Har du hoppats på att få se Ready Cash i Elitloppet kan du sluta hoppas nu. Den franska superstjärnan kommer inte till Sveriges största lopp – i år heller.

Att få de dubble Prix d’Amerique-vinnaren Ready Cash till Elitloppet tycks vara en omöjlig affär. Och nu står det klart att fransmannen, som väntat, inte är en Elitloppsdeltagare i år heller.

Klaus Koch och Tore Fyrand besökte hästen och tränaren Thierry Duvaldestin i förra veckan för att locka honom till Solvalla men det för att få nobben.

– Det finns många olika anledningar till att han inte kommer. Dels så togs hästen ur träning efter Prix de Paris för att satsa på avelsverksamheten. Att då ladda upp för Elitloppet och sedan gå tillbaka till aveln igen var en omöjlighet enligt Thierry Duvaldestin. Sedan var han också rädd för att ta ut hästen i två heat samma dag och dessutom över en tusenmetersbana som han inte trodde skulle passa så bra för Ready Cash, säger Klaus Koch till travronden.se.

Däremot finns planer på att Ready Cash ska vara tillbaka till finalen av UET Trotting Masters till hösten. Det loppet körs i år på Vincennes, den 7 september.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kolgjinis kanoner i årsdebut

Kolgjinis kanoner i årsdebut

Fler spännande årsdebutanter är på gång. Då V64 körs på Kalmartravet på fredag plockar Lutfi Kolgjini ut två riktigt intressanta travare.

Kalmar arrangerar fredagkvällens V64-tävlingar och Lutfi Kolgjini gästar banan med några spännande årsdebutanter.

I snabbloppet kommer hyperkapbale Opitergium tillbaka. Den nu femårige italienaren gör sin första start sedan början av november. Hästen vann åtta av sina tolv starter i fjol, däribland Fyraåringstestet i Eskilstuna.

I det efterföljande loppet kommer även Kolgjinis Barracuda River ut. Den nu fyraåriga hingsten skrällvann Breeders Crown i höstas. Startlistan till Opitergiums lopp ser ut så här:

1640 auto

1 Opitergium – Lutfi Kolgjini
2 Organic Value – Håkan B Johansson
3 Staro Bobcat – Anders Zackrisson
4 Moon Night – Micael Stjernström
5 Speed Demon Love – Greger Fajersson
6 Zapdos Håjt – Kenneth Haugstad
7 Victory Power – Stefan Söderkvist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Så ser planen ut för Sanity
Nästa nyhet
Så ser planen ut för Sanity

Så ser planen ut för Sanity

Säsongsupptakten för Sanity har varit ytterst lovande. Nu tar tränaren Malin Löfgren sats mot Finlandia Ajo – och senare Elitloppet.

Säsongen som sjuåring har börjat mycket bra för Sanity. Efter en tredjeplats i årsdebuten spurtade valacken åter lysande till andraplatsen i Prix de l’Union Europeenne på Vincennes i lördags.

– Man kan inte annat än älska den här hästen för allt han gör. Jag trodde aldrig att han skulle kunna spurta förbi så många när det hade gått så långsamt. Och så måste jag ge en stor eloge till Jarmo som kör precis som vi vill och är rädd om hästen, säger Malin Löfgren till kanal75.

Även årets tredje start är planerad till Frankrike. Dock inte i lördagens Criterium de Vitesse, vilket utesluter valacker, men återigen på Vincennes. Det den 22 mars. Därefter blir det hemresa till Sverige och sannolikt en matchning mot Finlands störa race som körs den 27 april.

– Det mest troliga är att han går hem i månadsskiftet. Sedan får vi se lite men det känns som att Finlandia Ajo är lite lämpligare än Olympiatravet. Men vi utesluter inte något.

Fast vilket som är det stora målet för säsongen är det ingen tvekan om. Sanity är revanschsugen.

– Vi måste ju försöka ta revansch i Elitloppet. Jag har en häst som i alla fall kan gå till en Elitloppsfinal.

Läs även: Sanity tvåa i Paris – spurtade strålande igen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Eskilstuna

Måndag: V4-tips till Eskilstuna

Omgången: Sist lunchtravet besökte Eskilstuna förutspådde jag hög utdelning men det visade sig att raden näst intill var omöjlig när Örnie Scoop, Smok’n League och Långsarsbo Blixten rensade bort nästan alla efter tre avdelningar. Måndagens omgång ser ut att bli motsatt då några av loppen inte ser så svåra ut på förhand och idag är det flerkupongsläge.

Spiken: 9 You Know (V4-2)

Skrällen: 4 Express Dream (V4-4)

 

V4-förslaget (x4)
V4-1: 4,5,6,7,9,10 (res 8-2)
V4-2: 9 You Know (res 1-4)
V4-3: 1,2,7,12 (res 4-8)
V4-4: 4,6,8,9,13 (res 10-5)

6x1x4x5 = 120 rader

960 kr


Dubbelsystemet
9-2 x 700

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

V4-1
Bara ”gröna” ston i inledning – fördel Tempt Me 

A: 4-7-6 B: 9-10-5-8-2-1 C: 12-11-3

Spetsanalys: Svårt att sia om här. Många på framspår har ringa erfarenhet av startbilen och loppets startsnabbaste häst har bricka sju. Kanske räcker det för 7 Ibiza Hippie som har bäst meriter.

Loppanalys: Ihåligt sprinterlopp för orutinerade ston och förstarösten till Morten Waages jänkare 4 Tempt Me. Stoet gjorde comeback efter vila senast och slutade tvåa efter en fin avslutning från tredje inner. Med stigande form och fint utgångsläge kan hon vara mogen att knipa karriärens första seger.

7 Ibiza Hippie återkommer efter tävlingsfrånvaro och kommer säkerligen sin vana trogen att bli nedspelad på toton. Än så länge har hon inte lyckats infriat förväntningarna då det mestadels blivit galopper men stundtals visar hon också farter som gör henne intressant.

6 Southgirl stod för en fin avslutning senast och har stått för stabila insatser mest hela tiden.  På sin jämnhet ska hon absolut streckas i ett öppet lopp.

9 Lady Broline kommer undan med godkänt betyg för Örebrostarten och kommer mer och mer för varje start.

10 Emma J.Laday har tre segrar i raden men de har tagits på Estnisk mark. Senast visade dock stoet uppåttakter som trea på Solvalla och hon är inte hela borta här.

5 Elina Palema har nu årsdebuten avklarad och får sista strecket på min kupong.

 

V4-2
Allt pekar mot You Know!

A: 9 B: 1-4-3-6-5-7 C: 8-10

Spetsanalys: 1 Opal Simoni har spetsat ett antal gånger bakom bilen och har fördelaktigt utgångsläge i sin andra start efter uppehåll. Frågan är om Magnus Nilsson vågar trycka av? Utifrån kommer en annan Magnus bakom 4 Punters Point och han är garanterat ute efter taktpinnen. Däremellan finns 3 M.T.Fantasy Girl som heller inte är oäven bakom bilen. Körning att vänta.

Loppanalys: Sprinterlopp med amatörer i sulkyn och dessutom tre strykningar. Här jag ger förtroendet till ett sto med finfin skalle som jag tror kan få loppet kört i halsen.

9 You Know galopperade senast på V75 men har visat prov på både fart och löpskalle vid tre raka segrar innan det. Stoet var dock struket senast för halsinfektion men är formen bara en bråkdel av den hon visat upp hittills i år måste hon vara en utmanare om segern. Det luktar lite överpace på loppet och jag blir inte förvånad om stoet knäpper grabbarna på näsan sista biten. Hon körs dessutom en kusk som är hyfsat rutinerad i dessa sammanhang. Singlas!

1 Opal Simoni gjorde första starten efter långt uppehåll senast och kom undan med äran i behåll. Hästen visade 15/600 i spåren och med den genomköraren i kroppen är han absolut med i matchen. Enda frågetecknet är läget och kanske hamnar sjuåringen i maskin men med någorlunda klaff är han inte helt borta.

4 Punters Point hade ingen tur med löpningen senast men spurtade ändå bra när han väl fick fritt. Från ett fint utgångsläge är han ett av loppet spetsbud men som jag läser loppet får han svårt att stå emot You Know.

 

V4-3
Tveksam favorit – Mind Your Head är draget!

A: 2-7 B: 12-1-4-8-10-6-9 C: 3-5-11

Spetsanalys: Tror inte att 4 Jeppas Hampus missar ledningen men sen är frågan om vem som kommer och övertar. Bygger mitt tips på att det blir 2 Mind Your Head med Torbjörn Jansson.

Loppanalys: 7 Celeber Sund är en duglig travare som nu gör första starten för sin nya tränare Per Lennartsson. Sjuåringen har hög kapacitet men jag tycker han är garderingsbar då spåret kan innebära en tyngre resa och hans segerprocent imponerar inte. Tre av hästens fem segrar kommer från ledningen och där kan det dessutom vara upptaget denna gång.

Klart intressantaste motbudet är 2 Mind Your Head som gjorde första starten efter längre uppehåll senast vilket förvisso slutade med en nolla i raden men insatsen var det inga fel på. Från ett perfekt utgångsläge och med lopp i kroppen känns From Above-sonen aningen hetare än favoriten i mina ögon. Även om åttaåringen kan upplevas som ojämn har han tolv segrar på kontot och blir min tipsetta.

12 Rayon Lascaux var kanske inte till sin fördel senast men har nu fått en paus. Startspåret drar ner chanserna rejält men sjuåringen har härdats i tuffa lopp och tål en del grovjobb i spåren. Då ingen av de två förstarankade känns helt givna som segrare i loppet får valacken tredje markeringen på lappen.

Ett fjärde streck på kupongen blir det också i form av 1 Wout Wielinga. Såklart en chansning modell större men hästen är klart bättre än vad visat och jag kan inte riktigt sudda bort intrycken av fina avslutningar på Åby eller den svepning han stod för med Veijo i sulkyn på Örebro vid första Sverigesegern. Spåret är dessutom bra och Håkan Pettersson verkar ha bra snurr på stallet.

4 Jeppas Hampus är inte alls så tokig trots en brokig rad och senaste insatsen var ett fall framåt. Nu står han lite tufft inne i loppet men han är snabb ur startgroparna och från spets kan han vara med och slåss om plats bland de tre främsta.

 

V4-4
Visst kan Cinzano Akema vinna men…..

A: 6 B: 8-9-13-4-10-5-11-15-7-14-3 C: 1-12-2

Spetsanalys: Fem hästar på start gör upp om det och 2 Rusty Raz har spetsats flertalet gånger i voltstart. Utifrån kommer 5 Tornado Watch men där är spåret ett frågetecken.

Loppanalys: 6 Cinzano Akema förtjänar tipsetta och får den också efter en fin årsdebut senast på Kalmar. Hingsten slank då loss sista 100 meterna men sköt till bra och kapacitetsmässigt är Darius-sonen en av loppets klaraste. Kanske en tänkbar spik för vissa men utgångsläget på tillägg kan ställa till det och jag garderar med en tänkbar kvartett.

Dessa fyra är 8 Taraxacum, 9 Xerafime Won, 13 Maple Hills Zico och 4 Express Dream. Den förstnämnda vinner lopp när som helst och kliver nu ner lite i klass jämfört med vad han mött på slutet. Han stångas ofta med duktiga hästar på Solvalla vilket borde gett hårdhet och valacken känns intressant. 9 Xerafime Won väntar jag på att det ska lossna för då han inte alls är så tokig. Det här är en rejäl sort som tål att göra det själv och femåringen är tidig trots att han inte startat på ett tag. 13 Maple Hills Zico ska smygas för att komma till sin rätt och från bakspår på tillägg finns det inte alternativ. Med rätt resa kan Scarlet Knight-avkomman överraska. Starke 4 Express Dream gjorde det bra från utvändigt om ledaren senast men var chanslös att slå klorna i Callmefish. Valacken visade dock att formen sitter där och han kan bli en svår nöt att knäcka för tilläggshästarna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppsvinnaren Iceland i comeback - på V75
Nästa nyhet
Elitloppsvinnaren Iceland i comeback – på V75

Elitloppsvinnaren Iceland i comeback – på V75

Våren är i antågande och med den alla spännande årsdebuter. På lördag kommer 2010 års vinnare av Elitloppet ut på V75. Det är Iceland som gör comeback efter mer än åtta månaders frånvaro.

V75 tar plats på Solvalla denna lördag och vi kommer få se en spännande årsdebut. Stefan Melanders Iceland, som vann Elitloppet 2010 och dessutom deltagit i loppet även de två senaste åren, gör comeback med tränaren själv i sulkyn.

Icelands senaste start Färjestads Jubileumslopp i slutet av juni där han slutade oplacerad. Den mer än niofaldige miljonären får motstånd av bland annat ytterligare två årsdebutanter: On Track Piraten och Deuxieme Picosus. Det i kamp om ett förstapris på 150 000 kronor.

2640 meter

1 Face Facts – Björn Goop
2 Bolt – Tommy Hanné
3 Gambrinus Degato – Stefan Persson
4 Royal Peak – Örjan Kihlström
5 Blixtodunder – Kaj Widell
6 Zorro Idzarda – Jorma Kontio
7 Leonas Kaviar – Jennifer Tillman
2660 meter
8 Rolls Royce – Carl-Erik Lindblom
9 Alvena Nonstop – Lasse Punkari
10 Goldomaster – Torbjörn Jansson
11 Natural Wonder – Per Lennartsson
2680 meter
12 On Track Piraten – Hans R Strömberg
13 Deuxieme Picsous – Johnny Takter
14 Iceland – Stefan Melander
15 Harry Haythrow – Peter Untersteiner

Gilla travnet.se på Facebook!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: "Tycker jag har bästa hästen"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson