Yarrah Boko styr snart kosan mot Frankrike. Uppladdningen inför Prix d’Amerique sker närmast med en start i Prix de Bourgogne.

Egentligen var planen att det norska PdA-hoppet Yarrah Boko skulle tränas i toppform hemma i Norge fram till en planerad start i Prix de Belgique den 13 januari, två veckor före det stora slaget.

Men nu ändras planerna. Yarrah Boko väntas åka ner till Grosbois så fort en transport säkerställts, sannolikt i kommande helg.

Nästa start för hästen väntas därmed bli i det tredje ”B-loppet”, Prix de Bourgogne som travas på Vincennes den 30 december. Därmed kommer vi inte få se Yarrah Boko i Guldfinalen på Solvalla som ju körs dagen före.

– Det är en mycket bra lösning. Vi har jättefina träningsförhållanden här hemma just nu men det är klart att det att få ner honom till Grosbois och in i de omgivningarna i god tid före Prix d’Amerique också är viktigt. Det jag absolut inte vill göra är att starta honom i Norge eller Sverige med de osäkra banorna vi har för dagen. Då är det bättre att starta hästen i Prix de Bourgogne och bara köra en preparé, säger tränare Trond Anderssen till tgn.no.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V65-tips till Mantorp

Måndag: V65-tips till Mantorp

Omgången:
Det har snöat i Mantorp under dagen, banan håller dock enligt rapporter än så länge väldigt bra och avtar snöandet närmare start, vilket det ska göra, ska Mantorp kunna erbjuda en fin bana ikväll. Barfota fram är aktuellt, men det lär oavsett behövas fäste bak. Spelmässigt är omgången intressant, jag bygger systemet på två starka singelstreck, och bjuder sedan på några riktigt intressanta speldrag, som är tappade i strecklistan.

Bästa spiken:
10 King Tilly (V65-4) imponerar stort varje gång, bör krossa sina konkurenter över en passande distans. Omgångens bästa singelstreck.

Kompletterande spiken:
4 Charmör Band (V65-1) gynnas kraftigt av strykningen på Maxi Broline och står inför en passande uppgift, bör tidigt avancera mot ledningen här och blir sedan svårslagen. I stallet är man optimistiska och Charmör Band blir bara bättre och bättre.

Omgångens lås:
1 Zlatan Blou (V65-3) & 10 Spring Ray (V65-3). Zlatan Blou är i toppslag för dagen och har perfekta förutsättningar denna gång, bra chans att leda loppet från start till mål. Jag dubblar dock med Spring Ray som jag gillade intrycket på som fastlåst senast och han är van tuffare motstånd.

Dubbelspiken:
4 Kryddan (V65-6) singlar jag fräckt på Dubbeltipset, då jag tycker att han känns intressant. Favoriten i loppet, 9 Uroy,är normalt huvudet högre men han är inte helt pålitlig och gör han bort sig ser det spännande ut för Kryddans del. Han känns intressant med Kontio, är inte så tokig, och är faktiskt van rätt tufft motstånd. Ska gynnas av tuff inledning på loppet då flera ekipage lär köra om ledningen och spelvärdet med honom är högt, jag har jagat honom tidigare och tycker faktiskt att han haft en del stolpe ut.

V65-förslag:
V65-1: 4 Charmor Band (12-9)
V65-2: 2,3,4,6,7,10,11,13 (12-1)
V65-3: 1,10 (8-5)
V65-4: 10 King Tilly (6-5)
V65-5: 1,2,3,4,7,8,9,10,12 (5-11)
V65-6: 1,3,4,7,8,9,10,12 (5-2)
1x8x2x1x9x8 = 1152 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 7 Don qui Trot
DD-2: 4 Kryddan
1 rad x 400 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 2 Hot Marke, 4 Connory Boko, 12 Lastdreamoffshore
DD-2: 4 Kryddan
3 rader x 200 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V65-1:
Efter strykningen, spel mot ett mål.

RANKING: A: 4 B: 12-6-5-9-14-7 C: 10-2-15-1-11-8-13

Spetsanalysen:
6 Hamras Orkan ska med ensamt springspår ses med bra chans på tidig ledning då han visat sig kunna öppna bra från start tidigare, körsven Jorma Kontio lär dock nöja sig med rygg på favoriten 4 Charmör Band som tidigt lär ställa frågan.

Loppanalysen:
Efter strykningen på 3 Maxi Broline tycker jag det ser upplagt ut för Stefan Perssons 4 Charmör Band och jag väljer att inleda omgången med ett singelstreck, vägen mot ledningen bör ligga öppen för den fyraåriga valacken och väl i den positionen har jag sedan svårt att se honom förlora. Jag pratade med körsven Kenneth Haugstad tidigare under dagen som var väldigt optimistisk och tyckte det var stallets bästa segerchans i hela omgången, jag förstår honom. Charmör Band har svarat för bra lopp varje gång på slutet och blir allt bättre. Vid seger näst senast körde han sig tidigt till ledningen och vann sedan i överlägsen stil, jag tror på samma melodi idag. Han tappade travet lite till slut senast och sådant är givetvis aldrig bra, det är dock så Charmör Band är och det ser i varje fall betydligt bättre ut nu än tidigare. Mycket lämpligt uppgift, i mina ögon.

Bland motbuden vill jag främst nämna 12 Prince Lu som tränas och körs av formkortet Ralf Karlstedt, Prince Lu vann med krafter kvar näst senast och gick bra efter startgalopp senast. Han får svårt att plocka 20 meter på Charmör Band, för de som väljer att gardera loppet är han dock tidig. 9 Peter´s Lucky Day värmde bra senast men fick gå lite för tidigt, får hon spara speeden längre den här gången är hon långt fram. Även 6 Hamras Orkan som kommer få ett perfekt lopp i rygg på ledande Charmör Band ska streckas vid gardering, samt 5 Adolf Hornline som är bra i grunden.

V65-2:
Öppet lopp, jag målar på.

RANKING: A: 6-10-4-11 B: 2-7-13-3 C: 12-1-5-8

Spetsanalysen:
7 Donna Leone ska ses med bra chans på tidig ledning från sitt springspår då hon kan öppna snabbt, jag tror dock att Mikael J Andersson vill ha rygg och då bör Claes Svensson och 6 Fruitcake vara först framme för att överta.

Loppanalysen:
Ett väldigt öppet lopp där jag väljer att strecka åtta av totalt tolv startande ekipage, med förhoppning om att det ska räcka. Tipset i loppet ger jag till Claes Svensson och 6 Fruitcake som jag tror tidigt får överta ledningen och i den positionen tycker jag stoet ska ses med vettig segerchans. Fruitcake avslutade bra senast som tvåa från andra par utvändigt efter uppehåll, med det loppet i kroppen lär hon vara vassare till den här starten och senast hon gick i ledningen vann hon enkelt. Det är en travare som har tendens av att springa och bryta en del i loppen, jag tror därför att ledningen gynnar henne kraftigt.

Bakom Fruitcake är dock loppet öppet 2 Sunny Sensation, 4 Miss Marke, 7 Donna Leone, 10 Viran Palema och 11 Langoustine är dom som jag tycker är tidiga, även om Langoustine i mitt tycke är lite väl tufft streckad. Sunny Sensation har varit struken efter senast och frågetecken för formen finns, hon står dock bra inne i loppet och får Tillman upp i vagnen, hon har gått bra för Jennifer tidigare och duger med rätt lopp. Miss Marke blandar och ger en del men duger de dagar hon löper på topp, för tre starter sedan var hon riktigt bra som tvåa på Solvalla bakom Mellby Amiral, en sådan insats här duger långt. Donna Leone ska kunna få ett perfekt lopp vid sargen och med lucka till slut kan hon utmana. Viran Palema och Langoustine på tillägg är van tuffare motstånd än detta och kommer dom bra på det har dom hårdhet som räcker långt, även om jag som tidigare nämnt att Langoustine känns lite väl tufft streckad, trots visad form och Björn Goop upp i jollen.

Streck också för 3 M.T.Good Looking och 13 Lönshults Lilly som bägge duger med rätt smyglopp, Lönshults Lilly har dessutom lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form.

V65-3:
Starkt lås.

RANKING: 1-10 B: 8-5-2 C: 4-3-6-9-7

Spetsanalysen:
1 Zlatan Blou kan öppna snabbt från start och missar inte ledningen från sitt perfekta utgångsläge med innerspår bakom startbilens vingar, värst emot i spetsstriden är 2 First on Line Sec med han bör få det tufft att ta en längd på Zlatan Blou sida vid sida.

Loppanalysen:
1 Zlatan Blou blir jättefavorit i det här loppet och visst ser uppgiften passande ut, förutsättningarna för honom är optimala och normalt leder han det här loppet från start till mål. Han har visat prov på väldigt fin form i de senaste starterna, näst senast vann han lätt efter spets runt om och senast tog han ledningen för att sedan släppa spets, han fick sedan lucka mitt på upploppet och utmanade då självaste Maharajah via en vass avslutning. Den här gången finns det ingen Maharajah med i loppet och Kontio lär gasa i ledningen hela vägen, sedan är det vettig chans att han rinner undan till slut.

Jag tycker dock att det finns ett intressant motbud till Zlatan Blou och jag väljer att dubbla lappen med honom, det handlar om 10 Spring Ray som jag gillade intrycket på senast då han gick i mål med gott om krafter sparade. Spring Ray har varit ute i betydligt tuffare sällskap än vad han ställs mot ikväll och med någorlunda klaff under vägen är jag helt inne på att han kan kliva runt det här gänget under slutrundan.

V65-4:
Bör krossa dom.

RANKING: A: 10 B: 6-5-3 C: 9-11-4-13-12-2-7-1-15-14-8

Spetsanalysen:
3 Archie Boko, 5 Bearable och 6 Uno de Joflo om ledningen, jag håller Archie Boko som knapp spetsfavorit.

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning och singelstrecka favoriten 10 King Tilly, det här är en travare som jag gillar skarpt och över de aktuella förutsättningarna med perfekt distans har jag svårt att se honom förlora. Det finns ett par kapabla motbud på startvolten, med tanke på de senaste insatserna och att King Tilly bara lär bli bättre och bättre har jag dock svårt att se honom förlora. Senast fick han se sig besegrad av By Air på V75, King Tilly svarade dock för ett riktigt bra lopp efter starka 1.11 sista 700 från utvändigt ledaren och gången innan det höll han strålande som trea efter en dålig styrning av Sjöström. Jag räknar med att Sjöström tar det piano från start och låter Kig Tilly kliva iväg felfri, sedan väntar jag mig ett offensivt upplägg och sedan bör konkurrenterna få det oerhört svårt att stå emot honom, den styrkan som King Tilly har tycker jag inte någon konkurrent i det här sällskapet kan matcha.

Litar man inte på King Tilly och vill gardera honom är det främst 6 Uno de Jofle, 5 Bearable och 3 Archie Boko, som är aktuella. Uno de Joflo var mycket bra senast vid seger efter uppehåll och lär vara ännu vassare ikväll, Bearable är inte helt enkel men har styrka och kapacitet om han sköter sig, samt Arcie Boko som är min spetsfavorit i loppet och som är på väg uppåt.

V65-5:
Favoriten kan få tungt lopp, garderas.

RANKING: A: 7-2-4-12 B: 8-9-1-3-10 C: 5-11-6

Spetsanalaysen:
2 Hot Marke kan öppna snabbt och är klar spetsfavorit från fint utgångsläge.

Loppanalysen:
Favoriten 7 Don qui Trot är bästa hästen i det här sällskapet och ska normalt ses med bra segerchans, tipset är givet. Han riskerar dock ett tungt lopp med spår långt ut bakom startbilens vingar och garderingen är därför given. Den treåriga hingsten har annars gjort det bra varje gång i de tre starter som han gjort på svensk mark, senast kunde han till och med vinna trots galopp med 17,5 sista rundan och han är stark och tuff. Sköter han sig och hittar ned i en vettig position blir han svår att stå emot, han är dock ingen blixt den första biten och med snabba hästar invändigt om honom kan han hamna på vingel.

Bakom favoriten finns det ett par intressanta bud som jag tycker är lite väl tappade i strecklistan, det handlar om 4 Connory Boko och 12 Lastdreamoffshore. Connory Boko har inte levererat på ett tag och har dessutom bara startat sporadiskt på slutet, i grund och botten handlar det dock om en kapabel travare som ifjol mötte de bästa i kullen och skulle han löpa på topp duger han mycket gott här. Lastdreamoffshore har inte startat på ett bra tag och är likt Connory Boko svårbedömd, Catrin Fajerssons travare är dock härdad i tuffa sällskap och kommer han någorlunda väl förberedd är jag övertygad om att han duger gott. Jag väljer att spela en del med denna duo på Dubbeltipset bakom favoriten Don qui Trot, tillsammans med spetsfavoriten 2 Hot Marke som kan leda loppet hela vägen, om hon får bestämma tempot någorlunda mitt i loppet.

Loppet känns dock vidöppet och totalt streckar jag nio av tolv ekipage. Jag streckar även 1 Asterix Hornline, 3 Motörhead, 8 Countdown, 9 Zonguldak och 10 Foal Tooma.

V65-6:
Favoriten, inte helt pålitlig.

RANKING: A: 9 B: 4-10-7-12-1-3-8 C: 5-2-6-11

Spetsanalysen:
1 My Space, 3 French Call,6 M.T.Globetrotter och 7 Sharif Streamline om ledningen. Tuff inledningen att vänta, min spetsfavorit är ändå 3 French Call som är kvick och körsven Micke J Andersson brukar vara offensiv.

Loppanalysen:
Favoriten 9 Uroy är en häst jag gillar skarpt, det här är en modell som jag är svag för och normalt vinner han det här loppet. Björn Goops travare är dock inte helt pålitlig, han kan göra bort sig med galopp och då det smäller högt bakom honom väljer jag att gardera. Enligt stallet är allting väl med honom efter senast, dom, precis som jag, baissar dock för att galopprisken alltid finns där när det gäller den här travare, och då spelvärdet med honom på Dubbeltipset är lågt väljer jag att stå över honom. Sköter sig dock Uroy, bör han runda det här gänget då han kapacitetmässigt ska vara huvudet högre.

Jag spelar dock på att favoriten gör bort sig då det är bra betalt bakom honom, på Dubbeltipset väljer jag fräckt att ta ställning för 4 Kryddan som jag känner lite för ikväll, och här är spelvärdet högt. Ett högt utgångstempo är att vänta då flera ekipage lär köra om ledningen, det bör gynna Kryddan som alltid går bra till slut och den här gången får han dessutom Jorma Kontio upp i jollen, vilket känns spännande. Kryddan är faktiskt härdad i ganska tuffa sällskap och med rätt resa blir jag inte ett dugg överraskad om han spurtar till vinst, till låga streckprocent och högt odds. Jag har jagat honom tidigare och tycker att han haft en del stolpe ut, nu kan det vara dags….

Kryddan är dock ingen som direkt radar upp segrar och då loppet är vidöppet bakom Uroy väljer jag att gardera friskt, totalt streckar jag åtta av tolv ekipage. Tidiga tycker jag 7 Sharif Streamline, 10 Berkut Boko och 12 Pimi Label är. Sharif Streamline ska testas med urryckare för första gången ikväll, vilket känns spännande, och han är inte så tokig. Berkut Boko avslutade vasst till seger senast och kan göra det igen, samt Pimi Label som ikväll ska tävla med helstängt huvudlag, vilket han tävlade med näst senast då han såg lysande ut och avslutade piggt.

Streck också för 1 My Space, 3 French Call och 8 Åhej Hornline. My Space tror jag inte kan hålla upp innerspåret från start, han ska dock kunna få ett fint lopp vid sargen härifrån och Lars Erixon har bra snurr på stallet för dagen. French Call är min spetsfavorit i loppet och kan rinna undan om favoriten gör bort sig, samt Åhej Hornline som äntligen fick vinna senast och som kan bättre än visar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Umåker: "Jag tror på min häst"
Nästa nyhet
V4 Umåker: ”Jag tror på min häst”

V4 Umåker: ”Jag tror på min häst”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Senast tog jag fel vägval och vi hade varit längre fram annars. Jag drog aldrig det helstänga norska huvudlaget då. Det var debut i lopp med det huvudlaget näst senast och han svarade riktigt bra på det. Vi har annars provat vanligt helstängt men han blir lite väl het då. Det blir helstängt norskt igen. Näst senast var det mycket bra snurr på honom men det berodde mycket på att vi blev påkörda och fick punktering och jag körde i rena ilskan. Han tävlade då barfota runt om men nu blir det skarpa brodd. Det fungerar bra och min erfarenhet är att barfotahästar av någon anledning ofta fungerar mycket bra med långa brodd. Det kanske har med fästet att göra. Han är pigg och fin i jobben och bör öppna bra trots spåret. Jag försöker svara ut springspårhästarna och sedan kör vi offensivt så får vi se vad Dunder gör om han sitter i spets. Jag tror på min häst, säger Björn Karlsson om Finding Nemo G.L. i V4-4.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Umåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

2 Texen – Han har haft halsproblem som spökat men återkommer nu och känns i riktigt fint skick. Startspåret är bra och han brukat trivas på vinterbana så jag räknar med en god insats förutsatt att vädret tillåter att vi kommer iväg över huvud taget. Skor runt om med broddar, säger Anders K Moberg.

3 Jenny Best – Hon har haft en del skavanker och har varit ifrån. Vi har kört 1.35 full väg som snabbast med henne nu och hon känns fin men lär behöva loppet. Hon har tävlat barfota runt om i sina senaste starter men är annars van skor med brodd också. Hoppas Rikard kör snällt men det är upp till honom, säger Ingemar Söderberg.

6 Trolle – Han har inte startat på ett tag då vi sprutat en av hans framknän men jag bedömer ändå formen som god. Det här är en duglig häst som kanske inte har formen på topp ännu men en hygglig placering är inte omöjlig. Däremot tror jag att det blir tufft att vinna. Inga ändringar, säger Eric Janze.

7 Guli Rask – Han var duktig senast då han avgjorde även om han också fin en fin resa. Han klarade brodden bra och bör klara Umåkers underlag fint. Läget är lite långt ut men visst ska han ses med vettig chans, säger Jan-Olov Persson.

9 Björli Svarten – Han är tufft anmäld i det här loppet men jag tycker att hästen är så bra att han kan duga även här, jag känner mig inte slagen på förhand och vid gardering ska han streckas. Han håller fin form för dagen och isbana ska inte vara något problem för honom, säger Jan Norberg.

Lopp 2, V4-2

2 Reveur Sand – Han kändes laddad och riktigt på tårna i det senaste jobbet och jag tror att han är klart på gång. Senast gjorde han det bra i spåren men jag tror vi körde med lite för långa brodd vilket hämmade honom så vi ändrar till kortare. Vi hade dessutom dåligt läge den gången men nu ser det betydligt bättre ut på den fronten. Han är bra i grunden och jag tror på segerchans, säger Åsa Näsman.

4 Jagger Broline – Han fick inte riktigt till det senast men gjorde väl ändå en godkänd insats. Formen kommer mer och mer men jag tyckte att motståndet såg bra ut. Spåret är hyggligt och han kan åtminstone öppna medelsnabbt men det kan bli svårt att räcka hela vägen. Inga ändringar, säger Mats Bucht.

5 Love Above – Han går jämnt och bra varje gång och hästen håller fin form för dagen, han trivs dessutom på vintern och med isbana så jag har ingenting att anmärka på inför loppet. Han är lite ospeedig av sig och gynnas om det blir tempo på loppet, blir det tempo på loppet tycker jag hästen är en outsider. Han går som sagt jämnt och bra varje gång, han har dock svårt för att vinna så han är en ständig outsider i loppen, säger Jesper R Nilsson.

8 Yes Hornline – Han har lottats till iskallt utgångsläge samtidigt som jag sätter ett frågetecken för formen, med tanke på dagsformen och utgångsläget ligger jag lågt och grejar han en mindre slant är jag nöjd med det idag, säger Jan Norberg.

11 Fiesta Way – Hon har som vanligt lottats till tråkigt utgångsläge och härifrån behöver hon klaff under vägen, jag hoppas att Bosse kan greja det och ge henne ett bra lopp. Hon känns som hon ska göra hemma i jobb och formen är det inga fel på, hon trivs dessutom på isbana och brodd, hon har tävlat på isbana en gång tidigare och då vann hon, säger Kathrine Kronström.

Lopp 3, V4-3

2 Calle Advice – Han har varit ifrån ett tag och är behandlad efter senaste starten. Han känns fin på alla sätt och har ett tilltalande läge men jag vet liksom inte alls vart han står riktigt. Vi siktar på rygglopp vilket han verkar trivas allra bäst med och sen får man se hur många han kan spurta förbi. Distansen gör nog varken från eller till och vi kör med vinterskor, säger Åsa Näsman.

3 Bengt Eme – Han har stått över en del efter senast då han drabbades av en hovböld och med tanke på det ligger jag lågt, min känsla säger att hästen kommer behöva lopp i kroppen innan han är på topp. Isbana ska inte vara något problem för honom då han trivs på brodd men kan han vara trea-fyra idag så är jag nöjd med det, säger Marcus Öhman.

4 Poseidon C.L.O – Han har visat fina takter på sistone och jag är klart nöjd med honom. För tre starter sedan var han duktig från dödens och segern var inte alltför långt borta. Sen blev det galopp och nu i förra framträdandet så satt han fast. Han jobbar fint och distansen är ett plus men jag är lite frågande till hur han kommer hantera vinterbana. Det här är dock en stark häst som trovs med hårt jämnt tempo och under normala förutsättningar slutar han långt framme. Inga ändringar, säger Ulrica Håkansson.

6 Parimutuel – Han har formen på topp och har presterat bra den senaste tiden. Jag har inte mycket att klaga på när det gäller förutsättningarna och distansen denna gång ser jag inte som något minus. Vi kör med lite längre broddar denna gång och utan strul på vägen är han säkert med där framme, säger Christian Månsson.

8 Global Legislation – Han har tävlat jämnt på sistone utan att ha några riktiga toppar. Det är kanske inte det rätta draget i honom just nu och det här loppet såg svårt ut sett till både motstånd och utgångsläge. Jag ligger lågt och vi kör som vanligt, säger Sören Lennartson.

11 Wonderful Speed – Han var väldigt duktig senast vid seger och med tanke på den insatsen har jag förhoppningar på honom även idag, om han löper som senast. Det finns dock en del frågetecken, isbana tror jag inte ska vara någon fördel för honom och han trivs dessutom bäst i ledningen och den positionen lär han inte nå denna gång. Han har tävlat på isbana en gång tidigare, den gången fungerade han inte alls men han fick inget fäste den gången så jag får se till att ge honom rejält med brodd idag. Fungerar han på isbana och trivs på brodd, ska han med tanke på insatsen senast duga en bra bit, säger Jonas Karlsson.

Lopp 4, V4-4

1 Höwings Rambo – Han trodde jag var på gång här ett tag men har faktiskt svikit en hel del i mina ögon. Han nöter väl på hyggligt men saknar det rätta trycket i avslutningarna. Hästarna som står på banan har samma problem och vi håller på att kolla upp det. Vi har fint läge och han är startsnabb men jag tycker ändå att detta är upp till bevis, säger Sören Lennartson.

6 Bellman Rapida – Han är faktiskt rätt bra den här hästen och jag tycker han har haft en hel del otur i de senaste starterna, hästen är betydligt bättre än vad resultatraden visar. Han känns väldigt fin hemma i jobb och stämmer det för honom under vägen kan han absolut vinna ett sådant här lopp. Tidigare har vi oftat laddat med honom från start då han kan öppna snabbt, idag kommer vi dock ta det lugnt med honom från start och låta honom gå till slut, jag tror det kommer passa honom bättre att spara speeden till slut. Isbana och brodd är inget problem för honom, säger Carl-Evert Johansson.

8 Finding Nemo G.L. – Senast tog jag fel vägval och vi hade varit längre fram annars. Jag drog aldrig det helstänga norska huvudlaget då. Det var debut i lopp med det huvudlaget näst senast och han svarade riktigt bra på det. Vi har annars provat vanligt helstängt men han blir lite väl het då. Det blir helstängt norskt igen. Näst senast var det mycket bra snurr på honom men det berodde mycket på att vi blev påkörda och fick punktering och jag körde i rena ilskan. Han tävlade då barfota runt om men nu blir det skarpa brodd. Det fungerar bra och min erfarenhet är att barfotahästar av någon anledning ofta fungerar mycket bra med långa brodd. Det kanske har med fästet att göra. Han är pigg och fin i jobben och bör öppna bra trots spåret. Jag försöker svara ut springspårhästarna och sedan kör vi offensivt så får vi se vad Dunder gör om han sitter i spets. Jag tror på min häst, säger Björn Karlsson.

13 Puma Brodda – Hon var en unghäststjäna som tvååring men jag tror de brände henne lite då. Hon är skör, och har problem med ett bakben, så vi försöker bygga upp henne igen sakta men säkert. Det finns fart i henne men vi har fel läge denna gång och jag tror hon får svårt att runda alla. Vi söker ryggar in i det längsta så får vi se vad hon kan. Inga ändringar, säger Sören Lennartson.

14 Dollar Håleryd – Läget är inget vidare men den stora fördelen är att han borde väl få slippa att springa i ledningen nu. Han är mycket bättre med ryggresa och i spets springer han mest och tittar och frihjular. Han känns bra i jobben och kör de bara inte för sakta i täten så bör det vara en fin chans. Ingen ändring av huvudlag och han fungerar bra med is- brodden. Vi hoppas bara att han inte springer och hugger sig i värmningen som han gjort någon gång tidigare på isbana, säger tränarsambon Bert Pettersson.

15 Remember My Name – Han har gjort det bra i de senaste starterna och han håller fin form för dagen, det finns heller ingenting att anmärka på efter senast. Han har inget problem med brodd och isbana och kommer göra ett bra lopp, däremot blev utgångsläget iskallt och härifrån får jag se det som en platschans. Han missgynnas av utgångsläget då han är startsnabb och inte kan utbyttja det idag, säger Petter Lundberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips Umåker
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips Umåker

Måndag: V4-tips Umåker

Omgången: Två sprinter- samt ett långlopp idag och jag tycker streckspelet ser ut att kunna bli lite enklare. Därmed blir det en flerkupong med en spik och ett tvåhästarlås. Det är vinterbana på Umåker och hästar som är vana med det underlaget känns såklart extra intressanta.

Spiken: 7 Guli Rask (V4-1)

Låset: 4 Poseidon C.L.O. & 6 Parimutuel (V4-3)

 

V4-förslaget (x10)
V4-1: 6 Guli Rask (res 6-3)
V4-2: 2,5,11 (res 4-7)
V4-3: 4,6 (res 2-11)
V4-4: 3,5,8,14,15 (res 6-11)

1x3x2x6 = 30 rader

600 kr

Dubbelsystemet:
2 -6 x 700

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

V4-1
Guli Rask sitter på leken!

A: 7 B: 6-3-12-9-1-8-4 C: 5-10-11

Spetsanalys: Med Texen borta ur matchen är nog 3 Jenny Best den som kan ta täten. 7 Guli Rask har en kusk som inte vilar på hanen och lär försöka överta tidigt. Fördel den sistnämnda.

Loppanalys: Kallblodslopp över 1640 meter och föga förvånande är en Jan-Olov Persson häst favorit. 7 Guli Rask spurtade hem årets femte seger senast från tredje ytter och gjorde det på ny rekordtid över den korta häcken. JOP:s travare ställs här mot ett överkomligt gäng och mycket talar för att fyraåringen bättrar på sin segerstatistik innan året är till ändå. I mina ögon står hästen för både dagsformen och klassen i detta gäng och han singlas utan prut.

De värsta motbuden är 2 Texen, 3 Jenny Best och 6 Trolle men jag tror att ingen av dem varken har den rätta formen eller kapaciteten att rubba mitt singelstreck denna dag. Alla tre har varit ifrån tävlandet ett tag och Jenny Best tvingas dessutom tävla med skor denna gång.

 

V4-2
Tipsettan är given men det kan gå undan!

A: 2 B: 11-5-4-7-10-9-6-3 C: 1-12-8

Spetsanalys: Många med raska ben i detta sällskap. 2 Reveur Sand kan vara den som hittar till fronten eftersom han har spår invändigt om både 4 Jagger Broline, 6 Regal Amok och 7 Light Dale.

Loppanalys: Ett sprinterlopp som håller rätt bra klass med en stark favorit som dock kan vaqra i fara. 2 Reveur Sand är förmodligen loppets bästa häst och får tipsnicken. Åttaåringen gjorde ett bra lopp senast trots dåligt läge och inte helt optimal balans. Valacken duger normalt i tuffare gäng än detta och har dessutom för första gången på länge fått ett helt perfekt utgångsläge. Running Sea-sonen verkar oöm för både positioner och distanser och kan dessutom öppna snabbt från start. Det här ser ut som en riktigt bra segerchans men det kan bli körning vilket kan bjuda in konkurrenterna i matchen.

Motbud saknas inte och främste utmanare finner jag i 11 Fiesta Way har matchats tufft på sistone och mötte till exempel en formtoppad Photo Princess samt V75-vinnaren Elles W.Phedo senast. Insatsen, som räckte till en femteplats var godkänd, och det här är en dam som kan avsluta om tillfälle ges. Utgångsläget är ett minus men med minsta klaff kommer hon säkert som skjuten ut en kanon på upploppet.

10-11-9-12-7-2-9-11-12 är startspåren i de nio senaste loppen för 5 Love Above och att segern har uteblivit i år är kanske inte så konstigt. From Above-avkomman har avslutat vasst två gånger på raken nu och fullträffen sitter där när som helst där. Pass upp!

4 Jagger Broline är en kapabel travare som tävlar aningen ojämnt men skulle han ha en av sina bättre dagar så kanske han kan utmana.

7 Light Dale är också en rejäl sort som sällan gör en dålig insats. Spåret är inte det bästa för valackens del men jag räknar med laddning från Rikard Skoglunds sida.

 

V4-3
P-hästarna låser loppet!

A: 6-4. B: 2-11-5-3-9-8. C: 1-7-12.

Spetsanalys: 3 Bengt Eme kan spetsa i det inledande skedet men jag tror att 6 Parimutuel sitter tidigt i fronten.

Loppanalys: Ett välkommet lopp över 2640 meter med två hästar som höjer sig över mängden.

Förstarösten till 6 Parimutuel som vann ett långlopp näst senast och det här är en häst jag gillar. Senaste kunde han inte utmana Brisco Boko efter ett lopp i vinnarhålet men fyraåringen visade ändå att formen sitter där.  Valacken kan öppna och bör kunna hitta vettigt slagläge direkt. Kanske blir det ledningen rent av och då är han inte lätt att plocka ner. En av två.

4 Poseidon C.L.O. blev fast senast men har annars gjort riktigt fina insatser i höst. Tränare Ulrica Håkansson är dock aningen tveksam hur han tävlar på vinterbana men den starke valacken ska ändå kunna göra sig gällande i ett ihåligt gäng. Gynnad av både kusk och distans!

 

V4-4
Svårlöst men jag streckar fem!

A: 5-8-14 B: 15-3-11-6-1-13-9-7-4 C: 2-10-12-8

Spetsanalys: 1 Höwings Rambo är den av de tre hästarna på startvolten som visat rappast ben från start.

Loppanalys: Omgångens klart svåraste lopp är sparat till sist och här kommer det behövas några streck.

5 Smash Songline räckte inte till senast men stod för bra prestationer innan det. Segern näst senast var välförtjänt eftersom femåringen borde vunnit loppet före det om det nu inte varit för en försmädlig trängning. Hästen besitter en vass speed som kan vara avgörande om det stämmer med positionerna på vägen.

8 Finding Nemo G.L. vann trots punktering för två starter sedan och nu senast visade han att formen är intakt. Gigant Neo-sonen duger bra i klassen och ska räknas.

14 Dollar Håleryd gick en stark repa i spåren vid segern näst senast och har visat fin form hela hösten. Tidigt bud trots läget.

15 Remember My Name vinner när som helst men med tanke på utgångsläget behövs det massvis med tur denna gång.

3 Global Numerous har inte startat på länge och har heller aldrig vunnit lopp. Fyraåringen har dock härdats mot tuffare hästar i södra Sverige och dessutom saknat den rätta turen.

11 Yank Hornline verkar vara på gång men för finna sig i att var först utanför på min kupong.

6 Bellman Rapida var förbättrad senast och kan vara värd en markering.

1 Höwings Rambo gör stabila insatser varje gång och har ett passande läge men tränare Lennartson höjer ett varningens finger för eventuellt skit i stallet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rekordår för Frode Hamre
Nästa nyhet
Rekordår för Frode Hamre

Rekordår för Frode Hamre

Frode Hamre kan snart summera ett rekordår som travtränare. Under söndagen slog han det norska ”rekordet” för antal vunna lopp per år.

48-årige Frode Hamres hästar vinner i parti och minut och det var inget undantag då det travades på Sörlandets under söndagen. Hamre-hästarna Teddybear Song, Megamuscle och Cosmos Limburgia vann samtliga och det betyder nytt rekord för antal träningssegrar för Norge, skriver tgn.no.

Hamres stall har därmed, utlandsstarter inkluderade, tagit hem 169 segrar hittills i år (två veckor återstår ju) och det tidigare gällande rekordet var från så länge sedan som 1970 då Karsten Buers hästar tog 166 segrar under året.

– Vi är stolta hela teamet. Vi har en del fina hästar som ska starta närmaste två veckorna så jag hoppas vi kan plocka ytterligare segrare, kommenterade Hamre enligt tgn.no.

Frode Hamres hästar har i Norge i år travat in drygt 7,3 miljoner norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inga problem när Maharajah vann igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson