Det blev Fabrice Souloy-tränade Quinoa du Gers som segrade i Prix de l’Union Europeenne i Paris. Men bakom spurtade Sanity åter strålande och knep silvermedaljen.

Malin Löfgrens Sanity, körd av Jarmo Niskanen, stod återigen för en riktigt fin insats då han levererade en virvlande avslutning till andrapriset i fina Prix de l’Union Europeenne på Vincennes under lördagseftermiddagen.

Segern gick till en Fabrice Souloy-träning, dock inte Commander Crowe som ju gjorde comeback i loppet. Vinnaren blev Quinoa du Gers, som också vann Prix du Plateau de Gravalle den 21 februari där Sanity slutade trea.

Dagens lopp inleddes i mycket lugnt tempo och det blev stafettkörning om ledningen i början. Sanity var snabbast ut men släppte kommandot ganska snart. Commander Crowe togs mycket försiktigt från start, men avancerades snart fram i tredjespår och fick överta ledningen för att strax släppa den.

Till sist var det Quinoa du Gers som var den som skulle anföra fältet tillsammans med Matthieu Abrivard. Tempot hade de första 2000 meterna varit högst moderat: 1.19, men nu började det bli fart på loppet.

PdA-fyran Roxana de Barbary pressade på i dödens medan Up And Quick och Rêve de Beylev provade i spåren. Genom sista sväng letade Jarmo Niskanen febrilt efter lucka med Sanity som då satt som trea på innerspår. Ur svängen hittade Sanity loss i fjärdespår och sjuåringen störtdök i en vass avslutning i jakt på Quinoa du Gers – den senare höll emellertid undan till segern.

Den vinnande Ganymede-sonen noterades för 1.16,2 över 3000 meter och tjänade på det 80 000 euro. Sanity således tvåa, en tiondel långsammare och erhöll för bedriften 40 000 euro.

Up And Quick spurtade även han fint och slutade trea före Roxana de Barbary. Favoritspelade Rêve de Beylev var framme och stred i täten på sista bortre, kom i mål som trea men diskades.

Commander Crowe och Christophe Martens (för övrigt spelad till 14 gånger) mattades något i rygg på ledaren den sista biten, gick i mål som sexa men diskades även han. Det för orent trav.

***

I ett tidigare lopp på Vincennes, med 31 000 euro i förstapris, slutade Thomas Claessons Elles W. Phedo trea. Körd av Johanna Lindqvist hade hon ett lite grepp genom sista sväng men fick över upploppet sträcka vapen.

Vinnaren Radieux Begonia, tränad och körd av Franck Nivard, klockades till 1.14,4 över 2700 meter, Elles W. Phedo i mål på 1.14,5.

Gilla travnet.se på Facebook!