Quinoa du Gers skrällde då han svarade ut favoriten Triode de Fellière i fina Prix du Plateau de Gravalle. Bakom spurtade comebackande Sanity strålande på ett sätt som lovar gott inför fortsättningen.

Malin Löfgrens Sanity stod för en verkligt vass insats i sin årsdebut som skedde på Vincennes under torsdagen. Senaste starten gjordes i Trotting Masters-finalen i september men efter en vinter i Frankrike var Sanity riktigt fin direkt då han spurtade in som trea i Prix du Plateau de Gravalle.

Annars var det en annan svensk som slog an tonen från början. Dileva Käll blixtrade till täten för Peter G Norman, släppte, men enbart för att överta direkt. Första 600 avverkades efter 12,3 och 1100 meterna på 11,4.

Sanity, som kördes av Jarmo Niskanen, placerade som trea på innerspår medan storfavoriten Triode de Fellière hamnade som sista häst i andraspår, det med Anthony Barrier vid tömmarna.

Upp i uppförsbacken skärpte Dileva Käll tempot och det var först in mot sista sväng som köhästarna började röra på sig. Triode de Fellière kom snabbt fram i tredjespår men fick framför sig Quinoa du Gers och Matthieu Abrivard, varför favoriten nu fick styra på i fjärdespår ur sista sväng. Ledande Dileva Käll började nu signalera att slaget var förlorat.

Här lotsade också Niskanen ut Sanity som över upploppet anföll i vida spår. En bit in över slutrakan såg det ut som om Triode de Fellière skulle få greppet men denne kom av sig något och Quinoa du Gers kunde återta kommandot och hålla undan säkert om än knappt sista biten.

Den skobeklädde Sanity avslutade riktigt vasst i spåren och knep tredjeplatsen säkert då Partout Simoni galopperade i slutskedet.

Vinnartiden på den Fabrice Souloy-tränade  nioårige Ganymede-sonen skrevs till 1.11,9a över 2100 meter. Samma tid för Triode de Fellière, som sak sägas stod för en riktigt stark prestation. Sanity noterades för 1.12 blankt. Dileva Käll slutade åtta på 12,7.

***

I ett tidigare lopp fanns flera svenskhästar men några större framgångar blev det inte. M.T. Evita och Armando Kievitshof slutade oplacerade medan Schwerin Boko och Beau Mec diskades. Vann loppet gjorde spanskfödde Trebol på 1.13,8 över 2850 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ready Cash vs Maharajah i Prix de Paris

Ready Cash vs Maharajah i Prix de Paris

Årets stora styrkeprov står för dörren på Vincennes. Maharajah möter bland andra Ready Cash i kraftmätningen Prix de Paris.

200 000 euro ska delas ut i förstapris till den som är bäst på 4150 meter över Vincennes kolstybb. Startlistan till årets Prix de Paris är definitiv. Elva hästar kommer till start.

Två av dem är svenskar. Maharajah som hittills inte travat in en krona på sina tre starter på Vincennes i vinter provar lyckan återigen. Stefan Hultmans stjärntravare vann det här loppet för två år sedan och hoppas givetvis kunna göra om bedriften. Även Lutfi Kolgjinis Juggle Face får plats i loppet och kommer köras av Erik Adielsson på söndag.

Hästen att slå och förmodad storfavorit blir såklart Ready Cash som efter en andraplats i Prix d’Amerique och senast seger i Prix de France nu hoppas ta sin första triumf även i Prix de Paris.

Andra kandidater i söndagens storlopp är Timoko, som åter körs av Jos Verbeeck, Save The Quick, Tiego d’Etang och med finns även den danske derbyvinnaren Repay Merci som får ett verkligt elddop nu. Så här ser startlistan ut:

4150 meter

1 Repay Merci – Knud Mönster
2 Soleil du Fosse – Thierry Duvaldestin
3 Juggle Face – Erik Adielsson
4 Roxana de Barabary – Dominik Locqueneux
5 Tiego d’Etang – Christian Bigeon
6 Quoumba de Guez – Jean-Michel Bazire
7 Singalo – Louis Baudron
8 Save The Quick – Eric Raffin
9 Timoko – Jos Verbeeck
10 Maharajah – Örjan Kihlström
11 Ready Cash – Franck Nivard

Senaste vinnarna av Prix de Paris:

2012 Roxane Griff – Eric Raffin 1.15,5
2011 Maharajah – Örjan Kihlström 1.15,7
2010 Private Love – Matthieu Abrivard 1.14,3
2009 Prince Gede – Thierry Duvaldestin 1.15,2
2008 Orla Fun – Loic Guinoiseau 1.16,2

Gilla travnet.se på Facebook!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Forne Hambo-vinnaren är död
Nästa nyhet
Forne Hambo-vinnaren är död

Forne Hambo-vinnaren är död

1988 års Hambeltonian-vinnare och betydelsefulle avelshingsten Armbro Goal är död.

Ytterligare ett dödsbud gällande en stor avelshingst har kommit. Armbro Goal har fått avlivats i Danmark där han levt de senaste åren.

Speedy Crown-sonen Armbro Goal var en av sin kulls yppersta travare i Nordamerika, tränades av Jan Johnson och kördes allt som oftast av Berndt Lindstedt. Det dock inte i Hambletonian 1988 där John Campbell körde Armbro Goal till seger genom två raka heat (Lindstedt körde Supergill).

Armbro Goal vann även World Trotting Derby och noterades för elva segrar på tretton starter som treåring.

Hästen skördade också stora framgångar som avelshingst. Först i Nordamerika och sedan runt omkring i Europa. Den mestvinnande avkomman är Fool’s Goal som travade in cirka tjugo miljoner kronor, men nämnas bör också Legendary Lover K., Defi d’Aunou och Hambo Oaks-vinnaren från 1993 Winky’s Goal. Främste svenske avkomma var Tommy Hanné-tränade Dream of Goal med 7,5 miljoner på kontot.

Armbro Goal avslutade sin avelskarriär i Danmark, den sista kullen föddes under fjolåret. Det var också här som han under avslutade sin tid på jorden i en ålder av 28 år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Skellefteå
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Skellefteå

Torsdag: V4-tips till Skellefteå

Omgången:
Skellefteå står som värd för torsdagens V4-omgång och spelmässigt ser det klart intressant ut, tycker jag. Jag lutar mig mot 4 Kenderson (V4-2) som jag alltid gillat lite extra, sedan spelar jag som vanligt flerkupong då det allt som oftast är rätt melodi på lunchen. Isbana i Skellefteå och värt att kolla upp innan vilka hästar som går, respektive inte går på isbana.

Bästa spiken:
4 Kenderson (V4-2)

Dubbelspiken:
3 Guns N´Roses (V4-3)

V4-förslag:
V4-1: 4,10,12 (5-7)
V4-2: 4 Kenderson (1-2)
V4-3: 1,3,6,8,11,12,13,15 (4-7)
V4-4: 4,7,9,10,13 (12-11)
3x1x8x5 (x3) = 720 kronor.

Dubbeltipset:
LD-1: 4 Kenderson
LD-2: 3 Guns N´Roses
1 rad x 600 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V4-1:
Tre streck räcker.

RANKING: A: 10-12-4 B: 5-7-6-3-9 C: 13-1-8-2-11

Spetsanalysen:
4 Ängskalla, 5 Trolle och 7 Qubic Svarten om ledningen, Jan Norberg är en skicklig startkusk och jag räknar kallt med att han tidigt placerar Ängskalla i ledningen. Norberg lät påställd tidigare idag och ville till tät.

Loppanalysen:
Kallblodslopp inleder torsdagens V4-omgång i Skellefteå och jag tycker tre hästar höjer sig något över dom övriga, och jag väljer att låsa loppet på dessa. 10 Stilig och 12 Lidbäcksjo står bägge med 20 meter tillägg vilket aldrig är optimalt, framför allt inte då det är många hästar att runda. Den här duon tycker jag dock, kapacitetmässigt, är bäst i det här sällskapet och klaffar det någorlunda för dom under vägen blir dom svåra att stå emot. Stilig blir favorit i loppet och det tycker jag är rätt, även om han inte varit som bäst på slutet. Stilig har dock i de två senaste starterna fått trava i ledningen, vilket normalt inte passar honom. Jag tycker han är snäppet vassare när han får gå i ryggar, vilket han kommer göra idag. Han är stark och tuff och blir svår att stå emot under slutrundan. Lidbäcksjo har haft toppform en länge tid och gått bra varje gång på slutet, han bör kunna få ett perfekt lopp i rygg på Stilig under slutrundan här och då blir han tuff att stå emot över upploppet.

På start streckar jag också spetsfavoriten 4 Ängskalla som är den bästa hästen på startvolten, i varje fall i dagsläget. Jan Norberg är en skicklig startkusk och är påställd, jag räknar med tidig ledning och sedan leder hon länge.

5 Trolle och 7 Qubic Svarten är en duo som normalt ska duga gott i klassen, Trolle har dock inte startat på ett tag inför det här loppet och får svårt att segerstrida utan toppform och Qubic Svarten tror jag blir hängande från sitt springspår och då får han det tufft.

V4-2:
Jag är svag för Kenderson.

RANKING: A: 4 B: 1-2-9-3-8 C: 5-12-10-6-7-11

Spetsanalysen:
1 Parimutuel är startsnabb och har bra förutsättningar, mot ledningen.

Loppanalysen:
4 Kenderson är en modell jag alltid haft ett gott öga till, redan i inledningen av Kendersons karriär då han fanns hos Jim Oscarsson gillade jag honom och han har alltid lovat väldigt mycket. I början av fjolåret kom han till Norrland och även om det tog ett tag för honom att acklimatisera sig har han sakta men säkert blivit allt bättre.

Kenderson har efter senast varit struken för halsinfektion, tränare Ove Oscarsson meddelar dock att han inte tappat något i form på uppehållet och Kenderson har dessutom varit väldigt fin i jobb inför den här starten. Jag räknar med att Kenderson gör ett bra lopp, trots kortare uppehåll, och då tycker jag att han ska vara huvudet högre än sina konkurrenter i det här loppet. Det luktar visserligen tung resa utvändigt om ledande Parimutuel här, trots det tror jag hårt på honom. Jag håller Kenderson högt och räknar med att Krister Söderholm grejar biffen.

Värst emot Kenderson är spetsfavoriten 1 Parimutuel som Christian Månsson låter nöjd med för dagen, den femåriga valacken kommer att leda länge men får svårt att stå emot Kenderson som jag håller som en bättre häst. 2 Bagno var fin senast vid seger och håller toppform, tänkbar om man vill gardera loppet.

V4-3:
Månsson mot ledningen.

RANKING: A: 3 B: 13-11-15-6-1-8-12 C: 4-7-5-10-9-2-14

Spetsanalysen:
1 Xantia öppnade bra till ledningen näst senast, och Leif Eriksson lär göra ett försök att försvara innerspåret. Christian Månsson är dock påställd bakom 3 Guns N´Roses och kommer att prova framåt, då är det bra chans att han tidigt får överta ledningen med sitt sto för Leffe Eriksson lär knappast svara med Xantia, loppet som Xantia vann näst senast var billigt och det är betydligt tuffare idag.

Loppanalysen:
Jag har bra känsla för att Christian Månsson tidigt placerar 3 Guns N´Roses i ledningen och väl i den positionen tycker jag det är hästen att slå i loppet, då jag spelar med en favorit i den första LD-avdelningen tar jag därför ställning även i LD-2 då jag tycker det känns rätt.

Guns N´Roses var duktig senast som femma i årsdebuten i Boden, med det loppet i kroppen räknar jag dessutom med att hon är ännu vassare idag och det här är ett rätt fint sto för klassen. Hon är mer stark än snabb och skulle därför vara gynnad om hon kom till ledningen då Månsson kan dra i ett jämnt och ganska tufft tempo, då är jag helt inne på att hon blir svår att rubba då jag tycker hon står bra inne i loppet.

Bakom Guns N´Roses är dock loppet öppet och totalt väljer jag att strecka åtta hästar. Tidiga bakom min givna tipsetta är trion 13 No Limit King, 11 Staro´s Fortune och 15 Dollar Håleryd. No Limit King gör debut för Micael Melander i det här loppet och rapporteras träna starkt, Melander var positiv och menar på att hästen känts väldigt stark och rejäl i jobb. Staro´s Fortune är alltid något svårbedömd då han tävlar ojämnt, de dagar han löper på topp duger han dock bra i nuvarande klass. Dollar Håleryd har ett chansartat utgångsläge med många hästar att runda då han står med bakspår på tillägg, vid första anblicken känns det långsökt att tro på seger. Valacken har dock bra fart i sig och är ordentligt jobbad inför dagens lopp.

Streck också för en kvartett som rensar på V4-spelet, det handlar om 1 Xantia, 6 Ripasso, 8 Inari och 12 Nice Way. Xantia vann ett billigt lopp näst senast och det är tuffare emot idag, spets och släpp till Guns N´Roses skulle dock vara optimalt och får hon chansen till slut kan hon utmana. Ripasso är lite väl lite streckad tycker jag, även om han är ojämn. Kapaciteten finns dock i honom. Inari har varit positiv på slutet och håller fin form, samt Nice Way som återkommer efter uppehåll och känns lite svårbedömd, men som trivs med dagens förutsättningar då han är snabb i benen och med skicklige Jan Norberg i jollen kan ekipaget hamna bra på det direkt.

V4-4:
Motiverad favorit.

RANKING: A: 10-4 B: 9-7-13 C: 12-11-2-6-1-14-5-3-8

Spetsanalysen:
2 Flickas Grandessa spetsar initialt, men lär knappast köras i ledningen. Christian Månsson vill till ledningen med 9 Eragon Rod och kör offensivt, min känsla är dock att 4 Lipgloss är snabbare den första biten med Jan Norberg i vagnen och kan Norberg tidigt hitta ut i andraspår tror jag på tidig ledning för Lipgloss.

Loppanalysen:
10 Northern Spy var jätteduktig senast vid seger då han trots ett slutvarv hängande i tredjespår hade mod och kraft att avgöra över upploppet och det var en strong insats. Med tanke på den insatsen och att han haft toppform en längre tid tycker jag att han är motiverad favorit i V4-avslutningen, det ska vara vettig segerchans igen. Han blir dock klar favorit och då det rensar friskt bakom honom känns garderingen given, återigen får spelvärdet tala. Angelica Holm, ingen skugga över henne, men det känns inte direkt som något kuskplus med henne i jollen och det kan dessutom bli vingel härifrån och då känns favoriten sårbar, man kan önska det i varje fall.

4 Lipgloss tycker jag känns intressant, jag trodde mycket på henne senast och hon svarade för ett bra lopp som tvåa den gången, även om hon kanske borde vunnit. Jag hoppas dock att både jag och tränare Jesper R Nilsson kan få revansch här, uppgiften ser spännande ut. Jag har bra känsla för att hon tillsammans med skicklige Jan Norberg kan vara den som är först fram och får överta ledningen och i den positionen blir hon en svår nöt att knäcka.

Jag väljer dock att strecka ytterligare tre hästar, det handlar om 7 Photofinish F.H., 9 Eragon Rod och 13 Midnight Passion. Photofinish F.H. spurtade bra efter sen lucka senast och börjar hitta toppformen igen, är vass med rätt löpning. Eragon Rod var bra senast som femma på Solvalla och håller toppform, Christian Månsson är optimistisk gällande segerchansen idag och räkna med ett offensivt upplägg från springspår på tillägg. Skulle Månsson vara före Lipgloss och Jan Norberg in mot första sväng ska vägen mot ledningen ligga öppen och då är det klar fördel Eragon Rod. Midnight Passion har svikit i de senaste starterna och känns svårbedömd, han kan dock väldigt mycket i grunden och idag får vi bra betalt på honom. Bra nog att vinna om han löper på topp, rapporteras dessutom träna starkt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: "Känner mig inte slagen på förhand"
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: ”Känner mig inte slagen på förhand”

V4 Skellefteå: ”Känner mig inte slagen på förhand”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon är en gedigen märr som alltid gör sitt i loppen och jag känner mig inte slagen på förhand, jag tycker hon är en av dom som ska räknas i det här loppet. Hon är stabil och travsäker så spår fyra i volt ska inte ställa till med några problem för henne och jag kommer att prova framåt från start. Dom hästarna på start slår hon, men frågan är hon hon står pall dom på tillägg? Vi gör ett försök, säger Jan Norberg om Ängskalla som han kör i V4-1.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Skellefteå. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

4 Ängskalla – Hon är en gedigen märr som alltid gör sitt i loppen och jag känner mig inte slagen på förhand, jag tycker hon är en av dom som ska räknas i det här loppet. Hon är stabil och travsäker så spår fyra i volt ska inte ställa till med några problem för henne och jag kommer att prova framåt från start. Dom hästarna på start slår hon, men frågan är hon hon står pall dom på tillägg? Vi gör ett försök, säger Jan Norberg.

5 Trolle – Han skulle gått ett banjobb på Umåker i lördags men det blev strul med transporten så vi fick ställa in det jobbet, hästen har därför inte gått något banjobb sedan senaste starten och det är därför möjligt att han behöver det här loppet i kroppen innan han är som bäst. Han gick samtidigt bra på vinterbana och efter uppehåll senast så en vettig insats ska han kunna svara för. Om allting klaffar för oss under vägen kan vi säkert vara med bland dom tre främsta då han inte är så tokig, att vinna loppet tror jag dock blir svårt, säger John Östman.

6 Mouiva – Hon har inte startat på länge men hon brukar kunna prestera bra efter vila och kommer säkert inte att göra bort sig. Nu såg loppet rätt tufft ut och hon är heller inte gynnad av springspåret då hon är långsam ut. Kan inte tänka mig att det blir några ändringar och vi får jaga lite, säger kusken Robert Dunder.

7 Qubic Svarten – Han har haft några småskvanker och gör årsdebut och är svårbedömd. Han har fått mycket motion och har bra grund men det kan saknas lite tempo. Han brukar dock vara bra direkt och är van vid att tränas lugnt. Han är normalt förberedd. Han är hygglig från start och isbana fungerar mycket bra i jobben, säger Lennart Carnbro.

10 Stilig – Detta är min bästa chans i omgången. Han har en ganska lämplig uppgift och trivs bättre med ryggresa som han bör få nu. Hästen har travat i ledningen vid några tillfällen på slutet och är då inte som bäst. Isbana fungerar fint, säger Kjell O Eriksson.

12 Libäcksjo – Han har haft fin form en längre tid och gjort det bra varje gång på slutet, det är min bästa segerchans idag på lunchen. Stilig är bra och är nog värst emot, men det är ett jämnt lopp och min häst är helt klart en av dom som ska räknas. Han behöver lite hjälp under vägen, får han det så ska han duga bra här, säger Per Gustafsson.

Lopp 2, V4-2

1 Parimutuel – Han var inte alls bra senast på Solvalla men det var resan helt och hållet som nedsatte honom. Han känns fin i övrigt och har lottats till ett helt perfekt utgångsläge. Jag tror att han kan svara upp ledningen och oavsett löpning ska han räknas. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

2 Bagno – Han var duktig senast vid seger och det finns ingenting att anmärka på efter det loppet, hästen bibehåller sin fina form och från vettigt utgångsläge ska han vara en av dom som räknas. Inga ändringar och det är min bästa segerchans på lunchen, säger Jesper R Nilsson.

3 Instant Karma – Han har haft bra form en längre tid och gjort det bra varje gång på slutet och jag har varit nöjd med honom, han kommer säkert göra ett bra lopp även den här gången. Den är dock den typ av häst som behöver lite hjälp under vägen och att vinna loppet blir nog tufft, jag tror Kenderson blir svårslagen. Jag söker dom rätta ryggarna och hoppas på platschans, säger Per Gustafsson.

4 Kenderson – Han hade en halsinfektion nyligen men det gick snabbt över och han såg mycket fin ut i lördagens jobb. Isbana passar mycket bra och spåret är inga problem. Han går en 16-17-tid och jag räknar med en bra insats, säger Ove Oscarsson.

5 Mr Zidane – Han var duktig utvändigt ledaren senast som trea och allting är fortsatt väl med honom efter det loppet, han håller fin form för dagen. Det är den typ av häst som är duktig på att hålla farten, däremot är det ingen riktig vinnartyp och kan vi vara med och slåss om en plats kommer jag vara nöjd med det. Inga ändringar, säger Micael Melander.

8 Veams Eagle Eye – Han har inte startat på ett bra tag inför det här loppet och det är givetvis ett ganska stort frågetecken gällande dagsformen, jag vet att han gått två banjobb efter 1.28 och 1.25 inför den här starten men det är mycket möjligt att han behöver lopp i kroppen innan han är som bäst. Utgångsläget den här gången blev chansartat, efter så långt uppehåll lär det dock behövas att jag kör lite på chans. I grund och botten är det en rätt bra häst, men att vinna direkt efter uppehåll blir nog tufft och vi får vara nöjda med en hygglig slant i första hand, säger John Östman.

9 Nautical – Han var inte som bäst i ledningen senast och idag får vi köra honom i ryggar, normalt är han vassare då. Han känns som han ska göra efter senast i jobb och jag tycker han startar med platschans. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson.

10 Tanga Swing – Hon vann från utvändigt ledaren näst senast och galopperade i en trång situation senast. Formen är bra men det vara några bra emot och jag ser det som en platsmöjlighet, säger Kjell O Eriksson.

12 Jailhouse Diablo – Han gjorde det väl okej senast i ett lopp där det blev stafettkörning och han verkar ha fin form. Gången innan det var han bra men han är ändå en häst som lovar betydligt mer i jobben än vad han presterar på banan. Nu är vi bortlottade och behöver massvis med tur. Skor runt om, säger Robert Dunder i stallet.

Lopp 3, V4-3

1 Xantia – Allt är normalt med henne men hon har brunst och jag vet inte hur det påverkar henne. Hon är normal i jobben och läget är bra. Spåret passar bra men det blev ganska tufft lopp. Isbana fungerar bra, säger Holger Öhlin.

2 Tiger Swing – Han är uppåt i form och bör klara spåret utan problem. Däremot såg uppgiften tuff ut och kan vi greja en slant så får vi vara nöjda denna gång, säger Kjell O Eriksson.

3 Guns N’Roses – Hon var bra i årsdebuten på Boden och borde vara ännu vassare med det loppet i kroppen. Vi har perfekt utgångsläge och jag tycker att uppgiften ser passande ut på förhand. Ledningen är kanske inget måste men det vore såklar en fördel och hon kan utmana. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

4 Global Office – Han felade efter 75 meter senast men gick rätt så skapligt efter det felsteget. Formen börjar närma sig nu efter två lopp i kroppen men den är kanske inte på topp ännu. Vi kommer ändra från järnskor till aluminium och sen försöker vi gnugga till oss en hygglig slant, säger Robert Dunder.

5 Mally Jubb – Han får jaga en matlapp idag, jag tyckte det var tufft emot och även om formen sitter där har jag svårt att se oss slåss i den främre träffen. Inga ändringar och jag ligger lågt, säger Jonas Karlsson.

6 Ripasso – Han kändes förbättrad senast och jag var väldigt nöjd med honom den gången, hästen är dock väldigt ojämn och det är svårt att veta vart man har honom från gång till gång. Senast testade jag nytt huvudlag på honom och då det slog väl ut kör jag på samma igen och jag hoppas på en lika bra insats som senast. Skulle han löpa upp till det han kan behöver han inte vara borta ur segerstriden här, kapacitetmässigt duger han. Med tanke på att han är väldigt ojämn är jag dock i första hand nöjd med en plats, han är fortfarande väldigt trög i loppen, säger Hanna Olofsson.

8 Inari – Han har börjat gått lite grand på slutet och jag tycker att han varit uppåt i de senaste starterna, har vi lite klaff under vägen tycker jag att han startar med viss segerchans, säger Per Gustafsson.

11 Staro’s Fortune – Han gjorde en godkänd insats senast i spåren och har väl egentligen gjort fina lopp varje gång. Galoppen näst senast var inte hästens fel då det blev trångt och han hade varit långt fram utan störningen. Han är dock lite svårbedömd då man aldrig vet vart man har honom men skulle han vara på humör är han säkert med där framme. Inga ändringar, säger Mats Bucht.

12 Nice Way – Hon har inte startat på ett tag inför den här starten och jag har ingen direkt koll på dagsformen, hon gick väldigt bra ifjol men det är möjligt att hon behöver lopp i kroppen innan hon är på topp. Utgångsläget blev lite chansartat, jag tycker det är vingelrisk härifrån och att vinna loppet blir nog tufft för oss, säger Jan Norberg.

13 No Limit King – Han gör debut för mig idag och det ska bli intressant att se honom, det känns som en stark och rejäl häst och han kommer väl förberedd till den här starten och har bland annat varit fin i ett par banjobb. Han känns stark och tuff och löser det sig någorlunda för oss under vägen räknar jag med att vi slåss bland dom tre-fyra främsta, säger Micael Melander.

14 Goal Ribb – Han var förbättrad senast som trea och efter en rad insatser som bara varit sådär så kanske man kan tro lite mer på henne. Nu kommer ju såklart läget med bakspår på tillägg att spela in alltför mycket och vi får smyga med. Inga ändringar, säger Robert Dunder i stallet.

15 Dollar Håleryd – Han har varit borta från tävlandet ett tag men är ordentligt jobbad och ska inte vara helt borta. Läget blev dock lite svårt och han får smyga med i ryggar. Isbana trivs han bra med, säger Gabriella Laestander.

Lopp 4, V4-4

1 Wonderful Speed – Han ställs mot tufft motstånd idag och det är en slant som gäller, jag smyger med vid sargen och hoppas på en matlapp. Inga ändringar och jag ligger lågt, säger Jonas Karlsson.

2 Flickas Grandessa – Hon hänger mest bara med i loppen och har svårt att sätta nosen först. Nu gör hon debut över lång distans och i bästa fall kan hon vara en platsluring men inte mer. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

4 Lipgloss – Hon håller bra form för dagen och jag är nöjd med henne, hon är ganska hygglig från start så jag hoppas att kusken hittar ut i andraspår med henne och tidigt kanske provar mot ledningen? Min häst bör hur som helst svara för en bra insats och jag tycker hon är värd ett streck. Inga ändringar, säger Jesper R Nilsson.

6 Rally Swing – Hon passar bra över den långa distansen och tanken är att hon ska bjudas på ett passande smyglopp. Hon kan vara bland de tre främsta om det löser sig men jag tror inte på några vinstmöjligheter, säger Kjell O Eriksson.

7 Photofinish F.H. – Han spurtade bra när luckan kom senast och blir allt bättre. Han känns fin i jobben efter det och vi kommer smyga igen. Skulle det lösa sig är han inte helt borta. Inga ändringar, säger Mats Bucht.

9 Eragon Rod – Han var bra senast som femma på Solvalla och har egentligen gjort fina insatser mest varje gång. Formen är på topp och nu har vi fått ytterst intressanta förutsättningar. Han trivs allra bäst där framme och från springspår på tillägg kommer jag ladda rejält. Distansen ser jag också som ett plus och han ska räknas med chans. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

10 Northern Spy – Han var väldigt duktig senast och håller fin form för dagen. Det här är en häst som duger i större sammanhang om han bara fungerar och såklart har jag vinstförhoppningar igen. Springspåret är nog inget som vi kan utnyttja då han måste tas lugnt från start men han ska räknas. Inga ändringar, säger Mats Bucht.

12 Skogans Victor – Han var sämre senast och jag ligger lågt, jag har visserligen inte hittat några fel på honom efter senast men det är en slant som gäller för hans del idag och jag har svårt att se honom vara något för spelarna, säger Hanna Olofsson.

13 Midnight Passion – Han håller bra form för dagen, däremot har han inte fungerat i de två senaste starterna utan att jag egentligen vet varför. Vi har kollat upp honom utan att vi har hittat några fel på honom och det är bara att prova igen då han känns pigg och fin i träningen. Han känns givetvis svårbedömd med tanke på de senaste insatserna, men en skräll kan han vara i det här loppet om han skulle löpa upp till sitt kunnande och till det han visade i inledningen hos mig. Inga ändringar, säger Jesper R Nilsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Reijo Liljendahl blir proffs

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson