Kungen är tillbaka. Ready Cash sitter åter överst på tronen efter att Prix de France avgjorts. Precis som för två veckor sedan blev det en härlig batalj mot Royal Dream – men nu men en annan utgång.

Ready Cash var favorit till segern i Prix de France och superstjärnan fick också sin revansch för nederlaget i Prix d’Amerique för två veckor sedan. I en virvlande upploppsuppgörelse spurtade han ner den länge ledande Royal Dream.

Tre svenskar fanns med i loppet. Maharajah hade innerspåret, startade snabbt men gick kort senare över i galopp och en ny besvikelse för Stefan Hultmans stjärna var tidigt ett faktum. Maharajah diskades och fick aldrig visa var han stod i loppet.

Till ledningen gick nu i stället Timoko som för Jos Verbeeck snabbstartande från längst ut bakom vingen. PdA-vinnaren och titelförsvararen Royal Dream kom direkt upp i dödens och körde sig också till ledningen efter 600 meter travade (efter 1.10 blankt).

Utvändigt ledaren hamnade då The Best Madrik och denne gav Ready Cash en fin resa som tvåa i andraspår.

Raja Mirchi hade inte fått någon rolig start; bakspåret försämrades ytterligare då Kolgjinis krigare stördes i starten av en galopperande Triode de Fellière. Men nu när fältet styrde in i den krävande uppförsbacken sände ”Ludde” iväg Raja Mirchi som tog sig snabbt fram i dödens på Royal Dream.

Bakom avancerade nu också Tiego d’Etang via tredjespåret och kom fram utvändigt om tätduon. Bakom lirkade Franck Nivard ut Ready Cash som bjöds en helt fulländad resa.

Mitt i sista sväng slog Jean Philippe Dubois gasen i botten bakom Royal Dream som i sin karaktäristiska stil nu försökte rycka undan det som gick i ledningen. Nu var det dags för Ready Cash att på allvar kliva in i bilden; ur slutkurvan kom den dubble Prix d’Amerique-vinnaren flygande i fjärdespår och över upploppet spelades en ny duell upp de båda åttaåringarna emellan.

Men denna dag var det Ready Cash som hade torrast spurtkrut och kort före mål fångade den Thierry Duvaldestin-tränade hjälten i tappre Royal Dream och kunde knappt men säkert revanschera sig för förlusten för fjorton dagar sedan.

En påtagligt nöjd Franck Nivard sträckte pisken i skyn vid målgång då han konstaterat att Ready Cash, precis som för två år sedan, åter vunnit Prix de France och förstapriset som bestod av 200 000 euro. Vinnartiden blev 1.11,4a 2100 meter.

Royal Dream var stor i nederlaget och slutade således tvåa på 11,5. Bronsmedaljen tillföll Timoko (11,6) som höll farten fint i rygg på ledaren hela vägen.

Noras Bean stod en mycket positivt prestation. Dominik Locqueneux körde Ulf Stenströmers kronjuvel på innerspår och avslutade fint över upploppet och knep fjärdeplatsen (värd 24 000 euro) på 11,8 precis före The Best Madrik.

Raja Mirchi mattades genom sista sväng, tappade till slut och slutade tia på 12,2.

***

Skarpa montéloppet Prix de Centaures, för fyraåringarna med 120 000 euro till vinnaren fick se en grym segrare. Nathalie Henry red Philipphe Moulins Vision Intense (e. Prodigious) till överlägsen seger. Det efter att inlett bland de sista i kön, dundrat på i vida spår in i sista sväng och sedan bara stuckit undan över upploppet. Vinnartiden blev 1.14,1 över 2750 meter.

Gilla travnet.se på Facebook!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag – V64-tips Solvalla

Söndag – V64-tips Solvalla

V64 på Solvalla och omgången ser inte helt lättlöst ut. Timo Nurmos tar ut ett gäng högst vinstaktuella hästar och blir därmed nyckeltränare. Gissar att Timos hästar vinner minst ett lopp i omgången, hetast känns kvartetten Romeo Lavec, Caddie Geisha, New Approach samt Salsa Knight.

Solvalla bjuder på ett kallblodslopp (V64-3) över 3 volter, vilket gillas skarpt. Här är Lottmar favorit, samma häst som skrällvann på Solvallas V64-dag 13 januari när sexrättsutdelningen sprang iväg över miljonen. Två hästar till som vann på Solvalla den gången är med igen, nämligen Ninepoints Ariel (V64-1) samt Victory On Line (V64-6). Och segertrion från den svårfunna januariomgången kan mycket väl vinna idag igen.

Spiken:
Chansar på att Pasi Aikio får runt 6 Erica Heel felfritt i V64-inledningen, då borde det vara en hygglig chans. Fint spelvärde.

”En-av-två-utgångarna”:
Avd 2 nr 7 Romeo Lavec övertygade senast efter vila och har en hygglig chans till andra raka idag.
Avd 6 nr 7 Victory On Line som är min spetsfavorit och får Björn Goop i sulkyn idag. Om spets så blir det svårt för övriga ta sig förbi. Dock ganska lågt spelvärde på en favorit i avslutningen.

V64 – system 1:
6 Erica Heel (res 11-3)
7 Romeo Lavec (res 1-2)
3,5,7,13 (res 11-10)
1,4,5,6,9,12,14 (res 3-11)
2,3,4,5,7,8,9,12 (res 11-10)
5,6,7,9,10 (res 12-11)
1120 rader/kronor

V64 – system 2:
6 Erica Heel (res 11-3)
1,2,3,4 (res 9-6)
3,5,7,13 (res 11-10)
1,4,5,6,9,12,14 (res 3-11)
2,3,4,5,7,8,9,12 (res 11-10)
7 Victory On Line (res 10-6)
896 rader/kronor

Dagens Dubbel-förslaget:
2 / 6,9  – 200 kr
7,8,12 / 5,6,9,10 – 50 kr
Totalt 1000 kr

Spelredaktör: Per-Arne Corell   


V64-1:

A: 6-11  B: 3-5-1-2-4-7-8-9-12

Spetsanalys:
Litet historiskt underlag men Jorma Kontio brukar kunna snurra igång det mesta bakom bilen och Caddie Havanna blir därmed ett av mina spetsbud  ihop med min stora idéhäst i omgången Erica Heel.

Loppanalys:
6 Erica Heel kommer med fyra raka G i programmet men jag hoppas på felfri avgång och vinst idag. Upphämtningen i ett liknande gäng senast var i alla fall klart plusbetonad och felfri borde det vara en hygglig vinstchans. Liten spetschans och jag hoppas Pasi Aikio nu lärt sig hästen som dock kan vinna från alla positioner. Lillfrågetecken för en dryg månad mellan starterna men jag tror inte det behöver vara negativt och en etta sitter högst upp i formraden.
11 Ninepoints Ariel har gjort det bra på slutet och känns värst emot. Hästen handikappas dock av läget, bakspår på sprint är inte kul men ändå chans gå runt allt med minsta klaff. Ev barfota runt om = plus.
3 Caddie Havanna har inte vunnit ännu men hästen gjorde det i alla fall godkänt bakom Åsa Rivner senast. Fina förutsättningar här.
Svårt ranka hästarna bakom nämnda trio och ingen känns helt chanslös.

V64-2:
A: 7-1-4-2  B: 3-9-6-5-10  C: 12-11-8

Spetsanalys:
Nästan omöjligt göra en seriös spetsanalys i detta lopp. Kanske kan Emil Run som bildebuterar vara snabbast första biten? Och kanske sänder Jorma Kontio framåt Romeo Lavec direkt i försök tidigt köra till sig spetsen?

Loppanalys:
7 Romeo Lavec  återkom efter vila och kastration senast och vann mycket övertygande. 30 lax in då och lite värre motstånd idag men inte värre än att det ska vara en hygglig chans till ny seger.
1 Nelle Red Turbo årsdebuterar efter en snygg debutsäsong som treåring ifjol. Läget kan ställa till det men fart för vinst finns absolut.
4 Tonus de L´Isac dras men aktionsproblem men har styrkan som vapen och gynnas därmed av distansen. Chans om han funkar någorlunda för dagen.
2 Ridgehead Flicka kördes fram utvändigt ledaren inför slutrundan senast och svarade sedan snyggt upp Supernal till slut. Fint läge och chans till andra raka.
3 Emil Run inledde med seger men har sedan inte haft något riktigt flyt i två starter. Kanske (bildebut) kan öppna bra och få ett fint lopp alternativt spets. Skrällchans.
9 Ukino Du Vivier gör det ganska bra och är inte borta.

V64-3:
A: 3-13-7-5  B: 11-10-1-4-2-9  C: 12-14-8

Spetsanalys:
Troja Tabac har ett fint läge och Daniel Olsson brukar vara sugen köra i spets varifrån hästens båda segrar också kommit ifrån.

Loppanalys:
Ett öppet och ganska svårrankat kallblodslopp men jag tycker mig ha hittat en kvartett som sticker ut något från resten. 3 Lottmar debuterade för Peter Karlsson näst senast med skrällvinst på Solvalla efter en klart vass avslutning men galopp senast då dock Torbjörn Jansson ändå tyckte hästen kändes bra. Från innerspåret är man långt framme direkt och med lite klaff så blir Lottmar livsfarlig till slut.
13 Gärdsjö Viking kommer med formen på topp och har löpt bra på Solvalla förut. Hästen vann annat ett lopp på huvudstadsbanan i april ifjol. Tvåa bakom Eldvin näst senast och även bra vid en ny andraplats på Romme senast. Troligen bästa hästen men det kan bli trafikproblem från dubbla tillägg.
7 Granessa har gjort två lopp efter lite frånvaro och svarade senast mycket snyggt upp Qia Tabac sista biten. Öppnar bra och räknas tidigt.
5 Tareld är lite svår att räkna på men har kapacitet för seger om en bra dag.


V64-4:

A: 12-14-6  B: 1-4-9-5-3-11  C: 10-7-8-13-2-15

Spetsanalys:
Nova Savage har ett drömläge för att ta hand om taktpinnen här. Lillchans/risk att Crazy Coyote Zenz tar sig förbi dock.

Loppanalys:
12 Pave The Way gick 13,5 sista rundan i ett klass I-försök på Axevalla näst senast utan att få några pengar med sig hem till Erikssund. Möjligen lite sämre senast men fick då också ett tungt lopp. Pausat kort sedan och blir livsfarlig här om formen sitter där.
Form visade 14 Caddie Geisha senast och från ett något bättre utgångsläge hade tipsettan varit given. Chans.
6 Laurentius Romeo är tränare Sundberg kanonnöjd med för dagen och hästen vann också plättlätt på Mantorp senast och såg finfin ut. Det var dock närmast ett kaningäng och jag vill inte dra allt för höga växlar på segern. Ändå tidig på bevisad toppform.
1 Nora Savage var dålig senast men har ett drömläge för att leda länge här.
4 Free to Dance har form kan vinna med lite klaff.

V64-5:
A: –  B: 2-5-7-8-9-4-12-3 C: 11-10-6   

Spetsanalys:
Speedy Goldina är ibland närmast en bilföljare och favorit på att vara kvickast iväg första biten men också favorit på släpp om spets inledningsvis även om inte helt givet. Utifrån laddas Don Qui Trot, Tiptronic (som dock inte heller borde köras i ledning), Paradise Beach samt Girlpower Dynamite. Och som nerstruken till innerspår lär Jorma Kontio göra allt vad som går för att snurra igång New Approch från början. Mycket svårbedömt!

Loppanalys:
Efter strykning av 1 Vic har favoriten 2 New Approach fått ett knepigt innerspår bakom bilen, vilket mycket väl kan bli en fälla med ett koppel startsnabba hästar utvändigt. New Approach debuterade annars senast för Timo Nurmos och tog en övertygande spetsseger. Timo Nurmos tror på en ännu bättre insats idag med det loppet i kroppen och då är det svårt gå emot fyraåringen i tipset även om läget är besvärligt.
Bakom är det riktigt svårrankat men om inte favoriten New Approach kan försvara sitt innerspår lär troligen någon ut trion 5 Don Qui Trot, 7 Paradise Beach eller 8 Girlpower Dynamite sitta i spets efter en bit och då kan det hålla hela vägen. Samtliga i denna trio är nog också gynnad av sprinterdistans.
Räknas gör också 9 Brendan Boko har toppform och jagar fjärde raka medan 4 Sign of the Pines får Björn Goop i sulkyn.

V64-6:
A: 7-9-10  B: 6-5-12-11-2 C: 4-3-8-1

Spetsanalys:
Snabbast första biten är Miraculix men jag tror att Björn Goop med favoriten Victory On Line får överta. Det är i alla fall mitt troligaste spets-scenario. Mellan de två nyss nämna finns Fram Ebo och Disney Tooma som möjligtvis också kan tänkas försöka köras i spets. Nämnas bör dock att Miraculix rusat dryga 1.10 första rundan i spets en gång på Jägersro.

Loppanalys:
Då jag tror att 7 Victory On Line har en hyfsad chans att nå spetsen så blir det i så fall också hästen att slå för övriga. Snabba pengar men det verkar ändå funka och första Björn Goop idag.
9 Fagerö har en perfekt startrygg här, form, och trolig amerikavagn. Chans för Claes Sjöström.
10 Salsa Knight gick starkt från kön senast och matchades mestadels i V75 i höstas. Kan sänka allt.
Matchades i V75 under hösten gjorde också 6 Disney Tooma som inte är borta. Kräver dock barfota runt om för att prestera på topp.
5 Fran Ebo agerar lite ojämnt och är bäst i spets. Skulle han hitta favoritpositionen kan det hålla hela vägen.
12 Cool Dream fastnade senast och om överpace kan det bita bra till slut.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Clear Sign skrällde i svårfunnen omgång
Nästa nyhet
V75: Clear Sign skrällde i svårfunnen omgång

V75: Clear Sign skrällde i svårfunnen omgång

Det blev ingen lättfunnen V75-rad när Jägersro arrangerande riksspelet under lördagen. En av skrällarna stod Åke Svanstedt för då han tog hem Gulddivisionen med Clear Sign.

Gulddivisionen, tillika klassiska Arvid Stjernswärds Minne var dagens på förhand mest intressanta lopp. Inte minst då Joke Face här äntligen gjorde comeback. Lutfi Kolgjini-stjärnan sågs emellertid aldrig med någon chans.

Sjuåringen galopperade redan innan bilen släppte fältet och tappade en del mark på det, gick sedan med som trea i andraspår, provade något i spåren till slut men mattades.

Segern gick i stället till Åke Svanstedt som fick agera skrällkusk bakom Clear Sign. Segern kom efter en perfekt resa i rygg på favoriten Spring Erom som löpte mestadels i dödens. Spring Erom fick också grepp om ledande Lavec Kronos men var direkt slagen då Clear Sign satte in slutstöten över upploppet.

Närmast bakifrån kom jätterensaren Persos Seaman som blev närgången sista biten men Clear Sign höll undan på 1.14,6a över 2140 meter.

Galopp direkt i starten blev det också för Prince Tagg.

***

V75-festen inleddes med en synnerligen stabil insats från favoriten Photo Princess där Michael Lönborg hade full kontroll från dödens. Stoet blev närgånget ledand Marlin Jet i sista sväng, kopplade greppet in på upploppet och höll sedan säkert undan även om aktion till slut var något halvdan.

***

Under avdelningen full kontroll kan definitivt Thomas Uhrberg och Kipling Face även sorteras. Kipling Face fick nämligen överta ledningen tidigt i Klass 1 och lämnade sedan aldrig någon motståndare i farlig närhet; valacken gick undan lätt sista biten.

***

Ledningen var också segermelodin för Queen Koea, tränad av Kent-Olle Johansson och körd av Nicolaj Andersen. Queen Koea var riktigt fin att skåda och brisade helt sonika undan över upploppet.

***

Thomas Uhrberg var förresten på hugget och noterades i V75-5 för sin andra fullträff på V75. Det efter att ha pressat på tidigt med Playing Tua, övertagit ledningen och sedan utan större svårigheter hållit undan hela vägen hem.

***

Dagens bästa prestation stod Lars I Nilssons Luring Palema för då han var nästan äckligt överlägsen i bronsdivisionen, V75-6. ”Ludde” Kolgjini skötte rodret bakom den pigge åttaåringen, körde sig resolut till ledningen direkt och genom sista sväng stack ekipaget bara undan. Segern var tidigt klar och Luringen Palema imponerade stort då han seglade undan över upploppet och stannade på 1.12,9a över 1640 på en långt ifrån perfekt bana.

***

Dagens största överraskning och dagens gladaste vinnare kom i V75-7. Mikael Pilenberg vann med enprocentaren och 52-oddsaren O’Malleys Tös. Det dessutom efter att först orsakat en omstart. Men i den giltiga starten så stack O’Malleys Tös direkt till front och släppte sedan aldrig någon nära. Det sjuåriga Smasher-stoet stack undan genom sista sväng och vann lekande lätt till sin kusk stora glädje. 1.15 blankt över 2140 meter var en fin notering.

Rätt V75-rad:

2 Photo Princess – Michael Lönborg 1,98
1 Kipling Face – Thomas Uhrberg 4,45
9 Clear Sign – Åke Svanstedt 17,74
3 Queen Koea – Nicolaj Andersen 8,86
5 Playing Tua – Thomas Uhrberg 4,04
5 Luringen Palema – Lutfi Kolgjini 3,17
7 O’Malleys Tös – Mikael Pilenberg 52,05

7 rätt: 2 746 372 kr (8 system)
6 rätt: 9 949 kr
5 rätt: 321 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kulldrottningen föll på Vincennes
Nästa nyhet
Kulldrottningen föll på Vincennes

Kulldrottningen föll på Vincennes

Efter en eskapad i Prix d’Amerique var kulldrottning Vanika du Ruel tillbaka i ”rätt” klass på Vincennes i dag. Men storfavoriten föll och slutade fyra i fina Prix Éphrem Houël.

60 000 euro var förstapriset i vassa Prix Éphrem Houël för de fyraåriga stona som var huvudnumret på Vincennes under lördagseftermiddagen.

Franck Annes jättelöfte Vanika du Ruel var stor favorit till segern men fick se sig slagen. Det blev ordentlig körning redan från början. Vanika du Ruel kom till ledningen efter cirkus 700 meter men hade då fått öppna mycket fort och när det kom ny uppvaktning utvändigt nästan direkt så släppte körande Anne täten.

Village Mystic gick nu i spets men in mot sista sväng klev Victoire upp utvändigt och det var också den sistnämnda som, tillsammans med Matthieu Mottier som var starkast till slut. Kitko-dottern höll (en bit ut i spåren) undan för fint avslutande Visite Royale och ledande Village Mystic. Vanika du Ruel fick fritt sista biten men hade inga segerkrafter att frammana och fick se sig nöjd som fyra.

Segertiden på Victoire blev skarpa 1.11,7 över 2175 meter.

***

I Prix Munich med 45 000 euro till vinnaren, fanns svenska intressenter men några topplaceringar för de blågula blev det inte.

Bäst lyckades dock Dileva Käll, körd av Peter G Norman, som dundrade till ledningen i högt tempo, släppte och hamnade längre bak, men kom loss till slut och avslutade fint till femteplatsen och noterade 11,6/2100. Nahar och Robert Bergh var också med i hårkörningen och fick slutligen nöja sig med sjättepriset.

Vann racet gjorde Thierry Duvaldestin med sin fina Réédit Gede (favoritspelad) som övertog ledningen en bit in i loppet och sedan höll undan knappt sista biten. Det före danske Partout Simoni som åter gjorde väl ifrån sig, och trean, forne Sweden Cup-vinnaren Irving Rivarco. Vinnartiden blev 1.11,4 över 2100 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skada sinkar Vincennes säsong
Nästa nyhet
Skada sinkar Vincennes säsong

Skada sinkar Vincennes säsong

Umåkershjältinnan Vincennes avslutade 2012 i stor stil. Det genom seger i Solvalla Grand Prix. Men starten på årets säsong fördröjs av en skada.

Sören Lennartson-tränade Vincennes har hela tiden tillhört sin kulls absolut bästa ston. Som treåring vann hon både Oaks och Breeders Crown. Som fyraåring var hon inte anmäld till de allra största loppen men firade ändå stora framgångar med 1,5 miljon kronor intravat.

Men uppstarten av den spännande femåringssäsongen kunde ha börjat smidigare. Toppstoet har drabbats av en hovbensfraktur. Till travronden.se säger Sören Lennartson:

– Det var för ett par veckor sedan hon markerade lite inför ett träningsjobb så vi avbröt det och röntgade henne. Då visade det sig att hon hade en spricka i hovbenet, men den sitter bra – längst ut, som man säger och prognosen är bra.

Skadan är dock inte fullt så allvarlig som den först kanske låter. Men Vincennes säsongsupptakt kommer onekligen att försenas. Fast tränaren har förhoppningar om en konkurrenskraftig häst i sommarens storlopp. Däribland såklart femåringarnas stora batalj Jubileumspokalen.

– Nu är hon haltfri, men vi tar det lugnt med henne. Det är ingen vanlig häst så det får ta den tid det tar. Hon ska röntgas igen om fyra veckor och sen efter det får vi se hur det ser ut. Det viktigaste är att hon blir frisk, men jag har kikat lite mot loppen i juni och juli, säger han till travronden.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny uppgift för Nahar i Paris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson