Quinoa du Gers skrällde då han svarade ut favoriten Triode de Fellière i fina Prix du Plateau de Gravalle. Bakom spurtade comebackande Sanity strålande på ett sätt som lovar gott inför fortsättningen.

Malin Löfgrens Sanity stod för en verkligt vass insats i sin årsdebut som skedde på Vincennes under torsdagen. Senaste starten gjordes i Trotting Masters-finalen i september men efter en vinter i Frankrike var Sanity riktigt fin direkt då han spurtade in som trea i Prix du Plateau de Gravalle.

Annars var det en annan svensk som slog an tonen från början. Dileva Käll blixtrade till täten för Peter G Norman, släppte, men enbart för att överta direkt. Första 600 avverkades efter 12,3 och 1100 meterna på 11,4.

Sanity, som kördes av Jarmo Niskanen, placerade som trea på innerspår medan storfavoriten Triode de Fellière hamnade som sista häst i andraspår, det med Anthony Barrier vid tömmarna.

Upp i uppförsbacken skärpte Dileva Käll tempot och det var först in mot sista sväng som köhästarna började röra på sig. Triode de Fellière kom snabbt fram i tredjespår men fick framför sig Quinoa du Gers och Matthieu Abrivard, varför favoriten nu fick styra på i fjärdespår ur sista sväng. Ledande Dileva Käll började nu signalera att slaget var förlorat.

Här lotsade också Niskanen ut Sanity som över upploppet anföll i vida spår. En bit in över slutrakan såg det ut som om Triode de Fellière skulle få greppet men denne kom av sig något och Quinoa du Gers kunde återta kommandot och hålla undan säkert om än knappt sista biten.

Den skobeklädde Sanity avslutade riktigt vasst i spåren och knep tredjeplatsen säkert då Partout Simoni galopperade i slutskedet.

Vinnartiden på den Fabrice Souloy-tränade  nioårige Ganymede-sonen skrevs till 1.11,9a över 2100 meter. Samma tid för Triode de Fellière, som sak sägas stod för en riktigt stark prestation. Sanity noterades för 1.12 blankt. Dileva Käll slutade åtta på 12,7.

***

I ett tidigare lopp fanns flera svenskhästar men några större framgångar blev det inte. M.T. Evita och Armando Kievitshof slutade oplacerade medan Schwerin Boko och Beau Mec diskades. Vann loppet gjorde spanskfödde Trebol på 1.13,8 över 2850 meter.