Det sista försöket till Svensk Uppfödningslöpning kördes på Solvalla. Och återigen segrade en Svante Båth-travare. Västerbo Loveboat går in i finalen som obesegrad.

De fyra sista tvååringarna att kvalificera sig till Uppfödningslöpning gjorde det under onsdagen på Solvalla. Den innan loppet i tre starter obesegrade Västerbo Loveboat imponerade och gav Svante Båth en ny kvalseger.

Till ledningen gick Bandit Hornline för sin tränare Roger Malmqvist. Ulf Ohlsson placerade strax Västerbo Loveboat i dödens. Som trea löpte favoritspelade Re Doc som tappat på galopp före bilen släppt fältet.

Över sista bortre långsidan provade så Re Doc för Åke Lindblom i tredjespår men det bet inte fullt ut och i stället var det tätduon som skulle strida över upploppet. Mitt på det kopplade Västerbo Loveboat greppet och gick undan till säker seger i fin stil med en längd till godo på Bandit Hornline. Segertiden blev 1.15,4a/1640.

Med till final också Re Doc som trea medan Björn Goop körde in Jenni H Åsbergs Blue Star Celerity som fyra.

Detta ger oss ett fulltaligt finalfält i Svensk Uppfödningslöpning. Finalen körs på Jägersro den 24 november. Observera att spårlottningen inte skett än. Den avgörs under dagen.

(häst – tränare):

Nugget’s Face – Christoffer Eriksson
Caligula F. – Helena Burman
Tiberius F. – Helena Burman
M.T. Imeasygoing – Katarina Palm
Poochai – Svante Båth
Denim Boko – Per Nordström
Celebrity Lane – Christoffer Eriksson
Marquis Ås – Tomas Malmqvist
Västerbo Loveboat – Svante Båth
Bandit Hornline – Roger Malmqvist
Re Doc – Åke Lindblom
Blue Star Celerity – Jenni H Åsberg

Läs även: Nugget’s Face strålande fin igen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Umåker

Torsdag: V4-tips till Umåker

Omgången:
Knappt två grader kallt och sol är bra förutsättningar till en trevlig lunchomgång på Umåker den här torsdagen, banan ska bli bra och tillåta barfota fram, även om en del hästar lär behöva brodd i skorna för att få fäste. Spelmässigt ser omgången intressant ut, jag bygger systemet kring ett prisvärt singelstreck som jag tycker det bör vara dags för nu.

Bästa spiken:
10 Höwings Rambo (V4-3)

Speldragen:
11 Manuels Filur (V4-2)
7 Magma (V4-4)

V4-förslag:
V4-1: 1,2,8 (3-7)
V4-2: 1,2,4,5,7,9,11 (3-6)
V4-3: 10 Höwings Rambo (2-15)
V4-4: 1,2,7,12 (8-15)
3x7x1x4 (x5) = 840 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag:
LD-1: 7 Buffon Boko, 11 Manuels Filur
LD-2: 10 Höwings Rambo
2 rader x 300 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V4-1:
Normalt vinner favoriten.

Spetsanalysen:
Favoriten 1 Bodbäcksbjörn kan öppna snabbt från start och missar inte ledningen.

Loppanalysen:
1 Bodbäcksbjörn står fint inne i det här loppet, är bra för klassen, och ses normalt med bra segerchans. Jag gillar intrycket på Ove A Lindqvists travare och med dessa förutsättningar är det svårt att tro annat än spets och slut. Ove A Lindqvist lämnar dock en brasklapp på förmiddagen när jag pratade med honom om att brodd är ett minus för Bodbäcksbjörn, Lindqvist tyckte att sin jättefavorit ska garderas och sådan information är alltid värt att ta på allvar. Fungerar Bodbäcksbjörn någorlunda med brodd i skorna vinner han det här loppet, det smäller dock högt vid förlust.

Jag väljer att gardera Bodbäcksbjörn med två kapabla motbud som kan utmana om favoriten inte trivs med brodd, eller underlaget. 2 Prins Elden svarade för ett bra lopp i skymundan senast och visade prov på fin form, efter att han varit svårbedömd ett tag. Det finns en hel del kunnande i Prins Elden och med en löpning i rygg på ledande favoriten Prins Elden och chansen till slut kan han mycket väl utmana. 8 G.B.Maggan är ett kallblod som tränare Jan Norberg håller högt och hon streckas också, hon blev lite stum sista biten senast men hade fått ett ganska tufft lopp och höll bra, gången innan det gick hon rejält efter en tidig galopp. Fart och styrka finns.

För dom som vill gardera ytterligare är 3 Ängskalla och 7 Lille Lomis tidigast, Ängskalla är dock inget att lita på och Lille Lomis visar tveksam form, jag nöjer mig därför med tre streck i loppet.

RANKING: A: 1 B: 2-8-3-7 C: 6-4-9-12-11-10-5

V4-2:
Stark A-grupp i det här loppet.

Spetsanalysen:
Tuff inledning i loppet att vänta då hästarna 1-5 kan öppna snabbt och är ute efter ledningen, min spetsfavorit är dock 5 Obama som kan flytta på sig rejält den första biten och han blir svår att stå emot.

Loppanalysen:
Tuff inledning på loppet att vänta gör att jag väljer att spela med 7 Buffon Boko och 11 Manuels Filur på Dubbeltipset, dessa ekipagen lär gynnas av den troligen tuffa inledningen på loppet och jag tycker också att dom är spelvärda. Buffon Boko är inte helt stabil och strular lätt till det för sig, fungerar han dock tycker jag det är bästa hästen i sällskapet och tränare Jesper R Nilsson tycker dessutom att han känns bättre än tidigare i jobb. Manuels Filur missgynnas av bakspår, med lite klaff på bitarna kommer han dock flyga lågt upploppet ned. Han börjar allt mer hitta formen igen och i grunden är han bra för klassen. Tränare Hanna Olofsson tyckte att han kändes bättre än på mycket länge senast.

På V4-spelet väljer jag att strecka sju av elva startande ekipage, spetsfavoriten 5 Obama ska räknas tidigt även om det lär kosta att komma till ledningen här. Får Rikard N Skoglund bestämma tempot någorlunda mitt i loppet kan det hålla hela vägen. 1 Poseidon C.L.O. var överlägsen senast vid seger och visade prov på fin form, tuffare emot den här gången och han riskerar dessutom att bli över från start. Löser det sig dock någorlunda för honom under vägen duger han. 2 Global Legislation och 4 Little Max streckas också, ekipagen har form och kunnande för att segerstrida.

9 Wow Bella har tagit två raka segrar i enklare gäng, tuffare emot nu men utgångsläget behöver inte vara helt fel med rygg på en startsnabb konkurrent och hon lär också gynnas av den tuffa inledningen. Jag streckar.

RANKING: A: 11-7 B: 5-1-4-2-9 C: 3-6-10-12

V4-3:
Prisvärt singelstreck.

Spetsanalysen:
Orutinerade hästar och svåranalyserad spetsstrid, 2 fast Melody har dock visat sig kvick med voltstart och från fint utgångsläge bakom startbilens vingar är min känsla att Viktor Brodin tidigt hittar ledningen.

Loppanalysen:
10 Höwings Rambo är betydligt bättre än vad resultatraden visar och jag väljer att ta ställning för honom på rubbet idag, jag tycker att han känns prisvärd. Ett relativt öppet och dåligt lopp gör att det känns rätt att ta ställning och jag har feeling för den här treåringen. Han har visat prov på bra kunnande och fina fartresurser och det låter dessutom bra på honom från stallet, klaffar det någorlunda för honom under vägen idag är jag helt inne på att han får avlägga maiden här då han bör vara tuffast. Det har strulat för honom en hel del så här långt och han har haft en del stolpe ut, jag gillar dock intrycket på honom och idag bör det vara dags.

Bland motbuden ska spetsfavoriten 2 Fast Melody samt 15 Just Like Eddie räknas tidigt, Fast Melody leder länge och Nygrens Just Like Eddie finns det bra fart i för klassen. Favoriten 11 Åkare Liss är ingen stjärna och är på tok för mycket streckad.

RANKING: A: 10 B: 2-15-4-11-9-7 C: 8-1-13-14-6-12-5-3

V4-4:
Fyra hästar räcker i avslutningen.

Spetsanalysen:
1 Given to You har bra chans på ledningen med dessa förutsättningar.

Loppanalysen:
12 Yam Hornline lär köras offensivt från sitt springspår på tillägg och normalt ska det vara bra segerchans för henne här, senast vid seger var hon duktig från utvändigt ledaren och hon är bra för klassen. Hittar hon bara ner i vettigt slagläge och inte blir hängande från start blir hon svår att stå emot, hon är stark och tuff och körsven Ove A Lindqvist låter dessutom riktigt uppåt. Given tipsetta.

Bakom Yam Hornline tycker jag dock det finns tre intressanta motbud som jag väljer att strecka, det handlar om spetsfavoriten 1 Given To You som spurtat bra i de två senaste starterna och allmänt är på väg uppåt, hon leder länge. 2 Miss Li som det låter uppåt på från stallet och som var klart positiv senast, samt 7 Magma som felfri blir svårtuggad då hon i grund och botten är högkapabel, känslan säger också att hon är klart på gång.

RANKING: A: 12-7-1-2 B: 8-15-3-5-14-4 C: 9-13-11-6-10

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Umåker: "Jättepositiv - rolig idé"
Nästa nyhet
V4 Umåker: ”Jättepositiv – rolig idé”

V4 Umåker: ”Jättepositiv – rolig idé”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–   Hon var jättepositiv senast som tvåa och jag var mycket nöjd med henne, hon gör det hon ska den här hästen och hon håller fin form för dagen. Hon känns pigg och fin i jobb, är förnuftig och stabil och hon kan vara en rolig idé idag. Inga ändringar, säger Jesper R Nilsson om Miss Li i V4-epilogen.

Nedan publiceras dagens intervjuer till lunchtävlingarna på Umåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och lukrativa systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Bodbäcksbjörn – Han gjorde det bra senast vid seger och normalt ska det här vara bra segerchans, idag känner jag mig dock lite osäker på förhand och jag tycker att han ska garderas. Allting är väl med honom efter segern senast och så långt är allting väl, däremot kommer han troligen tvingas tävla med brodd idag och min känsla säger att det är ett minus för honom, säger Ove A Lindqvist.

3 Ängskalla – Hon gjorde det bra senast och håller fin form för dagen, det handlar om en väldigt snabb häst. Hon är dock ingenting att lita på den här hästen och då min häst i loppet, G.B.Maggan, är stabilare och säkrare tycker jag det är en bättre segerchans, säger Jan Norberg.

8 G.B. Maggan – Hon har gjort det bra varje gång i de senaste starterna och hon håller fin form för dagen, jag har heller ingenting att anmärka på efter senast och allting är väl med henne. Jag tycker hon är bra för sin klass och hon är en av dom som ska räknas, säger Jan Norberg.

Lopp 2, V4-2

1 Poseidon C.L.O. – Han var bra efter galoppen näst senast och följde upp det med en kanoninsats som räckte till seger. Han kan vara lite hetsig i volt så därför kör vi auto vilket ökar chansen att han sköter sig. Dock vet jag inte hur snabbt han kan öppna men vi kommer testa bilen innan tävlingarna för att se hur mycket man vågar ladda med honom. Formen är åtminstone stigande och om han inte galopperar eller blir fast invändigt ska han kunna segerstrida. Tillåter banan så kör vi barfota bak, säger Ulrica Håkansson.

2 Global Legislaiton – Han har gått riktigt bra på sistone och blev fast med krafter kvar senast. Han blir bara bättre och bättre och nu ser förutsättningarna väldigt intressanta ut. Jag vet inte så mycket om motståndet men som min häst har gått på sistone så måste jag tro på chans. Skor runt om med broddar, säger Sören Lennartson.

4 Little Max – Han har lottats till bra utgångsläge och det är bra förutsättningar för honom den här gången, jag tycker han ska ses med vettig segerchans. Han har gjort det bra på slutet och håller fin form för dagen. Idag blir det skor runt om, det är dock inget problem för honom och kusken får ladda från start då han kan öppna bra, säger Brage Hansen.

7 Buffon Boko – Han är väldigt kapabel den här hästen och det handlar om en bra häst, jag tycker jag har bästa hästen i sällskapet. Han är väldigt strulig av sig och ingenting man litar på, han är känslig av sig i loppen. Fungerar han dock bara tycker jag att han ska räknas tidigt och känslan säger att det är enklare emot idag än tidigare. Skor runt om och det ska han greja bra, säger Jesper R Nilsson.

9 Wow Bella – Hon har gjort det bra i två raka segrar och hon håller fin form för dagen, jag tycker det ska vara vettig segerchans idag igen. Hon känns fortsatt väldigt fin efter senast och utgångsläget behöver inte vara helt fel. Inga ändringar, säger Greger Hägglund.

11 Manuels Filur – Han har lottats till tråkigt utgångsläge den här gången, klaffar det dock bara någorlunda för honom under vägen tycker jag att han är en av dom som ska räknas. Han kändes bättre än på mycket länge senast som tvåa och han är lite på gång igen. Tillåter banan tävlar han barfota fram, säger Hanna Olofsson.

12 Åsalina Hornline – Hon känns lite bortlottad på förhand men har annars rätt så skaplig form. Hon var förbättrad senast om tvåa men nu behöver vi tur och får sikta på pengar. Skor runt om, säger Sören Lennartson.

Lopp 3, V4-3

4 Ådi Hornline – Han springer lite med handbromsen i och för att jag ska kunna tro på honom fullt ut måste han rycka upp sig och visa bättring, idag ska jag dock testa ett norskt huvudlag på honom för första gången och jag hoppas han tänder till av det. Kapaciteten finns i honom och jag tycker han ska räknas, säger Jan Norberg.

7 Åbner Hornline – Han behövde nog loppet senast men lät lite ur halsen efter loppet. Jag tror att han har gått framåt med den genomköraren i kroppen men jag tycker ändå att han känns svårbedömd. Nu är det första auto i min regi också. Skor runt om, säger Stefan Johansson.

8 Sogå Basilio – Han räcker inte idag och är ingenting för spelarna, kan vi greja en hygglig slant är vi nöjda med det, säger Ove A Lindqvist.

10 Höwings Rambo – Han felade senast och tappade så pass mcyket att han egentligen inte borde ha fått pengar. Nu var istället upphämtningen av bästa märke och intrycket var rejält. Han är mycket bättre än vad raden visar och jag vill varna för honom denna gång. Vi kommer testa honom med nytt huvudlag vilket borde göra honom stabilare men i övrigt ändrar vi inget, säger Sören Lennartson.

11 Åkare Liss – Han svarade för ett hyfsat lopp näst senast, annars tycker jag inte att han har imponerat speciellt mycket och jag får ligga lite lågt idag. Han har kapacitet i sig, däremot har han problem med travet emellanåt och utgångsläget den här gången blev krångligt. Inga ändringar, säger Stefan Edin.

12 Respect On Line – Han hänger med i de flesta sällskap och gör sällan bort sig, däremot har han inför den här starten varit borta ett tag och då han inte är vässad i några skarpare jobb inför den här starten tror jag att han behöver lopp i kroppen för att vara som bäst. Utgångsläget den här gången blev heller inget vidare och det är på sin höjd en platschans. Skor runt om, säger Ulf Arne Johansson.

Lopp 4, V4-4

1 Given to You – Hon kan öppna hyggligt från start men är på inget sätt en startraket och härifrån tror jag inte att vi håller upp ledningen, även om jag ska göra ett försök. Ett snällt lopp behöver dock inte vara helt fel då jag vill bygga upp psyket på henne lite mer och med rätt resa är vi med bland dom tre främsta. Hon känns pigg och fin hemma i träningen och har avslutat bra i de två senaste starterna. Inga ändringar, säger Petter Lundberg.

2 Miss Li – Hon var jättepositiv senast som tvåa och jag var mycket nöjd med henne, hon gör det hon ska den här hästen och hon håller fin form för dagen. Hon känns pigg och fin i jobb, är förnuftig och stabil och hon kan vara en rolig idé idag. Inga ändringar, säger Jesper R Nilsson.

7 Magma – Hon gör skapliga lopp mest hela tiden och senast som det var riktigt tävlingslopp så var det främst tänkt att hon skulle gå felfritt. Det gjorde hon också och trots att vi inte hade någon tur med löpning så spurtade hon bra. Det här är en kapabel häst och sköter hon sig igen är hon nog med dem där framme. Skor runt om, säger Kristian Lindberg.

8 Asta Razz – Hon gör stabila insatser varje gång och jag tycker väl nästan att hon tjänat ihop till en seger snart. Hon känns fortsatt fin hemma och jag räknar med att formen är intakt. Nu är vi utlämnade till vad som händer i loppet men hon kommer inte att göra bort sig. Skor runt om med broddar bak, säger Sören Rehnmark.

9 Caramelle Tooma – Hon visar fortfarande inget av värde och vi kommer smyga med. Jag tycker att hon hämger med i de flesta tempon men hon springer inte gärna om andra hästar. Skor runt om, säger Stefan Johansson.

12 Yam Hornline – Hon gör det bra varje gång den här hästen och var fin senast vid seger, jag tycker det är min bästa segerchans på lunchen idag. Normalt hade Bodbäcksbjörn varit min bästa segerchans, med med tanke på att det är lite frågetecken gällande honom och brodd håller jag Yam Hornline som min bästa möjlighet på förhand, säger Ove A Lindqvist.

15 M.T. Gogogirl – Hon gjorde det godkänt senast men fick aningen för långt fram samtidigt som det var lite slirigt i spåren. Det var också första loppet efter vila och hon borde vara bättre denna gång. Nu har vi dock knivigt läge och härifrån krävs det maxklaff. Skor runt om, säger Leif Eriksson.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fagerberg slutar hos Lövgren
Nästa nyhet
Fagerberg slutar hos Lövgren

Fagerberg slutar hos Lövgren

Förstemannen hos Joakim Lövgren, Mikael Fagerberg, slutar och väljer att söka sig nya uppgifter inom branschen.

Det var från och med 2010 som Mikael Fagerberg började arbeta som försteman och ”presstalesman” hos Jägersro-tränaren Joakim Lövgren. Ett samarbete som skördat stora framgångar, inte minst med fjolårets Elitloppsvinnare Brioni.

Nu väljer dock Fagerberg att sluta hos Lövgren.

– Det har varit en jättebra tid, men som det har varit nu har jag varit borta tre dagar i veckan från familjen och jag kände att det var dags att ta nästa steg. Jag gör det här både för min egen och min familjs skull, säger Mikael Fagerberg till travronden.se.

Vad Mikael kommer företa sig framöver är ännu inte spikat mer än att det kommer vara inom travet och det med Halmstad som bas.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Travsport - också i Kina?
Nästa nyhet
Travsport – också i Kina?

Travsport – också i Kina?

Travvärlden kan i framtiden komma att få konkurrens – från Kina. Nu satsar världens folkrikaste nation även på trav- och galoppsport.

Franska medier rapporterar om att delegationer från Kina varit i Frankrike för att köpa trav- och galopphästar. Det för en framtida exploatering av kapplöpningssport i det stora landet. Galoppsporten är sedan länge omfattande till exempel i Hong Kong och Japan. Något som tidigare varit förbjudet i Kina – men kanske inte så länge till.

Den kinesiska delegationen har inhandlat ett 30-tal hästar, både trav- och galopphästar, från Frankrike för 400 000 euro.

– De spår att de i framtiden kommer ha en fem gånger så stor spelmarknad som Frankrike, säger den i Frankrike verkande travtränaren Anders Lindqvist till kanal75.

Kina inleder också ett samarbete med Frankrike om en framtida utveckling av sporten i landet. Något som tidigare också gjorts med Irland för att planera ett stort hästcenter i Tianjin, en av landets största städer med cirka elva miljoner invånare beläget i de nordöstra delarna av Kina.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nugget's Face strålande fin igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson