Säsongsupptakten för Sanity har varit ytterst lovande. Nu tar tränaren Malin Löfgren sats mot Finlandia Ajo – och senare Elitloppet.

Säsongen som sjuåring har börjat mycket bra för Sanity. Efter en tredjeplats i årsdebuten spurtade valacken åter lysande till andraplatsen i Prix de l’Union Europeenne på Vincennes i lördags.

– Man kan inte annat än älska den här hästen för allt han gör. Jag trodde aldrig att han skulle kunna spurta förbi så många när det hade gått så långsamt. Och så måste jag ge en stor eloge till Jarmo som kör precis som vi vill och är rädd om hästen, säger Malin Löfgren till kanal75.

Även årets tredje start är planerad till Frankrike. Dock inte i lördagens Criterium de Vitesse, vilket utesluter valacker, men återigen på Vincennes. Det den 22 mars. Därefter blir det hemresa till Sverige och sannolikt en matchning mot Finlands störa race som körs den 27 april.

– Det mest troliga är att han går hem i månadsskiftet. Sedan får vi se lite men det känns som att Finlandia Ajo är lite lämpligare än Olympiatravet. Men vi utesluter inte något.

Fast vilket som är det stora målet för säsongen är det ingen tvekan om. Sanity är revanschsugen.

– Vi måste ju försöka ta revansch i Elitloppet. Jag har en häst som i alla fall kan gå till en Elitloppsfinal.

Läs även: Sanity tvåa i Paris – spurtade strålande igen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Eskilstuna

Måndag: V4-tips till Eskilstuna

Omgången: Sist lunchtravet besökte Eskilstuna förutspådde jag hög utdelning men det visade sig att raden näst intill var omöjlig när Örnie Scoop, Smok’n League och Långsarsbo Blixten rensade bort nästan alla efter tre avdelningar. Måndagens omgång ser ut att bli motsatt då några av loppen inte ser så svåra ut på förhand och idag är det flerkupongsläge.

Spiken: 9 You Know (V4-2)

Skrällen: 4 Express Dream (V4-4)

 

V4-förslaget (x4)
V4-1: 4,5,6,7,9,10 (res 8-2)
V4-2: 9 You Know (res 1-4)
V4-3: 1,2,7,12 (res 4-8)
V4-4: 4,6,8,9,13 (res 10-5)

6x1x4x5 = 120 rader

960 kr


Dubbelsystemet
9-2 x 700

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

V4-1
Bara ”gröna” ston i inledning – fördel Tempt Me 

A: 4-7-6 B: 9-10-5-8-2-1 C: 12-11-3

Spetsanalys: Svårt att sia om här. Många på framspår har ringa erfarenhet av startbilen och loppets startsnabbaste häst har bricka sju. Kanske räcker det för 7 Ibiza Hippie som har bäst meriter.

Loppanalys: Ihåligt sprinterlopp för orutinerade ston och förstarösten till Morten Waages jänkare 4 Tempt Me. Stoet gjorde comeback efter vila senast och slutade tvåa efter en fin avslutning från tredje inner. Med stigande form och fint utgångsläge kan hon vara mogen att knipa karriärens första seger.

7 Ibiza Hippie återkommer efter tävlingsfrånvaro och kommer säkerligen sin vana trogen att bli nedspelad på toton. Än så länge har hon inte lyckats infriat förväntningarna då det mestadels blivit galopper men stundtals visar hon också farter som gör henne intressant.

6 Southgirl stod för en fin avslutning senast och har stått för stabila insatser mest hela tiden.  På sin jämnhet ska hon absolut streckas i ett öppet lopp.

9 Lady Broline kommer undan med godkänt betyg för Örebrostarten och kommer mer och mer för varje start.

10 Emma J.Laday har tre segrar i raden men de har tagits på Estnisk mark. Senast visade dock stoet uppåttakter som trea på Solvalla och hon är inte hela borta här.

5 Elina Palema har nu årsdebuten avklarad och får sista strecket på min kupong.

 

V4-2
Allt pekar mot You Know!

A: 9 B: 1-4-3-6-5-7 C: 8-10

Spetsanalys: 1 Opal Simoni har spetsat ett antal gånger bakom bilen och har fördelaktigt utgångsläge i sin andra start efter uppehåll. Frågan är om Magnus Nilsson vågar trycka av? Utifrån kommer en annan Magnus bakom 4 Punters Point och han är garanterat ute efter taktpinnen. Däremellan finns 3 M.T.Fantasy Girl som heller inte är oäven bakom bilen. Körning att vänta.

Loppanalys: Sprinterlopp med amatörer i sulkyn och dessutom tre strykningar. Här jag ger förtroendet till ett sto med finfin skalle som jag tror kan få loppet kört i halsen.

9 You Know galopperade senast på V75 men har visat prov på både fart och löpskalle vid tre raka segrar innan det. Stoet var dock struket senast för halsinfektion men är formen bara en bråkdel av den hon visat upp hittills i år måste hon vara en utmanare om segern. Det luktar lite överpace på loppet och jag blir inte förvånad om stoet knäpper grabbarna på näsan sista biten. Hon körs dessutom en kusk som är hyfsat rutinerad i dessa sammanhang. Singlas!

1 Opal Simoni gjorde första starten efter långt uppehåll senast och kom undan med äran i behåll. Hästen visade 15/600 i spåren och med den genomköraren i kroppen är han absolut med i matchen. Enda frågetecknet är läget och kanske hamnar sjuåringen i maskin men med någorlunda klaff är han inte helt borta.

4 Punters Point hade ingen tur med löpningen senast men spurtade ändå bra när han väl fick fritt. Från ett fint utgångsläge är han ett av loppet spetsbud men som jag läser loppet får han svårt att stå emot You Know.

 

V4-3
Tveksam favorit – Mind Your Head är draget!

A: 2-7 B: 12-1-4-8-10-6-9 C: 3-5-11

Spetsanalys: Tror inte att 4 Jeppas Hampus missar ledningen men sen är frågan om vem som kommer och övertar. Bygger mitt tips på att det blir 2 Mind Your Head med Torbjörn Jansson.

Loppanalys: 7 Celeber Sund är en duglig travare som nu gör första starten för sin nya tränare Per Lennartsson. Sjuåringen har hög kapacitet men jag tycker han är garderingsbar då spåret kan innebära en tyngre resa och hans segerprocent imponerar inte. Tre av hästens fem segrar kommer från ledningen och där kan det dessutom vara upptaget denna gång.

Klart intressantaste motbudet är 2 Mind Your Head som gjorde första starten efter längre uppehåll senast vilket förvisso slutade med en nolla i raden men insatsen var det inga fel på. Från ett perfekt utgångsläge och med lopp i kroppen känns From Above-sonen aningen hetare än favoriten i mina ögon. Även om åttaåringen kan upplevas som ojämn har han tolv segrar på kontot och blir min tipsetta.

12 Rayon Lascaux var kanske inte till sin fördel senast men har nu fått en paus. Startspåret drar ner chanserna rejält men sjuåringen har härdats i tuffa lopp och tål en del grovjobb i spåren. Då ingen av de två förstarankade känns helt givna som segrare i loppet får valacken tredje markeringen på lappen.

Ett fjärde streck på kupongen blir det också i form av 1 Wout Wielinga. Såklart en chansning modell större men hästen är klart bättre än vad visat och jag kan inte riktigt sudda bort intrycken av fina avslutningar på Åby eller den svepning han stod för med Veijo i sulkyn på Örebro vid första Sverigesegern. Spåret är dessutom bra och Håkan Pettersson verkar ha bra snurr på stallet.

4 Jeppas Hampus är inte alls så tokig trots en brokig rad och senaste insatsen var ett fall framåt. Nu står han lite tufft inne i loppet men han är snabb ur startgroparna och från spets kan han vara med och slåss om plats bland de tre främsta.

 

V4-4
Visst kan Cinzano Akema vinna men…..

A: 6 B: 8-9-13-4-10-5-11-15-7-14-3 C: 1-12-2

Spetsanalys: Fem hästar på start gör upp om det och 2 Rusty Raz har spetsats flertalet gånger i voltstart. Utifrån kommer 5 Tornado Watch men där är spåret ett frågetecken.

Loppanalys: 6 Cinzano Akema förtjänar tipsetta och får den också efter en fin årsdebut senast på Kalmar. Hingsten slank då loss sista 100 meterna men sköt till bra och kapacitetsmässigt är Darius-sonen en av loppets klaraste. Kanske en tänkbar spik för vissa men utgångsläget på tillägg kan ställa till det och jag garderar med en tänkbar kvartett.

Dessa fyra är 8 Taraxacum, 9 Xerafime Won, 13 Maple Hills Zico och 4 Express Dream. Den förstnämnda vinner lopp när som helst och kliver nu ner lite i klass jämfört med vad han mött på slutet. Han stångas ofta med duktiga hästar på Solvalla vilket borde gett hårdhet och valacken känns intressant. 9 Xerafime Won väntar jag på att det ska lossna för då han inte alls är så tokig. Det här är en rejäl sort som tål att göra det själv och femåringen är tidig trots att han inte startat på ett tag. 13 Maple Hills Zico ska smygas för att komma till sin rätt och från bakspår på tillägg finns det inte alternativ. Med rätt resa kan Scarlet Knight-avkomman överraska. Starke 4 Express Dream gjorde det bra från utvändigt om ledaren senast men var chanslös att slå klorna i Callmefish. Valacken visade dock att formen sitter där och han kan bli en svår nöt att knäcka för tilläggshästarna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppsvinnaren Iceland i comeback - på V75
Nästa nyhet
Elitloppsvinnaren Iceland i comeback – på V75

Elitloppsvinnaren Iceland i comeback – på V75

Våren är i antågande och med den alla spännande årsdebuter. På lördag kommer 2010 års vinnare av Elitloppet ut på V75. Det är Iceland som gör comeback efter mer än åtta månaders frånvaro.

V75 tar plats på Solvalla denna lördag och vi kommer få se en spännande årsdebut. Stefan Melanders Iceland, som vann Elitloppet 2010 och dessutom deltagit i loppet även de två senaste åren, gör comeback med tränaren själv i sulkyn.

Icelands senaste start Färjestads Jubileumslopp i slutet av juni där han slutade oplacerad. Den mer än niofaldige miljonären får motstånd av bland annat ytterligare två årsdebutanter: On Track Piraten och Deuxieme Picosus. Det i kamp om ett förstapris på 150 000 kronor.

2640 meter

1 Face Facts – Björn Goop
2 Bolt – Tommy Hanné
3 Gambrinus Degato – Stefan Persson
4 Royal Peak – Örjan Kihlström
5 Blixtodunder – Kaj Widell
6 Zorro Idzarda – Jorma Kontio
7 Leonas Kaviar – Jennifer Tillman
2660 meter
8 Rolls Royce – Carl-Erik Lindblom
9 Alvena Nonstop – Lasse Punkari
10 Goldomaster – Torbjörn Jansson
11 Natural Wonder – Per Lennartsson
2680 meter
12 On Track Piraten – Hans R Strömberg
13 Deuxieme Picsous – Johnny Takter
14 Iceland – Stefan Melander
15 Harry Haythrow – Peter Untersteiner

Gilla travnet.se på Facebook!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: "Tycker jag har bästa hästen"
Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: ”Tycker jag har bästa hästen”

V4 Eskilstuna: ”Tycker jag har bästa hästen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han känns pigg och fin i träningen för dagen och allting ser bra ut på förhand, förutom utgångsläget. Utgångsläget blev chansartat och det gäller att det löser sig under vägen härifrån. Vi hade liknande utgångsläge senast, den gången löste det sig aldrig och han gick i mål med sparade krafter. Senast ville jag köra lite mer passivt med honom, idag kommer jag dock att vara mer offensiv med honom och löser det sig bara under vägen räknar jag med vettig segerchans då jag tycker att jag har bästa hästen i sällskapet. Barfota runt om idag och det är ett plus för honom, säger Claes Svensson om Cinzano Akema i V4-4.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Sundbyholm. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

4 Tempt Me – Hon avslutade bra senast och kommer mer och mer för varje start. Hon skulle smygas invändigt den gången och jag tycker att vi fick de svar vi ville ha. Det känns att den starten har gjort henne gott och nu lottades vi till ett fint utgångsläge. Hon är väl okej ut men hur som helst tycker jag att hon ska räknas. Skor runt om, säger Morten Waage.

6 Southgirl – Hon har väl lottats till spår lite väl långt ut bakom vingen för att det ska vara optimalt, löser det sig dock bara någorlunda för oss under vägen räknar jag med att hon är långt fram. Hon kommer att tävla barfota fram idag vilket är en fördel för henne och hon känns väldigt bra i träningen, säger Håkan Eriksson.

7 Ibiza Hippie – Hon är inte lätt den här hästen, hon har inför den här starten tränat fint och hon har kapaciteten men hon är mycket osäker. Idag kommer hon tävla barfota fram vilket är en fördel för henne och sköter hon sig räknar jag med att hon räcker långt. Hon gör sin sista start för mig idag och det finns inte så mycket att spara på och det är bara att prova, säger Jorma Kontio.

8 Easylicious – Hon är behandlad efter senast och har efter det gått rejäla jobb inför den här starten, det här är en häst vi trodde var en riktigt bra häst innan hon började tävla men hon har svikit i loppen. Idag testar vi henne barfota runt om för första gången och det är bra segerchans om hon tävlar som hon tränar, säger Magnus Lillieborg.

9 Lady Broline – Hon var helt okej på Örebro senast och det känns som att formen är stigande hos henne. Autostart och bakspår verkar vara hennes förbannelse då hon nu har tre av tre vilket är synd med tanke på att hon kan öppna. Vi får söka fina ryggar och hon kan vara ett bud bland de tre främsta om hon får utnyttja sin speed. Skor runt om, säger Tommy Karlsson.

Lopp 2, V4-2

6 Emidso L.N. – Han var positiv på Örebro senast och har stigande form. Jag kommer smyga med honom så länge det går och han har en rätt så vass spurt. Skulle vi få utrymme för den kan det bli fina pengar. Barfota runt om är tanken, säger Johan Wiman.

9 You Know – Hon galopperade i sin senaste start och hade lite slem i halsen gången efter så vi fick stryka. Det var mest en säkerhetsåtgärd och hon missade brara ett jobb. Jag bedömer att hon är i samma form som vid segrarna och jag körde henne 19/1600 i ett jobb i veckan. Vi kommer lätta henne en aning fram samtidigt som det kan bli några småändringar med huvudlaget. Spåret är inte så tokig ändå och hon bör väl vara en av dem som kan vinna loppet. Skor runt om, säger Håkan Karlsson.

Lopp 3, V4-3

1 Wout Welinga – Han är i helt okej form och vi är nöjda med honom. Håkan kör alltid snällt med honom då det blivit många tuffa lopp och hästen är nästan aldrig trött efter loppen. Han är nog bättre än vad han visat och nu har vi fint utgångsläge. Sen är det svårt att säga hur långt det räcker men ställer liksom inga krav på honom. Skor runt om, säger Gith Pettersson.

5 Lilymarlene Font – Hon räcker inte i det här loppet och det är en slant som gäller för hennes del, hon ska snart till avel och gör en av sina sista starter idag. Inga ändringar, säger Håkan Eriksson.

7 Celeber Sund – Han gör debut för oss idag och det ska givetvis bli kul att se honom, däremot är han svårbedömd och det här får bli ett test för att se vart han står någonstans. Han har visat hygglig kapacitet sedan tidigare och jag skulle inte bli överraskad om han vann direkt, han känns pigg och fin i träningen. Banorna har dock varit som dom varit den senaste tiden och vi har därför inte kunnat testat honom i några snabbare farter inför detta. Det lutar åt att det blir skor runt om och vi väntar oss en bra insats, däremot är inte det här hästens viktigaste lopp och som sagt – det blir ett test för att se vart han står någonstans, säger Erik Holm i Per Lennartssons stall.

12 Rayon Lascaux – Han har inte startat på ett tag inför det här loppet och även om han känns pigg och fin i träningen så tror jag han behöver ett par lopp i kroppen innan formen sitter där, det i kombination med dåligt utgångsläge gör att jag är nöjd om han kan vara trea-fyra. Inga ändringar och vi får hoppas på draghjälp härifrån, säger Pirjetta Laakso.

Lopp 4, V4-4

4 Express Dream – Han har inte startat på ett tag inför det här loppet och då det handlar om en trög häst tror jag han behöver lopp i kroppen innan han är på topp, det gör att jag tror han får svårt att segerstrida idag och jag är nöjd med en hygglig slant. Utgångsläget med spår fyra i volt blev heller inte optimalt, det är galopprisk härifrån då han vid ett tidigare tillfälle haft spår fyra i volt och det slutade med galopp. Inga ändringar, säger Lars D Carlson.

5 Tornado Watch – Han var duktig senast vid seger och allting är fortsatt väl med honom efter det loppet, han ser fin ut för dagen. Spår fem i volt blev väl inte optimalt och det oroar alltid något, hästen är dock stabil och bör greja det. Inga ändringar och kliver han bara iväg från start tycker jag att han är en av dom som ska räknas, säger Britt-Marie Thesslund.

6 Cinzano Akema – Han känns pigg och fin i träningen för dagen och allting ser bra ut på förhand, förutom utgångsläget. Utgångsläget blev chansartat och det gäller att det löser sig under vägen härifrån. Vi hade liknande utgångsläge senast, den gången löste det sig aldrig och han gick i mål med sparade krafter. Senast ville jag köra lite mer passivt med honom, idag kommer jag dock att vara mer offensiv med honom och löser det sig bara under vägen räknar jag med vettig segerchans då jag tycker att jag har bästa hästen i sällskapet. Barfota runt om idag och det är ett plus för honom, säger Claes Svensson.

7 My Account – Han är pigg som en mört både i träningen och loppen, hästen är dock nästan för pigg för han har en allt annat än bra resultatrad och det har inte alls fungerat för honom i lopp på slutet. Efter galopp senast gick han starkt och formen är jag inte ett dugg orolig för. Normalt är hästen travsäker och stabil och sköter han sig ska han räcka en bit, det viktigaste för mig idag är dock att han sköter sig och fungerar med tanke på hur det sätt ut på slutet trots att han känts så bra. Inga ändringar, säger Lars Erixon.

8 Taraxacum – Han verkar vara i bra slag för tillfället och stod för en fin insats senast. Han gör nästan alltid bra lopp och nöter på i samma stil. Nu är kanske den där Cinzano Akema för bra men bakom den är min häst inte borta. Ett platsbud åtminstone, säger kusken Torbjörn Jansson.

10 Tia Maria Lascaux – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet, det i kombination med att spår fem i den bakre volten inte blev det bästa så ligger jag lågt. Hon kommer behöva lopp i kroppen innan hon är på topp och det är galopprisk härifrån. Inga ändringar och grejar hon en hygglig slant är jag nöjd med det, säger Pirjetta Laakso.

13 Maple Hills Zico – Han var duktig senast som jag körde honom men sist fungerade han tydligen inte alls. Det här är en häst som ska smygas och vi försöker gå med i ryggar in i det längsta. Han kan avsluta och med rätt resa är en framskjuten placering inte utesluten. Skor runt om, säger Johan Wiman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips Solvalla
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips Solvalla

Söndag: V64-tips Solvalla

V64 på Solvalla och jag går ut hårt och spikar direkt i inledningen där det ser upplagt ut för spets på min spik. En trolig vinnare är annars också Stefan Melanders löfte 6 New York U.S. i V64-4 men hästen är ruggigt stor favorit och det lockar ha ett par skrällbud emot.

V64-spiken:
4 Twigs Tiffany har en jättechans att köra till sig spets efter en bit i V64-inledningen och är då hästen att slå för övriga.

En-av-två-utgångarna:
Duon 7 Diva Sound samt 8 Miss Golightly i avd 2 mot nr 8 Ametrin som är bästa hästen i avd 3.

V64 – System 1:
4 Twigs Tiffany (res 1-6)
2,5,6,10,11 (res 1-3)
8 Ametrin (res 1-9)
6,7,9 (res 5-3)
1,3,6,8,9,12 (res 10-4)
3,5,6,7,8,9,10,11,12 (res 14-13)
810 rader/kronor

V64 – System 2:
4 Twigs Tiffany (res 1-6)
7,8 (res 2-6)
1,8,9,11 (res 12-10)
6,7,9 (res 5-3)
1,3,6,8,9,12 (res 10-4)
3,5,6,7,8,9,10,11,12 (res 14-13)
1296 rader/kronor

DD-förslaget:
1,3,8,9,12 – 12 / 150 kr
1,3,8,9,12 – 5 / 50 kr
Totalt 1000 kr

Spelredaktör: Per-Arne Corell

V64-1:
A: 4-1-6 B: 5  C: 2-7-3-8

Spetsanalys:
Man verkar vilja försöka köra skrällen Shejk Yerbouti i spets men jag tror inte att hästen kan stå emot utvändige Turbina första biten. När så For Life har för honom sämsta tänkbara läge med innerspår bakom bilen så borde vägen ligga helt öppen för Twigs Tiffany till spets efter en bit.

Loppanalys:
Enligt spetsanalysen är det jättechans att 4 Twigs Tiffany kan köras till ledning och då är det hästen att slå. Lindy Lane-dottern har övertygat i tre raka spetssegrar och mycket talar nu för fjärde raka.
1 For Life har som jag ser det sämsta tänkbara spår här även om Jorma är en mästare på att skicka iväg bakom bilen. For Life har haft innerspår bakom bilen fem gånger och galopperat i tre av dessa. Till det en saftey-/tapp-start och en gång med Jorma på Mantorp då hästen öppnade ganska bra men ändå blev av med spets inledningsvis. För vinst krävs nu att hästen både klarar startmomentet felfritt och sedan troligen även att hästen klarar plocka ner tipsettan från utvändigt på slutrundan. Toppform så det kan mycket väl gå men oddsen känns på Twigs Tiffanys sida.
6 O.U Glide har kapacitet för seger och kan vinna med klaff.
Tror att vinnaren finns i nämnda trio men jag väljer att ta ställning och spika Twigs Tiffany.

V64-2:
A: 8-7  B: 2-5-6-11-10-1-9  C: 3-4-12   

Spetsanalys:
Ingen som visat sån där riktigt startsnabbhet men Say It Loud öppnar i alla fall bra och Jennifer Tillman är sugen på spets. Diva Sound bildebuterar men verkar snabb i benen och kanske kan Björn Goop gunga till sig spets trots ett spår långt ut även om såklart en ren gissning/spekulation.

Loppanalys:
8 Miss Golightly årsdebuterade senast och såg då finfin ut som fastlåst efter 15,5 sista 700, må vara i ett halvljummet gäng. Nu hoppas tränare Timo Nurmos på att få rycka alla skorna på femårsstoet och då finns säkert bästa farten här. Segerchansen bromsas dock av ett spår längst ut bakom vingen på sprint.
7 Diva Sound kommer till start med blott tre starter i kroppen. Hästen såg inte fräsch ut vid andraplatsen näst senast men återkom sedan efter dryga 5 veckors frånvaro och såg fin ut vid plättlätt seger utan att tömmas. Hästen verkar snabb i benen och kanske kan Björn Goop skicka iväg fyraåringen till spets? Chans dock från alla lägen om en bra dag.
2 Say It Loud har lyckats hitta till spets tre gånger på raken bakom bilen utan att visa den där riktiga explosiviteten första biten. Hästen öppnar i alla fall bra och blir det spets igen håller det länge. Say It Loud har dock de två senaste starterna varit ute i maidenlopp för ston så insatserna ska inte överskattas.

V64-3:
A: 8 B: 1-11-9-12-10-2-3-4-5-6

Spetsanalys:
Ingen i gänget som visat någon startsnabbhet, vilket gör analysen till lotto. Avstår.

Loppanalys:
Ett mycket öppet lopp om inte tipsettan löper upp till sitt fulla kunnande eller slår på en galopp.
8 Ametrin är nog bästa hästen och har fått nu fått två lopp i kroppen. Upphämtningen efter galopp senast var finfin. Kapacitet för vinst finns dock utan tvekan men även en viss osäkerhet samt ett handikappande sjundespår bakom bilen.
1 Digital Blasphemy är ingen snabbstartare men det är inte resten av gänget heller och därför kanske det ändå kan bli en hygglig position för Melander-hästen. Skulle det sedan lösa sig dyker femåringen upp i striden.
11 Flushing Meadows debuterar för Stefan Melander och är mycket svår att sätta in i första starten efter lång frånvaro. Dock grundkapacitet för seger.
9 Caviars Goldcard var ute i ganska tuff årgångslopp ifjol. Provade bland annat i ett Oakskval och var även med i en Sto-E3 final på Färjestad i somras. Hästen räckte inte riktigt då och räckte inte heller i årsdebuten nyligen. Kanske dock förbättrad med ett lopp i kroppen och då kan det räcka långt här.
12 Parfait d´Amour verkar inte alldeles enkel men har ganska bra fart. Ev barfota runt om igen och inte borta.
10 Quarry står dåligt inne i loppet och har visat en hel del galopp. Fick dock lite sparat senast och kanske inte helt borta med klaff.

V64-4:
A: 6-9  B: 7-5-3-4-11-1  C: 2-10-12

Spetsanalys:
Alvena Rindi har ett bra spår och är min favorit inledningsvis. Stefan Melander lär bomba framåt tidigt med New York U.S. och är favorit på att få överta efter en bit.

Loppanalys:
6 New York U.S. är hästen i gänget och Stefan Melander kommer att söka sig framåt direkt här mot dödens eller så blir fyraåringen släppt till spets. Överlägsen seger från dödens senast och bra chans till ny viktoria idag.
9 Pave The Way fick attackera i fel läge senast och kroknade till slut. Med ett annat upplägg tror jag hästen vunnit då, chans till seger idag istället om New York U.S. har en något sämre dag.
7 Eketorpets Tess står fint inne i loppet och höll kanonform i höstas, gick sedan ur form och återkommer efter dryga 2 månaders frånvaro. Tränar förbättrat men ändå lite svår sätta in men chans om återvunnen form.
5 Alvena Rindi öppnar bra och kommer säkert få ett bra lopp här. Inte borta.
Öppnar bra gör också 3 Lukas Hall, inte helt borta hon heller.
4 Cool Dream har kapacitet för seger om hon skulle bruka sig för fullt vilket sällan är fallet.

V64-5:
A: 9-1-8-3-12 B: 6-10-4  C: 7-2-11

Spetsanalys:
Queasy öppnade bra bakom bilen näst senast och har lite chans hålla upp innerspåret här, utifrån utmanar Elegant, Key to Surprise samt Twilight Star med ganska jämna spetschanser som jag ser det.

Loppanalys:
9 Frisco Flame orkade inte hämta in 20 meter på Virgo Karsk senast men fullföljde bra som klar tvåa. Bra vid Solvalla-seger gången innan för Jennifer Tillman och har nu fått tre lopp i kroppen efter lång frånvaro. Stark och tål grovjobb. Tips.
1 Queasy blir mångas pappersvinnare efter den vassa galoppupphämtningen senast. Jag hittar dock tre minus som tillsammans gör att jag tycker spelvärdet i denna favorit är riktigt lågt. Spår ett kan mycket väl ställa till det även om det finns chans att Queasy håller upp innerspåret. Vecka-vecka-start med tuff upphämtning senast kan slå åt fel håll. Dessutom – hästen har aldrig vunnit; hur står det till med moralen? Kan bli enkel spetsseger men också lika gärna vara så att något av minusfaktorerna slår in.
8 Par Express har kapacitet för seger men ett knepigt utgångsläge. Chans med klaff.
3 Elegant var inte som bäst senast men gjort det bra tidigare. Chans.
12 Rose Hill Dream ska troligen provas barfota runt om idag. Intressant.

V64-6:
A: 12-7-10  B: 6-9-3-5-8-11 C: 14-13-1-4-2-15

Spetsanalys:
Olzons Ligist, som ensam på startvolten, kommer såklart ta hand om ledningen första biten men bara temporärt. Frågan är vem av tilläggshästarna som är först framme för att överta? Gissar att Björn Goop försöker med Silent Opal men kan komma hästar från 40-volten tidigt också.

Loppanalys:
Ett mycket svårrankad/öppet lopp då de flesta hästarna debuterar över distansen, dryga 3 varv. Ger chanstipset till 12 City Of Peace som får Örjan Kihlström i sulkyn idag och kanske även dags för barfota-balans igen?
7 Insert Sock är stark och kan mycket väl mosa ner allt utan galopp.
Stefan Melanders 10 Porthos Amok har hög kapacitet men är svårbedömd i årsdebuten. Troligen barfota runt om direkt.
Kapacitet för seger har också Melanderduon 6 Whosyourdaddy som fastnade med sparat senast samt 9 Cutting Edge.
5 Jones ska troligen gå barfota runt om idag vilket är en klar plusfaktor. Skräll?
Svårt ranka B-hästarna och det kan vara läge fylla på med så många man har råd med.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Lekstuga för Nahar på Bergsåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson