast kör i tät) och jag tror han lyckas med det och då ska tät ligga öppen. Lotus Eld är ingen katapult den första biten, men Sundberg låter påställd och det vimmlar inte direkt av startraketer i loppet.

Loppanalysen:
Jag tycker att två hästar höjer sig något över dom övriga i V65-avslutningen och jag väljer att låsa på dessa två, det handlar om spetsfavoriten 2 Lotus Eld och bästa hästen 9 Ferrari Håleryd. Lotus Eld ska från fint utgångsläge ses med bra chans på tidig ledning och då ledningen på Örebro är guld värd tycker jag det är hästen att slå därifrån, framför allt då jag gillar den här hästen. Vid seger näst senast på Solvalla var han totalt överlägsen från tredje par utvändigt, och senast såg han fortsatt fin ut efter startgalopp då Sundberg aldrig pressade honom. Han är med tre lopp i kroppen efter vintervila på väg uppåt och väl i tät blir han en svår nöt att knäcka, Sundberg har dessutom bra snurr på stallet för dagen.

Den som kan lyckas plocka ned Lotus Eld från tät är Per Lennartsson 9 Ferrari Håleryd som är under utveckling, det här är en häst jag haft ett gott öga till en längre tid. Senast på V75 vinner han troligtvis med lucka i tid, men den gången var Lennartsson bevakad av Örjan Kihlström och ekipaget fick chansen för sent. Intrycket på Ferrari Håleryd var dock fränt och även gången innan det gjorde han det bra som tvåa från ledningen på V75. Tidigare har jag tyckt att Ferrari Håleryd haft problem när han ska attackera bakifrån, men insatsen och framför allt intrycket senast var ett klart fall framåt och det ska bli intressant att se den här duellen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Shaq Is Back imponerade på Solvalla
Nästa nyhet
Shaq Is Back imponerade på Solvalla

Shaq Is Back imponerade på Solvalla

Daniel Redéns Shaq Is Back imponerade då han lekande lätt tog hem fina Kentucky Fibbers lopp på Solvalla under onsdagskvällen.

Det var ett riktigt hyggligt startfält som mötte upp bakom bilen i kamp om 75 000 kronor i förstapris i Kentucky Fibbers lopp på Solvalla. När loppet skulle summeras fanns å andra sidan bara en häst på banan.

Jasper Lane blixtstartade till ledningen men Shaq Is Back kom direkt fram utvändigt, fick överta och öppnade halvvarvet efter 10,7. Därefter kom ingen i närheten av den USA-födde sexåringen.

Ur sista sväng stack Shaq Is Back helt sonika bara undan och kunde vinna smått överlägset i verkligt fin stil. Det på 1.12,2a över 1640 meter, fyra tiondelar före tvåan Jasper Lane.

Prince Tagg avslutade i vida spår fint till fjärdeplatsen. Iceland låg placerad som trea i andraspår men kunde aldrig förbättra sig och slutade oplacerad. Oracle gjorde årsdebut men slutade sist efter en invändig resa och med krafter i behåll.

***

Per Nordström har hypertalagen Denim Boko i sitt stall, stoet som räknas som landets bästa treåring än så länge. Men kanske får hon konkurrens i storloppen i höst – från det egna stallet.

Djali Boko vann ett treåringslopp på V86-kupongen i en stil som lovade stort inför framtiden. Ready Cash-sonen höll upp ledningen och var sedan ohotad. Djali Boko brisade undan i en 13,8-avslutning sista 500 meterna i retfullt enkel stil och landade på 1.16,7a full distans.

Det här var hästens andra seger på lika många starter i år och den fjärde på åtta starter total. Den här segern var doterad till 60 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Umåker: "Tycker hon ska räknas tidigt"
Nästa nyhet
V4 Umåker: ”Tycker hon ska räknas tidigt”

V4 Umåker: ”Tycker hon ska räknas tidigt”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska med den genomköraren i sig gå framåt till detta, hon sprang nytt rekord senast men fick aldrig riktigt fritt till slut och det var krafter kvar i mål. Utgångsläget den här gången med bakspår på tillägg är väl inte optimalt, men jag tycker ändå att uppgiften såg bra ut på förhand. Hon är stark och tål att göra jobb på egen hand och kusken får vara offensiv om det går för sakta. Skor runt om samt öppet huvudlag som vanligt och jag tycker hon ska räknas tidigt, säger Maria Bodin om Hilda Bishop i V4-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Umåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

2 Jakob Faksen – Han visar fin form och är mindre blöt till slut. Han är ny bakom bilen och vi får testa före. Då han är snabb i volten så är ofta bilstart ingen fördel. Vi får köra med kortare brodd nu och det kan passa bra. Han bör räknas tidigt. Den som brorsan kör är ganska värsta motståndaren, säger Jens Eriksson.

3 Lill Evert – Senast valde jag fel väg med honom. Han blir allt piggare i jobben och han ska räknas. Nu vill jag prova annan kusk så får jag höra vad han tycker. Vi provar honom bakom bilen före tävlingarna och då med norskt huvudlag. Det kan vara intressant. Helst kör jag honom barfota som ska vara optimalt men banan lär väl vara för hård för detta. Det blir åtminstone kortare brodd nu. Han har tidigare visat sig bäst med ryggresa men kusken får lägga upp det taktiska, säger Dick Enqvist.

4 Hallsta Manne – Han galopperade senast dubbelt och kändes dessutom lite seg. Han har visat fartresurser förr och vi har fint läge men jag tycker motståndet såg tufft ut. Jag tror kanske inte att de springer ifrån honom men det blir svårt att vinna. Inga ändringar, säger Magnus O Jonsson.

6 Peder – Han gjorde det faktiskt rätt bra senast, trots att han bara blev sexa. Det blev en jobbig väg fram sist och jag tycker dessutom att han är snäppet vassare över kort distans. Den här gången blev det bra utgångsläge och rätt distans och jag tycker det ser bra ut. Han trivs bra i ledningen och jag provar framåt och skulle jag nå tät är det bra segerchans, säger Per Gustafsson.

7 Prins Elden – Han gjorde det faktiskt rätt bra senast, trots att han bara blev sexa. Det blev en jobbig väg fram sist och jag tycker dessutom att han är snäppet vassare över kort distans. Den här gången blev det bra utgångsläge och rätt distans och jag tycker det ser bra ut. Han trivs bra i ledningen och jag provar framåt och skulle jag nå tät är det bra segerchans, säger Per Gustafsson.

12 Hustvet Elding – Han har väl egentligen bara gjort det sådär med tanke vad det känns att han kan och jag tycker hon måste visa mer. Senast syntes han knappt i bild men fältet blev väldigt utspritt och dessutom hade han oflyt med dåliga ryggar. Gången innan det såg han lysande ut till 100 meter kvar då han bara stannade. Man får inte köra för tidigt med honom utan han ska gå på extrem väntan. Vi fick dessutom inget bra utgångsläge den här gången och jag vill mest se honom göra ett bra lopp. Inga ändringar, säger Emma Bjerkås.

Lopp 2, V4-2

6 Disco – Han gnetar på och gör det bra varje gång, men det är ingen riktig vinnartyp och jag skulle bli positivt överraskad om han vann. Center Min går inte att slå om den är i ordning och kan vi greja en hygglig slant kommer jag vara nöjd med det. Inga ändringar, säger Patrik Nygren.

7 Zagreb – Han kändes bra senast i årsdebuten och jag var nöjd med honom, även om det bara var en vecka sedan ska han förhoppningsvis gå framåt med det loppet i kroppen. Jag hade gärna önskat mig ett spår längre in bakom startbilens vingar, men jag tycker att han är en av dom som ska räknas. Center Min är bra och det beror väl mycket på hur han uppträder, men Zagreb är ändå den av mina på lunchen som ska ses med bäst segerchans. Inga ändringar, säger Krister Söderholm.

8 Noblige Degato – Hon var lite seg i första starten för mig men har sedan snäppat upp sig. Jag tycker hon känns fin på alla sätt och det är är en häst med riktigt vass spurt. Utgångsläget den här gången är såklart inte optimalt men man ska nog ändå inte ladda med henne då hon bara har en speed. Skulle hon få sitt lopp kan hon vinna loppet och vi kör som vanligt, säger Stefan Johansson.

9 Rally Swing – Hon kom illa på det hela senast. Hon är jämn och säker och gynnas av tufft tempo. Kallblodet i första har bäst chans av mina. Skor med brodd, säger Jens Eriksson.

10 Center Min – Han har varit bra i varje start på slutet en start där banan var alldeles för svår. Han har tränats lugn efter senaste starten och verkar hålla stilen. Grusbana är ett klart plus och på is hade vi inte startat då han inte trivs med isen. Hellre hård bana än lös och vi kör med skor runt om och med brodd. Åter öppet huvudlag. Taktiken får ge sig och motståndet ser lämpligare ut nu. Vettig chans, säger Mikael Ågren.

Lopp 3, V4-3

1 Here To Chill F. – Hon var sämre senast och jag ligger lågt med henne, hon måste visa bättring och kan hon greja en slant den här gången kommer jag vara nöjd med det. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson.

6 Little Big Honor – Hon känns bra i jobben och i lördagsjobbet var hon fin. Då var det isbana och nu har de rivit isen och det gör det hela svårbedömt. Hon trivs på isen. Senast kom hon aldrig till och hon ska räknas här bara hon fungerar på banan. Lägger de på mycket grus så kan det hämma henne en hel del. Skor runt om med brodd, säger Anders Stenlund.

7 Guns N’Roses – Hon skulle köras snällt senast och gick i mål med en hel del krafter kvar. Det är läge att köra lite offensivare den här gången och vi har haft detta lopp i sikte. Formen pekar uppåt och att de rivit isen där uppe ser jag som en fördel åt henne. Med klaff kan hon åtminstone vara att bud bland de tre främsta. Skor runt om, säger Christian Månsson.

9 Makh Mira – Hon har gjort det bra på slutet och jag har varit nöjd med henne, faktum är att hon nog aldrig varit i bättre form. Utgångsläget den här gången med springspår på tillägg kan vara lite chansartat, det gäller att Patrik kommer till härifrån och hittar en rygg åt henne för det är en ryggresa som gäller. Hittar Patrik ned i banan med henne och kan bjuda henne på en ryggresa tycker jag att hon är formstark och kapabel nog att slåss i den främre träffen. Det finns väl egentligen ett frågetecken och det är banan, dom har skrapat bort isen på banan och det gäller att dom får till den. Får dom till banan så som den ska vara, ska min häst inte ha några problem med det. Skor runt om samt halvstängt huvudlag som vanligt, säger Gunilla Oscarsson.

11 Too Cool For You – Hon gick i mål med krafter sparade senast och kändes fin, men utgångsläget den här gången blev tråkigt och vi behöver tur härifrån. Det blir nog svårt att komma till, säger Krister Söderholm.

12 Hilda Bishop – Hon har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska med den genomköraren i sig gå framåt till detta, hon sprang nytt rekord senast men fick aldrig riktigt fritt till slut och det var krafter kvar i mål. Utgångsläget den här gången med bakspår på tillägg är väl inte optimalt, men jag tycker ändå att uppgiften såg bra ut på förhand. Hon är stark och tål att göra jobb på egen hand och kusken får vara offensiv om det går för sakta. Skor runt om samt öppet huvudlag som vanligt och jag tycker hon ska räknas tidigt, säger Maria Bodin.

Lopp 4, V4-4

2 Clicquots Ceasar – Han är i fin form och senast var det första gången med helstängt norskt huvudlag och det var positivt. Det blir samma nu. Att de rivit isen är ett plus och jag hoppas kunna köra barfota fram. Jag kommer att chansa invändigt och det är väl tredje-fjärde-strecket. Nygens häst är bra, säger Björn Karlsson.

3 Cash’Em – Han har gjort det bra varje gång sedan han kom till mig och jag har varit nöjd med honom, han känns också fortsatt lika fin i jobb efter senast som han gjort hela tiden. Jag tror det är hans distans den här gången och normalt ska han vara med och slåss om det. Det skulle vara kul att se honom om han för en gång skull fick följa med i ryggar och slipper göra allt för mycket grovjobb själv, jag ska försöka ge honom ett sådant lopp den här gången. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson.

4 Peppe Lavec – Han är rätt bra för ett sådant här lopp den här hästen och normalt ska han vara med bland dom tre främsta och slåss. Senast vann han visserligen, men jag var ändå inte helt nöjd med honom. Han var lite seg i benen senast och var inte lika rapp som tidigare, förhoppningsvis har han gått framåt med det loppet i kroppen. Distansen är ett frågetecken för mig men jag tror det ska gå bra, och som sagt då duger han gott här. Inga ändringar, säger Patrik Nygren.

7 Veams Eagle Eye – Han har fått ett tramp och detta i samband med den hårda banan så är det frågetecken. Det blir skor runt om och han är nästan lite väl pigg här hemma. Han får eventuellt stanna hemma då det är dumt att chansa. Jag ska höra med kusken och göra en bedömning, säger Towe Andresen.

9 Zorro Hornline – Han svarade faktiskt för ett riktigt bra lopp senast efter vila och jag var jättenöjd med honom, han gick i mål med krafter sparade och kändes fin. Det här är en häst som tidigare alltid behövt lopp i kroppen efter uppehåll, därför var insatsen senast än mer positiv och jag tycker inte att han ska nonchaleras den här gången. Det är några tuffa hästar med i loppet, men han är inte så tokig själv och han lär dessutom vara förbättrad med senaste loppet i kroppen. Dom har tagit bort isen på Umåker och det gynnar honom, likväl den aktuella distansen då han är stark, säger Jan Norberg.

10 Nick America – Han har tränat bra en längre tid inför sin årsdebut och känns fin, däremot har han inte gått några banjobb och det är möjligt att han behöver lopp i kroppen. Utgångsläget med spår fyra i den bakre volten blev väl heller inte optimalt och jag ligger därför halvlågt gällande honom. Det viktigaste är att han får starta igång, säger Krister Söderholm.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jennifer Tillman återvänder till Mantorp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson