Det blev storslam för Tekno Odin då den norska Hästgalan avhölls i lördags. Tre av priserna tillföll kallblodsstjärnan.

Den norska Hästgalan hölls i Oslo under lördagskvällen. Och det var det femåriga fenomenet Tekno Odin som stal showen. Han förärades med priser i kategorierna årets unghäst, årets kallblod och årets travhäst.

Den norska Hästgalan innefattar samtliga hästsporter och det förnämsta priset, Årets Häst, gick till dressyrhästen Dorina som deltog i OS i London med sin ryttarinna Siril Helljesen.

Här är samtliga vinnare i travklasserna:

Årets Unghäst: Tekno Odin
Årets Kallblod: Tekno Odin
Årets norskfödda Varmblod: My Happiness EP
Årets Travhäst: Tekno Odin
Årets Tränare: Frode Hamre
Årets Kusk: Tom Erik Solberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Mantorp

Måndag: V4-tips till Mantorp

Omgången: Mantorp känns alltid som en spelvärd bana och dagens omgång är inget undantag. Streckspelet inleds med dagens största favorit som kommer spikas till höger och vänster men jag är inte helt säker på att Hilda Tif bara går ut och rundar dem. Istället garderar jag med henne och löser det stora systemet utan spik.

Låset: 11 Rolls Royce & 12 The Bad Rock (V4-3)

Skrällen: 11 Claudine (V4-4)

V4-förslaget
V4-1: 2,5,10 (res 7-12)
V4-2: 1,2,3,5,8,10,11 (res 4-7)
V4-3: 11,12 (res 6-2)
V4-4: 2,5,7,8,9,10,11,12 (res 1-5)

3x7x2x8 = 336 rader

672 kr

 

Dubbelsystemet
1,11 – 11 x 500

1000 kr

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

V4-1
Hilda kan bara vara starkast men…

A: 10 B: 2-5-7-12-1-3-9-4 C: 8-11-6

Spetsanalys: Bara tre hästar på start och 3 Fast Amore har spetsat från både inner- samt springspår. 2 Fabulous Flame har dock spåret innanför vilket gör att Hasse Nilsson får tipset av mig men de från tillägg lär vara framme tidigt för att försöka överta.

Loppanalys: Ett ganska ihåligt stolopp inleder streckspelet och spelarna kommer göra 10 Hilda Tif till favorit vilket, i brist på annat, är helt rätt. Stoet är bra i grunden och har fin segerstatistik. Hon tål att göra grovjobbet själv men har nu inte startat på ett tag och frågan är om det kommer gå att köra barfota. Förutsättningarna ser inte helt idealiska ut och då det smäller fint bakom henne så jag plockar med ytterligare två hästar på mitt system

Första motbudet hittar jag i 2 Fabulous Flame som gjorde comeback efter vila 27/12 och stod för en fullt godkänd insats. Senast följde han upp med en liknande insats och med två lopp i kroppen är hon redo att utmana på allvar. Ska också testas med helstängt huvudlag för första gången.

5 Åhej Hornline är inte alls så tokig faktiskt och två segrar har det hunnit bli för femåringen. Båda har tagits från ledningen och Roger Pettersson lär nog inte vila på hanen från start. Att ta täten från tillägg kan såklart kosta men hur som helst så bör stoet få en vettig resa.

7 Global Nanny har kunnandet att vara med och slåss om segern men stoet men måste första visa att hon kan hålla sig till rätt gångart. Lina Johansson, som tävlat i monté, har alltså lite att brottas med men skulle ekipaget fungera fullt ut är de långt framme.

12 Wirginia West löper jämna tider och kommer från ett stall med stigande vinterform.

1 Wind Beauty lyckades inte spräcka nollan i segerkolumnen förra året men gör sällan ett dåligt lopp.

 

V4-2
Ville vill vinna snart

A: 11-1 B: 8-10-5-3-2-4-7 C: 9-6

Spetsanalys: Klar fördel 1 Delmonica sund som är mycket rapp bakom bilen. Jag har svårt att se någon annan i fältet ta en längd på henne men såklart kommer de övriga göra ett försök och öppningen kan kosta på.

Loppanalys: Ett småtrevligt lopp men intressanta namn och här kommer jag nog att ödsla ett par markeringar. Det första faller på 11 P.G.Ville som inledde sin karriär med sex segrar som fyraåring i bland annat Peter Untersteiners regi. Nu är hästen åtta år och det var längesedan han vann men jag tycker att han agerat förbättrad på sistone och på sin grundkapacitet är han mycket tidig.

1 Delmonica Sund återkommer i ny regi och ska, från sitt helt perfekta utgångsläge, räknas direkt. Stoet har härdats mot tuffa konkurrenter nästan hela sin karriär och trots att hon ställs mot hingstar och valacker nu är hon en av flera som kan vinna loppet.

8 Cool Caviar avslutade ett annars bra år men en sämre insats och återkommer ny inför en ny säsong. Hemmatränaren Bengt R Karlssons travare brottas dock med ett utgångsläge som lägger ner hästen i rankingen en aning.

10 Renevatio har minst sagt fått tunga resor i de två senaste starterna i nollorna i raden ska man inte hårt på alls. Valacken är både stark och rejäl och ska ses som ett segerbud.

5 Leonas Kaviar vann näst senast efter en fin resa från kön och var även fullt godkänd som femma i det efterföljande loppet. Formen bör således vara på topp och med klaff på vägen är sjuåringen inte borta.

3 Mr Thank You är en given gardering för mig från ett fint utgångsläge.

2 Lineup Du Jape har kanske dunkel form men är i sina bästa stunder kapabel nog att betraktas som en kantboll.

 

V4-3
Fördel miljonärerna!

A: 11 B: 12-6-2-7-10-8-1-5-3 C: 9-4-13

Spetsanalys: Tror det står mellan innerspårets 1 Leonas Kilroy eller springspårets 6 Sharif Streamline men fördel den sistnämnda.

Loppanalys: Sprinterlopp med ett par namnkunniga hästar på 20 meters tillägg och faktorn att det kan strula på vägen måste man ta i beräkning. Ändå får en duo, som måste jaga ikapp, ses som jämngoda segerkandidater och jag väljer att låsa på dessa två miljonärer. Både står ganska billigt inne mot normalt sätt mycket enklare konkurrenter och jag tror att någon av dem bara är bäst.

11 Rolls Royce slog av Hell Of A Kemp mitt på upploppet senast och verkar trivas med kombinationen Mantorp samt Carl-Erik Lindblom. Formkurvan pekar rakt uppåt för Stefan P Petterssons häst och trots att nioåringen har 20 meter att ta igen är hästarna på främre volten inget som avskräcker. Jag ser honom med bäst chans i loppet och på dubbelkupongen lämnas han ensam.

12 The Bad Rock är också härdad i tydligt tuffare gäng och har visat fin form sistone. Han satt fast med krafter kvar bakom min tipsetta näst senast vilket följdes upp men bra insats efter galopp på Örebro. På sin hårdhet ska tioåringen ses med god segerchans och han utgör en halvan i låset.

Hetast på start är 6 Sharif Streamline som fick en nolla i raden senast men bakom den döljer sig en dålig rygg som drog femåringen nästan sist av alla. Nu är det läge för ledningen och över den korta distansen kan det hålla hela vägen men hästen har inte skallen med sig alla gånger.

2 Dream Of Dupa gjorde ett bra lopp efter galoppen senast och kommer mer och mer för varje start. Jag tror inte att stoet räcker ända fram denna gång men en pallplats är inte omöjlig.

 

V4-4
Spricker nollan nu?

A: 10-9-8 B: C: 12-11-7-2-15-1-5-13 C: 4-3-14-6

Spetsanalys: Sex hästar på startvolten med tre spetskandidater i första hand. 1 Ritte Drew med Lina Johansson utmanas av gamlingarna Roger Pettersson och Ralf Karlstedt. Tror att ”Smulle” kan vara den som hugger taktpinnen tidigt med 2 Prince Consort.

Loppanalys: Sexårige 10 Kiev är favorit på strecken trots att han ännu inte vunnit lopp i karriären men det kan mycket väl vara dags den här gången. Valacken har visat gryende takter på sistone och var mycket tapper i nederlaget senast. Trots ett lopp i dödens kunde han koppla grepp med 200 meter kvar men fick se sig slagen kort före mål av Guanabana. Triumfen sitter där vilken dag som helst och med senaste insatsen på näthinnan förtjänar han tipsettan.

9 Falke As hade långt fram senast när slutstöten sattes in men ändå kunde hästen avgöra kort före mål. Kanske hade det behövt vara lång distans även denna gång för att valacken ska kunna räcka till men på sitt grundkunnande är han ändå tidig.

8 Lass Liberte gör bra lopp varje gång och verkar gå från alla positioner samt alla distanser. Här kan han nog serveras ett fint lopp i ryggar och med klaff fäller han många över upploppet.

12 Estrella Dorada vann från ledningen senast men den gången var det enklare motstånd än nu och dessutom barfotabalans. Med dagens förutsättningar blir det svårare att upprepa den insatsen men stoet är ändå ett givet garderingsstreck.

11 Claudine är ett tufft sto som går framåt för varje start efter att ha varit ifrån tävlingsbanan i nästan ett halvår. Pass upp!

7 Texas Flickan kan glimta till emellanåt och är inte helt borta trots att hon inte startat på ett tag.

2 Prince Consort är mitt spetsbud och kan leda hela vägen.

Sista strecket faller på 15 Youseeascoop som är en tänkbar outsider då han möter enklare motstånd.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V65-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V65-tips till Färjestad

Måndag: V65-tips till Färjestad

Omgången:
Spelmässigt intressant omgång i Karlstad den här kvällen, några överraskande stora favoriter som är illa ute, kryddat med spelvärda drag. Banan ska vara i bra skick, det är drygt 5 minusgrader och uppehåll i Karlstad och barfota fram ska inte vara några problem, som det ser ut nu. Bak lär det dock krävas fäste.

Bästa spiken:
6 Fröken Svår (V65-4)

Utgångar:
8 Paladin Sisu (V65-1)
11 Comeonhill (V65-6)

Dubbelspiken:
1 Sprite Ås (V65-5)

V65-förslag:
V65-1: A: 8 Paladin Sisu B: 1,3,4,5,10 (12-9)
V65-2: 1,2,9,10 (13-12)
V65-3: 1,3,4,8 (5-2)
V65-4: 6 Fröken Svår (11-5)
V65-5: 1,6,7,9,12 (2-4)
V65-6: A: 11 Comeonhill B: 1,3,6,7,10 (5-2)
System 1: 1x4x4x1x5x6 = 480 kronor. System 2: 6x4x4x1x5x1 = 480 kronor.
(Chans till två rätta system om bägge utgångarna vinner)
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 1 Sprite Ås
DD-2: 11 Comeonhill
1 rad x 1000 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V65-1:
Svanstedts är huvudet högre.

RANKING: A: 8 B: 3-4-5-1-10 C: 12-9-6-2

Spetsanalysen:
1 Viktor Hage kan öppna snabbt och försöker försvara sitt innerspår, utifrån lär dock Horpestad vilja blanda sig i spetsstriden med 4 Mr Coron som kan flytta på sig. Min känsla är att Lasse Mickelsson försvarar innerspåret med Viktor Hage, men oavsett bör vägen mot ledningen ligga öppen för 8 Paladin Sisu som med skyglappar på för första gången lär köras offensivt, och ingen lär vilja svara Svanstedt när han ställer frågan.

Loppanalysen:
Jag tror väldigt mycket på 8 Paladin Sisu och väljer att spela honom som utgång, han singelstreckas på en lapp. Det här handlar om en rätt kapabel häst för klassen och det låter dessutom bra på honom från stallet inför den här starten, jag har dessutom känsla för tidig ledning och från den positionen bör det vara god segerchans. Han fick det inte att stämma senast i comebacken och gjorde bort sig med galopp, han ska dock enligt stallet gå framåt med den genomköraren i sig och den här gången ska han dessutom testas med skyglappar för första gången.

Bakom Paladin Sisu är dock loppet öppet och då det inte handlar om någon häst som direkt radar upp segrarna väljer jag att gardera honom, det kan kosta att komma till tät från spår längst ut bakom startbilens vingar. Tidig vid gardering är givetvis favoriten 3 Blended Bellouet, även om jag tycker hon har blivit lite väl tufft streckad. Hon är ingen raket från start och lär inte vara med och slåss om någon ledning, hon är dock stark till slut och visade prov på fin form senast vid seger då hon avgjorde lätt från fjärde par utvändigt och attack 800 kvar.

Streck också för kvartetten 1 Viktor Hage, 4 Mr Coron, 5 Sir Chic och 10 Laurentius Emile som det är bra betalt på. Viktor Hage och Mr Coron bör bägge få bra lopp i och med snabbheten från start och duon visade fin form senast då bägge avslutade bra upploppet ned. Sir Chic har fått startat sporadiskt på slutet och har tveksam form, kunnandet finns dock i honom, Laurentius Emile har inte startat på nästan ett år och gör debut i regi Jonas Moberg, han såg dock fin ut i kvalet för ett par veckor sedan och är inte så tokig i grunden.

V65-2:
Sjunnesson blir svår att nå.

RANKING: A: 2 B: 9-10-1-13-12 C: 6-4-5-8-3-11-7

Spetsanalysen:
1 Valiant Will kan öppna bra och bör kunna försvara innerspåret, räkna dock med att Jörgen Sjunnesson bakom 2 Hunch Alo tidigt provar för ledningen och han bör få överta.

Loppanalysen:
2 Hunch Alo blir klar favorit och det är en motiverad sådan, förutsättningarna för den sjuåriga valacken är passande och det ska vara god segerchans. Körsven Jörgen Sjunnesson lär tidigt sända fram mot ledningen och sedan blir han svår att nå, över en för honom passande distans. Hunch Alo har visat prov på fin form en längre tid, och gör sällan en dålig insats.

Jag väljer dock att gardera loppet då jag tycker det finns bättre singelstreck och utgångar i omgången, än Hunch Alo. Tidig är givetvis Åke Svanstedts 9 Stixaxelsixten som Svanstedt var uppåt på senast men som den gången tappade travet till slut och galopperade, han har även varit ifrån ett tag efter det loppet. Från stallet låter man dock nöjda med honom och man hävdar att Stixaxelsixten ska vara i bättre slag den här gången, än vad han var senast. Han är stark och tuff och lär som vanligt leverera ett starkt slutvarv, det ska räcka långt här. Han har även tidigare visat att han är mogen bra insatser direkt, efter ett kortare uppehåll.

Streck också för 10 Magnifik Gelj som jag trodde tufft på senast i Örebro och som höll strålande till andraplatsen den gången, tuffare förutsättningar för honom här men han står minst sagt på tur för seger. Samt för 1 Valiant Will som inte är så tokig och som kan få loppet bakom ledande Hunch Alo här, jag tycker han är lite väl bortglömd och jag betalar gärna för honom.

V65-3:
Bra segerchans för favoriten.

RANKING: A: 4 B: 1-8-3 C: 5-2-7

Spetsanalysen:
3 Turboson kan öppna kvickt och lär ta hand om ledningen, han lär dock knappast köras i den positionen efter uppehåll och bör släppa. Den som är först framme av 1 Nordli Spik och 4 Seier Kongen bör få överta, klar fördel Nordli Spik.

Loppanalysen:
I ett klent kallblodslopp ska det vara goda möjligheter för Jan Roar Mjölneröd och 4 Seier Kongen, det norska kallblodet har visat klart bäst fart av samtliga i det här gänget och håller han sig bara på benen blir han svår att stå emot. Han har lyckats väl på svensk mark tidigare och kommer till start med god form och goda rapporter. Tål de flesta upplägg och är hästen att slå.

Jag väljer dock att strecka ytterligare tre hästar i detta lopp, främst då 1 Nordli Spik som jag både tror och hoppas tidigt kan hitta ledningen här och då ska han kunna göra det svårt för favoriten som lär få tugga utvändigt. Nordli Spik blandar och ger en del men kan mycket i grunden och känns intressant med ny kusk, brukar dessutom sälja sig dyrt från front.

Streck också för 3 Turboson trots långt uppehåll, Jansson gillas när han svingar sig upp bakom kallblod och han lär få ett passande lopp vid sargen här, samt för 8 Lannem Jorid som sällan, eller aldrig, gör en dålig insats och det här är typen som bör passa Magnus Jakobsson bra.

V65-4:
Spets och slut.

RANKING: A: 6 B: 11-5-4-7-9-3 C: 2-14-1-10-13-12-8

Spetsanalysen:
6 Fröken Svår ska inte missa ledningen från sitt ensamma springspår

Loppanalysen:
6 Fröken Svår är ingen stjärna direkt, men den här gången ser uppgiften minst sagt tilltalande ut och jag har svårt att se Björn Goop lägga den här straffsparken, tyvärr om man får säga så. Fröken Svår jobbar enligt stallet väldigt bra inför kvällens comeback och det ser ut som en klassisk spets och slut seger. Hon kan öppna snabbt från start och ska från sitt perfekta utgångsläge med ensam på springspår knappast missa ledningen, sedan har jag svårt att se någon av konkurrenterna rubba henne. Hon ställs mot väldigt klent motstånd och har en gång tidigare i karriären löpt i spets, den gången slutade det med enkel seger och det ser ut som en repris den här gången.

Jag hittar inget direkt värde i motbuden, ingen som kan trycka upp tempot utvändigt och störa favoriten i ledningen, därför ska Fröken Svår och Björn Goop vara omgångens bästa singelstreck.

V65-5:
Läge att prova i ledningen.

RANKING: A: 1 B: 6-9-7-12-2-4 C: 10-5-3-11-8

Spetsanalysen:
1 Sprite Ås kan öppna snabbt från start och ska ses med god chans att försvara innerspåret.

Loppanalysen:
Jag tycker det ser upplagt ut för 1 Sprite Ås och jag väljer att ta ställning för honom på Dagens Dubbel, med dessa förutsättningar ska det vara god chans på spets runt om och det låter också påställt från stallet. Sprite Ås har visat god form i de senaste starterna men inte riktigt fått chansen, nu är det med perfekt utgångsläge över kort distans läge att prova hela vägen och med frågetecken för flera av de värsta konkurrenterna ska det vara bra chans att det håller. Våga nu, Jasse!

Favoriten 6 Zizou Limburgia kan mycket i grunden, men blir lite väl tufft betrodd här. Svanstedt är inne på att köra snällt med honom ikväll och det behöver nog klaffa en del för att han ska kunna vinna. Tränar bättre än vad han tävlar och känns enligt Svanstedt minst lika fin som när han var som bäst ifjol, men det är lite upp till bevis för honom.

Björn Goop blir som alltid tufft betrodd i Karlstad, så även här med 7 Goober som kan en del i grunden. Goober har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form, men spår sju över kort distans luktar vingel lång väg och precis som med Zizou Limburgia känns han lite väl tufft streckad, även om han givetvis kan vinna.

Betydligt roligare på strecken och en som är given på V65-lappen är 9 Madame Nicole, det är lite ”hets” på henne inför den här omgången och visst kan hon vinna. Hon har visat toppform i de senaste starterna och verkar hittat ny energi i sin nya regi. Stämmer det för Madame Nicole under vägen kan hon mycket väl spurta till seger och hon är lite väl bortglömd här.

Sista strecket i loppet får 12 Svana Line som visat toppform i de senaste starterna och som fortsätter att träna starkt enligt tränare Sebastian Hedblom, iskallt utgångsläge den här gången men med klaff under vägen kommer hon flyga lågt till slut och hon står lite på tur för seger.

V65-6:
Gillade vad jag såg senast.

RANKING: A: 11 B: 3-1-10-6-7-5-2 C: 4-12-9-8

Spetsanalysen:
1 Insult Kotlett kan öppna snabbt och bör försvara sitt innerspår, Svanstedt vill dock helst ha rygg med sin valack ikväll och då är det bra chans för 3 Zivertson att tidigt få överta.

Loppanalysen:
Jag gillade verkligen vad jag såg av 11 Comeonhill senast i debuten för Veijo Heiskanen, det var väldigt bra träningsrapporter på honom inför den starten och han svarade också för ett bra lopp som trea och visade prov på väldigt bra fart. Efter det loppet ska han ha gått framåt ytterligare av jobben att döma och med tanke på vad han visade senast, tycker jag det ska vara bra chans att han bara kliver runt det här gänget ikväll, om han håller sig på benen. Det är en häst som stallet tror mycket på och jag singlar honom på DD.

På V65-kupongen väljer jag dock att gardera, främst då med tanke på att Heiskanens hingst inte är helt pålitlig och det kan bli gunga även ikväll. Spetsfavoriten 3 Zivertson är tidig då han lär leda loppet länge, samt även 1 Insult Kotlett som kan få det perfekta loppet i rygg på ledande Zivertson och med lucka till slut lär han avsluta bra.

10 Bobbery har inte startat på ett tag inför det här loppet och lär knappast vara i toppform, missgynnas dessutom av utgångsläget. Det finns dock bra grundkapacitet i jonom och han vet vart mållinjen ligger, med klaff och lite tempo på loppet duger han redan ikväll.

Streck också för 6 Spark Rick som tränare Erixon är optimistisk på, samt för skrällen 7 Cherry Zon som kan flytta på sig med rätt resa och det är bra värde på henne ikväll, då hon bakom Heiskanens inte alls är sämre än någon annan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Mantorp: "Jag måste tro på bra chans"
Nästa nyhet
V4 Mantorp: ”Jag måste tro på bra chans”

V4 Mantorp: ”Jag måste tro på bra chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon återkommer efter en paus och är bara lugnt tagen inför detta. Dock var hon väldigt bra i höstas och det här är en häst som jag har förhoppningar på. Visst finns det några frågetecken när det gäller formen och balansen, som nu blir skor runt om, men loppet såg lämpligt ut och så fort farten bedarrar så kommer jag köra fram. Blir det bara fäste i bana ser jag inga problem och jag måste tro på bra chans, säger Magnus Dahlén om Hilda Tif i V4-1.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Mantorp. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Wind Beauty – Hon var struken efter senaste loppet men har tränat på som vanligt nu ett tag. Hon gör det alltid bra och är nyttig men hon är inte riktigt färdig ännu. Jag upplever henne som ojämnt startsnabb men en fint lopp bör hon kunna få vilket kan räcka till en plats bland de tre främsta. Det blir lättar skor runt om denna gång, säger Mats L Andersson.

2 Fabulous Flame – Hon har nu gjort två starter för mig och jag upplevde henne som halvseg i den första. Nu senast var hon bättre och jag tycker framför allt hon känns rappare undan för undan. Spået är bra och vi siktar på ledningen men att vi ska slå Hilda Tif tror jag inte riktigt på. Det är i alla fall den enda jag tänker släppa till och bakom henne är min häst tidig. Skor runt om igen men vi kommer testa helstängt huvudlag på henne för första gången, säger Hasse Nilsson.

3 Fast Amore – Hon har bra kunnande och fin kapacitet i sig, däremot förstår hon inte riktigt vad det går ut på ännu. Sköter hon sig och löper på topp tycker jag att hon ska vara med dom, däremot tror jag att det kommer ta några lopp till innan polletten har trillat ned. Inga ändringar, förutom att det blir kuskändring då jag är kvar i Paris, säger Åsa Svensson.

5 Åhej Hornline – Hon har två raka nollor i raden men jag tycker det är en häst som allt som oftast gör det bra och hennes form är det inga fel på, jag är nöjd med hur hon känns inför det här loppet. Jag tycker faktiskt inte att hon är så tokig för klassen och jag har förhoppningar om att slåss bland dom tre främsta. Skor runt om, säger Roger Pettersson.

7 Global Nanny – Hon är ivrig och svår från start, i första hand gäller det att jag får iväg henne felfritt. Får jag iväg henne felfri från start tycker jag faktiskt att hon ska ses med hygglig segerchans, det är stallets bästa på lunchen. Spår fyra i volt oroar mig som sagt, men kapaciteten finns i henne. Balansen avgörs efter värmningen, säger Lina Johansson.

10 Hilda Tif – Hon återkommer efter en paus och är bara lugnt tagen inför detta. Dock var hon väldigt bra i höstas och det här är en häst som jag har förhoppningar på. Visst finns det några frågetecken när det gäller formen och balansen, som nu blir skor runt om, men loppet såg lämpligt ut och så fort farten bedarrar så kommer jag köra fram. Blir det bara fäste i bana ser jag inga problem och jag måste tro på bra chans, säger Magnus Dahlén.

12 Wirgina West – Hon har lottats till lämpligt utgångsläge för hennes del den här gången, härifrån får hon smyga med och spurta till slut och det behöver inte vara helt fel. Hilda Tif är bra men bakom den är det jämnt och där tycker jag min häst ska räknas. Inga ändringar, säger Mikael Selin.

Lopp 2, V4-2

1 Delmonica Sund – Hon gör debut i min regi och det här rör sig om en duglig häst som dessutom kom i fin författning. Vi har kört henne i ett 20-jobb inne på banan som snabbast och jag är nöjd med hur hon känns i jobben. Startspåret är perfekt då jag hört att hon ska kunna öppna snabbt och jag måste tro på bra chans direkt. Jag hoppas det går att köra barfota fram, säger Kenneth H Björkman.

3 Mr Thank You – Han gör det bra varje gång och det var faktiskt länge sedan jag hade ett sådant bra utgångsläge med honom, härifrån tycker jag faktiskt att han ska räknas. Inga ändringar och formen är god, säger Roger Pettersson.

5 Leonas Kaviar – Han har gjort det bra på slutet och han håller fin form för dagen, jag tycker det ska vara vettig chans att han slutar bland dom tre främsta i det här loppet. Inga ändringar och det är väl min bästa möjlighet på lunchen, säger Mikael Selin.

8 Cool Caviar – Han trivdes inte på banan senast och var inte som bäst, han känns dock fortsatt fin i jobb efter det loppet så formen tror jag inte att det ska vara några fel på. Den här gången har han dock lottats till tråkigt utgångsläge så även om motståndet inte höll högsta klass blir det nog svårt för honom att vinna, det blir svårt att komma till härifrån. Inga ändringar, säger Bengt R Karlsson.

10 Renevatio – Han får hänga med härifrån och försöka vara trea-fyra, jag tycker att han måste visa mer moral innan jag kan tro på honom fullt ut. Senast blev det visserligen helt fel för honom och den starten är bara att glömma, jag tycker annars att han inte varit som bäst i de senaste starterna och jag vill se bättring. Inga ändringar och hemma i jobb är allting väl med honom, säger Catrin Fajersson.

11 P.G. Ville – Han har spurtat bra i tre raka starter nu och kommer mer och mer för varje lopp. Senast hade han nog varit tvåa utan strul på vägen och jag kan inte klaga på formen direkt. Från det här läget behöver det bli tempo på loppet då han är mer segstark av sig men jag tycker att han ska räknas. Barfota fram, säger Jan Björkqvist.

Lopp 3, V4-3

1 Leonas Kilroy – Han är ingenting för spelarna i det här loppet, tror jag. Han måste visa bättring och framför allt börja ta i mer i loppen innan jag kan tro på honom. Inga ändringar och jag ligger lågt, säger Mikael Selin.

2 Dream of Dupa – Hon stod för en bra upphämtning efter galoppen senast och Jennifer tycker att hästen går framåt för varje start. I grunden är det här en duglig märr men hon har inte visat alltför mycket hittills och jag ser Rolls Royce som en bättre chans i loppet. Skor runt om, säger Stefan P Pettersson.

3 Golden Somolli – Han kämpar inte och tar inte i som önskat i loppen och jag måste ligga lågt, han måste visa bättring innan jag kan tro på honom och det är ingenting för spelarna. Skor runt om, säger Jörgen Axén.

6 Sharif Streamline – Han tog ledningen senast och släppte men hade sedan ingen tur med ryggen. Han blev dragen bakåt och den insatsen är det bara att glömma. Formen är fin och nu har vi ett intressant utgångsläge. Vi har aldrig provat honom i ledningen efter stridsviljan bara varit sådär men nu är det dags att prova. Skulle vi ta täten provar vi där och jag känner mig optimistisk på förhand. Skor runt om, säger Steve Ivarsson.

7 Celebrity Marke – Hon är faktiskt inte så tokig den här hästen, det är en fin häst i grund och botten som jag har haft en del förhoppningar på. Hon ska helt klart vara den av mina två i loppen som ska sluta längst fram och hon har kapacitet för att vara med och göra upp om det, däremot tycker jag inte att det varit det rätta trycket i henne på slutet och hon har floppat i de senaste starterna. Inför den här starten är det inte omöjligt att vi ändrar något i huvudlaget på henne, men vad det blir får vi se efter värmningen. Fungerar hon och löper på topp har hon som sagt fart för att duga. Skor runt om säger Mikael Selin.

8 Twiggy Brick – Hon är bra i grunden men strular till det alldeles för mycket för sig själv hela tiden. Det är många galopper i raden vilket inte är någon tillfällighet och hon måste visa mer stabilitet innan jag vågar tro på henne. Skor runt om, säger Kenneth H Björkman.

11 Rolls Royce – Han var jätteduktig senast vid segern och kommer med full form till denna luriga uppgift. Jag tror kanske inte att han är någon sprinter men han står ända bra till gentemot 150.000 kronors hästar och utan trassel på vägen ska han kunna vara med och göra upp om det. Calle har dessutom bra facit med hästen och vi kör med samma balans som senast, säger Stefan P Pettersson.

12 The Bad Rock – Han går egentligen ut över en för kort distans för hans del den här gången och att vinna loppet blir svårt, jag kommer att försöka ta rygg på Rolls Royce under slutrundan och lyckas jag med det kan han säkert plocka en hygglig slant. Inga ändringar, säger Lina Johansson.

Lopp 4, V4-4

1 Ritte Drew – Han är väldigt egen och speciell den här hästen och han ska inte gå i ledningen, det är rygg ledaren jag önskar från detta utgångsläge. Löper han på topp och fokuserar på rätt saker kan han vara med långt fram i ett sådant här lopp, men det gäller att lura honom lite och göra det oväntade, då han som sagt är väldigt speciell. Inga ändringar, säger Lina Johansson.

2 Prince Consort – Han har gjort det bra varje gång i de senaste starterna och jag har varit nöjd med honom, han fortsätter också att jobba bra efter senast så formen ska vara bibehållen. Jag vet inte hur det står till med vinnarskallen hos honom, där är jag lite tveksam och han är väl därför ett platsbud i första hand. Det skulle dock vara intressant att se honom i ledningen, det är en häst som är mer segstark och jag tror att just Roger Pettersson kan passa bra på honom. Inga ändringar, säger Jörgen Axén.

5 Kinstein L. Romsås – Han gjorde ett bra lopp senast och hade en del krafter kvar i mål. Han jobar fint efter det men behöver kanske visa mer innan jag kan hoppas på seger. Med rätt resa är han åtminstone ett platsbud och går det att köra uan bakskor så gör vi det, säger Jan Björkqvist.

8 Lass Liberte – Han har gått bra i de senaste starterna och han håller fin form för dagen, däremot tycker jag väl egentligen inte att det är något direkt vinnartyp det här och jag ser honom i första hand som ett platsbud. Inga ändringar, säger Mikael Selin.

9 Falke As – Han avslutade vasst senast och han fram trots att det var många meter att ta i in i slutsvängen. Formen är klart bra och det finns inte mycket att klaga på inför detta heller. Jag tror att han är bäst på längre distanser men med rätt lopp kan han åtminstone vara bland de tre främsta. Skor runt om, säger Anna Rytthammar.

10 Kiev – Han har lottats till fjärdespår i den bakre volten och det oroar mig en del, det är galopprisk härifrån. Skulle han dock bara kliva iväg tycker jag det ska vara bra segerchans, faktiskt. Han gör det bra varje gång och känns jättepigg och fin för dagen, han bör sitta där när som helst. Inga ändringar, säger Bengt R Karlsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Singalo starkast i Prix de Cornulier
Nästa nyhet
Singalo starkast i Prix de Cornulier

Singalo starkast i Prix de Cornulier

Ett nervkittlande upplopp fick avgöra i ett snöigt Paris. Singalo och David Thomain tog hem segern i Prix de Cornuliers åttioförsta upplaga.

Ett ymnigt snöfall hade angripit Paris och Vincennes under natten. Men det hindrade inte Goetmals Wood-sonen Singalo från att vinna världens främsta montélopp Prix de Cornulier. Med David Thomain i sadeln tog den Louis Baudron-tränade sjuåringen sitt livs seger.

En svensk representant fanns med i Cornulier. Men det slutade tidigt för Lavec Kronos som galopperade och diskades direkt i starten för Phillipphe Masschaele. I stället var det titelförsvararen Quif de Villeneuve och Yoann Lebourgeois som var rappast från början och blåste i väg till ledningen.

Quif de Villeneuve slog an ett hårt tempo i täten, inledde första 1200 meterna på 11,3 och fram utvändigt kom så småningom Singalo. I rygg på ledaren placerades Tchao de Loiron men denne gick över i galopp när fältet äntrade uppförsbacken på Vincennes.

Det var också nu det började hända saker på allvar. Singalo tryckte till Quif de Villeneuve ordentligt och den förre gav slaget förlorat direkt. Nu övertog Singalo ledningen och skaffade sig direkt några längders försprång. Fram som tvåa kom nu Quarry Bay och Camille Levesque och med sig i ryggen fanns favoriten Tiego d’Etang som dittills tagits relativt lugnt.

In på upploppet stod det klart att slaget skulle stå mellan ledande Singalo och Quarry Bay. Men när den förstnämnde bröt ut flera spår över slutrakan kunde Quarry Bay dyka ned invändigt och såg en kort bit ut att gå mot triumfen. Men Singalo tog fart igen och precis över linjen återtog han greppet och ridande David Thomain hann till och med att göra en segergest.

Vinnartiden klockades till 1.12,4 över 2700 meter, vilket var loppets näst snabbast vinnartid i historien och förstapriset bestod av mastiga 350 000 euro. Det här var ryttaren David Thomains andra fullträff i Prix de Cornulier; han vann loppet även 2010 med One du Rib.

Tredjeplatsen gick nu till Thierry Duvaldestins sto Scolie de Bassière som spurtade strålande för Anthony Barrier och han förbi klare favoriten Tiego d’Etang som således fick nöja sig med fjärdeplatsen efter att aldrig riktigt kunna blandat sig i striden.

Femma i mål Tango Quick och sexa Save The Quick som båda tillhörde de mer betrodda i racet.

Gilla travnet.se på Facebook!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag - V64-tips Axevalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson