Reijo Liljendahl kan titulera sig professionell travtränare inom några få veckor. Svensk Travsport har beslutat att ge honom en tillfällig licens. Något som tidigare inte gjorts.

I mitten av februari slog beskedet om att Reijo Liljendahl slutar hos Stig H Johansson ned som en bomb. Strax senare förkunnade han att han hade för avsikt att starta egen tränarrörelse. Det tycks nu bli verklighet mycket snart.

Svensk Travsports licenskommitté beslutade under onsdagen att låta Reijo Liljendahl få en så kallad interimlicens, med andra ord en tillfällig sådan.

– Med anledning av Reijo Liljendahls ansökan har licenskommittén insett att det finns behov av ytterligare en väg för att få A-licens. Därför ombads utbildningsavdelningen att tillsammans med Wången ta fram förslag för personer som har en lång och beprövad erfarenhet från travsporten i Sverige, säger Göran Wahlman, ordförande i Svensk Travsports licenskommitté på travsport.se.

Kraven på den sökande är att denne är över 40 år och har varit yrkesverksam inom travsporten minst 20 år. Det kan jämställas med de utländska travtränare som vill ha A-licens i Sverige. Den sökandes kunskaper ska valideras genom ett test, en affärsplan ska presenteras och den förberedande proffstränarkursen ska genomföras med godkänt resultat.

Liljendahls kunskaper ska således valideras om några veckor och kan alltså beviljas interimlicensen kanske redan till kommande månadsskifte. ”Fullvärdig” A-licens erhåller han emellertid först i september, det då nästa förberedande proffstränarkurs arrangeras.

Reijo kommer husera på Julmyra Gård utanför Uppsala och intresset för hans nya verksamhet är redan stort. Till travronden.se säger han:

– Gensvaret från hästägarna har varit fantastiskt. Jag börjar med 24 boxar och tre anställda hästskötare och sedan ska det byggas ett stall till för 30-35 hästar.

Läs även: Beskedet: Reijo Liljendahl slutar hos Stig H

Läs även: Reijo Liljendahl blir proffstränare

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Boden: ”Han är bra för klassen”

V4 Boden: ”Han är bra för klassen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Vi har jobbat mycket med att han ska fungerar bättre i kurvorna. Han kan öppna bra men kan vara lite känslig första biten. Senast vann han ett billigt lopp men gjorde det snudd på okörd och han var bra. Han är bra för klassen, säger Roger Nilsson om Digital River i V4-4.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Boden. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

3 Qim Tabac – Han är svår och lite speciell den här hästen, därför går det aldrig att ha några större förhoppningar på honom. Att räcka till seger i det här loppet blir normalt svårt, däremot ska han kunna greja en hygglig slant. Han har lätt för att bli alldeles för pigg men han känns glad och lugn för dagen och så långt är allting väl med honom. Inga ändringar, säger Karina Paavola.

4 Qubic Svarten – Han har gjort två bra lopp efter uppehåll och bör hela tiden bli bättre och bättre. Förutsättningarna med innerspår på tillägg den här gången kan vara lite luriga, men löser det sig under vägen ska han räknas tidigt. Han trivs på isbana, säger Krister Söderholm.

6 Lyckelds Elrigo – Han känns jättefin och han har blivit stabil och bra. Isbana verkar passa honom jättebra. Han ska ses med vettig chans på nytt. Det är väl Qubic Svarten och en Mys Elden i form som är tuffast emot. Han kan öppna rätt bra men är nog ännu bättre med ryggresa, säger Bo-Lennart Johansson.

11 Ängskalla – Hon är jämn och säker och även om jag inte kört henne på ett tag så har jag fått rapporter att hon känns som vanligt. Jag tycker kanske att hon ställs mot sämre klass än vanligt och hon är bra den här. Kanske saknar hon en riktig speed men hon är stark och ska inte nonchaleras, säger kusken Jens Eriksson.

13 Forssaga – Hon är inte sämre än någon annan i det här sällskapet och med lite klaff under vägen ska hon vara med och slåss om det. Hon fick trava utvändigt ledaren senast men ledsnade på det och det är rygglopp som gäller för hennes del framöver, säger Patrik Nygren.

Lopp 2, V4-2

4 Fairlight – Hon hade en hel del problem ifjol och löpte inte alls upp till det vi väntade oss av henne. I år har hon gjort det bra, men hon har fortfarande en bit kvar och då loppet blev tufft är jag nöjd om hon grejar en matlapp. Hon behöver mer tid på sig. Inga ändringar, säger Kari Vaaraniemi.

7 Cross Section – Han har löpt bra men på slutet har han strulat till det för sig. Jag var mycket nöjd med hur han kändes efter galoppen senast och jag tror att läget ska passa honom mycket bra. Han duger bra i klassen och är tidig, säger Roger Nilsson.

9 Walter Bishop – Han känns som han ska göra för dagen och så långt är allting väl med honom, han håller fin form. Den här gången blev dock loppet tufft och kan han vara med och slåss om en plats kommer jag vara nöjd med det. Skor runt om samt öppet huvudlag som vanligt och utgångsläget behöver inte vara helt fel, det är bara att hoppas att det blir lite tempo under vägen, säger Maria Bodin.

Lopp 3, V4-3

1 Forsyth Action – Han gick i mål med gott om krafter sparade senast och kändes fin. Utgångsläget den här gången blev passande och jag tycker han ska ses med vettig segerchans, säger Petter Lundberg.

4 Empereur – Han tränar bra och det har han alltid gjort, däremot sviker han i loppen och innan han visar bättring måste jag ligga lågt. Han jagar en matlapp. Inga ändringar, säger Kari Vaaraniemi.

7 Moneyspinner – Han fungerade inte som bäst i transporten inför senaste starten och vi fick plocka bort honom. Vi har ändrat lite och normalt sett ska han kunna öppna bra på isen. Han är inte borta men vinner inte så ofta, säger Roger Nilsson.

9 Västerbo Mission – Hon avslutade fullt bra senast och håller formen. Allt är väl efteråt och med klaff så ska hon räknas. Vi hoppas på ett vettigt smyglopp. Inga ändringar, säger Leif Eriksson.

11 Zagreb – Han är bra den här hästen och ska trots utgångsläget och att det handlar om årsdebut inte nonchaleras, löser det sig under vägen är han bra nog för att vinna. Däremot tycker jag att han är som bäst då han är med i den främre träffen direkt och även om han känns fin i jobb är han inte på något sett vässad inför detta. Samma balans och utrustning som tidigare och jag kommer köra snällt härifrån, säger Krister Söderholm.

12 Instant Karma – Han har gjort det bra på slutet och han känns pigg och glad efter senast, hästen håller fin form. Han gynnas av de två strykningar som är i loppet och med minsta klaff under vägen tycker jag faktiskt det ska vara bra segerchans. Skor runt om samt halvstängt huvudlag som vanligt, säger Stefan Wallmark.

Lopp 4, V4-4

1 Flora Tooma – Hon har lottats till bra utgångsläge den här gången och det ska bli spännande att se henne. Det handlar om årsdebut och hon kommer givetvis inte vara på topp, däremot handlar det om en grundkapabel travare så även om hon inte är vässad inför detta så räknar jag med en bra insats. Inga ändringar och bland dom tre främsta tycker jag att hon ska kunna vara då hon känns väldigt fin, säger Petter Lundberg.

3 Cortland – Han har haft en litet träningsbreak då han trampade sig för ett par månader sedan men känns fin i jobben nu. Vi har inte varit inne på banan med honom sedan han tävlade senast och han kan behöva loppet i kroppen. Inga ändringar, säger Jens Eriksson.

6 Boko Won – Han var inte som bäst senast och han är lite speciell den här hästen, han känns pigg och fin hemma i jobb efter senast men är på insatsen senast ändå svårbedömd. Han kommer att få tävla med mer brodd den här gången för att få bättre fäste, sedan får vi se, säger Petter Lundberg.

7 Livi Keane – Han har lite problem in mot första sväng och där finns det alltid galopprisk gällande honom, sköter han sig dock tycker jag att han är kapabel nog för att vinna det här loppet. Han kommer att tävla med tyngre balans den här gången för att han ska sköta sig och det är min bästa möjlighet på lunchen. Han känns väldigt fin för dagen och blir allt bättre, säger Kari Vaaraniemi.

9 Malgomaj B. – Hon är inte så tokig när hon fungerar den här hästen och det är nog min bästa chans av mina tre i loppet, hon känns väldigt fin i jobb inför den här starten och har kunnandet i sig. Cash´em har gått väldigt bra för Hanna och kan bli svår att slå, men bland dom tre främsta tycker jag att hon ska räknas trots att det handlar om årsdebut. Inga ändringar och av jobben att döma väntar jag mig en bra insats, säger Petter Lundberg.

10 Digital River – Vi har jobbat mycket med att han ska fungerar bättre i kurvorna. Han kan öppna bra men kan vara lite känslig första biten. Senast vann han ett billigt lopp men gjorde det snudd på okörd och han var bra. Han är bra för klassen, säger Roger Nilsson.

11 Fearless Fill – Han var kanske lite blekare än förväntat senast och jag hoppas han gått framåt i form med loppet i kroppen. Vi har ett knepigt läge och är nöjda med en hygglig slant. Inga ändringar, säger Leif Eriksson.

12 U. Two Swing – Han gjorde faktiskt ett riktigt bra lopp senast och jag tycker han tränar fint efter det. Nu står vi dock på fel sida tillägget samtidigt som utgångsläget blev som det blev och jag tror vi får vara nöjda med en slant. Inga ändringar, säger Jens Eriksson.

14 Guns N’Roses – Hon gör stabila insatser mest varje gång utan att räcka ända fram och hon känns fin på alla sätt. Nu har vi ett svårt läge och härifrån blir det svårt samtidigt som vi har ett lopp i nästa vecka som vi siktar på. Vi smyger med och ser vad som händer men att hon ska vinna känns långsökt. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

15 Cash’Em – Han fick ett väldigt tufft lopp senast och gjorde det bra, jag tycker hästen har gjort det bra för mig och jag har varit nöjd med honom. Utgångsläget den här gången blev dock allt annat än bra, det kan bli tufft att räcka hela vägen till seger härifrån. Hästen har fått många tuffa lopp och då det här inte är hästens sista lopp samtidigt som jag siktar på V75 är jag inne på att köra snällt med honom den här gången. Jag bestämmer upplägget efter hur hästen känns i loppet och han ska givetvis inte nonchaleras helt då han gjort det så bra för mig, men på förhand säger känslan att jag kommer köra snällt och då blir det nog tufft att hinna fram. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fransk fullträff för Beau Mec
Nästa nyhet
Fransk fullträff för Beau Mec

Fransk fullträff för Beau Mec

2011 års derbyvinnare Beau Mec är tillbaka i vinnarcirkeln. Under onsdagen slog han till med seger i franska Laval.

Det kördes tävlingar på banan i Laval, nordvästra Frankrike, under onsdagseftermiddagen och direkt i det första loppet blev det svensk succé.

Med Eric Raffin som följeslagare klippte Timo Nurmos derbyvinnare från 2011, Beau Mec till med en fullträff i loppet Grand Prix Charley Mills.

Beau Mec har tidigare gjort två starter i Frankrike denna vinter men galopperat bort sig i båda. Sexåringen tog sig en kort galopp även denna gång, strax efter start, men ställde sig direkt och hamnade bland de sista hästarna utvändigt.

Efter cirka halva distansen tog Eric Raffin emellertid ett initiativ och sände iväg Nurmos-travaren och kom ända fram till ledningen. Ett schackdrag som var guld värd. Därefter kunde ingen rubba svensken som vann enkelt på 1.14,5 över 2875 meter. En vinst som var värd 20 250 euro.

Dileva Käll var också med i samma lopp, inledde från tillägg och aldrig riktigt ta sig in i tätstriden för sin kusk Philippe Masschaele. Stoet slutade sjua i mål.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Noras Bean laddas mot Olympiatravet
Nästa nyhet
Noras Bean laddas mot Olympiatravet

Noras Bean laddas mot Olympiatravet

Prix de France-fyran Noras Bean följer samma schema som i fjol. Snart är Axevalla-hjälten tillbaka – och siktet ligger inställt mot Olympiatravet.

Noras Bean hade en stark fjolårssäsong som inbringade mer än två miljoner kronor extra på kontot som total innehåller lite mer än nio miljoner.

Tre starter hittills i år har åttaåringen hunnit med. V75-mästaren, Prix d’Amerique och senast en mycket meriterande fjärdeplats i Prix de France, som ju vanns av Ready Cash. Därefter har inte setts till. Men allt är enligt planen; Noras Bean förbereds för våren och sommarens stora drabbningar.

– Han gick faktiskt sitt första snabbjobb i dag (tisdag) efter Prix de France. Han kommer att gå intervaller nu ett par veckor och sedan något lugnt banjobb i slutet av mars. Han kändes jättefin i dag och det fanns inget att klaga på, säger tränaren Ulf Stenströmer till kanal75.

Noras Bean hade ett uppehåll mellan fjolårets Prix d’Amerique-start och till det att han gick ut i en delfinal till Olympiatravet på Romme i början av april – och vann (sedan trea i finalen). Upplägget i år ser ut att bli mycket snarlikt.

– Om allt ser bra ut blir det start 6 april på Mantorp i ett försök till Olympiatravet, sedan hoppas vi på finalen fjorton dagar efter det, säger Stenströmer och fortsätter:

– Förhoppningarna är att vi ska kunna starta på i de loppen ungefär som vi var med i fjol, som kanske var hans bästa år. Med åldern har han blivit lite modigare, lite hårdare och kan numera göra lite mer själv i loppen. Han har utvecklats med åldern som många avkommor till Super Arnie. Målet är att han ska vara frisk och kry så att han får chansen att vara med i de stora loppen och det är medeldistansloppen som gäller i första hand.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Statistikanalys – V86 Solvalla
Nästa nyhet
Statistikanalys – V86 Solvalla

Statistikanalys – V86 Solvalla

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av dagens V86-omgång på Solvalla.

Ett positivt tecken i dessa ”kristider”: Omsättningen på V86 i onsdags var den högsta sedan i maj förra året. Förvisso var det jackpot, men det har det varit många gånger sedan dess utan att nå samma nivå.

Jorma Kontio och Stefan Melander har dominerat Solvalla 2013. Ungefär vart tredje streckfavorit har de suttit bakom, och de har ett vettigt infriandefacit – 42%. Övriga kuskar snittar 18%.

V86-1: Autostart, kort distans, 8-hästarslopp [sidan 6]
En jättefavorit inleder. Det finns en del intressant statistik kring sådana här lopp. Infriandegraden för de starka favoriterna är hisnande 100%. Under 2000-talet har det funnits 18 favoriter av motsvarande styrka, samtliga har segrat.

Däremot har bara sex hästar lyckats vinna från innerspåret, som trots vad spelare och experter ofta tror, är ett stort aber. Definitivt reducerar det möjligheterna att vinna loppet, och det ökar galopprisken. Alla sex som lyckats vinna, har gjort det från ledningen.

V86-2: Lopp med ett tillägg, medeldistans, stolopp. Strukna: 4, 15. [sid 80-81, 89-90]
Stolopp med tillägg, det ska förstås vara ett av omgångens mer öppna. Det är inte fullt lika öppet som motsvarande lopp är på V75, här finns några som är ”chanslösa”. Statistiken berättar att favoritens grundchans är 20% och man behöver rank 1-9 för att vara säker på att överleva. Det har man råd med i en omgång som denna, med många spikförslag.

Det är väldigt jämna chanser mellan start- och tilläggshästar vid rådande proposition.

V86-3: Autostart, medeldistans, 3-åringslopp
…och bara sex startande. Det finns helt enkelt inte intresse för årgångslopp, allra minst så här tidigt på säsongen. Det spelar ingen roll att man har 100 000 i förstapris. Här delar man ut gratispengar till hästar, som sedan av naturliga skäl inte kommer att kunna hävda sig i sina ordinarie klasser. Sådant  ska man tänka på när man spelar V75: Hästar som sprungit in pengar som 2-3-åringar duger inte där.

Spelmässigt ointressant. Favoriten 1 Fly the World har visat mest hittills och vinner om hon travar och alla i fältet presterar som tidigare, och det är väl sannolikt ändå. Bara 37% av insatserna ligger på henne – det är förhållandevis lite, rimligen mindre än segerchansen. Ett fenomen som uppstår, då flera andra favoriter i omgången har ännu bättre chans. Då spelarna spikat dessa, tycker man sig ha råd att gardera lopp som detta, fastän det är onödigt. I en öppen omgång hade 1 Fly the World kunnat vara dagens största favorit.

V86-4: Lopp med ett tillägg, lång distans, låg klass [sid 93-94]
ATG lyckas väldigt bra med att lägga omgångens öppnaste lopp just som V86-4 (= trioloppet). Förra veckan var väldigt favoritbetonad, det ”värsta” som hände var en 4:e-handare, men den kom just i avdelning 4. I år har det avgjorts 10 V86:or, och favoriten har inte vunnit fjärdeavdelningen någon gång. Sedan spelformen startade, har favoriten vunnit fjärde bara 12 gånger av 65. Det gör 18%, vilket ska jämföras med 40% som övriga avdelningar snittar på.

Statistik för lopptypen visar att favoritens grundchans ligger på 24%. Det är en fördel för favoriten att den står på startvolten, sådana infriar tydligt oftare. Men när favoriterna förlorar, är det i regel mot någon från tillägg.

Spetshästen håller till mål i 42% av loppen.

Notera att loppet inte blev fullt. Några (man finner dem i botten av turordningen) hade normalt inte kommit med, och ska inte ha med saken att göra: 13-7-9-3-6-14-11…

V86-5: Autostart, kort distans, lägsta klassen [sid 11-12]
Ett riktigt ”spårlopp” som bekant. 4-5 är jättebra lägen och båda är vinstgivande på spelet. Därifrån vinner hästar ofta och till höga odds. Andrahandare vinner också ofta, så här är det förstås plus för 5 Dream Trotter. Speciellt då favoriten har spår ute på vingen, sådana favoriter infriar inte i kortloppen. Vinner inte andrahandaren så blir det skräll, och då ligger förstås 4 Smok’n League (4%) bra till för att ta andra raka högoddsvinsten.

V86-6: Autostart, medeldistans, 10-hästarslopp. Strukna: 11, 12. [sidan 25]
Så här starka favoriter är inte vanliga på V86. De starka infriar generellt 6/10, men chanserna är förstås större för de här sällsynta extremfavoriterna.

Spår 5 är i vanlig ordning, faktiskt har aldrig en favorit med spår 5 förlorat i ett sådant här lopp. Inte under 2000-talet i alla fall.

V86-7: Autostart, kort distans, mellanklass [sid 13-14]
De bästa spelloppen placeras som vanligt sist, inom DD-spelet. Man är duktig på omsättningsmaximering.

Liksom V86-5 är det här ett ”spårlopp”. Inte mycket annat än spåret talar för 5 Sharp Concrete (4%), han står hårt inne på pengar och vinner ”aldrig” (2 segrar, men 10 gånger tvåa-trea). Men kombinationen spår + visad form räcker ofta långt i på pappret jämna lopp. Han är given på kupongen.
Favoriten 2 Mr Pelligrino har spetschans och räknas förstås. Men ”bara” 22% av favoriterna infriar från det överskattade andraspåret, och någon favorit i omgången ska väl ändå förlora?

V86-8: Autostart, medeldistans, hög klass [sidan 39]

Stefan Melander blev utsedd till Årets tränare ifjol, efter att ha uppnått 15% segrar och 25 500 kr inkört per start. Men siffrorna som kusk var markant vassare: 24% segrar och 37 200 per start.

Mönstret är det samma i år, men siffrorna något lägre efter en månadslång formsvacka nyligen. 12% som tränare och 16% som kusk är noteringarna för året. I pengar 11 500 respektive 15 500 per start.

Det är värt att komma ihåg att han sitter upp bakom de bästa chanserna själv. I fjolårets årsdebut efter lång vila var 8 Disco AE fantastiskt bra vid seger före On Track Piraten, vilken senare visat sig vara en duglig gulddivisionshäst.

I det här loppet tävlar 8 Disco AE bara mot sig själv, och mot ett dåligt startspår. Det är oerhört sällsynt att hästar med spår 8/2140a utses till favoriter, så sker bara i 1% av loppen så underlaget är för litet för statistik, trots att ca 700 lopp avgjorts under 2000-talet. Det förefaller dock som att favoriter med spår ute på vingen (6-8) som grupp klarar sig bra, man finner faktiskt inga minussiffror alls.

Insatsfördelningen visar att bara 31% av insatspengarna ligger på 8 Disco AE. Chansen är naturligtvis inte helt lättbedömd, men sannolikt avsevärt högre än så i alla fall. Spelvärd favoritspik.

”Alla” spikar favoriterna i V86-1 och V86-6. Vinner dessa har vi alltså en V64 med 25 öres radpris idag. Det säger sig självt att det inte kommer bli mycket pengar på rader med 1-2 fel. Statistiken visar att 20% av V64-omgångarna ger över 60 kr på 4 rätt, vilken är motsvarigheten till vad som krävs för att 6 rätt ska ge någon utdelning idag. Med 80% sannolikhet blir det alltså 6-rättsjackpot (förutsatt att nämnda jättefavoriter infriar).

Utöver dessa tycker jag man kan spika favoriterna även i V86-3 och V86-8. Dessa har lägre chanser i absoluta tal, men är båda understreckade i förhållande till chans och därmed goda spelobjekt. Sedan kan man chansa även på andrahandaren i V86-5. Det är inte ofta man får in så många tipsettor, men någon gång om året händer det i alla fall. Idag är förutsättningarna för det sällsynt goda. V8 och mångkupong är sällan ett intressant alternativ, men idag kan det vara värt att prova. Avd 2, 4 och 7 är definitivt de potentiella skrälloppen. Lycka till med spelbesluten!

/Jens Sjödén
Mejl:
mailajens@yahoo.se
Jens Sjödén
ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Bollnäs

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson