Vincennes vintermeeting börjar närma sig slutet för den här säsongen. Men det kan komma avslutas med en verkligt härlig tillställning. Anmälda till lördagens Prix de l’Union Europeenne är både Commander Crowe och Sanity.

Prix de Paris gick i mål i går och vi är inne på den sista veckan av Vincennes vintermeeting. Men lördagens tävlingar på Parisbanan kommer bjuda på ett riktigt vasst lopp. Prix de l’Union Europeenne (som Rapide Lebel vunnit de två senaste åren) har 80 000 euro till vinnaren och ser ut att kunna få till ett högkvalitativt startfält.

Fjolårets dominant i storloppen, Commander Crowe, har sedan tidigare deklarerat att det här loppet ska utgöra stjärnans årsdebut. Den Fabrice Souloy-tränade tioåringen finns också med bland de anmälda.

Det gör även Malin Löfgrens Sanity som i förra veckan stod för en verkligt mersmakande comeback och spurtade in som trea i ett lopp på Vincennes.

Bland de under måndagen totalt 26 preliminäranmälda hästarna till lördagens lopp finns även Prix de Paris-deltagarna Tiego d’Etang (tvåa) och Roxana de Barbary (fyra), samt Main Wise As, Rêve de Beylev, Unique Quick och Up And Quick. Den definitiva startlistan blir klar senare i veckan.

Läs även: Commander Crowe snart redo

Läs även: Strålande årsdebut för Sanity

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Enkelt i årsdebuten för Elitloppstrean

Enkelt i årsdebuten för Elitloppstrean

Det blev som väntat seger för Classic Grand Cru då han gjorde årsdebut på Lunden under söndagen.

Steen Juuls hederstravare Classic Grand Cru hade en lysande säsong i fjol. Den innefattade bland annat en tredjeplats i Elitloppet, en andraplats i Copenhagen Cup och seger i Bjerke Cup. Totalt travade stjärnan in cirka två miljoner kronor.

Vid söndagens tävlingar på Lunden gjorde den nu tioårige Classic Grand Cru årets första framträdande. Och det blev som väntat seger. Steen Juul körde själv sin häst, övertog täten tidigt och hade sedan små problem att vinna i det lilla femhästarsfältet.

Segertiden stannade vid 1.12,9a över 1600 meter och förstapriset var 15 000 danska kronor. Det här var Classic Grand Crus 34:e seger i 116:e starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kihlström: "Inte samma utväxling som tidigare"
Nästa nyhet
Kihlström: ”Inte samma utväxling som tidigare”

Kihlström: ”Inte samma utväxling som tidigare”

För två år sedan vann Maharajah Prix de Paris. I årets upplaga slutade han femma. Och det riktiga trycket i hästen fanns inte, menar kusken Örjan Kihlström.

Efter platt fall i både Prix d’Amerique och Prix de France hoppades många att Maharajah skulle återupprätta äran med en stark insats i söndagens Prix de Paris, ett lopp han ju vann för två år sedan.

Maharajahs gjorde också sin bästa prestation vid årets vintermeeting på Vincennes; han slutade femma och var bara en dryg längd och en tiondel från toppfine vinnaren Ready Cash. Men kusken Örjan Kihlström var ändå besviken efter loppet.

– Hästen värmde bra, kändes jättefin i loppet och insatsen var väl godkänd, men han har inte samma utväxling som tidigare. Den där kicken i steget som fanns för två år sedan var inte där i dag, sa han till kanal75.

SE LOPPET HÄR!

Läs även: Ready Cash spurtade hem Prix de Paris

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

Omgången:
V64-yra den här veckan med start på Mantorp, spelmässigt kittlande omgång. Förutsättningarna för en fin tävlingskväll ska också vara bra med sol och ett par minusgrader, får banpersonalen bara till banan ska den bli fin och kunna erbjuda valfri balans.

Bästa spiken:
12 Rutger Raket (V64-1)

Kompletterande spiken:
5 Mathilde Tröjborg (V64-5)

V64-förslag:
V64-1: 12 Rutger Raket (9-1)
V64-2: 1,2,8 (5-10)
V64-3: 1,4,5,8,10,11 (12-2)
V64-4: 1,3,4,6,9,11,12,13,14 (10-7)
V64-5: 5 Mathilde Tröjborg (10-3)
V64-6: 1,2,3,5,7,9,10,11,12 (4-6)
1x3x6x9x1x9 = 1458 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 5 Mathilde Tröjborg
DD-2: 2,3,7,10,12
5 rader x 200 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

V64-1:
Passande uppgift för Rutger.

RANKING: A: 12 B: 9-1-7-3-2-14-8 C: 13-4-6-5

Spetsanalysen:
1 Sharif Streamline är snabb och försvarar sitt innerspår, till en början. Räkna dock med att Svanstedt från sitt springspår på tillägg laddar framåt direkt och då ska Takter bakom Sharif Streamline knappast bråka.

Loppanalysen:
Jag inleder med singelstreck för Åke Svanstedts 12 Rutger Raket som står inför en passande uppgift, jag tycker det ser mycket bra ut. Från sitt springspår på tillägg räknar jag med att Svanstedt laddar framåt med honom direkt från start då han kan öppna snabbt, vägen mot tidig ledning ska sedan ligga öppen och hur ska han då förlora loppet? Rutger Raket har inte startat på ett tag inför det här loppet, Svanstedt låter dock påtagligt nöjd med honom i träningen för dagen och menar på att det var länge sedan Rutger kändes så fin som han gör nu. Inte mycket till motstånd och den här biffen ska Svanstedt greja.

Värst emot är Ralf Karlstedts 9 Prince Tagg som tänt till med helstängt huvudlag i de två senaste starterna, näst senast flög han fram upploppet ned men senast blev han alldeles för ivrig och frågan är om Karlstedt vågar använda helstängt på honom igen, dessutom med volt? Bra i grunden och som sagt, varit positiv på slutet. Rutger Raket lär dock vara före Prince Tagg redan på kör och då får Karlstedt normalt inrikta sig på att bli tvåa.

V64-2:
Handler leder länge.

RANKING: A: 2 B: 8-1-5-10-4 C: 6-7-3

Spetsanalysen:
2 Handler kan öppna kvickt och blir svår att ta en längd på, 5 Rico Follo utmanar men efter loppkoll är Handler klar spetsfavorit.

Loppanalysen:
2 Handler står tillsammans med körsven Jorma Kontio inför en passande uppgift, förutsättningarna för Timo Nurmos travare kunde knappast varit bättre och segerchansen ska vara god. Det här är en travare som jag alltid haft ett gott öga till och med två lopp i kroppen efter uppehåll och spetsläge lämnar jag honom ensam i a-gruppen. Senast avslutade han bra till slut från fjärde par utvändigt och han har tre segrar på fyra försök i tät.

Jag var länge inne på att lämna Handler ensam på kupongen, men väljer att strecka ytterligare två hästar då det ser ut att kunna bli bra fart på loppet. 8 Kentucky Love ska räknas tidigt, även om utgångsläget längst ut bakom startbilens vingar blev allt annat än optimalt. Det här handlar om en högkapabel häst i grund och botten som jag väntat länge på, hela fjolårssäsongen blev ett enda stort fiasko med tanke på vad han kan. I årets starter tycker jag dock att han sätt allt bättre ut och senast flög han fram till slut efter ett passivt upplägg. Jag räknar med att han blir bättre och bättre för varje lopp, med helstängt huvudlag och jänkarvagn ikväll lär det dessutom bli ett mer offensivare upplägg och då hoppas jag att han får visa vad han kan.

Streck också för 1 George Sånna, även om det är ett långskott. Hellstedts travare ska dock kunna få ett perfekt lopp i rygg på ledande Handler här och då det ser ut att kunna bli bra fart på loppet, kan han skrälla med fritt till slut. Han är inte så tokig i grunden.

Åke Svanstedt är betrodd med 5 Rico Follo och det låter positivt från stallet, honom väljer jag dock att stå över. Kapacitetmässigt duger han långt här, som jag läser loppet lär han dock få vandra utvändigt om ledande Handler och då tror jag inte att han vinner loppet.

V64-3:
Är det dags för Huge Star?

RANKING: A: 5 B: 10-11-8-4-1 C: 12-2-6-7

Spetsanalysen:
2 Image Lady från fint utgångsläge, men vill Calle köra i tät över full väg? Flemming lär vara offensiv med 5 Huge Star och jag tror att han tidigt placeras i ledningen.

Loppanalysen:
Efter strykningen på Åke Svanstedts Stigaxelsixten ser uppgiften passande ut för Flemming Jensen och 5 Huge Star, ekipaget ska ses med vettig segerchans i det här loppet. Huge Star har gjort tre starter i regi Flemming Jensen och svarade för sitt hittills bästa lopp hos Flemming senast, valacken går framåt hela tiden. Som jag läser loppet bör han tidigt få överta taktpinnen från Image Lady och i ledningen är det sedan hästen att slå. Huge Star vinner dock inte ihjäl sig, därför är garderingen lika given som att ge honom tipset.

Bakom Huge Star tycker jag loppet är öppet, trots dåligt utgångsläge för trion 8 Pascal Zet, 10 Nusa Dua och 11 Obama Gel ska dom streckas tidigt. Pascal Zet var blek senast och är svårbedömd på den insatsen, men möter samtidigt enklare motstånd den här gången och duger om han löper på topp. 10 Nusa Dua har jag jagat en längre tid utan att riktigt få utdelning, senast visade han dock kanonform som tvåa och snart sitter han där. Obama Gel är bra i grunden och med rygg på Nusa Dua under slutrundan kan vi räkna med att han flyger lågt till slut, är visserligen bäst från tät men ska inte nonchaleras.

Streck också för skrällarna 1 Lord Photo och 4 Conrads Spotlite, Lord Photo håller stabil form och lär få ett passande smyglopp härifrån och Conrads Spotlite är inte så tokig i grunden och känns spännande som lite streckad och med ny kusk.

V64-4:
Tobbe J leder länge.

RANKING: A: 1-9-6 B: 11-13-14-12-3-4 C: 10-7-8-5

Spetsanalysen:
1 Oakshoots Highland.

Loppanalysen:
1 Oakshoots Highland står ensam på start och det står tuffa konkurrenter på tillägg, trots det väljer jag att ge honom tipset då jag tror att han leder loppet länge. Han var inte som bäst senast som fyra och hängde töm den gången, han är dock uppfräschad inför den här starten och jag räknar därför med en klart bättre insats denna gång. Det här är en rätt fin travare som är under utveckling och jag gillade intrycket på honom vid seger näst senast då han avslutade rappt efter invändig löpning, även vid seger för fyra starter sedan var han fin då han vann ett billigare lopp just från ledningen. Får Tobbe bestämma tempot någorlunda mitt i loppet kan ekipaget bli svåra att nå.

Efter uppehåll känns Oakshoots Highland något svårbedömd ändå, samt att det är tuffare emot den här gången och det gör att jag garderar. Bakom honom känns loppet öppet och totalt streckar jag nio hästar i loppet. Tidiga är 6 Harpos Hitsville som Åke Svanstedt låter nöjd med för dagen, samt 9 Odd Fellow som hittat stilen igen på slutet och varit positiv i de två senaste starterna. Vann lätt senast i Örebro och tål distansen.

Loppet känns dock som sagt öppet och lurigt, och jag varnar för att skräll ligger på lut.

V64-5:
Nu är det dags för Mathilde Tröjborg.

RANKING: A: 5 B: 10-3-9-2 C: 1-4-7

Spetsanalysen:
2 Pebbly och 3 Nettan Palema om ledningen, Nettan får dock svårt att ta en längd på Pebbly som är min spetsfavorit. Flemming låter dock intresserad av ett offensivt upplägg bakom 5 Mathilde Tröjborg och då bör han tidigt få överta ledningen.

Loppanalysen:
5 Mathilde Tröjborg tycker jag det ska vara dags för nu och jag singlar henne på rubbet, jag har bra känsla för att hon bara vinner ikväll. Hon har varit down en period och inte visat det rätta trycket den senaste säsongen, hon har blivit till åren och är inte lika vass som tidigare. Senast i årsdebuten tyckte jag dock att det var ett klart fall framåt, jag gillade vad jag såg av henne som trea den gången och med det loppet i kroppen lär hon knappast vara sämre till den här starten. Hon kan öppna raskt om man väljer att trycka av henne och då Flemming låter både påtagligt nöjd med henne för dagen samt optimistisk inför detta är jag inne på att han trycker av henne från start och tidigt placerar henne i ledningen. Väl i ledningen och med tanke på det positiva intrycket hon gav senast har jag svårt att se henne förlora, även om det inte saknas motstånd. Jag tycker dock det finns en del frågetecken för de värsta konkurrenterna och jag litar därför på Mathilde, hon har bra statistik med fem av sju från spets.

Bakom Mathilde Tröjborg gör 10 Nalda Nof en mycket intressant start i sin debut för Marcus Lindgren, det här stoet har vi sätt på svensk mark vid ett tidigare tillfälle, det var när hon slutade fyra bakom Tamla Celeber i stoeliten under Elitloppshelgen på Solvalla ifjol. Att det här handlar om en fartfylld dam råder det inga tvivel om, däremot tycker jag att hon känns svårbedömd ikväll. Tränare Marcus Lindgren ligger lågt och meddelar att det blir skor runt om, då det dessutom är nya förutsättningar för henne ikväll med vinterförhållanden tror jag att hon får svårt att slå Mathilde Tröjborg redan nu.

3 Nettan Palema låter Svanstedt nöjd med för dagen och ”hotar” med ledningen, jag tror dock inte att hon är snabb nog för att ta sig förbi Pebbly den första biten och därav bör hon få det svårt.

V64-6:
Intressanta skrällbud i V64-avslutningen.

RANKING: A: 5-3-11 B: 1-9-7-12-10-2 C: 4-6-8 

Spetsanalysen:
2 Maxi Broline är startsnabb och frontar normalt, men lär inte köras i tät över medeldistans och tveksam form. 5 Asterix Hornline kan flytta på sig och bör öppna kvickt med Svanstedt och god chans att Svanstedt tidigt får överta ledningen.

Loppanalysen:
5 Asterix Hornline får Åke Svanstedt upp i vagnen den här gången, vilket jag tycker känns intressant. Roger Petterssons travare var visserligen bara godkänd senast som tvåa, men fick samtidigt stryk av en rätt bra häst den gången och i de tre starter som han gjort innan det har han varit fin. Han har visat sig kvick i benen och ska tillsammans med Svanstedt kunna öppna snabbt, jag är helt inne på att han tidigt får överta ledningen från Maxi Broline här och i tät tycker jagd et är hästen att slå. Trots att han får tipset av mig i loppet och att jag tror mest på honom, står jag över spel på Dubbeltipset. Dubbelslag på fem finner jag inget värde i och jag hoppas favoriten bränner.

Bakom Asterix Hornline tycker jag loppet är öppet, jag hittar framför allt flera bortglömda travare som är intressanta och jag spelar med fem hästar på Dubbeltipset, som betalar bra. 2 Maxi Broline, 3 Gold´n Gambler, 7 Astor Hornline, 10 So Cute Indika och 12 Glory Dream ska samtliga passas, och dom är inte sämre än någon annan i det här loppet.

2 Maxi Broline är startsnabb och om jag läst loppet rätt är det spets och släpp som gäller, med lucka till slut kan han mycket väl överraska. Han har inte visat någon glänsande form i årets två starter men med två lopp i kroppen bör formen närma sig, han är bra i grunden den här. 3 Gold´n Gambler varnar körsven Kim Eriksson för och det köper jag, Erikssons jänkarvagn åker på ikväll och då han är uppfräschad efter senast räknar jag med en förbättrad insats. 7 Astor Hornline gillar jag, även om han sviker oftast. I grunden kan dock Astor Hornline massor och löper han upp till sitt kunnande är han ett fynd på strecklistan ikväll. Bakspårets 10 So Cute Indika och 12 Glory Dream varnar jag också för, även om So Cute Indika är ett längskott. Kåre Axelssons sto är dock inte alls så tokig och betydligt bättre än raden, Redéns Glory Dream missgynnas av bakspår men ska tävla med jänkarvagn för första gången ikväll och kan flyga lågt till slut.

Streck också för betrodda 1 Papa Camto, 9 Electrifying och 11 Merry Broline, även om jag står över denna trio på Dubbeltipset då spelvärdet får tala med mina skrällar. Papa Camto är en fin modell men behöver klaff härifrån då jag tror han blir över från start, duger dock gott om det löser sig. Electrifying vann lätt från tät senast och ska gå lika bra bakifrån enligt Samuelsson, och Merry Broline har varit positiv i två raka segrar och utvecklats.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åby: "Vi är förhoppningsfulla"
Nästa nyhet
V4 Åby: ”Vi är förhoppningsfulla”

V4 Åby: ”Vi är förhoppningsfulla”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon galopperade till slut senast utan att jag har någon speciell förklaring till det, hon är helt enkelt inte helt hundra och hon gör så ibland. Efter senast är allting väl med henne i jobb och det är klart vi är förhoppningsfulla idag. Skor runt om och sköter hon sig bara tror jag på bra segerchans, säger Bengt R Karlsson om Raising Rhonda i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Örebro. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Banker Starlight – Han gjorde en helt okej insats senast men blev lite väl pigg innan loppet så krafter tröt till slut. Han har tränat helt normalt efter det och har en fint utgångsläge den här gången. Vi har bara testat bilen en gång tidigare men då öppnade han bara. Jag tror att han kan vara lite rappare än så och med lite tur blir det rygg ledaren. Därifrån kan han vara ett platsbud och vi kommer även lätta honom där fram vilket jag ser som positivt, säger Marcus Hultman.

3 Not So Bad I.T. – Han hade stått över inför senast då han varit sjuk i slutet på fjolåret och början av det här året så jag visste att han skulle vara tunt jobbad, ändå var jag lite besviken på att han inte vann det loppet och höll undan. Han lär med senaste loppet i kroppen gå framåt till den här starten, man jag tycker senaste insatsen var negativ och det gör att jag ligger lågt idag. Inga ändringar, säger Hans Karlsson.

5 Xray Brick – Han höll på att bromsa bort det hela senast och borde ha hållit bättre för att få riktigt bra betyg. Han är orutinerad. Allt verkar bra efteråt och det blir barfota fram. Jag ska köra i ryggar för att få honom mer fokuserad. I mina ögon är han ingen spik utan en av flera med chans, säger Marcus Savin.

9 Pincode – Han var duktig senast vid seger och känns fortsatt pigg och fin efter det loppet, formen är på topp. Det handlar om en stark och rejäl travare som är bra för klassen och jag är optimistisk på honom idag. Går han iväg felfritt från start tror jag på mycket bra segerchans då han alltid går hela vägen in i mål. Inga ändringar och han tål att göra jobbet, säger Frank Sörensen.

Lopp 2, V4-2

3 Stone Life – Han var inte alls till sin fördel senast men brukar kunna prestera ojämnt. Vid segern var an ju jättebra men nu var han bara seg vilket gör honom svårbedömd den här gången. Utgångsläget är bra och han kommer säkert att få ett fint lopp men jag ligger nog aningen lågt med senaste loppet på näthinnan. Skor runt om, säger Ulrika Vikström.

6 Raising Rhonda – Hon galopperade till slut senast utan att jag har någon speciell förklaring till det, hon är helt enkelt inte helt hundra och hon gör så ibland. Efter senast är allting väl med henne i jobb och det är klart vi är förhoppningsfulla idag. Skor runt om och sköter hon sig bara tror jag på bra segerchans, säger Bengt R Karlsson.

8 Senior Gelj – Han gjorde årsdebut senast och var väl åtminstone hygglig. Loppet blev inte alls optimalt kört för hans del samtidigt som banan var tung och han blev muskeltrött. Han borde vara vassare nu men vi har dåligt läge samtidigt som det säkert inte kommer att gå att köra barfota vilket är hans bästa balans. Vi får starta honom i form och jag tror inte han vinner den här gången. Balansen beror som sagt på banan, säger Jan Bergström.

9 Jullx Dante – Han är inte så pjåkig och det har varit en del missflyt med i bilden. Johnnys häst är bra men min kan nog vara med och hugga rätt så bra. Han känns fin här hemma i jobben och det blir barfota runt om, säger Calle Göransson.

10 Yankee Flair – Han har lottats till bakspår idag och det tycker jag är en fördel för honom, han har blivit alldeles för laddad bakom startbilen och slagit ihop i de senaste starterna och att få börja bakifrån idag ser jag som en fördel. Hemma i träningen känns han jättefin och formen är vi inte oroliga för, sköter han sig bara och håller lugn ska han vara bland dom tre främsta i ett sådant här lopp. Skor runt om och motståndet såg väl inte ut att hålla högsta klass, säger Jessica Hultman i André Eklundhs stall.

12 Hat Trick Kemp – Han hamnade långt bak senast men gjorde ändå en fullgod insats trots att det blev en nolla i raden. Han känns fin hemma annars och jag tycker att han är bättre än vad han fått chansen att visa. Det har varit många dåliga utgångslägen för hans del och inte blev det bättre den här gången. Att vinna från tolftespåret på Åby blir tufft men en hygglig placering är inte alls omöjlig. Skor runt om, säger Peter Jarvén.

Lopp 3, V4-3

1 Taipan Diablo – Han gjorde det fullt godkänt senast och det här är en duglig häst i grund och botten. Det var kanske inte detta rätta trycket i honom senast men jag tror att den starten gjorde honom gott och han borde vara bättre nu. Startspåret är bra men han kan inte öppna så frågan är vart vi hamnar. Löser det sig bara någorlunda är han säkert med och krigar om det. Skor runt om, säger Peter Jarvén.

3 Finish Brandon – Han var duktig vid segern senast och även om han inte startat på drygt en månad så bör han hålla fin form. Utgångsläget är perfekt och det finns egentligen inte så mycket att klaga på. Vi kör med skor runt om och felfri kan han vara bland de tre främsta, säger Tord T Zackrisson.

8 Have No Times – Hon behövde senaste loppet i kroppen och ska med den genomköraren i sig gå framåt till den här starten, hon känns uppåt i träningen. Utgångsläget den här gången blev dock iskallt, härifrån har jag inte så mycket att välja på och då hon kan öppna ganska bra från start är det bara att prova framåt. Hittar jag ned i en vettig position med henne tycker jag det ska vara bra platschans. Inga ändringar, säger Markus Waldmüller.

11 Ronaldo Solace – Han har gjort det bra på slutet och han håller fin form för dagen, så långt finns det ingenting att anmärka på. Han har dock vunnit ett par lopp på slutet så det blir allt tuffare för honom. Bakspår den här gången är givetvis inte optimalt på Åby, med lite tempo på loppet både tror och hoppas jag dock att vi ska vara med bland dom tre främsta för det är en rätt bra häst det här. Skor runt om, och det ska han greja, säger Flemming Jensen.

12 French Call – Hon har lottats till hopplöst utgångsläge och härifrån är jag nöjd med en slant, större förhoppningar än så har jag inte. Hon känns som hon ska göra för dagen och formen är det inga fel på, att komma till härifrån blir dock tufft. Inga ändringar, säger Bengt R Karlsson.

Lopp 4, V4-4

1 Quand Venez Vous – Hon är startsnabb och har ett bra läge. Allt är väl i jobben men det var några bra hästar emot på tillägg framför allt och vi hoppas på en placering bland de tre främsta i mål, säger Christina Medin.

3 Nice Leg – Hon var ganska lugnt jobbad inför senaste starten och då hon hamnade utvändigt ledaren så blev det mjölksyra till slut. Hon känns fin efteråt och denna gång hoppas jag på en ryggresa. Jag tror hon är bäst med ryggar. Hon tävlar med skor runt om men vi hoppas slippa brodden denna gång. Det vore ett plus. Åter öppet huvudlag, säger Mia Karlsson.

8 Supernova – Hon återkommer efter en kortare tävlingpaus då hon fick några riktigt tuffa lopp och behövde vila lite. Hon jobbar fint och har gjort fina lopp efter vila förr men jag tror ändå att hon kommer behöva en genomkörare innanför västen. Loppet kanske inte var det allra värsta och hon är väldigt stark men kanske hade hon behövt vara riktigt på topp för att vinna. Barfota fram, säger Peter Jarvén.

10 Spurs Rain – Hon kommer att köras snällt idag och jag hoppas givetvis hon är positiv, i första hand är det dock en bra slant som gäller för vår del. Hon känns bra hemma i träningen inför den här starten och kommer ganska väl förberedd, däremot var det ett bra tag sedan hon startade och hon känns därför svårbedömd. Skor runt om, säger Flemming Jensen.

11 Jo Jo Ribb – Hon var blek senast och blev sjuk efter det loppet vilket förklarade den svara insatsen. Hon känns pigg i jobben men är inte vässad i några snabbare farter och kommer säkert behöva loppet i kroppen. Barfota fram om banan tillåter, säger Marcus Hultman.

12 Jollie Southwind – Hon blev tyvärr påkörd senast och hade varit med bland dom tre främsta annars, jag tycker att hon har haft en hel del otur på slutet och hon är bättre än vad resultatraden visar. Hon känns jättepigg och fin hemma i träningen och har hon lite stolpe in för en gång skull tycker jag att det är en häst som tidigare visat att hon ska duga i ett vanligt lunchlopp på Åby. Inga ändringar, säger Jessica Hultman i André Eklundhs stall.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Raffin fixade kallblodsseger i Paris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson