Femteplatsen i Prix de Paris blev den bästa för Maharajah. Nu vänder hästen hem mot Sverige igen. Och planerna på Criterium de Vitesse avskrivs.

Förhoppningarna var stora på Maharajah då han anlände till Frankrike för tredje vintersäsongen i rad. Men framgångarna uteblev. Nu reser Stefan Hultmans största stjärna hem till Sverige igen.

Fyra starter blev det på Vincennes. Det med söndagens femteplats i Prix de Paris som den främsta meriten. En insats som tränaren trots allt är nöjd med.

– Jag tycker ”Marre” gjorde ett helt okej lopp i söndags. Jag menar han var bara en dryg längd efter Ready Cash och om han inte hade vinglat till på upploppet ja då hade han förmodligen varit trea och ännu närmare i mål. Efter loppet har jag haft ett långt samtal med Örjan och han tycker att Maharajah kändes fräsch och fin men att han inte hade det där rätta klippet i steget. Han kände tidigt att det inte var det rätta draget i hästen och därför får hästen åka hem, säger Stefan Hultman på travkompaniet.se.

Kretsen kring Maharajah umgicks med planer på att ställa upp i Criterium de Vitesse, det stora sprinterloppet som körs på banan i Cagnes-sur-Mer den 10 mars, men de planerna är således nu avskrivna.

– Vi hade pratat lite om sprinterloppet i Nice nästa helg men efter samtalet med Örjan så står vi över det. Det mesta pekar mot att ”Marre” har tappat formen och då skall han inte starta i Nice.

– Hästen var i bra ordning när han kom ner till Paris och var verkligen jättefin i första loppet, Prix de Belgique. Han såg då kanske finare ut än han någonsin gjort och det är lätt att glömma men han avslutade sista 200 meterna i 07-tempo, så fort har han aldrig sprungit. Sedan var han jättefin i värmingen inför Prix d’Amerique och även i loppet fram tills att bensinen tog slut. Efter det loppet visade blodproven att han hade något skit i kroppen som satte ner honom, säger Hultman och fortsätter:

– Tyvärr strulade det under det här vintermeetinget för ”Marre” och det blev förstås inte den utdelning vi hade hoppats och trott på för hans del.

– Nu kommer han och Lisa hem om några dagar och då kollar vi först upp honom ordentligt. Sedan får vi se vad som händer med honom men här väntar främst avelssäsongen. Hans första föl börjar ju födas nu och det är ju otroligt spännande. Han är precis en sådan avelshingst som vi behöver i Sverige, hans fantastiska styrka och otroliga inställning. Jag hoppas han får riktigt många ston även i år för jag tror stenhårt på honom som avelshingst.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Gävle: ”Han bör räknas tidigt”

V4 Gävle: ”Han bör räknas tidigt”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han känns bra för dagen och jag tycker att han är aktuell idag, han bör räknas tidigt. Jag har kört saftey med honom i de två senaste starterna och både tror och hoppas att han fått upp lite självförtroende av det, det har också varit på lösa banor och banan i Gävle ser idag ut att bli fast och fin vilket kommer gynna honom. Inga ändringar, säger Håkan Wallberg om Tareld i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Gävle. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

6 Angelo America – Han inledde karriären lovande med två segrar från ledningen, för att sedan vara sämre senast i Eskilstuna. Efter senast är han dock behandlad och jag tycker han har svarat bra på det, han känns pigg och fin i jobb och gick ett banjobb i lag med Bolt Boko i förra veckan inne på Gävletravet med 1.19/1600 meter med 13,5 sista 500 och han kändes mycket fin på det. Han är kvick från start och jag siktar på ledningen, hittar vi den positionen strider hästen bra och då tycker jag det ska vara vettig segerchans. Skor runt om samt halvstängt huvudlag som vanligt, säger Erik Lindegren.

7 Tipsy Knight – Han var duktig som tvåa senast och har nu fått två lopp i kroppen. Jag tror att han kan vara segermogen nu och vi har fått fina förutsättningar. Prickar jag bara från springspår kan det bli ledningen och nu kommer vi ändra till aluminiumskor runt om vilket är ett plus, säger Troels Andersen.

8 Taurus – Han känns fin på alla sätt men har återigen fått ett dåligt utgångsläge vilket drar ner chanserna. Han har haft oflyt med det mesta men skulle det vända är det inte omöjligt att han hugger en framskjuten placering. vi kör med skor runt om med broddar för han behöver mycket fäste, säger Lennart Mossberg.

9 Lancing Face – Hon har svarat för två hyfsade lopp på slutet och hon känns fin för dagen, hon håller bra form. Spår nio blev väl dock inte helt optimalt, hon kan lätt bli lite stressad i volten då hon inte har någon rygg framför sig och har hon väl stressat upp sig brukar hon inte lugna ned sig. I första hand får jag försöka hålla henne lugn från start, lyckas jag med det och vi får ett bra lopp är hon bra nog för att sluta i den främre träffen. Inga ändringar, säger Rauno Pöllänen.

10 Jettison Rivner – Han gjorde debut för mig senast och jag var nöjd med honom, han svarade för ett bra lopp som tvåa och gick dessutom i mål med krafter kvar. Han har tidigare varit lite klen till slut och jag har fortfarande sätt för lite av honom för att ha någon riktig koll, därför är det svårt att uttala sig om segerchansen. Han känns i varje fall stark och fin hemma i jobb och bör gå framåt med senaste loppet i kroppen. Inga ändringar, säger Jan Schön.

12 Wille Sherona – Han har suttit fast med krafter kvar i de två senaste starterna och känts jättepigg, han håller fin form för dagen. Den här gången blev dock utgångsläget iskallt, härifrån måste det givetvis lösa sig under vägen. Inga ändringar, säger Per Hedenström.

Lopp 2, V4-2

1 Olsbo Tana – Hon felade senast men det var okört då och Jansson sa att hon hade slutat långt framme annars. Hon känns fin hemma och har nu fått intressanta förutsättningar. Vi siktar mot täten och därifrån bör hon kunna trava nytt rekord vilket bör göra det svårt för tilläggshästarna. Jag tror inte att hon är borta. Skor runt om, säger Mikael Hedström.

3 Björli Lilja – Hon verkar fin i jobben och hon är mycket pigg. Hon är dock humörbetonad och ibland kan hon strunta i det. Vi vill ha fast och fin bana och helst ett lopp i ryggar. Jorma kan gärna få köra i spets med vår i rygg. Skor runt om och öppet huvudlag. Hon blir för het med helstängt. Vi hoppas på hyggliga slantar, säger Tom Hammarlund.

6 Stommens Olivia – Hon är ingen riktig vinnartyp och hon får svårt att vinna idag också, kan hon vara trea-fyra så kommer jag vara nöjd med det. Jag tyckte annars att loppet såg ganska vettigt ut och hon håller fin form för dagen. Tillåter banan blir det barfota runt om och det skulle isåfall vara ett plus för henne, säger Kjell O Jonsson.

8 Jenny Best – Hon verkar mjuk och bra i jobben men hon är trög i loppen. Hon var dock förbrättad upploppet ner senast men jag vill se bättring. Vi rycker brodden i morgon och eventuellt kan det bli barfota runt om. Hon är dock nyskodd så mest troligt får skorna sitta på. Jag kan kanske ändra huvudlag men hur som helst så ligger jag lågt, säger Ingemar Söderberg.

10 Tareld – Han känns bra för dagen och jag tycker att han är aktuell idag, han bör räknas tidigt. Jag har kört safety med honom i de två senaste starterna och både tror och hoppas att han fått upp lite självförtroende av det, det har också varit på lösa banor och banan i Gävle ser idag ut att bli fast och fin vilket kommer gynna honom. Inga ändringar, säger Håkan Wallberg.

12 Komnes Järven – Han känns jättefin och börjar komma i form. Han kan duga rätt bra om det löser sig och han travar felfritt med det är tufft med tilläggen. Det blir skor runt om, säger Susanne Österberg.

15 Moe Sol – Han har inte startat på ett tag inför det här loppet, däremot känns han väldigt pigg och fin i jobb inför den här starten så trots uppehåll räknar jag med en bra insats. Utgångsläget är lite chansartat och det måste lösa sig lite under vägen härifrån, löser det sig har jag en häst som är bra nog för att vara med och slåss om det i det här gänget. Inga ändringar, säger Carl-Erik Sandström.

Lopp 3, V4-3

1 Raingirl – Hon har hoppat nu i två starter men är inte alls så dålig och nu har vi dessutom spetsläge vilket gör henne intressant. Jag kommer göra ett rejält försök att ta täten och skulle vi lyckas med är hon inte helt avsågad. Skor runt om, säger Troels Andersen.

8 Interlace – Hon var över min förväntan senast i debuten för mig då hon vann, hon var bättre än vad jag trodde att hon skulle vara. Hon har tagit debutloppet senast på bra vis och bör vara ännu lite bättre idag, det känns bra i träningen. Jag tror dock hon får svårt att vinna igen, det är i första hand en hygglig slant som gäller för henne idag och jag kommer köra snällt med henne. Inga ändringar och det är väl också viss galopprisk från start, säger Per Linderoth.

9 Ice Cream Girl – Hon var lite sämre än väntat senast, men samtidigt var hon lugnt tagen inför den starten då det inte går att träna henne speciellt tufft och hon behövde nog det loppet i kroppen. Vi räknar med att hon är bättre idag, men samtidigt var hon nog lite för dålig senast för att man ska kunna tro på henne fullt ut. Löper hon som vid seger på Solvalla för tre starter sedan ska hon duga, men på insatsen senast är hon en outsider. Inga ändringar, säger Magnus Lillieborg.

10 Persos Amarula – Allt är bra med henne men det är ingen passande uppgift här. Hon får smyga med och försöka tjäna en hygglig slant. Vi kör henne med skor runt om, säger Leif Witasp.

12 Karina Sisu – Hon var dålig senast tycker jag, jag tycker hon skulle kunnat bättre. Hon känns väldigt fin i träningen och har så gjort en längre tid, däremot levererar hon inte i lopp och innan hon rycker upp sig och visar bättring ligger jag lågt. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti.

13 Västerbo Pumpkin – Hon blev lite stum senast men banan var nog lite väl hård. Hon har tränats lugnt efteråt och allt verkar bra. Hon var lättad till aluminiumskor senast och det lär bli samma nu. Om banan är fin kan det bli barfota bak. Hon är nog bäst med ryggresa och jag är lite smått optimist, säger Torbjörn Engdahl.

Lopp 4, V4-4

2 Champine – Han tränar bra, men visar inget extra i lopp och jag måste ligga lågt gällande honom. Han måste visa bättring och höja sin standard innan jag kan tro på honom. Inga ändringar, säger Håkan Wallberg.

3 Bolt Boko – Han var bara seg senast på V75 och vi kollade upp honom efter det loppet utan att vi hittade några fel på honom, allting var som det skulle. Det jag kan tänka mig att det var är att han tävlade med långa brodd, han har gjort så en gång tidigare och då tävlade han också med långa brodd och det är möjligt att det helt enkelt inte passar honom. Idag kommer han att tävla med sommarbalans, minst fram i varje fall, och jag tycker det ser bra ut på förhand. Han var pigg och fin i ett banjobb inne på Gävletravet i förra veckan och det är min bästa segerchans på lunchen idag. Han kan öppna kvickt och jag ser gärna att Kontio kör honom i ledningen. Norskt huvudlag idag, det var första gången han tävlade med det senast men det gav ingen effekt med tanke på hur seg han var den dagen, säger Erik Lindegren.

7 Sing Song – Han har lottats till bra utgångsläge då han är startsnabb och jag siktar på spets för att sedan släppa, lyckas jag med det tycker jag han ska ses med platschans. Barfota runt om bara banan tillåter, det skulle isåfall vara en fördel för honom, säger Rauno Pöllänen.

8 Astro Boko – Han har fått ett litet mini-break och är uppfräschad efter senaste starten. Han känns fin i träningen men det var synd på läget då han är väldigt startsnabb. Det är kanske ingen jättehet vinstchans men ett garderingsstreck kan han ändå vara. Inga ändringar, säger Olle Alsén.

9 Star Brodde – Han återkommer nu inför en ny säsong och hade ett fint fjolår. Vi har inte kört honom i några snabbare tempon och det här blir det första egentliga testet vart han står för tillfället. Han är dock bra i grunden och ska väl inte räknas bort helt ändå. Skor runt om, säger Christer Asplund.

13 Björnjägarn – Han gick åter bra till slut senast även om han blev lite rullig till slut. Vi har kollat upp honom och allt är bra och han känns som han ska i lugnare jobb. Han har nog en bättre distans nu och spåret ska vi greja. Det kan bli skoryck bak men han fungerar fint även med skor och brodd. Ingen ändring av huvudlag. Lindegrens häst var väl sämre senast och min lär väl spurta bra. Upploppet är långt och vi lär vara med på ritsen, säger Hans-Åke Johansson.

15 Nicholas Frontline – Han gör det bra där ute i spåren varje gång och senast var han aningen seg i sista sväng men sen när jag ryckte norsken sköt han till rappt. Han var fin i tisdagsjobbet men från det här läget kommer vi säkerligen hamna sist igen och det krävs draghjälp för att vi ska hinna fram. Han tål det dock men lite utlämnade är vi såklart. Barfota fram, säger Jenni H Åsberg.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Commander Crowe i årsdebut
Nästa nyhet
Commander Crowe i årsdebut

Commander Crowe i årsdebut

2012 års stora succétravare är redo för årsdebut. På lördag gör Commander Crowe spännande comeback – och möter Sanity.

11,5 miljoner kronor insprunget och en räcka av storloppssegrar, däribland Olympiatravet, Elitloppet och Hugo Åbergs, det blev resultatet för Commander Crowe under fjolåret.

Ett lopp som fuxen inte vann var emellertid Prix de l’Union Europeenne. Det var faktiskt hästen enda ”plump i protokollet” under fjolåret då han diskades för galopp. Men på lördag kan valacken få revansch. Då gör den av Fabrice Souloy tränade tioåringen årets första start. Senast vi såg Commander Crowe på tävlingsbanan var när han slutade trea i Breeders Crown i Kanada, den 27 oktober.

Bland motståndet på lördag finner vi bland andra Sanity som såg riktigt fint ut då han återkom som trea på Vincennes den 21 februari. Då liksom nu sitter Jarmo Niskanen i sulkyn.

Prix de l’Union Europeenne bjuder 80 000 euro till vinnaren och har fått följande definitiva startlista:

3000 meter

1 Supervisor – Pierre Levesque
2 Up And Quick – Franck Nivard
3 Speedy Blue – Mathieu Mottier
4 Sanity – Jarmo Niskanen
5 Roxana de Barbary – Dominik Locqueneux
6 Quinio du Relais – Sebastien Hardy
7 Quinoa du Gers – Matthieu Abrivard
8 Rêve de Beylev – Eric Raffin
9 Perlando – Jos Verbeeck
10 Commander Crowe – Christophe Martens

Loppets senaste vinnare:

2012 Rapide Lebel – Eric Raffin 12,8
2011 Rapide Lebel – Eric Raffin 13,0
2010 Nelumbo – Franck Blandin 13,0
2009 Monte Georgio – Sebastien Ernault 14,4
2008 Meaulnes du Corta – Pierre Levesque 13,4

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Joke Face tillbaka på Jägersro
Nästa nyhet
Joke Face tillbaka på Jägersro

Joke Face tillbaka på Jägersro

Det är dags för Joke Face igen. På tisdag luftar Lutfi Kolgjini sin derbyvinnare från 2010 på hemmaplan.

Efter efterhängsna problem och upprepade strykningar återkom Joke Face på tävlingsbanan i början av februari.

Då blev den sjudubble miljonären hårt betrodd i ett Gulddivisionslopp på Jägersro men var långt ifrån som bäst när han galopperade och slutade oplacerad. På tisdag är det dags igen. Även denna gång på Jägersro.

Dock är det ett lite enklare motstånd som matchar i sexhästarsfältet som slåss om ett förstapris på 40 000 kronor. Så här ser startlistan ut:

2140 auto

1 Joke Face – Lutfi Kolgjini
2 Having Said That – Christian Lindhardt
3 Go On Pale – Kenneth Haugstad
4 Yankee Challenge – Jan Henriksson
5 Copper Beech – Conrad Lugauer
6 Persos Seaman – Johnny Takter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Äventyret börjar för Ridgehead Cahore
Nästa nyhet
Äventyret börjar för Ridgehead Cahore

Äventyret börjar för Ridgehead Cahore

Efter en resa så långt bort från Sverige som man kan komma börjar snart äventyret på allvar. På fredag gör Ridgehead Cahore debut i Australien.

Vid årsskiftet företog sig Ridgehead Cahore resan till Australien för att delta i några av de förnämsta loppen ”down under”. Nu är den av Terje Melnäs tränade nioåringen äntligen redo för premiärloppet.

Det är på fredag, den 1 mars, som Ridgehead Cahore ska gå sitt första lopp i Australien. Det är på banan Tabcorp Park, utanför Melbourne, som valacken ska begå sin debut. Det med Terje Melnäs själv i sulkyn. Från bakspår luftas hästen i ett enklare lopp med 10 125 australiensiska dollar (cirka 65 000 kronor) i förstapris. Loppet körs över 2240 meter med autostart.

Större uppgifter väntar dock framöver för Ridgehead Cahore. Planen är att gå ut i ett lopp även nästa fredag innan det stora målet: Great Southern Star som också körs på Tabcorp Park, det den 23 mars. Loppet, som körs med försök och final samma dag, bjuder närmare en miljon kronor till vinnaren och Torbjörn Jansson är tilltänkt som kusk bakom den svenske travaren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter skadan: Positivt för Yarrah Boko

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson